USA_2014west
Foto




Foto

02-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 : 1 september 2014

Kort maar goed geslapen zijn we om 7 uur opgestaan. De eetzaal was wat groter dan de andere hotels maar wel luidruchtiger. Er werd duidelijk minder gegeten, misschien door de warmte ?

Vandaag staat op het programma een bezoek aan het Joshua Tree National Park, Palm Springs en Indian Wells, het mondaine gedeelte van Los Angeles, waar nu de rijken der aarde wonen ipv Los Angeles of Palm Springs tot voor enkele jaren !

Het duurde even voor we de snelweg bereikt hadden en reden naar Joshua Tree NP. Op de kaart toont alles zo dichtbij maar in werkelijkheid duurde het toch nogal lang vooraleer we de afrit bereikten. In de zomer ligt het park er wat troosteloos bij, alles leek verdort om nooit meer goed te komen. Wij hadden het park in april al eens bezocht en toen stond alles mooi in bloei, wat een verschil ! We hadden al op voorhand besloten niet het hele park door te rijden, anders krijgen we toestanden zoals gisteren … Na de toch mooie foto’s van Yuka’s en andere stekelachtige planten te hebben genomen, draaiden we halfweg terug op weg naar Palm Springs via de autosnelweg natuurlijk.

Palm Springs samen met Indian Wells is onmetelijk groot geworden, sinds wij, 6 jaar geleden vanuit Los Angeles, hier passeerden. Boulevards van kilometers lang doorkruisen de hele stad en huisnummers van boven 80000 is hier geen uitzondering. We wilden op zoek gaan naar de winkelstraat die wij ons nog herinnerden, maar waar ligt die ? De GPS werd ingeschakeld en een café ingegeven om het daar te vragen, waar die “Walk Off Fame” die we toen hadden gezien, zich bevond. We kiezen Café Euro, willekeurig op de GPS … en waar komen we uit … toevallig op de avenue waar we moesten zijn. Voor de deur parkeerden we onze auto en daar gingen we iets eten op een buitenterras met waterverstuiving en in de schaduw natuurlijk, ik heb daar zelfs een slaatje gegeten, heerlijk dat is vakantie !

De temperatuur was serieus opgelopen en bereikte weer de 110°F (43°C). We wandelden nog wat langs de boulevard, waar veel winkeltjes dicht waren want het is vandaag Labour Day maar de hitte was te groot en we gingen in het hotel wat zwemmen.

Na onze slechte ervaring bij de Mexicaan van gisteren besloten we eens wat beters te gaan eten. Het restaurant hier recht over Ruth’s Steakhouse, één van de duurste restaurant in de omgeving, lonkte ons. Van het hotelpersoneel hadden we al begrepen dat casual kledij niet voldoende was om daar binnen te gaan, dus maakten we ons maar wat op voor deze gelegenheid.

Inderdaad het was een prachtige gelegenheid met meer bedieningspersoneel per tafel dan het aantal gangen op de menu. Mijn voorgerecht was weer een Steakhouse slaatje !

Het eten was overheerlijk en de wijn subliem … meer moest dat niet zijn, de prijs ook niet !

Morgen trekken we weer verder richting Prescott, Gerome (Ghost Town) een vroeger mijndorp, Cottonwood en Sedona. Een zeer mooie streek waar we weer enkele dagen gaan blijven.










Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!