Wout Bru opent restaurant op Tomorrowland
Op vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 juli 2011 vindt de 7de
editie van Tomorrowland plaats in het recreatiedomein De Schorre in
Boom. Het festival staat wereldwijd bekend voor haar sprookjesachtig
decor en de sterke line-up, dit jaar komen er ook nog lekker eten bij.
Daar zorgen een aantal gerenommeerde Belgische chefs en kwalitatieve
eethuizen voor. Niet alleen de artiesten backstage, maar ook het grote
publiek zal kunnen proeven van lekkere en gezonde maaltijden.
In vijf dagen waren alle tickets de deur uit voor Tomorrowland, dat
dertien in & outdoor areas met meer dan 300 dj's serveert. In 2010
konden bezoekers al genieten van versgemaakte en gezonde gerechten en
werden er à la minute Mojito's geshaket. Dit jaar doet de organisatie
ID&T daar, met culinaire ondersteuning van Belgische chefs, nog wat
bij. "We willen verder gaan dan het traditionele festivalcatering-aanbod
en hebben het aanbod uitgebreid en verfijnd met oog voor detail. We
vinden het fantastisch dat we hiervoor support krijgen van
vooraanstaanden uit de foodwereld. Eetkraampjes, bars, picknicktafels en
foodareas worden nog zomerser aangekleed. Daarnaast wordt het aanbod
ruimer en gezonder. Tomorrowland wil de komende jaren hierin evolueren",
zegt organisator Manu Beers.
Tomorrowland Magic Alain
van het Antwerpse Lombardia is een ambassadeur van gezonde voeding en
is geen onbekende voor de Tomorrowland-organisatie. Hij bereidde tijdens
het festival al heel wat vegetarische en veganistische gerechten voor
de artiesten, waaronder voor Moby in 2009. Dit jaar werkte hij een
speciale Tomorrowland Magic. Alain: "Jongeren vertoeven vier dagen lang
op een festivalweide en zijn op zoek naar lekker eten. Ik wil daarbij
graag helpen en serveer alleen maar gezonde, lekkere maaltijden. De
Tomorrowland Magic is een speciale creatie voor Tomorrowland. Ik ben
heel benieuwd wat de bezoekers ervan vinden." De pittige gemberthee
GingerLove van Lombardia wordt ook aangeboden.
Burgers en pitta Een
ander hip Antwerps restaurant, de Burgerij, opent eveneens een
restaurant tijdens Tomorrowland. De Burgerij staat bekend om hun
kwalitatieve, verse en à la minute bereide burgers. Tijdens het festival
zullen ze de lekkerste festival burger ooit serveren. Dit jaar wordt er
ook samengewerkt met Finjan. Dit Antwerpse restaurant is
gespecialiseerd in gerechten uit het Midden-Oosten. Zij bieden een
gezonde en lekkere variant op de typische festival-pitta. Finjan is de
enige pittabar die vermeldt wordt in de gids Gault Milleau.
Wout Bru De
Belgische sterrenchef Wout Bru kookt niet voor de artiesten, maar wel
voor de bezoekers. Aan de valei van de mainstage zal hij een gezellig
restaurant met 15 tafeltjes optrekken. Wout Bru: "De sprookjeswereld van
Tomorrowland is betoverend en elk jaar slaagt de organisatie erin om
het festival uniek te brengen, daar werken wij heel graag aan mee." De
artiesten worden zoals elk jaar verwend met lekkere Belgische kost zoals
bijvoorbeeld stoofvlees met frietjes. Dit jaar wordt er voor een mooie
afsluiter gezorgd. De topchef Roger van Damme laat de dj's backstage
nagenieten van overheerlijk, speciaal ontworpen tiramisu.
Cocktails Sinds
de geboorte van Tomorrowland worden er cocktails geserveerd op het
festivalterrein. Vorig jaar werden er verse Mojito's geshaket in een
rustig gelegen, Cubaanse bar. Dit jaar komt Manuel Wouters van de
bekende cocktailbar SIPS langs. Hij zal in de VIP ruimte de lekkerste
mixen - in het glas weliswaar - toveren. Manuel Wouters leerde de stiel
op een prestigieus cruiseschip om daarna in Antwerpen een gerenommeerde
cocktailbar uit de grond te stampen. Deze zomer zullen de Tomorrowland
bezoekers ook van zijn shake-kunsten kunnen genieten.
Nationale feestdag ingezet als BBQ-dag Op
21 juli openen de deuren van DreamVille (Tomorrowland camping).
DreamVille zal dezelfde magie uitstralen als het festival. Ook na de
festivaluren worden ze in de watten gelegd. Onze Nationale Feestdag is
een ideale gelegenheid om de opening van DreamVille te vieren en daarom
zorgde de organisatie voor heel wat plezier en vertier met dj's,
animatie en een barbeque. De DreamVille-gasten kunnen al hun
ingrediënten meenemen en vanaf 14 uur zelf roosteren op de verschillende
barbecues die worden geïnstalleerd op de 3 BBQ-zones op het DreamVille
terrein. Op die nationale feestdag worden de BBQ's voorzien van kolen.
Op de andere festivaldagen kunnen de BBQ-zones ook nog gebruikt worden.
Zo wordt het festival op de vooravond van haar opening al goed ingezet. (br.hln)
|