Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnroutes in Frankrijk
    De Franse wijngaarden staan alom bekend om hun diversiteit. De wegen die door de gaarden lopen bieden keer op keer een nieuw en uniek schouwspel.

    De vele wijnroutes in Frankrijk bieden oneindig veel variatie en plezier aan de reiziger en elke keer weer nieuwe ontdekkingen.

    Zoals in de Beaujolais waar u heerlijk kunt dwalen over de ontelbare kronkelende weggetjes. Of juist de wijnroute van Patrimonio (op Corsica) waar u het grootste gedeelte van de wijngaarden ziet zonder zelfs het dorp te verlaten!

    De Armagnac route, al 30 jaar oud, loopt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De wijnroute van de Elzas is net een ansichtkaart met oude stenen muren, barokke huizen, gastvrije weinstubes en natuurlijk de bekende wijngaarden met zijn vele druivensoorten, geuren en smaken.

    De Champagne laat via zijn verschillende routes vele onbekende plekjes van de streek zien: de Côte des Blancs vanuit Epernay naar het zuiden toe, vanuit Reims naar de Montagne de Reims of de Marnevallei richting Parijs! Met zijn 155 km aan wijnroutes is Chablis de parel van Bourgogne.

    Meer naar het zuiden toe zult u via de 12 routes van de Mâconnais vele facetten van de streek ontdekken: middeleeuwse architectuur, talloze kerken, de rots van Solutré en de beroemde wijngaarden van de Pouilly-Fuissé en zijn omgeving. U zult al snel gewend raken aan het gezang van de krekels, al trekkend langs de oevers van de Durance tot aan het meer van Berre en van Puy Sainte-Réparade tot aan Aix-en-Provence, via de wijnroute van de Coteaux d'Aix.

    In het zuiden van het Rhônedal volgt u geduldig de weg van dorp naar dorp en ontdekt u de vele nuances van de verschillende terroirs van de streek: de weelderigheid van de Châteauneufs-du-Pape, de kracht van de Liracs en de Vacqueyras...

    De historische streek Touraine combineert voor u bezoekjes aan de beroemde kastelen van de Loire met een ontdekkingsreisje door zijn wijngaarden, glorieuze gaarden in de Renaissance ten tijde van François 1er.

    De Bergerac streek biedt 4 extra routes om u zijn wijnwereld te laten ontdekken: witte droge of zoete wijn, rosé of rode wijn. In de Médoc combineert u het plezier van het proeven van de Crus Bourgeois of Classés met prachtige architectuur. Vooral de schitterende chartreuses of de wijnchâteaux zijn een lust voor het oog.

    Niet te vergeten, de Jura met meer dan 100 wijndomeinen die verspreid liggen langs de Nationale 83. Proef onder meer zijn beroemde vins jaunes. En dat is alleen maar een klein voorproefje van de vele wijnroutes. Een ding is zeker: waar u ook bent in Frankrijk, u komt op uw weg gegarandeerd een geurige, schilderachtige wijnroute tegen. Goede reis!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!