Inhoud blog
  • Winkel
  • Het portaal van de Boterbloem Vroeger
  • " De winkel " Boterbloem " H Kant N° 167 Vroeger
  • "Huis Ella Michiels" H kant N° 165 VANDAAG
  • Winkel " Delhaize " H Kant N° 163 Vroeger
    Bergstraat Winkels H Kant

    19-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Bel 1 Bo " H Kant N° 113 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In dit huis woonde na de eerste wereldoorlog ( Louis De Raet(° Hallaar 1882) gehuwd met Catharina Tijs(° Heist 1885)  AlsToke De Raet zal zij lange tijd kruidenierswaren en textiel verkopen.  Nichtje Margriet Larcin ( ° Heist 1910 + 1996) werd bij hen grootgebracht en zal de textielzaak verder zetten.  ze had trouwplannen met handelsvertegenwoordiger Victor Perre(° Mechelen 1906)als de tweede Wereldoorlog uitbrak;Victor Vluchtte naar Engeland  het huwelijk heeft dan plaats gehad in 1948.  dan kwam er Lady's. In de andere heft van het huis is sinds enkele jaren een bihhuis van Hairclubs " Dirk De Witte gevestigd.

    In het tweede deel van het huis was vroeger textiel " In de Cité " gevestigd, van jos Stordeur(° Heist 1903 + 1940) die gehuwd was met Eliza Smolders(° Deurne 1907+1992)  jos was bediendebij de rechtstreekse belastingen en secretaris van de vereniging voor Vreemdelingeverkeer dit is de huidige dienst toerime).


    18-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Ladie's " boetiek H Kant N° 109 - 111 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Na de eerste Wereldoorlog woonde hier Louis De Raet ( ° Hallaar 1882) en gehuwd met Catharina Thijs(° Heist 1885) Als Toke de Raet zal zij lange tijd kruidenierwaren en textiel verkopen. Nichtje Margareta Larcin(° Heist 1910+ 1996) werd bij hen grootgebracht, en zal de textiel voortzetten.  Er kwam Ladie's, en in de andere helft van het pand was er een bijhuis van " Hairclubs Dirk De Witte. een coiffeurssalon voor Dames en Heren.  De Kledingwinkel Va Margeritte was een van de beste en mooiste winkels die er in de straat ooit geweest zijn.


    17-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Jong Club "Sportwinkel H Kant N° 107 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In dit pand heeft Remy Delbroeck (°Kwaremont 1894 + 1979) gewoond samen met zijn vrouw Cecilia Mortelmans (Kerkom ° 1897 - + 1991) zuster van August Mortelmans onze Belgische kampioen beroepsrenners. Remy was naast velomaker en bergier de drijvende kracht achter al de koersen in Heist.  meestal was het vertrek en aankomst voor zijn deur.  Dochter Georgette Delbroeck(°Heist 1925) huwde Alfons Van Hoof. Hij zette de zaak van zijn schoonvader verder, bij zijn overlijden werd de rijwielzaak opgedoekt, en schakelde  Georgette samen met haar zuster Maria Delbroeck( ° Heist 1926) over op kinderkledij.  Als zij op pensioen gingen nam Jozef Wijns en zijn vrouw Van Loo de winel over, kinderkleding werd aangevuld met sportkledij, en de winkel kreeg de naaml  " Jong Club."  .                            


    16-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Hilleware " Vastgoed H Kant N° 107 - 109
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hilleware is een vastgoed winkel.


    10-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Kruidvat " H Kant N° 105 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Kruidvat is van de overkant gekomen


    07-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." The Celtic Inn " H Kant N° 103 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Diit huis in in 't verleden altijd herberg geweest.  Het was Florent Torfs(° Heist 1882) gekend onder de naam Lan de Metser, die herbergier en schrijnwerker was. Hij was de broer van Louis Torts de baas van cinema Flora. de herberg was duivenlokaal.  Zijn zonen Jozef en Frans zetten de schrijnwerkerij verder.  Later was de herberg pub en bistro De Winston, De Rotonde, en De Celtic Inn.


    06-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." JBC Kleding " H Kant N° 103 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Modewinkel JBC


    03-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."zoé é Zita" H Kant N° 101 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier woonde vroeger de familie De Cat,  Karel de Cat (Berlaar 1895) was meubelmaker, zijn zonen hebben de zaak voortgezet, Toen de zaak stopte voor pensioen, werd de winkel verhuurd aan Lederwaren Grant.  Vandaag is een mooie kledingszaak Zoé & Zita. 


    01-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. " Lintermans " Pralines H Kant N° 99 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het begin woonde hier barbier en kuiper Karel Stordeur zijn vrouw had hiier speelgoedwinkel , daarna is het ook nog poppenwinkel geweest.


    31-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Nineteen 3 H Kant N° 99 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger woonde hier barbier en kuiper Karel Stordeur ze hadden een speelgoedwinkel. Aderienne STordeur heeft hier ook Poppenwinkel gehad. Later kwam hier Pralinen  " Lintermans


    28-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Free REcords " H Kant N° 97 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Anna Wouters (Heist 1920)had hier winkel met haar eerste man Alfons De Cuyper (° Putte 186)Toen deze laatste overleed in 1959 hertrouwde Anna met Julien Voet , de textiel winkel bleef bestaan Daarvoor woonde  hier schilder en winkelier Frans Wouters(° Booischot 1853)                gehuwd met Francisca Van Deuren (° Huldhout 1866) Hij was gekend onder de naam Sus Rozenkrans.  Er is Hier ook nog een Pizza restaurant geweest, en Maria Michiels heeft de winkel van Anna voort gedaan.  Vandaag is hier Yves Rocher parfumerie, een winkel die jaren geleden hier ook was, toen verdween en nu terug is.


    27-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Yves Rocher" H Kant N° 87 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier woonde heel vroeger schilder en winkelier Frans Wouters(° Booischot1863)gehuwd met Francisca Van Deuren(° Hulshout 1866).  Hij was gekend onder de volksnaam Sus Rozenkrans.Daarna kwam er Anna Wouters (°Heist 1920)met haar eerste man Alfond De Cuyper (°Putte1886). Toen deze overleed in 1959 hertrouwde Anna mer Julien Voet.Anna had een winkel van Dames onderkleding, de winkel werd overgenomen dor Maria Michiels. Daarna kwam er pizzeria " Primavera " dan Free Record shop, en vandaag Yves Rocher.


    23-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo Ben ik begonnen Mijn eerste Winkel van 1958
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1958 begonnen in 't huis van mijn grootouders langs moeders kant  De Vries - Vanderhallen.

    mijn Bomma was de dochter van de eerste Poitiecommissaris van Heist op den berg. mijne Bompa was zeer gekend hij werkte in het station en verkocht daar treinkaartjes.

    Petrus Vanderhallen was commissaris van 1894 tot 1909, woonde in de Bergstraat langs de A Kant in het huis n° 120 waar nu de Torenvilla van Dokter Van Rompaey  neus keel en oren specalist staat. De commissaris (° 1849  Mechelen in de Limburg) huwde in Ieper in 1882 met Maria Catharina Gorrissen (° Opgrimbie 1855) in 1909 verhuizen ze naar de staionnsstraat, later verhuizen ze naar Hasselt. 

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." The Fox " H kant N° 93 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier nog een foto van N° 93 the fox jeans is hier ook geweest.  


    22-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Pirouette" & Haarlijn Sam H Kant N° 93 en 95 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Dit Huis werd in twee gesplits,  er was Foto Bastiaens met daarnaast in 1995 de zaak Zone Z, in 1997 kwam er Ballon shop.  de twee kwamen terug te huur, toen kwam er  " Pirouette kleding en Sam Haartooi. nu is er Lola & Liza;  Vroeger heeft de familie Van Noten en ook de fam Deckers gewoond het is ook een tijd winkel Willoque geweest zoals er in Lier in de hoek van De Antwrpstraat eene was.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola & Liza H Kant N° 93 - 95 VAndaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit Huis werd in twee gesplitst, In 1995 heeft in het rechter gedeelte van dit huis  " Zone Z " zijn onderkomen gehad,  in 1997 kwam Balloon Shop in de plaats, na een paar maanden verhuisde deze zaak naar de Thefiel De Biestraat


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola & Liza H Kant N° 93 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor Lola & Liza zijn hier verschillende winkels geweest. Men heeft het huis in twee gesplits langs links was er Piruette en rechts Haartooi Sam.  er heeft Zone Z  geweest, in 1997 was er Baloonshop na een paar maanden verhuisden ze naar Theofiel de Bie straat. In mijne jongen tijd was er een Wiloquéwinkel zoals er in Lier een was op den hoek in de Antwerpstraat.daarvoor is er ook nog een Coiffeursalon geweest. ook de familie Leon Dekkers -Meulders heeft er gewoond en nog vroeger  de Familie Van Noten Vader Sus van Noten speelde in de fanfare Moed en Volharding  van de knderen herinner ik mij nog Anna Roza Martha Pol; het waren goede geburen. Ook Fox jeans en Marco Polo is er geweest, en Foto Bastiaens.

     


    19-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etalage van de winkel van mijn grootouders en ons vader in zijn beginjaren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier zie je de etalages met de deur in 't midden van de winkel van ons grootouders en de beginjaren van ons vader. wij hadden vroeger een gang naast de winkel daar ons vader met de kleine Henri op zijn arm. Kind van zijn zuster Afonsine Bruynseels gehuwd met Jules Broymans.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Goudwinkel Bruynseels - De Vries H Kant N° 91 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier woonde 


    18-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris XL H Kant N° 91 Vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier was vroeger de winkel van mijn grootouders Frans Bruynseels horlogemaker en vrouw Rosalie De Belser kwamen uit Wiekevorst en namen een uurwerkwinkel over. Frans stierf in 1922. mijn meter Rosalie moest voort met zoon Laurent de ande kinderen waren gehuwd. Ons vader volgde de uurwerkschool in Antwerpen. In 1932 trouwden mijn ouders en namen de winkel over..On vader stierf in 1974, en toen hebben ons moeder en mijn broer de winkel open gehouden,tot mijn broer op 60 jaar op pensioen ging. Nu is hier Paris XL.




    Zoeken in blog


    Startpagina !

    Startpagina !

    Categorieën

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!