Koen Wauters gaat Sergio Herman achterna: "Achteraf naar frituur gereden"
Voor zijn nieuwe VTM-programma, vanaf september op het kleine scherm, moet Koen Wauters een dag meedraaien in The Jane, de sterrenzaak van Sergio Herman. Onze krant was er bij wanneer Koen de koksschort aantrok. In zijn nieuwste project probeert de presentator zijn droom om topkok en andere straffe uitdagingen verwezenlijken.
Voor het nieuwe programma ging Koen weer spectaculaire uitdagingen aan: werken als ambulancier op de spoeddienst van het Sint-Vincentiusziekenhuis bijvoorbeeld. Of deelnemen aan 'La Cannibale', een wedstrijd voor wielertoeristen waarbij 6 cols - met twee keer de mythische Mont Ventoux - worden beklommen.
Voor zijn opdracht in sterrenrestaurant The Jane moet hij drie 'lekkere gerechtjes' maken voor drie uitzonderlijke klanten die 's middags komen tafelen. Dat betekent dat hij zich aan asperges, gerookte paling, vichyssoise, olie van kervel en bieslook, ei uit de schaal en een mousselinesausje moet wagen.
Hoe zijn training tot topchef verloopt? Niet geweldig goed, aldus Wauters zelf: "Het is hels. Je moet twintig verschillende dingen doen en op het einde moet alles op het juiste moment allemaal samen komen. Terwijl ik thuis nooit verder ben geraakt dan puree met ballekes in tomatensaus of een gebakken eitje. 't Is simpel: hier is het Champions League, thuis vierde provinciale D", maakt Koen duidelijk. "Ik heb vorige week nog thuis Sergio's gerechtje gemaakt voor Valerie en de kinderen. Na afloop ben ik toch maar naar de frituur gereden", lacht de aspirant-kok.
Het oordeel van Sergio na Koens dagje in The Jane. "Koen is geen fijnproever. Hij houdt van lekker eten, maar kent niet alles. Dat is normaal. Ik kan ook geen noot zingen."
VTM voorziet de nieuwe lijdensweg van Koen Wauters in het programmaschema van dit najaar. Wellicht komen er acht tot tien afleveringen
|