Inhoud blog
  • De nabeschouwing + extra foto's
  • De laatste etape
  • De laatste dag van de reis
  • Safari nr 2
  • Onze rustdag
    Zoeken in blog

    Zuid-Afrika 2023

    22-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste etape

    19-20 oktober ’23

    De vlucht naar Jo’Burg vertrekt om 15.40 dus hebben we al de tijd om een laatste ontbijt te genieten. Rond de middag rijden we naar de vlieghaven om bij Hertz de auto binnen te leveren. Dan naar de check-in want online was er iets misgelopen. Met de hulp van Tineke is alles in orde gekomen en hebben we onze boardingpassen.
    In de lounge van het hotel gewacht tot we naar de vlieghaven reden. In Jo’Burg zouden we zelf de valiezen moeten ophalen en opnieuw inchecken omdat we van een binnenlandse naar een internationale vlucht gaan, daarna gaat de bagage door naar Brussel. Gelukkig voor ons waren onze terugvluchten als paket gekocht en kon de man aan de balie, op onze vraag, de valiezen direct doorsturen naar Brussel. 
    Dat was weeral tijd gewonnen en stress vermeden, maar dat was buiten de security gerekend. Mijn alltool was in mijn handbagage blijven zitten en dat mocht niet mee op het vliegtuig, het was te gevaarlijk, maar al de flesjes en blikjes drank dat was geen probleem. Na een woordewisseling terug met mijn boardingpass naar de check-in. Mijn valies werd teruggeroepen en kon ik de alltool erin steken en terug naar de gate. Wachten aan de gate en dan met Airlink naar Jo’Burg. 
    Hier was alles nog te voet te doen, even groot als Deurne maar op ze’n zuid-afrikaans geregeld.
    Een rustige vlucht naar Johannesburg. Omdat we de valiezen niet moesten ophalen hadden we tijd om langs de tax-free te gaan en dan snel naar de check-in voor de nieuwe boarding pass en opnieuw door de controle.  Er stond een airbus 380-800 op ons te wachten, de eerste keer dat we er mee vlogen. Enorn groot en mooi afgewerkt met plaats voor 620 passagiers.

    We kregen ook de boardingpass voor de laatste etape naar Brussel.
    De security was hier een beetje strenger en door mensen van Emirates uitgevoerd. Geen problemen meer en naar de gate. Door de late aankomst van het vliegtuig begonnen we al met 45 minuten vertraging te boarden en door de ineficiente organisatie van het grondpersoneel,een stevige dame was baas en alles moest volgens haar richtlijnen gaan. Het gevolg, een serieuze vertraging van 2 uur. 
    We konden eindelijk vertrekken naar Dubai. De piloot had toch nog wat verloren tijd kunnen inhalen zodat we net niet moesten lopen om de connectie te halen.
    Dan naar de gate met de bus die correct op de plaats moest staan. Aan de gate was het heel rustig en daar stonden de vier toeristen die we al tegengekomen waren in Tsitsikamma. 
    Naar Brussel met een boeing 777, we werden goed verzorgd en met af en toe wat turbulentie landen we in een nat België. Door de paspoortcontrole en de bagage ophalen, onze valiezen kwamen bij de eertsen op de band gerold (zucht van opluchting). Door de douane en dan met onze chauffeur naar de auto en eindelijk thuis na 26 uur onderweg te zijn. 
    Het was een heel vermoeiende maar prachtige reis.

























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!