Vlaams Belang
Vlaamse onafhankelijkheid - Er is een betere weg
22-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is een betere weg
Ondanks het feit dat dit land de diepste politieke crisis van zijn bestaan ondergaat, stellen we samen met u vast dat Franstalig België het been halsstarrig stijf houdt, door elke structurele hervorming te verhinderen. De formateursnota Di Rupo geldt wat dat betreft als ultiem bewijs. Deze nota, net zoals de nota’s De Wever en Vande Lanotte, lijkt immers in niets op de – intussen 12 jaar oude - Vlaamse resoluties, die voor de verkiezingen voor alle Vlaamse partijen als ondergrens golden. Geen overdracht van de personenbelasting, geen rationalisatie van de Brusselse structuur, geen overdracht van het arbeidsmarkt- en gezondheidsbeleid, geen splitsing van justitie, geen eigen migratiebeleid, kortom geen Copernicaanse omwenteling.

Als antwoord op deze politieke patstelling stelt het Vlaams Belang vandaag zijn gloednieuwe campagne voor onder het motto ‘Er is een betere weg’. Met deze niet mis te verstane boodschap bieden we een krachtig en inhoudelijk alternatief aan de Vlaamse onderhandelaars: stop met onderhandelen en ga over tot handelen. Gooi de anti-Vlaamse nota’s Di Rupo, Vande Lanotte en De Wever overboord en stap over op het 0²-scenario van de Ordelijke Opdeling. 

PRAKTISCH

De campagne zal vanaf 4 september tot begin oktober manifest aanwezig zijn in het Vlaamse straatbeeld, en dit op meer dan vijfhonderd 20m² en een veertigtal 8m² borden. In de week van 12 september zal in alle Vlaamse brievenbussen (2,5 miljoen) een campagnepamflet worden verdeeld, ondersteund door paginagrote advertenties in diverse kranten en tijdschriften. Ook worden 10.000 pocketboekjes van ‘De Ordelijke Opdeling’ op aanvraag verspreid. Deze gesynthetiseerde versie van het gelijknamige boek van Gerolf Annemans en Steven Utsi biedt in 10 vragen en antwoorden’ een blauwdruk voor de Belgische boedelscheiding. Heilige huisjes als Brussel of de staatsschuld worden niet gespaard.

In plaats van vruchteloos te wachten op een zogenaamde verdamping moet Vlaanderen zijn toekomst zelf in eigen handen nemen en resoluut kiezen voor onafhankelijkheid. Met de nodige politieke moed en visie kan dit rimpelloos in de praktijk worden gebracht. Het plan ligt er. Wij zijn alvast klaar voor de uitvoering. 




22-09-2011 om 21:55 geschreven door vlaamsbelang

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V desinformeert
Klik op de afbeelding om de link te volgen CD&V doet het weer. In een triomfalistische “brief aan de inwoners van Vlaams-Brabant” beweert de partij dat ze “woord gehouden” heeft en dat “anderstaligen zich nu beter en vlugger zullen integreren.” Het eerste is een hele leugen en het tweede is een naïeve wensdroom. De verklarende nota op de website van CD&V bevat zoveel onwaarheden en verdraaiingen, dat men er duizelig van wordt.

Franstalige zegeroes
CD&V is zich blijkbaar niet bewust van de zegeroes aan Franstalige kant over de feitelijke uitbreiding van Brussel. De partij is daarenboven uiterst dubieus over het liquideren van de stem van álle Brusselse Vlamingen. De 15 Kamerzetels in Brussel zullen voortaan immers integraal naar Franstaligen gaan.
De christendemocraten stellen daarenboven dat de inwoners van Halle-Vilvoorde niet meer zullen kunnen stemmen voor Franstalige kandidaten uit Brussel, wat volstrekt onjuist is. Voor de Kamer hoef je namelijk niet te wonen in het arrondissement waar je opkomt waardoor Brusselaars in Vlaams-Brabant blijvend stemmen kunnen ronselen. Daarenboven verzwijgen ze angstvallig de bijzondere regeling voor de Senaat: de Franstalige partijen worden door het coöptatiesysteem namelijk aangemoedigd om met aparte lijsten op te komen, waardoor zij opnieuw de hoogste resultaten zullen boeken.

Van 19 naar 35 gemeenten
CD&V minimaliseert ook de gevolgen van de “Brusselse Hoofdstedelijke Gemeenschap”. Deze uiterst gevaarlijke instelling, die de bemoeizucht van Brussel in Vlaams-Brabant alleen maar aanwakkert, wordt meteen gebetonneerd. Het gaat om veel meer dan een vrijblijvend overlegplatform tussen de gewesten: alle gemeenten van Vlaams-Brabant zullen er automatisch deel van uitmaken. Het Strikakkoord spreekt bovendien van een “grootstedelijke zone van 1,8 miljoen inwoners en bijna 35 gemeenten” waarbinnen allerlei “nauwe samenwerkingsverbanden” zullen voorzien worden. De greep van Brussel op “zijn hinterland” neemt dus enorm toe. Met dank aan CD&V.

Klik hier voor het persbericht

Bladwijzer en Delen

27-10-2011 om 17:00 geschreven door vlaamsbelang

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België en Libische justitie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Met de dood van kolonel Kaddhafi komt er een einde aan decennia dictatuur en terreur. Europa en de Navo hielpen een handje, niet zelden om het geweten te sussen en de fouten uit het verleden te verdoezelen. Zo schudde Guy Verhofstadt nog vrolijk handjes met de Libische machthebber. Misschien is het wel een soort van ‘wiedergutmachung’, want België heeft nu aangekondigd om de Libiërs te willen bijstaan in de omschakeling naar een democratisch Libië.

Mop

Er zijn zo van die dagen dat je bij het nieuws de ogen uitwrijft of jezelf in de wang knijpt om te zien of je wel wakker bent. Dat overkwam ons ook vandaag bij de titel “België kan steun bieden bij de uitbouw van justitie in Libië” (www.hln.be). Dat zegt ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V). Ja, waarom niet? Zoals algemeen bekend loopt hier bij justitie alles op wieltjes: bouwvallige gevangenissen en justitiepaleizen, spectaculaire ontsnappingen, de vrijlating van zware criminelen en terroristen wegens procedurefouten, een nijpend gebrek aan gevangeniscellen, jonge criminelen die vrijuit gaan wegens gebrek aan opvang.

Geef toe, het is iets om fier op te zijn. En de Libiërs kunnen nauwelijks wachten op de Belgische ‘expertise’. Ze zullen niet weten wat hen overkomt. Eerst kregen ze onze wapens van FN en nu gaan we ze verblijden met onze hulp bij “de uitbouw van justitie”. We wisten niet dat Vanackere kwaliteiten had als humorist. Want, België dat anderen gaat helpen bij het op poten zetten van het justitieapparaat? Nee, zo gek kunnen zelfs Geert Hoste of Philippe Geubels het niet bedenken…

21-10-2011 om 16:09 geschreven door vlaamsbelang

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piqué triomfeert
Brussels minister-president Charles Piqué toonde zich bij zijn beleidsverklaring in het Brussels parlement bijzonder opgetogen over wat hij de ‘communautaire vooruitgang’ noemde. “De keuze die wij 20 jaar geleden hebben gemaakt om ons lot in eigen handen te nemen, zelf onze communautaire verstandhouding te regelen, net als onze economische en stedebouwkundige ontwikkeling, is vandaag duidelijk bekrachtigd en versterkt.” Wat Piqué ‘communautaire verstandhouding’ noemt, is in feite niet meer of minder dan de dagelijkse overtreding van de taalwetten. En daarvoor wordt Brussel nog eens rijkelijk beloond met Vlaams geld.

Franstalige overwinning

Andere Franstalige politici hielden hun triomfkreten nog binnenkamers, maar Piqué steekt niet onder stoelen of banken dat de nieuwe staatshervorming een grote overwinning is voor de Franstaligen. De belangrijkste Brusselse eisen werden ingewilligd, stelt Piqué verheugd vast. Een ‘rechtvaardiger financieringsmechanisme’ (lees: extra geld uit Vlaanderen) moet in Brussel de putten vullen. Tegen 2015 krijgt de hoofdstad zo maar even 461 miljoen euro extra. En wie denkt dat de Vlamingen in ruil voor die vrijgevigheid (wat meer) inspraak zouden krijgen in het bestuur van de hoofdstad, vergist zich. Met een flinke dosis cynisme feliciteerde Vlaams Belang-fractievoorzitter Dominiek Lootens de Franstalige partijen dan ook met hun overwinning.

Volgens Piqué krijgt Brussel eindelijk hetzelfde statuut en dezelfde bevoegdheden als Vlamingen en Walen. Een volwaardig derde gewest dus, waardoor Vlamingen in communautaire onderhandelingen deskundig in de minderheid zijn gemanoeuvreerd. Het is nu immers de as Wallo-Brux tegen Vlaanderen, twee tegen één. “Het doembeeld van een gezamenlijk beheer van Brussel is definitief verworpen”, juicht Piqué. Voor wie er nog aan zou twijfelen dat de Vlaamse onderhandelaars zich hebben laten rollen. Bravo Wouter Beke (CD&V), Alexander Decroo (Open VLD), Caroline Gennez (SP.a) en Wouter Van Besien (Groen). Dat hebben jullie weer knap gedaan…

20-10-2011 om 14:27 geschreven door vlaamsbelang

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crash van Dexia
04.10 - Het verval van de Belgisch-Franse groep Dexia maakt nieuwe slachtoffers. Na de Gemeentelijke Holding, de spaarpot van de gemeenten, worden nu de aandeelhouders van Dexia zelf opnieuw zwaar getroffen. De bijzondere raad van bestuur van gisterenavond doet enkel nieuwe vragen rijzen waardoor het laatste restje vertrouwen wegsmelt. De mededeling om ‘de structurele problemen op te lossen’ en ‘nieuwe groeivooruitzichten te bieden’ doen meer kwaad dan goed: bij de opening van de beurs zakte het aandeel ruim 30% om daarna enigszins te herstellen tot ongeveer 1 euro. Bij de redding van Dexia in 2008 kochten de verschillende Belgische overheden samen voor 4 miljard euro aandelen aan 9,9 euro ...| Lees meer

04-10-2011 om 11:44 geschreven door vlaamsbelang

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • CD&V desinformeert
  • België en Libische justitie
  • Piqué triomfeert
  • De crash van Dexia
  • Er is een betere weg
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!