NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

Ik ben ZIPP, 14 jaar en ik woon in Oost-vlaanderen (België) Mijn hobby's zijn voetbal, crossen,  Formule 1, auto's , ...

Foto
Inhoud blog
 • Strijbos beste in Open Nederlands kampioenschap Rhenen
 • Antonio Cairoli beste in MX2-klasse
 • Wie houdt Coppins van vierde zege?
 • Coppins scoort de dubbel en slaat Strijbos terug
 • Overtuigende Coppins wint GP van Italië
 • Pesek wint 125 cc, Lorenzo 250 cc
 • Stoner zegeviert in MotoGP China voor Rossi
  Foto
  Brommer/scooter kopen ?
 • MARKTPLAZA
 • 2DEHANDS
 • HEBBES
 • KAPAZA
 • EBAY
 • Merken
 • APRILIA
 • DERBI
 • GILERA
 • HONDA
 • ITALJET
 • KEEWAY
 • KYMCO
 • MOTORHISPANIA
 • MBK
 • PIAGGIO
  Merken (vervolg)
 • SUZUKI
 • VESPA
 • YAMAHA MOTOR
 • Foto
  2 Wheels
  Welkom op 2 Wheels !
  20-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijbos beste in Open Nederlands kampioenschap Rhenen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  RHENEN - Kevin Strijbos en Steve Ramon hebben er donderdag een Belgisch onderonsje van gemaakt in het Open Nederlands kampioenschap in Rhenen.

  In de eerste reeks domineerde Strijbos van start tot aankomst en boog Ramon een minder goeie start om tot een derde plaats. De tweede reeks werd gewonnen door Ramon, voor Strijbos. In de eindstand gaat Strijbos Ramon en de Estlander Tanel Leok voor.

  13-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antonio Cairoli beste in MX2-klasse
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  TEUTSCHENTHAL - De Italiaan Antonio Cairoli (Yamaha) heeft zondag in Teutschental de Grote Prijs motorcross van Duitsland in de MX2-klasse gewonnen. De WK-leider won beide reeksen en liet in de eindstand van de Grand Prix de Fransman Christophe Pourcel (Kawasaki) en de Zuid-Afrikaan Tyla Rattray (KTM) achter zich.

  Pourcel en Rattray zijn na vijf groie prijzen ook de dichtste achtervolgers van Cairoli in de WK-stand.

  Jeremy Van Horebeek (KTM) was met een elfde plaats de beste Belg in Duitsland. In de eerste reeks werd hij elfde, in de tweede dertiende. In de WK-stand bezet hij de 22e stek.

  De zesde Grote Prijs is die van Japan, op 27 mei in Sugo.

  12-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie houdt Coppins van vierde zege?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zondag wordt de vijfde manche van het wereldkampioenschap motorcross gereden in in het vroegere Oost-Duitse Teutschentahl. De rijders krijgen er een zeer technisch circuit voorgeschoteld en dat is een kolfje naar de hand van de Nieuw-Zeelander Joshua Coppins, autoritair heerser in de WK-stand na drie GP-zeges. Wie kan deze man van de zege houden op zijn favoriete circuit? Als er iemand toe in staat is, zal het zeker een Belg zijn.

  Kevin Strijbos heeft alvast de beste kaarten: hij won dit jaar al één Grote Prijs en is de enige die bij machte is om Coppins het vuur aan de schenen te leggen. De Wuustwezelnaar, wiens knie terug volledig in orde is, start alvast om te winnen. 'Ik rij enkel om te winnen. Is Coppins de beste, dan wint hij verdiend, maar er komt zeker een periode dat ik de betere zal zijn'.

  Steve Ramon liet vorige week in Italië al een betere wedstrijd optekenen dan de week voordien in Portugal. 'Het gaat opnieuw beter. Het rijden is goed; enkel aan de starts moet nog gewerkt worden, maar we zien wel', aldus Ramon.

  De man van wie veel wordt verwacht, is Ken De Dijcker. De Lubbekenaar was de laatste weken op de sukkel met zijn veringen en vorige zondag gaf zijn motor de geest, nadat hij zelfs enkele ronden aan de leiding had gereden. 'Pure tegenslag. De vering staat nu op punt en het team doet er alles aan om mij in de beste condities aan de start te brengen. Die paar ronden die ik vorige week aan de leiding reed, hebben alvast deugd gedaan,' aldus De Dijcker.

  Tussenstanden WK (na 4 races):

  MX1: 1. Joshua Coppins (NZL) 194, 2. Kevin Strijbos 158, 3. Steve Ramon 116, 4. Ken De Dijcker 106, 5. Sebastien Pourcel (Fra) 103
  MX2: 1. Antonio Cairoli (Ita) 197, 2. Tyla Rattray (ZAf) 142, 3. Christophe Pourcel (Fra) 137.

  07-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coppins scoort de dubbel en slaat Strijbos terug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Joshua Coppins toonde in het Italiaanse Mantova met een dubbele reekszege dat hij meer dan ooit dé kandidaat is voor de wereldtitel. Kevin Strijbos stelde met een derde en achtste plaats in de reeksen teleur.

  Geen Belg op het podium in Mantova. De Est Tanel Leok werd tweede in de eindstand, de Fransman Sebastien Pourcel derde. En dan, op een ontgoochelende vierde plaats, Kevin Strijbos, die zijn achterstand op Coppins in de WK- tussenstand al zag oplopen tot 36 punten. In een adembenemende eerste reeks streed de Kempenaar nochtans mee vooraan, maar kon hij nooit een hoofdrol opeisen. David Philippaerts en Marc de Reuver deden dat in de aanvangsfase wel. Tot de Nederlander de Italiaan van de sokken reed en Ken De Dycker de leidersplaats in de schoot geworpen kreeg. De Dycker hield drie ronden knap Coppins af, maar moest zich dan toch gewonnen geven tegen de ontketende Nieuw-Zeelander. De Dycker kreeg zelfs nog af te rekenen met motorpech en moest de strijd staken. Strijbos werd nog voorbijgereden door Tanel Leok.

  'Ik kan kort zijn: het was rotslecht vandaag', zuchtte Strijbos. 'In de eerste reeks kon ik nog aanklampen in de tweede liep het van geen kanten. Ik nam een slechte start, kwam nog eens ten val en finishte slechts op de achtste plaats. Mijn knie deed in de tweede manche wel pijn, maar dat is geen excuus. Dit is balen.'

  Ken De Dycker en Joshua Coppins streden om de zege in de tweede reeks. Terwijl Coppins de leiding van snelstarter Brown afsnoepte, nam De Dycker, pas zevende na de eerste ronde, één na één zijn concurrenten te grazen. Onze landgenoot snoepte Coppins ook nog de leiding af, maar kon niet langer dan vier ronden standhouden.

  Coppins werd dus de grote winnaar van de dag. 'Andere jongens reden op bepaalde momenten in de wedstrijd nochtans veel sneller dan ik', vertelde de Yamaha-rijder. 'Maar ik wist dat ik heel de wedstrijd snelle rondetijden kon neerzetten, mijn concurrenten niet. Dat is ervaring natuurlijk, maar ook het werk van een prima team. Ik won nu al zes reeksen op acht en werd twee keer tweede. Dan is het wel duidelijk zeker: ik ben de sterkste.'

  Volgende week wordt in het Duitse Teutschenthal de vijfde Grand Prix van het seizoen gereden.


  06-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overtuigende Coppins wint GP van Italië
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De Nieuw-Zeelander Joshua Coppins (Yamaha) heeft zondag in de MX1-klasse de Grote Prijs motorcross van Italië gewonnen. Dit is de vierde manche om het WK. Coppins, won de twee reeksen en verstevigt zijn leidersplaats in de WK-stand. Hij heeft nu drie van de vier WK-manches van dit seizoen achter zijn naam.

  De Est Tanel Leok legde in Mantova beslag op de tweede plaats, de Fransman Sebastian Pourcel eindigde derde. Kevin Strijbos werd eerste Belg op de vierde positie, vlak voor Steve Ramon (vijfde).

  In de openingsreeks nam Ken De Dijcker de beste start, maar hij kreeg af te rekenen met motorpech en verdween uit de kop van de wedstrijd. Kevin Strijbos klampte goed aan, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen Coppins, die autoritair naar de zege reed. Steve Ramon was na een slechte start de hele reeks op achtervolgen aangewezen en finishte uiteindelijk zevende.

  De tweede reeks was opnieuw een kolfje naar de hand van Coppins. Alleen De Dijcker reed even aan de leiding, maar ook deze keer was er geen kruid gewassen tegen de Nieuw-Zeelander. De Dijcker bekroonde zijn knappe reeks met een tweede plaats, net voor Marc De Reuver. Ramon reed als vijfde over de meet. Strijbos ontgoochelde met een achtste plaats.

  In de WK-tussenstand heeft Coppins 194 punten, Strijbos is tweede (158), Ramon derde (116) en De Dijcker vierde (106).

  De volgende GP wordt volgende week zondag (13/05) in het Duitse Teutschenthal gereden.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesek wint 125 cc, Lorenzo 250 cc
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  SHANGHAI - De Tsjech Lukas Pesek (Derbi) was zondag de beste in de 125 cc-klasse van de Grote Prijs van China voor snelheidsmotoren, de vierde race om het wereldkampioenschap. Pesek haalde het op het circuit in Shanghai voor de Spanjaarden Hector Faubel (Aprilia) en Esteve Rabat (Honda). Voor Pesek was het de eerste WK-zege uit zijn carrière. Het bracht hem meteen ook op de eerste plaats in de voorlopige WK-stand.

  De Spaanse wereldkampioen Jorge Lorenzo (Aprilia) was zondag de beste in de 250 cc-klasse. Op het circuit van Shanghai bleef hij zijn landgenoot Alvaro Bautista (Aprilia) en de Italiaan Andrea Dovizioso (Honda) voor. Lorenzo vergroot meteen ook zijn voorsprong aan de kop van het WK. (DWM)

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoner zegeviert in MotoGP China voor Rossi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  SHANGHAI - De Australiër Casey Stoner (Ducati) zegevierde zondag in de Grote Prijs MotoGP van China voor snelheidsmotoren, de vierde race van het wereldkampioenschap. Op het circuit van Shanghai bleef Stoner de Italiaan Valentino Rossi (Yamaha) en de Amerikaan John Hopkins (Suzuki) voor.

  WK-leider Stoner vocht een fantastisch duel uit met Rossi, die van op de pole was vertrokken, en boekte zijn derde seizoenzege. Voor Hopkins was het het eerste podium in 83 MotoGP-races. Rossi lag op kop na de eerste ronde, Stoner nam daarna het commando over.

  De twee piloten losten elkaar constant af aan de kop. Tot op zeven ronden van het einde de zevenvoudige Italiaanse wereldkampioen in de fout ging, waarop hij Stoner een kleine voorsprong moest laten. Aan de finish had die 3.036 seconden over op Rossi. Hopkins finishte op 6.663 seconden.

  De Spaanse wereldkampioen Jorge Lorenzo (Aprilia) was de beste in de 250 cc, waarmee hij ook zijn koppositie in de WK-stand verstevigde. De Tsjech Lukas Pesek (Derbi) won in de 125 cc-klasse. Zijn eerste WK-succes bracht hem aan de kop van de WK-stand. De volgende race is de GP van Frankrijk op 20 mei in Le Mans.
  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Gastenboek
 • Geloofsaangelegenheden
 • Hallo "zipp"
 • leuk zo een blog
 • Blok... Herstel: blog
 • Hoi, ...

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!