Sergio Herman gaat exclusieve frietjes bakken
Sergio Herman stort zich op de frietjes. De topchef wordt mede-eigenaar van het Nederlandse concept 'Frites Atelier Amsterdam'. En uiteraard zal de sterrenkok alleen met de allerbeste patatjes werken. Het doel? Topkwaliteit frieten, toegankelijk voor iedereen. Voorlopig zijn de frietjes van Sergio Herman echter nog wel niet toegankelijk voor ons Belgen, toch wel dé frietkenners bij uitstek. Eerst mogen onze noorderburen volop proeven.
"Als iedereen zo graag frites eet, waarom krijgt het dan niet de aandacht die het verdient?", klinkt het op de website van Frites Atelier Amsterdam. En dus wordt daar bij deze verandering in gebracht.
In Frites Atelier kunnen mensen terecht voor frieten op sterrenniveau, gemaakt van de beste aardappelrassen en met heerlijke sausjes zonder conserveermiddelen. De prijs voor een bakje friet zou variëren tussen de 3,50 en 6 euro.
En toppatatjes verdienen een topkader. "We willen een eenvoudig product als frieten in een warme en inspirerende omgeving neerzetten", aldus Sergio Herman, schrijft De Telegraaf.
Daarvoor zorgen onder meer de bekende architect Piet Boon, die interieurs tekende die opvallen door het gebruik van marmer, Frederik Molenschot, die zorgt voor in brons gegoten fornuizen, en de Belgische cartoonist Kamagurka, die servetten met smakelijke grappen ontwierp.
De eerste vestiging opent op vrijdag 3 juni in Den Haag. Nog dit jaar zouden er in elke grote Nederlandse stad zaken geopend moeten worden. En daarna is het dus aan België. "We beginnen in Nederland, maar België zal snel volgen", liet grootinvesteerder Laurent Hompes van Frites Atelier Amsterdam weten, aldus De Telegraaf.
|