"Nergens eten ze zo hip als in Gent"
Jeroen Meus gaat in Gent een tweede vestiging van zijn hotdogrestaurant 'Würst' openen. Daarmee is de stad van Termont alwéér een hippe eettent van een talentvolle chef rijker. Geen toeval, want "alleen in Gent staan ze zo open voor creatieve concepten."
Nadat thuishaven Leuven al collectief is platgegaan voor zijn culinaire 'haute-dogs' wil Jeroen Meus nu ook voet aan de grond krijgen in Gent. Binnenkort tekent hij een overeenkomst voor de huur van een pand in de Nederkouter. Daar hoopt hij in de zomer een tweede vestiging van Würst te openen. "Van alle steden die ik bezocht, is Gent de meest geschikte voor een nieuwe Würst", zegt de kok.
"Ik voel me er heel erg op mijn gemak. Ze spreken er een tof taaltje en het is een alternatieve stad op een toffe manier. Het is de enige plek waar je het leuk vindt om een moeder met gummilaarzen hand in hand met haar kind te zien wandelen. Elders komt dat geforceerd over. Toen ik twintig jaar geleden stage liep in Gent, was het een sombere grijze stad. Nu is dat net andersom."
De ene na de andere jonge creatieve culinaire geest heeft de jongste jaren de weg naar de Arteveldestad gevonden. Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Davy De Pourcq (Volta), Thomas De Munck (Karel De Stoute), Wim Ballieu (Balls & Glory), Jason Blanckaert (J.E.F.), Olly Ceulenaere (Publiek) en Kobe Desramaults (De Vitrine en De Superette) zijn maar enkele van de chef-koks die er voor smakelijke en vooral creatieve hoogstandjes zorgen.
|