PARTIJ VOOR VLAAMSE EENHEID - Kortweg PV-E
VLAAMSE VOLKSPARTIJ KRIJGT DE NAAMSVERANDERING PARTIJ VOOR VLAAMSE EENHEID .
DRINGENDE MEDEDELING VOOR DE LEDEN , GEÏNTERESSEERDEN- ZEKER LEZEN
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Rondvraag / Poll
Populariteitspoll van de politike partijen na de huidige regeringsvorming door Di Rupo .
NV-A :
Vlaams Belang :
SP-A :
Open VLD :
CD&V :
Groen :
Anderen : PVDA enz....
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Welke Coalitie of partijen zou U verkiezen in Malle ?
DBM :
NV-A :
CD&V :
SP-A :
PV-E + Vlaams Belang :
PV-E + NV-A :
PV-E als onafhankelijke :
Huidige Legislatuur verlengen :
Geen mening :
Geen interesse :
Andere nieuwe kartels :
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Kan U het partijprogramma onderschrijven
ja
nee
geen mening
zijn al te veel partijën
interesse
geen interesse
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Moet het Cordon Sanitair van het Vlaams Belang behouden blijven ?
Behouden
Opheffen
Geen mening
ongepast
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Moet het Centrum voor Gelijke kansen en Rasime opgedoekt worden ?
opdoeken
behouden blijven
geen mening
ongepast
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
Wat vindt u van het toegevoegde Sociaal luik aan het partijprogramma ?
Uitvoerbaar
Niet uitvoerbaar
Moeten we trachten te verwezelijken
geen mening
Zal een utopie blijven
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
De Vlaamse Volkspartij ijvert er voor de Federale Regering en Senaat af te schaffen .
Ja Federale Regering en Senaat dient afgeschaft .
Neen : Federale Regering en Senaat dient te blijven
Geen mening
Bekijk resultaat

Rondvraag / Poll
De Vlaamse Volkspartij ijvert er ook voor om een cordon sanitair rond de huidige linkse partijen te leggen . Bent U het eens met onze doelstelling ?
Ja cordon sanitair aanleggen
neen , partijen dienen aan regeringsdeelname te blijven
Geen mening
Ongepast .
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • HET BEFAAMDE EN NIET DEUGDZAAM GEKEND ARTIKEL 35 VAN DE GRONDWET
  • HET LIJKT EROP DAT DE DEMOCRATIE IN ONS LAND SLINKT.
  • Partijprogramma voor d Vlaamse en Eventuele Federale Verkiezingen .
  • Mondigheid is geen misdrijf
  • ACW raadt stem op N-VA af
  • Patrick Janssens wordt lid van de Raad van bestuur van Dexia.
  • KMS pleit voor radicale hervorming Migratiebeleid
  • Gezinsbond : Oproep voor een daadwerkelijke ondersteuning van gezinnen
  • "Afgescheiden Vlaanderen wordt als Kosovo" zegt Mark Eyskens
  • Torfs bij CD&V: "Door De Wever wordt Di Rupo premier"
  • Leterme: "Verkiezingen legaal, maar tegen de grondwet"
  • Manifestatie voor de eenheid van België op 16 mei
  • CGKR wil meer rechten voor migranten
  • Kamer keurt steun aan Griekenland goed
  • Ruziënde Belgen horen eerder in de Balkan'
  • Kamerlijst voor Groen in Leuven getrokken door Professor Brems
  • Bijbaantjes leveren Dehaene kwart miljoen euro op
  • Aantal inbraken en 'home invasions' stijgt fors
  • Raad van Europa schaft missie af wegens politieke onrust
  • Rechters: "Provinciale kieskringen kunnen niet"
  • Maingain: "Geen onvoorwaardelijke toegevingen"
  • Dedecker: "Belastingbetaler betaalt twee keer voor energie"
  • Slechts 2 spoorwegagenten voor drie provincies
  • "Eerst communautair akkoord, dan pas samen in regering"
  • Grenzen van politieke absurditeit zijn bereikt
  • Didier Reynders en Joëlle Milquet in de clinch
  • Vlaamse meerderheid boycot B-H-V-resolutie van N-VA
  • Wilders: kijkt of we uit euro moeten stappen
  • Liberalen hebben het land gedestabiliseerd'
    15-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loonkost swingt de pan uit

    Loonkost swingt de pan uit

    Uit een studie van de OESO over de loonkosten tussen 2005 en 2009 in verschillende Europese landen blijkt dat Belgische industriële bedrijven fors terrein verliezen ten opzichte van Duitsland. Die snel groeiende loonhandicap zou ook meegespeeld hebben in de beslissing van de Opeldirectie om de fabriek in Antwerpen te sluiten, schrijft De Morgen.

    De nieuwe cijfers van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) berekent voor elk industrieland de loonkost ten opzichte van de productie. Daaruit blijkt dat de loonkosten in de hele Belgische economie drie keer sneller zijn gestegen dan in Duitsland en zelfs tien keer sneller in de verwerkende industrie, waar Opel Antwerpen onder valt.

    Volgens werkgevers compromiteert die snel groeiende loonkost door verlies aan concurrentiekracht de economische toekomst in België. Ook vakbonden en politici erkennen dat er een probleem is, maar betwisten de omvang ervan.

    Vicepremier Laurette Onkelinx (PS) wijst daarentegen op de verlaagde socialezekerheidsbijdragen voor jongeren en oudere werknemers die de loonkost minder zwaar maken en op het fiscale voordeel van de notionele intrestaftrek. Volgens Chris Serroyen van de ACV-studiedienst proberen de werkgevers de discussie steeds weer te vernauwen tot de loonkost,terwijl die maar 27% van de productiekost voor zijn rekening neemt. De productiviteit als geheel en de zwakke marktpositie op de markten van de toekomst spelen een veel grotere rol, maar daarover willen de werkgevers niet debatteren, aldus Serroyen.

    De Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) berekende overigens aan het eind van 2009 dat de loonhandicap was afgenomen. (belga/mvdb)

    Bron : Het Laatste Nieuws : 15/02/10 06u59

    Reacties van lezers op dit artikel :

    lonen stijgen, akkoord. Maar de kostprijs van het leven, eten en andere noodzaken stijgt ook. Van de daling van prijs van gas heb ik nog niet veel gezien bvb (de taxen stijgen toch) In oostblok of extremer gezien in China is alles goedkoper dan hier. Als men zou stoppen met de gewone werkmensen uit te zuigen zouden de eisen voor loonsverhoging ook niet zo sterk zijn. Nu moet men wel om ook een beetje te kunnen genieten. (en dan bedoel ik niet 3x/jaar op vakantie gaan)

    We zijn weer helemaal klaar voor een rondje"dreigen en graaien uit de belastingkas" van de werkgevers

    Ik ben 25 jaar, werk nu 4 jaar maar ik kan het gewoon niet meer aan. Mijn vriendin is van Amerika, ik weet dat er veel voordelen en nadelen zijn aan Amerika. Maar daar is het nog haalbaar om een leven op te starten en een eigen huis te kopen zonder een 3/4de loon te moeten afgeven. Ik heb hier heel lang over zitten nadenken maar ik ben het gewoon KOTSBEU hier. Een bedrijfstelefoon bijvoorbeeld, vanaf dit jaar ook belasting hierop. Wat gaat het volgende zijn? Belasting op het leven?

    Die loonkost valt nog mee als je weet dat elke werkende Belg 4 werkelozen moet onderhouden, 3 gepensioneerden en 12 migranten + natuurlijk een koningshuis en 34 regeringen. Ook is het de realiteit dat een werknemer hier iets van 45 euro kost per uur, In China is dat 45 euro per kwartaal. . Waarom zouden wij hier blijven produceren? Een T-shirt kost ginder 20 eurocent en kun je hier verkopen tussen de 9.95 en 19.95 euro. Tel uit je winst.

    Het kan zijn dat de loonkosten de pan uitswingen, maar dat doen de prijzen ook. Ik word misselijk van al die economisten die nog altijd durven beweren dat er de afgelopen jaren zo goed als geen inflatie is geweest .Zijn die mensen wereldvreemd?Vraag aan gelijk welke huismoeder wat zij met haar centen kan kopen en dan heb je onmiddellijk de juiste barometer. Duizenden ondernemingen dienen zelfs geen belastingaangifte in,maar daar hoor je ze niet over klagen.

    Loonkkosten moeten dringend omlaag, zie de leegloop van Belgie. Bedrijven trekken weg(nog maar es), een hoop ambtearen en ministers buitengooien. Zo'n klein landje met zo'n groot aantal ministers en ambtenaren en kunnen nog niet eens het landje besturen,=zeer dure leeghoofden.Vele jongeren beginnen ook te vertrekken, want er is hier geen of weinig toekomst nog te beleven.De overheid gaat zelf es moeten afslanken, ten beginne aan de top, zal een hoop geld schelen.

    Het is weer de schuld van de kleine man,die met moeite 1200 euro netto verdient.Teveel aan regeringen,met teveel ministers,die superlonen verdienen,die reisjes maken (Peeters,De Crem,Lieten)op de kosten van de belastingsbetalers word niet gesproken .Altijd de schuld van de werkende gewone mens,ook de kleine zelfstandigen. Huurprijzen ,die de pan uitspringen,hoe moeten in godsnaam een deze mensen nog behoorlijk leven,als er nog moet worden ingeleverd??

    Samengevat: hopeloze fisc/soc fraude, moddervet onwerkzaam overheidsapparaat, 30 jaar invoer vreemdelingen, die geen economische meerwaarde maar meerkost hebben. Dat moest wel fout gaan. Voorts een politiek/vakbonds zuilen -apparaat , dat het staatshuishouden beschouwt als één grote zelfbedieningszaak.

    De loonkosten kunnen ook omlaag zonder aan de sociale zekerheid te raken, door de belastingen op de lonen te verlagen. Dat laatste is mogelijk als we minder overheden, minder ministers, minder ministeries en minder ambtenaren zouden hebben en als de resterende politiekers en ambtenaren leren om op een efficiënte manier met de budgetten die wij hen geven, om te gaan. Het is de politiek die de economische groei van consument en producent inknot door haar inhaligheid en spilzucht.

    Als verantwoordelijke van de personeelsadministratie weet ik zeer goed hoe hoog de loonkosten hier zijn. Dit gaat niet over de nettolonen (die zijn inderdaad niet zo hoog), maar wel op de patronale lasten (30% bovenop het brutoloon). Een werknemer met een nettoloon van euro1300 kost zijn werkgever ongeveer euro2500. Daar bovenop komt de 13e maand, het vakantiegeld en de arbeidsongevallenverzekering. Waarom de loonlasten niet verlagen en dit extraatje verdelen onder de werkgever en de werknemer?

    de hoge loonkosten zijn er gekomen door de absurde eisen van de vakbonden.2x per jaar indexeringen en steeds meer sociale voordelen met minder werkuren maken de bruto lonen zo hoog. het verschil bruto -netto vloeit voor een groot deel terug naar de werknemer (vakantie, premies,bonussen, brugpensioen enz.). nergens ter wereld is de inzet en productiviteit van de werknemer zo laag als in Belgie. daarom sluiten de bedrijven. het aantal regeringen, ministers en ambtenaren maakt het nog ergere .warboel.

    OK we verdienen misschien allemaal teveel maar kaders, topfuncties die jaarlijks met 500 000 euro en nog veel meer naar huis 'fietsen' die zouden toch echt wel een ietsie pietsie mogen inleveren niet?? Kijk er maar de beursgenoteerde bedrijven op na. Excessen overgewaaid uit het nu al failliete Amerika! Doe iets in Europa want de Chinees lacht jullie vierkant uit

    Burgers en bedrijven als melkkoe voor onze jarenlange linkse geld verkwistende regeringen. Doe zo voort! Binnenkort is dit land en zijn burgers nog faillieter dan Griekenland. Blijven stemmen op SPa en CD&V. 2 partijen schuldig aan jarenlang ronduit crimineel politiek beleid.

    Het lijkt mij nog onzinnig om hierop te reageren. Wanneer we de balans na de fed. verkiezingen van juni 2007 opmaken, stellen we vast dat er enkel maar de crisis is die verandering bracht en dan nog in negatieve zin .Waar zitten de 800.000 katholieke kiezers? Waar is goed bestuur? Concreet wat heeft Leterme en zijn politiekclubje gedaan buiten de stoelen en postjesdans? Dus 4 jaar zal er verprutst worden (bijna rond) en waarschijnlijk aan het kiesgedrag van sommige te merken nog veel meer jaren.

    De normale mensen weten dit al 30 jaar !het is enkel te danken aan de graaicultuur van al de politiekers van de zogezegde "democtratische" verkozenen!Die blijkbaar veel profijt hebben bij deze "Belgische situatie" !Laatste stunt van "minister Crevits" haal de trucks van de baan bij sneeuw ,haal iedereen dan van de baan of doe voort zoals u bezig bent ,laat al de banen kapot gaan !

    Graag enkele reacties van de lezers van mijn blog hierop .

    Georges Van Tiggelen






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    EEN NIEUWE VLAAMSE PARTIJ DIE OPKOMT , VOOR ZERO TOLERANTIE AANGAANDE ( JEUGD) CRIMINALITEIT , GEHANDICAPTEN, SENIOREN, ARMEN, WERKLOZEN, KLEINE ZELFSTANDIGEN, JONGE GEZINNEN EN ALLE VLAMINGEN DIE HET MOEILIJK KUNNEN ROOIEN IN ONZE MAATSCHAPPIJ WANT NIE
    Rondvraag / Poll
    DIENT VOLGENS JOUW MENING DE KIESDREMPEL VAN 5% AFGESCHAFT TE WORDEN ?
    Ja - Afschaffen :
    Nee - Behouden blijven
    Geen mening :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    DIENEN DE VAKBONDEN LOSGEKOPPELD TE WORDEN VAN EEN POLITIEKE PARTIJ EN OF HUN INVLOED HIEROP ?
    Ja :
    nee :
    Impliciet behouden blijven :
    geen mening :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U voorstender van een gedoogbeleid van Soft - drugs ?
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Moet imigratie strenger worden gereguleerd en moeten er quota's worden opgelegd in Europees verband ? ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U het eens met de verdere uitbreiding van de Europes Unie ? ( 8470)
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Is het een goed idee om personeel voor knelberoepen uit de voormalige Oostbloklanden aan te trekken ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Voelt U zich tegenwoordig veilig op straat of in de woning ? ( 8470)
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U tevreden met de huidige resultaten van ons huidig politiek beleid ?
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Vindt U dat in de sociale zekerheid bepaalde plichten dienen naar voor gebracht te worden , zoals een plicht voor werkzoekenden om aangeboden werk te aanvaarden ? ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Hebt U nog vertrouwen in de toekomst van de Euro ? ( 8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Ik wacht de toekomst af
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Zou een onafhankelijk Vlaanderen een eigen munt mogen slaan , bijvoorbeeld " een Vlaamse Frank " ?
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Zou U voorstander zijn de BTW voor alles te verlagen naar 6 % ? (8470 )
    ja
    neen
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U voorstander voor het afschaffen van het dubbel mandaat voor Politiekers . Bv. tegelijkertijd Minister en Burgemeester zijn ?
    ja
    neen
    geen mening
    zou ongepast zijn .
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Populariteitswijzer Vlaamse Politieke Partijen ( Criterium - hun programma ) - startdatum enquete : 28/01/2010 na een bezoekersaantal van 5150 bezoekers
    CD&V :
    NVA :
    SPA :
    LDD :
    GROEN :
    OPEN VLD :
    VLAAMS BELANG :
    andere partijen :
    VVP ( Vlaamse Volkspartij , stichter en auteur van dit blog . ) :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Populariteitsaanwijzer Vlaamse Politieke partijen ( Criterium het waarmaken van hun programma en kiesbeloften ) , startdatum 28/01/2010 - na bezoekersaantal van 5100 eenheden .
    CD&V :
    NVA :
    LDD :
    GROEN :
    Open VLD :
    VLAAMS BELANG :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Welke Partij zou je verkiezen om bij de Gemeenteraadsverkiezingen ( 2012 ) Antwerpen te besturen ?
    SPA :
    CD&V :
    GROEN :
    Open VLD :
    VLAAMS BELANG :
    NVA :
    of Coalitie - VLAAMS BELANG + V.V.P .
    of Coalitie - NVA + V.V.P.
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    "Afschaffing kiesplicht zou extreem-rechts het meeste treffen" . Ben jij akkoord met de doelstelling ?
    Ja :
    neen :
    Stemplicht dient te blijven :
    geen mening :
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Referendum aangaande te vragen lidgeld partij . Welk jaarlijks bedrag zou jou voorkeur genieten als lidgeld J?
    20 €/jaar
    40 €/jaar
    50 €/jaar .
    nu gratis , maar koken kost geld hé .
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bevat het programma inzake reduceren van de (Jeugd)Criminaliteit genoeg argumenten om de partij in de toekomst actueel te maken ( huidige status virtueel - Prospectie gericht )
    Ja ,
    neen , nog te weinig programmapunten
    Volldoende programmapunten
    Geen mening
    Volledig onvoldoende .
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Maakt de Partij kans op slagen ?
    Ja
    Neen
    Alleen met kartel
    Misschien
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Dient de Parlementaire onschenbaarheid van Ministers en Parlementairen opgeven te worden ?
    Ja
    Nee
    Ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Dient de voorrang van Rechtsmacht opgeheven te worden voor Magistratuur en Advocatuur ( Plaatsvervangende Vrederechters ) ?
    ja
    nee
    geen mening
    ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Bent U voor het opheffen van de deontholosche code dat de Ambtenaren niet aan politiek mogen doen ? In dit geval Wijkagenten en Postbodes ( deze staan immers dicht bij de bevolking en kunnen gemakkelijk hun verzuchtingen en tekortkomingen dedecteren .
    Ja
    Nee
    geen mening
    ongepast
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    Indien de criminaliteit bijna 0 is , dient België dan nog gesplitst te worden ?
    Ja
    Nee
    geen mening
    Bekijk resultaat

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Laatste commentaren
  • De zwart honden en hoeren van Hitler ! (r rombaut)
        op KENNISGEVING
  • Linkspeace (Ray-van-Angeltjes)
        op Mondigheid is geen misdrijf
  • Geen wonder (Jan)
        op KENNISGEVING
  • Dommerds (Reneke)
        op B-H-V: sp.a wil niet mee onderhandelen
  • ze schrijven niet alles in de krant, er zijn veel meer berovingen dan we weten (Annie & Rogier)
        op Brutale overval voor 50 euro op 85-jarige vrouw in Doornik

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!