"Tomorrowland is meer dan ooit een culinair festival"
"Het beste festivalpubliek van de wereld verdient het lekkerste eten." Bij Tomorrowland gaan ze daar ver in. Binnen dik een week staan sterrenchefs achter het fornuis op het festivalterrein. In dure pop-uprestaurants, maar evengoed aan de eetkraampjes voor de 'gewone' festivalganger.
Tomorrowland wil geen doorsnee festival zijn. Het onderscheidt zich al jaren door de sprookjesachtige decors. De organisatoren willen de festivalgangers - ze noemen ze liever 'the people of tomorrow' - ook de lekkerste festivalhap geven. Voor foodies die niet naar het geld hoeven te kijken, is het festival al een paar jaar de place to be. Wout Bru heeft er zijn eigen restaurant, Sergio Herman heeft zelfs een eetplek die werd ingebouwd in het podium.
Dit jaar krijgt hij de hulp van Kobe Desramaults en de Spanjaard Quique Dacosta. De drie zijn samen goed voor zeven Michelinsterren. Een tafeltje voor 12 kost minstens 15.000 euro. Niet voor de zak van Sergio, maar voor een goed doel dat de tafelgasten zelf mogen kiezen. Iets te duur? Het steakhouse is een alternatief: 300 gram Belgisch witblauw, frietjes, versgeklopte mayonaise én een drankje kost minder dan 30 euro.
Niets mag gewoon zijn. De firma die de frietkramen uitbaat, moest zijn frietjes laten proeven door de organisatoren. "We willen dat ze perfect gesneden zijn, én twee keer in het beste vet worden gebakken." De keuken, chef Bart op kop, draait al sinds 8 juni en gaat niet dicht voor het laatste podium op 8 augustus is afgebroken. Behalve eten voor de bezoekers moeten er 45.000 warme maaltijden gemaakt worden voor de medewerkers.
|