Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    De Franse president heeft aan een vakbondsdelegatie beloofd om alles te doen wat in zijn macht ligt om het banenverlies te beperken bij autobouwer PSA, de maker van Peugeot en Citroën. François Hollande bezoekt de landbouwbeurs van Rennes.
     'Ik heb aan de vakbondslui gezegd dat we hen zullen ondersteunen in alle onderhandelingen die zullen plaatsvinden', vertelde François Hollande na zijn gesprek in Rennes, waar een van de fabrieken van PSA is gevestigd. 'We moeten ervoor zorgen dat er minder ontslagen zijn en dat reconversies van de getroffen sites mogelijk zijn.'  De autobouwer PSA heeft op 12 juli aangekondigd om 8.000 banen te schrappen in Frankrijk. In Rennes zou PSA bepaalde activiteiten schrappen.  Na de aankondiging van PSA liet Hollande prompt een onderzoek uitvoeren naar de gezondheidstoestand van het bedrijf en zette hij een steunplan voor de autosector in de steigers. Dit tot groot ongenoegen van de autobouwer. Uitgerekend vandaag kwam de aangezochte expert met conclusies. Het rapport is bijzonder kritisch voor de strategie van de autobouwer. Maar de expert erkent wel de noodzaak om te herstructureren en betwist ook de geplande sluiting van de fabriek in Aulnay-sous-bois niet.  Hollande is vandaag in Rennes voor een bezoek aan de landbouwbeurs. Daar klampten Fransen hem aan voor handtekeningen en foto's, maar ook enkele critici waren komen opdagen. Die scandeerden 'Vive Sarkozy' en 'Pour Sarkozy, hip hip hoera'.

    De Franse president heeft aan een vakbondsdelegatie beloofd om alles te doen wat in zijn macht ligt om het banenverlies te beperken bij autobouwer PSA, de maker van Peugeot en Citroën.
    François Hollande bezoekt de landbouwbeurs van Rennes. (foto: AFP)
    François Hollande bezoekt de landbouwbeurs van Rennes. (foto: AFP)

    'Ik heb aan de vakbondslui gezegd dat we hen zullen ondersteunen in alle onderhandelingen die zullen plaatsvinden', vertelde François Hollande na zijn gesprek in Rennes, waar een van de fabrieken van PSA is gevestigd. 'We moeten ervoor zorgen dat er minder ontslagen zijn en dat reconversies van de getroffen sites mogelijk zijn.'

    De autobouwer PSA heeft op 12 juli aangekondigd om 8.000 banen te schrappen in Frankrijk. In Rennes zou PSA bepaalde activiteiten schrappen.

    Na de aankondiging van PSA liet Hollande prompt een onderzoek uitvoeren naar de gezondheidstoestand van het bedrijf en zette hij een steunplan voor de autosector in de steigers. Dit tot groot ongenoegen van de autobouwer. Uitgerekend vandaag kwam de aangezochte expert met conclusies. Het rapport is bijzonder kritisch voor de strategie van de autobouwer. Maar de expert erkent wel de noodzaak om te herstructureren en betwist ook de geplande sluiting van de fabriek in Aulnay-sous-bois niet.

    Hollande is vandaag in Rennes voor een bezoek aan de landbouwbeurs. Daar klampten Fransen hem aan voor handtekeningen en foto's, maar ook enkele critici waren komen opdagen. Die scandeerden 'Vive Sarkozy' en 'Pour Sarkozy, hip hip hoera'.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!