Inhoud blog
  • Winkel
  • Het portaal van de Boterbloem Vroeger
  • " De winkel " Boterbloem " H Kant N° 167 Vroeger
  • "Huis Ella Michiels" H kant N° 165 VANDAAG
  • Winkel " Delhaize " H Kant N° 163 Vroeger
    Bergstraat Winkels H Kant

    14-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neckermann N° 31 H Kant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nekkermann

    Neckermann is gestopt door Corona


    13-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neckermann N° 31 H Kant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier was de eerste winkel In de Ster heb nog juist ster als foto.  Pionier was van deze winkel was Frans Van den Bosch(°Westmeerbeek1887) gehuwd met Alena De Cuyper (°Putte1881)   Zijn dochter Martha (° Heist1921) huwde Alfons De Kepper hoofdonderwijzer van Itegem .  Deze laatste zette de zaak van haar ouders verder, In de ster bleef binnen de familie want zoon Jef Kepper nam de zaak over en trok met de zaak naar de overkant, Jef was ook ster in de voetbal van F.C. Heist. Zijn zoon is nu ook al in de zaak.

            Neckkermann is gestopt 


    12-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze kinderwinkel " Petit NOU " is geopend in de maand Augustus 2012, langs de overkant is er  reeds een tijd  "Nou Concecept Store ".
    Het zijn twee zussen die deze winkels openhouden,  Volwassenen moet langs de A Kant kiezen en kopen, en voor kinderen moet je langs de H kant van de Bergstraat zijn.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Chinees Restaurant Chong San H Kant N° 29 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Chinees Restaurant 


    11-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Chong San Chinees Restaurant " H Kant N° 29
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze woning was vroeger bekend als  " Villa Conscience " De bekende onderwijzer Gorgon Grauwels (° Wechter 1881) gehuwd met gebtella Roosen (° Berchem 1877).
    In 19050werd Grauwels als onderwijzer aagesteld in onze gemeenteschool.  Hij was een knap leeraar en opvoeder, hij werd vriend van collega's en leerlingen.  Toen in 1923 de school van Zonderschot werd opgericht, werd Gogon Grauwels al schoolhoofd aangeduid.
    Hij zou gedurende 15 jaar die plaats bkijven beekleden,tot zijn pensioen in 1938. 
    Hij was afgevaardigde van K.W.B. Lid van Heist Sportief, en De Sint Sebatiaansgilde.
    Gorgon Grauwels overleed in 1947.Zijn zoon Albert Grauwels startte in 1948 een ktuidenierswinkel aan de overkant, waar nu het " Broekenhuis is.Hier is ook de controle van belastingen geweest, DE Kledingzaak Othello opende hier zijn deuren, een tweede pand werd overgenomen N° 33 De Damers- en Herenafdeling werden hiermee opgespltst, In 1997 verhuisde Othello.
    Vandaag is hier " Chong San een Chinees Restaurant.

     


    10-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. " Boekhouder " Eliko "
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patisserie Monty = huis Dokter Geerts H Kant N° 27 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de eerste wereldoorlog dreef Karel de Preter (° Heist 1856) hier een wijnhandel  en likeuren, in 1923 verhuisde hij.  In 1923 vestigde dokter Corneel Geerts(° Terhagen1888 + 1992) zich in dit mooie  huis. Vroeger toen hiernaast Bakkerij Monty was, kon je hier een koffie drinken met gebakje, een tijd daarna kon je er ook iets eten. Zoon Geerts was oogarts hij woonde en had zijn praktijk in Antwerpen in de Vanstraelenstraat, in het weekend als hij naar huis kwam deed hij hier oogonderzoek voor de Heistenaren.




    09-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Donutello " H Kant N° 27 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vóór de Eerste Wereld Oorlog dreef Karel De Preter (° Heist 1856) in dit huis een handeltje en wijnen.I n 1923 vehuisde hij en gind in de Bossevelden wonen.   Zijn zoon Peterus De Preter (° Heist 1890 gehuwd met EstellaWouters (° Putte 1893) heeft aan de andere kant van de Bergstraat winkel gehouden in drankIn 1923 vestigde dokter Corneel Geerts(° Terhagen 1888 - 1972 zich in dit huis.Zijn zoon Jozef Geerts (° Heist 1921+ 1981) werd oogarts en had een praktijk in de Vanstraelenstraat in Antwerpen.  Hij hield ook zitting in het ouderlijk huis in de Bergstraat.Na dokter Geerts kwam er in  in 1963 het pand de bakkerij in  Leopold Bellens - Georgette De Vries voorheen hadden ze hun zaak aan den andere kant van de Bergstraat.  Hun zoon Ludo Bellens en zijn vrouw Arlette van Asten zetten de bakkerij verder in 1980.  Na het plotse overlijden van Arlette in 2016 is Ludo gestopt .  met de bakkerij.  Ze waren al wat aan 't afbouwen, ze hadde juist hu koffiehuis gesloten  Het pand zou verkocht worden. Vandaag is er Donutello.

     


    06-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links het huis van Dokter van den Broeck rechts het huis van Gillioom Leclerq
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Guillioom Leclerq (° Diest 1855) woont in het rechtse huis samen met vrouw Octavia Delplace(° Turnhout 1844) zij was de weduwe van Lodewijk Dierckx. beide overlijden i 1918.  Als jonge mangaat hij in dienst van een banketbakker, als deze sterft trouwt hij de weduwe.Zo kwam hij aan zijn eerste fortuin.  Als hij weduwnaar wordt huwt hij in Brugge Octavia Delplace.  Haar eerste man had een Chocolaterie in Antwerpen.   Hij was de rijkste man van ons dorp; en had als eerste een auto.  In mijn blog " https//blog.seniorennet.be/1830 kan meer lezen over deze bijzondere man.


    05-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Van de Gaer H Kant N° 25 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      

    De Huurder die er nu woont brengt U deze reclame " SPECIALITEIT"  Mijn gezonde voeding  Allergieën Intoleanties .Gezond en Lekker   gaan hand in hand                                                   FodMaP die  Overgewicht   Ondergewicht Dieet & voedingdeskundige  .                                                              

    NATACHA VAN DER AUERMEULEN

    AFSPRAKEN : 015.68.24.60             Https://mijn gezondevoeding.be

                                 


    04-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Huis Van de Gaer " H Kant N° 25
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier heeft Carl Van de Gaer zijn optiekzaak gehad deze is reeds enkele jaren gesloten.


    02-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Woonhuis en Praktijk van Dokter Tandarts Van den Broeck H Kant N° 23
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een anekdote van de tandarts : er is een man de naar de tandarts gaat en zegt " Hij staat zo los als een hondenstaartje, toch krijg ik hem er zelf niet uit. De Dokter antwoordde  Trek maar eens aan een hondenstaartje, dat krijg jij er ook niet uit.  Als dokter Van den Broeck op reis ging stuurde hij iederekeer een kaartje aan jhon Grant zijne vriend en overbuur. met volgende adres   " Aan J. Grant rechtover dokter Van den Broeck ". en die kaartjes kwamen altijd terecht.

    Op zekere avond stond Willy Grant met de dokter op 't straat te praten komt daar iemand voorbij die zegt Dokter ge ziet er nog altijd dezelfde uit als vroeger.  Niet waar antwoordde de dokter ik ben  nu netter dan vroeger, want toen was ik ne rosse en nu niet meer.


    01-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Huis Dokter Albert Van den Broeck H Kant N° 23 Vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het begin van vorige eeuw kwam dokter Jan van den Broeck gehuwd met Maria Rombouts er wonen Na het overlijden van zijn ouders in 1929 en 1932 is dokter Albert Van den Broeck (°Heist 1899) er  blijven wonen hij had zich gespecialiseerd in de tandheelkunde.  Zijn practijk was deels in Herentals deels in Heist-op-den-Berg.   Zijn aanpak van de klanten was speciaal.  Zet a oep a gat, en trekt a bakkes een open. Ik herinner mij dat hij tegen zijn vrouw zei toen ons moeder op de stoel zat zei geft ze rap een zjat koude kaffie want ze stikt.  Naast tandarts was Albert Van den Broeck ook dokter.  hij was de beste tandarts van de streek.


    31-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Huis Wijlen Dokter Van Winge H Kant N° 21 Vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens de tweede wereldoorlog werden op deze plaats twee huizen afgebroken,waar suikerbakker Cyriel Verlooy ook eenkruidenierswinkeltje had, in de volksmond genoemd " Bij Mie Wijns."
    Tijden de mobllisatie  woonden er soldaten die die boven de deur het opschrift " Villa  Spring Buiten hadden aangebracht.
    Na afbraak van de twee huizen, kwam er de Villa van de drie gezusters van de Oude Ketel.
    Augst Caluwaert neef van Notaris Jozef Caluwaert uit Itegem woonde er in.
    In deze villa hebben ook een tijdje ook de Heistse  Pastoor-deken  Verhaert met zijn onderpastoors gewoond toen er grote herstellingswerken werden uitgevoerd aan de dekenij op den berg.Daarna trokken de gezusters er in, en daarna wijlen Dokter Van Winge


    30-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Winkel Delhaize " H Kant N° 19 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier woonde Gaston Corneel Lommez (° Iernenberge 1895 )hij had hier voedingswinkel Delhaize,  Na het overlijden van zijn vrouw Augusta Maes i  1933 huwde hij een tweede maal met Joanna Covens ( Berchem 1902) daarna liet Dokter Bosmans er een Nieuw Huis Bouwen.


    29-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Winkel de goede koop H Kant N° 19 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze winkel " De Goede koop "  Huis De Vries waren het mijn Overgroot ouders die er winkel hielden. Mijn moeder was een Devries.  Het was toen een van de beste winkels in de Bergstraat, 

    en de familie De Vries was zeer gekend in Heist, mijn grootvader Jan De Vries werkte in het treinstation,  en mijn Bomma Marie Vanderhallen was de dochter van de eerste politiecommissaris van Heist, die in de Bergstraat woonde langs de A kant waar nu het mooie kasteel staat waar Dr Van Rompaey woont en zitting heeft ( neus keel en oren).


    28-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Huis Dokter Bosmans " H Kant N° 19 VANDAAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier had tussen en na de twee oorlogen Gaston Lommez(°Izenberge 1895) zijn voedingswinkel delhaize na het overlijden van zijn vrouw Augusta Maes in 1933, huwde hij een tweede maal met Johanna Covens(° Berchem 192) Na Delhaize kwam Raf Claes gehuwd met Anna Vaes er wonen,en opende een winkel naai- en grasmachines.Daarna was het Wijlen Dokter Bosmans die zijn nieuw huis liet bouwen.


    27-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." Huis Commissaris Camiel Versluis H Kant N° 17 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op N°17 woonde vroeger in dit witte huis Commissaris Camiel Versluis. De winkel " Dehaize " daarnaast op die plaatst hadden mijn overgrootouders hun winkel " In de Goede koop ".


    26-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen." De Vier Bollekens " Snoepwinkel H Kant N° 17 Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vier Bollekens.


    25-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. " De Vier Bollekens H Kant N° 17
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vier Bollekens




    Zoeken in blog


    Startpagina !

    Startpagina !

    Categorieën

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!