Politics
Inhoud blog
  • Democratie
  • In de schoot van de regering
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    *-*
    11-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie

    Waar we met z’n allen sinds 25 mei 2014 mogen naar luisteren is dat DE democratie moet zegevieren. Sinds de regeringsvorming mogen we luisteren hoe DE democratie heeft gezegevierd.

    De vraag die men kan stellen is of dit nu eigenlijk zo is. De laatste weken heeft de groep van 10 een akkoord bereikt over het SWT. Een mooi akkoord waar werkgevers & werknemers zich kunnen in vinden! Al kan ik me niet inbeelden dat de werkgevers wakker liggen van de gezondheid van hun personeel, eerder aan het rendement van hun firma & vice versa!
    Zelfs het standpunt van Unizo zal compleet anders zijn van het VBO maar er werd door eenieder aan de tafel een inspanning geleverd.
    Je was bijna vergeten dat we de groep van 10 over het algemeen als een stelletje kemphanen bekijken! Nee, de, weliswaar niet verkozen, vertegenwoordigers van het van volk waren terecht fier op hun gezamenlijke prestatie!

    Waarschijnlijk was ik naïef als ik dacht dat dit voorstel enige kans op slagen had. CD&V kon het argument boven halen dat zij “het sociale luik van de regering zijn” & haalden hiermee een zware slag binnen.
    Open VLD & MR, vertegenwoordigers van de middenstand, nee die waren ook niet grotendeels gekant tegen wat op tafel lag.
    Tja, dan rest er nog 1 partij die de boel moet hebben opgeblazen. Al een geluk dat alles “in het algemeen belang” gebeurt!

    Na mijn maandagse wake-up call begin je jezelf dan af te vragen waarom dit nu, en dan écht in het algemeen belang, niet kon doorgaan.
    Eerst en vooral Kris Peeters niet met de pluimen gaan lopen. Nee, hij mag het gaan uitleggen waarom het njet is geworden. In plaats van een positieve swing te creëren naar zijn persoon & partij laat hij de mensen die zich al verraden genoeg voelen door CD&V zichzelf nog meer afvragen waarom ze in godsnaam dat bolletje rood hebben gekleurd.
    Voor de rest zijn de aanpassingen enkel in het voordeel van de werkgevers dus die zal je niet horen klagen zodat MR & Open VLD aan boord springen samen met de afgevaardigden van de werkgeversverenigingen.
    Daarenboven is het wéér ruzie tussen werknemers & werkgevers en let niemand nog op het gekibbel in de regering.

    Wat is de beste afspiegeling van de maatschappij? Het parlement, De regering of de groep van 10?
    Wie vertegenwoordigt zowel de belangen van de zwakkeren, de armen, de middenklasse, de middenstand, de grote bedrijven… ? Anders geformuleerd; Wat is het meest democratisch?
    Ongetwijfeld heeft u bovenstaande vraag correct opgelost!
    Wat een geluk dat DE democratie heeft gezegevierd op 25 mei 2014! Om het, al is het niet letterlijk, met de woorden van de burgemeester van Antwerpen te zeggen: De regering moet beslissen en geen rekening houden met de wil van werknemers (vakbonden).
    Het toont aan dat de man een echte teamplayer is naar zijn sponsoren en stemmers toe!

    Hoe democratie of democratisch besturen dan het best moet worden omschreven is in België dus een, toch voor mij, onmogelijke opgave.

    Een burgemeester uit Antwerpen die alles bepalen zal én moet is het voor mij alvast niet…

    11-03-2015, 16:46 Geschreven door Onbekend
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de schoot van de regering


    Sociale correcties op van alles en nog wat, de welvaart in stand houden, de laagste inkomens ondersteunen, de mensen die werken extra belonen, denken aan de volgende generaties… Alle mogelijke geruststellend bedoelde zinnen die uit regeringsmiddens komen opsommen is echter onmogelijk gezien het hoge aantal. Dat ik, en u misschien met mij, na zes maanden De Wever, eum Michel I, spontaan onwel word bij het horen wat “in de schoot van de regering” werd beslist speelt ook een grote rol natuurlijk.

    Vandaag is een dag als een andere dus borrelt het maagzuur weer op bij het lezen van de online krantenpagina’s: “Geen indexsprong voor huurprijzen”. Wie de politiek een beetje volgt lag ook niet van zijn stoel als hij bovenstaande titel te lezen kreeg, integendeel. Misschien kan het als volgt worden omschreven: Een sociale correctie voor de rijke (verhurende) Belg die zijn welvaart in stand moet houden en denken aan de ervende generatie! De regering van onwaarheden beschuldigen is dus duidelijk een brug te ver. Dat veel kiezers op 25 mei de boodschap verkeerd hebben begrepen is dat niet.

    Wanneer ik mijn ongenoegen neerpen heeft nog niemand van de coalitie willen reageren. Niet echt verwonderlijk natuurlijk want het is krokusvakantie en dan is een groot deel van de parlementairen, al dan niet met een grote politie-escorte, op skivakantie. Let op, ik gun iedereen zijn welverdiende vakantie en ontspanning. Alleen stel ik mij de vraag waarom de maatschappij moet opdraaien voor het plezierreisje van de meest verdelende & haat-zaaiende mens van het land. Al blijft die discussie een ander verhaal. Dat het gros van wetgevende en uitvoerende macht op (ski)vakantie gaat stoort mij dus allerminst. Wat zouden zij trouwens denken terwijl ze nu ergens in het zonnetje op skilatten staan. Vermoedelijk niet aan pakweg de koopkracht van een alleenstaande moeder die geen eigendom kan verwerven en het door de huurindexatie nog moeilijker zal hebben om rond te komen…

    Het befaamde “sociale akkoord” geeft de werknemers een stijging van 0,8%. Niet iedereen kan dan nog genieten van deze aalmoes. De mensen krijgen al niets behalve de cliquet op diesel (Wie heeft ons jarenlang gestimuleerd die wagens te kopen?), de huurindexatie, stijgende prijzen, de indexsprong en waarom ook niet een eventuele btw verhoging … Misschien kunnen we nog een rondje Oosterwelen om het geld door de ramen en deuren naar buiten te gooien? Niemand die wil weten hoeveel die mop aan gans Vlaanderen al heeft gekost, anders lig je in tegenstelling tot regeringsaankondigingen wél van je stoel, en dat in het beste geval!

    Huurindexatie! Een mens zou voor minder eens afgeleid worden, maar nu back on track! Laten we een logische redenering maken; Het inkomen blijft gelijk, de huur stijgt, de brandstofprijs stijgt (natuurlijk & cliquet), de prijs voor nutsvoorziening stijgt (indien het niet natuurlijk gebeurt zal Electrabel wel nog één of andere door de regering gedogen stoot uithalen), de uitgaven voor levensmiddelen kan niet anders dan dalen terwijl die prijs ook stijgt. Tenzij de verhuurder uw lokale supermarktuitbater is daalt zijn winst, moet hij mensen op straat zetten die omdat ze hun huur moeten kunnen betalen ook minder consumeren… Plots is Karel Van Eetvelt op de buis om lastenverlaging voor de werkgevers te vragen om de KMO’s te ondersteunen in de verdere tijden van “crisis”.

    Vermits de kapitaalkrachtige “sponsors” (je weet wel, mandaten in raden van bestuur enz.) van politici (meestal zijn het zelf ook geen sukkelaars lijkt me) de meerderheid van de huurwoningen in hun bezit hebben is een normale belasting op huurinkomsten waarschijnlijk ook uitgesloten. Alhoewel het mij een mooi voorstel leek als “tax shift” maatregel… De rijken kunnen nog wat rijker worden, de rest wat meer uitgemolken en de politici kunnen hun ogen nog wat gesloten houden en hun zakken vullen zonder scrupules of geweten maar wel beslist, in de schoot van de regering…


    Proficiat!

    18-02-2015, 17:08 Geschreven door Onbekend
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/waargaanweheen

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    18-02-2015, 16:52 Geschreven door
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 09/03-15/03 2015
  • 16/02-22/02 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!