Jeroen Meus: "Beter in mijn vel dan ooit"
Jeroen Meus staat niet meer achter de stoof in zijn eigen restaurant,
Luzine in Leuven. Dat vertelt de populaire chef van 'Dagelijkse Kost'
(Eén) in een uitgebreid interview met onze krant. "Ik heb leven en werk
gereorganiseerd", legt hij uit. "Op vrijdag en zaterdag ben ik nog wel
aanwezig in Luzine om onze gasten te groeten en een praatje met hen te
slaan, maar het koken zelf laat ik over aan mijn fantastische ploeg. Dat
geeft me wat meer adem. Uiteraard hou ik alles wel nog scherp in de
gaten." De drukbevraagde kok treedt met deze beslissing in de
voetsporen van beroemde voorgangers. Buitenlandse chefs als Alain
Ducasse en Gordon Ramsay staan al jaren niet meer in hun eigen
restaurants. Ook onze eigen Piet Huysentruyt trok voor zijn nieuwe
restaurant Likoké in het Zuid-Franse Les Vans 'executive chef' Wouter
Van der Vieren aan.
|