Ingrediënten 1 scharrelkip, in zijn geheel,
olijfolie, grof zeezout, peper, 1 citroen, in schijfjes, 4 takken
rozemarijn, 4 teentjes knoflook, gepeld, 70 g zachte boter, in stukjes
verdeeld
Bereiding Kruid de kip aan de
binnenzijde met zout en peper en vul ze met de citroen, rozemarijn en
knoflook. Maak het vel op de borst los en schuif er de boter onder.
Bind de kippenpoten samen, wrijf ze langs de buitenkant in met
olijfolie en kruid ze met grof zeezout en peper. Leg de kip op een
licht ingeoliede braadslede en braad in een voorverwarmde oven
gedurende 30 min. op 200 °C. Bedruip regelmatig met de braadjus. Zet de
oven daarna op 180 °C en laat de kip nog 40 min. verder garen (de kip
is gaar wanneer het vocht dat uit de kip loopt, helder is). Neem de kip
uit de oven en laat 10 min. rusten vooraleer te versnijden. Serveer met
aardappeltjes, geroosterd in de oven, en de citroen.(br.Nina)
Eet smakelijk
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek