Heb je fruitoverschotten of kan je beschikken over fruit van kennissen, maak er dan wijn van.
Die bezigheid is een creatieve hobby, je maakt dingen die niet te koop zijn. Kriekenwijn of rabarberwijn, om maar een paar voorbeelden te noemen, kan je niet kopen maar enkel zelf maken en het product smaakt minstens zo goed als commerciƫle wijn als je werkt zoals het moet. Je kan ook druivenwijn maken. Of cider van appelen die helemaal niet de smaak heeft van rotte appelen. Enzovoort. Het is een passionerende bezigheid waarbij het bijleren nooit ophoudt. Je kan het op eigen houtje, dat is de moeilijkste manier omdat je de valkuilen niet ziet staan. Daarom wordt je beter lid van een vereniging van amateur-wijnmakers zoals het VAW (Verbond van Amateur-Wijn en Biermakers), waar je voor je hobby steun krijgt van andere leden met meer ervaring.
Neem eens een kijkje op www.vaweb.org . Je kan op die site gratis een proefnummer aanvragen van het tweemaandelijks Magazine van het verbond. Voor de prijs moet je het niet laten, de uitrusting kost niet veel en het lidmaatschap is zeer laag omdat de vereniging geschraagd wordt door onbezoldigde vrijwilligers.