Senioren gaan gewoon door
Inhoud blog
  • Ik wens dat jullie een persoonlijke wens doen die ook uitkomt
  • KOM KOMMER EN KWEL TIJD
  • De tijd van je leven
  • De eenzame senior.
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    VSP niet alleen voor senioren
    28-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens dat jullie een persoonlijke wens doen die ook uitkomt

     

    Het hele jaar door denkt niemand aan het kerstfeest.  Maar als het eenmaal daar is.

    Lekker eten en drinken en in de mensen een welbehagen (wat is dat eigenlijk). Dat we elkaar zoenen en van alles toewensen vooral omdat het nieuwe jaar er aan komt. Een hele week maar liefst dat we bijna allemaal over de hele wereld lief willen zijn voor elkaar.

    Vandaag (het is tenslotte nog geen kerst) heb ik nog mijn vinger opgestoken in het verkeer omdat iemand me bijna sneed.

    Ik lach nog een beetje mee over de grapjes die eigenlijk mis plaatst zijn. Zelf denk ik ook nog een beetje dat de mensen die in een doos wonen dat zelf hadden kunnen voorkomen.

    Ook vermijd ik liever de gesprekjes met iemand die in een dip zit. Kom er toch uit en doe niet zo zielig.

    Zo kan ik wel doorgaan, maar dat doe ik niet want het is bijna kerst en dan wil ik van al deze gedachten af zijn.

    Dan wil ik ook alleen maar aan goede dingen denken zoals wereldvrede, eten voor iedereen, vers drinkwater voor iedereen, geen armoede meer in de wereld, kortom geluk voor iedereen ook voor jou.

    Vroeger gingen de christenen op pad om de barbaren elders in de wereld te KERSTENEN.

    Ze wilden toch zeker geluk verspreiden en weldaad brengen aan al die arme achtergebleven stakkers?

    Nou dat zal wel gelukt zijn, maar na die dikke week van kerst en oud en nieuw, ga ik lekker weer 51 weken lang de kerst missen.

     

    Ja ik mis kerst 51 weken per jaar. En die ene week dat het wel kerst is schaar ik mij bij alle andere huichelaars en wens ik iedereen het beste (maar vooral mijzelf).

     

    Maak er iets leuks van die andere 51 weken. En doe een zeer persoonlijke wens. Dus geen wereldvrede of weg met de armoede of zo oke?

     

    Groet

    Ulrich

    28-12-2007, 11:34 Geschreven door ulrichwijbers
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOM KOMMER EN KWEL TIJD

    Komkommerenkweltijd.

     

    In deze tijd is er geen belangwekkend nieuws te vermelden. De kranten schrijven over iemand die deed alsof hij miljoenen had gewonnen. Hij wordt door zijn familie (die het al had uitgegeven) niet meer aangekeken.

    Verder geen nieuws.

     

    Echter dat is alleen de komkommertijd. De kweltijd gaat gelijktijdig door. Het is wel allang geen nieuws meer, maar dat de senioren nog steeds de dupe zijn van bijna alle toekomstplannen blijft actueel.

     

    Zelfs in de tijd dat er geen nieuws hoort te zijn en het ook eigenlijk niets nieuws is, en dus best op een ander tijdstip wereldkundig gemaakt had kunnen worden, moest dit naast alle andere niet nieuwtjes toch ook het nieuws in.

     

    Voor de senioren natuurlijk niets nieuws onder de zon, maar toch.

    Het was mij liever geweest als we konden doen of we miljoenen hadden gewonnen. Dan was het misschien wel nieuws als de regering het al had uitgegeven zonder dat het er was.

    Alhoewel, nu is het er toch eigenlijk ook niet?

     

    Nou ja als er weer nieuws is schrijf ik wel weer.

     

     

    Prettige tijd  nog.

     

     

    Ulrich Wijbers

     

     

     

     

    24-08-2007, 08:25 Geschreven door ulrichwijbers
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van je leven
     

    Leef tijd, de tijd dat je leeft of de tijd van je leven.

     

    Tegenwoordig is de leef tijd bijna gelijk aan de leeftijd. En dan bedoel ik de leef tijd waarin nog sprake is van een redelijk leven.

    Er was een tijd dat de mensen kort leefden en in die tijd feitelijk tot hun dood werkten. Hier was dus de leef tijd wel gelijk aan de leeftijd maar er was geen tijd voor rusten na gedane arbeid. Daarna was er een tijd dat de mensen langer leefden maar dat de tijd die ze min of meer gelukkig/gezond/vitaal leefden niet zo lang was als de leeftijd die ze bereikten.

    Op dit moment is de mogelijkheid dat je een redelijke tijd van leven hebt die bijna gelijk is aan de leeftijd die je bereikt steeds groter geworden. Er zijn dus mensen die vanaf hun pensioen de tijd van hun leven hebben. Ook wel eens in de reclame het Zwitserleven genoemd.

    Nu zijn we een beetje de weg kwijt. Ons levenspad dreigt grillige vormen aan te nemen.

    Dit heeft tot gevolg dat je afhankelijk van allerlei situaties in allerlei sectoren gerekend kan worden tot allerlei verschillende  doelgroepen.

    Je hebt de oudere die een reclamedoelgroep is geworden. Van Anti-age en antirimpel en weet ik wat nog meer tot de auto met de hoge instap enzovoort. Er kan nog aan je verdiend worden.

    Je hebt de oudere die nog aan mantelzorg doet en de oppasoma of opa is van de kleinkinderen. Je bent nog een beetje nuttig.

    Je hebt de werkende oudere die al met pensioen wil maar nog niet mag. Je kan niet gemist worden.

    Je hebt de niet werkende oudere die werk zoekt maar niet aan de bak komt. Je kan gemist worden als kiespijn.

    Je hebt de werkende oudere die ontslagen kan worden maar dat juist niet wil. Je bent afhankelijk van de willekeur van je baas.

    Kortom de oudere is op velerlei manieren in het nieuws maar lijkt toch zelf nog steeds geen grip te hebben op zijn eigen situatie.

     

    Waar aan de ene kant de overheid vindt dat de pensioenleeftijd voor de oudere opgeschroefd moet worden en het pensioen omlaag moet, wordt tegelijkertijd het ontslagrecht vergemakkelijkt zodat diezelfde dure oudere makkelijk ontslagen kan worden. Helaas komt hij ondanks het dreigend tekort aan arbeidskrachten toch niet of nauwelijks aan de bak.

    Enerzijds lijken de maatregelen ertoe te leiden dat we weer teruggaan naar de tijd dat je blijft werken tot je uiteindelijk overlijd, anderzijds kan het zijn dat je als oudere geen werk hebt, het pensioen dan op enig moment te weinig is voor een redelijk leven en je dus ook geen geld hebt voor de antirimpel- crème laat staan de auto met hoge instap.

    Je werkt dan niet tot je dood maar je zou het dan misschien juist wel weer willen.

     

    Misschien komt er nog een moment dat de leef tijd wel ook je leeftijd is maar dat we die gaan begrenzen. Bijvoorbeeld dat iedereen maar 75  jaar mag leven. Dan is de tijd je leeft inderdaad gelijk aan je leeftijd, maar of de kwaliteit dan al die tijd goed geweest is doet niet ter zake.

    Dus probeer hier en nu de tijd van je leven te hebben, er is misschien geen later meer.

    23-07-2007, 12:44 Geschreven door ulrichwijbers
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eenzame senior.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenzaamheid onder senioren?

     

     

    Senioren zijn de laatste tijd zo vaak in het nieuws dat het bijna onmogelijk lijkt dat ze eenzaam zijn. Of het zou zo moeten zijn dat het komt omdat iedereen over ze praat en schrijft en beslissingen neemt zonder dat ze er zelf in gemengd worden.

    Natuurlijk kun je je afvragen of er een bepaald leeftijd is waarop een senior tot de groep vereenzaamden gaat horen, of dat er in ieder geval een verhoogd risico is op vereenzaming. Het lijkt op de risicoberekening voor het krijgen van een enge ziekte. En misschien is dat ook zo. Een soort volksziekte dus.

    Als je geboren wordt volgt er een hele lange preiode waarin je niets zelf kan of mag en waarin alles voor je gedaan moet worden omdat je het nog niet kan. Hoewel je in je eigen wereldje zit is er geen sprake van eenzaamheid omdat je ouders, je familie, hun kennissen en vrienden en allerlei andere vreemden zich om je bekommeren en gekke bekken trekken of vreemde geluiden tegen je maken. Hoewel je al die mensen niet kent ben je toch niet eenzaam want je hebt aandacht genoeg.

    Daarna volgt er een tijd dat je van alles zelf wil doen, zelfs moet doen en dat je vrienden maakt (soms ook slechte vrienden) en vijanden. Zoveel contacten dat je soms wel eens alleen wil zijn. Maar je bent niet eenzaam.

    Daarna komt er een tijd waarin je zelf kinderen krijgt en later zelfs kleinkinderen.

    Als (in menig oog) rijke senior vertoef je veel in het buitenland, maar je past ook op de kleinkinderen en soms zelfs een aantal dagen per week.

    Je bent met pensioen maar komt nog tijd te kort. Je moet je aandacht verdelen tussen de kinderen, de kleinkinderen, je vrienden en kennissen, je vrijwilligerswerk en je partner maar je wilt eigenlijk ook wel eens wat tijd voor jezelf. Maar je bent nog niet eenzaam.

    Ondertussen begin je wel te merken dat je ouder wordt. Steeds meer dingen beginnen je zwaar te vallen. De kleinkinderen zijn gelukkig al zo groot dat er al lang niet meer op ze gepast hoeft te worden. Het vrijwilligerswerk heb je maar alvast opgezegd. Het verre reizen maken valt je ook te zwaar en bovendien hebben ze ( wie zijn ze eigenlijk) je inkomen ook al naar beneden gebracht zodat je een aantal dingen toch al niet meer deed.

    Ik weet niet welke leeftijd je nu hebt, maar het risico voor vereenzaming is nu wel al aanwezig denk ik.

    Je merkt dat steeds meer familieleden en bekenden dood gaan. Sommige begrafenissen bezoek je niet omdat het te ver is en je dat niet meer kan opbrengen. De jongere generatie (je kinderen en hun leetijdgenoten) begint over je te praten. Je kan niet meer zoveel als vroeger, je hoort niet meer zo goed, je ziet niet meer zo goed, je bent niet meer zo goed ter been, je begint dingen te  vergeten. Ze beginnen langer bij je weg te blijven. Je partner overlijdt.

    Zware klap, iedereen is heel even goed voor je. Je wordt even wat meer bezocht. Maar dan is ook dat weer voorbij en wil je eigenlijk liever niet meer alleen zijn.

    Er komt iemand langs die je niet kent om met je te praten, maar ja waarover eigenlijk.

    Ik weet niet hoe oud je bent, maar nu ben je denk ik wel aan het vereenzamen.

    Maar ja wat doe je eraan.

    Als je nog niet zover bent, maar je ouders wel, of je buren, of je ooms en tantes, of iemand van je kennissen, ga dan even langs.

     

    Groet

     

    Ulrich 

     

     

     

    23-05-2007, 12:56 Geschreven door ulrichwijbers
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    26-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Je moet het zelf doen.

     

    Goedendag beste lezers.

    Het zal wel een open deur zijn, maar ik denk dat je niets helemaal moet overlaten aan anderen en zoveel mogelijk zelf moet doen. Dit betekent niet dat je geen vertrouwen mag hebben in anderen, maar het betekent wel dat vertrouwen beschaamd kan worden en dat je uiteindelijk teruggeworpen wordt op jezelf. Je persoonlijke doelen moet je zelf zien te bereiken en in de gaten houden.

    Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je onderscheid weet te maken in wat je bindt met een ander, en wat je als individu nastreeft. De gemeenschappelijke doelen moet je proberen te bereiken samen met degenen die het zelfde doel nastreven.

     

    Nu ik weet dat ik langer zal moeten doorwerken voordat ik met pensioen mag, en dat ik misschien een kariger pensioen zal hebben dan ik verwachtte, ga ik bepaalde dingen nu alvast doen, die ik dan had willen doen.

     

    Natuurlijk is het motto dat je NU moet leven en genieten, maar toch maak je ook plannen voor later of niet dan?

     

    Bijvoorbeeld ga ik begin mei naar Amerika met vakantie en zal ik waarschijnlijk meer reizen gaan maken die ik liever zou doen als ik de tijd aan mezelf heb.

     

    Als ik nog even terugkijk naar de politieke gebeurtenissen vanaf het aantreden van het nieuwe kabinet dan moet ik toch zeggen dat ik vrees voor de toekomst.

     

    CDA’rs vliegen elkaar in de haren, het begrotingstekort loopt, tegenvallers moeten maar vooruit geschoven worden?, PvdA bestuur stapt op, de grens gaat open voor meer Poolse arbeiders, ruzie in de coalitie, er komt een “opvoedplicht”en een “opvoedcursus”, het aanpakken van de topinkomens moet toch maar niet of toch maar wel? En ga zo maar door. De zorgverzekering, de WMO, de WIA, openbaar vervoer, de belasting-dienst het onderwijs, de verloederende wijken, bewindslieden gaan langere tijd het land in om voeling te krijgen met de achterban ( waar zijn ze dan al die tijd geweest?) dubbele paspoorten ook Maxima, de AOW en pensioenen.

     

    Er is nogal wat te regelen en de vraag is of dit kabinet het aan kan. Hoe dan ook als je iets wilt veranderen of juist wilt behouden moet je zorgen dat je je aansluit bij geestverwanten. Kies je voor een groep die niet verwant is maar waarbij jouw doel als subdoel wordt meegenomen alleen maar om te zorgen dat je je aansluit, dan wordt jouw belang makkelijk verkwanseld.

     

    Maar goed ik ga lekker naar Amerika en ik hoop dat jullie ook van een lekkere vakantie gaan genieten.

    Want dat moet toch bij ons allemaal  voorop staan. Geniet wanneer het kan, en laat een ander meegenieten wanneer het kan. Zoals ze zeggen; een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. 

    Dus je moet het zelf doen maar: Lach en Geniet.

     

    Tot later

     

    Ulrich Wijbers

     

    26-04-2007, 11:02 Geschreven door ulrichwijbers
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 24/12-30/12 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!