NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


26-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe groot is jouw slaaptekort?

Hoe groot is jouw slaaptekort?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/8/2/20161026082903/media_xll_9208772.jpg

Wrijf jij ook nog de slaap uit je ogen terwijl je al op je toetsenbord aan het tokkelen bent? Dan is de kans groot dat je de afgelopen nacht(en) niet al te best geslapen hebt. En wie weinig slaapt, heeft ook meer moeite om te functioneren. Benieuwd hoe erg het met jou gesteld is? Deze test vertelt het je, en alles wat je nodig hebt is een theelepeltje.

De test werd ontworpen door fysioloog en slaapexpert Nathaniel Kleitman van de universiteit van Chicago, en wordt de Sleep Onset Latency Test genoemd.

Wat houdt het in? Ga in de vroege namiddag in een donkere slaapkamer op bed liggen, waarbij je een lepel stevig vasthoudt in een hand die losjes over de rand van het bed bengelt. Zorg dat er ook een metalen schotel recht onder je hand staat. Vervolgens sluit je de ogen.

Het idee erachter is dat, wanneer je in slaap valt, de lepel naar beneden valt en een kletterend geluid maakt op de schaal, waardoor je weer wakker wordt. Kijk op je horloge: hoeveel tijd is er verlopen? Volgens professor Kleitman spreken we van een ernstig slaaptekort wanneer er slechts vijf minuten voorbij zijn. Viel je in slaap na 10 minuten? Dan is er ook werk aan de winkel. Duurde het langer dan een kwartier? Dan is er absoluut geen vuiltje aan de lucht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

klik op de foto om hun te beluisteren


Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989 volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", een woordspelige verwijzing naar het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford. ...Paul Anthony Young (Luton, 17 januari 1956) is een Britse popmuzikant.


Na zijn schooltijd ging Paul Young werken bij de Britse autofabrikant Vauxhall. In zijn vrije tijd speelde hij in bandjes. Met de band The Toasters scoorde hij in 1978 met Toast en als lid van de groep Q-Tips in 1980 met S.Y.S.Q.L.M.

In 1982 begon Paul Young een solocarrière. De single Love Of The Common People flopte in Groot-Brittannië. Nadat in Groot-Brittannië het nummer Wherever I Lay My Hat op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van Love Of The Common People en die versie werd ook in Nederland een hit, nummer 1. Andere grote hits die Paul Young scoorde waren Come Back And Stay en Everytime You Go Away. Ook zong hij mee bij Band Aid.

Zijn debuutalbum "No Parlez" haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het bleef daar 7 weken bovenaan, en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland allertijden. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. From Time To Time (The Singles Collection), een verzamelalbum uit 1991 met daarop al zijn hits, is zijn op één na succesvolste album, gevolgd door The Secret Of Association uit 1985.

In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet Senza Una Donna, samen met de Italiaanse zanger Zucchero. In de jaren 90 bracht hij minder albums uit, maar verdeelde hij zijn tijd over zijn gezin, enkele muziekprojecten en liveoptredens. Op 27 oktober 2006 verscheen zijn nieuwe cd Rock Swings.

Paul Young viel op door zijn warme soulgeluid, maar ook door zijn (in de ogen van velen) gebrek aan smaak bij zijn kleding. Naarmate de jaren vorderden, werd Young, mogelijk mede door de vele liveoptredens, steeds vaker geplaagd door stemproblemen.
» Reageer (2)
25-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroonprinses Elizabeth: gewone tiener in jeans (en marmer)

Kroonprinses Elizabeth: gewone tiener in jeans (en marmer)

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/15/13/20161025070833/media_xll_9204223.jpg

Op haar sweet sixteen is het nog een jaartje wachten, maar ook vandaag is het feest voor kroonprinses Elisabeth. Met 15 kaarsjes en een niet-alledaags verjaardagsgeschenk van kunstenaar Jan Fabre: haar beeltenis in marmer. En in skinny jeans en feesthoed dan nog. Elisabeth wist van niets, maar vindt het wel "grappig".

Het paleis komt uit de lucht gevallen over 'My future queen', het marmeren beeldhouwwerk dat Jan Fabre in het Hermitage-museum in het Russische Sint-Petersburg tevoorschijn toverde. Het stuk behoort tot de reeks 'Mes reines', waarmee de Antwerpse kunstenaar een hommage brengt aan acht vrouwen die voor hem belangrijk zijn.

Waarom ook de jonge Elisabeth een standbeeld verdient? "Zij zal later koningin van België worden en dat is woman power. Ik denk dat de wereld er beter zou uitzien als ze door vrouwen geleid werd", aldus Fabre vorige week in 'De Morgen'.

De troonopvolgster wist er dus niets van dat ze in jeansbroek en feesthoedje gebeiteld zou worden, maar dat is volgens haar entourage "een aangename verrassing die ze best wel grappig vindt". Zoals gebruikelijk zal 'Lisa' - zo wordt de hertogin van Brabant door haar geliefden genoemd - haar verjaardag in intieme kring vieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi glanzende haren? Probeer dit shampootrucje eens

Mooi glanzende haren? Probeer dit shampootrucje eens

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/1/6/20161024135549/media_xll_9202611.jpg

Voor een mooie coupe hebben we alles over, en dus gebruiken we shampoo en conditioner bij de vleet, in de hoop een prachtige haardos in de spiegel te kunnen bewonderen. Al is er een heel simpel trucje waardoor je keer op keer op mooie, volle haren beloond wordt na het drogen.

Gebruik niet één, maar twee shampoos. Het klinkt niet eens zo gek: als we kunnen multimasken, waarom zouden we op onze haren dan ook niet verschillende producten gebruiken? Je hoofdhaar is immers anders aan de wortels dan aan de punten. Het is dan ook niet zo vreemd om verschillende producten te gebruiken.

"Ik raad mijn klanten altijd aan om twee verschillende soorten shampoo te gebruiken," legt celebrity kapster Jen Atkin uit. "Vooral als je lang haar hebt is je haar bovenop je kruin nu eenmaal heel anders van textuur dan de punten. Meestal is het haar aan de wortel redelijk vet en plat, terwijl de puntjes net droog en wat ruwer zijn. Dat kan je oplossen door een volume-shampoo te gebruiken op de kruin, en een herstellende shampoo op de rest van je lokken. Wedden dat het een wereld van verschil maakt?"

Bovendien zal zo de textuur van je haar verbeteren, wat ervoor zorgt dat je kapsel - of je het nu krult of stijlt - ook veel langer blijft zitten. Win-win! (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens willen ons op de hoogte brengen van hun bestaan

Aliens willen ons op de hoogte brengen van hun bestaan

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/9/4/20161024174157/media_xll_9203044.jpg

Twee wetenschappers van de Laval-universiteit in het Canadese Québec hebben de afgelopen jaren 2,5 miljoen sterren geobserveerd. Bij de overgrote meerderheid daarvan heb ze niets abnormaals kunnen vaststellen, maar bij 234 sterren hoorden ze dusdanig vreemde boodschappen dat ze vermoeden dat het wel eens om buitenaards leven zou kunnen gaan. Dat staat te lezen in The Independent.

Wetenschappers prof. Ermanno Borra en Éric Trottier voerden een studie naar de sterrenhemel. Een fractie van de sterren vertoonde "vreemd gedrag", zonder dat daar meteen een verklaring voor is. Dat leidt de wetenschappers tot de conclusie dat de het wel eens zou kunnen gaan om aliens die ons op de hoogte willen brengen van hun bestaan, klinkt het.

"We hebben ontdekt dat de signalen exact de vorm hebben van een buitenaards signaal dat in een eerdere publicatie voorspeld werd en ze liggen dan ook in lijn met deze hypothese", luidt het. "Het feit dat ze enkel gevonden werden in een kleine fractie van de sterren in een nauw spectrum vlakbij de zon, komt ook overeen met de hypothese van buitenaards leven."

De studie wordt binnenkort gepubliceerd in het vakblad 'Publications of the Astronomical Society of the Pacific', onder de titel "Signals probably from Extraterrestrial Intelligence". Toch benadrukken de wetenschappers dat er dieper zal moeten ingegaan worden op de zaak om de these van aliens al dan niet te bevestigen. (br.hln)


» Reageer (2)
24-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTL stopt met Zwarte Piet en kiest voor Schoorsteenpiet: Twitter ontploft

RTL stopt met Zwarte Piet en kiest voor Schoorsteenpiet: Twitter ontploft

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/5/9/20161024154632/media_xll_9202479.png

De Nederlandse commerciële zender RTL kiest voor de 'Schoorsteenpiet' als enige Piet die in hun televisieprogramma's te zien zal zijn. Dat heeft de RTL-directie besloten, na veel gesprekken gevoerd te hebben met zowel voor- als tegenstanders van 'Zwarte Piet'. Vele Nederlanders begrijpen de beslissing niet en roepen op om RTL te boycotten. De hashtag #boycotRTL is razend populair op Twitter.

De Schoorsteenpiet, die bij de zender vanaf nu gewoon Piet heet, heeft zwarte vegen op zijn gezicht omdat hij door de schoorsteen komt.

De laatste jaren is door de discussie over Zwarte Piet vooral verdeeldheid en onduidelijkheid ontstaan, aldus een verklaring van RTL. "In onze visie past Zwarte Piet niet meer in het huidige tijdsbeeld. Voor een deel van Nederland is het beeld van Zwarte Piet discriminerend, terwijl anderen vinden dat Zwarte Piet een onlosmakelijk deel van de traditie is. RTL heeft begrip voor beide standpunten, maar vindt ook dat het in deze discussie niet zou moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar.''

De zender meldt dat de beslissing in de lijn ligt van het in de ban doen van de roe en het meenemen van kinderen in zakken naar Spanje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit doen productieve mensen iedere ochtend

Dit doen productieve mensen iedere ochtend

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/9/7/20161024082512/media_xll_9201922.jpg

Mensen die 's ochtends goedgeluimd uit bed springen; ze bestaan maar het blijft een zeldzaam ras. Gelukkig is er ook een andere manier om op een productieve manier aan je dag te beginnen. En daarvoor kunnen we naar goede gewoonte op de hulp van de wetenschap rekenen.

In een artikel voor het prestigieuze tijdschrift Forbes, verklapte CEO van 'The Fiscal Femme', een bedrijf voor financiële begeleiding, Ashley Feinstein Gerstley haar geheim. Zij zweert bij een trucje dat in een studie van de Dominicaanse Universiteit genoemd werd. Namelijk: wie 's ochtends zijn of haar doelen opschrijft zou productiever zijn én meer bereiken dan zij die zonder lijstje aan hun dag beginnen.

"Succesvolle mensen hebben vaak ook de gewoonte om ieder doel op te schrijven, met daarnaast de datum waarop ze het bereikten. Dat uittreksel is de ideale manier om jezelf moed in te spreken én meteen ook andere doelen bereikbaarder te maken," legt ook Chad Halvorson, de oprichter en CEO van miljoenenbedrijf 'When I Work', een online agenda-tool, uit.

Leg vanavond dus maar pen en papier naast je nachtkastje! (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Snorrenclub organiseert het Wereldkampioenschap Snorren en Baarden in 2019

Antwerpse Snorrenclub organiseert het Wereldkampioenschap Snorren en Baarden in 2019

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/9/3/20161023204326/media_xll_9200868.jpg

De Antwerpse Snorrenclub gaat van 17 tot en met 19 mei 2019 het Wereldkampioenschap Snorren en Baarden organiseren. Een vijfhonderdtal deelnemers uit een twintigtal landen zullen het in verschillende snor- en baardcategorieën tegen elkaar opnemen.

"Geen haar in onze snor dacht er aanvankelijk aan om ooit een wereldkampioenschap te organiseren. Toen onze Engelse broeders de vraag stelden, hadden onze snorren waarschijnlijk iets te veel in de 'bollekes' gehangen, want we zeiden dat we het in overweging zouden nemen. Na een lange vergadering beslisten we om ervoor te gaan", zegt voorzitter Ronnie Vermeulen.

Zoo van Antwerpen
De Antwerpse Snorrenclub koos het Elisabeth Center als locatie voor het wereldkampioenschap en vond een partner in de Zoo van Antwerpen. "Met de inkomtickets kan men zowel het kampioenschap als de Zoo bezoeken. De keizertamarin, een aapje met een prachtige snor, wordt de mascotte", zegt woordvoerster Ilse Segers van de Zoo.

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/12/6/20161023210505/media_l_9200871.jpgHet aapje zal binnenkort in de Zoo arriveren, maar in afwachting daarvan kreeg Ronnie Vermeulen al een dikke zoen van een al even besnorde zeeleeuw. (br.hln)


» Reageer (3)
23-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - The One I Love

R.E.M. - The One I Love

Klik op de foto om hun te beluisteren


R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloos jij snel? Dit is wat je daaraan kan doen

Bloos jij snel? Dit is wat je daaraan kan doen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/5/14/20161022101506/media_xll_9198314.jpg

'Blozende kaakjes' mag dan een positieve eigenschap zijn in stationsromannetjes, in het ware leven is het allerminst fijn. Iedereen die wel eens een pioenrood hoofd krijgt in sociale situaties, wil daar zo snel mogelijk vanaf. Maar waar dient blozen eigenlijk voor? En wat kan je eraan doen?

TIME Magazine legde de problematiek voor aan Rowland Miller, professor in de psychologie. Die maakt meteen duidelijk dat blozen een uniek gegeven is. "In de meeste situaties waarin we ons onveilig of niet op ons gemak voelen, zal het lichaam ons bloed naar onze spieren sturen, wég van ons gezicht. Zo kunnen we beter wegvluchten. Bij blozen gebeurt echter net het omgekeerde."

Maar dat blozen heeft wel degelijk een nut, en dan vooral in je sociale leven. "Het is een authentieke, niet-verbale manier om je te verontschuldigen als je je 'misdraagt'. En dat misdragen is een breed gegeven: ook je rits niet goed sluiten of een woord verkeerd uitspreken kan daaronder vallen."

Niet aan denken
Met andere woorden: blozen is een manier van verontschuldigen, en eentje die iedereen als echt en eerlijk ziet. "Op die manier loop je minder kans om uitgesloten te worden door je omgeving en je vrienden." Een voorbeeld: als jij de iPhone van een vriend in het zwembad laat vallen, zal hij minder geneigd zijn om je te vergeven als je kalm blijft dan als je bloost. Blozen geeft beter weer hoeveel spijt je hebt dan het woord 'sorry'. "Mensen zullen je sneller vertrouwen als je bloost, omdat je die reactie niet kan veinzen."

Allemaal goed en wel, maar het blijft wel heel gênant. Kan je er ook iets aan doen? Jazeker: er zo weinig mogelijk aan denken of aandacht aan geven. Een recente studie uit het tijdschrift Behaviour Research and Therapy concludeerde dat mensen net meer gingen blozen als ze er aandacht aan gaven. "Als je gelooft dat je gaat blozen, zul je dat ook doen. Het is een self-fulfilling prophecy."

Kortom: doe alsof je er niets omgeeft. Want in realiteit hoef je je er helemaal niet voor te schamen. "Blozen is iets positiefs, en anderen zullen je ook zo zien." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je kind te veel melk drinken?

Kan je kind te veel melk drinken?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/12/10/20161022104343/media_xll_9198355.jpg

'Melk is goed voor elk' is intussen al achterhaald. Volwassenen beperken hun inname beter, maar voor kinderen is het wél goed. Ze hebben de calcium immers nodig om te groeien. Maar hoeveel is dan genoeg?

Koemelk is al eeuwen een vaste waarde in het voedingspatroon van de mens. "Het zit vol met voedingsstoffen en energie", beaamt dr. Jonathon Maguire, onderzoeker aan St. Michael's Hospital in Toronto. Kinderen kunnen die voedingsstoffen best ergens anders uithalen, maar melk is makkelijk en goedkoop. Én de meeste kinderen drinken het graag, wat ook een groot voordeel is. "Maar net zoals bij alles: overdaad schaadt", klinkt het.

Maar hoeveel is dan genoeg? Twee glazen? Vijf? "Dat laatste is eigenlijk al overdreven. De dagelijks aangeraden hoeveelheid is een glas of twee. Drie is ook nog goed, maar meer moet dat niet zijn."

Ijzertekort
Integendeel: te veel melk drinken kan ook bij kinderen tot problemen leiden. "Uit onderzoek blijkt dat het vitamine D-gehalte omhoog gaat bij kinderen als ze meer melk drinken. Maar tegelijk namen ze ook steeds minder ijzer op, wat problemen kan geven met bloedarmoede en zelfs bij de ontwikkeling van de hersenen. Bij meer dan twee of drie glazen wordt het problematisch."

De verklaring is niet ver te zoeken. "De calcium in melk verhindert je lichaam om al het ijzer goed op te nemen. Maar daarnaast vult melk ook gewoon snel op. Als een kind vijf glazen drinkt, zal het niet veel honger meer hebben. En zo mist het al snel belangrijke voedingsstoffen uit andere zaken." Met andere woorden: alles met mate is de boodschap, ook bij kinderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is dus waar honden over dromen

Dit is dus waar honden over dromen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/7/10/20161022093158/media_xll_9198265.jpg

Honden zijn over het algemeen een schattig gegeven. Zeker als het puppy's zijn, maar ook als ze bewegen tijdens het slapen. Maar waar dromen de dieren eigenlijk over?

Een prangende vraag, en dus trok People Magazine richting Harvard University, op zoek naar een professor die hier zijn licht op kon schijnen. En wat blijkt? Honden dromen van ons gezicht.

"Mensen dromen over dezelfde dingen die hen overdag bezighouden", klinkt het. "Al is dat dan op minder logische wijze en een stuk visueler. En er is geen enkele reden om te denken dat dat bij honden anders is. Waarschijnlijk dromen ze van het gezicht van hun baasje, of over hun geur. En hoe ze je gelukkig kunnen maken, of net kunnen plagen." Hou je nu niet nog meer van je viervoeter? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die we weten over de alarmerende cyberaanval

5 dingen die we weten over de alarmerende cyberaanval

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/8/0/20161023112319/media_xll_9199830.jpg

Het blijkt niet zo moeilijk om grote delen van het internet lam te leggen. Meer nog: we hebben allemaal digitale spullen in huis die zonder ons medeweten kunnen ingeschakeld worden om de boel te saboteren. Babyfoons, beveiligingscamera's, digicorders, zelfs digitale thermostaten laten samenwerken om sites lam te leggen? Kinderspel, zo is vrijdag gebleken.

Toen trok een wereldwijde cyberaanval de stekker uit bij tientallen Amerikaanse websites als Twitter, Spotify, Airbnb, Paypal en Netflix. Daarna was Europa aan de beurt was. In ons land was het onmogelijk buienradar.be of 2dehands.be te bezoeken.

Zombiemachines
Hackers hadden hun digitale pijlen gericht op Dyn, een Amerikaanse internetprovider die internetgebruikers verbindt met websites. Dyn werd bestookt met (pardon our French) een shitload aan zinloze data, die hackers via zombiemachines verstuurden. Maar hoe flikten ze dat?

Dergelijke aanval, waarbij een groot deel van het web dat dagelijks door miljoenen wordt gebruikt uit de lucht gaat, wordt een DDoS genoemd, afkorting van 'Directed Denial of Service'. Dat is een oude en redelijk eenvoudige manier om een individuele website neer te halen. De DDoS van vrijdag was bijzonder omdat hij zo omvangrijk en langdurig was.

Vijf dingen die we weten over de cyberaanval die ons zorgen baart.

1. De hackers richtten zich op één bedrijf

Dyn, gevestigd in Manchester in de Amerikaanse staat New Hampshire, is een bedrijf dat producten aanbiedt om online infrastructuur te beheren. Daarnaast is Dyn ook een gigantische digitale telefoonboek. Vrijdag begonnen de aanvallers Dyn te bestoken met hele pakketten afvaldata, waardoor al snel verscheidene sites niet meer toegankelijk werden.

2. Babyfoons en webcams vormen een groot probleem

Volgens The New York Times gebruikten aanvallers duizenden toestellen die aan het internet gekoppeld zijn: camera's, babyfoons, routers, digicorders en zelfs zogenaamd 'slimme' thermostaten werden zonder medeweten van hun eigenaars besmet met malware die de hackers toelaat die toestellen in te schakelen om een doelwit te overspoelen met data. Deze aan het internet gekoppelde apparaten zijn vaak zwak beveiligd, ook al omdat gebruikers vaak de moeite niet nemen om standaard paswoorden te wijzigen.

3. Het netwerk dat voor de aanval werd gebruikt heeft een naam: Mirai Botnet

Volgens vakblad HackRead is het Mirai Botnet de boosdoener: kwaadaardige software waarvan iedereen de code kan vastkrijgen en ermee aan de slag gaan.

4. Het is verdraaid makkelijk en goedkoop om zo'n aanval te lanceren

Om zo'n DDoS te lanceren, heb je verrassend genoeg amper budget nodig. Lance Cottrell, expert in internetbeveiliging, stelt tegenover CBC dat "je niet veel middelen of vaardigheden nodig hebt om zo'n botnetaanval op te zetten". "Je kan zo'n botnet huren voor 100 dollar".

5. Niemand weet wie erachter zat

De aanval van vrijdag werd opgeëist door een groep die zichzelf New World Hackers noemt. Zij beweren ook achter een gelijkaardige aanslag op de BBC te zitten. New World Hackers stellen dat ze de aanval uitvoerden met goede bedoelingen. "Want Rusland stelt dat ze beter zijn dan de VS, ze hacken zich overal binnen om een oorlog te beginnen. We zullen ze tonen wat oorlog is". Los daarvan gaf Wikileaks via Twitter aan dat hun achterban een hand had in de aanval.

Wat vast staat, is dat dit soort verstoringen niet zomaar zullen verdwijnen. Toekomstige aanvallen kunnen breder gaan en meer schade aanrichten. Waarschijnlijk zullen ook daarbij babyfoons en slimme thermostaten als onwetende soldaten in een leger verstorende toestellen worden ingeschakeld (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Josephine

Chris Rea - Josephine

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (0)
22-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulk is de grootste pitbull ter wereld, zijn puppy's kunnen elk 92.000 euro waard worden

Hulk is de grootste pitbull ter wereld, zijn puppy's kunnen elk 92.000 euro waard worden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/6/0/20161022175143/media_xll_9198825.jpg

Kent u Hulk nog, de grootste pitbull ter wereld? Zijn acht puppy's zullen nu klaargestoomd worden met één doel: de allerbeste waakhond ooit worden. "Als ze mijn training achter de rug hebben, kunnen ze elk 100.000 dollar (92.000 euro) waard zijn", stelt hun baasje Marlon Grennan uit de Amerikaanse staat New Hampshire. "Schandalige praktijken", klinkt het in veel reacties. Hierboven ziet u een filmpje met Hulk en zijn kroost in de hoofdrol.

Grennan houdt zich op dit moment vooral bezig met de acht maanden oude Kobe. "Ik heb mijn reputatie te danken aan de manier waarop ik honden fok en train", klinkt het. "Ik zoek de volgende Hulk, de ster van de toekomst. Met Kobe hebben we een prachtige opvolger in huis. Eerst en vooral heeft hij natuurlijk Hulk als vader, maar zijn energiepeil is ook prima."

In het begin durfde Kobe niet echt trekken of bijten, nu gaat hij steeds een stapje verder. Hij kan al aanvallen en loslaten op commando en zogezegde indringers afstoppen

Marlons bedrijf Dark Dynyasty levert afgetrainde honden aan beroemdheden, miljardairs en politiekorpsen over de hele wereld. "Maar Kobe is van onschatbare waarde. Ik krijg nu al aanbiedingen van 40.000 dollar, op basis van zijn stamboom. Zodra zijn training afgelopen is, zou ik makkelijk 100.000 dollar kunnen vragen. Maar ik ben niet van plan om hem te verkopen, ik wil van hem een absolute superster maken. Het zit er in, dat weet ik."

Samen met Lisa heeft Marlon ook een zoontje van vier jaar, Jordan. Hem betrekken ze zonder enige schroom bij de training van Hulk. En dat terwijl die viervoeter toch iemands arm zou "kunnen doen breken als een tandenstokertje".

"Maar Hulk is een fantastische hond die niet zomaar van het minste opgejut raakt", stelt Lisa. "Jordan is nog nooit gebeten geweest door een van onze honden, dat zou ik ook nooit laten gebeuren. Hij is hier honderd procent veilig, we zijn professionals die elke dag in dezelfde omstandigheden werken."

Niet iedereen is daar echter even stellig van overtuigd. "Als ik dit soort honden zo dicht bij kinderen zie komen, krijg ik koude rillingen", luidt een reactie. En ook de fokpraktijken stuiten tegen de borst. "Heel wat pitbulls belanden in dierenasielen, dan moeten er niet nog extra gefokt worden. Hetzelfde geldt voor chihuahua's. Koop alstublieft geen hond van een fokker. Adopteer er een en dan red je een leven. Elke dag krijgen honderden ongewilde honden en katten een spuitje." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je toch beter geen zijden slipje draagt

Waarom je toch beter geen zijden slipje draagt

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/16/2/20161021083810/media_xll_9195707.jpg

Zijden lingerie voelt luxueus en sensueel aan en het zou ook nog eens de symptomen van een vaginale infectie tegengaan. Maar dat laatste klopt niet, vertelt een Amerikaanse gynaecologe nu. Volgens haar vermijden vrouwen die snel last hebben van vaginale schimmelinfecties zijden ondergoed zelfs best helemaal.

Vaginale infecties komen vaak voor bij vrouwen. Drie op de vier dames krijgt hier op een bepaald punt in haar leven mee te maken, een op de twintig kampt er zelfs vier keer per jaar mee. Tot nu toe werd er altijd vanuit gegaan dat ondergoed uit synthetische stoffen minder hygiënisch is. Dat klopt volgens gynaecologe Raquel Dardik ook, maar vrouwen die vaak te kampen hebben met infecties, laten zijden slipjes alsnog best achterwege. Hoe zacht en sensueel die ook mogen aanvoelen.

Vocht vasthouden
Aan de Amerikaanse website Refinery29 vertelt ze dat je best opteert voor katoenen slipjes, omdat katoen in tegenstelling tot zijde ademt en vocht er niet wordt in vastgehouden. Aangezien de schimmel die de infectie veroorzaakt het goed doet in warme, vochtige milieus, is het heel belangrijk dat je slipje geen vocht vasthoudt.

Voordelen zijde
Al geldt dit wel alleen voor vrouwen die vaak last hebben van infecties. Zijde mag dan in tegenstelling tot katoen niet ademen, de stof is wel goed voor je huid. Serecine, een proteïne in zijde, kan zich binden aan keratine, een proteïne in huid en haar. Dit betekent dat de stof een laagje op de huid kan vormen, waardoor deze makkelijk vocht kan vasthouden en zo mogelijk een antirimpeleffect heeft en ook de gevoelige huid kalmeert. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clara Cleymans werd als kind bespuugd en met stenen bekogeld:

Clara Cleymans werd als kind bespuugd en met stenen bekogeld: "Ik was een hulpeloos garnaaltje met nul zelfvertrouwen"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/1/9/20161022114550/media_xll_9198429.jpg

Clara Cleymans werd als kind bespuugd en met stenen bekogeld. Omdat ze een rosse sproetenkop was, en ook klein en onzeker. Nu ze het gezicht is van een anti-pestcampagne van televisiezender Cartoon Network praat ze voor het eerst uitgebreid over die periode in haar leven. "Uitgesloten worden was het ergste."

"Ik ben vier jaar lang gepest, tussen mijn tiende en mijn veertiende", vertelt de actrice. "Mijn laatste twee jaar op de basisschool en mijn eerste twee in het middelbaar. Het is begonnen toen ik van een hele leuke lagere school in Antwerpen naar een dorpsschooltje in het Mechelse verhuisde, het ging door op de humaniora in Mechelen en het is meteen opgehouden toen ik in het derde middelbaar kunstonderwijs ging volgen aan het Lemmensinstituut in Leuven. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het pesten ook plaatsgebonden was: in Antwerpen en Leuven vonden ze me minder vreemd, wellicht omdat kinderen in een stad vanzelf meer diversiteit gewoon zijn."

"Mijn haarkleur was een van de redenendat ik gepest werd. Ik had ook een sproetenkop, ik was klein en omdat ik van januari ben, was ik ook nog eens de jongste. En toen ik naar het middelbaar ging, had ik nog een grasgroene Kipling-boekentas terwijl iedereen al met een coole rugzak van Eastpak rond liep. Allez: het hele pakket. (lachje) Maar het heeft niet met uiterlijk alleen te maken. Mijn broer (Jelle Cleymans, red.) is ook ros en dat is altijd een populaire jongen geweest. Maar hij zat goed in zijn vel. Ik was een hulpeloos garnaaltje met nul zelfvertrouwen. En dat trekt pesters aan. Ook op de bus en op de muziekschool pikten ze mij eruit. Het stopte gewoon nooit."

"Op die lagere school was ik ook nog eens een nieuwkomer. Ik herinner me nog goed de eerste dag. De juf bracht me naar een kringetje met meisjes, de vijf met wie ik in de klas zou zitten. 'Dit is Clara', zei ze en ze ging weer weg. Die meisjes bekeken mij eens en meteen sloot die kring zich. Ik stond letterlijk buiten. En dat is altijd zo gebleven. Ook in het middelbaar. Ik deed keihard mijn best om contact te zoeken, maar werd overal uitgesloten."

"Hoe het pesten gebeurde? Door mijn schoenen af te pakken en weg te gooien, een jas te stelen en in een vuilbak te dumpen, met stenen naar me te gooien en me te bespuwen. Best pittig. En toch kon ik daar beter mee om dan met dat uitgesloten worden. Dat vond ik nog erger. Als kind wil je zijn zoals iedereen, geen outsider. Ik had wel een paar vrienden, maar ik hoorde er nooit bij."

"Je kan je tegen die uitsluiting ook niet wapenen. Tegen het pesten wel. Toen ze met stenen naar me gooiden, heb ik alleen maar geglimlacht, weet ik nog goed. De dingen weglachen, helpt, had ik al snel door." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brad en Angelina verkopen Frans landgoed: 35 kamers, wijngaard en privémeer

Brad en Angelina verkopen Frans landgoed: 35 kamers, wijngaard en privémeer

http://static3.hln.be/static/photo/2016/17/5/11/20161022000911/media_xll_9197651.jpg

Brad Pitt en Angelina Jolie willen van hun landgoed Château Miraval af. Ingewijden melden Us Weekly dat de twee acteurs, die in scheiding liggen, hun Franse optrekje te koop gaan zetten.

"Het landgoed is getaxeerd en wordt een dezer dagen op de markt gebracht", weet een ingewijde. Brad en Angelina trouwden in 2014 op Château Miraval. Volgens een andere bron zijn Brad en Angelina van plan alle huizen die ze samen kochten van de hand te doen nu ze uit elkaar zijn.

De scheiding van 'Brangelina' heeft ook gevolgen voor de Franse wijnproductie. Op het landgoed van het stel wordt de Miraval-rosé gemaakt, een prijswinnende wijn. Op de flessen staat nu nog 'Jolie-Pitt', maar dat wordt aangepast. "De wijn van volgend seizoen krijgt nieuwe labels waarop geen namen staan", zei een ingewijde.

Brad en Angelina kochten Château Miraval in 2012 voor vermoedelijk 60 miljoen dollar (bijna 55 miljoen euro). Het landgoed in het zuiden van Frankrijk is ruim 485 hectare groot en heeft naast een wijngaard een olijfgaard, privémeer en een gracht. De villa die op het landgoed staat telt 35 kamers. (br.hln)


» Reageer (0)
21-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddie Vedder - Guaranteed

Eddie Vedder - Guaranteed

Klik op de foto om hem te beluisteren


Eddie Vedder, geboren als Edward Louis Severson III (Evanston, Illinois, 23 december 1964),is een Amerikaans musicus en singer-songwriter. Hij is leadzanger en gitarist van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. Vedder staat bekend om zijn "gouden bariton-stem" en wordt gezien als een icoon van de alternatieve rock.

Naast zijn activiteiten bij Pearl Jam is Vedder ook actief in andere muzikale projecten, waaronder diverse soundtracks en bijdrages aan albums van andere artiesten. In 2007 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, welke diende als soundtrack voor de film Into the Wild. Zijn tweede album Ukelele Songs verscheen op 31 mei 2011.

Eddie Vedder is de zoon van Karen Lee Vedder en musicus Edward Louis Severson, Jr. De familie had zeven kinderen. Zijn ouders scheidden in 1965 toen Vedder een jaar oud was. Zijn moeder hertrouwde met advocaat Peter Mueller, waarna Vedder werd opgevoed met het idee dat Mueller zijn biologische vader was. Zijn aangenomen naam werd Edward Mueller.

Halverwege de jaren 70 verhuisde een gedeelte van de familie, inclusief Eddie, naar San Diego County, Californië. Tijdens deze jaren ging Vedder zich in muziek interesseren en bewonderde hij het album Quadrophenia van The Who uit 1973. Hij zei hierover: “Toen ik 15 of 16 jaar oud was… voelde ik me helemaal alleen… Ik was alleen, met uitzondering van muziek”. Zijn moeder en Peter Mueller scheidden een paar jaar later. Zijn moeder en broers verhuisden terug naar Illinois, maar Vedder bleef met zijn stiefvader in Californië zodat hij zijn middelbare school kon afmaken.

Pas na de scheiding hoorde Vedder dat Peter Mueller niet zijn biologische vader was. Vedder had zijn biologische vader als kind ontmoet, maar dacht dat Severson een oude vriend van zijn ouders was. Toen Vedder de waarheid ontdekte, was Severson al overleden aan multiple sclerose. Vedders slechte relatie met zijn stiefvader verslechterde nog meer. Eind jaren 80 schreef Vedder het nummer "Better Man", dat later een van de bekendste nummers van Pearl Jam zou worden. Tijdens een optreden met Pearl Jam in de jaren 90 verkondigde Vedder dat het nummer ging over "... the bastard that married my mom". Het nummer "Alive", Pearl Jams bekendste nummer, is gedeeltelijk te herleiden naar het verleden van Vedder zelf.


» Reageer (0)
20-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3x snelle trucjes om rugpijn te verlichten

3x snelle trucjes om rugpijn te verlichten

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/15/0/20161019145213/media_xll_9190725.jpg

De hele dag achter een computerscherm, uren in de wagen, boodschappen sleuren en vervolgens een avondje stappen: je rug krijgt heel wat te verduren. Tijdens 'Week van de rug' willen de Belgische chiropractors dan ook hun praktijk wagenwijd openzetten. Wij geven je dan ook graag iedere dag een tip om van die vervelende rugpijn af te komen.

Soms is het kwaad al geschied, en loop je de hele dag met een zeurende pijn in de onderrug rond. Niet langer: met deze tips kan je de pijn snel en makkelijk verlichten.

1. Ga wandelen

Door te gaan wandelen stimuleer je je gewrichten om te bewegen, kunnen de spieren samentrekken en weer ontspannen en zal je bloed beter door je lichaam stromen, wat een verzachtend effect heeft. Hoewel je eerste intuïtie je waarschijnlijk ingeeft om in de zetel te gaan liggen wanneer je rug weer opspeelt, trek je dus beter die wandelschoenen aan.

2. Zoek de pijnpunten

Rugpijn is meestal geen algemene pijn, maar situeert zich vaak op specifieke plekken. Je kan de pijn dan ook verminderen door naar deze punten op zoek te gaan en er druk op uit te oefenen. Dat doe je door bijvoorbeeld 20 tot 30 seconden op een tennisbal te liggen, en vervolgens te ontspannen. De punten zelf zijn niet moeilijk te vinden, aangezien die doorgaans erg veel pijn doen.

3. Ontspan je rug

Vaak krijgen we rugpijn omdat we lang in een verkrampte houding zitten en bepaalde spieren de hele tijd onder spanning staan. Daarom is het niet slecht om af en toe je rug helemaal te ontspannen. Deze oefening is daar ideaal voor: ga op je rug liggen terwijl je benen in een hoek van 90 graden op een stoel rusten. Laat je handen langs je liggen, met de palmen naar boven. Haal diep adem en ontspan je rug. Hou aan voor 5 tot 10 minuten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.56-jarige vrouw bewijst: iederéén kan sexy zijn

56-jarige vrouw bewijst: iederéén kan sexy zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/2/2/20161020083049/media_xll_9192752.jpg

Op liefde staat geen leeftijd, maar op aantrekkelijkheid en je goed in je vel zitten ook niet. Dat bewijst de 56-jarige Julie uit Texas, met een reeks pikante foto's.

Zes jaar geleden nam ze voor het eerst een sexy foto van zichzelf. "Die plaatste ik online op een platform voor mensen in de artistieke sector," vertelt ze aan de Huffington Post. En dat bleef ze enkele jaren doen, tot één van haar foto's in 2012 viraal ging. Niet verwonderlijk, want op het plaatje draagt ze enkel een zwarte string. "Meer dan 45.000 mensen vonden de foto leuk," vertelt ze. Peanuts vergeleken met de 92.000 volgers die ze ondertussen op de sociale netwerksite Tumblr heeft.

Met de foto's wil ze aantonen dat ouder worden niet iets is om bang van te zijn. "Ik werd pas model op mijn vijftigste, en startte met gewichtheffen toen ik 54 was. Mijn leven is nog maar net écht begonnen," stelt ze. Haar belangrijkste advies? Hou van jezelf. "Het leven is te kort om jezelf niet graag te zien. Werk eraan om een beter mens te worden, maar wees niet bang van imperfectie. Denk eraan: jij bent die ene persoon die je een leven lang graag zou moeten zien en weet dat je in alle opzichten prachtig bent." (br.hln)


» Reageer (0)
19-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je nu al kerstcadeautjes zou moeten shoppen

Waarom je nu al kerstcadeautjes zou moeten shoppen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/11/5/20151223093117/media_xll_8263235.jpg

Word jij midden december ook altijd bevangen door pakjesstress en moet je vervolgens jaar na jaar de grote massa trotseren? Waarom begin je dan niet nu al met het shoppen van cadeautjes? Je bespaart jezelf heel wat tijd, moeite en grijze haren.

1. Gedaan met impulsaankopen

De eerste stap is het opstellen van een lijstje. Door er vroeg aan te beginnen, heb je de tijd om na te denken over wie dit jaar een pakje onder de kerstboom krijgt, en vermijd je dat je à la minute toch nog snel een cadeautje voor het kindje van de zus van je achternicht meegrist.

2. Je vindt het beste cadeau

Door nu al te beginnen nadenken, heb je de tijd om aandachtig te luisteren naar eventuele (onbewuste) tips van familie en vrienden. Staat je moeder steeds te zuchten wanneer ze die oorbellen in de vitrine ziet? Klaagt je zusje steen en been dat ze maar geen leuke rugzak vindt? Cadeau-ideetjes te over!

3. De kosten worden gespreid

Je hoeft de maand december niet meer alleen op boterhammetjes met choco te leven: door nu al te beginnen shoppen kan je de kosten verdelen over de komende drie maanden, en hoef je niet in één keer je hele maandloon uit te geven.

4. Je kan het subtieler aanpakken

Wil je die ene vriendin een mooie trui cadeau doen? Of zoekt je vader een nieuwe laptoptas? Omdat je er zo vroeg bij bent, kan je veel subtieler uitzoeken welke maat, kleur of materiaal je precies moet kopen.

5. Het is goedkoper

Wie nu al weet wat te kopen, kan de komende maanden rustig zoeken naar aanbiedingen. Je hebt meer dan genoeg tijd om verschillende winkels en online shops af te speuren op zoek naar de beste deal, en zo bespaar je weer heel wat zuurverdiende centen, die je dan met een gerust hart kan spenderen aan een cadeautje voor jezelf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor depressie mag je je nóóit schamen

"Voor depressie mag je je nóóit schamen"

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/7/6/20161019024132/media_xll_9189306.jpg

De Rode Neuzenactie, die focust op psychische problemen bij jongeren, schuift een opmerkelijk gezicht naar voor. Geen kind, geen tiener, wél een mama. Jelske Grymonprez, 27, dankt dat aan een bericht op haar blog. Openhartig vertelt ze daarin hoe een depressie haar jeugd tekende. Maar ook: hoe therapie haar redde.

Een keurig rijhuisje in Deerlijk. Hier wonen Jelske, haar vriend en hun dochtertje van bijna één. Alles in dit nest straalt pril gezinsgeluk uit. De dikke, gezellige poes op het wollige tapijt. Het geboortekaartje van Isaura op het rekje aan de muur. De vrolijke wigwam in de hoek van de woonkamer, die de peuter sinds een tijdje gebruikt als uitvalsbasis voor haar eerste stapjes. En tóch is dit ook de plek waar Jelske - nochtans een heel blije mama - de afgelopen maand vaak een traan wegpinkte, laptop op schoot, als ze weer eens bezig was aan dat verdomde blogbericht over haar hele moeilijke jeugd, waarvan ze al een jaar voelde dat het ooit eens geboren moest worden. Elke dag verdween het weer in de map 'concepten'. Tot Jelske vorige week al haar moed bijeen raapte en het postte op haar mamablog theperksofbeingamom. Sindsdien blijven de reacties maar binnenlopen. Overal wordt haar bericht gedeeld, en zelfs de Rode Neuzenactie kwam aankloppen omdat geen duizend verkochte neuzen ooit méér kunnen sensibliseren dan één enkel authentiek menselijk verhaal dat kan. (br.hln)


» Reageer (0)
18-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1 op 2 mannen scheert zijn benen

Bijna 1 op 2 mannen scheert zijn benen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/0/16/8/20161017233019/media_xll_9185303.jpg

Bijna de helft van de mannen geeft toe dat ze hun beenhaar scheren of trimmen. Een bekentenis die toch even de wenkbrauwen doet fronsen.

Tot voor kort waren zwemmers en wielrenners de enigen die zich bekommerden om het haar op hun benen, maar tegenwoordig lijken steeds meer mannen het oerwoud op hun benen te lijf te gaan met een scheermesje.

Uit een enquête die het tijdschrift 'Men's Health' uitvoerde onder zijn Facebookvolgers blijkt dat 15 procent van de mannen het haar op zijn benen afscheert. Daarnaast bekende 33 procent dat ze het niet helemaal afdoen, maar wel trimmen. In totaal bekommert 48 procent van de mannen zich dus om zijn beenhaar.

De Britse journalist haalde in dit verband al eerder de term 'spornoseksueel' boven: een man die ernaar streeft om eruit te zien als een sporter of een pornoster.  Mogelijk houdt deze tendens verband met het feit dat mannen zich meer bewust worden van hun lichaam.

Zustermagazine 'Women's Health' sprong mee op de kar en vroeg aan zijn Facebookvolgers "Wat denk je van mannen die hun benen scheren?" Uit het resultaat blijkt dat bijna 30 procent het wel aangenaam vindt "als een man zijn beenhaar trimt". 22 procent "houdt van een man met gladgeschoren benen".

Op Reddit werd dezelfde vraag voorgelegd. "Ik denk dat ik het raar zou vinden als een ander paar gladde benen me zou raken," reageerde een gebruiker. "Ik denk dat ik echt een functionele reden zou willen weten, want ik hou van haar op mijn mannen", schreef een ander. (br.hln)


» Reageer (0)
17-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe tattoos mensen met een 'onzichtbare ziekte' kunnen helpen

Hoe tattoos mensen met een 'onzichtbare ziekte' kunnen helpen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/5/12/9/20161017083232/media_xll_9182154.jpg

Iemand met een gebroken been of in een rolstoel kan doorgaans op heel wat helpende handen rekenen. Maar wat met een depressie? Diabetes? Of automutilatie? Langs de buitenkant mag dan alles rozengeur en maneschijn lijken, je weet nooit waar iemand diep vanbinnen mee worstelt. Om zulke 'onzichtbare ziektes' onder de aandacht te brengen, werd het project Ink Visible in het leven geroepen.

Vijf kunstenaars sloegen de handen in elkaar en startten Ink Visible op, een project waarbij ze mentale of onzichtbare ziektes visueel willen voorstellen, om zo de personen in kwestie een hart onder de riem te steken. De tatoeages zijn tijdelijk, en dienen vooral om hen te helpen hun ziekte uit te leggen aan anderen.

Constante strijd
Het idee kwam van Arianna Warner, die zelf worstelt met Reflex Sympatische Dystrofie, ook wel overgevoeligheid voor aanrakingen, overmatig zweten en zwellingen. De tattoo is voor haar een manier om aan anderen uit te leggen wat die aandoening precies teweeg brengt.

Collega-kunstenaar Aubrey Hight maakte dan weer een design over haar depressie. "Veel mensen denken ten onrechte dat iemand met een depressie de hele dag zit te huilen," vertelde ze aan Metro UK. "Dat is niet zo: voor iedereen is het anders. Ik voelde me vooral eenzaam en hopeloos. Het is een constante strijd, en dat wil ik met deze tatoeage uitbeelden."

Verhalen verzamelen
Momenteel reist de groep door Amerika om mensen te inspireren om over hun ziekte en ervaringen te praten en deze vorm te geven op een creatieve manier. De verhalen zijn te vinden op de site van het project.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand weet waarom deze jongen (13) blind wordt. Dan achterhaalt arts wat hij eet

Niemand weet waarom deze jongen (13) blind wordt. Dan achterhaalt arts wat hij eet

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/1/2/20161016172227/media_xll_9179882.jpg

De 13-jarige Cian Moore uit Perth in Australië werd langzaam blind. De medische wereld tastte in het duister waarom. Tot een professor in Sydney een onwaarschijnlijke diagnose stelde.

Bezorgde moeder Kerry Moore vertelde dat oogartsen en andere specialisten geen antwoord hadden toen haar zoon Cian beetje bij beetje zijn zicht kwijtspeelde. Ze kregen te horen dat hij er maar moest mee leren leven. De jongen trok zich daarop terug in zijn eigen wereldje en verloor het contact met zijn vrienden.

Tv-programma
Nadat de ouders van Kerry een televisieprogramma zagen over een dokteres in Sydney die deels blinde kinderen wist te redden, vloog de vrouw met haar kind prompt naar daar. "We hadden ons op het ergste voorbereid, we vreesden dat Cian volledig blind zou worden", zei Kerry.

Banaal
Maar toen professor Stephanie Watson de tiener onderzocht, ontdekte ze vrij snel wat er aan de hand was. De diagnose was veel banaler dan zijn moeder al die tijd had gevreesd. "Ze onderzocht hem een minuut en vroeg: 'Weet je wat dit is?', verklaarde Kerry. "En ik zei: 'Neen, niemand heeft er een uitleg voor. En zij antwoordde: 'Het is een vitamine A-tekort'."

Beschadigd
Vitamine A is immers onmisbaar voor je weerstand, de groei en de gezondheid van huid, haar en ogen. Door een gebrek hieraan waren zijn cellen zo beschadigd dat Cian zijn zicht voor een stuk had verloren. Sinds zijn zesde levensjaar at de jongen zo slecht dat hij dreigde blind te worden. Hij speelde enkel kip, aardappelen, droog brood en cola naar binnen.

Kenia
Professor Watson kende het fenomeen van toen ze in Kenia werkte als geneeskundestudent. Dit was het vierde geval dat ze vaststelde in Australië. "We hebben een bepaalde hoeveelheid vitamine A nodig zodat onze cellen zich voldoende kunnen ontwikkelen", verduidelijkte ze. "Vaak wordt echter niet aan een vitaminetekort gedacht omdat de kinderen er weldoorvoed uitzien. Wanneer je bijvoorbeeld chips eet en cola drinkt, krijg je amper voedingsstoffen binnen maar voel je je wel voldaan", legde Watson uit.

Na de diagnose begon Cian met het drinken van vitamineshakes en het eten van groenten, alhoewel hij zijn neus moest dichthouden om het voedsel te kunnen doorslikken. Hij had groenten altijd verafschuwd.

Shakes
Vandaag is de jongen er al veel beter aan toe en brengt hij weer veel tijd met zijn vrienden door. Zijn rechteroog functioneert opnieuw normaal maar wellicht zal zijn linkeroog niet meer volledig herstellen omdat de schade door zijn armzalige dieet te groot was.

Vitamina A-tekort is de grootste oorzaak van blindheid bij kinderen in ontwikkelingslanden. Naar schatting 250.000 tot zelfs 500.000 kinderen lijden eraan door een gebrek aan gevarieerde voeding. Bij een goede gezondheid en een gevarieerd dieet is het - behalve op advies van een arts - bijna nooit nodig om extra vitamine A te nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
16-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnwerkers vinden klomp jade van 155 miljoen euro (en schenken hem weg)

Mijnwerkers vinden klomp jade van 155 miljoen euro (en schenken hem weg)

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/13/3/20161016110117/media_xll_9178143.jpg

"Het voelde alsof we de loterij hadden gewonden." Dat vertelden enkele mijnwerkers toen ze een gigantische blok jade bovenhaalden in Phakant, in het noorden van Myanmar. Kenners schatten dat hij in zijn ruwe vorm 155 miljoen euro waard is. In geslepen vorm kan dat zelfs nog 20 keer meer zijn. De arbeiders schonken de steen aan de staat.

De klomp is 5,8 meter lang, 4,6 meter breed, 4,3 meter hoog en weegt 175 ton. Hij is daarmee de waardevolste blok ruwe jade ter wereld. Voor wie zich afvraagt waarom hij niet groen is: die kleur komt pas als hij geslepen is. "We waren door het dolle heen", aldus werkman Sao Min (44). "Maar hij is eigendom van ons land. We willen er onze leiders mee eren."

Geschenk
Iets wat beaamd wordt door politicus U Tint Soe. "Het geschenk zal geluk brengen over onze bewoners, de regering en onze partij", reageert hij.

Mynmar is de wereldleider in de productie van jadeïet. De industrie is goed voor ongeveer de helft van het bruto binnenlands product (bbp). Vermoedelijk zal de klomp jade verkocht worden aan China, waar er juwelen en beelden van gemaakt zullen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvallen zonder op je eten te letten? Zo raakte deze vrouw 20 kilo kwijt

Afvallen zonder op je eten te letten? Zo raakte deze vrouw 20 kilo kwijt

http://static1.hln.be/static/photo/2016/1/16/7/20161016094607/media_xll_9178027.jpg

Al meerdere dieetpogingen geprobeerd, zonder succes? Vergeet koolhydraten schrappen of vetten mijden, deze afvalmethode heeft niks met eten te maken. De Britse Nanette Cooley (54) speelde meer dan 20 kilogram kwijt, enkel en alleen door de rommel in haar huis grondig op te ruimen. "Met een opgeruimde huiskamer, maak je vanzelf gezondere keuzes," verklaart organisatie-expert Peter Walsh.

Volgens een studie van The American Association of Nurse Anesthetists, hebben mensen met een rommelig of chaotisch huis 77% meer kans om met overgewicht te kampen. Cijfers waar de 54-jarige Nanette Cooley zich in kan vinden: nadat de werkende moeder heel wat kilo's was bijgekomen, besloot ze om eerst en vooral haar erg chaotisch huis aan te pakken. "Ik leefde tussen allerlei rommel en spullen en troostte mezelf vaak met eten. Ik besloot om de rommel en mijn gewicht op hetzelfde moment aan te pakken," vertelt ze aan Today.

Opgeruimd huis = gezondere keuzes

Een grote opruimactie in haar huis, leverde haar behalve een gevoel van rust ook 22 kilo minder op de weegschaal op. Peter Walsh, organisatie-expert en auteur van Lose the Clutter, Lose the Weight, kijkt niet op van deze resultaten. "Iedereen kan zich hier in herkennen," vertelt hij. "Je gaat naar huis na het werk en je treft er een rommeltje aan. Je keuken ligt overhoop, de moed zakt je in de schoenen en je bent al uitgeput voor je nog maar begonnen bent." Walsh hoorde al vaker een succesverhaal van cliënten, waarbij een opgeruimd huis vanzelf voor betere, gezondere keuzes zorgt.

Stap voor stap

Vastbesloten om je huis en daarbij je gezondheid ook onder handen te nemen? Verwacht niet te snel resultaten, tipt Walsh nog. In plaats van als een gek te beginnen opruimen en onmiddellijk kilo's minder te verwachten, is het beter om week per week je beter te organiseren. Langzaamaan zal je levensstijl veranderen en komt er meer tijd vrij om gezond te koken en te sporten. De rest komt dan wel geleidelijk aan vanzelf, aldus Walsh. (br.hln)


» Reageer (0)
15-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog opeten of niet? Wat je moet weten over eten dat op de grond is gevallen

Nog opeten of niet? Wat je moet weten over eten dat op de grond is gevallen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/6/1/20161015092119/media_xll_9174481.jpg

Je laat een stuk chocoladecake vallen, mag je dat dan nog snel van de grond rapen en opeten? "Als het binnen de vijf seconden is mag het," klinkt de klassieke vijfsecondenregel. Een nieuwe studie spreekt die regel tegen en een professor kindergeneeskunde pleit er dan ook voor om ook na die vijf seconden nog smakelijk van je cake te genieten. "Er zijn veel vuilere plekken dan de grond," aldus professor Carroll.

Het opzet van de vijfsecondenregel is erg simpel. Laat je iets op de grond vallen dat je wilde opeten, zorg er dan voor dat je het binnen de vijf seconden opraapt voor je het in je mond stopt. Pas na vijf seconden beginnen bacteriën aan te vallen op wat jij nog wou opeten, zo werd lang aangenomen. 

De éénsecondenregel
Professor Aaron E Carroll, professor kindergeneeskunde aan Indiana University, pleit ervoor om ook na vijf seconden nog met smaak van dat per ongeluk uit je handen geglipte eten te genieten. Hij verwijst naar een recente studie die aantoont dat bacteriën al vanaf de eerste seconde aanvallen op dat stuk brood of dat ijsje dat jij in een een onhandig moment liet vallen.

Het aanrecht en de ijskast
In plaats van ons druk te maken over bacteriën op de vloer, zouden we beter wat meer aandacht hebben voor andere voorwerpen in ons huis die veel vuiler zijn, aldus Dr Carroll. Van bijvoorbeeld het handvat van de ijskast, de gootsteen en het aanrecht werd al meermaals in studies bewezen dat ze veel meer bacteriën bevatten. Je voedsel is dus net zo goed aangetast door vuile beestjes als je het eet na het aanraken van één van deze voorwerpen.

Sterk immuunsysteem
"Je zou nu overal paranoïa over kunnen beginnen worden. Maar in plaats daarvan is het beter om te beseffen dat onze immuunsystemen wel wat gewend zijn. We raken die vuile voorwerpen al heel lang aan zonder er iets over te weten, en het gaat nog altijd prima met ons," aldus de professor. "Als ik iets op de grond laat vallen, eet ik het nog op. De schade die ik hier mogelijk mee aanricht is mijn ongerustheid niet waard, zeker niet in vergelijking met vele andere dingen." Laat het smaken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk verklaard: waarom we dol zijn op de herfst

Wetenschappelijk verklaard: waarom we dol zijn op de herfst

http://static3.hln.be/static/photo/2016/11/0/0/20161014150014/media_xll_9171330.jpg

Het vallen van de bladeren, een kopje warme thee en dikke wollen sjaals: jong en oud, groot of klein, iedereen is dol op de herfst. Maar hoe komt het eigenlijk dat we allemaal reikhalzend uitkijken naar laagjeskleding en heerlijk cocoonen op de bank?

Om onze voorkeur voor de herfstmaanden te achterhalen, moeten we teruggaan tot in onze kindertijd, verklaart professor in de sociologie Kathryn Lively. "Al van jongs af aan hebben we geleerd om de herfst te associëren met positieve veranderingen," legt ze uit. "In de herfst moeten kinderen terug naar school, en dat betekent: nieuwe schoolspullen en kleren, maar ook je vriendjes terugzien, heel spannend en leuk allemaal." Een nieuwe start, dus. En zo wordt de herfst een soort van mijlpaal, een schone lei.

Maar de herfst heeft ook iets troostends, vertelt Lively. Je haalt je dikke truien boven, warme fleecedekentjes en maakt 's avonds warme soep klaar. "Vanuit een sociologisch perspectief hangen onze emoties samen met de gebeurtenissen in een bepaald seizoen." En laten herfst en winter net boordevol gezellige dagen zitten: van de herfstvakantie tot sinterklaas en kerstmis. "De herinneringen aan die dagen met onze dierbaren geven het idee dat we van de herfst hebben mee vorm," legt Lively uit. "En dus geeft de herfst ons een extra speciaal gevoel."

Kan jij niet wachten om van die Pumpkin Spice Latte te sippen en je gloednieuwe warme sjaal om je schouders te slaan? Dat is dus volledig normaal. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!