Tahin of sesampasta kan eenvoudig gemaakt worden door sesamzaadjes in een pan te roosteren en steeds te blijven roeren tot de eerste zaadjes openbarsten en opspringen.Dan worden ze in een graanmolen die ook vochtige recipienten kan verwerken geplet zodat er een smeuige pasta verkregen wordt die gemakkelijk zonder andere toevoegingen op brood kan gesmeerd worden.Eventueel kan deze pasta gemengd worden met vloeibare chicoreistroop om te zoeten(verkrijgbaar in elke reform-, dieet- of natuurwinkel en zoveel gezonder dan suiker) of met een beetje fijn zeezout volgens uw smaak.Ikzelf gebruik voor het pletten van de zaden een eenvoudige "samap" handmolen (vooraan op de foto).Dit is een zeer goed molentje voor o.a. het malen van graan,soja,noten(voor het maken van hazelnoot- of pindapasta,de zogenaamde "pindakaas").Achteraan op de foto een elektrisch molentje,echter alleen maar geschikt voor granen.
Reacties op bericht (0)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek