Jeroen Meus: "Luzine maakte mij ongelukkig. Saucissen zijn meer mijn ding"
Jeroen Meus is niet te stoppen. Dagelijkse Kost is weer gestart. Een tweede seizoen Goed volk is in de maak. Zijn hotdogrestaurant Würst draait op volle toeren. En vandaag lanceert hij in NINA zomaar even zijn eigen kledingcollectie bij JBC. De immer sympathieke tv-kok is meer dan een tevreden man. "Ik kan eindelijk helemaal mezelf zijn."
"Stoppen met mijn restaurant Luzine was de beste beslissing in mijn leven. Ik was daar ongelukkig. Als mens en als chef ben ik enorm geëvolueerd. Ik durf vandaag luidop te zeggen: ik ben geen chef meer. Gert De Mangeleer is een chef. Sergio Herman is een chef. Ik niet. Ik ben een tv-kok. Ik was die gastronomie en het bijhorende snobisme zo beu. Opeens wist iederéén alles over tonic. Ik werd daar gék van. 'Is het met Fever-Tree? Anders moet ik het niet hebben'. Wablieft? Doe eens normaal, zeg. Nu kan ik eindelijk gewoon mezelf zijn. Saucissen? Dat past bij mij."
De tv-kok gaat verder: "Ik ben opgelucht. Op de hotelschool was de boodschap: ofwel ga je voor drie sterren ofwel ben je niet goed bezig. Ik heb nooit iets geleerd over andere voedselconcepten, fastfoodideeën of bistro. Ik wist niets over de gelaagdheid van dat beroep. Daardoor ben ik een beetje gemanipuleerd in die Michelinsterren-wereld gerold. Dat moest ik bereiken, anders was ik niet succesvol. Twintig jaar later zie ik in dat dat totaal niet bij me past. Ik open nooit van mijn leven nog een gastronomisch restaurant."
|