NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
23-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bagagecontrole haalt levende orang-oetan uit reiskoffer

Bagagecontrole haalt levende orang-oetan uit reiskoffer

https://images3.persgroep.net/rcs/X28934O-ZObmMsl9RUvidpZf4Ro/diocontent/144021012/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Rus is vrijdag op de luchthaven van Bali opgepakt toen hij probeerde om met een levende orang-oetan voorbij de bagagecontrole te raken. De aap was verdoofd en zat gewoon in een reiskoffer, maakte de politie vandaag bekend.

Andrei Zhestkov (27) stond op het punt om terug te keren naar Rusland na een vakantie op het Indonesische eiland. De agenten haalden de twee jaar oude mannelijke orang-oetan uit de koffer. Deze was te slapen gelegd in een mand van rotan.

De toerist gaf de aap allergiemedicatie om hem in slaap te krijgen. Agenten troffen in de reiskoffer zulke pillen aan. De Russische twintiger verklaarde dat hij de aap cadeau had gekregen van een vriend, eveneens een Russische toerist. Hij zou het beest voor 3.000 dollar (bijna 2.700 euro) hebben gekocht op een markt in Java. De vriend die al eerder terugvloog, zou Zhestkov ervan hebben overtuigd om het dier mee te smokkelen naar Rusland. 

 Zhestkov riskeert een celstraf die kan oplopen tot vijf jaar. In zijn bagage stak ook babyvoeding die hij de aap wou toedienen. De orang-oetan geldt als een bedreigde diersoort.  (br.hln)


» Reageer (0)
22-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwaterdag: gemakkelijke manieren om water te besparen

Wereldwaterdag: gemakkelijke manieren om water te besparen

https://images4.persgroep.net/rcs/5JOPYl0mse5_KWK6j1S8oMzI5qM/diocontent/143900550/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Meer dan de helft van de Vlamingen (51,8%) maakt zich zorgen om een mogelijke waterschaarste in de toekomst. Dit blijkt uit een onderzoek dat de ontwikkelingsorganisatie Join For Water liet uitvoeren bij 1.000 Vlamingen naar aanleiding van de internationale Wereldwaterdag die vandaag plaatsvindt. Hoe je zelf op een makkelijke manier water bespaart, leggen we je hier uit.

Tellen we ons direct of zichtbaar en indirect waterverbruik samen, dan verbruikt elke Vlaming 7.400 liter water per dag. Dit is 4.000 liter water meer dan het wereldwijde gemiddelde. Natuurlijk hoef je niet direct te stoppen met douches te nemen of in bad te gaan. Maar als iedereen een kleine inspanning doet, komen we al een heel eind. 

1. Koop ecologische jeans

Voor het maken van 1 jeansbroek is naar schatting zo’n 8.500 liter water nodig. Intens veel en vooral niet nodig. Er zijn namelijk genoeg jeansmerken zoals het Belgische Atelier Noterman die ecologische broeken verkopen waarvoor honderden liters minder water zijn gebruikt. Zelfs ketens als Primark en Weekday hebben tegenwoordig ecologische jeansbroeken in hun collectie zitten. Het hoeft dus niet eens duur te zijn.

2. Douch niet elke dag

“Ideaal is het niet om elke dag je haar te wassen. Te vaak wassen leidt namelijk tot veel elektriciteit in het haar, en het betekent dat je ook vaker met de haardroger, stijl- of krultang in de weer bent. En dat veroorzaakt dan weer brozere puntjes. Laat er minstens één dag tussen, twee is nog beter,” aldus BV-kapper Jochen Vanhoudt. En ook je lichaam elke dag wassen is niet nodig. Dermatologen stellen zelfs dat het niet goed is, want het kan zorgen voor uitdroging en irritatie van de huid. Laat er dus een wasdag tussen en fris je enkel op met een washandje aan de wastafel. 

3. Afwassen zoals in de jaren 50

Vul je pombak of een grote pot met warm water en zeep en was daarmee al je vuil servies af. Spoel kort even af onder de kraan of vul dezelfde pot met proper water. Alles om niet de hele tijd je kraan te moeten laten lopen. 

4. Desinfecterende handgel

Je handen wassen met water en zeep is en blijft belangrijk, maar het hoeft geen 10 keer per dag. Een flesje desinfecterende handgel is ideaal voor tussendoor.

5. Vang regenwater op

We gebruiken heel wat leidingwater voor zaken waarvoor je net zo goed regenwater kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je koertje lenteklaar maken, de bloemen water geven of de auto wassen. Gelukkig regent het best vaak in ons landje en kun je makkelijk enkele emmers vullen. (br.hln)


» Reageer (0)
20-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebiologeerd: waarom je eten zo slecht smaakt nadat je je tanden poetst

Gebiologeerd: waarom je eten zo slecht smaakt nadat je je tanden poetst

https://images4.persgroep.net/rcs/QsbkufxkeLUWrdQUy2FD3Cpq9oY/diocontent/143809773/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen idee waarom we ons dit afvragen? Ga snel even je tanden poetsen en neem vervolgens een slokje van eender welke drank (behalve water). Verschrikkelijk smaakje, niet? Maar hoe komt het eigenlijk dat alles wat je eet of drinkt zo vreselijk smaakt na het poetsen van je tanden?

Je kunt natriumlaurethsulfaat, ook bekend als natriumlaurylether sulfaat (SLES) of natriumlaurylsulfaat (SLS), bedanken voor het verpesten van je drankje. Beide chemicaliën zijn surfactanten, stoffen die worden toegevoegd aan tandpasta om schuim te creëren en de pasta gemakkelijker te verspreiden in je mond. Ze zijn tevens ook belangrijke ingrediënten in wasmiddelen, wasverzachters, verf, laxeermiddelen en insecticiden.

Hoewel surfactanten (ook wel oppervlakteactieve stoffen genoemd) het poetsen van onze tanden een stuk makkelijker maken, doen ze veel meer dan alleen maar schuim creëren. Zowel SLES als SLS knoeien op twee verschillende manieren met onze smaakpapillen. Ten eerste onderdrukken ze de receptoren van onze smaakpapillen die zoetheid waarnemen, waardoor we tijdelijk niet meer in staat zijn de zoete smaak van eten en drinken op te nemen. Daarnaast breken ze ook de fosfolipiden op onze tong af. Deze vetmoleculen remmen onze receptoren voor bittere smaken af, waardoor deze niet zo - wel ja - bitter smaken. Wanneer deze fosfolipiden worden afgebroken door de oppervlakteactieve stoffen in tandpasta, worden bittere smaken net versterkt.

Dat verklaart meteen ook waarom alle voeding zo slecht smaakt nadat je je tanden gepoetst hebt. Alles wat je naar binnen werkt na een uitgebreide poetsbeurt verliest z’n zoete ondertoon en smaakt bitterder dan het normaal zou doen. Gelukkig zijn er twee oplossingen voor dit probleem. De meest logische is om gewoon een tijdje te wachten voor je weer iets eet na het tandenpoetsen, een andere optie is om een tandpasta te kopen die geen SLES of SLS bevat.  (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue bevallen van tweede kindje

Selah Sue bevallen van tweede kindje

https://images1.persgroep.net/rcs/dSGT9py78GNszbGBPStuWqm6Ns8/diocontent/113287815/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Heuglijk nieuws ten huize Selah Sue (29). De singer-songwriter is bevallen van haar tweede kindje. De jongen kreeg de naam Mingus.

Selah Sue, wiens echte naam Sanne Putseys is, maakte het nieuws zelf bekend via Instagram. Daar deelde de zangeres een foto van haar zoontje Seth met Mingus in zijn armen. “Gelukkige verjaardag voor jullie allebei”, schrijft Sanne erbij, wat ons doet vermoeden dat Mingus en Seth, die net 2 geworden is, hun geboortedag delen.

Voor Joachim, de vriend van de zangeres, is Mingus zijn vierde kind. Hij heeft al twee kinderen uit een eerdere relatie.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen verbiedt vuurwerk, tenzij gemeenten aparte toelating geven: “Dierenwelzijn gaat voor”

Vlaanderen verbiedt vuurwerk, tenzij gemeenten aparte toelating geven: “Dierenwelzijn gaat voor”

https://images1.persgroep.net/rcs/0LmQsU9UJ-V2ougiqcaY6uOnWUI/diocontent/138819389/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vlaanderen gaat het afsteken van vuurwerk overal verbieden. Parlementsleden van meerderheid en oppositie dienen daarvoor een gezamenlijk voorstel van decreet in, op initiatief van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De nieuwe regels moeten ongelukken met bange dieren vermijden. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en vuurwerk toch toelaten, maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.

Momenteel is vuurwerk in Vlaanderen toegelaten, tenzij de gemeente het verbiedt. Iets minder dan 40 gemeenten hebben zo’n totaalverbod, in 103 andere is toestemming van het gemeentebestuur nodig. Maar omdat die regels zo diffuus en weinig bekend zijn, steken mensen eigenlijk nagenoeg overal in Vlaanderen zeker in de eindejaarsperiode massaal vuurwerk af. Dat leidt elk jaar tot incidenten met paniekerige dieren, soms met zware verwondingen en het overlijden tot gevolg.

Om dat in de toekomst te vermijden, past Vlaanderen de regels aan. In het voorstel van decreet van parlementsleden Sofie Joosen (N-VA), Dirk de Kort (CD&V), Gwenny De Vroe (Open Vld), Els Robeyns (sp.a) en Bart Caron (Groen) wordt de redenering omgedraaid en komt er een totaalverbod op vuurwerk. Gemeentebesturen kunnen daar wel van afwijken en het toch toelaten, maar dan wel enkel op bepaalde plaatsen en momenten. Het verbod geldt trouwens ook voor voetzoekers, wensballonnen en carbuurkanonnen.

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts reageert tevreden. “Ik krijg elk jaar tientallen mails binnen met verhalen en foto’s van dieren die gewond zijn geraakt, of zijn gestorven. Er was veel onduidelijkheid waardoor iedereen ervan uitging dat vuurwerk altijd en overal toegelaten was. We draaien de logica nu om: in de praktijk zullen de lokale besturen terughoudend zijn en vuurwerk beperken tot welbepaalde plaatsen en goedgekozen momenten”, meent Weyts.

Een concrete datum voor de inwerkingtreding is er nog niet, al gaat minister Weyts er wel van uit dat het decreet nog voor het reces in plenaire kan worden goedgekeurd. In dat geval treedt het nog dit jaar in werking, na de publicatie in het staatsblad.

De gemeentebesturen krijgen dan ook de mogelijkheid om overtreders beter te kunnen sanctioneren. Daarover wordt nog een hoorzitting georganiseerd in Commissie, met vertegenwoordigers van brandweer, politie en de vuurwerksector.

In de toekomst kan het decreet nog aangevuld worden met bepalingen rond geluidsarm vuurwerk, zei Groen-parlementslid Bart Caron. Maar de technologie daarvoor staat nu nog niet helemaal op punt. (br.hln)


» Reageer (0)
19-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de leeftijd waarop vrouwen op hun moeders beginnen lijken

Dit is de leeftijd waarop vrouwen op hun moeders beginnen lijken

https://images2.persgroep.net/rcs/PySXTe3pCEcBcqIAYJf9GYDkadk/diocontent/143692739/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Betrap jij jezelf erop dat je steeds meer de levensvisie van je ouders begint te delen? Dan heeft dat vast iets met je leeftijd te maken, zo blijkt uit onderzoek.

Vrouwen beginnen op hun moeders te lijken wanneer ze de leeftijd van 33 jaar bereiken, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Mannen veranderen dan weer in hun vader vanaf het moment dat ze 34 worden.

Dochters zijn volgens het onderzoek voorgeprogrammeerd om dezelfde levensvisie en smaak als hun moeder over te nemen in de eerste paar jaar na de geboorte van hun eerste kind. Uit het onderzoek, gedaan bij meer dan 2.000 mannen en vrouwen, blijkt dat vrouwen gemiddeld op hun 33ste stoppen met rebelleren tegen hun moeders, en in plaats daarvan hun levensvisie al dan niet bewust overnemen.

Volgens onderzoeker Julian De Silva veranderen we allemaal in onze moeder of vader op een bepaald moment in ons leven. “En dat is iets dat we moeten vieren. Zelf ouder worden van een kind is vaak de trigger, maar andere factoren spelen natuurlijk ook een rol.”

“Ook fysiek beginnen we naarmate we ouder worden steeds vaker op onze ouders te lijken. Meteen ook een extra reden waarom we ons zoals hen beginnen te gedragen”, besluit De Silva.   (br.hln)


» Reageer (0)
18-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wil de Porsche van Johnny Hallyday kopen

Niemand wil de Porsche van Johnny Hallyday kopen

https://images3.persgroep.net/rcs/7j9ZwYpW7nIt3_MnywINp3fIiR8/diocontent/134202546/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Porsche die ooit toebehoorde aan de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday vindt geen nieuwe koper. De wagen stond gisteren op een veiling in Parijs, maar kreeg onvoldoende biedingen. Dat zegt nieuwszender BFMTV. 

Hallyday was in 1991 de eerste eigenaar van de Porsche 928 S4 GT, die voorzien is van een V8-motor en 330 pk. Men hoopte op een opbrengst van 90.000 tot 110.000 euro, maar de auto haalde niet eens het minimum. 

Vorig jaar vond Hallyday zijn rode Ferrari 512 TR met 428 pk, die in de jaren negentig aan de zanger toebehoorde, wel een nieuwe eigenaar. De koper betaalde 240.000 euro inclusief kosten, twee keer zoveel als eerst geschat. (br.hln)


» Reageer (0)
17-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaamse prijsduif Armando geveild voor meer dan 1 miljoen euro

West-Vlaamse prijsduif Armando geveild voor meer dan 1 miljoen euro

https://images3.persgroep.net/rcs/O29wkqSCPiL3VKU8EXsspdbMHxs/diocontent/143075361/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Belgische duif Armando is geveild voor 1.252.000 euro. Het vorige record voor een duif uit Europa stond op 400.000 euro. Armando heeft dus drie keer zoveel opgebracht. De superduif gaat een luxeleven tegemoet in China.

Armando wordt wel eens de Eddy Merckx onder de prijsduiven genoemd. En daar moet uiteraard wat geld voor worden neergeteld. Eigenaar Joël Verschoot is zelf verrast door het enorme bedrag. “Nadat de biedingen de kaap van het half miljoen overschreden, hadden we weliswaar gehoopt dat er nog wat zou bijkomen, maar dat we de kaap van 1 miljoen gingen halen hadden we niet verwacht. Voor mij is mijn broodje gebakken. Ik heb heel mijn leven dag en nacht gewerkt, en ik heb nooit kunnen verdienen wat ik nu in 2 weken verdien. En dat is het plezantste van de zaak.”

Twee Chinezen

De biedingen op Armando werden in theorie al om 11 uur afgesloten, maar doordat er telkens binnen de vijf minuten een hoger bod kwam, duurde de verkoop van Armando anderhalf uur langer dan voorzien. “Deze morgen waren er nog een Zuid-Afrikaan, een Nederlander, een Belg en twee Chinezen tegen elkaar aan het bieden”, vertelt Joël. “Maar toen de duif de kaap van 700.000 euro rondde, bleven alleen de Chinezen nog over. Die twee boden om de vijf minuten tegen elkaar op, waardoor de timer telkens vijf minuten langer bleef tellen. Tot de teller omstreeks half een uiteindelijk op nul kwam te staan. Op 1.252.000 euro.”

Nooit meer vrij vliegen

Daarmee is Armando de duurste Europese duif aller tijden die via een internetveiling verkocht wordt. (de duurste duif ooit werd in november 2018 geveild in China voor een bedrag 2,78 miljoen euro). De Ingelmunsterse duif zal terecht komen in China, waar het dier een luxeleven te wachten staat. “Omdat het innerlijk kompas van Armando nog altijd op de til in Ingelmunster staat, zal vrij rondvliegen er niet meer in zitten”, zegt Joël. “Maar Armando zal er gebruikt worden om te kweken en zal er een klein paleisje krijgen om in rond te vliegen.”

Veiling loopt nog

Armando is dan wel verkocht, maar de veiling is nog steeds niet afgelopen. Joël verkoopt namelijk 178 duiven, waarvan Armando slechts de kopman was. Pas om 18 uur vanavond weet de Ingelmunsterse duivenmelker hoeveel de veiling in totaal opgebracht heeft, maar nu al staat nagenoeg vast dat de kaap van twee miljoen euro gehaald zal worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
16-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever knopje open dan een tent: Meghan Markle is hoogzwanger, maar geen fan van zwangerschapskledij

Liever knopje open dan een tent: Meghan Markle is hoogzwanger, maar geen fan van zwangerschapskledij

https://images1.persgroep.net/rcs/HvDwFprrfR6b9jO1AH96tBtsOnQ/diocontent/143265167/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Positiekledij? Neen, daar doet Meghan Markle niet aan. De vrouw van prins Harry is intussen hoogzwanger, maar aan haar kleerkast zal je dat niet merken: ze draagt nog steeds Dior, Valentino en hoge Manolo Blahniks als vanouds. In zwangerschapswinkels is het fenomeen bekend: “Soms komen hier vrouwen die bijna fier zeggen: ‘Ik ben al zes maanden ver en kan nog altijd gewone kleren dragen!’” Of hoe aanstaande moeders balanceren tussen ijdelheid en comfort.

Dat was te verwachten natuurlijk, dat de Britse pers elke outfit van de intussen acht maanden zwangere Meghan zou becommentariëren. En het moet gezegd: beeldschoon lijkt de 37-jarige zich door de dagen te fluiten. Maar als zwangerschapsmerken dachten dat hun omzet een boost zou krijgen, mogen ze die hoop intussen schrappen: één jurkje uit de zwangerschapslijn van H&M droeg ze (dat inderdaad meteen uitverkocht was), en één van het zwangerschapsmerk Hatch, maar voor de rest is het ‘gewoon’ Givenchy of Stella McCartney - vaak een beetje aangepast door kleermaaksters van het hof.

Sexy? Hoeft niet

Ook in ons land valt op hoe er een zekere pudeur rond het begrip ‘zwangerschapskledij’ hangt. Toen Astrid Coppens (vroeger bekend als Astrid Bryan) deze week in ons land haar collectie voor ZEB kwam voorstellen, deed ze dat met een bol buikje, maar ook met gewone confectiekledij en op hoge hakken: “Ik heb zelfs geen reservepaar bij”, liet ze optekenen. “Het moet maar lukken om een hele avond stijlvol te blijven.” Business as usual dus, en daarmee verschilt de huidige generatie moeders toch van pakweg de jaren 80, toen zwangere vrouwen een hoog Demis Roussos-gehalte hadden. Om terug te keren naar Groot-Brittannië: prinses Diana, die nochtans een bijzonder stijlvolle vrouw was, droeg jurken waarin gerust twéé prinsessen pasten. Comfort en bewegingsvrijheid stonden voorop. Sexy zijn? Hoefde niet.

Vandaag is dat anders, weten ze bij Negen Maanden Mooi in Dilbeek, één van de weinige grote zwangerschapsboetieks in ons land. “Regelmatig komen vrouwen hier binnen met een zekere fierheid: ‘Ik ben al zes maanden ver en heb nog niks moeten kopen!’”, vertelt zaakvoerster Ankie Duis. “De dames behelpen zich blijkbaar maandenlang met hun gewone kledij: ze laten de knop van hun jeans open of ze gebruiken een tailleband om hun blote buik te bedekken als hun T-shirt te kort is...” Wat een gedoe, zou je denken. “Maar het is iets psychologisch, bij sommigen, dat ze die zwangerschapskledij graag zo lang mogelijk willen uitstellen”, weet Duis. “Een kleine groep vrouwen heeft angst om ‘dik’ en onaantrekkelijk te worden. Het gaat dan vooral om maatjes 34-36, slanke vrouwen die altijd heel erg de controle over hun lichaam wilden. Eén keer stond er een meisje te huilen in het pashokje, hoewel ze práchtig was en heel mooi naar voren droeg. Het lijkt wel alsof perfectionistische vrouwen het moeilijk vinden om te genieten van die zwangerschap. Door hun hoofd gaat constant: kilo’s, kilo’s, kilo’s... Vrouwen die goed in hun vel zitten, hebben er minder last van.” (br.hln)


» Reageer (0)
14-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende vondst: de verknipte pornocollectie van Michael Jackson duikt op

Schokkende vondst: de verknipte pornocollectie van Michael Jackson duikt op

https://images3.persgroep.net/rcs/9uSWdwGfQLR6jxHIGL96r3O5B3I/diocontent/143346352/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Michael Jackson is actueler dan ooit. Sinds de ophefmakende documentaire ‘Leaving Neverland’ werd uitgezonden, heeft iedereen een mening over de overleden King of Pop en het vermeende kindermisbruik. Onvertelde verhalen duiken op en nieuwe bewijzen komen bovendrijven. Zoals schokkende beelden van zijn verknipte pornocollectie, die destijds in beslag werden genomen tijdens een huiszoeking. De Britse krant Mirror wist de hand te leggen op het nooit eerder geziene belastende materiaal.

Al die jaren na de dood van superster Michael Jackson zijn volgens de Britse krant “schokkende, nooit eerder gepubliceerde politiedocumenten” opgedoken, waaruit moet blijken dat de zanger tamelijk perverse trekjes had. Popster Michael Jackson hield de deur van zijn badkamer angstvallig op slot en bewaarde er een digitaal fototoestel en een draagbare computer. De op 25 juni 2009 overleden King of Pop had in zijn Neverland Ranch ook een geheime kamer vol bizarre sm-foto’s en ook nog een soortgelijke collectie in een opslagplaats op zijn domein.

De documentatie waar het om gaat is van de Santa Barbara Couny Sherrif’s Department en werd verzameld in november 2003, het jaar waarin Michael Jackson officieel werd verdacht van kindermisbruik. Tientallen rechercheurs doorzochten toen op 18 november zijn Neverland Ranch in Los Olivios (Californië), op zoek naar bewijzen waarmee het mogelijke misbruik kon worden aangetoond. Er werden boeken, foto’s en videobeelden gevonden, allen van pornografische aard. Van porno met transgenders, over afbeeldingen van bondage bij jonge mannen, tot zelfs een foto van een kind dat seksueel wordt betast.

Seksverslaving

Michael werd uiteindelijk nooit veroordeeld. Hoe dan ook liegen de bevindingen (die vertrouwelijk onderdeel waren van een rechtszaak, red.) van de politie er niet om. In zijn woning werd een grote hoeveelheid foto’s en filmpjes aangetroffen van mannen, vrouwen, maar ook minderjarige jongens en meisjes in tamelijk schokkende posities. En ook nog een onbekend aantal recepten voor medicijnen waarmee Jackson zijn seksverslaving zou hebben onderdrukt.

Tijdens de huiszoeking werd ook de door Jackson gehuurde opslagruimte doorgespit. Die box zou de zanger hebben gehuurd toen hij lucht kreeg van de komende huiszoekingen. In de ruimte lagen notities, agenda’s, documenten, geluidsbanden, video’s, maar ook grote stapels pornografisch materiaal, zo stelt de Britse krant. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 gouden tips voor wie gaat snoeien

5 gouden tips voor wie gaat snoeien

https://images4.persgroep.net/rcs/WCHNTHkrcJsRRgSn_ZrmscB1KdE/diocontent/143212247/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De lente is de periode bij uitstek om heel wat tuinplanten bij te snoeien. Maar hoe pak je dit best aan? En welke planten en struiken laat je best nog ongemoeid? Bouwsite Livios geeft je deze gouden tips!

Veel tuinplanten moet je in de lente snoeien om mooie volle planten te behouden of om hun bloei te bevorderen. Door te snoeien, zorg je ervoor dat er voldoende licht en lucht bij de plant kunnen. Dat bevordert een goede blad-, bloem- en vruchtontwikkeling. In andere gevallen wordt dan weer gesnoeid om planten een bepaalde vorm te geven: denk maar aan buxus of taxusheesters die in bollen, piramides of spiralen worden geschoren.

Niet alle planten of bomen snoei je om dezelfde reden. Zo snoei je bijvoorbeeld fruitbomen anders dan bloemheesters, omdat hierbij het geven van vruchten primeert boven de bloei. Hier heeft snoeien dus als doel zoveel mogelijk vruchten tot volle rijpheid te brengen en die dan nog aan bepaalde normen zoals grootte, moeten voldoen.

Wanneer is de beste bloeitijd?
Het is een fabeltje dat je alleen moet snoeien in de winter of het vroege voorjaar. Soms is het zelfs verkeerd om een struik in de winter te snoeien. Er zijn heesters die al in het vroege voorjaar bloeien. Als die uitgebloeide bloemen de hele zomer aan de struik blijven, vormen er zich onvoldoende nieuwe scheuten. Wel moet je er rekening mee houden dat van bepaalde heesters de vruchten sierwaarde hebben. In dat geval moet je natuurlijk niet snoeien.

Tip: Wanneer snoei je planten en struiken? Bekijk het in de snoeikalender.

Bomen snoeien? Let op voor sapverlies
Laanbomen worden steeds meer in augustus en september gesnoeid. Ten eerste om snoeiwonden nog voor de winter te laten genezen, en ten tweede omdat je in de zomer het best kan zien welke takken mekaar het meest hinderen of op welke manier er het best licht en lucht in de boomkruin kunnen komen. Fruitbomen worden meestal vlak na de oogst gesnoeid, zodat snoeiwonden nog voor de winter zijn vergroeid.

Bomen en struiken die bloeden (dus veel sap verliezen) zoals berken, esdoornsoorten, noten, druiven....snoei je het best in het najaar. De sapstroming ervan begint al vroeg in de lente. Als je ze nu zou snoeien, vergroot je de kans dat het grote sapverlies een geringe bloei en kleinere bladvorm veroorzaakt.

Tip: Geen idee hoe je bomen snoeit? Met dit stappenplan kan er niks mis gaan.

Vijf gouden snoeitips
1. Gebruik het juiste gereedschap (snoeitang, takkentang, snoeizaag) en zorg steeds dat het scherp is. Ontsmet je gereedschap regelmatig door het bijvoorbeeld in benzine te leggen. Dit voorkomt dat je schimmels en ziekten overbrengt. Lees hier hoe je de geknipte schaar kiest voor jouw haag

2. Dek na het snoeien wonden met een diameter van 8 cm of groter af met een beschermingsmiddel.

3. Snoei nooit om een grote hoop hout samen te krijgen, maar denk goed na voor je een scheut wegsnijdt.

4. Maak snoeiwonden zo klein en glad mogelijk om teveel verdamping tegen te gaan (loodrecht op de tak en zeker niet schuin).

5. Snoei nooit bij strenge vorst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze enveloppen met geld zetten Spaans dorp op stelten

Mysterieuze enveloppen met geld zetten Spaans dorp op stelten

https://images4.persgroep.net/rcs/ACGyye1d5khqiSQ4DjHbnXtZt6s/diocontent/143352288/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het dorp Villarramiel, in het noordoosten van Spanje, hebben een vijftiental bewoners een enveloppe met geld in hun brievenbus gevonden. De inwoners staan voor een raadsel.

“Al een week lang gaat de vrijgevige maar onbekende schenker, die enveloppen uitdeelt met 50, 70 en zelfs 100 euro in, over de tongen in het dorp met zo’n 800 inwoners”, vertelt burgemeester Nuria Simon. “We staan perplex en blijven afwachtend, omdat we niet weten waar dat geld vandaan komt of wie de schenker is.”

Sommige inwoners kregen het geld in een bruine enveloppe, anderen kregen dan weer gepersonaliseerde omslagen met daarop hun naam, adres, boodschappen als “prinses van het huis” en tekeningen van hartjes. Onder meer een weduwe die met haar alleenstaande zoon woont, gezinnen met kinderen of oudere koppels behoren tot de gelukkige “winnaars”, aldus de burgemeester nog.

Enkelen zijn naar de bank of een politiebureau gegaan om de bankbiljetten te laten natrekken, en ze blijken echt te zijn. De politie is geen onderzoek gestart, omdat er geen misdaad is gepleegd.  (br.hln)


» Reageer (0)
13-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maten vrouwenkledij slaan nergens op

Maten vrouwenkledij slaan nergens op: tweet over jeans gaat viraal op Twitter

https://images3.persgroep.net/rcs/QGwSFuuc51W27QAt9z7_tE21iMs/diocontent/143327625/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een jeans kopen is vaak geen gemakkelijke bevalling. Je kent het wel: je een weg banen door de kledingrekken, je maat zoeken en dan uiteindelijk in de kleedkamer ontdekken dat geen enkele broek die je uitkoos past. Vervelend en frustrerend. Dat vond ook Chloe Martin, die haar ongenoegen na een dagje shoppen op Twitter deelde. 

De Schotse Chloe stuurde een foto de wereld in van zeven verschillende broeken, die allemaal hetzelfde maatje zouden moeten hebben. Alleen is er wel een duidelijk verschil in maat te zien. “Als je je ooit al afvroeg waarom vrouwen zo gefrustreerd raken over kledingmaten: elke jeans is een maatje 12 (40 in België)”, schreef Martin bij de foto. 

De frustraties van Chloe zijn herkenbaar voor veel vrouwen. In een mum van tijd ging haar tweet viraal en werd hij door meer dan 100.000 mensen gedeeld, 262.000 anderen liketen het kiekje. “Ik was verbaasd om te zien dat een tweet over jeans zo veel mensen kon bereiken, maar echt, ik denk dat erg veel vrouwen het beu zijn om een maat groter te moeten kopen gewoon omdat de maten niet kloppen”, vertelde ze aan MetroUK.   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het Scandinavische merk Saks Potts echte bont bij millennials weer hip maakt

Hoe het Scandinavische merk Saks Potts echte bont bij millennials weer hip maakt

https://images2.persgroep.net/rcs/SbOQ3uXi3Mvkq8C7vEc63qmkuwk/diocontent/143106952/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Recent kondigden grote merken als Gucci, Jean Paul Gaultier en Versace aan om voortaan bontvrij te gaan, de modeweken in Amsterdam, Londen en Helsinki zwoeren dierenhuidjes af en de wereldwijde bontverkoop daalt al enkele jaren. Het Deense merk Saks Potts wint tegelijkertijd echter net aan populariteit, vooral onder millennials, en dan specifiek met hun jassen waarvoor wél echte bont wordt gebruikt.

Saks Potts werd in 2013 opgestart door de Deense vriendinnen Barbara Potts en Cathrine Saks, beide amper 26 jaar oud. “Zoals wel vaker het geval is, zijn wij kleren beginnen ontwerpen die wij en onze vrienden wilden dragen maar niet konden vinden ergens anders,” vertellen de vriendinnen aan The Independent.

Onder die vrienden waar ze het over hebben, zitten toevallig ook een aantal invloedrijke Deense influencers, waardoor het merk al snel populariteit vergaarde in de modewereld. Toen zangeres Selena Gomez vorig jaar een fluorescerend groen glitterpak van het label droeg in de muziekvideo van ‘Taki Taki’ en niet veel later North West, dochter van Kim en Kanye West, gespot werd in hetzelfde pakje, ging de bal al helemaal aan het rollen.

Plots werd Saks Potts uitgeroepen tot één van dé modemerken om in de gaten te houden en kan je haast niet meer om het label heen op Instagram als je belangrijke mode-influencers volgt. Met name de vintage-geïnspireerde jassen in knalkleuren doen het momenteel goed. Met dank aan sterren als Kendall Jenner, Bella Hadid, Lady Gaga, Alexa Chung en Cardi B die er al in gespot werden. Niet zo bijzonder zou je denken, aangezien wel meer modemerken met behulp van sterren en infuencers populair worden tegenwoordig. Het wordt pas opvallend als je weet dat deze trendy jassen stuk voor stuk échte bont bevatten en al deze celebs en het bijhorende (jonge) cliënteel dat ze daarom kopen daar geen bal om lijken te geven.

Inclusief de vriendinnen Potts en Saks zelf. Want waar bont door andere modemerken steeds meer de ban in wordt gedaan en we wereldwijd – om bekende redenen – echte pelsen de rug toekeren, gaan zij daar lijnrecht tegenin. “We voelen absoluut een hernieuwde interesse in bont. En dat komt volgens ons doordat er eindelijk rekening wordt gehouden met de stijlvoorkeuren van een jongere generatie,” vertelden de vriendinnen aan Business of Fashion. “Echte bont zit al jaren in een soort winterslaap, omdat mensen er een ouderwets en duur beeld van hebben. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Uit onze ervaring hebben we geleerd dat er eigenlijk heel veel interesse is in echte bont, van zowel onze generatie als een oudere generatie,” aldus de vriendinnen.

Tegelijkertijd groeit, gelukkig voor de dieren, ook de interesse in nepbont. De markt daarin is tussen 2012 en 2016 met 2% groter geworden en is nu zo’n 102 miljoen euro waard. Merken als Shrimps en Jakke specialiseren zich net in nepbont en winnen daar heel veel aanhangers door. En zoals eerder gezegd, gebruiken ondertussen ook bijna alle grote modehuizen geen echte dierenhuidjes meer. Omdat ze geen dieren meer willen doden voor mode en ze net stellen dat de consumenten hun interesse er grotendeels in verloren zijn nu duurzaamheid en dierenleed hoog op de politieke agenda staan.

Of de vriendinnen achter Saks Potts met hun kleurrijke bontjassen het tij kunnen keren lijkt twijfelachtig, al tonen ze wel aan dat er nog steeds interesse is in echte bont. Zolang sterren als Kendall Jenner en Alexa Chung het maar dragen. (br.hln)


 


» Reageer (2)
12-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vindt moeder van Antwerpse vondeling Arthur

Politie vindt moeder van Antwerpse vondeling Arthur

https://images0.persgroep.net/rcs/V0enXDQQAV-LgP2_MIBdKU7VWrI/diocontent/143227135/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het onderzoek naar de Antwerpse vondeling Arthur werd een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen opgepakt en voorgeleid. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag vrijgelaten, maar de vrouw riskeert later nog wel een gevangenisstraf en een geldboete.

Een week geleden werd een pasgeboren baby gevonden in de hal van een appartementsgebouw aan Grote Koraalberg in het centrum van Antwerpen. Via onder meer camerabeelden kon de lokale recherche jeugd en gezin van de politiezone Antwerpen een 38-jarige vrouw identificeren. Maandagavond werd ze van haar vrijheid beroofd. Ze bekende dat ze de moeder is en dat ze de baby heeft achtergelaten.

De vrouw was ongewenst zwanger en niemand zou daarvan op de hoogte zijn. Nadat ze in de nacht van 4 op 5 maart alleen bevallen was, panikeerde ze en heeft ze een plaats gezocht om het kind achter te laten. Naar eigen zeggen had ze nooit eerder van de vondelingenschuif gehoord.

Het parket Antwerpen heeft beslist om de vrouw voor te leiden bij de onderzoeksrechter voor de kwalificatie ‘verlaten van een minderjarig kind’. Daarop staat een gevangenisstraf van één maand tot drie jaar en een geldboete van 26 tot 300 euro.

De onderzoeksrechter heeft na een uitgebreid verhoor beslist om de vrouw vrij te laten. In het verdere onderzoek zullen de verklaringen van de vrouw verder afgetoetst worden. Antwerps burgemeester Bart De Wever blijft intussen als voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn de officiële voogd van Arthur. Het kindje verblijft momenteel in een gespecialiseerd zorgcentrum. Vermoedelijk zal er een pleeggezin worden gezocht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over deze relatieaspecten praten mannen het vaakst in therapie

Over deze relatieaspecten praten mannen het vaakst in therapie

https://images4.persgroep.net/rcs/lTwhIPSnGjvmjNJNOgMAbSyzBeo/diocontent/143270368/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het wordt tegenwoordig haast van de daken geschreeuwd: om je relatie gezond te houden moet er veel gepraat worden. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De dingen die we niet meteen met onze partner durven te delen, vertellen we dan ook sneller aan een objectief persoon zoals een psycholoog. Enkele therapeuten delen de meest gehoorde klachten die ze horen van hun mannelijke patiënten en geven advies hoe je ze oplost.

‘Ik denk dat ik met de foute persoon getrouwd ben’ 

Als je al een tijdje in een relatie zit kunnen de twijfels over je partner de kop beginnen op te steken: wat als deze persoon toch niet echt bij me past? Stel jezelf de vraag waarom je je zo voelt. Is het omdat de relatie niet goed functioneert? Zijn de problemen tussen jullie echt onoplosbaar? Is de vonk uitgedoofd? 

Therapeut Kurt Smith, die vooral mannelijke patiënten behandelt, herinnert zijn cliënten eraan dat aan relaties gewerkt moet worden. Een vonk moet langs beide kanten aangewakkerd worden. “Te veel mensen zijn naïef en geloven dat de aantrekking en liefde van in het begin van de relatie op wonderbaarlijke wijze zal blijven duren. Dat gebeurt niet, tenzij je er hard voor werkt. Ik probeer mensen hun beeld daarover te veranderen zodat ze hier opnieuw aan kunnen werken.”

‘Ik voel me niet geapprecieerd’ 

Huwelijks- en familietherapeut Kate Stoddard geeft aan dat sommige van haar mannelijke patiënten het moeilijk vinden om hun partner om bevestiging te vragen. 

“Dat heeft te maken met de stereotypen uit onze maatschappij. Onze samenleving verwacht dat mannen ‘stoer’ zijn en nooit hulp nodig hebben”, legt ze uit. “Maar niets is minder waar, mannen hebben ook de nood aan liefde bevestiging.” 

Stoddard raadt deze mannen aan zelf attent te zijn en het gedrag van hun partners te valideren, omdat dit gedrag vaak overgenomen wordt. “Pas dan kan je ook aangeven dat je zelf bevestiging mist”, stipt ze aan. 

‘Mijn partner is niet comfortabel met zijn geaardheid’

Jon-Paul Bird, psycholoog die veel samenwerkt met LGBTQ-cliënten, geeft aan dat het vaak moeilijk is wanneer een van de twee partners niet even open is met zijn of haar seksualiteit of identiteit. Het kan zijn dat een van de partners nog maar net uit de kast kwam, of dat de familie het niet accepteert, terwijl de andere net wel heel veel steun krijgt. 

“Mensen uiten zich op andere momenten, en dat maakt het soms wat moeilijk om volledig jezelf te zijn in een relatie. Jullie staan soms op hele andere punten in jullie leven”, geeft Bird aan. “Met als resultaat: het is moeilijk wanneer jullie elkaars familie ontmoeten of wanneer een van de twee aanhankelijk is in het openbaar.” 

‘Ik heb het gevoel dat mijn partner continue zaagt’ 

Het Engelse woord voor zagen, ‘nagging’ wordt vooral geassocieerd met vrouwen. Het staat een beetje gelijk aan een jaloerse vriendin die wééral vraagt of je deed wat ze je vroeg of een opmerking maakt over iets dat ze niet leuk vindt. Smith geeft aan dat zagen vaak alleen gebeurt in relaties als afspraken niet nagekomen worden. 

“Zagen zorgt voor een ongezonde en vernietigende dynamiek in de relatie. Vrouwen hebben vaak het gevoel alsof dit de enige manier is om dingen gedaan te krijgen”, legt hij uit. “De meeste mannen menen het wel wanneer ze zeggen dat ze iets gaan doen maar vergeten het vaak gaandeweg. Werk aan die obstakels en probeer ze te verwijderen. Alleen zo pak je communicatieproblemen grondig aan.” 

‘Hoe kan ik mijn partner gelukkig maken?’

“Vaak vertellen mannen mij dat hun partner over hen klaagt of over hun job, vrienden en familie en dat voelt onderdrukkend aan”, vertelt Howes. “Hij wil alles doen om zijn partner gelukkig te maken maar heeft het gevoel dat hij altijd tekortschiet.” 

Howes benadrukt bij deze cliënten dat het geluk van hun partner niet volledig in hun handen ligt en dat ze eigenlijk alleen steun kunnen bieden. “Ik probeer hun duidelijk te maken dat iemand blij maken niet mogelijk is, dat moet je zelf doen. Je kan liefde en aandacht geven, maar geluk moet je zelf opbouwen.”  (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klopt het dat je haar maar tot een bepaalde lengte kan groeien & 3 andere vragen over haar beantwoord

Klopt het dat je haar maar tot een bepaalde lengte kan groeien & 3 andere vragen over haar beantwoord

https://images1.persgroep.net/rcs/9mxEfL_ilHYRPc9oA_NZFWvDgDw/diocontent/143161480/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Kan je je haar trainen om minder vet te worden? Is het slecht om je haar elke dag te wassen? Wij stellen de vragen die jij misschien weleens vergeet te stellen wanneer je in de kappersstoel plaatsneemt aan BV-kapper Jochen Vanhoudt.

1. Kan je je haar trainen om minder vet te worden?

Jochen Vanhoudt: “Ja, dat kan! En het is niet eens zo moeilijk. 90 procent van de mensen heeft eigenlijk geen vet haar, maar gebruikt de verkeerde producten. Of ze gebruiken de juiste producten, maar op een verkeerde manier. Een paar simpele aanpassingen kunnen dus al wonderen doen. Ten eerste: masseer de hoofdhuid niet te hard. Dat geeft misschien wel het gevoel dat het haar beter gewassen is, in werkelijkheid stimuleer je zo net de talgklieren, waardoor het haar nóg vetter wordt. Ten tweede: gebruik conditioner alleen op de puntjes van het haar, en spoel telkens minstens een volledige minuut na. Sluit af met koud water, dat schrikmomentje is goed voor de bloedcirculatie en de talgklieren. Daarnaast is het belangrijk om een luchtige shampoo te gebruiken – eventueel tegen vet haar – en een conditioner die niet verzwaart. Tot slot: probeer het wassen telkens een beetje langer uit te stellen, tot je drie dagen zonder wassen kan. In het begin zal dat nog wat vloeken zijn, maar na een tijdje zal het steeds beter gaan. Wat je zeker niet moet doen, is enthousiast drastische maatregelen nemen zoals je haren een maand lang niet wassen. Het is net belangrijk om je haar een zachte overgang te gunnen.”

2. Klopt het dat je haar maar tot een bepaalde lengte kan groeien?

“In principe kan een haarwortel eeuwig blijven groeien. Waarom we dan niet allemaal meterslange lokken hebben? Omdat de puntjes afbreken. Het moment waaróp, verschilt bij iedereen. De algemene regel: hoe dikker het haar, hoe minder snel de puntjes zullen splitsen of afbreken. Kijk maar naar Aziatische types. Die hebben doorgaans erg vol haar, en kunnen het mooi lang laten worden. In Europa is dat geluk voor een paar enkelingen weggelegd. En als je je haren vaker kleurt of stylet, breken puntjes nog sneller af. Hoe natuurlijker, hoe langer het groeit.”

3. Is het slecht om je haar elke dag te wassen?

“Ideaal is het niet. Te vaak wassen leidt tot veel elektriciteit in het haar, en het betekent dat je ook vaker met de haardroger, stijl- of krultang in de weer bent. En dat veroorzaakt dan weer brozere puntjes. Laat er minstens één dag tussen, twee is nog beter.”

4. Hoe kies je de juiste shampoo?

“Heel veel mensen schatten hun haar verkeerd in. Niet zo verwonderlijk, want je kan natuurlijk moeilijk vergelijken. Er bestaan heel wat apps die je haar analyseren op basis van enkele stellingen. Dat kan al een indicatie geven, al kan je de volgende keer beter aan de kapper vragen welk haartype je hebt. Weet ook dat je haartype kan veranderen. Misschien is het nu eerder vet, maar zodra je highlights laat zetten, wordt het vanzelf droger en heb je een nieuwe shampoo nodig.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ed Sheeran ruziet met buren om ‘illegaal’ zwembad

Ed Sheeran ruziet met buren om ‘illegaal’ zwembad

https://images2.persgroep.net/rcs/VEdOFBHLRhLEZAElGm0hDZIxwS0/diocontent/142670396/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De buren van Ed Sheeran zijn niet zo blij met de zanger. Ed zou een aangelegde natuurvijver aan het ombouwen zijn tot een zwembad geschikt voor feestjes voor hem en zijn bekende vrienden.

Eds buren kregen luchtfoto’s van de aanbouw van het waterparadijs bij zijn landgoed in Suffolk onder ogen waarop te zien is dat er een trap, kleedkamer en duikplank zijn gebouwd bij de ‘vijver’. Een aantal jaar terug had de Britse zanger een vergunning aangevraagd voor een vijver voor het behouden en verbeteren van de natuur. In de aanvraag is te lezen dat de vijver een natuurlijke habitat zou zijn voor libellen en waterkevers en vogels en kleine zoogdieren moet voorzien van drinkwater.

De gemeente liet in 2016 weten dat de vijver echter absoluut niet gebruikt zou worden voor recreatief gebruik en om in te zwemmen. Wel kreeg de zanger toestemming een trap en duikplank aan te leggen voor onderhoud en noodgevallen.

Eds buren zijn ervan overtuigd dat hij zijn natuurvijver wil gaan gebruiken als zwembad en hebben een brief aan de gemeente geschreven. “Ik geloof dat de aanleg meer is om een wilde levensstijl te creëren dan om leven in het wild te waarborgen”, zegt een buurman. Ed kreeg eerder al klachten van zijn Suffolkse buren vanwege geluidsoverlast.(br.hln)


» Reageer (0)
10-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stormloop richting uitgang: ook laatste rechterhand van Meghan Markle neemt ontslag

Stormloop richting uitgang: ook laatste rechterhand van Meghan Markle neemt ontslag

https://images3.persgroep.net/rcs/_nApGWBuAfRhFv-jDoc9EC-4wHc/diocontent/143147171/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In minder dan een jaar tijd hebben zowat alle voorname persoonlijke assistenten van prins Harry en Meghan Markle ontslag genomen. Volgens bronnen dicht bij het paleis was er al sprake van een “ware stormloop richting uitgang”. En volgens de Daily Mail lijkt het tij nog niet te keren, want nu neemt ook de ‘laatst overgebleven’ rechterhand van Meghan haar koffers. 

Wat gebeurt er toch binnen de muren van het Britse koninklijke paleis? Het is een vraag die steeds luider wordt gesteld, nadat verschillende persoonlijke assistenten van prins Harry en Meghan Markle sinds hun bruiloft de handdoek in de ring hebben gegooid. Zo hebben assistente Melissa Touabti en privésecretaris Samantha Cohen een tijdje terug hun job vaarwel gezegd. En ook de rechterhand van prins Harry, Edward Lane Fox, nam ontslag na meer dan vijftien jaar dienst.

Er kan nu nog een naam aan dat lijstje worden toegevoegd: Amy Pickerill, volgens de Britse media de laatste rechterhand van Meghan die haar nog staande wist te houden. Maar hoewel Amy minder dan een jaar geleden in dienst werd genomen, zou nu ook zij tegen het einde van de maand vertrekken, wanneer Harry en Meghan hun intrek nemen in Frogmore Cottage in Windsor. Amy zou na haar vertrek niet in het land blijven, maar naar het buitenland willen verhuizen om daar aan een nieuw leven te beginnen.

Triest vertrek

“Amy gaat inderdaad weg”, bevestigt een koninklijke bron aan de Daily Mail. “Het is heel triest voor haar collega’s. Ze was een graag gezien lid van het personeel.” Volgens de bron rolt het ontslag als een schokgolf door Buckingham Palace. Amy werd een tijdje terug immers persoonlijk door Meghan uitgekozen om privésecretaris Samantha Cohen op te volgen, die na zeventien jaar dienst haar ontslag gaf. Amy nam dan ook belangrijke taken voor haar rekening: ze heeft Meghan geïntroduceerd in de koninklijke wereld, organiseerde haar agenda en zette verschillende events voor goede doelen op poten. Zoals de voorstelling van een kookboek waar Meghan aan heeft bijgedragen, dat werd opgedragen aan de slachtoffers van de Grenfell Tower-brand in de Londense wijk Kensington.

Volgens de koninklijke bron zou er echter geen sprake van wrevel of ruzie zijn tussen Amy en de royals. “Nee, ze hebben nog steeds een warme band. Amy en Meghan zijn overeengekomen dat ze nog even in dienst blijft om de komst van de baby en hun nieuwe huishouden voor te bereiden. Maar daarna gaat ze haar eigen richting uit.”

Emotioneel uitgeput

Amy zou haar vertrek hebben aangekondigd, omdat ze liever niet in een omgeving werkt waar zoveel druk bij komt kijken. Zo zouden alle voorbereidingen van het koninklijke huwelijk en de pijnlijke situatie met Meghans vader Thomas haar emotioneel hebben uitgeput. (br.hln)


» Reageer (0)
09-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autobiografie Elton John verschijnt in oktober: “Ik ben klaar om mijn verhaal te vertellen”

Autobiografie Elton John verschijnt in oktober: “Ik ben klaar om mijn verhaal te vertellen”

https://images4.persgroep.net/rcs/bkVBZUEb5aNLCJJQ1lJ6nfvGDkc/diocontent/142964532/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Fans van Elton John moeten nog even geduld hebben voordat zij het levensverhaal van de artiest kunnen lezen. De autobiografie van de 71-jarige popster verschijnt in oktober. Dat maakte de zanger zelf bekend op Twitter.

“Mijn leven was een ongelofelijke rollercoaster-rit en nu ben ik er klaar voor om mijn verhaal, in mijn eigen woorden, te vertellen”, schrijft Elton. In een bijgevoegde video vertelt de zanger, zittend op een trapje in zijn favoriete boekenwinkel in Londen, dat hij erg uitkijkt naar het resultaat van zijn schrijven. “Er zijn zoveel boeken over mij geschreven, maar die vertellen niet de echte waarheid. Ik kan niet wachten totdat jullie kunnen lezen wat ik over mijn leven heb te zeggen”, aldus Elton. Het boek, waarvan de titel nog niet bekend is, komt op 15 oktober uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er loopt een paard (los) op straat: schimmel

Er loopt een paard (los) op straat: schimmel Jenny is een beroemdheid in Frankfurt

https://images4.persgroep.net/rcs/WrDSD-wm4MABdtPt1OAO7px5EF4/diocontent/143062975/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Regelmatig krijgt de politie in Frankfurt bezorgde telefoontjes: “Er loopt hier een wit paard zonder eigenaar over straat”. Maar dan weten de agenten: dat is Jenny. De 22-jarige schimmel is een bekend gezicht in de straten van de Frankfurtse wijk Fechenheim.

Iedere ochtend zet eigenaar Werner Weischedel (79) de staldeuren van Jenny open. Vervolgens stapt de 22-jarige Arabier doodgemoedereerd de straat op om een blokje om te gaan maken. Rustig knabbelt ze aan struiken en bosjes en loopt ze langs de trambaan richting een beschermd natuurgebiedje aan de oever van de Main. 

In Frankfurt kent iedereen Jenny, schrijven Duitse media. Als ze op straat loopt, groeten passanten haar als was ze de buurvrouw. “Goedemorgen”, zegt Raphael Wöllstein (32) bijvoorbeeld, die met de kinderwagen op wandel is. Zijn twee honden kwispelen als ze Jenny zien. “Ze loopt hier al jaren rond”, zegt Wöllstein tegen de Rheinische Post. “Ik vind het geweldig.”

Volgens Jenny’s baasje Weischedel is er in al die jaren nog nooit wat gebeurd. Nou ja, een keer probeerde een hond haar in haar achterbenen te bijten. “Die kreeg een trap en belandde zo in een bramenstruik.” Maar de trambestuurders kennen de schimmel en rijden een beetje langzamer als ze haar zien lopen. “Eén bestuurder riep een keer over de luidspreker: ‘Maak eens een beetje plaats, Jenny!’”

Kaartje om de nek

De politie heeft geen problemen met het loslopende paard, dat een kaartje om de nek draagt met de tekst ‘Ik heet Jenny, ben niet weggelopen en ben alleen maar op wandel!’ “We zijn nog nooit in actie hoeven komen.”

Tot een halfjaar geleden ging Jenny altijd met haar metgezel Charly op pad, maar die overleed aan kanker. Volgens eigenaar Weischedel laat dat de schimmel niet tegenhouden en blijft ze ook in haar eentje genieten van een uitgebreide dagelijkse wandeling. Pas in de namiddag komt ze weer thuis. “Dan weet ze dat er voer in haar bak zit.”

Video’s van Jenny worden op internet massaal bekeken. Niet iedereen is positief: dierenbeschermers hebben kritiek op het feit dat de schimmel zonder gezelschap onderweg is en mogelijk een gevaar vormt voor medeweggebruikers. (br.hln)


» Reageer (0)
08-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het kindje van prins Harry en Meghan een compleet ander leven tegemoet gaat dan de andere royals

Waarom het kindje van prins Harry en Meghan een compleet ander leven tegemoet gaat dan de andere royals

https://images0.persgroep.net/rcs/z_l3A44zgFyiU_7UXk974d18uHg/diocontent/143064036/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wordt het eerste kindje van de Britse prins Harry (34) en Meghan Markle (37) straks een jongen of een meisje? En welke naam zal hun oogappel dragen? Royaltywatchers en bookmakers hebben nu al een vette kluif aan alle speculaties. Toch zou één ding al wel vaststaan: de kleine royal gaat een compleet ander leven tegemoet dan bijvoorbeeld prins George, prinses Charlotte en prins Louis, de kinderen van prins William en Kate Middleton. 

De royaltyfans kijken er ongetwijfeld nu al naar uit: de dag dat het eerste kindje van prins Harry en Meghan Markle ter wereld komt. Op dat moment is het uiteraard nog wachten, maar intussen raken wel steeds meer details bekend over hoe de kleine prins of prinses zal worden opgevoed. Harry en Meghan zouden ook willen dat hun oogappel liefst zo ver mogelijk van alle spotlights en de media opgroeit.

Geen adellijke titels

“Ze willen een zo normaal mogelijke opvoeding”, klinkt het. Daarom zouden Harry en Meghan bij de Queen hebben aangekaart dat ze willen dat hun kindje zonder officiële titels door het leven gaat. Die adellijke titels liggen immers al te wachten: een zoon zou zich Earl of Dumbarton mogen noemen, een dochter Lady Mountbatten-Windsor. Ter vergelijking: de officiële titel van prins George is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge. 

Allicht nooit op de troon

Nog een groot verschil: de kans dat het kindje van Harry en Meghan Markle ooit de Britse troon zal bestijgen, lijkt haast onbestaande. Hun baby wordt zevende in lijn van de troonopvolging, na prins Charles, prins William, prins George, prinses Charlotte, prins Louis en prins Harry. Met die ‘druk’ zal de royal tijdens zijn of haar leven dus wellicht geen rekening moeten houden. Alles lijkt erop te wijzen dat de baby van Harry en Meghan zal kunnen genieten van de voordelen van het koningshuis, zonder aan al te veel plichten te zullen moeten voldoen.

Ver weg van koninklijke hetze 

“De hertog en de hertogin van Sussex, die zich voorbereiden op de komst van hun eerste kind, nemen hun intrek in Frogmore House, op het kasteeldomein van Windsor”, deelde Kensington Palace een tijdje geleden mee. Er werd nochtans altijd verwacht dat ze zouden verhuizen naar een ruim appartement in het paleis zelf, net zoals Harry’s broer prins William, zijn echtgenote Kate en hun drie kinderen. Maar het wordt dus Frogmore Cottage, wat in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen klein optrekje is. 

Opvallend dus, want in tegenstelling tot Kensington Palace - dat in het centrum van Londen ligt - ligt Frogmore een dertigtal kilometer ten westen van de Britse hoofdstad. Het paar trekt dus een stuk verder weg van de rest van de koninklijke familie. “Ze willen gewoon niet naast Kate en William wonen”, klonk het eerder. De verhuis past natuurlijk perfect binnen het plan om hun baby uit de spotlights te houden. 

Geen hulp van nanny

Meghan en Harry willen dus vooral hun eigen koers varen. Daarom ook dat bij de opvoeding een prominente rol is weggelegd voor Doria, de moeder van Meghan. Zij zal het koppel bijstaan tijdens de opvoeding, in plaats van een klein leger kindermeisjes. Harry en Meghan zouden hun kinderen zo bepaalde waarden willen meegeven in het leven. Het gaat dan vooral om het tonen van hun medemenselijkheid. 

Als ze dan toch een professional moeten inhuren, dan zou Meghan erop staan een zogenaamde Manny, een mannelijke oppas, in te huren. “Meghan heeft toch nog veel meer feeling met de Amerikaanse gebruiken, dan met die van Engeland. Ze wil graag een in haar ogen meer verlichte, moderne Amerikaanse benadering introduceren in het Britse koninklijk huis.”

Genderfluïde opvoeding 

Bovendien zouden prins Harry en zijn vrouw Meghan hun kind naar verluidt zonder stereotypes willen opvoeden. “Meghan heeft het met een aantal vriendinnen gehad over de geboorte en over hoe zij en Harry hun kind willen opvoeden”, klinkt het. “Het woord dat ze gebruikte was fluïde. Ze zei dat zij en Harry van plan zijn de kleine groot te brengen met een losse genderbenadering en geen stereotypen op willen leggen.” 

Overigens wordt nu al gefluisterd dat de hertogin van Sussex in verwachting is van een zoontje, zo zou ze tijdens haar luxe babyshower in New York aan haar vriendinnen hebben verteld. De babykamer zou wit met grijsaccenten zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70% van de vrouwen draagt verkeerde bh-maat: met deze tips kies je wel de juiste voor jouw boezem

70% van de vrouwen draagt verkeerde bh-maat: met deze tips kies je wel de juiste voor jouw boezem

https://images0.persgroep.net/rcs/9NhgeFq-TRBB9jk2YyF9Xfc6ix0/diocontent/133719595/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Klein of groot, rond of peervorming, een beetje of net zéér asymmetrisch. Geen enkel paar borsten is hetzelfde, en dat maakt dat de zoektocht naar een perfect passende beha niet altijd even vlot verloopt. Uit een enquête die Fedelin, de Federatie voor de zelfstandige lingeriedetaillist, deed onder haar leden, blijkt dat maar liefst 70% van hun nieuwe klanten binnenkomen met een foute BH-maat aan. Je moet immers niet alleen rekening houden met je cupmaat, maar ook met de vorm van je buste. Lingerieontwerpster Ra’el Cohen legt uit waar je op moet letten. 

Elke vrouw wil een beha die als gegoten zit, maar het is niet altijd evident om het juiste exemplaar te kiezen. Merk je dat de bandjes van je schouders zakken, de behabeugel op je borsten drukt, het middenstuk niet plat op je borstkas ligt of je borsten niet meer mooi in de cups passen? Dan is dat een teken dat je lingeriekast aan vernieuwing toe is. 

De beste oplossing is hulp vragen aan een professional. Maar omdat we allemaal weleens verlegen muurbloempjes zijn - zéker in een lingeriewinkel - geeft Ra’el Cohen, creatief directeur bij lingeriemerk ThirdLove, enkele tips om het klusje te klaren. 

Asymmetrische borsten 

Bij zowat alle vrouwen is de ene borst een tikje groter dan de andere, dat is dus absoluut niets om je zorgen over te maken. Is er toch een heel groot verschil tussen je twee beste vriendinnen? Kies dan een plunge beha met uitneembare pads. Cohen: “Plunge beha’s hebben een kleinere cup die laag uitgesneden is. Door simpelweg de vulling weg te halen langs de kant van je grote borst, creëer je wat evenwicht en symmetrie voor je boezem.”

Klokvormige borsten

Jouw borsten zijn bovenaan smaller, onderaan wat groter en voller. Net daarom hebben ze ook wat extra ondersteuning nodig. Een bralette is dus géén goed idee, zelfs niet als je buste aan de kleine kant is. “Een goede ondersteuning met voorgevormde beugel is een must”, vindt Cohen. “Heb je een grotere voorgevel, dan zoek je tijdens het shoppen best naar beha’s met grote cups.”

Zijwaartse borsten

Je kan gemakkelijk testen of jij zijwaartse borsten hebt. Kan jij drie of meer vingers tussen je twee borsten plaatsen? Dan behoor jij tot deze categorie. “Kans is groot dat iemand met zijwaartse borsten de voorkeur geeft aan een beha die de boezem een beetje bijeen drukt”, legt Cohen uit. Ze raadt dan ook een plunge aan, eventueel in combinatie met een push-upvulling. Ook beha’s die je vooraan open en dicht moet doen, houden je borsten wat dichter bijeen. 

‘Atletische’ borsten

“Sommige sportieve vrouwen hebben een bredere borstkas en kleinere borsten”, zegt Cohen nog. Ga voor een balconette of een T-shirtbeha, respectievelijk een exemplaar waarbij de cups horizontaal uitgesneden zijn en dicht tegen elkaar staan of eentje met platte naden.

“Net omdat borsten zo uniek zijn, is het moeilijk om algemene richtlijnen op te stellen”, zegt Cohen nog. De meeste mensen hebben aan haar tips genoeg om een goede beha te vinden, anderen kunnen nog wat extra begeleiding gebruiken. Zit jij nog met vragen? Dan doe je er toch goed aan om de stoute schoenen aan te trekken en hulp te vragen aan die professionele verkoopster.

Lingerieweek

Vind je het toch nog moeilijk om op je eentje de juiste beha uit te kiezen? Fedelin wil met de Lingerieweek, die doorgaat van vrijdag 8 (Internationale Vrouwendag) tot en met zaterdag 16 maart, alle vrouwen de kans geven om gratis advies in te winnen zodat ze de juiste beha kunnen kiezen en zo comfortabel en zonder gezondheidsklachten door het leven kunnen gaan. Ze nodigen daarom alle vrouwen uit voor een gratis pasbeurt en professioneel advies – zonder aankoopverplichting - in een deelnemende lingeriewinkel. De winkels zijn terug te vinden op www.lingerieweek2019.be.  (br.hln)


» Reageer (1)
07-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ongeschreven regels van kleding met de hand wassen

De ongeschreven regels van kleding met de hand wassen

https://images3.persgroep.net/rcs/vfs8UNlZVQFEr_KlsmIP37xx_Qw/diocontent/143006971/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vroeger werd alle kleding met de hand gewassen. Tegenwoordig hebben (gelukkig) enkel items gemaakt van delicate stoffen een wasvoorschrift dat aanraadt om het met de hand te wassen. Mag dat ook met het handwasprogramma van je wasmachine, moet je een speciaal wasmiddel gebruiken en wat als een kledingstuk bijvoorbeeld zowel wol als polyester bevat? We beantwoorden enkele ‘prangende’ wasvragen.

Als je niet weet of een kledingstuk met de hand gewassen moet worden of niet, moet je even het wasvoorschrift lezen dat aan de binnenkant van de zoom van een kledingstuk genaaid zit. Al wil dat niet zeggen dat je ook daadwerkelijk met een emmer water en je handen aan de slag moet gaan. Daar kunnen we eigenlijk kort in zijn: dat doe je beter nooit.

Door daadwerkelijk met de hand te wassen, beschadig je de textielvezels omdat je het kledingstuk wel moet uitwringen en kneden. Ook wordt het er minder proper door en kunnen kleuren doorlopen. Voor items gemaakt van zijde en katoen kies je best voor het koude handwasprogramma van je wasmachine. Kledingstukken van wol en kasjmier was je daarentegen beter op het wolprogramma omdat het koude water van de handwasstand de vezels doet schrikken waardoor het kledingstuk kan krimpen.

Items van zijde of stukken met bijvoorbeeld pailletten of veel verschillende materialen breng je best naar de droogkuis om zeker te zijn. Hoewel je ook winterjassen in principe zelf kan wassen, zoals we hier al uitlegden, is en blijft dat wel op eigen risico. Als je zeker wil zijn dat je jas nog een volgende winter mee kan, is chemische reiniging ook hierbij aangeraden.

Een aantal extra tips

- Als je wasmachine geen handwasprogramma of wolprogramma heeft, kun je wol, kasjmier en angora wassen op 30°C. Het wasprogramma mag ook maar een maximaal toerental van 1.200 toeren per minuut hebben.

- Vlekken zijn veel moeilijker te verwijderen als ze opgedroogd zijn, dus probeer vuile kleding altijd zo snel mogelijk in de wasmachine te stoppen.

- Was delicate stoffen niet te veel. Een wollen trui was je best maar een 5-tal keer per jaar. Hang het kledingstuk in tussentijd even buiten en gebruik een verfrissende spray zoals de ‘knitwear mist’ van Marie-Stella-Maris en I Love Mr. Mittens om vieze geurtjes te elimineren.

- Het klinkt misschien gek, maar het is belangrijk om de textielvezels rust te gunnen. Draag een kasjmieren trui bijvoorbeeld liefst geen 2 dagen achter elkaar, maar laat het na 1 keer dragen even rusten in je kledingkast. Zo blijft het veel langer mooi.

- Bij een kledingstuk dat gemaakt is van verschillende materialen, hou je altijd rekening met de zwakste vezel. Bij een trui van wol en katoen is dat bijvoorbeeld wol. En dus hoor je het te wassen op het wolprogramma, ook als er maar 20% wol in zit.

- Verder is ook de keuze van je wasmiddel belangrijk. Was fijne was altijd met een aangepast wasmiddel voor wol, zijde én fijne was. Het wasmiddel beschermt je delicate kleding tegen krimpen, vervilten en verkleuren.

- Wol is een natuurlijk materiaal dat de eigenschap heeft om te gaan ‘opwollen’. Dat heeft niets te maken met de manier waarop je het wast. Een wolkammetje, zowel handmatig als elektronisch, biedt soelaas.  (br.hln)


» Reageer (1)
05-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is hoelang je precies onder de douche moet staan volgens dermatologen

Dit is hoelang je precies onder de douche moet staan volgens dermatologen

https://images1.persgroep.net/rcs/o8_z5UMRCjoOfRHmagbAp0IbenY/diocontent/142871500/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoewel een warme douche de perfecte remedie is tegen een grijze winterdag, is de hitte niet zo goed voor je huid. Uit verschillende studies blijkt namelijk dat heet water het vocht van de opperhuid kan wegstrippen, waardoor je huidbarrière aangetast wordt en ontstoken raakt. Het gevolg? Een droge huid. Dermatologen hebben dan ook een aantal richtlijnen waar je je beter aan houdt om je huid zo weinig mogelijk te beschadigen.

Ten eerste, hou je je douches het best zo kort mogelijk. Je hoeft er geen sprintje van te maken, maar ze hoeven ook niet zolang te duren als een aflevering van je favoriete Netflix-serie. “Douche je maximaal 15 minuten”, vertelt dermatoloog Mona Gohara. “Dat is op zich al behoorlijk lang. Beginnen je tenen en vingers te rimpelen, dan heb je er zeker te lang onder gestaan.”

Eerder verklaarden wetenschappers ook al dat het geen goed idee is om je elke dag te douchen. “Je te vaak wassen doet meer kwaad dan goed. Het droogt je huid uit en zorgt voor irritaties. Je wast immers de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Beperk het douchen daarom het liefst tot om de twee à drie dagen. Voel je je toch vuil, was je gezicht, oksels, de zone onder je borsten en geslachtsorganen dan tussendoor met wat water”, aldus dermatologe Katherine Ashenburg.

En hoewel de lengte van je douche en hoe vaak je je doucht van belang zijn, is het ook belangrijk om de temperatuur in de gaten te houden. “De temperatuur van het water zou ongeveer even warm moeten zijn als wat je verwacht van een verwarmd zwembad in de zomer, wat zo rond de 30 °C is”, legt dermatoloog Joshua Zeichner uit. “Is je water warmer, dan bestaat de kans ook dat je je huid beschadigt.”

Tot slot raden de dermatologen aan om niet te kwistig te zijn met douchegels of reinigers. “Het is een mythe dat je je elke dag een reinigsmiddel nodig hebt om je lichaam te wassen. Voor de meesten volstaat je gewoon afspoelen met wat water al. De enige uitzondering is nadat je fel gezweet hebt, bijvoorbeeld na het sporten. De gebieden die de meeste nare geurtjes verspreiden, zoals je oksels en voeten, zeep je daarentegen wel beter in.” (br.hln)


» Reageer (1)
04-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Absoluut mirakel”: zusjes van 5 en 8 die verdwenen in Californische wildernis na twee dagen levend teruggevonden

“Absoluut mirakel”: zusjes van 5 en 8 die verdwenen in Californische wildernis na twee dagen levend teruggevonden

https://images1.persgroep.net/rcs/nLY1XGuBMQN5XDw74GjrU96zphw/diocontent/142866975/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De lokale sheriff noemde het nieuws een “absoluut wonder”, en dat was het ook. Na een zoektocht van twee dagen hebben hulpverleners twee piepjonge zusjes, Caroline (5) en Leia (8) Carrico, ongedeerd teruggevonden in de wildernis in het noordwesten van de Amerikaanse staat Californië. De meisjes verdwenen tijdens een wandeling in het dichtbeboste en bergachtige gebied, en konden overleven dankzij survivaltechnieken, die ze bij hun jeugdbeweging hadden geleerd, en granolarepen.

Caroline en Leia waren vrijdagnamiddag het laatst gezien aan hun ouderlijk huis. Ze hadden hun moeder gevraagd om een wandeling te maken, maar zij kon niet mee omdat ze nog wat huishoudelijke klusjes moest afwerken. Bovendien verbood ze haar dochters alleen te vertrekken. Toch deden Caroline en Leia het. De moeder merkte rond 15 uur in de namiddag dat haar dochtertjes verdwenen waren. Ondertussen waren ze al verdwaald toen ze een hertenspoor wilden volgen.

De moeder had nog een extra reden om zich zorgen te maken. De plaats vanwaar de meisjes verdwenen, het stadje Benbow gelegen bij het nationaal park Richardson’s Grove, is een dichtbebost, bergachtig en verlaten gebied in het county Humboldt in het noordwesten van de staat Californië. Voor de dichtstbijzijnde stad Eureka moet je vanuit Benbow al zo’n 113 kilometer rijden. De bekendste stad, Sacramento, ligt op een afstand van liefst 320 kilometer.

De moeder riep meteen hulp in van familie, buren en vrienden om de meisjes te helpen zoeken. Ook de politie werd opgeroepen en zocht de daaropvolgende nacht het hele gebied uit, maar zonder resultaat. De zoekactie werd op zaterdag uitgebreid met honderden hulpverleners, helikopters en speurhonden. Men vreesde echter voor het ergste aangezien het gebied één grote wildernis is. Tot enkele hulpverleners de meisjes op het spoor kwamen dankzij hun voetafdrukken en papiertjes van hun snoeprepen.

In koude en regenachtige weersomstandigheden werden Caroline en Leia gisterenochtend ongedeerd en gezond teruggevonden door twee brandweervrijwilligers. Ze vonden de zusjes op ruim twee kilometer van hun ouderlijke huis in Benbow.

“Dit is een absoluut wonder”, zei de lokale sheriff William Honsal. “Dit is een ruig gebied, een extreme omgeving. Hoe ze hier 44 uur lang overleefden, is best verbazingwekkend.” 

Het heugelijke nieuws werd aangekondigd met een foto waarop een van de twee meisjes te zien is met roze laarsjes, vuile jeans, een trui en een wollen muts. Alsof ze goed voorbereid was op een lange wandeling. De post werd op Facebook bijna 9.000 keer aangeklikt en meer dan 8.000 keer gedeeld.

Later op de dag werden ook nog beelden van de helden die de meisjes terugvonden hadden, en de hereniging met de familie gedeeld. “Hier is een beeld van de twee helden die Leia en Caroline hebben gevonden. We zijn Delbert Chumley en Abram Hill ontzettend dankbaar voor hun hulp bij deze 44 uur durende zoektocht. We zijn ook de assisterende instanties en meer dan 210 hulpverleners dankbaar”, aldus het Humboldt County Sheriff’s Office. (br.hln)


» Reageer (0)
03-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft leeflonen uitgekeerd aan niet-Belgen:

Helft leeflonen uitgekeerd aan niet-Belgen: “Deze Sinterklaaspolitiek is onhoudbaar voor onze sociale zekerheid”

https://images3.persgroep.net/rcs/libZcTdKv8ujpKGxNEf92NBhBtE/diocontent/141871888/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Van de bijna 1 miljard euro die afgelopen jaar werd uitgekeerd aan leeflonen ging zowat de helft naar niet-Belgen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas opvroeg bij minister van Maatschappelijke Integratie Ducarme.

Wie onvoldoende bestaansmiddelen heeft kan beroep doen op het leefloon bij het OCMW. De kostprijs ervan bedroeg vorig jaar 990 miljoen euro. Nooit eerder lag dat bedrag zo hoog. Opvallend: 440 miljoen euro of zowat de helft van het totale budget wordt uitgekeerd aan mensen die niet over de Belgische nationaliteit beschikken. 

Het aandeel van buitenlanders in de uitbetaling van de leeflonen zit al enkele jaren in stijgende lijn. In 2012 was dat nog een derde van het totaalbudget. Vandaag is dat de helft. Er is een duidelijke toename bij niet-Europeanen. Vergeleken met de regeerperiode Di Rupo is er sprake van een stijging met 105 procent. De regering-Michel spendeerde op vier jaar tijd 1,4 miljard euro aan leeflonen voor niet-Europeanen, meer dan het dubbele als Di Rupo.

Barbara Pas van Vlaams Belang waarschuwt: “Open grenzen en een open sociale zekerheid zijn onverenigbaar. We moeten ophouden met Sinterklaas te spelen voor de hele wereld. Doen we dat niet, dan gaat ons sociaal bijstandssysteem onvermijdelijk naar de haaien. De eerste slachtoffers daarvan zullen onze eigen behoeftigen zijn.” (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axel Daeseleire geeft politiek veeg uit de pan na overlijden dakloze Graeme:

Axel Daeseleire geeft politiek veeg uit de pan na overlijden dakloze Graeme: “Politiek wachtte op zijn dood”

https://images2.persgroep.net/rcs/DPERSYqCw8N5VNn9P9fgPoeOzO8/diocontent/113731694/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Afgelopen donderdag is de dakloze Engelsman Graeme overleden in het Stuivenbergziekenhuis. Hij verbleef er een tijdje op intensieve zorgen. Tv-maker Axel Daeseleire reageert erg boos op zijn overlijden. “Gevoel overheerst dat politiek wachtte op zijn dood. Dat maakt me razend.”

Nadat eerder de bekende dakloze Louis overleed, is Antwerpen opnieuw een bekende straatfiguur kwijt. De Engelsman Graeme, bekend uit het VIER-programma ‘Project Axel’, is overleden. Hij overleed afgelopen donderdag al in het Stuivenbergziekenhuis waar hij al een tijdje was opgenomen. “Graeme verbleef een week op intensieve zorgen maar zijn lichaam was op. Hij is in alle rust overleden,” vertelt Haiyet van Victor 5, het daklozencentrum waar Graeme verbleef. “Je mag niet vergeten dat je per jaar dat je dakloos bent meteen vijf jaar ouder wordt.” 

Lessen trekken

Tv-maker Axel Daeseleire leerde Graeme kennen door zijn programma Project Axel. Maar ook na de opnames zocht Axel Graeme op en werden ze vrienden. Daeseleire reageert erg boos op de dood van Graeme en geeft de politiek een veeg uit de pan. “Mensen als Graeme worden niet correct opgevangen. Zo simpel is dat. Ik denk dat we hier een heel zware les uit moeten trekken. We leven in België maar hier sterven mensen op straat zoals in Derde Wereldlanden,” vertelt Axel. 

“Ik heb als tv-maker problemen aangekaart en daar is niets mee gedaan. Daar word ik razend van. Ik pretendeer niet dat ik de oplossing heb maar dat is ook niet mijn taak. Ik ben niet de politieker.” Volgens Daeseleire moet er sowieso iets gedaan worden aan de faciliteiten en hij verwijst naar het project Housing First in Finland waar mensen in de problemen eerst een dak boven het hoofd krijgen. “Maar dat kost natuurlijk geld. We moeten allemaal eens goed nadenken waar we heen willen met onze maatschappij en welke prijs we daarvoor willen betalen. Ik heb heel hard het gevoel dat de politiek wachtte op de dood van Graeme zodat het ‘probleem’ zichzelf oploste.”

Erg gevoelig

Graeme was steevast te vinden in de buurt van de Groenplaats in zijn rolstoel. Hij werd bekend in Vlaanderen door zijn norse houding en opvliegend karakter maar tegelijk was hij ook erg gevoelig. “Achter elke norse man schuilt iets kwetsbaar. Hij brulde wel eens maar dat was een soort verdedigingsmechanisme. Je mag niet vergeten in welke situatie hij verkeerde. Je bent niet alleen dakloos maar je zit ook nog eens aan een rolstoel gekluisterd,” vertelt Haiyet. “Eén ding moet je hem nageven: hij was altijd heel eerlijk en oprecht.” 

Maandag zullen Victor 5 en de stad de koppen bij elkaar steken om de begrafenis te regelen. “Wij zullen er zeker een persoonlijke touch aangeven. Ik kende Graeme achttien jaar, dat laat je niet zomaar achter je. We zullen hem zeker missen,” besluit Haiyet. 

Kabinet reageert

Het kabinet van schepen voor Sociale Zaken Fons Duchateau reageert op de uitlatingen van Axel Daeseleire. “Het is duidelijk dat meneer Daeseleire het dossier van Graeme niet kent. Wij hebben alles gedaan wat wettelijk mogelijk is om Graeme te helpen. Maar hij is wat wij noemen een zorgwekkende zorgweigeraar. Graeme wilde niet geholpen worden. Dat is de grote tragedie in dit verhaal,” zegt Michael Lescroart, woordvoerder van schepen Duchateau. “Het is erg jammer dat Daeseleire op deze manier reageert.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 geboden van klein wonen

5 geboden van klein wonen

https://images1.persgroep.net/rcs/hd6mSqGlTKKbjY4JopejUSz-wVw/diocontent/142724979/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

We wonen met z’n allen steeds kleiner en kleiner. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom op gezelligheid moet inboeten. Interieurexpert Megan Hopp deelt haar ultieme tips om je huis klein én fijn te decoreren. 

Kijk niet horizontaal, maar verticaal

“Hoe kleiner de ruimte, hoe beter het is om in de hoogte te werken. Hang je rekken, kunstwerken of spiegels een tikje hoger. Hierdoor zal je kamer wat groter lijken. Ik heb thuis zelf een grote spiegel hangen boven mijn tv, zodat je oog meteen naar boven wordt getrokken.” 

Kiezen is (niet) verliezen

Jammer maar helaas: je krijgt niet alles in je huis gepropt. Daar zal je je bij moeten neerleggen, meent Hopp. “In de plaats kan je beter een paar belangrijke stuks kiezen. In onze living kreeg de zetel bijvoorbeeld prioriteit op de eettafel. De ruimte was té klein om beiden neer te poten, dus we hebben de tafel laten vallen en gekozen voor een extra fauteuil. Dat is veel comfortabeler.” 

Kies je meubels kritisch

“Ik kan het blijven benadrukken: meubels die je aan de muur hangt, zijn oh zo handig. Laat je niet tegenhouden omdat je in de muur moet boren - dat is toch niet permanent en echt maar een kleine moeite.”

Laat open kasten links liggen

Open kasten en industriële rekken zijn het van het op Pinterest, maar volgens Hopp is het niet echt handig in een klein stekje. De reden: je moet al je rommel kwijt kunnen. “Zelfs één extra schuif kan goed van pas komen om al je gerief kwijt te geraken. In plaats van een salontafel heb ik een klein kastje naast mijn zetel gezet, zodat ik kleine spullen en hebbedingen erin kan opbergen.” 

Groter is beter

Wie klein woont, kan de neiging hebben om ook kleinere meubels te kopen. Toch raadt de interieurexpert dat af. “Dat is het slechtste wat je kan doen. Dankzij grotere meubels lijkt je kamer ook groter. Kleinere meubels wekken al snel de indruk dat je rondloopt in een poppenhuis voor volwassenen. Nog een extra voordeel is dat grotere meubels ook extra comfortabel zijn. Win-win!” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raar maar waar: je tandpasta kan de schuldige zijn van je puistjes

Raar maar waar: je tandpasta kan de schuldige zijn van je puistjes

https://images3.persgroep.net/rcs/ESI8ijzyy-T0fTertH9zYLPGlJc/diocontent/142776803/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Puistjes: we doen er alles aan om ze te vermijden. We kopen niet-comedogene make-up, reinigen ons gezicht op de juiste manier en we proberen niet te veel aan ons gezicht te prutsen. Maar wist je al dat ook je tandpasta de schuldige zijn van het ontsierende euvel?

“Natriumlaurylsulfaat of SLS dat in veel tandpasta’s zit is een van de grootste vijanden voor je huid”, legt Cody Levine, die SLS-vrije tandapasta’s maakt, uit. “Dat ingrediënt wordt vaak gebruikt in tandpasta, shampoo, zeep en wasmiddel om het te laten schuimen, maar werkt irriterend en kan leiden tot een droge huid en aftjes in je mond.”

Dat bevestigt ook dermatoloog Joshua Zeichner. “SLS is het bekendste sulfaatbestanddeel dat uit sulfaatvrije producten wordt gehaald. Het staat bekend om zijn irriterende werking waardoor je huid ontstoken kan raken. Vroeger werd het vaak gebruikt in gezichtsreinigers en tandpasta’s omdat het werkt als een oppervlakteactieve stof die het vuil van je huid en tandvlees verwijdert. Maar als het schuim de huid rond mond raakt, kan ze geïrriteerd en ontstoken raken. Het kan je huid ook erg uitdrogen wat de olieproductie doet stijgen en dat resulteert dan weer in puistjes.”

En ook tandartsen zijn het erover eens dat we perfect zonder een dagelijkse dosis SLS kunnen. “Ik geef de voorkeur aan tandpasta’s die SLS-vrij zijn”, aldus cosmetische tandarts Jon Marashi. “Het heeft immers geen enkele zin om een SLS-product te gebruiken als er betere alternatieven op de markt zijn die dezelfde of zelfs een betere werkzaamheid bieden.” Voorbeelden van tandpasta’s zonder SLS die je bij ons kan vinden zijn onder andere Bluem en Zendium. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!