Inhoud blog
  • De nabeschouwing + extra foto's
  • De laatste etape
  • De laatste dag van de reis
  • Safari nr 2
  • Onze rustdag
    Zoeken in blog

    Zuid-Afrika 2023

    01-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Township van Stellenbosch

    1 oktober ‘23

    Na een heerlijk ontbijt in Droom waren we weeral vroeg op pad, dit keer met de auto, richting Stellenbosch, waar we werden opgewacht door een gids van het touristenbureau.
    Hij bracht ons met de auto naar Kayamandi, de Township van Stellenbosch waar een plaatselijke gids op ons wachtte. Daar onze tassen met kleren, stiften, kleurpotloden, snoepjes,… afgegeven omdat hij beter wist wie dit allemaal kon gebruiken.
    De eerste stop was in een kerk waar de zondagse gospels door de ruimte galmden…om kippenvel te krijgen.

    We kregen een duidelijke uitleg over de structuur in de Township, hoe de woongelegenheden, soms niet meer dan wat golfplaten zonder stromend water en toilet, wel voorzien van elektriciteit die meer niet werkte dan wel, werden verdeeld. We waren er allebei niet goed van. Het vuilnis was op vele plaatsen op hopen gegooid. We manoevreerden door steegjes waar meer putten waren dan wat anders …Maar vele woongelegenheden waren binnen proper. Twee dingen vielen ons op: iedereen liep daar vrolijk rond maar ook veel mensen met de fles in de hand. Iedereen wou op de foto, en de kinderen poseerden als echte modellen.

    Alle onderwerpen waren bespreekbaar; van geboortebeperking tot drugs… In het bezoek zat ook een maaltijd inbegrepen, wat het allemaal was weten we niet meer, 1 ding was het zeker: lekker!

    Het bezoek was heel confronterend maar leerrijk, als westerling kan je niet begrijpen hoe men hier kan leven laat staan overleven.

    In de namiddag een wandeling in Franschhoek gedaan waar op vele plaatsen de schade van de storm nog zichtbaar is; afgesloten wegen, hopen afgeknakte bomen en hele modderpoelen… maar weer viel het ons op: de mensen blijven even vriendelijk en blijven lachen. Na een kleine hap en nog wat keuvelen met de anderen gasten hebben we genoten van onze hot-tub.















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!