Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    09-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 euro voor wie eigen maaltijd nuttigt in Catalonië

    In een naar wanhoop riekende poging om het overheidstekort terug te dringen, overwegen enkele grote regio's in Spanje -Madrid, Valencia, Catalonië- van zodra de schooldeuren weer openen een belasting te heffen op leerlingen die hun eigen ontbijt meebrengen naar school. Ouders, bij wie het besparingswater al aan de lippen staat, reageren verbolgen.

    De kinderen die in de refter van de school aankomen met een brooddoos of knapzak, zouden volgens het initiatief een "financiële bijdrage" moeten leveren. Tot dusver was het meebrengen van een eigen ontbijt op Spaanse scholen verboden, behalve in extreme gevallen als een voedselallergie.

    Met het nieuwe systeem wordt groen licht gegeven voor "tupperware op school", zo schilderde woordvoerder Ignacio Gago Fornells van het ministerie van Onderwijs van de regio Madrid een rooskleurige toekomst.

    Betalen voor gebruik schoolkantine
    Door de crisis moeten steeds meer gezinnen de knip op de beurs houden en geven zij er de voorkeur aan, hun kinderen thuis te laten ontbijten. Bovendien wordt de financiële overheidssteun aan gezinnen voor het (school-)ontbijt verminderd: in de regio Madrid daalt die steun van 29 naar 16 miljoen euro.

    De regio Catalonië heeft al beslist tot drie euro per dag te gaan vragen voor het gebruik van de schoolkantine voor kinderen die hun eigen maaltijd meebrengen. Valencia overweegt een gelijkaardige heffing.

    Ouderverenigingen en de linkse politieke oppositie hekelen de maatregel die naar hun mening vooral de armere gezinnen treft.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!