Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeiend aantal Belgen heeft meer oog voor smartphone dan voor zee of zwembad

    Dan biedt de Azurenkust één van de mooiste uitzichten ter wereld, zit nóg iedereen op z'n iPhone te tokkelen om e-mails te checken of foto's te versturen. Koning Smartphone ontneemt steeds meer Belgen het zalige vakantiegevoel. Tot groeiend ongenoegen van partners en moeders, zo schrijft Het Laatste Nieuws. "Echt spijtig", zeggen hoteliers. "Maar ook wij kunnen er niets aan doen. Geen wifi, geen boekingen."

     
    Kinderen sluiten zich een hele dag met hun iPhone op in de kamer. Pas als mama aandringt, komen ze een halfuurtje zwemmen
    Uitbater B&B

    Wat vind jij ervan als jouw partner of kinderen zitten te tokkelen op hun smartphone tijdens jullie vakantie?

    resultaat

    Inmiddels neemt al één Belg op de twee een smartphone, tablet of laptop mee op reis, zo blijkt uit een enquête van Profacts. Ongeveer de helft van hen zegt écht niet zonder e-mails of nieuws van het thuisfront te kunnen. Een vierde verzendt vakantiefoto's naar vrienden of zoekt informatie op over de streek. Een kwart voelt zich ronduit ongemakkelijk als hij nog maar een dag geen 'biep-biep' hoort.

    "Sommige kinderen sluiten zich zelfs een hele dag met hun smartphone op in de kamer. Om berichtjes te verzenden of spelletjes te spelen", vertelt Luc Hendrikx, eigenaar van B&B Casa Clavi in het Spaanse Almería. "In de late namiddag gaat mama dan naar boven met het vriendelijke verzoek om toch een halfuurtje te komen zwemmen. Dat doen ze dan met lichte tegenzin. Je moet het zien om het te geloven."

    Doseren
    Psychologe en vakantiedeskundige Jessica de Bloom van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft een dubbel gevoel bij het fenomeen. "Een smartphone kan een vakantiegevoel wel degelijk versterken. Denk maar aan applicaties voor wandelroutes of online restaurantgidsen. Een foto van die mooie Azurenkust meteen op Facebook plaatsen, kan een gebruiker ook een erg fijn gevoel geven." "Langs de andere kant is het zeker irritant en misschien wel stressvol voor partners, ouders én kinderen wanneer mobieltjes echt nooit uit gaan. We moeten met z'n allen leren doseren", besluit De Bloom.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!