Op 29 oktober verwelkomt Viage Theatre met groot enthousiasme een
band met een uniek geluid die de muzikale scène al drie decennia lang
beïnvloedt:
Level 42:
Mark King Basgitaar/Zang
Mike
Lindup Toetsen/Zang
Nathan King Gitaar/Zang
Sean
Freeman Saxofoon/Zang
Pete Ray Biggin Drums
Level 42 nam de jaren 1980 helemaal in met zijn jazzfunk
waarbij een prominente rol voor de basgitaar is weggelegd. Hiermee
veranderde de Britse muzikale scène voorgoed. Door de unieke partijen
van Mark King maakten mainstream radiozenders al snel plaats voor zijn
aanstekelijke, typische baslijnen. De groep werd opgericht op het
Engelse eiland Wight met Phil en Boon Gould en Mike Lindup (keyboard),
en werd al snel opgemerkt door platengiganten Elite en Polydor.
Na hun hits Turn it on, Love Games en Starchild
volgden vele andere succesnummers, recordverkopen, uitverkochte
optredens, hoge rangschikkingen in de hitlijsten en awards. Toch schreef
Level 42 het meest geschiedenis door de Britse muzikale scène nieuw
leven in te blazen en een generatie voor zich te winnen die vroeger
afstemde op muziek van het Stateside-label. Er verschijnen regelmatig
remixen van hun hits, die een bron van inspiratie blijven.
Na het recente album Retroglide, optredens in het
Verenigd Koninkrijk, Europa en het Verre Oosten, en hoofdacts op
jazzfestivals vervoegde drummer Pete Ray Biggin (van Amy Winehouse/Mark
Ronson/Incognito) de band in 2010.
Op 29 oktober
treedt deze buitengewoon fantastische en gerenommeerde groep op in Viage
Theatre. Zorg dat u erbij bent!
Dit jaar nog komt niemand minder dan Paul Anka, een van de grootste songwriters ooit, naar België! Al
40 jaar lang veroveren zijn nummers het grote publiek. Dit is dan ook
een unieke gelegenheid om deze levende legende live in actie te zien.(Dat kan in Viage in Brussel - www.viage.be)
Anka groeide op in Ottawa (Ontario) en kreeg al
zeer jong de smaak voor het songschrijven te pakken. Tijdens een bezoek
aan New York veranderde zijn leven voorgoed, toen hij het liedje Diana
schreef voor een meisje die zijn hart had gestolen. Amper 16, maar hij
deed al heel wat tienerharten sneller slaan. Wereldwijd gingen er maar
liefst ruim 20 miljoen exemplaren van deze song over de toonbank. Maar
dat was nog maar het begin, want tegen zijn 18e had Anka al vijf top
20-hits, allemaal boordevol romantiek. Wie kent zijn bekende hits zoals
Put Your Head on My Shoulder, You Are My Destiny, Lonely Boy en
Puppy Love niet? Hij schreef ze in de jaren 1950 en ze werden door de
grootste namen in de muziekindustrie gebracht. Denk maar aan Frank
Sinatra, Elvis Presley, Barbara Streisand, Buddy Holly, Tom Jones ...
Zijn carrière kreeg een nieuwe wending toen hij ook televisie- en
filmmuziek ging schrijven. In de jaren 1970 scheerde hij opnieuw hoge
toppen in de hitlijsten met (Youre) Having My Baby, I Dont Like To
Sleep Alone en One-Man Woman.
Paul Anka is een van de meest succesvolle
artiesten aller tijden. Hij sleepte dan ook een indrukwekkend aantal
awards in de wacht, een eerbetoon aan zijn bijdrage aan de
entertainmentindustrie. Onlangs werd zijn immense populariteit nog maar
eens bevestigd, want hij ondertekende een uniek contract van vier jaar
met Ballys Grand Resorts in Atlantic City en met Foxwoods Casino van
Native American in Connecticut, voor meer dan 6 miljoen dollar. Een
overduidelijk bewijs van zijn blijvend succes.
Het is een uitzonderlijk voorrecht en grote eer
om dit buitengewone talent in Viage te mogen verwelkomen. Zo brengen we
hulde aan een van de grootste iconen van de entertainmentindustrie van
vandaag. Mis het niet afspraak op 1 november met Paul Anka in Viage!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!