De planeet, Kepler 22-b, ligt op ongeveer 600 lichtjaren afstand, is ongeveer 2,4 keer groter dan de aarde en draait in 290 dagen rond zijn ster. 

Je verjaart er dus 75 dagen eerder dan bij ons, kunt makkelijk 150 jaar oud worden, de grond is er 2,4 keer goedkoper en na 10 maand van 29 dagen vieren we Kerstmis.

De eindejaarspremie komt 2 maand eerder en het vakantiegeld eveneens, jammer genoeg duurt de schoolvakantie 4 dagen minder lang !





 De temperatuur zou er circa 22 graden Celsius bedragen. De astronomen weten echter nog niet of de planeet vooral bestaat uit steen, gas of vloeistof.

Wij gokken op Westvleteren, zeezout en polystyreen ! 

    


Of er leven is, is niet bewezen: men vindt geen sporen van stortplaatsen, drogend wasgoed, sigarettenrook, bloedsporen, bedevaartplaatsen en verkeerslichten.

Maar er KAN door de mens best geleefd worden met een temperatuur van 22°, alleen kan men niet skiën of ijshockey spelen.

Dit kan alleen bij ons op de aarde

In mei was het Franse Centre national de la recherche scientifique (CNRS) de eerste die een potentieel leefbare planeet aankondigde: een planeet die rond de dwergster Gliese 581 draait, op 20 lichtjaren van de aarde.

Dat betekent: indien wij met de snelheid van het licht naar de dichtstbije pseudo-aarde vliegen, zijn we 20 jaar ouder en zijn   onze boterhammen op voor onderweg.

Onze nakomelingen moeten daar dan maar een huisje bouwen voor ons, verkiezingen organiseren en radijsjes zaaien.