Inhoud blog
  • Voorlaatste week
  • Warme golfstroom
  • het vervolg
  • Volgend bericht
  • Tweede berichtje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Onderweg en meer
    De avonturen van Jan, Pier, Pol en c°
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de wandeltocht
    Hoi

    Paul en Magda in de auto, naar huis. Jan en Marleen in de trein, naar huis. Wij twee op de camping, in blijde verwachting van nog 4 weken vakantie.
    Dat het niet gelukt is met de blog, spijt ons ten zeerste. Blogs en ik, dat komt nooit goed!
    Maar allé, we blijven proberen.
    Na een leuyke en gezellige wandeling zijn we op ons einddoel, Moissac aangekomen.
    We sliepen onderweg van Conques naar Moissac in volgende plaatsen, waar wij met de camper altijd heel dichtbij konden staan op het domein.
    - in Livignac-le-Haut in een gite, waar we David uit  Roeselare voor de eerste keer ontmoeten. Zijn verhaal kun je volgen op http://lepuycompostela.wordpress.com. Hij wandelt het hele traject van Le puy tot Compostela. Zelfs wij komen in het verhaal voor als hij wandelt naar Escayrac!
    - in Figeac, in een gite. Hier was de kok in permanente staking maar voor ons deed hij zijn keuken weer open. We wandelen nog wat rond in de stad, tot JP in een etalage een mooi hend ziet. Helaas, winkels gesloten. Maar zie, een zelfstandige wil toch altijd verkopen! Hij doet open en verkoopt het mooie hemd aan JP. Iedereen gelukkig! De wijn op een mooi terras smaakt zalig. Wij met de camper staan aan de overkant bij het stantion en zwaaien naar elkaar door de ramen. Door het regenweer ligt er overal veel slijk en de afdalingen zijn soms moeilijk. We voelen ons een beetje als het dikke varken van het hotel, vies en vuil. Zazoe is verschrikkelijk boos op het vette beest.
    - in Le Verdier, in gastenkamer bij een Luikse dame. Zij was heel blij om landgenoten te ontmoeten. Zij is in de streek verantwoordelijk voor het beheer van de molens. Stof genoeg om te praten dus. Helaas voor haar, kan ze zien wat we gegeten hebben, want de spagettisaus werd opgewarmd in de microgolf en de potjes kleurden achteraf behoorlijk rood! Sorry madame Dubois! Maar je hebt een schitterend terras met groen zwzmbad. Maar voor we de wandeling starten bezoeken we eerst Figeac en rijden een stukje met de auto om een flinke klim uit het dal te vermijden.
    - Limogne-en-Quercy, in een gite. Madame Zizi (of ook nog genoemd Mariline met een hoekje af) gaf geen avondeten, dus moesten we naar een restaurantje voor de nodige inname van calorieën. Er was nog een andere Vlaamse die vroeger wel onderkomen had, maar nu staat de gite te koop. Liefhebbers?
    - Le Pech in een gite. Madame Latour had een lekkere maaltijd.
    - La Rosiere in een gite in Domaine Les Mathiuex. De uitbater bleek een halve Belg te zijn. Zijn grootmoeder was van Peruwelz. Of de dame met een serieuse hoek af, zijn vrouw of zus was, hebben we niet kunnen achterhalen! We ontmoeten er ook Duitsers die we eerder op de tocht al gezien hadden. De steile klim vanuit Cahors is alleen voor doorzetters en Magda stapt in dee auto. De overige 3 zoeken moeizaam een weg naar boven en komen 1 uur later dan gepland aan, via allerlei omwegen.
    - in Escayrac in een schitterende gite met zwembad. Sommigen hebben geen badpak bij maar daar wordt een mouw aangepast. De uitbaatster heeft er een hele doos om uit te kiezen. Dus wordt er lustig geplonst. Buiten eten, verhalen vertellen en foto's bekijken om de avond te vullen.
    - in Lauzerte op de camping in yourtes, een soort vaste tent. Dit tot groot jolijt van Marleen, en een beetje tegen de zin van Paul. Vooral omdat er geen toilet bij de hand was 's nachts. Maar we kunnen in een rest iets verder avondeten en ook ontbijten morgen.
    - in Saint-Martin-de-Durfort in een gastenkamer. Wandelen in de gietende regen, niets is minder leuk. Zazoe blijft na de middag in de auto, de rest wandelt moeizaam verder. Droog wordt het niet vandaag. En dat is gelukkig de eerste regendag! 't Zag er in het huis allemaal niet al te verzorgd uit, de heer des huizes kwam in serieuze aanvaring met zijn echtgenote en kinderen, en er vielen zowaar tranen te bespeuren. Niet aangenaam. En tegen 6 uur roken we nog steeds geen etensgeuren, waardoor we dachten dat alle voorbereidingen voor het avondeten in de ruzie vergeten waren. Maar we kregen wel iets: rilletes met brood als voorgerecht, puree met worst als hoofdgerecht en kaas en chocomousse als dessert. En dat was dat.
    - in Moissac, bij de vrienden van de eerste dag van Paul en c°. De auto van Paul is daar blijven staan zodat we aan het einde niet meer terug moeten naar Conques. De kathedraal en het klooster bezocht, een grote crème gegeten op terras, naar de vespers waar 7 kloosterzusters formidale mooi zongen in nde acoustiek van de kerk. Daarena ons laatste avondmaal samen bij een uit Ierland uitgeweken koppel. Dus met ons beste Engels hebben we een leuk gesprek over hoe en waarom zij hier wonen. Wij worden hartelijk bedankt door de 4 stappers voor het geleverde werk van vervoer en ravitallering en we beloven dat het weer voor herhaling vatbaar is. Volgend jaar weer een stukje verder op de chemin.

    Nu beginnen we aan ons tweede avontuur. We kruipen omhoog via Rocamadour, Saint-Cirque-Lapopie, Uzerche naar Oradour-sur-Glane en dan naar Bretagne. Hopelijk met mooi weer!

    Ik beloof dat de blog vanaf nu zal aangevuld worden als we wifi-bereik hebben.
    Ik probeer in een afzonderlijke blog nog wat foto's mee te sturen.

    Heel veel groeten van ons twee en een poot van Zazoe, die het schitterend gedaan heeft tijdens de wandeling.

    JP en Rita



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!