Inhoud blog
  • De nabeschouwing + extra foto's
  • De laatste etape
  • De laatste dag van de reis
  • Safari nr 2
  • Onze rustdag
    Zoeken in blog

    Zuid-Afrika 2023

    16-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste safari

    15 oktober ’23

    Na ons ontbijt zijn we rond 10 uur vertrokken voor de safari nr1 door “Addo Elephant National Park”. Onze gids was een jonge man van 45 jaar die het park op zijn duimpje kent, het was een privé tour, alleen wij en de gids.
    Alles was voorzien, lunch, frisdrank en snacks, ook 2 verrekijkers. Nog voor we het park binnenreden hadden we al 2 giraffen gespot in een privé game resort. De nodige formaliteiten aan de gate en we waren vertrokken voor een 8 uur durende safari. De zijruiten van de pasagiers konden volledig naar beneden klappen zodat wij geen storend glas voor de lens hadden.
    Het is een hele serie om op te noemen maar we gaan het toch proberen sommige met foto, andere spijtig genoeg niet omdat er niet genoeg plaats zou zijn om alles te laten zien.
    Hier is de lijst van alle beestjes klein en grooot die we gezien hebben ;
    Kudu – Hartebeest – Bushbuck – Eland – Duiker – Dungbeetle – Grote Sprinkhaan – Wrattenzwijn Buffel – Gele Mangoest – Vervet Aap – Luipaard Schildpad – Zebra – neushoorn  – Jackhals – Struivogel – Kraanvogel – Secretarisvogel – Reiger – Bokmakierie – Ospikker – Wevervogels –  Kuiftrap (zuidafrikaanse).
    Natuurlijk mogen we de Olifant niet vergeten die in Addo met ongeveer 600 aanwezig is.
    Het zijn enorme dieren zeker als ze naast de auto komen om te snuffelen wat voor vlees ze in de kuip hebben, dan gaan ze rustig onverstoord verder. Je hebt de neiging om je hand uit te steken en ze aan te raken maar dat is beter van niet.
    ’s Middags was er een lichte lunch voorzien op een speciale picknick plaats met toiletten en volledig ingesloten met een automatisch hek. Kwestie van de grote beesten buiten te houden. Overal waren apparte plaatsen voorzien met banken en een braaiplaas.
    Na de lunch weer op weg om de rest van de big 5 te vinden. We hebben het lijstje niet helemaal kunnen afwerken, de leeuwen hadden zich te goed verstopt.
    Dan dinsdag opnieuw proberen.





































    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!