Véronique Leysen: "Ik vind veel 'superfoods' overprijsd en overhyped"
"Ik heb altijd groot gedroomd", zegt Véronique Leysen (31). "Hoe ouder ik word, des te wilder de dromen." Ze begon als Ketnet-wrapper, startte breilabel Maurice, opende twee Maurice-koffiebars in Antwerpen en nu schrijft ze haar eerste Maurice-kookboek. Zeven maanden geleden zette ze ook nog een zoon op de wereld samen met tv-presentator Thomas Vanderveken (36). Geen Maurice deze keer, maar Otto. En een tweede kindje is snel welkom, want ook dat gezin mag gróót.
Hoe zal je Maurice-kookboek eruit zien?
"De favoriete ontbijt en lunch-receptjes uit m'n twee koffiehuizen. Old fashioned gerechtjes die mijn bomma en bompa maakten voor mij, maar dan met moderne en gezonde twist. Bokes met choco maar met zelfgemaakte granola en crunola erover. Of zelfgebakken zuurdesembrood met artisanale tonijnsla. Ik werk ook veel met oranjebloesem, lavendel en rozenwater. Ik steek er funfood tussen, zoals een 'rode bieten-latte', met roze melkschuim. Ik hou van experimenteren, zonder een mega-ingrediëntenlijst."
Moet ik vrezen voor superfoods?
"Neuh (grijns). Oké, ik geef toe: ik heb één açai-smoothie. Niet per se omdat die açaibessen zo supergezond zijn, maar omdat het lekker en mooi is. In blauwe bessen en kersen zitten trouwens ook pakken antioxidanten. Ik vind veel 'superfoods' overprijsd en overhyped. Het is goed dat de McDonald's-vibe uit de jaren 90 gekeerd is, maar de gezonde slinger is doorgeslagen met al dat chiazaad, die quinoa en amarant."
|