Varkens krijgen etensresten van Werchter-medewerkers
Rock Werchter krijgt dit jaar vier dagen lang assistentie van twee
speciale gasten: een stel varkens zal er immers voor het eerst
organisch afval verwerken. Voorlopig is het experiment beperkt tot de
etensresten die de enkele honderden medewerkers laten liggen, schrijft
'De Streekkrant' op zijn website.
De honderden medewerkers
krijgen voor hun inzet drank- en eetbonnetjes. Omdat er regelmatig eten
moet worden weggegooid, lanceerden enkele medewerkers het idee om de
etensresten te serveren aan twee varkens.
Meer varkens? Voorlopig
zou het experiment beperkt worden tot de etensresten van de
festivalmedewerkers, maar dat zijn er al meteen een paar honderd. Of er
in de toekomst nog meer varkens worden ingezet om ook de etensresten
die de festivalgangers achterlaten te verwerken, is nog niet duidelijk.
Al lijkt het niet meteen een initiatief van de organisatie en is het in
de eerste plaats niet bedoeld als milieumaatregel, toch past het
verwerken van etensresten door varkens in de inspanningen voor het
milieu die het festival al enkele jaren levert.
|