Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollande wil voor 20 miljard nieuwe belastingen
    De Franse president François Hollande heeft in een televisie-interview op TF1 voor 20 miljard euro aan nieuwe belastingverhogingen aangekondigd.

    De bijkomende belastingen zullen vooral rijke huishoudens, spaarders en bedrijven raken. In de personenbelasting zou de hoogste belastingsschijf vanaf 2013 45 procent bedragen in plaats van de huidige 41 procent. In de vennootschapsbelasting wil Hollande snoeien de fiscale aftrekposten van vooral de grote bedrijven, terwijl hij de exportgericht kmo's wil sparen.

    Hollande deed in zijn interview een sterk appèl op het 'patriotisme en de solidariteit van alle Fransen', inclusief zij die meer dan een één miljoen euro per jaar verdienen. Op hen zal de zogenaamde rijkentaks van 75 procent van toepassing zijn. Hollande benadrukte nogmaals dat de superbelasting enkel geheven wordt op dat deel van het inkomen gaat dan boven het eerste miljoen ligt en dat het om een tijdelijke maatregel gaat. Hollande reageerde ook op de aanvraag van de Belgische nationaliteit door Berard Arnault, de topman van luxeimperium LVMH en rijkste man van Europa, en op de verwijten van fiscaal vluchtelinge die hij aan zijn adres kreeg. De Franse president antwoordde hij dat 'meneer Arnault al heeft aangekondigd dat hij zijn belastingen in Frankrijk voluit zou betalen. Het gaat erom dat iedereen in deze crisis zijn verantwoordelijkheid neemt tegenover de Franse Republiek.'
    Besparingen

    De extra belastingen komt bovendop de 10 miljard euro besparingen die Hollande eerder al aankondigde op de overheidsbegroting van volgend jaar. Daarbij zijn er slechts drie ministeries die niet geraakt zullen worden: onderwijs, veiligheid en jusitie.
    Begrotingstekort

    Samen met de belastingverhoging hoop de Franse president in 2013 30 miljard euro extra in kas te hebben. Daarmee wil Hollande tegemoet komen aan de doelstelling om het begrotingstekort terug te dringen tot 3 procent van het bbp, zoals Europa vraagt. Voor dit jaar zou dat tekort nog uitkomen op 4,5 procent. Aan het einde van zijn 5-jarige termijn wil Hollande het tekort helemaal weggewerkt hebben.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!