NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Dag 30
 • Dag 29
 • Dag 28
 • Dag 27
 • Dag 26
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Foto
  Queeste Santiago
  fietstrip mei 2017 - onderweg naar Santiago De Compostela
  07-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  07/05/2017
  Na een lekker ontbijt in de chambre d'haute gaan we op zoek naar Reims. We maken alzo de doorsteek naar de andere route naar Compostela, die langs de oude steden.
  Het is overtrokken maar gelukkig droog en de wind blaast stevig in onze rug. Van de verkiezingen merken we weinig, af en toe enkele mensen aan de Gemeentehuizen in de kleine dorpjes die we passeren. Na een koffiestop in een rumoerig gokcafé (hier is men druk bezig met allerlei krasbiljetten, niet met de verkiezingen) begint het terug te miezeren ... Gebruik makend van de voordelige wind fietsen we stevig door en vinden we na 90 km, net voor Reims, een Chinees restaurant waar het voor een schappelijke prijs eten à volonté is, net op tijd want de energie was helemaal op. In de kathedraal van Reims worden we ontvangen door een Compostela vrijwilliger die ons een stempel geeft en onze route toont op een verweerde kaart ... hij is ooit zelf te voet onderweg geweest, vanuit Vézelay.
  Wij in de regen op zoek naar Châlon. Zonder duidelijke aanwijzing belanden we van een departemental ineens op een route nationale, niet echt aangewezen voor fietsers ...
  Via een aardeweggetje dan maar terug naar de kleinere wegen en na onze eerste lekke band (Pol) en 145 km (!) in Châlon en Champagne. Na wat discussie kunnen we terecht in de plaatselijke jeugdherberg zonder lidkaart, als pelgrim krijg je blijkbaar dat voordeel ... joepie, we zitten droog en kunnen onze kleding hopelijk ook zo krijgen.
  De dienstdoende host, afkomstig van Eritrea, is blij dat Le Pen niet heeft gewonnen, wij ook !
  We zullen in alle betekenissen goed slapen deze nacht en onze achterwerken blij om even van het zadel verlost te zijn.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  06/05/2017

  Ondanks de vroege zon zijn de tentjes nat van de dauw. Dat van Hilde was om 6u zelfs te nat om nog verder in te slapen ... ze verhuisde naar de overdekte picknick tafel .

  Vlotjes ingepakt en lekker ontbeten met vers baguettes.

  Na een eerste kledingswissel (te warm) vergeet Hilde haar rugzakje . Een supervriendelijk koppel helpt ons uit de nood: ze spelen taxi om het zakje 4km terug mee te gaan zoeken: duizendmaal dank en Hilde trakteer 's middags met broodjes. Na Cambre, waar we een stempel krijgen in het parochiaal secretariaat, gaan we op zoek naar de bron van de Schelde. Daar verandert het weer en voor de rest van de dag is het miezer en regen. In Saint Quentin, na een lekkere koffie en wat inkopen, terug op weg in de grijze miezer. Na 114km vinden we uiteindelijk een chambre d'haute na een laatste nijdige klim. Gelukkig is er een supervriendelijk oud vrouwke thuis en kunnen we terecht voor een zacht bed en kunnen we een en ander laten drogen.


  05-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  05/05/2017
  Na een vredige nacht in een echt bed en een deugddoend ontbijt bij onze goede vrienden Frieda en Hendrik was het tijd om onze queeste verder te zetten. De wind blijft ons goedgezind en na zo'n vlotte 115 km strijken we neer in een rustige en zonnige camping in Frankrijk, Warlaing. De eerste nacht in een tentje ...


  04-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste halte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  04/05/2017

  Blij verrast werden we bij de start door buren, familie en vrienden (geweldig toch die zondagrijders) die ons kwamen uitzwaaien zowel in Merksem als aan de Kathedraal. En die moesten geduld hebben want door onvoorziene omstandigheden (de boekskes en de inpakkunsten van de Pol ) vertrokken we een uurtje later dan voorzien ... Als dat het ergste is dat ons gaat overkomen, zijn we gezegend ! In de Kathedraal kregen we zonder problemen een mooie startstempel voor onze queeste.

  Na ongeveer 77 km wind mee en zelfs af en toe wat zon worden we met warme hartelijkheid ontvangen bij onze goede vrienden Frieda en Hendrik. Een minuut later vallen er enkele stevige druppels, van timing gesproken. Na een lekkere en gezellige maaltijd krijgen we een warm bed aangeboden ... dat kunnen we natuurlijk niet weigeren. Onze tentjes blijven deze nacht alvast droog.

  Dankjewel aan al die lieve mensen voor deze geweldige start !


  03-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog één keer slapen ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Morgen is het zover. Omstreeks 10u verzamelen Hilde, Pol en Wilfried in Merksem. We fietsen eerst naar de Kathedraal in Antwerpen om daar onze eerste pelgrimstempel op te halen. Daarna duiken we de voetgangerstunnel in en zijn we echt vertrokken !


  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deugdoende aanmoedigingen

  De familie leeft mee ...

  Aanmoedigingen van kinderen en kleinkinderen


  01-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietszicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  01/05/2017

  Alles ingepakt kom ik aan ruim 17 kg zonder dag proviand en drinken. Wellicht wordt het zo'n 20 kg extra aan de fiets. Het voelt zwaar aan maar het bolt wel ...


  30-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanmoediging voor het begin
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  30/04/2017

  Hup Hup Hup Hilde Hup !


  29-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereidende werkjes ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  29/04/2017


  In de voorbereiding wordt er gepakt en gezakt om er zeker van te zijn

  dat al het nodige materiaal op een deftige wijze mee onderweg kan ...


  28-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleg Queeste Santiago

  28/04/2017

  Na zorgvuldig overleg met de 3 reisgezellen beginnen we op donderdag 4 mei aan onze queeste naar Santiago De Compostela.

  Omstreeks 10u starten Hilde, Pol en ikzelf vanuit Merksem aan deze zoektocht. Eerst gaan we in de Kathedraal van Antwerpen onze startstempel ophalen om dan via de voetgangerstunnel echt aan onze fietstrip te beginnen.

  Via enkele stops bij vrienden (Aaigem, Eymoutiers, Tarbes) hopen we doorheen Frankrijk voldoende gerodeerd te geraken om ook het bergachtige traject in Spanje vlotjes aan te kunnen.

  We hopen, einde mei, na een maandje stevig fietsen én genieten van het samen onderweg zijn, aan te komen in Santiago De Compostela.

  In Frankrijk combineren we de route Tours met die van Vezelay (oversteken voor Parijs) en in Spanje kiezen we voor de route Francés ... al kan er onderweg nog één en ander aangepast worden naargelang de conditie en/of de weersomstandigheden.

  Wilfried  Archief per week
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!