***antwoord op al uw vragen***

POSTMAIL:
04-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelen
 

DENGELEN BENGELEN IN  D’AARDSE DAL.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Dank je Yolanda voor je verzending van 2 engelen. Ze komen mij van pas en ze waren op tijd afgeleverd.

In principe heb ik weinig verstand van engelen maar die grote engel bevalt mij bijzonder goed, en wel om volgende reden: hij/zij beweegt namelijk connectief.  Dat wil zeggen dat deze engel (zoals in taichi) bij elke beweging telkens de armen met de benen (elleboog-knie) verbindt.

Zulks boezemt vertrouwen in, want het is een verheven manier van bewegen waarop wij, gewone stervelingen, jarenlang moeten oefenen om een gelijkaardig resultaat te bereiken. Connectie is één zaak, maar het begrijpen van connectiviteit (in de meest ruime zin) is een voorrecht dat enkel voor “min of meer getransformeerde wezens” is weggelegd.

Daarom zou elke taichi beoefenaar deze schitterende engel grondig moeten bestuderen om zijn bewegingspatroon te imiteren en te integreren. Alles is immers met alles verbonden! 

 

Er stelt zich echter een probleem. Die kleine engel, die putti, …wel, dat ventje vertrouw ik voor geen fluit omdat die (in tegenstelling tot die harmonische engel) een chaotisch bewegingspatroon vertoont. Nu is het zo dat chaos (wanorde) tot kosmos (ordening) kan leiden, maar in dit geval sorry hoor,  het gezicht van dat ventje staat mij niks aan. Dat kreng lijkt wat mij betreft eerder een “ongeregelde” of een ”vrije radicale” te zijn, in elk geval betwijfel ik of hij wel een engel is want hij lijkt eerder een “aanstellerig joenk” te zijn. Hij is een aandachtvrager, een hangjongere, een nietsnut, en meer wil ik daarover niet kwijt.

Is het zo dat engelen altijd contact met mensen zoeken op het moment dat dit nodig of noodzakelijk is? Is het ook zo dat zijzelf, en niet wij daarbij het initiatief nemen?

Indien dat zo is dan is dat zo, maar waarom moet die grote engel dan persé “zijne kleine meenemen” als hij bij mij op bezoek komt? Dat is volgens mij tegen de regels, het is een zware deontologische fout.

Is het ook zo dat men engelen niet mag dwingen, oproepen of wegjagen? Is dat zo? Ja watte zeg, ik was net uit de kinderen...en nu zit ik alweer met zo’n onnozelaar opgescheept.

Weet u, Yolanda, als sceptisch mens geloof ik in engelen als een uitgewerkte metafoor voor boodschappen van een andere (kosmische) orde dan de rationele orde.

Engelen zijn dan  “bewustzijnsverruimende en begeleidende aanwezigheden”, zij zijn de boodschappers van en uit een andere orde.  Wie kan daar nu iets tegen hebben?

Hun geslacht doet niets ter zake. Ze hebben ook zulke mooie namen want alle engelen staan immers voor bepaalde deugden of eigenschappen. Wie kan daar eigenlijk iets tegen hebben?

 

Mag ik hier toch enkele van mij favoriete engelen vernoemen: 1) De aartsengel Perpetuël: een bepaald doel voor ogen hebben en dat doel zuiver invullen. Verder zijn er ook nog de volgende beschermengelen 1) Karaliël: de engel der flexibiliteit.

2) Chamuël: de engel van verdraagzaamheid. 3) Valoël: de engel der onbaatzuchtige liefde. En dan tenslotte is er nog mijn onvoorstelbaar intelligent engelvriendje waarmee ik een bloeiende haat-liefdeverhouding heb: 4) ISCMAHEL en dat is de engel van de GEHOORZAAMHEID. Wij begrijpen elkaar volkomen en precies daarom ligt onze relatie zo moeilijk. Hij is namelijk een “gehoorzame rebel”, hij is een onmogelijke verzameling van onwaarschijnlijkheden, een combinatie van paradoxen. I like this guy!

Dan is er natuurlijk ook nog de engel van de innerlijke vrede en die van de dankbaarheid; hun namen zijn mij ontschoten maar ook zij komen af en toe een beleefdheidsbezoekje afleggen. Tenslotte maak ik van de gelegenheid gebruik om de beschermengel  Anaël (de engel der voorspoedige seksualiteit) als vermist op te geven. 

Kortom Yolanda: dank je,  wie kan er nu in Godsnaam iets tegen engelen hebben?  Zend allen aub in grote getale, en liefst nog heden uwe engelen en ik zal ze zonder één uitzondering in dankbaarheid tot mij nemen. Zend vooral de engel Anaël, want er zal meer vreugde zijn over de terugkeer van één verloren engel dan over de permanente aanwezigheid van de 12 engelenkoren die duizelingwekkende deugden vertegenwoordigen die ik, weliswaar in nederige dankbaarheid, toch reeds allemaal al lang meen te mogen bezitten.

Walter.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Gastenboek

Mail uw vragen en u hoort onverwijld van ons.



Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!