Inhoud blog
  • KERSTMARKT AKEN
  • zondagmorgen
  • Vrijdag vandaag.
  • Waar beginnen?
    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 11-2008
    brieven aan mijn vrienden

    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Mijn vriend,

     

    Vandaag 3 weken geleden kwam je van je werk af. Je had de nachtploeg achter de rug. Je was ondanks het koude najaar toch nog met je motor naar je werk gereden. Die kille morgen rond een uur of zeven was ook een 22 jarige dronken autobestuurder op dezelfde weg. Getuigen zagen hoe de man je slingerend en met grote snelheid inhaalde. Toen hij met grote vaart je achterop aanreed was je lot beslist. Je stierf vrijwel onmiddellijk op het koude asfalt.

     

    Vandaag zondag 30 november zou je 30 jaar zijn geworden. Het heeft niet mogen zijn. Wij begrijpen het waarom niet, maar thuis zit nu je vrouw met je drie kinderen en ééntje op komst zich hetzelfde af te vragen… Waarom?

     

    Ik dank je voor al het goede… ik zal het tot het einde van mijn dagen koesteren.

     

    30-11-2008 om 19:28 geschreven door xl


    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMARKT AKEN

    Vrienden,
    We zijn gisteren ook naar de kerstmarkt gereden naar Aken. Dit was een initiatief van het gemeentepersoneel, de collega's van mijn vrouw.
    Ik was nog nooit op zo'n kerstmarkt geweest. Wat me opviel waren de vele chagrijnig kouwelijke gezichten van de verkopers van al die prularia. Chagrijnig omdat er meer kijkers dan kopers waren. Enkel de zoeternijen en vooral de gluwein deden het goed. De koffiehuizen hadden ook niet te klagen. Hotdogs deden het goed maar de restaurants werden gelaten voor wat zij waren in deze crisistijden. In een klein Thais restaurant hing de uitbater voor het raam van zijn verder lege zaak. Je zag aan zijn gezicht dat hij zich afvroeg hoe hij de rekeningen aan het eind van de maand ging betalen. Gelukkig waren er nog de Dom en de schatkamer om een beetje cultuur en gouden glans te brengen in dit gebeuren van overdaad maar verder veel van 't zelfde. Daarbuiten was het spreekwoordelijk niet al goud dat blonk. Zo waren ook de bedelaars, de daklozen en de zelfkant van de maatschappij van de partij. Gezien het aantal achteloze voorbijgangers zijn het ook voor hen barre kersttijden. Maar dat was altijd al zo. Hen wacht dan ook de moeiteloze toegang tot het paradijs.

    23-11-2008 om 15:31 geschreven door xl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagmorgen
    Zondagmorgen

    Mijn beste vriend

    Het was op een zondagmorgen en je kwam de nachtshift af. Je motor was nu niet bepaald een race-model.
    Een dronken autobestuurder reed je langs achter aan. Je belandde op het beton en alles was voorbij. In één klap. Thuis vernamen je zwangere vrouw en je drie kinderen het vreselijke nieuws.
    Ik had altijd gedacht dat jij een overlever was, vooral als ik zag hoe jij je uit allerlei problemen kon loswerken.
    Ik heb me dus vergist. Ik zal je ondanks alles nooit vergeten.

    23-11-2008 om 09:18 geschreven door xl


    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag vandaag.
    Vrijdag vandaag,

    Het was een beroerde week, vooral door de begrafenis deze week. Gelukkig waren er ook lichtpunten. Feest op school bij de kinderen. We moesten ons delen: mijn vrouw ging met Hannah en haar klasje wandelen en ik speelde bingo met Lukas en zijn schoolvriendjes. Winnen zat er niet in, daar was ik al nooit goed in, maar Lukas vond het spannend!
    Morgen gaan we naar de kerstmarkt in Aken met de collega's van mijn vrouw. Jammer genoeg ziet het er naar uit dat het winters beestenweer wordt. Ik kan nog altijd gaan schuilen in de dom en de domschat gaan bewonderen.

    21-11-2008 om 00:00 geschreven door xl


    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar beginnen?
    Waar begin ik als ik nu beslis dat ik hier mijn ei kwijt wil?

    20-11-2008 om 20:46 geschreven door xl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden
    Vrienden
    Ik herinner me de tijd toen zomers nog zonnig waren en winters nog nooit van de opwarming van de aarde hadden gehoord. Ik herinner me de zorgeloze tijden van ongebroken onschuld.

    20-11-2008 om 00:00 geschreven door xl




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!