Afterparty van de Oscars: 1.600 gasten, 1.200 flessen champagne, 13.000 bloemen
Chef Wolfgang Puck deed het allemaal al eens voor, kwestie van echt niets aan het toeval over te laten.
Het 'Governors Ball' is de officiële afterparty van de
oscaruitreiking. Alles wordt in stelling gebracht om er de gekste avond
van het jaar van te maken. Wat gaan de sterren eten? Wat drinken ze? De
antwoorden vind je hier.
Vlak na de oscarceremonie worden de meest prestigieuze acteurs en
actrices vanuit de zaal begeleid naar het traditionele 'Governors Ball',
al 22 jaar de officiële afronding van het evenement. Dit jaar zijn er
1.600 gasten.
Iedereen is inmiddels in het getouw om de avond te
doen slagen. Zo meent Cheryl Cecchetto, 'master of ceremony' voor het
bal, dat het geserveerde eten makkelijk weg moet happen. "Ik wil dat de
gasten de indruk krijgen dat ze thuis zijn: het is hun club, hun
omgeving. Ik wil dat de vrouwen hun hoge hakken uittrekken, dat iedereen
bij zichzelf zegt: 'Ok, nu kan ik hamburgers eten of pizza met zalm en
Moet & Chandon drinken. Ik ga me amuseren, mensen ontmoeten,
feestvieren en de winnaars feliciteren'".
Pardon, service! De chef presteert het best onder druk Voor
het 17de opeenvolgende jaar staat chef Wolfgang Puck aan het fornuis.
En het wordt druk in de keukens van de balzaal vlak naast het Kodak
Theater. "Ik hou van die spanning. Ik presteer het best wanneer ik onder
druk sta. Als de mensen uit het theater komen, zijn ze uitgehongerd. Ik
zal er voor zorgen dat ze hier niet met honger vertrekken".
Op het menu dit jaar? Paëlla 'Black Swan' en zeetong uit Dover als
hoofdschotel. "We hebben ons laten inspireren door de genomineerde
films", bekent de chef. Als voorgerecht gerookte zalm, als dessert
chocolade met goudstof.
Muziek van de jaren '30 en '40 Het
thema van de avond is de muziek en de nachtclubs van Hollywood in de
jaren '30 en '40. In de zaal komen 13.000 bloemen: orchideeën, tulpen en
rozen. "Dit jaar pakken we het anders aan", jubelt Mark Held, die al 18
jaar de bloemstukken van het gala verzorgt. "Het wordt ludieker,
kleurrijker. Gewoonlijk is er één kleurthema, nu gooien we alle
registers open".
Bij de maaltijd zijn 1.200 flessen champagne
voorzien. De gasten kunnen ook opteren voor een cocktail 'Black Swan':
een martini met witte chocolade en een toets zwarte om de gelijknamige
film te eren. "Een glamoureus drankje", verzekert ons Cheryl Ceccheto.
We hadden niets anders verwacht. (Déborah Laurent in Hollywood)
|