Vlaams Belang
Vlaamse onafhankelijkheid - Er is een betere weg
20-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piqué triomfeert
Brussels minister-president Charles Piqué toonde zich bij zijn beleidsverklaring in het Brussels parlement bijzonder opgetogen over wat hij de ‘communautaire vooruitgang’ noemde. “De keuze die wij 20 jaar geleden hebben gemaakt om ons lot in eigen handen te nemen, zelf onze communautaire verstandhouding te regelen, net als onze economische en stedebouwkundige ontwikkeling, is vandaag duidelijk bekrachtigd en versterkt.” Wat Piqué ‘communautaire verstandhouding’ noemt, is in feite niet meer of minder dan de dagelijkse overtreding van de taalwetten. En daarvoor wordt Brussel nog eens rijkelijk beloond met Vlaams geld.

Franstalige overwinning

Andere Franstalige politici hielden hun triomfkreten nog binnenkamers, maar Piqué steekt niet onder stoelen of banken dat de nieuwe staatshervorming een grote overwinning is voor de Franstaligen. De belangrijkste Brusselse eisen werden ingewilligd, stelt Piqué verheugd vast. Een ‘rechtvaardiger financieringsmechanisme’ (lees: extra geld uit Vlaanderen) moet in Brussel de putten vullen. Tegen 2015 krijgt de hoofdstad zo maar even 461 miljoen euro extra. En wie denkt dat de Vlamingen in ruil voor die vrijgevigheid (wat meer) inspraak zouden krijgen in het bestuur van de hoofdstad, vergist zich. Met een flinke dosis cynisme feliciteerde Vlaams Belang-fractievoorzitter Dominiek Lootens de Franstalige partijen dan ook met hun overwinning.

Volgens Piqué krijgt Brussel eindelijk hetzelfde statuut en dezelfde bevoegdheden als Vlamingen en Walen. Een volwaardig derde gewest dus, waardoor Vlamingen in communautaire onderhandelingen deskundig in de minderheid zijn gemanoeuvreerd. Het is nu immers de as Wallo-Brux tegen Vlaanderen, twee tegen één. “Het doembeeld van een gezamenlijk beheer van Brussel is definitief verworpen”, juicht Piqué. Voor wie er nog aan zou twijfelen dat de Vlaamse onderhandelaars zich hebben laten rollen. Bravo Wouter Beke (CD&V), Alexander Decroo (Open VLD), Caroline Gennez (SP.a) en Wouter Van Besien (Groen). Dat hebben jullie weer knap gedaan…


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • CD&V desinformeert
  • België en Libische justitie
  • Piqué triomfeert
  • De crash van Dexia
  • Er is een betere weg
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!