"Hoe hebben die in godsnaam finale gehaald?": Sterrenchef Luc Bellings keurt finalisten 'Mijn Pop-up'

Halen de sympathieke taco's in Jalapeño Loco het alsnog van de culinaire hoogstandjes in Strombowli? Deze zomer laat Luc Bellings in Het Laatste Nieuws zijn scherpe smaakpapillen weer los op de kusthoreca, maar als opwarmer trakteerden wij de strenge maar rechtvaardige tweesterrenchef op een bezoekje aan de finalisten van 'Mijn Pop-uprestaurant'.
Bellings keurt het interieur, de bediening en het eten. "Ik snap het concept van Jalapeño Loco niet", zegt hij. "Je komt hier niet voor de romantiek of voor de culinaire ervaring. Maar voor wat dan wel? Er zat een halfuur tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht. We hebben meer dan 2,5 uur aan tafel gezeten, te lang voor een lunch. Eerlijk: ik snap niet hoe ze tot in de finale zijn geraakt."
Strombowli scoort stukken beter: "Een zeer hoog niveau. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. We hebben ons eten op het juiste tempo gekregen, waardoor je niet met honger van tafel gaat. Ik moet geen seconde nadenken over mijn stemadvies: Strombowli overklast Jalapeño Loco op alle vlakken."
Van een fotofinish is er wat hem betreft dus hoegenaamd géén sprake: "Hoe hebben die met hun taco's in godsnaam de finale gehaald?", vraagt hij zich af.
|