vlaaikens
Inhoud blog
  • Zestiende verhaal
  • KIJK OOK OP VLAAIKENSTWEE 05.07.2021
  • DE DAMES VAN DE CONSUL (Een oudejaar in de haven)
  • DE ZIEKTE VAN SCHMIDT
  • BEMIN UW VIJANDEN
  • FIGARO'S BRUILOFT
  • MUISJE PIEP
  • DE BEET VAN DE PIRANHA
  • GETUIGE TEN LASTE

    Foto

    OVER MEZELF : "BOSMAN" What is in a name ? De Engelsen vragen het al 300 jaar...Laat me toe me te beperken tot de verduidelijking dat Bosman de Nederlandse vertaling is voor mijn Latijnse voornaam...Ik ben geboren in het mooiste stukje van Lier : de Vismarkt,vlakbij St.Gummaruscollegiale en de Grote Markt,op 19 oktober 1928.Ik werd dus 80 jaar op het ogenblik dat ik volop leed aan de barensweeën van mijn blog... Ik ben de trotse vader,respectievelijk grootvader en overgrootvader,van drie kinderen,negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Zo hebben wij onze bijdrage geleverd aan een oplossing voor het probleem van de vergrijzing...

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Dit derde verhaal situeert zich in het begin natuurlijk in Schoonbeek,maar het eindigt en wordt verteld op het terras van een Vlaams Cafeetje ergens in Catalonië,en wie het fotootje hieronder bekijkt zal het wellicht herkennen,tenminste als hij een flink aantal jaren geleden daar geweest is.Wat Muisje Piep betreft kan ik de bezoeker met genoegen verzekeren dat ik onlangs met eigen ogen kon vaststellen dat ze nog flink en gezond is spijts de vestimentaire tekortkomingen in haar jeugd...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Het ontstaan van de eerste Antwerpse bierkelder is precies verlopen zoals ik beschreven heb in dit vijfde verhaal "Bemin Uw Vijanden".Voor de rest vrees ik dat mijn verbeelding me wel heel erg op sleeptouw genomen heeft.Maar ik hoop dat er ergens in Nieuw-Zeeland nog een oude Maori-vrouw in leven is met een naam die verdacht veel lijkt op die van de heldin van mijn verhaal.En dat er destijds een jong Maori-meisje in die bierkelder haar naam gekrabbeld heeft in de voering van een studentenpet is geschiedenis,géén verbeelding...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik heb niet het genoegen gehad het vaderland te mogen dienen in een kaki uniform.Ik kan er dus niet van verdacht worden betrokken te zijn geweest bij het geval van "De Ziekte van Schmidt",dat het onderwerp is van dit zesde verhaal.Maar dat er zich een dergelijk geval heeft voorgedaan,en wel degelijk in een Duitse gemeente waar onze vaderlanders gelegerd waren,werd me voor de vaste waarheid verteld,en dat wel door de broer van de dader ! En waarom zou het niet kunnen,als je onze piotten een beetje kent...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Wat is de haven van Antwerpen in pakweg de laatste veertig jaar veranderd ! In die tijd werkte ik in de omgeving van het Hessenhuis,en 's middags had ik een uurtje vrij.Dan trok ik met de camera de dokken in,en er viel altijd wel een mooie foto te maken.Twee mannen die aan een houten hangar reparaties verrichtten werden dan van binnen in de hangar naar buiten toe gekiekt,en in de "verharde" foto zagen ze er uit als vliegen die tegen een rooster kleefden.Een betonwerker,die schrijlings op een balk van een bouwwerf zat,leek in "solarisatie" een astronaut die in de ruimte aan zijn schip aan het werken was.En de zon,die door hekwerken de gekste capriolen op de zandbodem tekende...Of een verroest anker op de kade...Dan is de container gekomen,natuurlijk gevolgd door het containerschip (of omgekeerd),en wie nu door de haven rijdt doet dat op vele plaatsen tussen twee huizenhoge wanden van containers.En dat doet hij dan liefst op zondag,want op weekdagen is een chauffeur,die niet professioneel gewoon is om in de haven te rijden,een kandidaat voor Pietje met de zeis...Gelukkig is er nog "Spek en Eieren" als prettige pleisterplaats voor een natje en een droogje,en kan je langsheen de Scheldelaan de dijk beklimmen en de tallships bewonderen als "de race" de haven aan doet.En natuurlijk is er Lillo-haventje en -fort met zijn leuke cafétjes en eettentjes.En zijn uitzicht naar de bocht van Bath en,aan de overkant,het lijdende Doel...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    pittig en vinnig
    (kortverhalen voor +16 uit eigen bundel "Als Eros lacht",niet gepubliceerd)
    28-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ZIEKTE VAN SCHMIDT
    ER WAS niet veel van de zomer te merken,die dag

    ER WAS  niet veel van de zomer te merken,die dag. De lucht was grijs en somber,en regenvlagen hingen ons zichtbaar boven het hoofd. Niet dat we er erg onder leden. We zaten knus en droog aan de tapkast en hadden ons pilsje binnen handbereik. En op de TV liep juist de reportage over de vijftiende verjaardag van de troonsbestijging van Albert II,en zagen we een retro-verslag van zijn eedaflegging destijds. Hij bibberde natuurlijk nog altijd even erg.

     

    Grote evenementen volg je best in het café. Je pikt altijd een deel van de stemming mee,die je normaal mist omdat je niet ter plaatse bent. Neem nu een voetbalwedstrijd : in het café kun je lekker discussiëren  net of je op de tribunes zit. Maar je zit wel warm en droog en je hebt wat te drinken. Thuis ook,ja,maar daar raak je je gif alleen aan de kat kwijt,en die slaapt er toch maar doorheen.

     

    Mijn buren bleken twee gepensioneerde beroepsmilitairen te zijn,en dat zijn natuurlijk experten op het gebied van koningen en protocol. Ik kreeg tenminste deskundig commentaar zodat ik ’s anderendaags geen krant hoefde te kopen. Daar stond toch maar kletskoek in.

    “Ik heb toen gedacht dat hij Parkinson had”,zei de ene.-“De ziekte van Parkinson. Maar ik heb hem nadien nooit nog zo zien bibberen”.

     

    -“Natuurlijk niet”,zei de andere,”die met Parkinson bibberen de hele tijd. Albert niet. De vent had toen gewoon stress. Vergeet niet dat die Van Rossem daar stond te roepen. Zie,nu krijgen we die beelden bij de oud-strijders. Geen spoor van beven meer;.Bij ons is hij op zijn gemak,hij weet dat wij serieuze mensen zijn . Hitler,die had Parkinson. Die moest doorlopend zijn linkerhand vasthouden met zijn rechter. Als die stond te pissen werden de voeten van zijn buur nat”.

     

    -“Het is me wat tegenwoordig met die ziekten”,zei de eerste weer. “Ze hebben allemaal een naam. Gelijk de ziekte van Schmidt,weet je ’t nog ?”. Hij stootte zijn makkers aan en beide ijzervreters barstten in een daverende lach uit,en van de TV-uitzending was niks meer te horen. Het was trouwens bijna afgelopen,en de waard schakelde  het toestel uit.

     

    -“Wat is de ziekte van Schmidt ?” vroeg ik. Mijn aangeboren nieuwsgierigheid had het weer eens gehaald. De gewezen soldaten van de koning keken elkaar aan. Toen knikte de ene,en de andere nam het woord.

     

                           ------------------------------------------------------

     

    -“Wat zal ik je zeggen over de ziekte van Schmidt”,begon hij.-“Ik heb ooit maar één geval gekend.

     

    We lagen in Duitsland,in Schwienen. Dat zal jou niks zeggen,maar spreek een Duitser maar eens over Schwienen. Dat is ginder zoiets als Staphorst in Holland,een strenge,stroeve gemeenschap,met haar eigen regels,eeuwen oud en niet te pruimen. Voor jonge pruimen toch niet”. En de twee barstten weer in lachen uit.

     

    -“We zijn artilleristen,alle twee. Self-propelled,zeggen de Engelsen. Gemotoriseerd zeggen wij. Nu ja,onze bakken leken wel tanks voor iemand die er niks van kent,maar het zijn in feite kanonnen op rupsbanden met een pantser er rond. Gemakkelijk om je te verplaatsen,je hebt geen paarden nodig,en ingraven hoef je ook niet. Mobiel,dat is de boodschap tegenwoordig. Je moet in een paar uur in slagorde staan of je houdt ze niet meer tegen.

     

    Afijn,we lagen daar in Schwienen,en gelukkig hadden we daar onze families,want met de burgers viel niet veel te beleven. We waren een Belgische kolonie,en we kwamen er vrijwel niet uit. Al probeerden de vrijgezellen het wel,ja.

     

    De énige die daarbij succes had was Jonas,maar ja,dat was ook een speciaal geval. Je moet weten,Jonas was heel ruim begiftigd. In het leger merk je dat gauw,onder de douche en zo. We zegden altijd : laat Jonas naast onze bakken meedraven met zijn gulp open,en je hebt een kanon méér. Zo was het met hem gesteld,je hebt het of je hebt het niet. De natuur zorgt voor haar kinderen,en de een krijgt wat meer dan de ander,zo gaat dat.

     

    Wel,zelfs in een gat als Schwienen raakt zoiets stilaan bekend,vooral dan bij de jonge meidjes,want ook dààr was de verboden vrucht een verzoeking,het waren tenslotte ook maar mensen. En zo kwam Jonas behoorlijk aan zijn trekken,en het was hem gegund. Hij had kind noch kraai en dan doe je wat je wil,zeg ik maar.

     

    En zo gebeurde het onvermijdelijke : Jonas bracht een meidje in de problemen. En het meidje gaat haar nood klagen bij Herr Pfarrer Schmidt. En Herr Pfarrer Schmidt moest natuurlijk zijn ega vertellen hoe schlecht die Belgier wel waren. En dat had hij beter niet gedaan,tenminste niet met àlle details. Want de nieuwgierigheid van Frau Schmidt was gewekt,het was tenslotte een vrouw en dat verandert niet door met de dominee te trouwen.

     

    Kortom,het kwam tot een affaire tussen Jonas en Frau Schmidt,en wij moesten alle zeilen bijzetten om het zaakje binnen de Belgische kolonie te houden,want als ze er ginder achter kwamen dat één van ons de vrouw van hun predikant versierde was de ellende niet te overzien.

     

    De commandant riep Jonas bij zich en probeerde hem er van te overtuigen het zaakje stop te zetten. Jonas antwoordde dat hij wel wilde,hij kon er tien aan elke vinger krijgen en hij had al problemen genoeg met dat ééntje,dat niet opgepast had. Maar Frau Schmidt wilde niet ! Nu ja,het dient gezegd,het was een stuk,hoor,Frau Schmidt ! Groot en stevig,alles er op en er aan,met lange,blonde haren en vooraan in de dertig,een vrouw als een wolk. Je zou zeggen,hoe waait zoiets bij een predikant binnen,niet ? Ze zal daar ook niet zoveel gein aan beleefd hebben. En ze hield Jonas bij de slippen van zijn jas,om het beleefd te houden.

     

    Het is dan dat Jonas op een lumineus idee gekomen is.

     

    Die dag moest Herr Schmidt met een delegatie van zijn gemeente naar Bonn,voor pastoraal overleg of zoiets,weet ik veel. En hij kon pas de dag nadien terug zijn. Kun je wel indenken wat Frau Schmidt daar aan over hield . Een ganse nacht met Jonas ! Ze was al dadelijk na het vertrek van haan man in de weer,haalde een paar flessen Sekt in huis,maakte een lekkere schotel klaar,op zijn Duits natuurlijk,en haalde bij donker Jonas in huis. Die stribbelde niet tegen,hij had zijn plannetje klaar. Afijn,na de maaltijd volgde een behoorlijk drinkgelag,en de rest,we zullen dat potje maar gedekt laten. En zo tegen de ochtend aan,als Frau Schmidt,verzadigd van Sekt en van seks,gelukzalig te dromen ligt,haalt Jonas Herr Pfarrer Schmidt’s scheergerief te voorschijn,en scheert Frau Schmidt kaal op het enige plekje waar normaal alleen haar echtgenoot dat merken kan. En muist er dan stilletjes van onder.

     

    En als Frau Schmidt wakker wordt,zich nog eens lekker omdraait,en behaaglijk een hand haalt over de kluis waarin Jonas zijn kapitaal gestopt had,schiet ze met een ruk recht,vliegt het bed uit,en ziet in de spiegel een beeld dat ze niet meer gezien heeft sinds haar kinderjaren.

     

    Ik kan me heel goed voorstellen wat er toen gebeurd is Radeloosheid alom ! En over een paar uur komt de predikant thuis. Wat gedaan ? Hoe moet ze zoiets verklaren ? Frau Schmidt kijkt in de spiegel naar het kale plekje. Niks aan te doen ! Ze ziet haar eigen ogen,wanhopig gevuld met tranen. En ze strijkt met de hand in een vermoeid gebaar door haar lange,blonde lokken. En ze krijgt,evenals Jonas de vorige dag,een lumineuze inval.

     

    Het moet voor haar een pijnlijke oplossing geweest zijn,maar er zat niets anders op. Frau Schmidt haalt een schaar te voorschijn,kijkt nog even door haar tranen heen naar haar mooie haren,en knip knip,alles weg ! En dan neemt ze op haar beurt het scheerapparaat van Herr Schmidt,en werkt de plukjes haar weg die nog overblijven,tot haar knikker glimt als een biljartbal. Ze geeft tenslotte haar oksels ook nog een beurt. Dan drapeert ze de lange haren in een halve kring op haar hoofdkussen,een paar plukjes wat lager,links en rechts,en tenslotte wat kroeshaar op de plek waar ze gewoonlijk haar sierlijk achterwerk neervlijt. Het offer is volbracht !

     

    En als Herr Pfarrer Schmidt thuiskomt ligt zijn ega , in kamerjas en met een handdoek om het hoofd ,uitgestrekt op de divan in de huiskamer te jammeren dat er een dokter moet komen. En ze troont hem mee naar de slaapkamer en wijst naar het bed,en snikt : “Habe ich aber in eine Nacht al meine Haare verloren!”. En Herr Schmidt belt verschrikt de dokter,en die komt op huisbezoek,en bekijkt de haren op het bed en het hoofd van Frau Schmidt en de rest van Frau Schmidt. En hij heeft ook zijn ogen niet in zijn zak. Het snijvlak van de haren verraadt de schaar,en de dicht opeenstaande haarwortels vertellen hem dat er geen krankheit mee gemoeid is. Wat het wél geweest is weet hij niet,maar hij heeft een vermoeden,en dat valt onder het beroepsgeheim. Dus zegt hij geruststellend dat Frau Schmidt waarschijnlijk een nachtmerrie heeft gehad,al denkt hij veeleer aan een nachthengst,en dat ze zo heel alleen in het huis van schrik en van shock  haar haren verloren heeft. Dat komt nog voor,maar in ein paar Monate wird alles wieder in Ordnung zijn. En hij schrijft een onschuldig zalfje voor...

     

    En Frau Schmidt kocht voorlopig een pruik,en ze heeft het genezingsproces,ook van de meer verborgen plekken,alleen maar getoond aan haar echtgenoot.

     

    En Jonas was van haar gunsten verlost.

     

                              --------------------------------------------------

     

    Had hij nog ooit van Jonas gehoord,vroeg ik de verteller.

     

    -“Ja”,antwoordde hij. –“Na zijn diensttijd heeft hij bijgetekend,en hij is teruggekeerd naar Schwienen. Niet voor Frau Schmidt,maar voor het meisje,dat zijn kindje had. En hij is er mee getrouwd. En nu zit hij hier aan de toog. Maar wie van ons twee het is vertel ik aan niemand. Eén geval van de ziekte van Schmidt is al genoeg !”.

     

     

     

    +

     

     

     

     

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Omdat het al een beetje druk wordt op VLAAIKENS plaats ik de volgende verhalen op VLAAIKENSTWEE. De eerste zijn : 8.Een Plasje Verkeerd. 9.Keulle zit weer op zijn Paaltje. 10.Daar komt de Bruid. 11.Schoonbeek Groener ! 12.Een koning treedt af 13.Storm in het Willemdok 14.Miss Bibs 


    Omdat er een logische volgorde zit in de verhalen,en omdat de foto's en verklarende teksten in de kolommen er naast met elk verhaal te maken hebben, volgen de recente steeds onderaan !! Voor onervaren bezoekers :je kan gewoon in "INHOUD BLOG" in de linkerkolom op het verhaal van uw keuze klikken,maar dan komen de begeleidende foto's en inleidingen niet mee naar boven... Neem dus maar liever de lift naar de kelder...Volgorde der verhalen van boven naar onder : 1.Getuige ten laste 2.De beet van de Pirañha. 3.Muisje Piep 4.Figaro's Bruiloft 5.Bemin Uw Vijanden 6.De Ziekte van Schmidt 7.De Dames van de Consul (Een oudejaar in de haven)

    Hallo,ik ben Bosman,een prille blogger van 80 jaar die graag vertelt.Maar geloof me,al de verhalen,die hopelijk op mijn blog nog zullen volgen,stoelen op feiten die ergens echt gebeurd zijn.Soms zijn ze met elkaar verweven,maar nooit helemaal verzonnen.Neem nu dit eerste verhaal : drukker "Piet" was mijn grootvader,en hij ging inderdaad maar ééns in de zes jaar op café om de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen te vernemen.En in zijn beginperiode als drukker ging hij inderdaad twee,drie keer per week naar de grote stad,vijftien kilometer te voet heen en vijftien terug...En wie in de archieven van een bepaalde rechtbank gaat snuffelen,vindt daar het proces van de dame,die op haar handen wandelde in de door mij beschreven omstandigheden.En jà,mét de door mij beschreven getuigenis...Zo zie je maar.Nee,het is geen lectuur voor eerste-communiekantjes,noch voor pezewevers.We kunnen zelden lachen met de dingen op het ogenblik zelf dat ze ons overkomen.Maar als het leed geleden is soms des te meer...Voor die mensen schrijf ik.Prettige lectuur !!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !




    Welkom op mijn blog!

    Archief per jaar
  • 2021
  • 2009
  • 2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Dit tweede verhaal,"De Beet van de Pirañha",situeert zich in het "Sas van Emmele",alias Emblem-Ranst.Weliswaar heb ik voor de gelegenheid de woning van de sassenier verbouwd tot watermolen,en heeft eigenaar Miel Vranckx het Sas in 1965 gesloten omwille van de vervuiling van de Nete,geruime tijd vóór de werken het zwemgedeelte dichtgooiden.Maar het was inderdaad dààr dat een meisje door een onbekende hand onder water haar bh-tje verloor...En wat de beet van de Pirañha betreft denk ik met eerbied terug aan de inmiddels overleden dokter,die met een nijptang uit de koffer van zijn auto het slachtoffer én zijn jongebroer bevrijdde...Overigens is het "Sas" nog altijd een mooi plekje,geliefd bij fietsers,wandelaars en liefhebbers van een natje en een droogje...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    HONNI SOIT QUI MAL Y PENSE

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Het vierde verhaal gaat alweer over Catalonië.Let wel : ik heb nooit bezwaar gehad tegen het vuurwerk dat ze ginds afsteken op Sint Jan,24 juni is er een mooie dag voor.Of liever,een mooie nacht,als je de Catalanen kent.Je kan's anderendaags lekker uitslapen en voor één keer ook nog een siësta doen met de autochtonen.De winkels zijn toch dicht en het strand ligt er om 4 uur ook nog. Maar ik heb ginds een bloedhekel gekregen aan de heiligen Petrus en Paulus.Want die eisen ginder óók hun vuurwerk op,en dàt is op 29 juni.Wat betekent dat je die nacht alweer geen oog dicht doet.En laat het nu juist de volgende dag 30 juni zijn,dé dag van de grote terugrit naar het verre Vlaanderen,met rode oogjes van het gebrek aan slaap... Overigens moet ik deemoedig een bekentenis hernieuwen : het nog niet lang getrouwde bruidje,dat op VE-day haar witte jurk stond te showen voor een publiek van bewonderende geallieerde soldaten,en het mooie ding verloor aan een verloren vuurpijl,heeft mij ook vergeven.Want die pijl ontglipte héél ongelukkig in de achterwaartse zwaai uit mijn hand en vloog de open deur binnen...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Die oudejaarsavond hadden mijn vrouw en ik een scheepskapitein uit het toenmalige Joegoslavië als tafelbuur.En toen,in het prille nieuwe jaar,de man naar zijn schip terug wou ontdekte hij dat er buiten gans onverwacht een dikke laag sneeuw lag en dat hij geen vervoer naar het vierde havendok kon vinden.We hebben dan maar voor Sint Bernardshond gespeeld en hem heelhuids,zij het ten koste van een deuk in mijn bumper,naar zijn varend tehuis gebracht.Omdat hij met alle geweld ons wou vergasten op een glaasje Slivovic zijn we met gevaar voor lijf en leden de dik besneeuwde loopplank langsheen de scheepswand opgeklauterd,en een uurtje later -de hemel weet hoe-zonder vallen weer afgedaald.Wat dus met "de dame van de consul" in dit zevende verhaal niet het geval was...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik moet bij dit zevende verhaal iets rechtzetten.In de linkerkolom vertel ik van mijn zwerftochten door de haven lang geleden.Ik heb er van alles gezien en gefotografeerd,tot een schip toe,dat in brand stond, en luttele minuten nadat ik rechtsomkeer had gemaakt om terug naar mijn werk te rijden in de lucht vloog tot innig geluk van de persfotograaf die maar op zijn knopje te drukken had voor de foto van het jaar...Ik heb er bananen zien lossen (en vaak een tros meegekregen).Ik heb er rare types gezien in alle kleuren en van alle werelddelen.Maar "dames van de consul" heb ik er nooit ontmoet.Hebben ze bestaan ? Bestaan ze misschien nog ? Of zijn ze een product van de verbeelding,die aan menige toog de vrije teugel krijgt ? Ik zal het nooit weten...

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!