NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


29-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/3/4/20160727084411/media_xll_8916979.jpg

 

We mogen hoge hakken dan wel altijd claimen als kenmerk van vrouwelijke elegantie, dit nieuwtje ondergraaft heel die theorie. De hak werd oorspronkelijk voor niemand minder dan mannen ontworpen. "Al in de 10de eeuw droegen mannen hakken," legt kunsthistorica en curator van het schoenenmuseum in Toronto Elisabeth Semmelhack. Daar hoort wat uitleg bij.

Vandaag dragen we hakken voor een vrouwelijke look of om iets groter en slanker te lijken, maar dat is ooit anders geweest. De geschiedenis van de schoen waarmee we onszelf in naam der elegantie vrijwillig pijnigen, gaat terug tot in de 10de eeuw, weet Elizabeth Semmelhack van het Bata Shoe Museum in Toronto. Daar droegen Perzische mannen hakken op een paard, zodat hun voeten beter in de stijgbeugels pasten. Die trend werd door de Europeanen overgenomen in de 17de eeuw.

Hulpmiddel bij oorlogvoering

"Er bestaat een lange geschiedenis van mannen die hakken droegen voor ruiterlijke doeleinden," vertelt Semmelhack. Ze schreef ook het boek Standing Tall: The Curious History of Men in Heels. "We weten al dat cowboys hakken droegen. De hoge hak had oorspronkelijk alles met functionaliteit te maken, niet met mode, in tijden van oorlog. De hak was een extra instrument waarmee de ruiter stabiel bleef en zijn wapen beter kon gebruiken."

Van houten hak naar stiletto

Het duurde tot de 18de eeuw voor de hak als kenmerk van vrouwenschoeisel beschouwd werd. Stilaan kregen ze ook een vrouwelijkere vorm, met een dunnere hiel en een puntige teen. Al duurde het tot de jaren 50 van de vorige eeuw vooraleer hout werd ingeruild voor staal om hakken te maken. "Pas dan werd de stiletto geboren, met de karateristieke dunne naaldhak," legt Semmelhack uit. En de hak blijft vandaag ook verder evolueren, met onder meer plateauhakken, wedges en armadillo boots. We moeten toegeven dat ze al lang niet meer om puur functionele redenen worden gedragen, maar horen we daar iemand over klagen?  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen liever niet de enige broodwinner zijn

Waarom mannen liever niet de enige broodwinner zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/8/9/20160829095123/media_xll_9010059.jpg

Geld maakt niet gelukkig, en al helemaal niet als je een man bent, zo blijkt uit een nieuwe studie. Mannen van wie verwacht wordt dat ze het inkomen van de familie dragen, zijn een stuk minder gelukkig dan zij die die verantwoordelijkheid met hun partner delen.

De resultaten blijken vooral van toepassing te zijn op millennials. Het onderzoek werd namelijk uitgevoerd bij getrouwde mannen tussen 18 en 32 jaar oud. "De data geven aan dat wanneer mannen een grotere verantwoordelijkheid hebben voor het inkomen van hun gezin, hun psychologische welzijn en gezondheid erop achteruit gaat," vertelt Christin Munsch, assisistent-professor in de sociologie aan de universiteit van Connecticut.

Grote tol
Wanneer ze de enige kostwinner van het gezin zijn, vergt dit de grootste tol. In het onderzoek gaven alleenverdieners immers aan zich maar liefst 3,5 tot 5 procent minder goed te voelen, dan wanneer beide partners bijdragen. Opvallend: voor vrouwen werd het omgekeerde effect opgetekend. Hoe meer ze verdienden, hoe beter ze zich psychologisch voelden. En ook wanneer ze een lager aandeel hadden in het gezinsinkomen. In tegenstelling tot mannen werd ook hun gezondheid niet beïnvloed door het cijfertje op de loonbrief.

Zou het niet kunnen dat mannen wiens vrouwen evenveel of meer verdient, gelukkiger zijn simpelweg omdat ze meer geld hebben en minder hard hoeven te werken? Dat ontkennen de onderzoekers. Volgens hen staat het fenomeen los van alle factoren zoals leeftijd, opleiding, het totale inkomen of het aantal werkuren. Het zijn vooral de hoge verwachtingen en verantwoordelijkheid die een grote druk uitoefenen.

Gedaan met stereotype
Hoewel de man als kostwinner nog steeds het ideaalbeeld lijkt voor velen, is dit slechts een kortstondig fenomeen in de geschiedenis, aldus historica Stephanie Coontz. "De traditionele familie waarbij de man het brood op de plank brengt, bestaat niet," vertelt ze. "Dit beeld kwam pas erg laat in de geschiedenis aanwaaien, en het is geen lang leven beschoren. Het is tijd dat we het achter ons laten."

Kan het zijn dat de millennials de eerste generatie zijn die dat plaatje van de man als kostwinner naar de achtergrond verplaatsen? "We weten dat millennials op zoek zijn naar een evenwaardige relatie, waarbij beide partners evenveel bijdragen en evenveel verantwoordelijkheid dragen voor hun gezin," aldus Munsch. "Deze resultaten tonen aan wat er gebeurt wanneer mannen gedwongen worden om een bepaalde rol aan te nemen en meer verantwoordelijkheid op zich te nemen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze mishandelde pony herken je nu niet meer

Deze mishandelde pony herken je nu niet meer

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/3/0/20160829063802/media_xll_9009765.jpg

Een pony die enkele maanden geleden totaal verwaarloosd werd aangetroffen in een weiland in het Britse Surrey, is weer helemaal opgeknapt onder de liefdevolle zorg van een team toegewijde dierenartsen.

Toen de jonge pony, die Dora werd genoemd, enkele maanden geleden in een enorm leeg weiland werd aangetroffen door dierenrechtenactivisten, was ze in een vreselijke staat. Het arme beest had geen grammetje vet meer en haar ribben staken door haar met uitwerpselen besmeurde en vacht. Haar manen waren te lang, haar vacht dof.

Transformatie
De pony werd meteen naar de dierenarts gebracht, waar ze meteen een warm bad kreeg en een deken kreeg. Ze bleef er twee maanden tot ze weer gezond was. Inmiddels heeft Dory een ware transformatie doorgemaakt en is in niets meer de zielige pony van weleer te herkennen. "Dora is een lieve schat: we kunnen niet wachten tot we haar een permanent huis kunnen geven", zegt Anna Hemmings van het dierenasiel in Lockwood, in Godalming, Surrey.

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/16/0/20160829064647/media_xll_9009795.jpgKnuffels
"Dora's ideale plekje zou er een zijn met meerder pony's en voldoende ruimte om te grazen. Ook zou het fijn zijn als er een afdak is, waar ze onder kan schuilen bij slecht weer", zegt Hemmings. "Ze is een goede pony en hoopt op een thuis met veel liefde en knuffels", sluit ze af. (br.hln)


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas als chauffeur zin heeft, mag ik mee

"Pas als chauffeur zin heeft, mag ik mee"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/7/8/20160829023900/media_xll_9009548.jpg

Wie in een rolstoel zit en de bus wil nemen in Vlaanderen, kan maar beter een rit reserveren. Doe je dat niet, riskeer je dat de buschauffeur je simpelweg aan de kant van de baan laat staan. Het overkwam Sarah Willems (26) al meerdere keren, waardoor ze telkens te laat op haar werk verschijnt. "Ik heb het gevoel dubbel gestraft te worden", zegt Sarah.

Sarah Willems (26) is een vechtertje. Door een ziekte in haar kinderjaren zit ze al bijna heel haar jonge leven in een rolstoel. Toch blijft Sarah niet bij de pakken zitten. Integendeel, een tweetal maand geleden ruilde ze het ouderlijke nest in het Oost-Vlaamse Assenede voor een flatje in de Gentse binnenstad. Daar doet ze aan 'begeleid' wonen. Werken doet Sarah nog wel in Assenede. "Vrijwilligerswerk op het gemeentehuis. Ik help bij het onthaal, kleine administratieve taken... Ik wil me nuttig maken in het leven."

Dat wordt Sarah evenwel niet altijd even makkelijk gemaakt. Om op haar werk te geraken in Assenede neemt ze twee keer in de week de bus, een rit van een klein uur. Maar afgelopen maand liet een chauffeur van De Lijn Sarah al een aantal keer gewoon staan aan de halte. "De laatste keer was vorige week vrijdag. Ik was een halve dag te laat op mijn werk doordat de buschauffeur van dienst mij niet mee wilde nemen. Frustrerend. Blijkbaar is het te veel werk om mij in en uit de bus te helpen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standbeeld van Herman de Coninck onthuld in Zoo Antwerpen

Standbeeld van Herman de Coninck onthuld in Zoo Antwerpen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/5/12/3/20160828201426/media_xll_9008703.jpg

In de Antwerpse Zoo is vanavond een standbeeld onthuld ter ere van dichter en journalist Herman de Coninck (1944-1997). Het gaat om een initiatief van het district Antwerpen en de erven van de Coninck. Het standbeeld is van de hand van kunstenares Elke Van Steenbergen en combineert de gestalte van de jonge dichter met het hoofd van de oudere en wat weemoedige de Coninck die kijkt naar de door hem erg geliefde dierentuin.

Herman de Coninck bezocht de Zoo niet alleen erg vaak, zijn oeuvre omvat ook verschillende gedichten die een dier uit de dierentuin als onderwerp hebben, zoals flamingo's, olifanten, neushoorns en giraffen.

De Zoo ging in op het verzoek van het districtsbestuur en de familie omdat het idee past bij het kunstpatrimonium waarover de Zoo al beschikt, met zowel historisch als hedendaags werk. Uiteindelijk werd als locatie voor het standbeeld de kiosk gekozen, de grens tussen het sinds kort openbare plein en het betalende deel in de vernieuwde inkomzone.

Het standbeeld staat niet op een sokkel en bestaat uit een lichaam in donkerblauw gepatineerd brons en een hoofd in beige marmer met ogen in wit marmer en barnsteen. Volgens het district toont het "de synthese van iemand die veel keek naar de dingen en zijn rake observaties tegelijkertijd met humor en een grote kwetsbaarheid met zijn lezer wist te delen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vloek van de lotto: winnares verlaat man voor magnaat die nog tien keer rijker is

De vloek van de lotto: winnares verlaat man voor magnaat die nog tien keer rijker is

http://static0.hln.be/static/photo/2016/14/1/1/20160828115227/media_xll_9007876.jpg

Het leek niet stuk te kunnen voor de Britse Jason en Victoria Jones, toen ze in 2004 zo'n 2,7 miljoen euro wonnen met de lotto. Het koppel was nog maar pas getrouwd en schafte zich meteen een luxueus huis en een dure sportwagen aan. Intussen heeft de vrouw haar man verlaten voor een zakenman die nog tien keer meer bezit.

Het is niet de eerste keer dat het fout gaat met winnaars van het grote lot. Twee Britse koppels die respectievelijk 53 miljoen euro (Les en Smantha Scadding) en 174 miljoen euro (Adrian en Gillian Bayford) wonnen, gingen ook al uit elkaar. Maar niemand had gedacht dat het ook het lot zou zijn van Jason (41) en Victoria (41) Jones. Het pas getrouwde koppel kocht het winnende lot met het laatste muntstuk van een pond dat Victoria in haar tas had.

Ze kochten zich meteen een prachtig landhuis en een dure wagen en startten een vastgoedbedrijfje op in Wiltshire bij Oxford. Maar Victoria vertelt zelf dat de winst haar leven helemaal ruïneerde. "Het brengt heel wat stress met zich mee, dat mensen je altijd definiëren als lottowinnaar, ook nu nog. Ze behandelen je anders", zegt ze.

Fortuin
Vorig jaar begon het fout te gaan in haar relatie. Ze vertelde haar man dat ze hem zou verlaten. Een vakantie om de brokken toch nog te lijmen, mislukte toen haar echtgenoot berichtjes onderschepte naar een andere man, multimiljonair Mike Clare (61), een van de rijkste mannen van Engeland. Die verzamelde zijn fortuin met Dreams, een bedretailer die hij in 2008 verkocht voor 260 miljoen euro. Zijn vermogen wordt geschat op meer dan 300 miljoen.

Rokkenloper
Maar Clare is ook bekend als notoir rokkenloper. Iets wat ook zijn echtgenote Carol (57) weet. "Ik ga uit met heel wat verschillende vrouwen en mijn echtgenote is daarvan op de hoogte. We leven apart, maar we blijven getrouwd", zegt hij in een reactie op het nieuws.

"Ook mijn leven is om zeep", zucht Jason, intussen vader van twee kinderen. "Ik heb al acht maanden niet meer kunnen werken omdat onze relatieproblemen me helemaal de dieperik in trekken. We zijn intussen begonnen met het verdelen van onze eigendommen, waar we ooit zo gelukkig mee waren." (br.hln)


» Reageer (2)
28-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Canadese mannen ontdekken dat ze verwisseld werden na geboorte

2 Canadese mannen ontdekken dat ze verwisseld werden na geboorte

http://static2.hln.be/static/photo/2016/2/12/7/20160828023807/media_xll_9006952.jpg

Twee mannen, afkomstig uit een afgelegen gemeenschap in de Canadese provincie Manitoba, hebben zopas ontdekt dat hun ouders niet hun echte ouders zijn. De mannen, die elkaar kennen en in hetzelfde dorp wonen, werden 41 jaar geleden na de geboorte verwisseld in het hospitaal.

Leon Swanson en David Tait Jr. werden met drie dagen verschil geboren in het Norway House Indian Hospital in Keewatinook in 1975. Het hospitaal, gelegen in Cree-gebied (de Cree zijn een inheemse bevolkingsgroep in Canada, red.), werd destijds gerund door de federale overheid. Uit DNA-onderzoek blijkt dat ze kort na de geboorte met de verkeerde ouders naar huis werden gestuurd.

In tranen

Beide mannen huilden vrijdag tijdens de persconferentie waarbij de lokale autoriteiten meedeelden welke fout er 40 jaar geleden werd begaan.

"We hebben er geen woorden voor," zei David Tait Jr., "40 jaren zijn verstreken... [ik voel me] gewoon bezorgd, verward, boos". "Ik wil zo graag antwoorden", ging de man verder, "het gaat ons op een of andere manier beïnvloeden, dat weet ik. Het zal een lange weg worden". De mensen die hem opvoedden "zullen desondanks altijd zijn moeder en vader zijn", maar "hij heeft een andere broer, een andere vader en moeder", zei hij.

Taits vader, David Tait Sr., deelde mee dat de families door het nieuws dichter bij elkaar gebracht zullen worden: "We zijn overeengekomen dat we één familie zullen zijn". Zij vrouw voegde eraan toe dat alle betrokken ouders de mannen "willen blijven behandelen als hun eigen zonen".

Jarenlang vermoeden

Het is al het tweede keer op een jaar tijd dat een dergelijk geval aan het licht komt. In november 2015 ontdekten twee mannen die ook in 1975 geboren waren in hetzelfde ziekenhuis dat ze niet de biologische kinderen van hun ouders waren.

Dat nieuws zette Tait, Swanson en hun families ertoe aan om ook een DNA-test te laten uitvoeren. Omwille van gelijkenissen met elkaars ouders, hadden de mannen al langer het vermoeden dat ze bij de geboorte verwisseld werden.

"Crimineel"

"Ik kan dit nieuws niet anders omschrijven dan crimineel," zei Eric Robinson, een voormalig parlementslid dat het nieuws op de persconferentie bekendmaakte. "We kunnen leven met één vergissing, maar twee gelijkaardige vergissingen is niet aanvaardbaar. We kunnen het niet zomaar opzijschuiven als een fout. In mijn ogen was het echt een criminele handeling."

Onderzoek

Het Canadese ministerie van Volksgezondheid laat weten dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld om uit te zoeken wat er precies gebeurd is.

"De federale overheid is deze mensen iets verschuldigd", aldus Robinson. "Ze hebben het recht om te weten waarom dit hen overkomen is. Het zal moeilijk worden, er zullen ups en downs zijn en er zal nog veel meer pijn en verdriet zijn terwijl het verhaal zich verder ontwikkelt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Gypsy In My Soul

Van Morrison - Gypsy In My Soul

Klik op de foto om hem te beluisteren


Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.


» Reageer (1)
27-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse regering geeft alle 18-jarigen cultuurbonus van 500 euro

Italiaanse regering geeft alle 18-jarigen cultuurbonus van 500 euro

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/13/0/20160823182752/media_xll_8994900.jpg

Elke Italiaanse tiener die dit jaar zijn of haar achttiende verjaardag viert, krijgt van de regering een "cultuurbonus" van 500 euro cadeau. Daarmee kunnen ze onder meer boeken, museumbezoeken, filmtickets en tickets voor concerten en nationale parken kopen. Zo wil de Italiaanse overheid jongeren op het belang van cultuur wijzen.

Ongeveer 575.000 tieners komen in aanmerking voor de cultuurbonussen. Zij kunnen er vanaf 15 september aanspraak op maken door een speciaal ontwikkelde applicatie, die "18app" werd gedoopt, te downloaden op hun smartphone. Daarmee kunnen ze vouchers downloaden die zowel online als aan de kassa kunnen gebruikt worden.

Het initiatief zal de Italiaanse regering 290 miljoen euro kosten. Geld dat volgens haar goed besteed is. "Dit initiatief herinnert jongeren er aan hoe belangrijk cultuurconsumptie is, zowel voor zelfverrijking als voor het versterken van de samenleving", zegt regeringsfunctionaris Tommaso Nannicini, die het project leidt, in de krant Corriere della Sera. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel kost één schooljaar (van kleuterschool tot TSO)

Zoveel kost één schooljaar (van kleuterschool tot TSO)

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/5/11/20160827092709/media_xll_9005636.jpg

September komt eraan, en die start van het nieuwe schooljaar brengt naast een nieuwe boekentas nog heel wat kosten met zich mee. Van € 45 tot € 1.631: zoveel kosten schoolgaande kinderen op één jaar.

De Tijd vroeg cijfers op bij de Gezinsbond. Daaruit bleek dat de kleuterschool het goedkoopst is voor de portemonnee, met zo'n € 45 per jaar aan activiteiten en materiaal. De derde graad KSO is de grootste aanslag op de portefeuille, daar zijn ouders zo'n 1.631 euro kwijt op een jaar tijd. (br.hln)


» Reageer (0)
26-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: op kleinkinderen passen is goed voor oma's hersenen

Bewezen: op kleinkinderen passen is goed voor oma's hersenen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/6/7/20160824173556/media_xll_8998072.jpg

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen als je de kinderen nog maar eens bij oma dropt. Nee, je behandelt haar niet als gratis babysitter. Je helpt haar net haar hersenen gezond te houden. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Een nieuwe studie toont dat vrouwen die na de menopauze voor hun kleinkinderen zorgen minder risico lopen Alzheimer en andere kennisstoornissen te krijgen. Minstens één keer in de week tijd doorbrengen met de kleinkinderen zou perfect zijn.

Het Australische Women's Healthy Aging Project legde 186 postmenopauzale vrouwen drie tests voor. Daaruit bleek dat vrouwen die minstens één dag per week hielpen met de zorg voor de kleinkinderen beter scoorden op de hersentests.

Maar ook daar staat een limiet op. Als oma de kinderen meer dan vijf dagen per week op bezoek krijgt, heeft dat volgens het onderzoek juist een negatief effect op haar brein. (br.hln)


» Reageer (5)
24-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit moet je doen zodat je vakantie langer lijkt te duren

Dit moet je doen zodat je vakantie langer lijkt te duren

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/2/11/20160823115628/media_xll_8994056.jpg

Het enige vervelende aan vakantie? Er komt ooit een einde aan. Maar er is goed nieuws voor wie nog enkele dagen ontspanning voor de boeg heeft. Door niet te veel op voorhand te plannen, kan je vakantie langer lijken dan ze eigenlijk nog maar is. Dat tipt de Duitse psycholoog en expert tijdsperceptie Marc Wittman.

Het geheim van een schijnbaar langer durende vakantie, is volgens psycholoog Marc Wittman om je resterende verlofdagen niet van 's ochtends tot 's avonds helemaal vol te plannen. Dat komt doordat je besef van tijd anders is tijdens vakanties. Alles wat met planning te maken heeft en je weghaalt uit het "hier en nu", zal ervoor zorgen dat de tijd sneller voorbij lijkt te gaan, aldus de expert tijdsperceptie.

Dingen op voorhand plannen is handig en soms ook noodzakelijk op reis. Maar als het niet echt moet, adviseert Wittman om het rustig aan te doen en spontaan te bekijken waar je zin in hebt. Doordat je op het laatste nippertje beslist - zullen we een wandeling maken, of toch een terrasje doen? - ben je meer bezig met het hier en nu, waardoor het lijkt dat je tripje net iets langer duurt. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. (br.hln)


» Reageer (2)
23-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij geeft zonnebloem aan huilende onbekende. Wat zij hem dan vertelt, zet hun beider levens op z'n kop

Hij geeft zonnebloem aan huilende onbekende. Wat zij hem dan vertelt, zet hun beider levens op z'n kop

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/13/8/20160823171159/media_xll_8994713.jpg

Een man die een zonnebloem schonk aan een wenende onbekende, heeft verteld hoe die eenvoudige daad van barmhartigheid het leven van hen beiden op z'n kop heeft gezet. Het verhaal is zo mooi, zo puur en zo ontroerend dat het al honderdduizenden likes kreeg op Facebook.

Danny Wakefield uit de Amerikaanse stad Seattle had de zonnebloem eigenlijk gekocht voor iemand op wie hij dol was. Hij wilde de bloem onder de ruitenwisser van de wagen van zijn date steken maar omdat ze nog maar één keer met elkaar hadden afgesproken, vreesde hij dat het gebaar misschien van het goede te veel was.

De dertigjarige romanticus vond het echter zonde om de zonnebloem gewoon weg te smijten, dus wilde hij er iemand anders blij mee maken. "Door wat er vervolgens gebeurde, ben ik veranderd op een manier waar geen woorden voor te vinden zijn", schreef Danny op Facebook.

"Ik vertrok naar mijn werk en nam de zonnebloem mee. Onderweg stopte ik voor een koffie in een zaak waar ik zowat dagelijks kom. Ik zag hoe een vrouw zat te lezen terwijl tranen over haar wangen rolden. Het was alsof er een magneet in de zonnebloem zat die me naar haar trok. Van zodra ik haar zag, wist ik dat ik de bloem aan haar moest geven", vertelde de Amerikaan.

Dus stapte hij naar haar tafel en legde de situatie uit en zei haar: "Ik voel dat jij even bijzonder bent als de date die ik had, dus wil ik de bloem aan jou schenken."

Magie
Toen gebeurde er iets magisch waar Danny nog steeds moet van bekomen. "Nog voor ik de zonnebloem aan de vrouw kon overhandigen, vloog ze in mijn armen. Ze huilde van ontroering en dankbaarheid. Wat ze vervolgens zei, probeer ik nog steeds te vatten", aldus de dertiger.

De vrouw huilde omdat haar verloofde de week ervoor was gestorven, enkele maanden voor ze zouden trouwen. Op hun eerste afspraakje kocht hij haar een zonnebloem en dat zou hij blijven doen. Hij kocht alleen maar zonnebloemen, nooit rozen, omdat zij het licht in zijn leven was.

"Vandaag was hij, via mij, in staat om aan haar te tonen dat ze voor altijd zijn licht zou zijn. Het was een boodschap die niet in woorden uit te drukken valt", verklaarde Danny.

"Ik ril nog na terwijl ik dit schrijf. Je weet nooit hoe een simpel gebaar twee levens kan veranderen. Er zijn voor anderen, daar draait het om. Ik daag jullie uit om het leven van iemand anders wat op te vrolijken. De impact die je hebt, kan van onschatbare waarde zijn. Liefde verspreiden, verandert niet alleen levens maar redt ze ook", besloot Danny.

De post die op 21 augustus werd opgepikt door Facebookpagine 'Love What Matters', kreeg al bijna 200.000 likes. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arme ouders timmeren zelf rolstoel in mekaar voor verlamd kind

Arme ouders timmeren zelf rolstoel in mekaar voor verlamd kind

http://static1.hln.be/static/photo/2016/3/8/2/20160822173123/media_xll_8992532.jpg

De ouders van de Canadese baby Evelyn Moor (1) hebben zelf een rolstoel in mekaar getimmerd voor hun zieke dochter. Ze raakte verlamd na een intensieve kankerbehandeling. Door de kostelijke therapie, hadden Evelyns ouders geen geld meer over om een rolstoel op maat te kopen.

Toen Evelyn Moore vier maanden was, kreeg ze van de dokter te horen dat ze een hardnekkige spinale tumor had. Na acht rondes chemotherapie raakte de baby over zowat heel haar lichaampje verlamd. Ze kan alleen nog maar haar hoofd, nek en armen bewegen.

Radeloos
De ouders moeten zich radeloos gevoeld hebben, door de verlamming zal hun kind nooit kunnen stappen, maar ook niet normaal kunnen kruipen. Enkel in een rolstoel zou Evelyn zich gemakkelijk kunnen voortbewegen. Maar omdat de ouders zich blauw betaalden aan de kankerbehandelingen, hadden ze geen geld meer over om een rolstoel op maat te kopen.

Evelyns ingenieuze vader Brad kwam meteen met een oplossing uit de bus. Voor 100 dollar timmerde hij een rolstoel in mekaar. Dat met een snijplank, een babystoel en een paar wielen die hij online gekocht had. Het duurde twee dagen voor Evelyns rolstoel klaar was.

Gelukkig
Volgens Evelyns oncoloog is het meisje heel gelukkig. "Zoals elk ander kind kan ze zich vrij bewegen en alles exploreren. Ze is zelfs sneller dan haar leeftijdsgenoten", lacht hij. Volgens de ouders is haar ware persoonlijkheid naar boven gekomen sinds ze in de rolstoel zit. "Ze kent geen angst", zegt Evelyns mama Kimberly. "Ze rolt graag van hoge heuvels met haar handen in de lucht." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Je t'attends

Axelle Red - Je t'attends

Om haar te beluisteren druk op de fotoAxelle Red werd geboren te Hasselt op 15 februari 1968 als Fabienne Demal. Op driejarige leeftijd zette ze haar eerste danspasjes. In 1983 koos ze voor het zingen en bracht ze onder de naam Fabby haar eerste plaatje uit "Little girl". De echte doorbraak kwam er in 1989 met de single "Kennedy Boulevard" onder de nieuwe artiestennaam Axelle.

In 1993 kwam haar eerste album uit, "Sans plus attendre" ,dat zelfs in Frankrijk scoorde. Vanaf toen heette ze Axelle Red. Na het verschijnen van haar album volgden er nog vele andere, zowel in het Frans , Engels als in het Spaans. Axelle is dan wel afkomstig uit België, momenteel woont ze in de Franse hoofdstad Parijs waar ze al heel bekend is. Axelle Red is sinds enkele jaren getrouwd met Filip Vanes en samen hebben ze drie dochters: Janelle (21 januari 1999), Gloria (24 juni 2003) en Billie (15 april 2005).


» Reageer (2)
22-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans (94) overleden

Toots Thielemans (94) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/0/14/20160822094903/media_xll_8991164.jpg

Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans is vanmorgen overleden. De mondharmonicaspeler was 94 jaar. Dat heeft zijn management aan Belga gemeld.

Thielemans overleed in het ziekenhuis, waar hij verzorgd werd na een val vorige maand. "Toots Thielemans is deze ochtend in het ziekenhuis in zijn slaap overleden", zegt zijn manager Veerle Van de Poel. "Hij lag sinds vorige maand in het ziekenhuis, nadat hij ten val was gekomen, maar het is niet zo dat er complicaties waren opgetreden. Hij is overleden door ouderdom, zijn lichaam was gewoon op."

Toots Thielemans werd als Jean Baptiste Frédéric Isidor Thielemans geboren op 29 april 1922 in de Brusselse volkswijk Marollen. De jazzlegende werd in 2001 door koning Albert II tot baron verheven.

Thielemans stopte zijn muzikale carrière in maart 2014. Alle geplande concerten werden afgelast omdat de muzikant zich niet meer sterk genoeg voelde om nog een volledig optreden te spelen.

Thielemans speelde met de grootste jazzmuzikanten, zoals Miles Davis, Chet Baker, Charlie Parker, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Billy Joel.

Thielemans begon in de jaren 30 mondharmonica te spelen om zijn longen te trainen, omdat hij last had van astma. Zijn artiestennaam Toots is een verwijzing naar de muzikanten Toots Mondello en Toots Caramata. In 1964 kocht de Belg een huis in Amerika en vanaf dat moment woonde hij daar ook het grootste deel van de tijd.

Hij behield een groot huis in Brussel. Door die combinatie werd hij ook wel een 'Vlamerikaan' genoemd. Later kreeg hij twee eredoctoraten aan de universiteit van Brussel, zowel Franstalig als Nederlands.

Wellicht wordt later op de dag een rouwregister geopend in zijn woonplaats Terhulpen. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was je je haar best in de ochtend of net 's avonds?

Was je je haar best in de ochtend of net 's avonds?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/4/9/5/20160821124040/media_xll_8988980.jpg

Vanavond nog in de douche springen, of toch op maandagochtend vroeger uit je bed voor frisse lokken? Een dilemma waar we allemaal wel eens mee kampen, en dat haarexperten hier voor ons mee helpen oplossen.

"Of je je haar best 's ochtends of 's avonds wast, hangt af van je haartype," legt haarstyliste Tyler Colton uit. "Wie fijn haar heeft dat snel vet wordt, kan het best 's ochtends wassen. Doe dan vooral shampoo op de wortels en laat de rest vanzelf door je haar spoelen. Heb je haar met een dikkere textuur, dan maakt het niet veel uit of je 's ochtends of 's avonds een wasbeurt inplant. Dan hangt het vooral van je eigen voorkeur af en hoelang je nodig hebt om je haar 's ochtends in model te brengen."

Ook haarstyliste Amy Bradbury sluit zich daar bij aan. "Dames met dunne, fijne haardossen die snel uitzakken en niet goed in model blijven, wassen hun haar best in de ochtend." Zij vult nog aan met extra advies voor krullen en dik, golvend haar: "Dan lijkt het mij beter om 's avonds te wassen. Volle krullen zou ik grotendeels laten drogen tijdens de avond, en de rest tijdens je slaap laten opdragen. Je kan je haar de avond voordien al brushen of stijlen en het zal zich verder in model zetten terwijl je slaapt. De snelle afwerking kan je 's ochtends doen."

Kapper Michael David vult aan dat veel afhangt van de look die je verkiest. "Wil je sluik, strak haar, dan was je beter 's ochtends. Wie liever een nonchalante, beachy look heeft, kan de avond voordien wassen." Bradbury besluit tot slot dat je vooral moet kiezen wat voor jou het gemakkelijkste is. "Je haar 's avonds wassen lijkt mij het handigste, omdat je dan 's ochtends minder werk hebt in de badkamer. Maar iedereen moet vooral doen waar hij of zij zich goed bij voelt." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - My Father's Eyes

Eric Clapton - My Father's Eyes

Klik op de foto om hem te beluisteren

Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.


» Reageer (2)
21-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Dagelijks fouten met medicatie", verpleegster doet boekje open over wantoestanden in rusthuizen

"Dagelijks fouten met medicatie", verpleegster doet boekje open over wantoestanden in rusthuizen

http://static0.hln.be/static/photo/2016/11/10/0/20160821115758/media_xll_8988930.jpg

Beperkte budgetten en een dreigend tekort aan verpleegkundigen maakt dat de werkdruk in rusthuizen erg hoog is. Verpleegster Liesbet Claeys maakt afgelopen weekend in een pakkende brief aan de krant De Standaard duidelijk hoe erg de situatie is. Ze begon gemotiveerd aan een interimopdracht in een privérusthuis in Gent. Maar al na amper een uur kwam de ontnuchtering: "Ik kon helemaal niet doen waar ik voor gestudeerd had."

"Ik kreeg een opdracht in een zorghotel, maar veel 'zorg' of 'hotel' heb ik niet gezien. Helaas lijkt dit representatief voor de ouderenzorg in ons land", vertelt Liesbet in De Standaard. Ze moest als enige verpleegkundige op een weekenddag meer dan 100 bewoners verzorgen. Maar aan verzorging kwam de jonge verpleegkundige haast niet toe. "Na een uur werk op andere verdiepingen kom ik terug en staat een van de bewoners in de gang te roepen dat hij drinken wil. In de eetzaal heeft een dame koffie uitgeschonken in haar potje druiven. Een andere bewoner staat volledig gedesoriënteerd te leunen op haar rollator in de gang, op zoek naar haar kamer. Het voortdurende gepiep van de beloproepen maakt me gek."

Fouten met medicatie
"Het personeel hier werkt onhygiënisch. Met de blote hand voelt men of de pamper nog droog is, om vervolgens de volgende patiënt met diezelfde ongewassen handen te verzorgen. Er gebeuren dagelijks fouten met medicatie. Er is geen systeem, geen opvolging en geen controle. Dus iedereen doet naar eigen goeddunken. Geen handschoenen, want geen tijd. Geen hulp bij het eten, geen identificatie van medicatie, geen levenskwaliteit, want geen tijd. Ik verontschuldig me een hele dag omdat ik geen tijd heb om langer bezig te zijn dan het hoognodige."

De vrouw heeft slechts vijf minuten per patiënt om ze klaar te maken voor de nacht. Dat betekent dat sommige bewoners al om 18 uur in hun bed worden gelegd, omdat het niet anders kan. "Als je je tijd verdeelt over de patiënten, heb je een dikke vijf minuten per persoon. En dat voor het helpen bij de hygiënische zorgen, het aandoen van de nachtkledij en het verplaatsen in bed. Helaas is het elders niet veel beter. Ook in andere rusthuizen kon ik vaststellen hoe mensen die zorg nodig hebben aan hun lot worden overgelaten. Is dit de verzorgingsstaat waar we altijd zo hoog mee oplopen? Ik hoop het niet, ik wil het niet. Ik wil me niet meer verontschuldigen voor mijn werk. Ik wil doen waarvoor ik afgestudeerd ben. Mag dat?" (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cafés en restaurants moeten oppassen voor deze nieuwe dieventrucs

Cafés en restaurants moeten oppassen voor deze nieuwe dieventrucs

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/10/1/20160821095218/media_xll_8988811.jpg

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt alle horeca-uitbaters om waakzaam te zijn voor enkele nieuwe criminele technieken. Zo slaan steeds meer criminelen hun slag terwijl de klanten of de uitbaters even onoplettend zijn. Vooral smarthpones en portefeuilles van klanten en uitbaters worden gestolen. Anderzijds moeten horecazaken die over een privégedeelte aan de zaak beschikken, opletten voor dieven die zich zogezegd van ruimte gemist hebben bij de zoektocht naar een toilet. "Beide praktijken deden zich deze zomer opmerkelijk veel voor in hotels, restaurants en cafés", meldt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

De criminelen slaan toe tijdens het buffet of wanneer klanten of uitbaters onoplettend zijn of even gebruikmaken van het toilet. Dieven maken misbruik van de slordigheid van klanten en uitbaters en stelen smartphones, handtassen, portefeuilles en andere bezittingen. Zeker in de zomer is het opletten geblazen. Uitbaters krijgen meer toeristen en niet-vaste klanten over de vloer, waardoor een niet-vaste klant met slechte bedoelingen minder vaak opvalt. Bovendien maken criminelen misbruik van de drukte die er vaak heerst tijdens de middag- en avondservice.

Op zoek naar wc

Waar hotels, maar ook restaurants en cafés, ook voor moeten oppassen, zijn criminelen die zich in het privégedeelte van hun zaak begeven om er de bezittingen van de zaakvoerder (en eventueel ook van het personeel) te stelen. Indien ze ondertussen betrapt worden, maken ze de zaakvoerder wijs dat ze op zoek waren naar de toiletten en lukraak een deur hadden opengedaan.
 
NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: "Exacte cijfers over het aantal voorvallen zijn er nog niet, maar beide praktijken zijn duidelijk in opmars. Daarom willen wij de ondernemers uit de horecasector oproepen om hiervoor waakzaam te zijn."

Aangifte

Volgens NSZ dienen uitbaters oplettend te blijven en geen smartphones te laten rondslingeren op een toog. Ook wanneer ze een privédeur hebben aan de zaak is het goed te werken met een toegangscode of sleutel. "Wanneer de uitbaters toch het slachtoffer zijn geworden van een diefstal, raden we ze aan om telkens die diefstal aan te geven bij de politie. Vaak hebben de dieven de smaak te pakken en blijven ze de feiten plegen bij andere uitbaters en zelfstandigen. Als alle zelfstandigen dit systematisch aangeven, vergroot de kans dat de politie effectief de criminelen bij de lurven kan vatten", aldus nog NSZ. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht: de beste positie van je hoofdkussen voor een goede nachtrust

Slaap zacht: de beste positie van je hoofdkussen voor een goede nachtrust

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/8/10/20160820131713/media_xll_8987245.jpg

Slecht geslapen vorige nacht en je weet niet hoe het komt? De kans bestaat dat je het belang van je hoofdkussen onderschat, en dan vooral dat van een extra kussen om je lichaam te ondersteunen. Rug-, buik- of zijligger: voor elk type slaper is er een ideale houding, waar nog een extra kussen bij komt kijken.

Rugslaper

Op je rug slapen is één van de beste posities, volgens dokters, omdat je lichaam de neutraalste positie aanhoudt. Klein minpuntje: de kans op snurken is groter, wat vooral voor je bedpartner minder gezellig is. Probeer eens een extra kussen onder je knieën te leggen, en laat je benen daar op rusten. Dit neemt de spanning weg van je longen en je onderrug, en verkleint ook de kans op snurken.

Buikslaper

Buikslapen is niet ideaal voor je rug en gewrichten, maar de kans op snurken is wel het kleinst bij deze positie. Probeer eens een dun kussen onder je heupen te leggen. Dat haalt de spanning van je nek weg en zorgt ervoor dat je beter kan ademen.

Zijslaper

Op je zij slapen kan pijn aan je heupen of schouders veroorzaken. Leg daarom een extra kussen tussen je knieën als je op je zij slaapt. Het zorgt er niet alleen voor dat je heupen wat losser liggen, je stimuleert zo ook de bloedcirculatie. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslapen op zondag? Als je dit weet klinkt het al minder aantrekkelijk

Uitslapen op zondag? Als je dit weet klinkt het al minder aantrekkelijk

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/1/11/20160821102701/media_xll_8988836.jpg

Heerlijk, zo lekker lang uitslapen op een zondag. Als het even kon zou je eeuwig in bed willen blijven liggen. Al mogen we ons in de praktijk gelukkig prijzen dat we "mogen" opstaan: een experiment van NASA onderzocht wat er gebeurt als je lange tijd aan één stuk in bed blijft liggen.

Het klinkt als een droomjob: NASA betaalde een man 18.000 dollar om te kunnen onderzoeken wat er gebeurt als je 70 dagen in bed blijft liggen. Het enige wat hij moest doen, was meer dan 2 maanden aan een stuk doen alsof het een luie zondagvoormiddag was.

Maar in de praktijk bleek dat toch iets minder gezellig: proefpersoon Andrew Iwanicki mocht na die 70 dagen opnieuw opstaan, waarna zijn hartslag meteen steeg tot 150 slagen per minuut. Hij kon ook amper rechtstaan zonder flauw te vallen. "Het was natuurlijk geen verrassing dat mijn lichaam zo reageerde," schrijft hij op Vice. "Na 70 dagen liggend doorbrengen, had ik ongeveer 20% van mijn totale volume aan bloed verloren."

Doorligwonden kunnen daarnaast een gevaarlijke bijwerking zijn van een aanhoudende druk op bepaald huidweefsel, als je lange tijd ligt. Ook een verlies van spiermassa, botmassa en kracht is iets wat veel bedlegerige mensen ervaren. Los van de fysieke klachten, leidt het mentaal ook tot stress en angst. Met andere woorden: we mogen onszelf gelukkig prijzen dat we probleemloos uit bed kunnen en moeten dat voorrecht leren appreciëren. Snel je bed uit en naar de bakker voor pistolets dus. (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is op tweedehands.be gekocht portret geschilderd door duurste schilder ter wereld?

Is op tweedehands.be gekocht portret geschilderd door duurste schilder ter wereld?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/10/9/20160820110513/media_xll_8987094.jpg

Heeft Jan Starckx voor een prikje een werk van de duurste schilder ter wereld kunnen kopen?

De Turnhoutenaar is morgen te zien in het BBC-programma 'Fake or Fortune' waarin experts een door hem gekocht portret onder de loep nemen. Het meisjesportret zou weleens een van de vroegste werken van de Nederlands-Amerikaanse kunstschilder Willem de Kooning (1904-1997) kunnen zijn, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

In 2015 werd nog een werk van de abstract-expressionist geveild voor 300 miljoen dollar, meteen het duurste schilderij ooit.

Starckx kocht het portret, dat zo'n 90 jaar geleden zou zijn geschilderd, voor 450 euro op zoekertjessite tweedehands.be. De man koopt wel vaker kunst via websites of op rommelmarkten, maar geeft daar doorgaans 50 euro voor uit. In november tastte hij dieper in de buidel, want de dubbele o in de naam op het portret intrigeerde hem.

Hij achterhaalde zelf dat een sterk gelijkend werk van de Kooning in 2014 is verkocht voor 50.000 dollar. De makers van Fake or Fortune hebben de eigenaar van dat doek in de Verenigde Staten opgezocht en hebben nu beide werken vergeleken. Starckx (rechts aan tafel) en zijn echtgenote reisden met de cameraploeg mee naar Miami. De kunstexperts brengen morgenavond om 22 uur uitsluitsel op BBC One. (br.hln)


» Reageer (1)
20-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Josephine

Chris Rea - Josephine

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (2)
19-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mallory speelt 95 kilo kwijt, haar ontgoochelde verloofde blaast huwelijk af

Mallory speelt 95 kilo kwijt, haar ontgoochelde verloofde blaast huwelijk af

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/0/3/20160819160431/media_xll_8984823.jpg

95 kilo én haar ontgoochelde verloofde kwijtgespeeld: de keuze voor een maagverkleining heeft de wereld van Mallory Buettner drastisch op z'n kop gezet. Maar spijt van die verloren liefde heeft de 29-jarige lerares uit het Canadese Ontario allerminst. Eindelijk voelt ze zich goed in haar vel en durft ze foto's van zichzelf in bikini nemen. Het relaas van een meer dan geslaagde transformatie.

Twee jaar geleden woog Mallory nog ruim 180 kilo, intussen is meer dan de helft daarvan als sneeuw voor de zon verdwenen. Anderhalve maand geleden volgde de kroon op het werk, met een buikwandcorrectie en een armlift. Daarbij werd in totaal nog 4,5 kilogram overtollige huid weggesneden.

De brunette deelt haar verhaal nu om lotgenoten ertoe aan te zetten ook die stap te zetten. Ja, er volgden complicaties na de operatie. En ja, haar gepland huwelijk ging niet langer door. Maar die tegenslagen verzanden in het niets bij de levensvreugde die ze nu gevonden heeft.

"Ik had nog nooit in mijn leven een bikini gedragen. Voor de jacuzzi in mijn tuin gebruikte ik een badpak, maar dat ding aantrekken? Zelfs daar zag ik tegenop. Tegenwoordig draag ik niets anders meer, ik ben een bikinibabe geworden. Na de operatie heb ik me meteen vijf modelletjes aangeschaft. Voor het eerst in mijn leven ziet de buitenkant eruit zoals ik me vanbinnen voel."

"Op school altijd de dikste"
Mallory heeft haar hele leven lang een strijd tegen de weegschaal gevoerd. Toen ze tien jaar oud was, wees de teller al 90 kilo aan. Op haar achttiende was daar nog eens 38 kilo bijgekomen. En toen ze twee jaar later afstudeerde, sleepte ze al 165 kilo met zich mee.

"Mijn oudere zus at ongeveer hetzelfde, maar zij bleef er normaal uitzien. Op school was ik altijd de dikste. Toen ik acht jaar oud was, moest ik al een dieet volgen. Mijn moeder trachtte gezonde maaltijden te maken, maar ik propte me vol met chips en pizza. In de hogere school raakte ik ook nog eens verslaafd aan McDonald's."

Ten einde raad probeerde Mallory het Bernstein-dieet uit. "Ik at per dag slechts 500 tot 800 calorieën, echt extreem. Ik verloor er wel 36 kilo door en daar was ik heel blij mee." Het programma kostte echter 600 dollar (530 euro) per maand, geld dat ze niet langer op tafel kon leggen toen ze een huis kocht.

"Ingestort bij de dokter"
Mallory schakelde over naar 1.500 calorieën, waardoor de kilo's er in een razend tempo weer aanvlogen. "Ik ging naar mijn dokter en daar ben ik ingestort. Hij legde het scenario van een operatie op tafel. Ik zag dat eerst niet zitten, het klonk als de makkelijke uitweg. Ik kon toch afvallen zoals ik in het verleden al bewezen had? Ik was zo overstuur dat ik huilend mijn zus gebeld heb. Ze zei dat ik er voor moest gaan en dat ze me zou steunen. Uiteindelijk zat er niets anders op dan mijn trots in te slikken."

De drastische beslissing zorgde echter voor spanningen in haar relatie. "Ik was verloofd op dat moment, normaal zou ik twee maanden na de operatie trouwen. Hij zag mijn plannen echter niet zitten en wilde alles bij het oude houden. Volgens mij dacht hij dat ik hem niet graag meer zou zien als ik slanker zou zijn. We hebben het huwelijk op zijn initiatief dan maar afgelast, sindsdien hebben we elkaar ook niet meer gesproken. Het was een zeer lastige beslissing, maar ik moest voor mijn eigen geluk kiezen. We hebben allebei ons leven verder gezet, ik hoop dat hij gelukkig is."

De operatie werd een klinkend succes, Mallory speelde in het eerste half jaar zelfs negen kilo per maand kwijt. Ze laat de koolhydraten nu zoveel mogelijk links liggen en legt haar maaltijden op een broodbordje, kwestie van de porties in te perken. "Dit toont aan hoe wanhopig ik was. In m'n eentje zou het me nooit gelukt zijn. Vandaar ook allicht dat ik er nu zo open over ben, ik weet nu als geen ander hoe moeilijk het is om hulp te vragen. Als je dik bent, kan je jezelf niet verstoppen. Iedereen ziet je, denkt dat je lui bent of dat het je geen bal kan schelen. De hele wereld heeft een oordeel klaar. Uiteindelijk moest ik hulp vragen, iets waar niemand zich ooit voor zou moeten schamen."

"Soort medaille"
In eerste instantie was Mallory trots op haar huidoverschot. "Het voelde als een soort medaille, het toonde aan van hoe ver ik gekomen was. Mijn chirurg dacht dat ik nooit onder de honderd kilo zou raken, maar uiteindelijk heb ik mijn streefgewicht van 85 kilo toch gehaald. Op een gegeven moment wilde ik er echter toch niet meer aan herinnerd worden, vandaar dat ik besloot om nogmaals onder het mes te gaan."

Zelfs de bloeduitstorting die -alweer- chirurgisch verwijderd diende te worden, kon de pret niet drukken. "Ik stuurde een foto van mezelf in bikini naar mijn mama en zus, ze waren supertrots op mij. Het is niet gemakkelijk geweest. Ik weet nu dat een operatie een zware dobber is en dat het herstel nog veel lastiger is. Ik heb opofferingen gedaan, het is helemaal niet de makkelijke uitweg geworden die ik voor ogen had."

Maar het resultaat, dat mag er wezen. Mallory heeft haar leven weer op de rails gekregen, ze gaat zelfs naar de fitness en volgt een uitgebalanceerd dieet. "Als leerkracht is het belangrijk om genoeg energie te hebben, zodat je de kinderen kan bijhouden. Maar nu hebben zij het moeilijk om mij te volgen." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peppino Di Capri - Roberta

Peppino Di Capri - Roberta

Klik op de foto om hem te beluisteren

Peppino di Capri (Napels, 27 juli 1939) is een Italiaanse zanger, zijn echte naam is Giuseppe Faiella.

In 1970 won hij het Festival van Napels met Me chiamme ammore.

Hij won het San Remo Festival 2 maal, in 1973 met Un grande amore e niente più en in 1976 met Non lo faccio più.

Hij had zijn grootste successen in de jaren 70 met liedjes als Voce 'e notte, I'te vurria vasà (Eduardo Di Capua), Let's Twist Again, St. Tropez Twist, Nun è peccato, Malatia, Nessuno al mondo, Luna caprese, Nessuno al mondo, Roberta en Champagne. Bij ons is Roberta één van zijn bekendste liedjes.

In 1991 verdedigde hij de Italiaanse kleuren op het Eurovisiesongfestival in Rome met Comme E'Ddoce 'O Mare, een lied in zijn moedertaal, het Napolitaans. Hij eindigde op de zevende plaats.


» Reageer (5)
18-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom willen Vlaamse ouders hun comateuze zoon aan iedereen tonen

Daarom willen Vlaamse ouders hun comateuze zoon aan iedereen tonen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/4/11/20160818062420/media_xll_8980016.jpg

De ouders van deze tiener hebben een heel goede reden om deze foto aan iedereen te tonen: waarschuwen tegen wat drugs met jongeren kunnen doen. Hun 18-jarige zoon en een vriend zijn maandagavond bewusteloos naar het ziekenhuis gevoerd nadat ze een overdosis van het uiterst gevaarlijke 'GBL Liquid' hadden gedronken.

Dat gebeurde tijdens een zwembadfeestje in Teralfene (Affligem). "Ze hebben ons eerst dronken gevoerd en dan overtuigd in te stemmen met een speciale trip", vertelt de 18-jarige Matthias Schouppe uit Lede. De dosis was zo groot dat zelfs tien koeien er niet tegen opgewassen zijn. Gevolg: de jongeman en zijn vriend zakten prompt in elkaar.

Waarschuwing
"Gelukkig had mijn broer, die even voordien het feestje had verlaten, door dat er iets niet klopte." Hij keerde terug en alarmeerde de hulpdiensten. Die voerden Matthias en zijn vriend onder begeleiding van een MUG-team in comateuze toestand naar het ziekenhuis. Beiden zijn intussen aan de beterhand, maar willen samen met hun ouders waarschuwen voor de mogelijke gevolgen van drugs op feestjes. (br.hln)


» Reageer (1)
17-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden 4x100m-vrouwen van Spelen 2008 krijgen moment van glorie op Memorial

Gouden 4x100m-vrouwen van Spelen 2008 krijgen moment van glorie op Memorial

http://static0.hln.be/static/photo/2016/17/3/4/20160817122934/media_xll_8977669.jpg

Kim Gevaert, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée zullen op 9 september tijdens de Memorial Van Damme gehuldigd worden. Gisterenavond maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend dat de Russische aflossingsploeg die op de Spelen van 2008 in Peking goud veroverde in de 4x100 meter die medaille moet inleveren. Het goud komt logischerwijs naar België, dat in de finale tweede werd. "Hopelijk geraken die gouden medailles op tijd hier", zo verklaart Memorial-organisator Wilfried Meert aan persagentschap Belga.

Een nieuwe dopingtest op de bewaarde stalen van atlete Yulia Chermoshanskaya leverde sporen op van testosteron en steroïden, waarna het IOC oordeelde dat Rusland geen aanspraak meer kan maken op het goud. Het is nu wel nog aan de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) om de vrijgekomen eerste plaats en de bijbehorende gouden medaille aan de Belgische aflossingsploeg toe te kennen.

"Eerder sprak ik al met Pierre-Olivier Beckers (voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, nvdr.) en Jacques Rogge, indertijd voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), over het idee om de 4x100m-vrouwen te huldigen op de Memorial. Zij vonden dit ook geweldig", aldus Meert. "Het is beter om een mooie huldiging te hebben voor bijna 50.000 toeschouwers dan een intiem moment bij het IOC. Alleen dienden we nog te wachten op het resultaat van het B-staal van de Russin, en dat moesten we weten voor de Memorial zou plaatsvinden."

"Nu moeten er nieuwe medailles gemaakt worden", vervolgde Meert. "Ik kan me niet indenken dat die Russinnen hun eremetaal zullen terugsturen. Het is de bedoeling om Gevaert en co. hun gouden medailles tijdens de Memorial te overhandigen. Ik denk dat we er van uit mogen gaan dat die medailles er op tijd zullen zijn. Met Pierre-Olivier Beckers hebben we voldoende invloed in het IOC om dat proces te bespoedigen." (br.hln)


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn vrouwen die zich niet scheren onhygiënisch?

"Waarom zijn vrouwen die zich niet scheren onhygiënisch?"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Zeker in de zomer besteedt de gemiddelde vrouw heel wat tijd aan het zorgvuldig verwijderen van ongewenst lichaamshaar. In deze video vertellen drie jonge vrouwen waarom ze daar juist mee gestopt zijn. "Vrouwen hebben lichaamshaar, maar scheren het af. Dat hebben ze niet zelf beslist, het wordt voor hen beslist door de maatschappij."

De video kwam tot stand door een samenwerking tussen Style Like U en Allure; het eerste is een zelfbenoemde beweging die ervoor wil zorgen dat mensen zichzelf accepteren en uitdrukken, het tweede een beauty magazine. Monica Hernandez, Alexandra Marzella en Ayqa Khan zijn de jonge vrouwen die aan het woord worden gelaten. Ze vertellen over de strijd die zij leverden tegen de vrouwelijke, haarloze lichaamsnorm van onze samenleving.

Onrealistisch schoonheidsideaal

"Een porseleinen huidje, een slank figuur en geen lichaamshaar: dit ideale vrouwenlichaam is voor de meerheid geen realistisch schoonheidsideaal." De drie waren het beu om zich elke dag van boven tot onder te scheren om zo enigszins aan dit beeld te voldoen. Ayqa Khan: "Vroeger wilde ik op mijn blonde vriendinnen lijken en stond ik twee uur eerder op om mezelf te ontharen. Op een gegeven moment kon ik de moeite niet meer opbrengen."

Het blijkt nog lang niet altijd even vanzelfsprekend om rond te lopen met lichaamshaar. Zo kregen ze alle drie te maken met afkeurende blikken;  eentje werd zelfs al eens een 'onhygiënisch varken' genoemd. Over één ding zijn ze het eens: lichaamshaar bij mannen is normaal, terwijl dit voor vrouwen nog absoluut niet het geval is. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Dodelijk virus bedreigt Europa en Amerika" (en er zijn niet genoeg vaccins)

"Dodelijk virus bedreigt Europa en Amerika" (en er zijn niet genoeg vaccins)

http://static1.hln.be/static/photo/2016/11/2/0/20160816171656/media_xll_8974965.jpg

Bloedingen uit ogen, neus en mond, geelzucht en het uitvallen van organen tot de dood volgt: Afrika wordt bedreigd door de zwaarste uitbraak van gele koorts in dertig jaar. En het potentieel dodelijke virus zou ook Europa en Amerika bedreigen. Terwijl er nu al niet genoeg vaccins zijn.

Het was kinderrechtenorganisatie Save the Children die als eerste alarm sloeg, nu ook een dozijn gevallen van de ziekte vastgesteld zijn in China. Bij de overheid van enkele Afrikaanse landen zit de schrik er in elk geval in, want ze willen niemand meer toelaten die niet is ingeënt.

Toch slaagde de ziekte er al in zich te verspreiden vanuit Angola naar de Democratische Republiek Congo. Verder zijn er ook gevallen bekend in Oeganda en Kenia. Save the Children begon meteen met een noodvaccinatiecampagne in Congo, maar waarschuwt dat er wereldwijd nog maar 7 miljoen doses van het vaccin voor handen zijn en in Kinshasa alleen al 10 miljoen mensen wonen.

Geen geneesmiddel
Gezondheidsmedewerkers hebben al de opdracht gekregen om de vaccins te verdunnen tot een vijfde van hun sterkte om de voorraad zo veel mogelijk te sparen. Eenmaal je het vaccin hebt gekregen, is dat wel levenslang werkzaam. Dat is des te belangrijker omdat er tegen gele koorts geen geneesmiddel bestaat. Preventie is dan ook essentieel. In Angola en Congo zijn intussen al honderden doden gevallen en duizenden mensen in de wijde regio zijn besmet.

Het virus wordt verspreid door dezelfde mug die ook dengue en het Zikavirus overdraagt. Eenmaal het virus opduikt in een bepaald gebied, kan het zich met de mug razendsnel verspreiden. Ook Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Azië, Noord-Australië en Zuid-Europa worden daarbij bedreigd.

4.500 slachtoffers
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterft twintig procent van de patiënten aan de huidige stam van de ziekte, terwijl dat tot 50 procent kan oplopen. De uitbraak van de ziekte kan nog tien tot vijftig keer meer slachtoffers maken dan nu al het geval is en dat zou het de ergste uitbraak maken sinds 1992, toen het zes jaar duurde voor ze onder controle was. 4.500 mensen lieten toen het leven.

Vaccin
Save the Children hoopt alvast dat door aan de alarmbel te trekken, wetenschappers de beperkte voorraad van het vaccin verder aanvullen. Zeker met het oog op een mogelijke wereldwijde verspreiding van de ziekte. (br.hln)


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!