Zoals ieder jaar was er dit keer weer een Zandsculpturenfestival in Blankengerge.Thema dit jaar was "Sheherazade" of beter gekend als 1001 Nachten !!
Luc van Soom Beeldhouwer Woont en werkt in Rijkevorsel ( foto!)
"Kies"
Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een.
Hij wil zijn leven niet door wekkers laten leiden of als een hond onthouden dat hij kan slapen tot het rinkelt naast zijn oor.
Hij bauwt niet na wat hij soms uit een mond hoort vallen op tram acht, of met een zwarte kwast over een smoel geschreven ziet.
Zelf houdt hij niet van vlekken maken, maar als het bot moet stelt hij dingen scherp zodat het snijdt.
Hij woelt en spit graag, graaft de scherven uit de klei, haalt het beste wat er is naar boven, ook al weet hij dat er daardoor naast zijn hart een stem blijft jeuken, maar ach zo gaat dat als de dingen moeilijk worden en je bereid bent met een pen van krijt of kool te schrijven.
Hij is het best geplaatst om iets over de gum te zeggen, omdat hij als geen ander weet hoe leeg het is als hij het blad omslaat, hoe snel de fout, maar ook hoe klein en hoe verlamd een hand van angst.
En daarom juist blijft hij in potlood denken, want dat is volgens hem het wezen van er zijn.
Bart Moeyaert stadsdichter
"Herfst" een boeiend jaargetijde !
Wie herrinnert zich nog de Franse week dit jaar in onze stad? De voornaamste winkelstraten hadden hun uitstalramen een frans tintje aangemeten. Dit alles vind je uitgebreid op zonnekesblog5.Op bovenstaande 4 fotos krijg je al een voorsmaakje,door er op te klikken krijg je een groter formaat op je scherm. Wil je vlug naar zonnekesblog5,klik dan op de franse wijnboer !!
Antwerpen mijn stad
wandel met mij mee door mijn stad Antwerpen linkermuistoets op de foto om te vergroten!
13-12-2005
Honingzwam
De honingzwam ruikt niet naar honing! Hij verspreidt een slechts zwakke geur. In gedroogde toestand ruikt hij naar bittere amandelen. De honingzwam kan zich met wortelachtige myceliumstrengen (rhizomorfen) verspreiden
De honingzwam is een van de beruchtste moordenaars van bomen
De donkere stevige veterachtige myceliumdraden (rhizomorfen) vestigen zich op de wortels of tussen de schors en het hout van levende bomen. Daar kunnen ze jarenlang in een gezond uitziende boom leven.
Als er nog maar een piepkleine paddestoel uit de schors te voorschijn komt, is de boom al reddeloos verloren. Witrot breekt de houtstof (lignine) en de celstof (cellulose) af zodat er enkel nog een lichte vezelige structuur overblijft. Voordat de boom dood gaat, zoals mijn beuk, maakt de honingzwam schimmeldraden die enkele meters onder de grond op zoek gaan naar een nieuw slachtoffer.
Vijftig jaar geleden verongelukte Stan Ockers in het sportpaleis te Antwerpen.Een tentoonstelling over dit thema vond plaats in De Roma te Borgerhout.Dit alles kan je bekijken op mijn blogje zonnekesblogje6.Klikje op elke foto voor een groter beeld.