Inhoud blog
  • WALNOTENPESTO
  • RAUWE KOOLRABBI MET APPELS
  • EEN GOEDE START !!!
  • RAUWE RODE BIETJES MET APPELS
  • pesto van walnoten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vegetarisch koken
    zelf maken van veggie specialiteiten
    23-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOMBUCHA

    Bereiding :
            - Ingredienten :
               15 gr zwarte the voor kombucha
               150 gr griessuiker
               80 gr glucose
               100 gr honing
               3 liter water
    EN niet te vergeten "de zwam".

    Breng 3 liter water aan de kook. Als het water kook mag de the bijgevoegd worden en eventjes mee laten koken. Het vuur afzetten en 15' laten trekken.
    Daarna zeven en bij het bekomen aftreksel, de suiker, de glucose, en de honing aantoevoegen .  Goed roeren en laten afkoelen tot 30°.
    Nà afkoeling,  dit alles in glazen bokaal gieten samen met de zwam .
    Dit moet je dan 14 dagen in een badje van ongeveer 25° laten rusten op een donkere plaats.
    Niet vergeten van de bokaal met linnen doekje af te dekken.
    Na twee weken, mag je de zwam uit de bokaal halen, je zal zien dat je twee zwammen bekomen hebt: de oude en een nieuwe die zich gevorm heeft. 
    De nieuwe houdt ge bij voor een verse bereiding klaar te maken. 
    Het vocht moet je nu op flessen trekken met een darmpje en laten afkoelen op een frisse en donkere plaats.
    En zo kan het proces opnieuw gestart worden !!!!
    Veel succes !!!!! 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    25-05-2009
    komboucha zwam
    weet er iemand waar ik aan zo een zwam kan geraken om zelf komboucha te maken ?

    25-05-2009 om 12:11 geschreven door Katrien Demeyer




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!