NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
14-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piloten opgeschrikt boven Ierland: “Zeer helder licht en razendsnel vliegend object”

Piloten opgeschrikt boven Ierland: “Zeer helder licht en razendsnel vliegend object”

https://images1.persgroep.net/rcs/9uS5kcJabxAbXFtTlq-f5xWWL3o/diocontent/136339959/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Ierse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoek doen naar meldingen van piloten over ufo’s. Een piloot meldde afgelopen week een ongeïdentificeerd vliegend object toen hij boven Ierland vloog. Ook andere piloten deden melding van snel bewegende vliegende objecten.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag, tijdens een vlucht van het Canadese Montreal naar Londen, aldus nieuwszender BBC.

De piloot vroeg omstreeks zeven uur ’s ochtends de verkeersleiding van het vliegveld Shannon of er een militaire oefening gaande was, nadat hij een voorwerp nabij had gespot dat zich “razendsnel verplaatste”. Dat bleek niet het geval.
Vervolgens meldde de piloot een “zeer helder licht” te zien en een voorwerp dat aan de linkerkant van zijn vliegtuig vloog en snel naar het noorden verdween.

“Astronomische snelheid”

Een andere piloot zegt “twee felle lichten” te hebben gezien, die met hoge snelheid omhoog vlogen. Hij spreekt van iets met een “astronomische snelheid, bijna twee keer dat van het geluid”.

De piloot van een Virgin-toestel suggereert dat het mogelijk een meteoriet was die de atmosfeer binnenkwam. Volgens de man volgden meerdere objecten dezelfde baan.

De Ierse luchtvaartautoriteiten nemen de meldingen serieus, maar heeft nog geen verklaring. “De IAA heeft een rapport ingediend, nadat een aantal vliegtuigen melding heeft gemaakt van ongewone luchtactiviteit”. ' br.hln)


Reageer (2)
12-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je maar beter niet naar buiten gaat met nat haar als het koud is

Waarom je maar beter niet naar buiten gaat met nat haar als het koud is

https://images4.persgroep.net/rcs/ErHCT0x9wvgYQFsBP0eJNpklw5s/diocontent/136218100/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

En neen, het is niét omdat je er ziek van zou kunnen worden!

Wanneer de temperaturen de dieperik ingaan en de ochtenden killer en kouder worden, is het goed om even wat meer aandacht te besteden aan je haarverzorgingsroutine. Zeker wanneer je zo iemand bent die rechtstreeks uit de douche met nat haar naar buiten gaat. De koude kan immers zorgen voor serieus wat haarschade.

“Wanneer het buiten koud is ga je beter niet naar buiten met nat haar”, vertelt Anwar Zahar van Aveda. “Je lokken zijn immers veel kwetsbaarder wanneer ze nat zijn. Watermolecules in het haar kunnen uitzetten - of zelfs stollen wanneer het buiten vriest - waardoor de haarschacht kan opzwellen en bijgevolg makkelijker kan breken.”

Het is dus aan te raden om tijdens de wintermaanden wat extra zorg te besteden aan je lokken, en niet naar buiten te gaan alvorens je haar volledig droog is. “Hierbij is het gebruik van een haardroger de snelste en makkelijkste optie”, gaat Zahar verder, “maar let er wel op dat ook de hitte van een droger je haardos kan beschadigen. Gebruik daarom een goede haardroger en een spray die je haar beschermt tegen beschadiging door de hitte.” (br.hln)


Reageer (0)
11-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Every Breath You Take

The Police - Every Breath You Take

Klik op de foto om ze te beluisterenThe Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekten hun grootste successen in de jaren tachtig en zijn officieel nooit uit elkaar gegaan.


Reageer (12)
28-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Vuitton gaat nu ook geurkaarsen maken

Louis Vuitton gaat nu ook geurkaarsen maken

https://images4.persgroep.net/rcs/rkQIJOMRx29ujFiZK06elRVIKIU/diocontent/134935817/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een heerlijke geurkaars kan ons altijd bekoren. Het is immers de ideale manier om elke ruimte meteen -letterlijk en figuurlijk- op te frissen. De nieuwste lancering van Louis Vuitton is dan ook meteen een schot in de roos. 

Vanaf 5 november in de winkel, maar nu al bovenaan onze wishlist: de nieuwe geurkaarsen van Louis Vuitton. Het modehuis brengt komende maand 4 geparfumeerde kaarsen op de markt, prachtig vormgegeven in een minimalistisch wit keramieken potje met gouden deksel en afgewerkt met leren handvat. De lont van elk van de vier verschillende kaarsen heeft daarnaast ook een verschillende kleur.

Het parfum van elk van de geurkaarsen werd bedacht door parfumeur Jacques Cavallier Belletrud. De geuren werden geïnspireerd op het idee van geuren die door een open raam naar binnen komen waaien. “De eerste rozenknopjes uit de tuin (L’Air du Jardin), een warm zonovergoten eiland (Île Blanche), kreupelhout dat kleding doordringt tijdens een wandeling in het bos (Feuilles d’Or) en de magie van vallende sneeuwvlokken (Dehors Il Neige)”, aldus Cavallier Belletrud. Wij zijn alvast benieuwd!

De kaarsen zijn vanaf 5 november verkrijgbaar voor € 175 in geselecteerde winkels en op de Louis Vuitton website.  (br.hln)


Reageer (0)
26-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Peppino Di Capri - Roberta

Peppino Di Capri - Roberta

Klik op de foto om hem te beluisteren

Peppino di Capri (Napels, 27 juli 1939) is een Italiaanse zanger, zijn echte naam is Giuseppe Faiella.

In 1970 won hij het Festival van Napels met Me chiamme ammore.

Hij won het San Remo Festival 2 maal, in 1973 met Un grande amore e niente più en in 1976 met Non lo faccio più.

Hij had zijn grootste successen in de jaren 70 met liedjes als Voce 'e notte, I'te vurria vasà (Eduardo Di Capua), Let's Twist Again, St. Tropez Twist, Nun è peccato, Malatia, Nessuno al mondo, Luna caprese, Nessuno al mondo, Roberta en Champagne. Bij ons is Roberta één van zijn bekendste liedjes.

In 1991 verdedigde hij de Italiaanse kleuren op het Eurovisiesongfestival in Rome met Comme E'Ddoce 'O Mare, een lied in zijn moedertaal, het Napolitaans. Hij eindigde op de zevende plaats.


Reageer (3)
25-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege vogel of eerder een nachtbraker? Wat je slaappatroon onthult over je persoonlijkheid

Vroege vogel of eerder een nachtbraker? Wat je slaappatroon onthult over je persoonlijkheid

https://images4.persgroep.net/rcs/rEO9IRAmaG4HiNBy_2Qvpwa2pWY/diocontent/134752293/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Slaap is een van die dingen, ook al doen we het allemaal, iedereen een beetje anders aanpakt. Sommigen zijn nog voor dag en dauw op pad, anderen zijn dan weer rasechte nachtraven. Maar wat zegt dat nu over je persoonlijkheid? Enkele experts geven uitleg.

Als je wakker wordt nog voordat je wekker afgaat

Als je op een natuurlijke manier wakker kunt worden zonder het helse gering van je alarm, allereerst: gefeliciteerd. Ten tweede wijst het erop dat je het type persoon bent dat er stiekem alles aan doet om op schema te zijn. Iedereen heeft een uniek circadiaans ritme, meer bekend als je interne slaap-waakritme. En iemand die zonder wekker kan opstaan, leeft in harmonie met zijn circadiaans ritme. Maar dat betekent daarom niet dat je een ochtendmens bent. “Het betekent alleen dat je lichaam een bepaald ritme gewoon is geworden en dat dat ritme je ligt. Vaak zijn het dan ook mensen die erg houden van routine in hun leven en niet van onverwachte gebeurtenissen of verrassingen”, vertellen de experts van de slaapblog Mattress Online.

Als je een ochtendmens bent

Vroege vogels zijn speciallekes. Het zijn de mensen die ervoor kiezen om bij het krieken van de dag al uit de veren te zijn, en het ook leuk vinden om zo vroeg op te staan. Ben jij zo’n ochtendmens? Dan stel jij je wekker waarschijnlijk een uur voordat je daadwerkelijk moet vertrekken naar je werk in. Je zorgt ervoor dat je tijd hebt om te ontbijten, misschien doe je nog een korte ochtendwandeling en je rekt meer dan genoeg tijd uit om naar je werk te gaan. Wat het weekend betreft, uitslapen betekent minder uren wakker zijn, dus daar bedank je liever voor. “Mensen die vroeg opstaan zijn daarnaast vaak erg gemotiveerd en gaan graag uitdagingen aan. Het zijn meestal mensen die erg georganiseerd zijn en al een heel plan hebben uitgedokterd over hun carrière en leven. Mensen die nog liever doodvallen dan voor zonsopgang op te staan, kennen het woord glimlach voor 10 uur ’s morgens waarschijnlijk niet. Vroege vogels daarentegen zijn veel goedlachser en hebben doorgaans een positievere kijk op het leven”, vertelt dokter Robert Glatter. 

Als je altijd te laat wakker blijft

Volgens slaapcoach Chris Brantner zijn er twee soorten avondmensen. “Je hebt slaapuitstellers en nachtraven. De eerste groep slaagt er meestal niet in om op tijd onder de wol te kruipen, ook al zijn er geen belangrijke zaken die hen tegenhouden om in bed te kruipen”, aldus de slaapcoach. Met ander woorden, in plaats van op tijd te gaan slapen, scroll je nog even door je sociale media, bekijk je nog dat YouTubefilmpje van die o zo schattige kat of bingewatch je het nieuwste seizoen van je favoriete Netflixserie. Vaak zijn het mensen die veel dingen uitstellen om niet geconfronteerd te moeten worden met de dingen die de volgende dag te gebeuren staan. Nachtbrakers zijn daarentegen ’s nachts productiever dan overdag. “Nachtbrakers zijn niet overdag maar ’s nachts het meest creatief. Op dat moment leveren ze het beste werk. Vaak zijn het dan ook erg artistieke mensen zoals schrijvers, kunstenaars of muzikanten”, vertelt Brantner. 

Als je altijd tientallen keren op de snoozeknop duwt

Ben jij iemand die niet een, twee, maar vijf keer snoozet? Dat maakt nog niet per se een nachtbraker van je, volgens slaapdeskundige Michael Breus, maar het betekent ook niet dat je een ochtendmens bent. “Mensen die snoozen, zijn vaak degenen die te laat gaan slapen, maar ’s morgens wel o zo graag wat langer comfortabel in bed blijven liggen”, vertelt Breus. “In tegenstelling tot ochtendmensen, zijn snoozers vaak heel ongeorganiseerd. Maar, aan de andere kant zijn het wel creatievere geesten. Tot slot zijn ze meestal erg bedacht- en opmerkzaam. ’s Morgens doen ze er immers net dat tikkeltje langer over om aan hun dag te beginnen waardoor hun gedachten op een gestage manier binnenkomen en ze er wat rustiger over kunnen nadenken.” (br.hln)


Reageer (0)
23-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit doen slaappillen met jou

Dit doen slaappillen met jou

https://images0.persgroep.net/rcs/SrakRMLf-Cvw3BhUtuJy25_6CK8/diocontent/134569185/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Slaappillen slik je beter niet als Tic Tacs. Toch nemen heel wat Belgen er meer dan goed is voor hen, of gebruiken de medicatie verkeerd. Met alle gezondheidsrisico’s vandien, want slaappillen zijn allesbehalve onschuldig! Wij schudden je wakker met enkele feiten.

In België grijpt 1 op de 8 regelmatig naar hulpmiddelen om zijn nachtrust te bevorderen. Als we kijken naar de 75-plussers, blijkt zelfs 1 op de 3 een oplossing voor slaapmoeilijkheden te zoeken in pilvorm. Het Belgische gebruik van slaapmedicatie ligt daarmee een stuk boven het gemiddelde, terwijl volwassenen in ons land niet meer slaapproblemen hebben dan elders in de wereld. Ongeveer 1 op 3 geeft aan moeilijk te slapen.

Slaapkater

Wie daarvoor zijn heil zoekt in de medicijnkast, loopt het risico ook nog eens problemen te krijgen om op te staan. De farmaceutische industrie ontwikkelt slaappillen immers zo dat de gemiddelde mens er 7 tot 8 uur ‘out’ door is. Omdat niet iedereen de gemiddelde mens is, zal de werking bij de een al wat langer duren, met als gevolg dat sommigen ’s ochtends maar moeilijk uit bed raken. Het gevaar bestaat dat de pillen ook daarna nog doorwerken. Je voelt je dan niet alleen moe, maar hebt ook last van concentratiestoornissen en kampt met een vertraagd reactievermogen. Daardoor is de kans op ongevallen, zowel op de werkvloer als in het verkeer, of valpartijen groter.

Afkickverschijnselen

Net zoals de meeste drugs, zijn slaappillen bovendien verslavend. Al na enkele weken hebben ze nauwelijks nog het gewenste effect. Om hetzelfde resultaat te bereiken als in het begin, zul je de dosis steeds moeten verhogen. Slaappillen worden zo een dagelijkse gewoonte. Je raakt psychisch afhankelijk en als je ophoudt met ze in te nemen, zal je lichaam afkickverschijnselen vertonen. Die gaan van nervositeit en prikkelbaarheid tot… nog slechter slapen.

Angst en agressie

Na gemiddeld een viertal weken tasten slaappillen je slaapkwaliteit aan. Blijf je slaappillen gebruiken, kan je diepe slaap zelfs volledig verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam niet meer voldoende recupereert en je geheugen achteruit gaat. Staan nog zoal op het lijstje van bijwerkingen: agressie, verwardheid en angst. Ouderen, kinderen en jongeren zijn doorgaans extra gevoelig voor deze bijwerkingen.

Tip: Wil je meer weten over de effecten van slaappillen op lichaam en geest? In je Goed Gevoel van deze maand vertellen professor in de klinische farmacologie Thierry Christiaens en psychiater en professor aan de slaapkliniek An Mariman er alles over. Ze geven meteen handige tips hoe je een gezond slaappatroon kan inbouwen. (br.hln)


Reageer (4)
22-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS gekrompen kledingstukken: zo herstel je ze

SOS gekrompen kledingstukken: zo herstel je ze

https://images2.persgroep.net/rcs/L9DYtEh5bvLPzCXvrQVXY5bHHZk/diocontent/134338117/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Eerlijk? Wij zijn gek op het herfstseizoen. Want hey, er zijn maar weinig stuks in onze kledingkast die zowel warm, makkelijk als stijlvol zijn. Dan is het ook zo zonde als je favoriete wollen trui krimpt tot een kindermaat doordat iemand (oké, oké, we waren het zelf) hem per ongeluk in de droogkast stopte. Maar geen paniek! Als je dit korte stappenplan volgt kan je je weer in geen tijd in je favoriete trui hullen.

Stap 1

Vul je gootsteen met lauw water en voeg ongeveer een eetlepel van je conditioner of babyshampoo toe (voeg wat meer toe als je trui of ander kledingstuk erg gekrompen is).

Stap 2

Dompel je te klein geworden trui onder en laat hem 30 minuten weken.

Stap 3

Laat het water weglopen uit je gootsteen. Knijp nu voorzichtig het overtollige water uit je trui. Wring of spoel hem zeker niet uit. Tip: druk je trui lichtjes tegen de gootsteen om het teveel aan water eruit te krijgen.

Stap 4

Leg een dikke handdoek op een vlakke ondergrond zoals je vloer of tafel en leg je trui erover. Rol nu de handdoek, met je trui erin, op. Laat even liggen tot de handdoek het water heeft geabsorbeerd.

Stap 5

Rol je trui er opnieuw uit en trek hem nu hij nog vochtig is opnieuw zachtjes in zijn oorspronkelijke vorm. Laat hem daarna aan de lucht drogen en ta-da: je favoriete trui ziet er weer als nieuw uit. Als je trui erg gekrompen is, laat hem dan op een vlakke ondergrond liggen en stretch hem elke 30 minuten uit terwijl hij droogt.

Waarom werkt dit?

Conditioner en babyshampoo verzachten en versoepelen de kledingvezels waardoor ze flexibel genoeg worden om je kledingstuk opnieuw in zijn origineel vorm te trekken. Makkelijker kan haast niet! (Maar was je wollen truien de volgende keer met koud water en stop hem niet meer in de droogkast, oké?) (br.hln)


Reageer (2)
21-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe mama’s hebben drie maanden nodig om zeker te zijn van hun opvoedingsstijl

Nieuwe mama’s hebben drie maanden nodig om zeker te zijn van hun opvoedingsstijl

https://images4.persgroep.net/rcs/eo5dy7Vl5aIqsKqDKF5XQlQDgKo/diocontent/134323241/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Kinderen, als er iets is waar we eigenlijk een handleiding voor zouden moeten hebben, zijn zij het wel. Leren hoe je ouder moet zijn, is niet gemakkelijk en er gaat wat tijd over voor we het echt onder de knie hebben. 

Er wordt wel eens gezegd dat sommige mensen een waar natuurtalent zijn wanneer het op opvoeding aankomt. Is dat bij jou niet meteen het geval? Geef de hoop dan nog niet meteen op. Volgens een  onderzoek kan het bij nieuwe moeders gemakkelijk drie maanden duren voor ze het moederschap onder de knie hebben. 

2.000 Amerikaanse moeders met kinderen van drie jaar of jonger werden ondervraagd voor het onderzoek. De studie werd uitgevoerd door OnePoll op vraag van Store Brand Formula, een bedrijf dat zich specialiseert in babyvoeding. Meer dan de helft van de ondervraagde mama’s gaf aan dat ze de eerste maanden bezorgd waren over hun manier van opvoeden en vaak dachten dat ze iets fout deden. 

Ze maakten zich vooral zorgen over het algemene welzijn van hun kind, maar verschillende moeders gaven ook aan dat ze vaak dachten dat hun baby ziek zou worden. De tweede meest voorkomende zorg was dat ze niet wisten hoeveel eten ze hun kind exact moesten geven. Op nummer drie van het zorgenlijstje stond het prijskaartje voor de opvoeding van hun zoon of dochter.  (br.hln)


Reageer (1)
18-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Vergeet 8 uur slaap per nacht”: bekende slaapcoach helpt je aan een betere nachtrust

“Vergeet 8 uur slaap per nacht”: bekende slaapcoach helpt je aan een betere nachtrust

https://images2.persgroep.net/rcs/Z0Oene0J0KyBYefPQ8c3OJngMxY/diocontent/134256035/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Lig jij elke nacht wakker in bed, te wachten op Klaas Vaak die slaapzand in je ogen komt strooien? Dan bieden de ultieme tips van slaapcoach Floris Wouterson misschien wel soelaas.

Uit onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid blijkt dat zowat 15% van de Belgen kampt met slaapproblemen. Het duurt meer dan een half uur vooraleer ze naar dromenland vertrekken, ze liggen minder dan zes uur in hun bed of ze worden ’s nachts vaak wakker. En dat is problematisch, zegt Floris Wouterson. “Vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieverlies, vergeetachtigheid”, zo somt hij de nare gevolgen van een slechte nachtrust op. “Het werkt tegen je in je werk en in je relaties. Ook de kans op blessures of ongelukken neemt met 40% toe.”

De Nederlander heeft er zelfs een boek over geschreven: ‘Superslapen’. Naar aanleiding daarvan deelt hij op Business Insider zijn ultieme tips om een superslaper te worden. 

1. Vergeet de ‘acht uur slaap’-regel

Idealiter moet je 8 uur per nacht slapen, dat advies hebben we al vaak gehoord. Maar volgens Wouterson moet jij je daar - raar maar waar - niets van aantrekken. “Als je meent dat je elke nacht acht uur moet slapen, kan dat tegen je werken.” 

Stel: na 7 uur onder de lakens ben je plots klaarwakker. Dan heeft het toch geen nut om nog te blijven liggen? Of wat als je wekker aanduidt dat je maar 6 uur kunt slapen? Dan is de kans groot dat je begint te piekeren omdat je niet voldoende slaapt, et voila, de rest van de nacht lig je te woelen. De enige oplossing: probeer zo veel mogelijk om op hetzelfde moment onder de wol te kruipen en zoek je eigen slaapritme. 

2. Kortslapers zijn de uitzondering op de regel

Wat hebben Donald Trump, Tom Ford, Richard Branson en de CEO van Yahoo Marissa Ann Mayer gemeen? Ze overleven op minder dan 6 uur slaap per nacht. Zo’n routine kan werken voor enkele uitzonderingen, geeft Wouterson toe, maar de overgrote meerderheid heeft nood aan meer slaap. 

Wie toch een kort nachtje achter de rug heeft, kan energie bijtanken dankzij een korte siësta. “Je kan met een powernap van 12 minuten voor twee uur energie opdoen”, beweert hij. Het is alleen oppassen geblazen dat je op tijd weer wakker wordt. Wouterson raadt aan om een wekker te zetten of je sleutelbos - letterlijk - bij de hand te nemen. “Zodra je te diep wegzakt, ontspant je hand, de sleutels vallen op de grond en je bent weer wakker.”

3. Wees tevreden met kleine stapjes

Jammer genoeg bestaat er geen geheime formule om beter te slapen. Maar met vele, kleine stapjes kom je al een heel eind. Wouterson verwijst naar een goede slaaproutine, gezond voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging én je houding ten opzichte van slapen. “Slapen zit tussen de oren”, zegt hij. 

Als je voortdurend piekert omdat je te weinig dut of tegen Jan en alleman zegt dat je een slechte slaper bent, is het geen verrassing dat je nachtrust te wensen overlaat.

4. Ook met de cliché-adviezen hou je best rekening

We hebben het al vaak gehoord: ongezond eten, alcohol, stress én blauw licht zijn stuk voor stuk zaken die je slaap verstoren. Ook Wouterson hamert erop. Wees zuinig met koolhydraten, suiker en drank en probeer niet te piekeren over problemen die je niet in de hand hebt. En kruip - uiteraard - niet in bed met je smartphone. 

5. Werkgevers moeten oog hebben voor de slaap van medewerkers

Een betere nachtrust staat gelijk aan een beter concentratievermogen en betere prestaties, ook op de werkvloer. “Als werkgever wil je niet in de slaapkamer van je medewerkers komen. Maar slaaptrainingen of slaapfaciliteiten aanbieden kan een prima investering zijn”, volgens Wouterson. Bedrijven kunnen zich laten inspireren door Japan, waar zulke investeringen gebruikelijk zijn. (br.hln)


Reageer (2)
17-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten reageert op relatiebreuk: “We gaan door een moeilijke tijd”

Wendy Van Wanten reageert op relatiebreuk: “We gaan door een moeilijke tijd”

https://images0.persgroep.net/rcs/E-fVsPVGLi0I86hGizCQmc59Y8Y/diocontent/134257955/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wendy Van Wanten (58) heeft op Instagram haar relatiebreuk met Frans Vancoppenolle (56) bevestigd. “We hebben besloten om minstens tijdelijk uit elkaar te gaan.”

Frans meldde enkele uren geleden op Instagram dat Wendy hem op straat heeft gezet, en dat de twee al drie weken uit elkaar zijn. Wendy bevestigt die breuk nu op haar eigen Instagrampagina. “Volledig verstoppen wat niet verstopt kan blijven, is geen optie.”

“Er niets over te hoeven zeggen en eerst de tijd een beetje zijn verzachtende werk te laten doen, zou eigenlijk ideaal zijn”, schrijft Wendy. “Er zijn zoveel emoties en gevoeligheden die erover praten lastig maken en hoewel we beseffen dat zulks over een aantal maanden misschien minder moeilijk wordt, zijn we daar vandaag nog niet aan toe.”

Frans schrijft op Instagram dat hij door Wendy aan de deur werd gezet, maar dat is in de post van Wendy niet te lezen. Ze zegt enkel dat de twee tijdelijk geen stel meer vormen. “We gaan voor het ogenblik door een moeilijke tijd. We hebben besloten om minstens tijdelijk uit mekaar te gaan en mekaar wederzijds de tijd te geven om na te denken, te helen en tot rust te komen.”

Wendy vraagt ook om de privacy van haar gezin te respecteren. “Veel dankbaarheid bij voorbaat daarvoor, niet alleen van onszelf maar ook van de kinderen.” (br.hln)


Reageer (0)
16-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom spuitwater best deel uitmaakt van je beautyroutine

Waarom spuitwater best deel uitmaakt van je beautyroutine

https://images4.persgroep.net/rcs/GJXABzlLUWY_nI8AEgbgEc6k0b0/diocontent/134131439/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je gezicht schoonmaken met bruisend water. Het lijkt op het eerste gezicht nogal ‘speciaal’, maar toch is het een truc waarbij menig Japanse en Koreaanse vrouw zweert.

Dit is waarom je gezicht reinigen met spuitwater een goed idee is

1. Spuitwater heeft dezelfde pH als je huid

Kraantjeswater heeft een pH die rond de 7 ligt, terwijl spuitwater een pH heeft van 5.5, dezelfde pH als je huid. Dat wil zeggen dat bruiswater je huid veel minder zal irriteren dan gewoon kraantjeswater, dat de neiging heeft om je huid uit te drogen. Op een uitgedroogde huid ontstaan trouwens makkelijker kleine barstjes, die op hun beurt dan weer een broeihaard kunnen worden voor bacteriën.

2. Het reinigt verstopte poriën

Bruiswater zal olie, vuil en onzuiverheden op de huid veel sneller afbreken dan gewoon water. Het resultaat daarvan: een beter gereinigde huid en minder kans op puistjes

3. Het verbetert de bloedcirculatie

Het koolzuurgas in bruiswater zorgt ervoor dat bloed en zuurstof makkelijker het huidoppervlak bereiken, waardoor je huid er meteen ook gezonder uit zal zien, mét een subtiele blos. Dit komt omdat bruiswater ervoor zorgt dat bloedvaatjes vlak onder de huid zich openzetten. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof ook makkelijker vlak onder het huidoppervlak afgeleverd.

Zo geef je jezelf een gezichtsbehandeling met bruisend water

1. Maak je huid nat met bruiswater, of vul een kom met bruiswater en dompel je gezicht daar gedurende tien seconden in onder.
2. Was je gezicht met je favoriete reiniger.
3. Verwijder de zeep weer van je gezicht met spuitwater.
4. Droog je gelaat voorzichtig af, en breng een vochtinbrengende crème aan.

Toch is het aan te raden om zeker in het begin je gezicht niet dagelijks met bruisend water te reinigen. Vooral gevoelige huidjes kunnen immers reageren op de plotse blootstelling aan koolzuurhoudend water. Beperk je dus zeker in het begin tot het wassen met bruiswater eens om de twee à drie dagen, of vermeng gelijke delen spuitwater met gewoon water. (br.hln)


Reageer (1)
12-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unilever wil wereldwijd verbod op dierproeven bij cosmeticaproducten

Unilever wil wereldwijd verbod op dierproeven bij cosmeticaproducten

https://images4.persgroep.net/rcs/H7tsRfZx_zBijM8Slc9JZjqh-FM/diocontent/61341466/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Unilever maakt zich sterk voor een wereldwijd verbod op dierproeven bij cosmeticaproducten. Om dit doel te bereiken, werkt het bedrijf sinds kort samen met Humane Society International (HSI), een internationale dierenbeschermingsorganisatie. 

“Vooral buiten Europa is er nog een wereld te winnen. In de EU zijn dierproeven bij cosmetica al jaren verboden, maar in landen als China, Verenigde Staten en Canada is dit nog niet het geval. Door samen te werken met HSI proberen we de druk op deze landen op te voeren en hopen we dat de wetgeving wordt aangepast”, aldus Joanny Lijbers, marketingdirecteur van Unilever Benelux.

#BeCrueltyFree

Humane Society International heeft de campagne #BeCrueltyFree gelanceerd. Doel van de actiegroep is om binnen vijf jaar dierproeven in de cosmetica uit te bannen. Wereldwijd worden nu nog jaarlijks honderdduizenden dieren zoals konijnen, muizen en cavia’s gebruikt om cosmetica en verzorgingsproducten te testen, bijvoorbeeld om irritaties van ogen en huid te onderzoeken. Vaak gaat dit gepaard met veel pijn en ongemak voor de proefdieren, die doorgaans aan het einde van de testen worden afgemaakt.

Oproep

In de Europese Unie zijn dierproeven voor cosmetica al sinds 2004 verboden en geldt al vijf jaar een verbod op de verkoop van niet-proefdiervrije cosmetica. Unilever, zelf leverancier van cosmetica- en verzorgingsproducten, roept andere bedrijven op het initiatief te steunen. “Wij zullen er ook niet voor schromen onze producten terug te trekken als we door een bepaald land onder druk worden gezet om toch dierproeven uit te voeren. Dat accepteren we niet”, aldus Lijbers. 

Dove, een van de grootste Unilever-merken, mag vanaf nu het dierenleed-vrij-keurmerk van dierenrechtenorganisatie PETA voeren. “Het keurmerk is een echte erkenning voor ons. Dat krijg je niet zomaar. Vanaf januari dragen alle verzorgingsproducten van Dove het PETA-keurmerk.”  (br.hln)


Reageer (0)
09-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: ‘Een nachtje erover slapen’ kan je helpen om betere beslissingen te nemen

Bewezen: ‘Een nachtje erover slapen’ kan je helpen om betere beslissingen te nemen

https://images4.persgroep.net/rcs/436nkJmSKQkHvty_txP3uLdtyIA/diocontent/133726446/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ook al eens voor een belangrijke beslissing in je leven ervoor gekozen om er eerst een nachtje over te slapen? Uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Bristol blijkt dat dat je wel degelijk kan helpen bij het maken van je keuze.

Voor een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Journal of Sleep Research analyseerden enkele onderzoekers van de universiteit van Bristol de hersenactiviteit bij twee groepen mensen. De eerste groep mocht eerst een dutje doen van 90 minuten, de tweede niet. Daarbij wilden ze vooral nagaan of een dutje ons kan helpen om informatie onbewust beter te verwerken en of het ons gedrag en onze reactie kan beïnvloeden.

Wat bleek? Slapen, zelfs al is het maar een korte powernap, helpt om informatie die we overdag opnemen, beter te verwerken. De onderzoekers stellen ook dat een hazenslaap helpt om positieve en negatieve punten af te wegen of meer inzicht te krijgen in een bepaalde kwestie voordat je een moeilijke keuze maakt. Daarnaast blijkt dat je reactiesnelheid én je vermogen om dingen te herinneren verbetert als je eerst een powernap doet.

Kortom, voortaan heb je een wetenschappelijk excuus voor dat heerlijke namiddagdutje.  (br.hln)


Reageer (0)
03-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw licht is slecht voor je huid: feit of fabel?

Blauw licht is slecht voor je huid: feit of fabel?

https://images3.persgroep.net/rcs/r4b3W_QdgblwIojKRiRUaQJUH_A/diocontent/133194748/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Kan je sneller pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpels krijgen van het licht van laptops, tablets, telefoons en televisie? Beautymerken beweren van wel. Maar klopt dat ook? 

Je hebt ze misschien al zien liggen bij een parfumerie: de speciale crèmes, potjes en sprays die je moeten beschermen tegen het kijken van Netflix of overdadig Instagrammen, en meer specifiek tegen het blauwe licht dat je laptop en smartphone verspreidt. Dat licht is niet alleen slecht voor je ogen en nachtrust, het zou ook je huid verouderen.

Wat zegt de wetenschap?

Als de cosmeticawereld zulke uitspraken maakt, verwijzen ze steevast naar wetenschappelijke studies. Alleen zit er één addertje onder het gras: het onderzoek naar de invloed van blauw licht op de huid staat nog in z’n kinderschoenen en wordt meer dan eens betaald door farmaceutische of cosmetische bedrijven. “Door de inmenging van deze bedrijven weet je dat er een belang meespeelt: geld verdienen. En daar mag je enige achterdocht bij voelen”, verkondigde  Tamar Nijsten, hoogleraar dermatologie aan het Erasmus MC, eerder al kritisch in het AD. 

Ook Dr. Olivier Doucet, verantwoordelijk voor de nieuwste ontwikkelingen bij beautymerk Lancaster, maakte dezelfde bedenking. ”Volgens mij heeft dit blauwe licht van je computer nog maar een heel kleine impact, zeker in vergelijking met de schade die UV-licht je huid kan berokkenen. Maar we zitten nog volop in de eerste fase van het onderzoek. Het hele lichtspectrum heeft onmiskenbaar een invloed op ons, alleen weten we nog niet welke. Cinemaprojectoren geven bijvoorbeeld wél een serieuze lichtexposure vrij”, vertelde hij aan NINA. 

Slaaptekort

Kortom, het kan geen kwaad om een crème te smeren tegen blauw licht, maar verwacht er nog geen wonderen van. Ook als je die ene avond nog een uur door die Instagram-feed hebt gescrold of nog enkele extra afleveringen van je favoriete serie hebt bekeken, moet je geen bang hebben dat je de volgende dag opstaat met extra kraaienpootjes. Al moet je wel oppassen dat je er geen gewoonte van maakt. 

We weten ondertussen allemaal dat blauw licht je slaap kan verstoren. En mensen die langdurig slecht of weinig slapen, hebben nu eenmaal meer kans op een versnelde huidveroudering. Iets waar je wel rekening mee moet houden dus. Daarnaast zijn er nog veel andere factoren die meer huidveroudering in de hand werken. Zo is het turen naar een te klein schermpje goed voor meer kraaienpootjes, kan een vieze iPhone tegen je wang acne in de hand werken en krijg je natuurlijk geen gezonde blos als je een hele dag achter een scherm zit. (br.hln)


Reageer (0)
01-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale koffiedag: 3 redenen waarom een tas koffie wel een goed idee is

Internationale koffiedag: 3 redenen waarom een tas koffie wel een goed idee is

https://images4.persgroep.net/rcs/IZJdliUvPsk9gOaSBMByjYqRySw/diocontent/133256765/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Aan weinig dingen zijn we zo verknocht als aan ons dagelijks bakje troost. We zouden met z’n alleen zo’n 19,5 miljoen kopjes per dag drinken. En daar is niets mis mee, aldus een recente studie. Meer nog: koffie zou naast oppeppend ook gewoon gezond zijn.

Is koffie nu gezond of niet? De kans is groot dat je op den duur niet meer weet wat te geloven, aangezien diverse onderzoeken elkaar regelmatig tegenspreken. Tot enkele decennia geleden stond koffie vooral in een slecht daglicht: in alle studies waarin de risico’s op hartproblemen, vroegtijdig overlijden en andere gezondheidsperikelen bij drinkers en niet-drinkers vergeleken werden, was die eerste groep altijd het slechtst af. Al bleek er een grote maar: andere factoren als roken, een slechte gezondheid en een gebrek aan fysieke activiteit werden tijdens deze studies immers niet in rekening genomen. Dat noopte onderzoekers om het zwarte goud nog eens onder de loep te nemen. En zij kwamen tot deze verrassende - en uiterst positieve - bevindingen:

1. Koffiedrinkers doen het beter

De laatste publicatie over koffie in The British Medical Journal spreekt eerdere negatieve bevindingen resoluut tegen. De auteurs bundelden de gegevens van 220 studies over koffie, en kwamen tot de conclusie dat koffiedrinkers juist minder risico lopen op bepaalde gezondheidsproblemen dan niet-drinkers. Zo kwamen ze tot de conclusie dat de liefhebbers juist 17 procent minder risico liepen om vroegtijdig te sterven en 19 procent minder kans hadden om te overlijden aan een hartkwaal.

2. Dankzij koffie loop je minder risico op diabetes type 2

Bovendien zou ons dagelijks kopje troost het risico op diabetes type 2 - het type suikerziekte dat gelinkt wordt aan ouderdom en overgewicht - verlagen. Welke ingrediënten precies credits verdienen weten wetenschappers nog niet goed, maar vast staat dat bepaalde bestanddelen in koffie een invloed uitoefenen op de hormonen die ons metabolisme reguleren.

3. Koffie zou je risico op kanker verkleinen

Bepaalde studies maakten zelfs gewag van een lager risico op kanker, en dan specifiek leverkanker. Het hoge aantal oxidanten dat koffie bevat, zou daarvoor de verklaring vormen.

Kleine kanttekening: de onderzoekers benadrukken dat deze bevindingen suggereren dat koffiedrinken wel degelijk een gezonde gewoonte is, maar waarschuwen tegelijk dat overdaad nog steeds schaadt. Meer dan vier kopjes per dag drinken valt sowieso af te raden, aldus de wetenschappers. Bovendien is koffie geen magisch middeltje dat andere minder gezonde gewoontes als overvloedig alcoholgebruik of een nicotineverslaving compenseert. Een derde ‘maar’ geldt voor zwangere vrouwen: zij die verslingerd waren aan koffie - en dus meer dronken dan het gemiddelde dan een kopje of twee per dag - liepen meer risico op miskramen en baby’s met een lager geboortegewicht. (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze leeftijd ben je het meest zelfverzekerd

Op deze leeftijd ben je het meest zelfverzekerd

https://images1.persgroep.net/rcs/9o2QDMtc0jGi-zDBK27yO_LJNX4/diocontent/133252420/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoe zelfverzekerd we ons voelen, en hoe goed we in ons vel zitten verandert doorheen ons leven. Het wordt wel eens gezegd dat hoe ouder we zijn, hoe hoger ons gevoel van eigenwaarde is. Om dat te bewijzen gingen researchers op zoek naar de leeftijd waarop ons zelfvertrouwen piekt.

Uit onderzoek van The Psychological Bulletin blijkt dat we ons het meest zelfzeker voelen wanneer we 60 zijn. Om dit aan te tonen werden meer dan 300 studies rond zelfvertrouwen onder de loep genomen. Er werd daarbij gekeken naar geboortejaar, geslacht en nationaliteit.

Het zelfvertrouwen van de onderzochte personen bleef stijgen tot de leeftijd van 60 jaar bereikt werd. Vervolgens bleef het een decennium op hetzelfde niveau, om daarna lichtjes te dalen tijdens onze zeventiger en tachtiger jaren. Wanneer de leeftijd van 90 bereikt werd, nam het zelfvertrouwen dan weer drastischer af.

Dat we ons op ons zestigste het meest zelfzeker voelen heeft volgens onderzoekers alles te maken met het feit dat we ons op die leeftijd niet langer zorgen maken over wat anderen van ons vinden. Daarnaast zitten we dan ook gewoon beter in ons vel en hebben we al heel wat levenservaring opgescharreld.  (br.hln)


Reageer (0)
30-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sta jij niet graag op de foto? Dit is hoe dat komt

Sta jij niet graag op de foto? Dit is hoe dat komt

https://images0.persgroep.net/rcs/JyE7YDjiWxHJHQWUqQ5sUkZlcs8/diocontent/132980331/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Duik jij spontaan weg wanneer je een fototoestel ziet verschijnen? Ben jij degene die altijd zegt dat je de foto wel zal nemen, in plaats van er vrolijk mee op te staan? Dan ben je lang niet alleen. En daar is gelukkig ook een psychologische verklaring voor. 

Waarschijnlijk ben je veel te streng voor jezelf wanneer je je eigen uiterlijk op een foto beoordeelt. Een beginnende dubbele kin, wallen onder je ogen of vetrolletje op je heupen springt jou misschien meteen in het oog, maar zal een andere, minder kritische kijker hoogstwaarschijnlijk helemaal niet opvallen.

Toch is het heel erg normaal dat je jezelf altijd lelijk vindt op een foto. En daar zijn verschillende psychologische verklaringen voor. Eerst en vooral zijn we het gewend om steeds ons spiegelbeeld te zien. Een beeld dat niet gespiegeld is -een foto, dus- ziet er daarom steeds een beetje vreemd en verkeerd uit in onze eigen ogen. Hetzelfde geldt trouwens voor het horen van onze eigen stem, waneer die op tape wordt opgenomen. Omdat we het zo gewend zijn om ons stemgeluid deels te horen door de vibraties in onze schedel, klinkt het heel erg vreemd wanneer we een geluidsopname van onze eigen stem beluisteren.

Daarnaast ben je hoogstwaarschijnlijk ook overdreven kritisch wanneer je je eigen foto’s bekijkt. Omdat je weet hoe je huid, haar en kleren er op hun best kunnen uitzien, zet je onbewust vaak een onhaalbare standaard voor jezelf. Het voordeel daarvan: anderen bekijken je lang niet zo kritisch. Meteen ook de reden waarom je beste vriendin geheel oprecht zegt dat je mooi op een foto staat, terwijl jij het zelf een afgrijselijk beeld vindt. (br.hln)


Reageer (0)
25-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 eenvoudige manieren om minder geld uit te geven aan kleren

5 eenvoudige manieren om minder geld uit te geven aan kleren

https://images0.persgroep.net/rcs/XR-ib0vnpQNaR3z1bRtNvI52y_4/diocontent/132815172/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als je met elke kledingtrend mee wil zijn, kost dat je een rib uit het lijf. Dankzij deze vijf tips kan je je garderobe echter up-to-date houden zonder bakken geld uit te geven. Graag gedaan!

1. Niet alle trends zijn must haves

En wat een must have voor je beste vriendin is, is er niet per se eentje voor jou. Shop niet in het wilde weg, maar ga eerst op verkenning en pas verschillende stuks om te kijken wat je staat en wat absoluut niet. Bekijk vervolgens wat er al in je kleerkast hangt en kies op basis daarvan een aantal nieuwe, on-trend items om in te investeren.

2. Bewaar je klassiekers

Ga bij het opruimen van je kleerkast niet té driest te werk. Sommige klassiekers - denk maar aan een blazer met een goede snit of een eenvoudige zwarte blouse - komen sowieso terug in de mode. Houd je klassiekers dus bij, tenzij ze niet meer passen of toch iéts te versleten zijn.

3. Kies enkele kernitems

Welke kledingstukken draag je het liefst en dus ook het vaakst? Dat zijn de kernitems uit je kleerkast. Ga je winkelen? Koop dan enkel stuks die bij je kernitems passen, zodat je er zeker van bent dat je ze regelmatig zal dragen.

4. Investeer in de juiste basics

Zoals een wit hemd, een geweldige jeans, een veelzijdige hemdjurk, een casual blazer en een A-lijnrok. Deze basics mogen gerust wat meer kosten, want ze zijn tijdloos én je kan ze met zowat alles combineren.

5. Zoek een goede kleermaker of kleermaakster

Wedden dat hij of zij je leven zal veranderen? Bekijk vooraleer je een nieuwe outfit koopt de stuks die al in je kleerkast hangen en vraag je af of je ze een tweede leven kan geven mits een paar kleine aanpassingen. Je zal ervan schrikken welk effect een paar kleine rétouches kunnen hebben! (br.hln)


Reageer (0)
20-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit eet je het best als ontbijt als je gewicht wil verliezen

Dit eet je het best als ontbijt als je gewicht wil verliezen

https://images3.persgroep.net/rcs/_v-qtZnSeXz118BhqTKTF0XaWCI/diocontent/132425054/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wakker worden met het juiste ontbijt is een absolute must als je op een gezonde manier gewicht wil verliezen. Maar welke voeding eet je dan het best? Wij zochten het voor je uit.

Eieren

Voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte geven je langer een voldaan gevoel waardoor je minder snel opnieuw honger krijgt. Eieren zijn dan ook de perfecte keuze voor het ontbijt. Ze zijn een goede bron van eiwitten en essentiële aminozuren. Wissel af tussen een zachtgekookt eitje, een omelet en een spiegelei om de sleur te doorbreken.

Kip

Mager vlees, in combinatie met eieren, houdt je eiwit- en ijzergehalte op peil. Kies wel voor de juiste soorten vlees zoals kip en kalkoen en vermijd vette soorten zoals worst, spek en gehakt.

Noten

Amandelen, pecannoten en walnoten zijn goede bronnen van gezonde, meervoudige vetten. Onthou wel dat noten veel calorieën bevatten en je je beter beperkt tot een handjevol.

Fruit

Fruit bevat weinig vet en calorieën, maar zit wel boordevol vezels en andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine C. Vermijd fruit in blik, dat is meestal minder voedzaam en bevat vaak meer suiker.

Vetvrije Griekse yoghurt

Vetvrije Griekse yoghurt is een geweldige bron van vitamine B, calcium, eiwitten, kalium en zink. Ideaal dus om je dag mee te starten.

Een combinatie van deze voedingsmiddelen bezorgt je zowel een gezond, als een voedzaam ontbijt als je gewicht wil verliezen. Enkele voorbeelden: een volkoren toast met pindakaas, een kleine appel en een vegetarische omelet, volkoren granen met een hardgekookt ei, Griekse yoghurt met bessen, en perziken en noten of havermoutpap met bosbessen. (br.hln)


Reageer (0)
19-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyeekhoorns gered die met staarten aan elkaar vastzaten

Babyeekhoorns gered die met staarten aan elkaar vastzaten

https://images1.persgroep.net/rcs/LCcBKNs1LnkFrnJ5Gz_MbCtQkJg/diocontent/132283177/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Enkele dierenartsen hebben een bijzondere reddingsactie uitgevoerd in de Amerikaanse staat Wisconsin. Ze zijn erin geslaagd om vijf jonge eekhoorns te bevrijden die met hun staarten in elkaar verstrengeld waren geraakt. ”Het was onmogelijk om te zeggen welke staart van wie was”, zegt een medewerker van het dierenopvangcentrum.

Na een bezorgd telefoontje van een wandelaar gingen enkele medewerkers van het Wisconsin Humane Society Wildlife Rehabilitation Centre in Milwaukee ter plekke poolshoogte nemen. De babyeekhoorns waren met hun staarten in de knoop geraakt, samen met gras en plastic dat hun moeder had gebruikt om het nest te bouwen.

“Je kan je wel inbeelden hoe kronkelig, onhandelbaar (en vinnig!) deze angstige stressbal vol eekhoornenergie was. Onze eerste stap was dus hen alle vijf tegelijkertijd te verdoven”, zo laat het dierenopvangcentrum weten in een bericht op Facebook. “We werden hoe langer hoe meer bezorgd omdat elk van de diertjes in meer of mindere mate weefselschade aan zijn staart had, omdat de bloedsomloop afgekneld was.”

De dierenartsen konden uiteindelijk de klitten wegknippen en na ongeveer twintig minuten waren de eekhoorns bevrijd. “Een dag na hun operatie kijken ze allemaal helder uit hun ogen. Drie van de vijf eekhoorns hebben een pluimstaart nu. We moeten ze wel nog een paar dagen in de gaten houden om te zien of hun staart niet afsterft.” (br.hln)


Reageer (0)
18-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Au revoir vakantiehaar! Zo krijg je gezonde (en langere) lokken

Au revoir vakantiehaar! Zo krijg je gezonde (en langere) lokken

https://images4.persgroep.net/rcs/udHmo3XGg1ghoI7DeUluYcsvauw/diocontent/132350139/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De zomer loopt stilletjes aan op z’n einde. Jij mag dan wel extra uitgerust zijn, je haar is helemaal uitgeblust. De zon, het zoute zeewater of chloor van het zwembad hebben je lokken geen deugd gedaan. 7 tips om je haar weer gezond te laten glanzen én, als je wat chance hebt, sneller te laten groeien.

1. Gezond haar vraagt om een gezond dieet

“Wil je sterker en gezonder haar? Hou je dan aan een gezond dieet en zorg er vooral voor dat je dagelijks je vitamientjes binnen krijgt”, vertelt Michelle Cleveland, bekende Amerikaanse haarstylist, aan Elle. Onder meer zalm en andere vette vis zijn een goed idee. Deze lekkernijen zitten immers vol gezonde antioxidanten en omega 3- en omega 6-vetzuren, stofjes die ervoor zorgen dat je minder last hebt van haaruitval.

Een goed plantaardig alternatief zijn bonen, ook een bron van ijzer, eiwitten en biotine, oftewel gezonde voedingsstoffen die ervoor zorgen dat je haar minder snel afbreekt.

2. Masseer je hoofdhuid

Het hoogtepunt van een kappersbezoek? Ongetwijfeld het moment dat je aan de wastafel zit en een ontspannende hoofdmassage krijgt. Dat verwennerijmoment gebeurt niet zomaar. Door de hoofdhuid te masseren, stimuleer je de bloedsomloop én de haargroei. Het ideale excuus om wat vaker bij de kapper te passeren en jezelf tijdens een douche te trakteren op een hoofdmassage. 

3. Gebruik de juiste producten

Over de kapper gesproken: er wordt weleens gezegd dat je af en toe je puntjes moet laten bijknippen zodat je lokken gezond blijven. Maar volgens de Amerikaanse haarstylist Justine Marjan is dat een regelrechte mythe. “Als je een goede shampoo, conditioner en haarmasker gebruikt, kan je gerust zes maanden wachten vooraleer je de schaar in je lokken zet”, meent ze. 

4. Investeer in een zijden kussensloop

Zijde veroorzaakt minder wrijving dan katoen, waardoor je haar minder snel afbreekt en de kans kleiner is dat je ’s ochtends opstaat met een vogelnest als coupe. 

5. Gun je haar een beetje rust

Toegegeven, we willen allemaal elke ochtend piekfijn de deur uitstappen. Maar elke dag je haar wassen, stijlen of krullen is niet bepaald gezond. Om schade te voorkomen, las je het best een paar naturelle dagen in waarop je de stylingtools links laat liggen. 

6. Switch je staart

“Strakke, hoge staartjes of dotjes trekken je haar naar achteren en zorgen ervoor dat je haar sneller afbreekt”, legt Laura Polko uit, een haarstylist die onder meer samenwerkt met Chrissy Teigen en Shay Mitchell. “Een lage, losse staart is dan een betere optie.”

 7. Blond is niet altijd beter

“Wie z’n haar laat bleken, krijgt ook altijd breekbaardere lokken”, zegt Marjan. “Ik ben van mening dat je haar kort en blond moet zijn, of langer en donkerder. Tenzij je extensions wil proberen, natuurlijk.” (br.hln)


Reageer (0)
16-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers van Jack the Ripper waren geen prostituees

“Slachtoffers van Jack the Ripper waren geen prostituees”

https://images0.persgroep.net/rcs/cYoQ0rXQUf2-Q7Nt-m30PCMCaNQ/diocontent/21675540/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De slachtoffers van Jack The Ripper waren misschien geen prostituees. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van historica Hallie Rubenhold. Volgens haar is die foutieve informatie dankzij vrouwonvriendelijke agenten in de dossiers gekomen.

Geen seriemoordenaar die wereldwijd zo tot de verbeelding spreekt dan Jack The Ripper. Tussen september en november 1888 vermoorde hij vijf vrouwen in de straten van Londen. Bij elk van hen was hun keel overgesneden en bij de meesten waren er ook enkele organen verwijderd. In de afgelopen 130 jaar braken talloze onderzoekers hun hoofd op de zaak, maar niemand kon met zekerheid de identiteit van The Ripper achterhalen.

In de politierapporten valt te lezen dat de vijf slachtoffers prostituees waren. Ze zouden op de straten van de Britse hoofdstad hebben rondgedwaald op zoek naar cliënteel. Men ging er tot op heden dus van uit dat de beruchte moordenaar het specifiek op die doelgroep had gemunt.

Tweederangsburgers

Dat spreekt de Britse historica Hallie Rubenhold nu tegen. Volgens haar zouden zeker niet alle slachtoffers prostituees geweest zijn. Meer nog: slechts één of twee van hen zouden aan het tippelen geweest zijn. Dat schrijft ze in haar nieuwe boek The Five, over de vijf slachtoffers van The Ripper dat in april uitkomt.

“We verheerlijken Jack The Ripper. We zijn gefascineerd door hem en de moorden die al 130 jaar lang niet opgelost raken”, zegt ze tegen The Sunday Telegraph. “We trokken echter nooit in twijfel hoe betrouwbaar de politierapporten waren in die tijd. De wereld waarin deze vrouwen leefden, was er één waar ze behandeld werden als tweederangsburgers.”

Volgens haar schreef de vrouwonvriendelijke politie in die tijd in veel gevallen ‘prostituee’ neer wanneer vrouwen uit een lagere klasse dood werd teruggevonden. Veel onderzoek naar de slachtoffers werd er niet gedaan. Vandaar ook dat we zo weinig over hen weten.

Vriend van de Prince of Wales

In haar boek onthult Rubenhold toch heel wat nieuwe informatie over de vijf dames. Eén van hen zou een koffiebar hebben uitgebaat in de wijk Poplar terwijl een ander slachtoffer een tijd lang inwoonde bij een vriend van de Prince of Wales. Enkel Mary Jane Kelly (het laatste slachtoffer) was volgens Rubenhold daadwerkelijk een prostituee. Over het derde slachtoffer, Elizabeth Stride, vond ze te weinig informatie om conclusies te trekken. De andere drie waren volgens haar alleszins zeker geen prostituees.

De nieuwe informatie van Rubenhold slaat een diep gat in de 130 jaar oude theorieën over Jack The Ripper. Veel historici zijn het grondig met haar oneens en vinden de bewijzen die ze aanhaalt niet overtuigend. Dat laat Rubenhold echter koud. “Mijn voorspelling: ongeacht wat er in mijn boek komt te staan, zullen velen wel ergens een reden vinden om het aan stukken te rijten en te veroordelen.” (br.hln)


Reageer (0)
14-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qualitytime: 4 tips om het gezellig te maken tijdens het avondeten

Qualitytime: 4 tips om het gezellig te maken tijdens het avondeten

https://images3.persgroep.net/rcs/GHyE1CenLJZw2a5siyVaQ5Ir1GY/diocontent/132071519/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voor veel gezinnen is het avondmaal een heilig moment. Het is vaak zowat het enige tijdstip van de dag waarop iedereen samen is en dus niet van hot naar her loopt. Samen tijd doorbrengen is belangrijk. We leggen uit hoe je het onderste uit de kan haalt. 

Bespreek bepaalde onderwerpen niét

Na een lange dag hebben de kinderen vaak geen zin meer om enthousiast te vertellen over hun schooldag en jij hebt waarschijnlijk ook geen zin om over de discussie met je collega te praten aan de keukentafel. 

Je wil uiteraard een leuke sfeer behouden en daarom laat je de onderwerpen die voor rumoer kunnen zorgen best even voor wat ze zijn. Dit is dus niet het moment om te zeggen dat de kleinste zijn kamer moet opruimen, of dat de oudste gisteren te laat thuis kwam. Stel in de plaatst specifieke vragen over het leven van je kind. Vraag ze welke films ze graag willen zien, welke muziek ze momenteel veel luisteren of wat hun favoriete videospel is. Zonder twijfel in geen tijd een heuse spraakwaterval aan tafel. 

Kinderen leren daarnaast ook erg veel uit de conversaties van hun ouders. Ze zien jullie praten en observeren, zowel bewust als onbewust. 

Let op de details

Zijn jullie een luidruchtige en drukke bende? Dat kan heel gezellig en amusant zijn. Maar toch wijzen experts erop dat het belangrijk is om ook op non-verbale details te letten aan tafel. Gedraagt je kind zich anders? Is het blijer dan normaal? Misschien iets meer kortaf? Dan is het misschien tijd om daar aandacht aan te schenken. 

Ook kunnen non-verbale veranderingen tijdens het avondeten positieve effecten hebben op kinderen. Hen bijvoorbeeld de muziek laten kiezen voor tijdens de afwas of wanneer de tafel gedekt wordt, kan hen meteen een beter humeur bezorgen. 

Bekijk welke plaats technologie heeft tijdens jullie diner

Gsm’s zijn tegenwoordig haast een deel van ons lichaam geworden. Maar tijdens het avondeten leg je ze toch best aan de kant. Daarmee geef je een duidelijke boodschap. Je toont dat dit een belangrijk moment is en dat je gezin jouw aandacht verdient. 

Wees niet te streng voor jezelf 

Een uitgebreid diner is misschien iets dat het gezin van jouw beste vriendin elke dag doet, maar is misschien niet voor jullie weggelegd. Daar is ook helemaal niets mis mee. Wat voor jullie werkt, werkt misschien niet voor anderen. Families komen in alle vormen en maten, dus er is geen één specifieke strategie die kan toegepast worden. 

Ook laten niet alle levensstijlen toe om elke avond samen te dineren. Bekijk welk moment voor jullie wel past. Misschien kunnen jullie samen ontbijten? Of gezellig brunchen in het weekend? Wees flexibel en probeer vooral niet exact hetzelfde voorbeeld van iemand anders te volgen.  (br.hln)


Reageer (0)
10-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappelhuid? Met deze slimme tips maak je cellulite minder zichtbaar

Sinaasappelhuid? Met deze slimme tips maak je cellulite minder zichtbaar

https://images1.persgroep.net/rcs/XWWWh_bNoy1afbafEitABdJnkUk/diocontent/131655368/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Maar liefst 85 procent van de vrouwen kampt met cellulite - ongeacht welke kledingmaat. Je bent dus heus niet de enige bij wie die sinaasappelhuid een doorn in het oog is. En om meteen met de slechte deur in huis te vallen: cellulite kan je niet op magische wijze laten verdwijnen. Het goede nieuws? Er bestaan heel wat trucjes om je niet zo geliefde putjes minder zichtbaar te maken.

Bijna alle vrouwen - ja, ook de supermodellen en sportfantanen - hebben last van onderhuids vetweefsel dat drukt tegen de oppervlakte van hun huid en zo putjes op billen, dijen en buik veroorzaken. Eigen schuld, dikke bult? Niet helemaal. Hoewel je levensstijl (lees: weinig beweging, een zittend beroep en een niet al te gezond voedingspatroon) ook een invloed heeft op cellulite, zijn het vooral erfelijke aanleg, je hormonen en zelfs je leeftijd die je sinaasappelhuid veroorzaken. Maar ondanks dat, kan je toch een aantal dingen doen om je billen er wat putvrijer te laten uitzien. Dit zijn alvast onze beste tips.

1. Eerst water de rest komt later

De beste manier om van je sinaasappelhuid af te raken? Voldoende water drinken. Dat helpt het best om afvalstoffen weg te spoelen. Daarnaast is het een goed idee om wat meer voeding die rijk is aan polyfenolen zoals groene thee, pure chocolade, olijfolie, noten en blauwe en rode bessen op het menu te zetten. Die werken ook als de perfecte antioxidant.

2. Smeer je glad(der)

Helaas bestaan er geen wondermiddeltjes die je billen op miraculeuze wijze glad en helemaal putvrij maken. En hoewel crèmes de huid strakker kunnen laten lijken, is het geen oplossing op lange termijn omdat ze de huid niet kunnen binnendringen. Het gaat dus vooral om een optisch effect. Nataliya Robinson, een toonaangevende huidtherapeute uit Londen, stelt een natuurlijke aanpak met honing voor. ‘Honing is een natuurlijk ingrediënt dat je huid ontzwelt en de cellulite vermindert zonder het lichaam te belasten met gif- en chemische stoffen van bepaalde huidverzorgingsproducten’, aldus de huidtherapeute. Bovendien verbetert door de masseerbewegingen je bloedcirculatie en de lymfatische stroom en reduceer je vochtophopingen.

Hier vind je Robinson haar recept om thuis mee aan de slag te gaan.

Stap 1: Meng een theelepel honing met een theelepel zuiveringszout in een kleine kom en breng het aan op je huid. Het zuiveringszout exfolieert je huid op een natuurlijke manier terwijl de honing de huid hydrateert. Voeg een beetje water toe om het mengsel wat te verdunnen en begin intensief te masseren. Richt je vooral op je benen, dijen, buik en armen gedurende twee à drie minuten totdat je probleemgebieden zachter worden.

Stap 2: Breng nu wat honing aan op de cellulite op je benen en sla er zachtjes vier tot zeven minuten op. Dat helpt je doorbloeding te verbeteren zodat je sinaasappelhuid gladder wordt. Let wel dat je niet te hevig te keer gaat zodat je geen haarvaatjes kapot maakt. Ga daarna onder de douche en spoel de honing af.

3. Spiertjes kweken

Joggen, fietsen, zwemmen … het zijn allemaal ideale manieren om gezond te blijven - gooi je sportschoenen dus zeker nog niet weg -, maar écht veel helpen ze niet in de strijd tegen je hobbelige huid. Vooral spierverstevigende oefeningen en krachttraining hebben een invloed op je sinaasappelhuid. Helemaal verdwijnen als sneeuw voor de zon zal je cellulite niet doen, maar door meer spieren aan te maken, kan je de kuiltjes wel meer opvullen en de huid strakker trekken. (br.hln)


Reageer (0)
08-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten willen geen talen meer leren

Studenten willen geen talen meer leren

https://images1.persgroep.net/rcs/m7OTzSLXjj03VAOlYjwujVkmo-0/diocontent/44669387/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Steeds minder jongeren kiezen voor een talenopleiding. Het aantal studenten daalde in vijf jaar tijd met 23%, blijkt uit onderzoek van de VUB.

Tussen de academiejaren 2012-2013 en 2017-2018 steeg het totaal aantal studenten in Vlaanderen van zo’n 225.000 naar 239.000. Tegelijkertijd zagen de opleidingen Toegepaste Taalkunde en Taal- en Letterkunde samen het aantal inschrijvingen met 23% dalen, zo blijkt uit onderzoek van de VUB op basis van gegevens van de Vlaamse overheid. Dat schrijft ‘De Morgen’.

In vijf jaar tijd zakte het aantal Taal- en Letterkundestudenten tot 3.263 (-26%). Ook het aantal 18-jarigen dat voor de opleiding kiest, is in vrije val: van 814 naar 537 (-34%). Voor alle duidelijkheid: die studenten hebben niet voor een andere academische talenopleiding gekozen. Bij Toegepaste Taalkunde is het aantal inschrijvingen teruggelopen van 3.376 studenten in september 2012 tot 2.710 in september vorig jaar (-20%).

“Zelfs voor mijn vakken Engels, waarvan je toch zou denken dat het een populaire taal is, zijn de aula’s nu minder gevuld dan pakweg tien jaar geleden”, zegt Alex Housen, professor Engelse Taalkunde en Taalverwerving. Volgens professor Meertaligheid Esli Struys daalt de instroom van sterkere leerlingen. “Veel studenten uit de richtingen met meer wiskunde in het secundair onderwijs kiezen niet meer voor talen, terwijl dat vroeger wel zo was. De keuze voor talen wordt steeds vaker een negatieve keuze.”

Onderwijsminister Crevits (CD&V) geeft aan dat de interesse van studenten moeilijk te voorspellen valt. “We zien dat steeds meer jongeren de keuze maken om hun studies in wetenschapsrichtingen te volgen. De arbeidsmarkt vraagt ook al enkele jaren meer en meer naar die hoogopgeleide technische profielen.” (RA) (br.hln)


Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 soorten hoofdpijn en wat ze je proberen te vertellen

6 soorten hoofdpijn en wat ze je proberen te vertellen

https://images2.persgroep.net/rcs/gObMT4-LgI-P84n64GM9XcNaBiE/diocontent/131529705/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Als je dit artikel openklikte, is een bonkend hoofd je waarschijnlijk niet vreemd (en nee, we hebben het niet over het resultaat van je vierde glaasje Merlot). Toch kan je niet alle soorten hoofdpijn over dezelfde kam scheren. Dokter Powles van Bupa Health Clinics geeft meer uitleg over zes veelvoorkomende soorten hoofdpijn én wat je eraan kan doen.

1. Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende soort hoofdpijn, die meestal aanvoelt als een constante pijn aan beide kanten van je hoofd, achter je ogen of je nek. “Mensen zeggen vaak dat het voelt alsof er een band rondom hun hoofd spant”, aldus dokter Powles. “Meestal duikt de spanningshoofdpijn op, als je gestresst bent, niet genoeg geslapen of honger hebt.”

De beste en meest eenvoudige manier om spanningshoofdpijn te behandelen is en blijft met een pijnstiller. “Een andere tip om te pijn te verzachten, is gaan liggen in een donkere, stille kamer of iets warms op je hoofd en nek leggen,“aldus de dokter. Blijft de hoofdpijn aanhouden, neem dan contact op met je arts. Die kan onderzoeken wat de hoofdpijn veroorzaakt en wat je er eraan kan doen.

2. Hoofdpijn achter je ogen

“Hoofdpijn achter je ogen is meestal een symptoom van een andere soort hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, migraine of oogproblemen,” vertelt dokter Powles. De behandeling hangt af van wat de pijn veroorzaakt. Heb je er vaak last van, neem dan ook contact op met je arts.

3. Hoofdpijn aan de achterkant van je hoofd of nek

“Een slechte houding die de nek belast, een whiplash en slijtage van je bovenste wervelkolom kunnen zowel hoofdpijn als nekpijn veroorzaken,” aldus de arts. Qua behandeling beveelt hij aan om te werken aan je houding, regelmatig nekoefeningen te doen en een bezoekje te brengen aan een fysiotherapeut.

4. Uitdrogingshoofdpijn

Een vaak voorkomende oorzaak van hoofdpijn is te weinig water drinken. “Als je uitgedroogd bent, trekken je hersenen samen, omdat ze niet voldoende vocht hebben en dat kan hoofdpijn veroorzaken,” aldus dokter Powles. Een pijnstiller kan helpen om de hoofdpijn te verlichten, maar je lichaam opnieuw hydrateren is de beste optie. “Je hoeft daarom niet meteen twee liter naar binnen te werken. Begin met kleine slokjes en drink geleidelijk aan een beetje meer,” zegt de arts.

5. Migraine

Uit de meest recente cijfers blijkt dat 13 procent van de Belgen aan migraine lijdt. Daarmee is het ook de derde meest voorkomende ziekte ter wereld. “Migraine typeert zich meestal door een kloppende pijn aan één kant van je hoofd, die kan verergeren door te bewegen. Daarnaast kan je je misselijk voelen en gevoelig zijn voor licht en geluid,” vertelt Powles.

Helaas bestaat er nog geen wonderpilletje om migraine te voorkomen. Het goede nieuws? “Migraine wordt minder erg naarmate je ouder wordt,” aldus de arts.

Als je een aanval krijgt, kan je het best in een stille, donkere kamer gaan liggen en iets warms of kouds aanbrengen op de plek waar je pijn hebt. Migraine wordt vaak uitgelokt door triggers als alcohol, stress, vermoeidheid en bepaalde voedingsmiddelen. Probeer dus zoveel mogelijk op zoek te gaan naar jouw persoonlijke triggers. Drink daarnaast veel water, slaap voldoende, eet gevarieerd en sla geen maaltijden over om je risico op een migraineaanval zo veel mogelijk te verminderen.

6. Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is een intense, kloppende pijn die elke dag (of bijna elke dag) optreedt en weken tot maanden kan aanhouden. De hoofdpijn slaat een of meer keren per dag toe, houdt een kwartier tot drie uur aan en doet zich altijd aan een kant van je hoofd voor, vooral rond het gebied van de ogen. Vaak gaat de pijn ook gepaard met rode, waterige ogen of een verstopte neus.

Hoewel artsen niet echt weten wat de oorzaak is, komt de aandoening vaker voor bij rokers en zware drinkers. Ook plotselinge temperatuurverhogingen of sporten bij warm weer lokken vaak meer aanvallen uit.

“Helaas helpen de pijnstillers niet die je vrij bij de apotheek kan krijgen. Als je denkt dat je last hebt van clusterhoofdpijn, raadpleeg dan je arts. Die kan bekijken welke behandeling het best voor je is,” besluit de arts. (br.hln)


Reageer (0)
07-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom houden sommige mensen niet van knuffelen en anderen wel

Daarom houden sommige mensen niet van knuffelen en anderen wel

https://images2.persgroep.net/rcs/Rp8VSWCTWKu0SvlF0lS1sQ83CI8/diocontent/131533962/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Knuffelen is goed om je bloeddruk en stressniveau te verlagen en je zelfvertrouwen op te krikken. En is het ook gewoon aangenaam, althans dat vinden sommige mensen toch. Er zijn evenveel mensen die een knuffel geven ongemakkelijk vinden. Hoe komt het dat sommige mensen van knuffelen houden, en anderen er – letterlijk – van weglopen?

Volgens Suzanne Degges-White, professor in counseling aan de universiteit van Northern Illinois, heeft veel te maken met onze kindertijd. En dat bevestigt ook een studie in Comprehensive Psychology uit 2012. Die concludeerde dat als je opgevoed bent door knuffelende ouders, je later ook liever knuffelt. En het tegenoverstelde is ook het geval. Uit het onderzoek bleek zelfs dat sommige mensen al ongemakkelijk worden van te denken aan een knuffel als ze dat in hun kindertijd niet vaak hebben gedaan.

Dat terzijde, nuanceert Degges-Whites die conclusie ook. “Er zijn kinderen die opgroeien en zo erg hunkeren naar meer fysiek contact, dat ze op latere leeftijd praktisch iedereen een knuffel geven die ze ontmoeten.” Het kan dus ook omgekeerd voorvallen dat je ouders net heel graag knuffelen, maar jij er niets van moet weten. Al is dat volgens de professor eerder uitzonderlijk.

Ook zelfvertrouwen speelt volgens haar een belangrijk rol. “Wie niet zo openstaat voor fysiek contact met anderen, is vaak gewoon onzeker. Ook mensen met sociale angststoornissen, knuffelen doorgaans niet graag, zelfs niet met vrienden. Ze worden er vaak heel erg ongemakkelijk van en weten geen blijf met zichzelf.”

Voordelen van knuffelen

Desondanks wijzen zowat alle experts op de voordelen van knuffelen: van een stressbestrijdend middeltje, een boost voor je humeur tot een positief effect op je hart en bloedvaten. Een onderzoek uit 2014 waarbij Roemeense weeskinderen onderzocht werden die amper geknuffeld werden, wees zelfs uit dat je van een gebrek aan knuffelen in je kindertijd later minder sociaal wordt.

In de Verenigde Staten en Azië bestaan er al professionele knuffelaars die tientallen euro’s vragen om een tijdje met iemand te knuffelen of in lepelhouding samen te liggen. In Nederland probeerde Linda Milder er ook haar broodwinning van te maken, maar de Amsterdamse heeft intussen haar praktijk opgedoekt. Al hoef je er natuurlijk niet voor te betalen, je kan ook meer knuffelen met vrienden, familie en je eventuele partner. 

Zo knuffel je zonder zorgen

Ondanks de voordelen van knuffelen, hoef je het natuurlijk helemaal niet te doen. Als je er gewoon niets aan vindt en het belemmert je niet, doe dan vooral verder met niet-knuffelen. Maar weet wel dat de tegenpartij dit als beledigend kan beschouwen. Spreek het daarom uit, zodat anderen het niet persoonlijk opvatten. 

Voor iedereen anders is de enige oplossing gewoon blijven doorzetten. Geef mensen uit jezelf een knuffel, hoe ongemakkelijk je dat ook vindt. Hoe meer je het doet, hoe meer je eraan zult wennen. Al kan het goed zijn dat je het nooit leuk zult vinden. Er is geen magische methode om knuffelen plots wél leuk te vinden.  (br.hln)


Reageer (0)
03-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom zijn zakken van vrouwenjeans veel kleiner dan die van mannen

Daarom zijn zakken van vrouwenjeans veel kleiner dan die van mannen

https://images0.persgroep.net/rcs/3yNY0NsdywWZM9VYdFUJsO-kaDc/diocontent/131329492/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Broekzakken van een vrouwenjeans zijn echt te klein om die bos sleutels, portemonnee of smartphone in weg te stoppen. Dat blijkt uit een analyse van de Amerikaanse website ‘The Pudding’ bij 80 van de meest populaire jeansmerken. En dat vrouwen doorgaans een handtas meezeulen heeft er niet eens iets te maken. De Nederlandse krant NRC zocht uit hoe dat komt.

De vrouwelijke variant van een jeansbroek heeft broekzakken die maar 60% zo diep zijn als die van mannen. Mannen kunnen gemiddeld 23,1 centimeter diep graven, vrouwen 14,2 centimeter. Daarnaast bleken de vrouwelijke broekzakken 6,5% smaller. Slechts 40% van de onderzochte vrouwelijke jeansbroeken kunnen een standaard smartphone volledig herbergen. Minder dan de helft krijgt er een portemonnee in gepropt, en het gemiddelde vrouwenhand maar tot haar knokkels in de zak. Een alternatief is de achterzak, die bij allebei ongeveer even groot is.

Hoe komt dat?

Aan het einde van de achttiende eeuw, tijdens de Franse Revolutie, is de mode voor vrouwen flink veranderd. Vrouwen moesten smaller ogen, en dus werd er meer taille aangebracht. Kledingzakken voor dames werden kleiner gemaakt, omdat vrouwen al vier ‘bulten’ (borsten, kont en heupen) hadden en een vol gepropte broekzak zou alleen maar averecht werken. 

Dat had als gevolg dat de handtas, afgeleid van de tas die arbeiders meezeulden, voor vrouwen aan populariteit won. En daarom worden zakken van vrouwenjeans nog altijd kleiner gemaakt, zodat vrouwen ook handtassen blijven kopen. De verkoop van handtassen is volgens NRC namelijk alleen al in Europa in 2018 goed voor zo’n 8,5 miljard dollar.  (br.hln)


Reageer (0)
02-09-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je rugklachten en chronische vermoeidheid kunt krijgen van je zorgen maken

Hoe je rugklachten en chronische vermoeidheid kunt krijgen van je zorgen maken

https://images0.persgroep.net/rcs/lhdsffChP4ocluwa01JskWo0If4/diocontent/131079166/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In tijden waarin we het druk druk druk hebben op zowel het werk als in ons privéleven is het moeilijker dan ooit om niet (te veel) te piekeren. Maar hoewel het makkelijker gezegd is dan gedaan, geeft een nieuwe studie van de VU Amsterdam nu nog een extra reden om te blijven streven naar gemoedsrust. Je zorgen maken heeft namelijk niet alleen effect op je mentale welzijn, maar veroorzaakt blijkbaar ook lichamelijke klachten zoals rugpijn, een hoge bloeddruk en chronische vermoeidheid.

Dat een overmaat aan zorgen en stress op termijn kan leiden tot angst, depressie, hyperventilatie en een burn-out is geen nieuw gegeven meer. Dat je er ook fysieke klachten van kunt krijgen, is dat wél. Dat ontdekte Caroline Schlinkert van de VU Amsterdam na recent onderzoek. Aan RTL Nieuws vertelt ze zelfs dat piekeren al invloed heeft op je lichaam bij kortstondige stressmomenten.

“We vroegen aan mensen om een plan op te stellen voor iets waar ze geen zin in hebben, maar wat wel moet gebeuren. Denk aan bijvoorbeeld een nieuwe job zoeken of je woning opruimen. Zelfs dan is er al nadelig effect op het lichaam,” vertelt Schlinkert. “Wie makkelijk piekert denk niet ‘dat komt wel goed’, maar blijft net hangen in negatieve gedachten en gevoelens, vooral dan wanneer ze stress hebben. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, rugklachten of chronische vermoeidheid. Alleen stress verminderen, kan helpen om deze klachten tegen te gaan.”

Niets om je zorgen over te maken

Gelukkig bleek vorig jaar nog uit een onderzoek van deze krant bij ruim 13.000 lezers dat we ons eigenlijk niet al te veel zorgen maken. Driekwart zegt weinig of helemaal nooit bezorgd te zijn. 4 op de 10 leven zelfs van dag tot dag. Daar tegenover staat wel dat 28% zegt zicht (heel) veel zorgen te maken en dat 34% zich af en toe zorgen maakt.

“Wie gemoedsrust wil, moet zich in de eerste plaats baseren op feiten. Die kunnen voor kalmte zorgen, in tegenstelling tot meningen. En net meningen zijn vandaag de dag alomtegenwoordig. Op sociale media, maar ook bijvoorbeeld bij een extra nieuwsuitzending na een aanslag. Dan wordt er veel gespeculeerd over wat er gebeurd is, zonder dat de feiten helder zijn. Zoveel onzekerheid en geruchten hebben een negatieve impact op onze gemoedsrust,” legde Elke Van Hoof, klinisch psychologe en professor aan de VUB, toen uit. (br.hln)


Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!