Veluwefietstocht2009
van Breskens via de Veluwe naar Eupen
13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05 Dag 5 Otterlo - Venlo

05   Dag 5    Otterlo - Venloxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

Wanneer mijn gsm om 7h15 ons wakker biept, springen we uit ons bed en laten ons ochtendritueel vliegensvlug verlopen. We moeten vandaag veel kilometers doen en bovendien op een deftig uur ter bestemming toekomen. Lage mistsluiers drijven over het tentenplein, we zien zelfs de overkant niet en het gras is nat….

 

   

 

Onze vrienden in trekkershut nr.2 zijn al klaar en we kunnen gezamenlijk het ontbijt nemen bij hen… het is er lekker warm. Iedereen heeft een sterk bakje koffie nodig. Na een stevig ontbijt moeten we inpakken en opruimen. Terwijl Pol en Bob gaan betalen, slaan Hugo en Jacques een dweiltje. Klokslag 8h30 verlaten we camping Beek en Hei.

 

 

We vertrekken langs de Mosselseweg en komen voorbij een zandvlakte “Mosselsch Zand”. “Planken Wambuis” is het volgend gebied waar we doorpeddelen, we zien enkele boerderijen en een restaurant. In Wolfheze moeten we langs een wat drukkere weg op het fietspad naar Oosterbeek. We trachten de stad Arnhem te vermijden en rijden langs een stuwwal naar de Neder Rijn.

Het is wat zoekwerk om over het water te geraken. Vanaf Malburgen moeten we naar Huissen, vandaar naar Bemmel om aan de Waalbrug te geraken. We hebben flink gereden, het is nog maar 10h30 en er staan al 45km op ons tellertje. We slenteren over de prachtige brug die de Waal overspant, Nijmegen binnen. We moeten de spoorlijn volgen en dwars door de stad rijden, gelukkig over veilige fietspaden.

 

   

 

11H00 Hoog tijd voor ons dagelijks aperitiefmoment en de middaginkopen.

Zoeken moeten we niet doen, aan elke hoek is er hier wel een café met een groot terras. Het wordt warmer, we kunnen er ons wat luchtiger op kleden. Na een frisse Grimbergen willen we minstens nog een uur verder. We beslissen niet te middagmalen vóór dat we 60km op de teller hebben.

 

Antoine neemt de leiding en gaat er stevig tegenaan. Iedereen zet zich schrap maar aan dit tempo willen we niet verder…..het moet genieten blijven. We rijden door een groengebied met loof-en sparrenbossen en afwisselend akkers. Het is de boswachterij “Mookerheide”. Iets verder aan de Mookerplas ontrollen zich weidse vergezichten tot aan de stroom.

 

   

 

We rijden tot aan de Maas en op een aangelegde picknickplaats maken we gebruik van de tafels en banken. De verse stokbroden met kaas en hesp smaken, we hebben grote honger. We blijven de Maas op heel korte afstand volgen soms door akkerland, maar meestal op de groene oever. We komen voorbij Ottersum, Gennep en plots staan we voor een veer in Alferden. We twijfelen wat en na een poosje zetten we toch over en volgen de andere oever. Ook hier blijven we op het oeverfietspad, ietsje verder van het water, er ligt nog een breed buffergebied tussen.

We houden het bij een strak tempo maar in Maashees kunnen we het niet laten om een pintje te drinken. Een nieuwsgierige fietser neemt ons op sleeptouw mee, naar een terras in het dorp. We trakteren hem en kunnen heel wat gegevens uitwisselen, hij blijkt ook een langeafstandsfietser te zijn.

 

 

Jullie moeten nog minstens 40km zegt hij, wanneer we hem duidelijk maken dat we naar Venlo willen. Het is al 15h30, 40km dat betekent nog minstens 2h fietsen….en we voelen al een beetje vermoeidheid! Vlug opkrassen is dus de boodschap. Hugo wilt kost wat kost ons gezelschap op sleeptouw nemen. Dan weten we het wel want zijn diesel is opgewarmd, zet je maar schrap…..

 

 

We kronkelen mee met de Maas, voorbij Blitterswijck, Broeckhuizenvorst en Lottum tot Grubbenvorst. Volgens de fietswegwijzers moeten we overzetten naar Velden, maar we blijven koppig doorrijden. In Blerick is het zoeken om de brug te vinden waar we over kunnen met de fiets naar Venlo. Robert probeert het met zijn fietsgps, wat een toestel is dit toch. We volgen gedwee onze vriend en enkele minuten later zijn we in het centrum van Venlo.

 

     

 

We vinden zonder enig probleem onze besproken B&B “Dora van de Loo”.

De gastheer is blij ons te zien, hij wilt ons absoluut eerst iets aanbieden.

Na een gezellig praatje met Peter, willen we ons verfrissen om nadien de stad te kunnen bezoeken. We kunnen twee per twee op een kamer, maar er is slechts één badkamer. Toch zijn we vliegensvlug klaar om te gaan souperen.

 

 

 

We slenteren naar de binnenstad, het is duidelijk ietsjes frisser dan de vorige dagen. De stad Venlo is ons totaal onbekend en het centrum is heel klein.

Buiten enkele mooie oude gevels en een monumentale kerk is er niet veel te zien. Toch…..is er veel beweging in de straten, iedereen haast zich naar het marktplein.

 

We zien een massa volk, het zijn duidelijk voetbalgekken. We horen dat de plaatselijke club een wedstrijd zal spelen die hen in eredivisie moet brengen. Op een reuzenscherm worden reclame filmen vertoond in afwachting van de voetbal wedstrijd.

 

 

Niemand van onze bende is een echte voetballiefhebber. We wandelen naar een rustige zijstraat en vinden het eetcafé “Hemingway”

Antoine is in zijn nopjes, hij kan eindelijk zijn Duvel krijgen. De rest houdt het bij Erdinger. We bestellen een Griekse salade met daarna een “Steak Hemingway”. De jeugdige uitbaters verzorgen ons prima. Na nog een paar biertjes en heel veel gebabbel, worden we moe en druipen af naar onze bedjes.

Slaapwel….

 

 

 

Start :         Otterlo      8h30

Aankomst:  Venlo   17h30

Afstand :    120km  Totaal 467km

Weer:         Zonnig, weinig wind +/- 20°C

 

Verblijf: B&B

“Dora van de Loo   Mercatorstraat 1   5911 AN Venlo

077 35 12 174    06 24 27 30 69

http://bedandbreakfast.bbnl.nl/venlo/venlo.html

overnachtenvenlo@gmail.com

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!