Inhoud blog
  • Dat ben ik
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    vivas

    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
                                                                             GENSH
                                                   Gents netwerk van sociale huurders

    Onder impuls van het opbouwwerk Gent kwamen in juni de huurders van alle SHM uit Gent voor de eerste maal samen om van gedachten te wisselen,en daar werdt de grondslag gelegt om zich te verenigen om verschillende gemeenschaplijke problemen te bespreken en te zien wat er kon aan gedaan worden.

    Er werdt een denktank opgericht weer met medewerking van het opbouwwerk waarin vertegenwoordigers zitten van alle SHM uit het GentseHet eerste thema dat werdt aangevat waren de huurlasten om dar er een groot verschil bestond bij alle SHM voor wat de afrekening van de huurlasten betrof.

    Er is dan een rondgang geweest bij alle maatschappijen en een ronde tafel gesprek gehouden met alle SHM,VHM ,en de huurders er werdt gevraagd om duidelijke gedetaileerde afrekeningen aan de huurders te bezorgen zodat deze een duidelijk overzicht hebben van wat er moet betaald worden,post per post en met de verdeelsleutel.

    Van alle SHM was er maar een die een duidelijk overzicht gaf,de andere bleven in het vage .

    Voor de afrekening van 2006 is er een tweede maatschappij die aan de vraag heeft voldaan waardoor we het dossier verder gaan opvolgen en terug een rondgang gaan organiseren bij de andere sociale huisvestingmaatschappijen.

    Het dossier van de huurlasten werdt dan door VIVAS open getrokken op het Vlaams niveau en besproken met de commissie wonen van het parlement,deze heeft het verslag van de huurlasten aan VIVAS opgevraagd evenals het kabinet van wonen van minister KEULEN.

    Vanaf nu 2007 starten we met een volgende thema,deze maal zal het gaan over de nutsvoorzieningen die bij de verschillende SHM op een andere manier in de huurlasten worden verekend (water,gas,elektriciteit )

    Op 3 maart is er terug een algemene bijeenkomst van het Gents Netwerk ditmaal in Nieuw Gent vanaf 10 u.er is gelegenheid tot een middagmaal en een gezellig samenzijn.

    Geintresseerde sociale huurders uit het Gentse zijn hierbij uitgenodigd en kunnen zich zo vlug mogelijk opgeven bij het plaatselijk opbouwwerk of rechtstreeks bij samenlevingsopbouw Gent
    ACEC gebouw, Dok noord 7  9000 Gent   tel:09/223 95 15 vragen naar Ann Sophie Hofman.


     

    22-02-2007 om 19:01 geschreven door vivas

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
               Historiek van VIVAS(vereniging inwoners van sociale woningen)

    Overal in Vlaanderen ontstaan sociale huurdersgroepen met de bedoeling om de leefbaarheid van hun buurt te verbeteren,met ondersteuning van het opbouwwerk.

    Dank zij de ondersteuning van Samenlevingsopbouw Vlaanderen kwamen in 2003 sociale bewonersgroepen uit gans Vlaanderen samen voor een eerste ontmoetingsdag te Antwerpen.

    Toen reeds voelde men sterk de noodzaak om zich op Vlaams niveau te verenigen om gemeenschaplijke problemen te bespreken,voorstellen uit te werken en oplossingen op Vlaams niveau aan te kaarten.

    Vanuit deze optiek is VIVAS ontstaan en werdt in 2005 de beginsel verklaring vast gelegd in bijzijn van minister Marino Keulen,we willen een zo breed mogelijk netwerk van sociale huurdersgroepen in Vlaanderen uitbouwen.

    VIVAS neemt het op voor de gemeenschaplijke belangen van sociale huurders,bevordert de contacten tussen de groepen,wisselt informatie uit,geeft vorming aan sociale huurders en overlegt met de overheid.

    Vlaams minister van wonen Marino Keulen kent in 2005 aan Samenlevingsopbouw Vlaanderen een subsidie toe voor het project "bewonersparticipatie"in de sociale huisvesting.

    VIVAS heeft reeds ten volle haar rol kunnen spelen bij de wijzeging van de Vlaamse Wooncode en het Kaderbesluit sociale huur.

    In het ontwerp decreet m.b.t.de wijziging van de Vlaamse Wooncode wordt participatie van bewonersgroepen in de sociale huisvesting als een van de maatregelen om de leefbaarheid te verbeteren expliciet opgenomen.

    Op dit ogenblik bestaat de stuurgroep van VIVAS uit vertegenwoordigers van Oost Vlaanderen,Limburg en Antwerpen,er word gewerkt aan de uitbreiding naar West Vlaanderen en Vlaams Brabant.

    Jaarlijks organiseren wij een bewonerscongres met een grote vertegenwoordiging van sociale huurders,en telkens word er een thema zoals de Vlaame Wooncode,huurlasten,huurprijs berekening,bewonersparticipatie waarbij de verslagen aan het kabinet van wonen worden toegestuurd.

    Huurders streven naar participatie in de leefgemeenschap binnen de SHM,een plaats waar veel huurders onder de zelfde voorwaarden wonen,met goede en minder goede ervaringen.

    De aanpassing van de Vlaamse Wooncode waar uitdrukkelijk naar bewonersparticipatie wordt verwezen,geeft ons liefst in samenwerking met de SHM de kans een voorstel te doen aan de minister van wonen Marino Keulen om deze participatie en samenwerking van huurders en SHM vorm te geven.

    Wij vragen ook aan de overheid bij participatie ons de nodige financiele steun te geven met een appart budget zodat de sociale huurders die het reeds niet zo breed hebben, niet moeten opdraaien
    voor de werkingskosten.

    Om het vrijblijvend karakter van participatie op te vangen is een code met rechten en plichten van de huurders als van de SHM noodzakelijk,daarom durven we pleiten voor het afsluiten van overeenkomsten of konvenanten tussen bijde partijen.

    Ook de minister beklemtoont de belangrijkheid van bewonersparticipatie binnen het Vlaams woonbeleid.

    Mochten er onder de lezers sociale huurders zijn die belangstelling hebben om nader kennis te maken met VIVAS die kan dat altijd doen via de plaatselijke opbouwwerkers of rechtstreeks in ons hoofdkantoor :Samenlevingsopbouw Vlaanderen
                         Vooruitgangstraat 323 bus 2
                          1030 Brussel

    18-02-2007 om 20:32 geschreven door vivas

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat ben ik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-02-2007 om 20:32 geschreven door vivas

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/vivas

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    17-02-2007 om 20:29 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!