Woeste Hoogten.
Dagboek van een pendelaar.
07-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op kop, in de spurt naar de nieuwe week.

Zondag 6 juli 2014.

Toch nog gedurende een kwartiertje. Via de vraag of ik hiermee weg kom voor vandaag. Tts tegen de tijd dat ik dit publiceer, is mijn zondag zeker al voorbij... Je bent mijn getuige opnieuw toch, niet, mijn lieve kleine eeuwigheid ? Mijn dagboekje dat me naar de toekomst van de literatuur begeleidt. Mochten we er immers ooit in slagen, om alle vragen die alle mensen zich op dit moment stellen. De mensen, kunnen er nu met een wiskundig statistische zekerheid van uit gaan dat er dan een veelvoud van de vragen en bij- vragen, circuleren. Maar bon, zover zijn we dus nog zeker niet. Reden genoeg om dit nog niet te benaderen. Dit is het dagboek, op bladzijde 2 of drie, vandaag toegankelijk, via mijn blog. Deze hou ik bij, om een aantal verschillende redenen. Maar daar zal ik nu miet meteen op terug komen. De eerste Duivel die ik hier moet temmen is die van discipline. Het is me er vooral de eerste dagen om te doen, daadwerkelijk, de koe bij de kop te stekken. Om op die manier de draad terug te vinden, daar waar ik met schrijven mocht falen. Of toch ten minste dat ik de laatste jaren niet meer schrijf tout- court, is me duidelijk “ sterk “, genoeg als argument. De hand aan de ploeg. We moeten ons streven, ter wille zijn. Of anders gezegd, al heb ik op voorhand niet meteen een idee. Toch moet ik deze plaats vullen. Je kan ervan op aan, wanneer het echt serieus wordt, dan zeg ik het wel. Je hoort nog vanm e.

wat vooral, nieuw is, sedert gisteren... sorry, eergisteren: ik heb een tekstverwerker op mijn nieuwe – occasie teostel geïnstalleerd. Op die manier kan ik mijn teksten ook zonder die blog- site, thuiqs beter bewaren. Printen ed. Voor de rest is dit weeken niet echt veel anders verlopen dan sommige vorige, hoogst passieve uren. Dit is vooral zo geweest omdat ik me in een nieuw spel via fb, heb willen lanceren. 's Avonds, was ik zo somber, met de idee in slaap ge- gaan, om me hier meteen opnieuw uit te schrijven. Iets wat me evenwel niet gelukt is. Ook vandaag heb ik me tot leven 24, opgewerkt … maar goed geen nood, vandaag ben ik toch nog bij u, lieve dagboekje, wat tof, het is middernacht, ik ga dit publiceren,

fijne nacht nog beste DB,

kus,

Brombeer.

07-07-2014 om 00:27 geschreven door Brombeer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tv's, resto pour le peuple, voetbal

We zijn nog maar een dag verder. Ik moet me al slepen om dit hier te noteren. Gelukkig voor de gaten in de literatuur, is het vrijdag vandaag. Vrijdagavond welsiwaar. Maar ik troost me mocht dit tegenvallen, dan kan ik morgen nog lekker uitslapen. 

Brussel is een kalme plek. Zo zeggen ze toch, de mensen die ergens op uit zijn. Ze geven me de kans om met eens me hen af te spreken. Daar, je weet wel, dicht bij hun nieuwe werkstek. Daar zijn er toffe kroegen. Fijne terrasjes. Schoon volk. Stel je voor. Al is het nu kalmer, toch is er best veel sfeer. Moeten we eens doen. Wat raar is dat toch. Het is zoals met tv. Iedereen weet, of zou het kunnen weten. Deze brombeer kijkt al dertig jaar geen tv meer. Of ik thuis gezien heb? ... Staat dit me te wachten? De jaren dat ik ( dit ) mijn zelfgekozen corvee afwerk. Of ik eens wil afspreken? Of geen zin heb om eens naar Couleur Café te komen. Zo van die gezellige, misschien kleinere, festivalletjes? Niet van dat commerciëel gedoe? Mensen kunnen daar niet tegen, dat je eigen plan naleeft. Ik antwoord hen. Op zondag breng ik ons mama een bezoek, altijd fijne ambiance daar in de Home. Voor de rest ben ik graag thuis. Ook samen met jullie trouwens. Een schrijver moet schrijven. Alles moet daartoe in het teken geleefd worden. Een schrijver die schrijft, leest veel. Tegenwoordig documenteert hij zich verder, via andere invalshoeken, over wat er speelt. Zoals ik gisteren al wilde ontboezemen: taal is in oorlog met ons. We lijden aan onszelf, maar kunnen dit niet uitdrukken. Niet dat ik geloof in Psychoanalyse, of Existentialisme. Wie biedt meer? Jezus of Mohamed. Best wel fijne mensen die ons hiervoor willen prepareren. Maar ik kan niet 24h per dag, zonder het troosteloze Niets in taal te vatten. 

Gezegd en geschreven, ook op deze wat druilerige, zwoele avond: er is werk aan de winkel. Misschien moet ik iets eten. Eten is dè ontdekking in mijn leven, op dit moment. Je kan er zoveel creativiteit in kwijt. Als je kan nadenken, kom je zoveel te weten... Vooral in dialogen, kan je makkelijk op automatische piloot, de tijd doden. Ondertussen, geef je je ogen de kost. Hoe mensen eten, zegt zowat alles over hen. Zoveel. Dit kan makkelijk de test met sex doorstaan als metafoor, om een mens te typeren. Zo diep gaat het, wat je aan tafel prijsgeeft.

Maar leive, vrienden, hier laat ik jullie, dan de nacht mee in. Voor de groepen onder ons: er is nog voetbal vananavond. 

Kus, Brombeer

04-07-2014 om 21:44 geschreven door Brombeer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel I Dag 1

Dit werk, moet mijn tijd hier op het internet terugbrengen naar wat me er oorspronglijk toe bracht. Halverwege de jaren negentig, moet het geweest zijn. Ik denk, zoiets rond 1998, wie kent dit nog? De krakende inbelverbinding, bijna al een vintage -issue vandaag de dag. Het lijkt er soms op dat hoe beter de techniek is, hoe minder Jan met de pet, nog vat heeft op zijn eigen creaties en ontdekkingen op het net. Deze blog moet dus, tabula rasa, mijn gedoe op het net een doorstart toelaten. Maar vooral, de vruchten plukken van mijn relaas, en mijn archieven.

Al heel wat jaartjes terug is dit zgn. Seniorennet me opgevallen, in al haar degelijkheid en fijne variatie aan onderwerpen. We beginnen hier middels een Dagboekblog, deels omdat ik echt wel nog heb aan een klankbord. Of toch ten minste de idee, dat iemand dit leest. Het grootste geheim, dat je deelt met een dagboek is toch dat iemand het ontdekt ... Maar het valt me meteen op, de mot zit wat in mijn geschrijf, na al die jaren van lamme pennen. Zonder vandaag vooruit te lopen op een eerste echte bijdrage, sluit ik hier dan ook af met een woordje van dank aan Seniorennet, die deze fijne blog in elkaar helpt zetten. De stukjes, hier in de cattern, Dagboek (titel), Woeste Hoogten, zijn een eerste kennismaking, die ik op de trein kan schrijven. Maar onze ambities kunnen best een ruimer karakter krijgen. In die zin, dat ik graag, mettertijd, over diversere onderwerpen een zekere actualiteit wil bieden; bijvoorbeeld: poëzie, (gitaar)muziek, workshopping, hobby' s, ... IcT, etc etc. Het moet kunnen, om zeggen en schrijven tegen het eind van de zomer, op verschillende sites actief te zijn. Maar hier steken we dus meteen van wal, met de bedenkingen van een pendelaar laat noteren. Het moet me er vooral toe brengen om de dissipline van het schrijven, opnieuw aan te kweken. Zo laat ik hier deze eerste bijdrages, toch staan, al lijken ze natuurlijk qua stijl, op dan deze van een flirtende Zulja. 

Bon Brombeer, laat jullie achter in de nacht, ondertussen.

03-07-2014 om 23:19 geschreven door Brombeer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Op kop, in de spurt naar de nieuwe week.
  • Tv's, resto pour le peuple, voetbal
  • Deel I Dag 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!