De ideale partij
Dingen waaraan dringend iets moet gedaan worden
17-02-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.220217 Jongeren met psychische problemen, kernuitstap

220216 Jongeren met psychische problemen, kernuitstap,

Zoveel jongeren die door Corona psychische problemen hebben? Gisteren in Pano werd dit probleem uit de doeken gedaan. In het journaal werd dit aangekondigd en we kregen al een voorproefje te zien: een jongen die schijnbaar alles heeft en met zijn vrienden nog kan whatsappen. Op school ziet hij hen waarschijnlijk ook. Ik denk dan: is dit geen opgedrongen gevoel? Als ik dan zo depressief was, zou ik niet willen meewerken aan zo’n programma. Mijn dochter zou vroeger ook zeker meegewerkt hebben en zou genoten hebben van al deze aandacht.

Ook hier heb ik een haalbare oplossing voor. Ik ben zeker dat gepensioneerden tijd willen vrijmaken voor een gesprek met jongeren die het moeilijk hebben. Zij hebben genoeg levenservaring en tijd om het tekort aan hulpverleners in die sector, op te vangen. Er is dan op korte termijn voor iedereen de mogelijkheid om eerste hulp te krijgen. De meeste ‘ouderen’ zullen dat gratis willen doen maar met het geld dat men kan besparen, bvb door het onnodige bezoek aan Congo uit te stellen of sterk in te krimpen, kan er misschien toch een extraatje af voor mensen die daar tijd voor willen vrijmaken. Wij zijn in ieder geval kandidaat.

De kernuitstap is weer volop in het nieuws. Wat heeft dat nu toch al gekost aan tijd, verplaatsingen, maaltijden, …, en nu is men nog niet zeker welke richting men wil uitgaan. Zoek een duurzame oplossing voor het kernafval en zorg dat de nieuwe kerncentrales staatseigendom blijven. Dan pas kan men de burgers een betaalbare oplossing geven voor ons energieprobleem. Want dat zal een probleem blijven als wij afhankelijk blijven van buitenlandse invoer. En vraag eens de mening van de bevolking en neem dan beslissingen die duurzaam zijn en energie voor de mensen betaalbaar houden. In ieder geval, investeren in nieuwe gascentrales is toch van de pot gerukt!

Het wordt echt tijd dat de burgers en het milieu de eerste bekommernis wordt voor de verschillende regeringen. Zorg dat geld niet alles bepaalt maar maak van arbeid het kostbaarste begrip in ons land. Breng lonen op een niveau dat het voor iedereen doenbaar maakt. En ja, daar zullen vooral de grootverdieners ( dokters, advocaten, tandartsen, aandeelhouders van grote bedrijven, …) en de rijken inspanningen moeten doen. De meeste van hen hebben meer dan genoeg om het een periode met een gewone wedde te doen zonder dat zij armer worden. En zo leren zij ook eens om te gaan met een gewoon inkomen. En dan pas zullen ze kunnen begrijpen hoe de gewone burgers leven.

Tot slot, de lijn gaat fors investeren in lederen zittingen ??????*



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • 220307 Oorlog, grensoverschrijdend gedrag en kernuitstap
  • 220304 Oekraïne
  • 220218 Storm Eunice
  • 220218 Storm Eunice
  • 220217 Jongeren met psychische problemen, kernuitstap
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!