De ideale partij
Dingen waaraan dringend iets moet gedaan worden
26-01-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.220126 Onze rechtspraak

 

Vandaag heb ik mij weer druk gemaakt in ons rechtssysteem. Welke normaal denkende Belg is daar nog mee akkoord? Echte gangsters ontlopen hun straf of komen veel te vroeg vrij, terwijl brave burgers soms zwaar worden bestraft. Onze zoon heeft, toen hij 16 was, met enkele vrienden het idee gehad om op een colakast briefjes te kleven met ‘buiten gebruik’ op. Dat was bij de elektrozaak Lauwers. Staf Lauwers, de uitbater en niet mijn buur, was bij de jeugd verre van populair. Waarom weet ik niet maar om hem eens beet te nemen plakten de vrienden elke post-itjes op de colakast. Wij kregen dezelfde avond bezoek van de rijkswacht, 2 mannen die ik kende van de kookclub van de KWB. Die vertelden wat er gebeurd was en dat Staf Lauwers een klacht had ingediend. Als elke dader 5.000 frank, ongeveer 125€, zou betalen, zou de aanklacht vervallen. De rijkswachters raadden mij aan om dat toch maar te doen. Maar een tijdje later moesten wij voor de politierechtbank verschijnen. De aanklacht was helemaal niet vervallen en de 4 schurken moesten voor het tribunaal verschijnen. Er was één meerderjarige bij, de andere drie waren minderjarig. Maar Mirej nam het woord en legde duidelijk uit wat er gebeurd was en iedereen werd vrijgesproken. We mochten wel de 20.000 fr, het inkomensverlies dat Lauwers zou geleden hebben, niet gaan terugeisen. Dat brengt dan toch goed op, zo’n colakast in een klein dorp, op enkele uren tijd. Ik heb nu nog spijt dat ik het geld niet heb teruggeëist! 

De anti-vaxbetoging van verleden zondag is weer eens volledig uit de hand gelopen, en heel serieus. Agenten werden in het nauw gedreven en bestookt met dranghekken en brandende containers. Maar dat weet natuurlijk iedereen nog. De gasten die daarvoor zijn opgepakt stonden enkele uren later al terug op straat en uiteindelijk moet één gast voor de rechter verschijnen. Wie begrijpt nu zoiets? De andere dossiers waren volgens de procureur niet sterk genoeg. Wat moet er dan wel in staan? Beelden en getuigen bewijzen dat er schuldigen zijn en van die mannen hebben ze beelden. En dat dossier is niet sterk genoeg? Maar post-itjes plakken op een colakast, dat dossier is wel sterk genoeg om voor een rechter te moeten verschijnen?

Misdadiger kunnen vaak de duurste advocaten inhuren. Als ze toch veroordeeld worden kunnen ze vroeger vrijkomen en plegen dan nieuwe misdaden nog voor hun straf is afgelopen. Dean en de moord op dat meisje enkele jaren geleden, zijn daar voorbeelden van. Maar stuurt een verliefde zot wat teveel berichtjes naar enkele doorslaande vrouwen, dan wordt zijn leven totaal kapot gemaakt. Iedereen weet wel waar ik het over heb. 

Daarentegen wordt elk gezag ondermijnd. Vandaag gelezen in de krant dat er politiemannen weer te agressief hebben opgetreden verleden zondag en dat er een leraar in de problemen zit nadat hij twee vechtende kinderen uit mekaar heeft gehaald in Pius X in Antwerpen. Waar gaat dat nu toch naartoe. Kunnen wij als volk daar nu echt niets aan doen? Wie verzint al die onzinnige regels



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • 220307 Oorlog, grensoverschrijdend gedrag en kernuitstap
  • 220304 Oekraïne
  • 220218 Storm Eunice
  • 220218 Storm Eunice
  • 220217 Jongeren met psychische problemen, kernuitstap
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!