Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verplichte alcoholtester in Frankrijk wekt Duitse wrevel

    De Duitse automobielbond ADAC eist een oplossing voor de alcoholtester die verplicht is in Frankrijk sinds 1 juli. "De test is uitverkocht, onnauwkeurig en ongezond", zo luidt het verdict.

    De alcoholtester die in Frankrijk sinds 1 juli jl. verplicht is, zorgt voor de nodige beroering. De Allgemeine Deutsche Automobil Club (ADAC) heeft in een officieel schrijven om meer duidelijkheid en een aantal aanpassingen gevraagd.

    Eerst en vooral klaagt ADAC het feit aan dat de tester niet of nauwelijks nog te verkrijgen is. Frankrijk eist dat de test voldoet aan de voorgeschreven Franse norm (NF), wat betekent dat bijvoorbeeld in Duitsland geproduceerde alcoholtesten niet worden erkend. Omdat evenwel de testen met NF-norm niet te verkrijgen zijn, dringt ADAC nu aan op een erkenning van de in Duitsland toegestane alcoholtesters. Zonder uitbreiding van de bestaande regeling riskeren nu vele autobestuurders opgezadeld te worden met een boete als ze gecontroleerd worden in Frankrijk.

    ADAC is ook niet te spreken over de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de alcoholtester en er wordt ook gevreesd dat de tester stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. In dit licht wordt aangeraden de tester buiten het bereik van kinderen te bewaren, bijvoorbeeld in de kofferruimte.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    08-08-2012
    Groot Gelijk à Koenraad
    Niemand gaat die alcoholtester gebruiken, maar iedereen zal die wel in de wagen liggen hebben. En dat is het belangrijkste: kassa kassa en om de zoveel jaar moet je die testers vernieuwen, dus weer kassa kassa ... voor politiekers die net op tijd aandelen kochten .

    08-08-2012 om 19:10 geschreven door Michelle


    Alcoholtesters
    Niet alleen heeft ADAC gelijk, maar het is een (zoveelste) manier om automobilisten schaamteloos op kosten te jagen. Ik woon in Zuid_frankrijk, (al jaren) en weet zeker dat geen enkele automobilist die tester gaat gebruiken. Het enige wat helpt om het verkeer veiliger te maken is een alcoholslot op de auto zodat hij niet kan starten wanneer er een vleugje alcohol in de binnenlucht van de wagen zit. Ik kan hier nog langer over doorgaan, maar ik zie dat de ruimte op is. Groetjes.

    08-08-2012 om 16:56 geschreven door Koenraad Caremans




    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!