Bereiding : - Ingredienten : 15 gr zwarte the voor kombucha 150 gr griessuiker 80 gr glucose 100 gr honing 3 liter water EN niet te vergeten "de zwam".
Breng 3 liter water aan de kook. Als het water kook mag de the bijgevoegd worden en eventjes mee laten koken. Het vuur afzetten en 15' laten trekken. Daarna zeven en bij het bekomen aftreksel, de suiker, de glucose, en de honing aantoevoegen . Goed roeren en laten afkoelen tot 30°. Nà afkoeling, dit alles in glazen bokaal gieten samen met de zwam . Dit moet je dan 14 dagen in een badje van ongeveer 25° laten rusten op een donkere plaats. Niet vergeten van de bokaal met linnen doekje af te dekken. Na twee weken, mag je de zwam uit de bokaal halen, je zal zien dat je twee zwammen bekomen hebt: de oude en een nieuwe die zich gevorm heeft. De nieuwe houdt ge bij voor een verse bereiding klaar te maken. Het vocht moet je nu op flessen trekken met een darmpje en laten afkoelen op een frisse en donkere plaats. En zo kan het proces opnieuw gestart worden !!!! Veel succes !!!!!
|