Inhoud blog
  • Voorlaatste week
  • Warme golfstroom
  • het vervolg
  • Volgend bericht
  • Tweede berichtje
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Onderweg en meer
    De avonturen van Jan, Pier, Pol en c°
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgend bericht
    Hoi iedereen

    We zijn intussen vrijdagavond. De uitstappen volgen elkaar op.
    Dinsdag zijn we vertrokken naar Auvillar, heel leuk stadje, dan naar Saint-Cirque-Lapopie, ook mooi. Veel foto's gemaakt en door de warmte zijn we er blijven plakken. Mooie plek gevonden in het dal onder de stad. Woensdagmorgen hek ik het lumineuze idee om mijn foto's over te zetten  op de laptop. Wat blijkt? Er is iets mis met het kaartje van mijn fototoestel. Geen foto's! Goed, dan maar opnieuw naar boven en om zowat 9 u zijn we eigenlijk de eerste toeristen. Ook leuk hoor. We doen een rondje, nemen wat foto's en vertrekken dan maar. We kunnen niet blijven hangen hier.
    Woensdag. Onze Tomton-seute brenght ons via allerlei kleine wegen in mooie kleine dorpjes, waar we van alles zien, dat we anders niet zouden zien. Naar Rocamadour. Heel commercieel gedoe, maar best wel mooi om zien. De huizen staan bijnaz in elkaars nek. En helemaal boven staat de kerk.
    Daarna verder naar Uzerche, onze slaapplaats van vanavond. Verder kunnen we niet meer. Teveel kilometers voor de chauffeur. Aan een klein stationnetje zoeken we ons plekje.
    Donderdag. Een 200-tal km verder ligt Oradour-sur-Glanes, het dorp dat de Duitsers om nog steeds onduidelijke redenen letterlijk met de grond gelijk maakten. 642 mensen opgeofferd, alle huizen kapot  en in brand gestoken. Een plek om te herdenken. En dan begint het te regenen. Precies de sfeer die nodig is om alle problemen van vandaag te minimaliseren!
    Wat de ene mans, de andere al niet aandoet. En ook vandaag gaat dit verder. Denk maar aan Syrië! Maar we rijden in stilte verder tot Pouzauges.
    Vrijdag. Via enkele mooie molens rijden we naar Ile de Noirmoutier via de Passage du Gois. Alleen te berijden met laag water. Honderden auto's staan aan de wegrand en de eigenaars zijn naarstig op zoek naar kokkels en oesters.
    Na lang zoeken vinden we de camping, aan de zeekant en in het bos. Leuke plek. We breien er morgen nog een extra dagje aan. Zazoe kan op het strand zijn ding doen en wij zijn al blij dat het jiet al te heet is. Wat bewolkt maar droog.
    Voila, weer een stukje dichter bij Bretagne. Verder rijden is voor zondag. Hopelijk niet te veel zondagsrijders op de weg!
    Nog een prettige avond en tot later.

    PS.? Hopelijk heeft iedereen geizne dat de gsm van JP verdwenen is. Hij is alleen via mijn nummer te bereiken. Maar vermits we geen geheimen hebben voor elkaar ...


    Groetjes

    Rita en JP



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!