NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke mannen zijn knap


Vrouwen zijn het niet eens over welke mannen knap zijn


Is dit wat vrouwen knap vinden?
 
 

Mannen zijn het vaak eens over wat vrouwen aantrekkelijk maakt: slank zijn en verleidelijk kijken. Bij vrouwen bestaat minder eensgezindheid over wat mannen aantrekkelijk maakt. Totaal oneens waren ze het over wie knap is en wie niet.

Dat toont een Amerikaanse studie bij 4.000 volwassenen. Volgens de onderzoekers tonen de resultaten waarom vrouwen een zwaardere druk voelen te voldoen aan het schoonheidsideaal en eetstoornissen ontwikkelen. Het onderzoek, onder leiding van psycholoog Dustin Wood, werd gepubliceerd in het vakblad Journal of Personality and Social Psychology.http://img261.imageshack.us/img261/8100/slank.jpg
Vrouwen verkiezen slanke mannen, maar dat staat niet in relatie met knap-zijn.De proefpersonen bestudeerden foto's van mannen en vrouwen tussen 18 en 25 jaar en werden gevraagd punten te geven op aantrekkelijkheid. Het researchteam had de foto's al onder verdeeld op basis van verleidelijkheid, zelfvertrouwen, slank, gevoelig, stijlvol, ronde vormen (vrouwen) of gespierd (mannen), traditioneel, mannelijk/vrouwelijk, elegant, goed opgevoed of vrolijk. Die karakteristieken moesten de wetenschappers helpen met uitmaken welke karakteristieken mannen en vrouwen het meest aantrekkelijk vinden.

Mannen beoordeelden vrouwen vooral op uiterlijk voorkomen, met een uitgesproken voorkeur voor slanke vrouwen. Bij de vrouwen was het resultaat minder duidelijk, maar ook bij hen bestaat een kleine voorkeur voor slanke, ietwat gespierde mannen.Mannen twijfelen niet: ze weten wat (en wie) ze knap vinden en wie niet.
Mannen twijfelen niet: ze weten wat (en wie) ze knap vinden en wie niet.Ze waren het echter totaal oneens over hoe knap de mannen waren. Waar sommige vrouwen een bepaalde man een topscore gaven, kregen hij van andere dames een hele lage score (en omgekeerd). Mannen waren het globaal genomen eens over wie aantrekkelijk is en wie niet. Een verklaring daarvoor hebben de wetenschappers niet. Wat wel duidelijk was: wie glimlacht, lijkt voor iedereen aantrekkelijker en ook leeftijd speelt een rol.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeders verwachten dubbel zoveel van oudste kind


Moeders verwachten dubbel zoveel van oudste kind

De oudste kinderen in een gezin ervaren twee keer zoveel druk om goed te presteren op school dan hun jongere broers en zusjes. Dat blijkt na een bevraging van 10.000 moeders via de website netmums.com. 35 procent van de moeders gaf toe de hoogste verwachtingen te hebben van het oudste kind tegenover 15 procent bij het jongste en 6 procent bij het middelste kind.

Depressie
De moeders zagen daar zelf meteen het nadeel van in: 45 procent vond dat hun oudste kind vatbaarder was voor angsten en depressies later in het leven, tegenover 6 procent voor de jongste en de middelste.

Gelukkig zijn
Slechts 7 procent van de moeders dacht dat het oudste kind het gelukkigst ging worden, terwijl 35 procent de moeders hun jongste kind aanwees. Opvallend: ook voor het middelste kind ligt geen gelukkige toekomst in het verschiet, als je de moeders mag geloven.

Volgorde
Vier op tien moeders identificeren zich het vaakst met hun oudste kind, terwijl respectievelijk 6 en 7 procent zich identificeren met het jongste en het middelste kind.

Driekwart van de moeders is er dan ook van overtuigd dat de volgorde in een gezin een effect heeft op het kind, iets dat sociaalpsychologisch onderzoek ook duidelijk aantoont. We zetten de voor- en nadelen van een oudste, middelste en jongste kind op een rijtje.

Voordeel oudste kind:
- verantwoordelijk en betrouwbaar, weinig kans om in de steek gelaten te worden door een oudste kind
- is vaker ambitieus en wil iets bereiken, kan een team leiden
- plant dingen op voorhand en is redelijk voorspelbaar, houdt niet van onverwachte verrassingen
- hebben vaker een hoog IQ

Nadeel oudste kind:
- kan een controlefreak worden
- is niet de hipste of de meeste coole
- kan te kritisch zijn, zowel voor zichzelf als voor anderen, maar kan zelf moeilijk kritiek slikken
- hebben vaak een dominante, egoïstische en drammerige kant
- zijn minder zorgeloos en minder gelukkig

Voordeel middelste kind:
- zijn heel creatief en goede diplomaten
- blijft kalm in tijden van crisis
- heeft een gelijkmatig karakter
- door slim te onderhandelen krijgt het toch wat het wil
- kan competitief zijn
- wordt graag gezien en is sociaal, wordt met iedereen vriendjes

Nadeel middelste kind:
- zijn slechte beslissers omdat ze beide kanten van een situatie zien
- geven zichzelf vaak de schuld van conflicten, meestal om de vrede te bewaren
- laten zich niet zelden slecht behandelen omdat ze graag wllen gezien worden

Voordeel jongste kind:
- vrij van angsten en proberen vaak nieuwe dingen
- zijn extravert
- kunnen iemand op zijn gemak stellen
- houden van plezier maken en lachen
- hebben veel energie en zorgen ervoor dat dingen af geraken

Nadeel jongste kind:
- ze vervelen zich snel en kunnen zich niet lang concentreren
- hebben minder ambities
- houden niet altijd rekening met de gevoelens van anderen
- ze hebben schrik van afwijzing.

Voordeel enig kind:
- zijn zelfverzekerd en doen het goed op school
- kunnen zich goed concentreren
- leren snel
- zijn goed georganiseerd en efficiënt
- voelen zich comfortabel bij zowel kinderen als volwasseren
- kunnen voor zichzelf zorgen

Nadeel enig kind:
- plaatsen zichzelf te vaak in het centrum
- kunnen overgevoelig zijn en kunnen moeilijk kritiek aanvaarden
- zijn heel kritisch voor zichzelf
- zijn te goed georganiseerd en perfectionistisch aangelegd (b.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine wordt vrijdag begraven


Yasmine wordt vrijdag begraven

De uitvaartplechtigheid van Yasmine vindt vrijdag 3 juli om 13.30 uur plaats in het Crematorium Antwerpen, aan de Jules Moretuslei in Wilrijk, en de begraafplaats Schoonselhof.

Omdat haar dood veel mensen raakte, zorgt de familie er zo voor dat ook de fans afscheid van haar kunnen nemen. Het tv-programma "De rode loper" verzorgt vrijdag een aangepaste uitzending.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld broodje met roomkaas


Gevuld broodje met roomkaas


http://img7.imageshack.us/img7/492/boodje.jpgIngrediënten

1 pistolet
1 potje verse kaas of roomkaas
peper en zout
1/4 ui
1/4 paprika
1/4 komkommer

Bereiding

Snijd het bovenste gedeelte van de pistolet eraf en haal het broodkruim eruit. Kruid de kaas flink met peper en zout. Snijd de ui, de paprika en het grootste deel van de geschilde komkommmer heel fijn en meng ze door de kaas. Vul de pistolet met het kaasmengsel. Garneer met fijne blokjes paprika en enkele plakjes komkommer.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes superstoffen die élke vrouw nodig heeft

Zes superstoffen die élke vrouw nodig heeft


Vrouwen hebben specifieke voedingsbehoeften die mannen niet hebben. Daarom is het belangrijk er op te letten dat je deze zes voedingsmiddelen zéker naar binnenkrijgt! Let wel: dit is niet het enige dat je nodig hebt, en ze voorzien zeker niet in alle voedingsstoffen. Toch is een implementatie ervan in je voedingsgewoontes al een hele stap vooruit.


  

Yoghurt, bron van calcium. Liefst zonder fruit, tenzij je het er zelf bij doet!


1) Magere yoghurt
De probiotica, het calciumgehalte, vermindert de kans op borstkanker, helpt bij darmklachten en infecties en zou zelfs minder maagzweren en vaginale infecties teweeg brengen. Waarom dit supervoedsel dan laten links liggen? 3 tot 5 potjes per week zouden het moeten doen. En liefst de variant zonder fruit, want daar zit te veel suiker in.  2) Vette vis

De ondertussen alom bekende omega3-vetzuren spelen een vitale rol voor je lichaam en je gezondheid. Je cellen varen er wel bij én het beschermt je tegen hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, depressie, gewrichtspijnen en infectieziektes. Vooral de DHA en EPA-varianten zijn belangrijk, te vinden in zalm, sardines en makreel. Het goede nieuws is dat veel voedingsproducenten hun eigen producten beginnen verrijken met dat soort voedingsstoffen. Twee à drie keer per week.

 

 
Bonen, vetvrij en rijk aan proteïnen en foliumzuur.3) Bonen

Nauwelijks te geloven, maar bonen zijn een van de gezondste dingen die je als vrouw kan binnenkrijgen: ze bevatten weinig vet en veel proteïnen, foliumzuur en vezels. Ze beschermen tegen hartziekten, borstkanker, hoge cholesterol en ze stabiliseren de vrouwelijke hormonen, waardoor ze ook PMS aanpakken. Het foliumzuur helpt dan weer om zwanger te worden. Flink (kikker)erwten, groene bonen, lenzen, sojabonen en pindanoten opscheppen dus, zo'n drie à vier keer per week.   
Een bron van lycopene.4) Lycopene

Lycopene is een voedingsstof die je vindt in tomaten, watermeloen, roze pompelmoes en rode appelsienen. Het is goed voor mannen (tegen prostaatkanker) én vrouwen (tegen borstkanker en hartziekten). Volgens recent onderzoek zou het zelfs beschermen tegen UV-straling, waardoor je huid minder snel veroudert. Per week zou je zo'n drie à vijf porties moeten binnenkrijgen.

5) Vitamine D
En dan vooral met met vitamine D verrijkt sinaasappelsap of magere melk. Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van calcium (broodnodig als bescherming tegen osteoporose) én vermindert de kans op diabetes, multiple sclerose en borst-, darm- en eierstoktumoren. Vitamine D maakt je lichaam ook zelf aan door voldoende (onbeschermd) blootgesteld te worden aan zonlicht: een kwartier per dag is al voldoende. Dit zou een dagelijkse gewoonte moeten worden.

6) Bessen
Van alle soorten, kleuren en vormen: drie tot vier keer bessen smullen per week geeft je voldoende anti-oxidanten om kanker weg te houden. Daarbij werken ze ook aan celherstel, beschermen ze het hart, verminderen ze de kans op urinewegeninfecties en verbeteren ze het zicht. Aardbeien, frambozen, bosbessen of veenbessen: het maakt niet uit. Smullen maar!
» Reageer (0)
29-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zes fouten die vrouwen maken in bed


De zes fouten die vrouwen maken in bed


Mannen zijn niet de enige die de weg in de slaapkamer soms verliezen. Ook vrouwen maken enkele belangrijke fouten. Dit zijn de zes belangrijkste.1) Geen initiatief nemen
Zélf het initiatief nemen voor een vrijpartij, is zelfs anno 2009 nog voor veel vrouwen 'not done'. Ze willen niet opdringerig of agressief overkomen, en vergeten met de jaren hun seksueel verlangen te (h)erkennen. Gevolg: het libodo vervaagt even snel als de kleuren van goedkope kleren.

"Mannen die altijd het initiatief moeten nemen, voelen het aan alsof er onevenwicht ontstaat in de relatie. Want ook mannen willen het gevoel krijgen gegeerd te zijn, net zoals vrouwen dat willen," legt Les Parrott uit.

2) "Zie ik er nog goed uit?"
Hoe je er uit ziet tijdens seks, is een ware lustremmer. Je geniet er niet meer van en ook een orgasme krijgen wordt moeilijker. "Denk niet aan je blubberbuik of je make-up, concentreer je op de daad zelf. Je moet jezelf ook toestemming geven om een orgasme te krijgen", zegt Rust Westheimer, beter bekend als dr Ruth.

"Mannen zien toch de helft van de dingen niet waar vrouwen over zeuren. Tel daarbij een enthousiaste, energieke ingesteldheid met veel interesse voor hem en een flexibele geest, en het uiterlijk is van geen tel", beweert schrijfster Helen Fisher.

"Trouwens, mannen kijken toch alleen naar tekenen van vruchtbaarheid en gezondheid. De primaire instincten overheersen, en niet of je cellulitis hebt of een rare kleine teen."

3) Denken dat seks voor mannen niets betekent
Hokjes denken werkt in twee richtingen. Net zomin als vrouwen niét geïnteresseerd zijn in seks, is het niet zo dat seks voor mannen niets betekent. Minimaliseer het niet, ook voor mannen is seks binnen een relatie belangrijk.

Zowel mannen als vrouwen vinden seks bevredigender als het binnen de intimiteit van een relatie plaatsvindt. Nog een veel gemaakte denkfout: 'dé man is niet romantisch'. Wat niet wil zeggen dat zijn idee van romantiek dezelfde is als de jouwe.

4) "Hij wil altijd seks"
Jonge mannen staan misschien elke minuut van elke dag klaar om in bed te duiken, maar bij werkende mannen krijgt het libido ook algauw een knauw. Dat hij eens géén seks wil als jij dat wél wil, hoeft niets dramatisch te betekenen en is zeker niet altijd persoonlijk bedoeld.

"Veel vrouwen redeneren dat hun man hen niet meer graag ziet, als hij geen zin heeft in seks. Maar dat is niet waar: hij heeft gewoon geen zin in seks. Dat is bij henzelf toch ook zo?"

5) Praat over wat je wil in bed
Expliciet verwoorden wat we leuk (en minder leuk) vinden tussen de lakens is niet gemakkelijk. Ook niet als je partner al jaren kent (of misschien net daarom). Toch is het de enige manier om een bevredigend seksleven te leiden, zo zeggen seksexperten.

"Vrouwen moeten zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun orgasme en niet alles op de man steken. Zelfs de beste minnaar weet niet wat je nodig hebt als je het niet zegt. En denk maar niet dat hij niet wil luisteren: de meeste mannen willen erg graag een vrouw bevredigen. Maar zeg het wel zodanig dat hun ego niet gekwetst raakt."

6) Doe iets nieuw
Neem het niet persoonlijk als je partner eens iets nieuws wil uitproberen. Je hoeft niet alles te proberen, en zeker niets tegen je zin, maar je hoeft ook niet alles bij voorbaat af te wijzen. Denk er eens over en vraag je af waarom je het niet wil. Leg vervolgens ook goed uit waarom je een bepaald voorstel afwijst.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson was homo, geen pedofiel


"Michael Jackson was homo, geen pedofiel"


Ian Halperin, de biograaf van Michael Jackson, beweert dat hij met twee mannen sprak die een relatie hebben gehad met de zanger. Halperin stelt dat Michael weliswaar aangetrokken was tot jongere mannen, maar geen seksuele belangstelling had in kinderen.

Beschuldigd van pedofilie
Jackson werd in 1993 beschuldigd van pedofilie door de toen 13-jarige Jordan Chandler en in 2003 nog eens door de even oude Gavin Arvizo.

Een ober en een acteur
Halperin in de Daily Mail: "Het is duidelijk dat Michael homoseksueel was en dat hij op jonge mannen viel, maar niet zo jong als Jordan of Gavin. Tijdens mijn opzoekingen heb ik met twee van zijn homovrienden gesproken. De een was een ober in Hollywood, de andere een onbekende acteur. Met de ober is hij bevriend gebleven, misschien zelfs meer. Hij had Michael bediend in het restaurant waar hij werkte, Michael maakte zijn interesse duidelijk en de volgende nacht sliepen ze samen. Volgens de ober werd Michael verliefd op hem".

Halperin zegt dat hij bewijzen heeft gezien van de romance tussen de ober en Michael, waaronder foto's van de twee samen.

Met bouwvakker in smerig motel
"Andere getuigen hebben het over een heleboel jonge mannen die Michael thuis bezochten, zelfs in zijn laatste maanden. Sommige van hen bleven daar ook slapen. Toen Michael in Las Vegas woonde, snoop hij verkleed als vrouw naar een smerig motel waar hij een bouwvakker ontmoette op wie hij verliefd was geworden".

Erfelijke ziekte
Halperin beweerde vorig jaar in december dat Michael Jackson niet meer dan een half jaar meer te leven had en was op de hoogte van diens gezondheidstoestand. Volgens hem had Michael vlekken op zijn huid en grijze nagels. "Ik wist dat Michael kaal was en dat hij een ruime collectie pruiken had". De auteur beweert ook dat Michael aan een erfelijke ziekte leed die zijn longen aantastte. "Op sommige dagen kon hij amper zien en had hij moeite om te stappen". De dokters overwogen nog een longtransplantatie, maar daar was de zanger te zwak voor.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porseleinfabrikant Royal Boch gered


Porseleinfabrikant Royal Boch gered


http://img189.imageshack.us/img189/5605/royalboch.jpgDe rechtbank van koophandel van Bergen heeft de overname van porseleinfabrikant Royal Boch door de Brusselse zakenman Patrick De Maeyer vandaag definitief goedgekeurd. Het overnameplan van De Maeyer voorziet in het behoud van 39 van de 47 overgebleven werknemers.http://img3.imageshack.us/img3/3792/boch.jpgDe beslissing van de rechter werd op luid applaus onthaald en enkele werknemers lieten tranen van geluk. De laatste porseleinfabrikant van België werd op 26 februari failliet verklaard.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dit is de nieuwe vrouw van Patrick Janssens


Dit is de nieuwe vrouw van Patrick Janssens


http://img4.imageshack.us/img4/183/janssens.jpgDat Antwerps burgemeester Patrick Janssens en Sabine Steels een koppel vormden, was bekend. Dat ze zaterdagochtend zouden trouwen, was een enorm goed bewaard geheim.

Zaterdagochtend, tussen acht en negen uur. De Antwerpse Grote Markt ligt er nog verlaten bij. Een Japanse toerist maakt foto’s van de statige gildenhuizen. Hij let niet op het gezelschap dat het stadhuis binnengaat en mist zo de kans om exclusieve plaatjes te schieten van het huwelijk van de burgemeester.

In de trouwzaal op het Schoon Verdiep bezegelt districtsvoorzitter Chris Anseeuw even later het huwelijk van Patrick Janssens en zijn twintig jaar jongere kabinetsadviseur Sabine Steels, voor een vijftigkoppig publiek van familie en vrienden.
Geen das

De bruid straalt in een lange, goudkleurige jurk; de burgemeester draagt een donker pak en heeft zijn T-shirt ingeruild voor een hemd, maar draagt ook ditmaal geen das.

De plechtigheid wordt bezegeld zonder ringen. Na een geëmotioneerd dankwoord van de burgemeester vertrekt het gezelschap onder de verbaasde blikken van enkele stadhuisbedienden naar Hoepertingen, een deelgemeente van Borgloon in Limburg.   http://img195.imageshack.us/img195/3527/patrickjanssens.jpgDaar vindt het trouwfeest plaats, met een barbecue in de riante tuin van de ouders van de bruid. Er zijn toespraken van vader Paul Steels en van de bruid zelf. Zij noemt haar enkele jaren oude relatie met Patrick Janssens “een onverwachte wending, maar wel een perfect match.”
Sabine Steels

Sabine Steels (32) is de jongste dochter van een Limburgs artsenpaar. Ze is licentiate geschiedenis, heeft het diploma van politiecommissaris en gaf les aan de officierenschool. Steels werkt sinds 2005 als adviseur veiligheid op het kabinet van Patrick Janssens. (br.Gazet van Antwerpen)
  http://img197.imageshack.us/img197/8457/nieuwevrouwvanpatrickja.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe tennisbabes


Knappe tennisbabes mogen op Centre Court in WimbledonDe Roemeense Sorana Cirstea mocht vorige week aantreden op Centre Court.
 De organisatie van Wimbledon heeft een opvallende onthulling gedaan: niet alleen talent, maar ook uiterlijk speelt een belangrijke rol bij de keuze van wie op Centre Court mag spelen. En dat viel tijdens de eerste week ook op, want de belangrijkste court op Wimbledon verwelkomde heel wat laag gerangschikte dames.
Sorana Cirstea
Sorana CirsteaVerbannen
Bij de mannen spelen Roger Federer en thuisspeler Andy Murray elke partij op het heilige gras van Centre Court. Maar bij de vrouwen worden topspeelsters wel vaker naar andere courts verbannen. Nummer 5 Svetlana Kuznetsova speelde op court 1, terwijl nummer 1 Dinara Safina en nummer 2 Serena Williams op court 2 moesten aantreden.
Caroline Wozniacki
Caroline WozniackiBattle of the babes
"Onze voorkeur zal altijd naar een Brit of een babe gaan als dat goede kijkcijfers geeft." Vorige week stond de Roemeense Sorana Cirstea (nummer 28) tegen Victoria Azarenka op Centre Court. En hoewel Maria Sharapova (nummer 60) en Maria Kirilenko (nummer 59) al ver zijn weggezakt, zijn ze toch nog steeds welkom op Centre Court. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.er is angst voor pijnhttp://img269.imageshack.us/img269/8282/monicabellucci.jpgbewaar mijn hart en
bespaar mij de pijn
van het ongelukkig zijn

want treur zit in mijn ogen,
wachtend tot het vallen kan
om haar gelijk te behalen

hoe kan ik kleur bekennen
als de kleuren van mijn gevoelens
niet te onderscheiden zijn

er is angst voor pijn,
angst voor het ongelukkig zijn
en angst om te falen

mijn fragiel hartje blijft slaan
doorheen mijn bestaan
ik kan het aan, maar toch...

bewaar mijn hart en
bespaar mij de pijn
van het ongelukkig zijn

» Reageer (0)
28-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beenderen van apostel Paulus teruggevondenBeenderen van apostel Paulus teruggevonden in graftombe


http://img3.imageshack.us/img3/575/apostelpaulusf.jpgArcheologische sensatie in Rome: een onderzoek in opdracht van het Vaticaan heeft uitgewezen dat de graftombe van Paulus stoffelijke resten van de heilige apostel bevat. Dat heeft paus Benedictus XVI meegedeeld. "In de stenen sarcofaag, die niemand ooit geopend heeft, zijn met behulp van een door een kleine opening ingebrachte sonde resten van menselijke knoken ontdekt", kondigde de paus na een ceremonie in de basiliek van Sint-Paulus-buiten-de-Muren in Rome aan.

Stukjes van de beenderen werden uit de sarcofaag verwijderd en verder onderzoek toonde aan dat ze toebehoren aan een man die in de eerste en het eerste deel van de tweede eeuw leefde. "Daarmee lijkt vast te staan dat het gaat om de resten van de apostel Paulus", zei Benedictus XVI.

Naar aanleiding van het Paulusjaar had de paus een grondig onderzoek naar het vermoedelijke graf van Paulus in de basiliek van Sint-Paulus-buiten-de-Muren in Rome. Dat gebeurde nadat de Vaticaanse archeoloog Giorgio Filippi bij opgravingen in de basiliek de sarcofaag had herontdekt waarin de apostel Paulus moet begraven zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pim Fortuyn met hondjes levert 41.000 euro opPim Fortuyn met hondjes levert 41.000 euro op


 Een schilderij waarop Pim Fortuyn met zijn hondjes Carla en Kenneth staat afgebeeld, is voor 41.000 euro verkocht op de veiling van de inboedel van de politicus. De hele collectie Fortuyn was op de veiling goed voor 495.000 euro.

Het schilderij was een van de topstukken die in het Nijmeegse Veilinghuis Hessink's onder de hamer gingen. De aansteker die Fortuyn bij zich droeg toen hij werd vermoord, leverde 9.100 euro op.

"De kunststukken hebben niet zo veel opgebracht als gedacht. Alleen de spullen die echt wat met Pim Fortuyn te maken hadden, leverden veel op", zei veilingmeester Richard Hessink.

Het duurde elf uur, voordat Hessink alle negenhonderd stukken of 'kavels' onder de hamer had gebracht. Het was dan ook erg druk in het veilinghuis; in de zaal zaten ongeveer zevenhonderd mensen. (br.hln))» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Open Tuinen' lokt 22.000 bezoekers


'Open Tuinen' lokt 22.000 bezoekers

Naar schatting 22.000 tuin- en plantenliefhebbers hebben dit weekend de 17de editie van 'Open Tuinen' bezocht. Dat zijn er circa 2.000 meer dan het gemiddelde van de voorbije jaren. In 275 geselecteerde tuinen konden bezoekers de kunde en creativiteit van de particuliere tuinier bewonderen of er inspiratie opdoen. Vaste planten stonden centraal in deze editie.

Tuinen in grensgebied
De organiserende Landelijke Gilden selecteerde nog wat strenger dan vorig jaar toen 295 tuinen in de kijker stonden. Naast tuinen in Vlaanderen werden voor het eerst ook tuinen in het grensgebied met Nederland opengesteld.

150 plantensoorten
Vooral zaterdag waren er duidelijk meer bezoekers, aldus Anne-Marie Vangeenberghe, woordvoerster van de Boerenbond. Het mooie weer en het feit dat veel mensen nog niet met vakantie zijn, verklaren de hogere opkomst voor de tuinpracht. In de geselecteerde 95 tuinen waren meer dan 150 variëteiten en plantensoorten te bewonderen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen mensen krijgen stukje grond in Amazonewoud


Miljoenen mensen krijgen stukje grond in Amazonewoud


 


De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft een wet ondertekend die een groot deel van het Amazonewoud verdeelt onder miljoenen mensen. Zij krijgen officieel een stukje grond toegewezen op een grondgebied dat groter is dan Frankrijk. Met de beslissing hoopt Brazilië een einde te maken aan de legale chaos, die al decennia heerst in het enorme regenwoud. Milieubeschermers zijn minder optimistisch en vrezen dat de wet de ontbossing alleen maar in de hand zal werken.

Geen bedrijven
Het Amazonewoud is het grootste regenwoud ter wereld en wordt ook wel de groene long van onze planeet genoemd. Regenwouden zijn tegenwoordig nog belangrijker omdat de bomen onze hoge CO2-uitstoot helpen opvangen. Houtkap vormt al lange tijd een grote bedreiging voor het Amazonewoud. Bovendien werkt de sector ook de misdaad in de hand. Geschillen over grondbezit durven al eens ontaarden in geweld. Daar hoopt de Braziliaanse president een einde aan te maken. Om milieubewegingen niet helemaal tegen de borst te stoten, heeft hij zich verzet tegen wetten die ook bedrijven de toestemming geven om een lap grond te bezitten.Vijfde Amazonewoud verwoest
Al ruim dertig jaar kennen boeren zichzelf stukken land toe die ze wettelijk niet bezitten. Op die manier hebben ze al een vijfde van het Amazonewoud verwoest. De nieuwe eigenaars moeten belastingen betalen en ze moeten zich ook houden aan een aantal milieuwetgevingen. Op die manier hoopt Brazilië de controle over het Amazonewoud terug te winnen. Ongeveer 67,4 miljoen hectare grond zal verdeeld worden onder eigenaars die kunnen bewijzen dat ze het land sinds december 2004 bezitten.

Achterpoortjes
De verdeling zal echter ook enigszins op basis van vertrouwen gebeuren. Dat wil zeggen dat de overheid geen controle zal uitvoeren als het over kleine lappen grond gaat. Volgens milieubeschermers is dat een van de achterpoortjes in de wet die misbruik mogelijk maken. Kopers kunnen hun stuk grond gedurende twintig jaar afbetalen en mogen het na drie jaar alweer verkopen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses Shaffy Liesbeth List - Vivre


Ramses Shaffy Liesbeth List - Vivre

Om hun te beluisteren druk om de foto
» Reageer (0)
27-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine kiest Doopput als sterfplaats


Yasmine kiest Doopput als sterfplaats


http://img7.imageshack.us/img7/1692/yasmine.jpgDe doodlopende straat Doopput in Kontich. Hier benam Yasmine zich gisteren van het leven. Amper één straat verder wonen haar zus Anja en haar man, Michel Clavareau.

Yasmine woont niet in Kontich, maar werd er deze week opgevangen door haar zus. Zus Anja was gisteren te zwaar onder de indruk om iets te vertellen. Haar echtgenoot wilde wel iets kwijt. “Ik kreeg deze ochtend (donderdag, red.) op mijn werk telefoon van de dienst psychologische bijstand van de politie. Of ik wist waar Hilde was, vroegen ze. Ze was verdwenen en iedereen wist dat ze het moeilijk had. Later hoorde ik het slechte nieuws.”

Een wijkagent had het levenloze lichaam van de zangeres, actrice en presentatrice in een schuur gevonden. Ze had zich verhangen.
Pakje sigaretten
http://img3.imageshack.us/img3/9185/yasminekiestdoopputt.jpgYasmine kocht amper enkele uren voor haar dood nog een pakje sigaretten in de krantenwinkel vlak bij het huis van haar zus. Wat er daarna precies gebeurde, is voor iedereen nog onduidelijk.

“Hilde woonde hier niet, maar kwam dikwijls op bezoek. We babbelden met elkaar en gingen samen iets drinken, om haar te steunen. Dat ze zo’n drastische stap zou nemen, hadden we niet zien aankomen. Voor mijn vrouw is dit een enorme klap. Heel onze familie is getroffen. Dit heeft niemand verdiend”, vertelt de schoonbroer van Yasmine. (br.gazet van Antwerpen)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië verwelkomt haar eerste vrouwelijke gondelier


Venetië verwelkomt haar eerste vrouwelijke gondelier


 Al negen eeuwen lang waren alle gondeliers op de kanalen van Venetië mannen, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Giorgia Boscolo, de 23-jarige dochter van een gondelier, mag vanaf nu passagiers vervoeren terwijl ze haar opleiding volmaakt, meldt Reuters.

Gondels
"Ik ben altijd verliefd geweest op gondels, in tegenstelling tot mijn drie zussen", zegt Boscolo. "En ik ging altijd liever roeien met met mijn vader dan uit te gaan met mijn vrienden." Haar vader, Dante, geeft toe dat je voor zijn beroep veel fysieke kracht moet hebben, maar ervaring maakt veel goed. Dat laatste zit bij zijn dochter alvast goed.

Geschiedenis
Gondeliers bezorgen toeristen romantische tochtjes langs de kanalen van Venetië. Maar niet iedereen kan gondelier worden. Om tot het beroep te worden toegelaten, moet je onder meer je kennis van de geschiedenis van Venetië bewijzen. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inboedel Pim Fortuyn onder de hamer


Inboedel Pim Fortuyn onder de hamer


http://img25.imageshack.us/img25/4209/pimfortuyn.jpgVandaag wordt de inboedel van de vermoorde Nederlandse politicus Pim Fortuyn geveild door veilinghuis Hessink's in Nijmegen. De afgelopen twee weken bezochten honderd tot vierhonderd mensen per dag de speciale kijkdagen en bekeken meer dan vijfduizend mensen de catalogus met 887 items via de website. Vandaag wordt de inboedel kamer per kamer geveild, aldus een medewerker van Veilinghuis Hessink's. "Het zal een lange dag worden, want er komen veel mensen op af die niet vaak op een veiling komen", zegt hij.

Kamers nagebouwd
Het veilinghuis bouwde alle kamers van het 'Palazzo di Pietro' exact na. De inhoud van de kamers verschilt van meubels tot boeken en curiosa tot de laatst gerookte sigaret van Fortuyn. Hoeveel mensen op de veiling af zullen komen, weet het veilinghuis niet. Ook over de opbrengst doet ze geen schattingen.

Geen cultureel erfgoed
Gisteren probeerde de Stichting Beeld van Pim middels een kort geding de verkoop van de inboedel nog tegen te gaan. De club wil de meubels, schilderijen en andere persoonlijke eigendommen van Fortuyn bijeen houden en tot cultureel erfgoed verheffen. De rechter bepaalde dat de stichting niet ontvankelijk is. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Dupon stort in


Marianne Dupon stort in


http://img99.imageshack.us/img99/1545/yasmineoverleden.jpg'Het gaat heel slecht met onze dochter', reageerde de moeder van Marianne Dupon gisteren kort. Toen Marianne donderdagnamiddag vernam dat haar ex zelfmoord had gepleegd, stortte ze in.
Marianne Dupon (38) zat donderdagnamiddag met haar dochtertje Ella Louise in het Antwerpse jazzcafé De Muze, op de Melkmarkt, toen ze telefoon kreeg. Dupon stuikte volledig in mekaar toen ze het dramatische nieuws vernam. Kennissen belden haar vader op. Werner Dupon kwam zijn ontroostbare dochter en kleindochter oppikken. Samen reden ze naar het huis van de zus van Yasmine, in Kontich.

Dupon is een ex-crisismanager die in 2000 een BV werd door haar overwinning in de TV1-hit De mol . Pas na haar deelname aan het populaire programma werd ze een paar met Yasmine. De overleden zangeres vertelde destijds in interviews dat De mol hen nochtans niet dichter bij elkaar had gebracht. 'Ik heb van dat programma geen enkele aflevering gezien. We leerden elkaar kennen op café in Antwerpen. Per toeval. We hadden van die lange gesprekken, tot 's morgens vroeg. En van het een kwam het ander', zei Yasmine in 2001.

In 2003 trouwden de twee. Marianne Dupon en Yasmine waren daarmee het eerste lesbische BV-koppel dat in het huwelijk trad.

Yasmine en Marianne kregen samen een dochtertje: Ella Louise. Voor Yasmine was dit haar eerste kind. Marianne Dupon had al twee zonen uit een eerdere relatie. Het huwelijk tussen Hilde Rens (de echte naam van Yasmine) en Marianne Dupon liep in april op de klippen.

Vandaag houdt Marianne Dupon zich vooral bezig met de organisatie van de holebifuiven Cafédelove . Na haar overwinning in De mol kreeg ze heel wat kansen. Eerst ging Dupon aan de slag bij een productiehuis. Ze werkte er aanvankelijk achter de schermen. Uiteindelijk schopte ze het tot presentatrice van het TV1-programma De zoete zonde , waarin ze samen met Geena Lisa de kijkers van pekelzonden wilde verlossen.

Marianne Dupon bedankte voor een fotoshoot in het blootblad Playboy . 'Omdat ik een vrouw ben en dus complexen heb', zei ze daarover. (br.Het Nieuwsblad)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handenarbeid bant depressie


Handenarbeid bant depressie

Tuinieren, klussen en koken zijn ideaal om depressieve gevoelens te bannen. Fysieke arbeid helpt tegen neerslachtigheid. Zo stelt neurowetenschapper Kelly Lambert in haar nieuwste boek 'Lifting Depression' en staat te lezen op Express.be

Oertijd
De menselijke hersenen zien er met onze oerouders nog altijd hetzelfde uit, alleen waren onze voorouders de hele dag bezig. Ons modern, comfortabel leven past niet in dat brein, waardoor het depressief wordt.

Zelfvertrouwen
Wie fysiek bezig is, is in staat om meer moeite te doen voor beloning. Hierdoor krijgt iemand meer zelfvertrouwen en reageert die gemotiveerder, twee eigenschappen die een depressie kunnen voorkomen.

Hersenen
Volgens Lambert vormen emotie, beweging en denken één geheel. Door te bewegen worden bepaalde delen van de hersenen geactiveerd en worden nieuwe hersencellen aangemaakt. Door deze aan te maken, kan een depressie verminderen. Handenarbeid is daarbij zeer belangrijk, de hersenen worden zo meer geactiveerd dan andere lichaamsdelen

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de stroom van het leven
http://img4.imageshack.us/img4/9806/yasmine2.jpgde stroom van het leven
voelde te zwaar voor jou
het water te woelig
en veel te diep
je probeerde wel te springen
van steen naar steen
maar kon de stroming niet ontwijken
en je viel
steeds vaker
steeds harder
tot je niet meer op kon staan
en uitgeput bleef je liggen
liet je ogen
verlangend over de oevers dwalen
maar je hart had het afscheid
reeds herkend

in jouw handen openden zich
de vleugels van een glazen vlinder
breekbaar teer en zo vertederend mooi
en je liet hem vrij
je sloot je ogen
en liet jouw heden en verleden los
liet je drijven
tegen de stroom in
en onder het fladderen van zijn vleugels
blies jij je laatste adem uit
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prosper De Troyer (1880-1961)


Mark Uytterhoeven schenkt archief kunstenaar-grootvader aan Mechels Stadsarchiefhttp://img39.imageshack.us/img39/1372/markuytterhoeven.jpgTv-maker Mark Uytterhoeven heeft het archief van zijn grootvader, de schilder Prosper De Troyer (1880-1961), aan het Mechelse Stadsarchief geschonken. Dat maakte de stad Mechelen bekend.

Dat Uytterhoeven het integrale archief, dat 15 dozen telt, aan het Stadsarchief schenkt, is volgens de stad Mechelen een "laatste eerbetoon" aan zijn grootvader. Ook zou Uytterhoeven ermee willen aangeven dat kunstenaarsarchieven tot het collectief erfgoed behoren en niet zomaar in het commerciële circuit mogen verdwijnen.

De schetsboekjes, foto's, dagboeken en andere, die groeiden tot een organisch geheel, zouden daardoor vaak verspreid raken over verschillende privéverzamelingen en hun samenhang verliezen. Dat bemoeilijkt wetenschappelijk onderzoek.

Garantie
"Het is een van de laatste dingen die ik voor mijn grootvader kan doen", zegt Uytterhoeven in een persbericht van de stad Mechelen. "Het professionele stadsarchief van Mechelen staat garant voor een degelijke en permanente bewaring van zijn archief. Dat stelt me gerust."


Prosper De Troyer (Destelbergen, 26 december 1880 - Duffel, 1 juni 1961) was een Belgisch kunstschilder.http://img30.imageshack.us/img30/4552/prosperdetroyer.jpg
Prosper de Troyer met zelfportret
Hij volgde zijn opleiding aan Sint-Lucas te Oostakker. Hij startte in Gent als leerjongen in beeldhouwateliers, bij een schilderijrestaurateur en in een smidse. Tijdens zijn legerdienst volgt hij in Mechelen avondlessen aan de Academie voor Beeldende Kunsten, onder directeur/kunstschilder Willem Rogier. Hij zet zijn studies verder tot 1907 en vestigt zich er als kunstschilder aan de Brusselsesteenweg 28.

In Mechelen maakt hij kennis met Rik Wouters, en neemt tijdens Wereldoorlog I deel aan de tentoonstellingen van de kunstkring “Doe stil voort”. Hij wordt eerst beïnvloed door Eugène Laermans en Jakob Smits, later door de futuristen. Hij assimileert aanvankelijk het neo-impressionisme, dan het fauvisme en het kubisme (1918-1919). Hij evolueert vanaf 1920 naar de abstractie en adopteert rond 1921 de zgn. “zuivere beelding” , met een aantal abstracte werken waarbij de realiteit op geometrische wijze wordt geschematiseerd. In 1922 keert hij resoluut terug naar de figuratieve vormgeving en in het bijzonder naar het expressionisme.

Met thema’s als de moeder, het kind, de mens, het landschap en religieus geïnspireerd werk evolueert hij naar een zeer persoonlijk expressionisme met krachtig opgebouwde schilderijen rond zijn familiaal leven in een sterk vereenvoudigde expressieve vormentaal. Hij is bevriend met Michel de Ghelderode, Alfred Ost, Felix De Boeck, Georges Marlier, Frans Mertens en Edmond Grégoire. Exposeeert o.a. in Amsterdam, Belgrado, Berlijn, Bern, Boedapest, Firenze, Genève en Parijs. Op 12/08/1958 was prof. Joos Florquin met het B.R.T.-programma “Ten huize van” te gast in Mechelen bij De Troyer. Werken van de kunstenaar bevinden zich o.m. in musea te Brussel, Antwerpen, Gent, Mechelen en Oostende.

De Stedelijke Musea Mechelen plannen een tentoonstelling over de Troyer. In 2011 is het 50 jaar geleden dat de kunstenaar overleed.

» Reageer (0)
26-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van 16 in babylichaam sleutel tot eeuwig leven?


Meisje van 16 in babylichaam sleutel tot eeuwig leven?


Brooke Greenberg (links) is 16 jaar en haar zus Carly (13).Brooke Greenberg uit Maryland is zestien jaar, maar weegt amper 7 kilo en is 76 centimeter groot. Ze kan niet spreken, enkel gevoelens uitdrukken. Brooke is met andere woorden nog een kleuter. Is het meisje de sleutel tot de eeuwige jeugd?

Sterfelijkheid
Wetenschappers zijn van oordeel dat Brooke een genetische mutatie heeft ondergaan waardoor haar groei wordt afgeremd. "Zonder op sensatie belust te zijn, kan het meisje ons antwoorden geven op de vraag waarom de mens sterfelijk is", zegt dr. Richard Walker van de Universiteit van South Florida aan ABC News.

Verouderingsproces ontcijferen
De artsen hopen inderdaad via Brooke de genetische codes te ontdekken die bepalen waarom een mens ouder wordt. Volgende stap is het gen te isoleren en zo de mensheid misschien de eeuwige jeugd te schenken. "Als we het bij het verkeerde eind hebben, kan men ons niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben", vervolgt Walker.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasmine hing zich op aan boom

Yasmine hing zich op aan een boom nabij het huis van haar zus in Kontich


Yasmine je moet het moeilijk hebben gehad en vreselijk eenzaam zijn geweest... Je was een prachtmeid . Vele zullen je missen...


Om haar te beluisteren druk op de fotoYasmine (37) heeft zichzelf gisteren van het leven beroofd door zich op te hangen aan een boom nabij het huis van haar zus in Kontich. Rond 14u vond de politie het stoffelijke overschot van de zangeres en tv-presentatrice. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Yasmine, die zelf in Edegem woonde en na de liefdesbreuk met Marianne Dupon in een depressie zat, was bij haar zus Inge langsgegaan in de Hoogbunderlaan in Kontich. Rond het middaguur haalde Inge haar kinderen van school en toen ze terug thuiskwam, was er geen spoor meer van haar zus. Toen Yasmine haar gsm niet meer beantwoordde, belde Inge de politie. Die vond na een korte zoektocht op 100m van het huis het stoffelijke overschot van de zangeres. Ze had een metalen draad aan een tak vastgemaakt en zich verhangen.


In Edegem opent het gemeentebestuur vandaag een rouwregister voor Yasmine
Het rouwregister ligt in de raadszaal van het Edegemse gemeentehuis in de Kontichstraat. Ondertekenen kan vrijdag tussen 14 en 17 uur, en zaterdag tussen 10 en 16 uur.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer wakkert de liefde aan


Zomer wakkert de liefde aan

De jaargetijden doen wat met het liefdesvuur. Tijdens de lente gaan we op zoek naar een nieuwe prins en de romantiek viert, vooral bij dames, hoogtij tijdens de zomer. Eén en ander blijkt uit een onderzoek van datingsite Lexa.nl.

Zelfzekerder
Volgens het onderzoek is juni de ideale maand om verliefd te worden en te daten. Alleenstaanden voelen zich die periode het best in hun vel en voelen zich daardoor zelfzekerder. Meer romantische gevoelens vieren hoogtij tijdens de zomer. De zomerzon wakkert het liefdesvuur sterker aan. Mannen zijn minder seizoensgebonden: zij vinden ook de winter geschikt voor romantiek.

Klusjes
Opvallend is dat ook de lente een populaire periode blijkt om te gaan samenwonen en te klussen. Mannen verkiezen het voorjaar voor de meeste karweitjes, vrouwen doen dit liever tijdens de winter.

Baby
Als het over de geboorte van een baby gaat, geniet bij beide geslachten de zomer alle voorkeur. De belangrijkste reden is het zwangerschapsverlof, die kan dan aan de vakantie gekoppeld worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson overleden

Na Yasmine nu ook Michael Jackson overledenhttp://img36.imageshack.us/img36/8868/michaeljacksony.jpg
 Michael Jackson is vanavond (onze tijd) op 50-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. De 'King of Pop' werd vanavond (namiddag in de VS) in allerijl naar een ziekenhuis in Los Angeles overgebracht, na een hartstilstand bij hem thuis in Holmby Hills. Verpleegkundigen probeerden de popster, die niet meer ademde, nog wel te reanimeren maar tevergeefs. Zijn polsslag kwam nooit terug, weet tmz.com. Volgens de showbizz-site was Jackson dus al dood toen de hulpverleners aankwamen. Ook in het UCLA hospitaal, waar hij al in een diepe coma lag, reageerde Jackson totaal niet meer op reanimatiepogingen. Het ziekenhuis ligt op amper zes minuten rijden van Jacksons verblijfplaats.

Wenende La Toya
Michaels zus La Toya snelde het ziekenhuis al wenend binnen. Het popfenomeen laat drie kinderen achter Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson en and Prince "Blanket" Michael Jackson II. Michael zelf is het zevende kind van negen uit de wereldberoemde Jacksonfamilie.

Michael Jackson was zijn 'This-Is-It'-concertenreeks van liefst 50 optredens in Londen aan het voorbereiden. Daarom zou hij net in "goede vorm" geweest zijn, volgens ingewijden. Hij zou zijn veelbesproken comeback dus nooit halen.

Thriller
Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in het plaatsje Gary in de Amerikaanse staat Indiana. Hij geldt als één van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Zijn topalbum Thriller (1982) ging bijna 108 miljoen keer over de toonbank en is daarmee al meer dan 25 jaar de best verkochte plaat ooit. Wereldwijd verkocht Wacko Jacko, zoals hij om zijn excentrieke levensstijl genoemd werd, 750 albums.

Kreetjes
Overbekend zijn zijn specifieke ritmische danspasjes, waarvan de 'moonwalk' het beste voorbeeld is. Hij werd ook beroemd om zijn hoge kreetjes waarbij hij nogal graag ook naar zijn krui greep.

De laatste jaren verschoof de aandacht voor zijn muziek meer en meer naar die voor zijn obscure privéleven. Hij kwam in opspraak in verband met kindermisbruik, waarvoor hij uiteindelijk vrijgesproken werd. Boze tongen beweren dat dat de King of Pop veel geld gekost heeft. Zelf werd Jackson al op heel jonge leeftijd een ster. Hij maakte deel uit van de beroemde Jackson Five.

Huid
Zijn gezondheid is altijd een issue geweest voor Jacko. Volgens hardnekkige geruchten zou hij aan huidkanker geleden hebben. Hij liet zijn oorspronkelijk donker getinte huid ook 'afbleken' en liep vaak met een masker rond.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres Yasmine overledenZangeres Yasmine overleden

Om meisjes aan de macht te beluisteren druk op de fotoZangeres en televisiepresentatrice Yasmine is overleden op 37-jarige leeftijd. Ze heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. Dat meldt VRT-nieuws.

Televisiewerk
Yasmine werd op 3 maart 1972 geboren als Hilde Rens in Kontich. Ze was een Vlaamse zangeres en tv-presentatrice, bekend van onder meer 'De Rode Loper' en 'Zo is er maar één', een muziekprogramma waarin het Nederlandstalige lied centraal staat. Ze zou ook de zomertoer van het programma presenteren.

Haar tv-carrière begon ze bij de commerciële zender VTM in 1993. Eind de jaren '90 stapte ze over naar de VRT.

Hits
Als zangeres scoorde ze hits als 'Vraag me niet waarom', 'Meisjes aan de macht' en 'Porselein'. In 1991 debuteerde ze met haar album 'Mooi zo'. Ze toerde tegenwoordig ook met een theatershow rond liedjes van Leonard Cohen. Op 12 juli was er nog een optreden gepland op het festival Lage Landen in Eeklo, zo meldt haar website.
Holebi-icoon
Yasmine gold als een icoon voor de holebi-beweging in Vlaanderen. Toen ze zich outte als lesbienne, ruim tien jaar geleden, was dat nog altijd moedig. Haar eerste 'bekende' relatie was met Alexandra Potvin.


De mol
Alles veranderde toen de zangeres Marianne Dupon, bekend als winnares van het tweede seizoen van het TV1-programma "De Mol", leerde kennen. In 2001 werden ze een koppel, in 2003 trouwden ze.

 

 
http://img99.imageshack.us/img99/1545/yasmineoverleden.jpgLiefde

"De hele wereld mag weten dat ik in de zevende hemel ben", verkondigde Yasmine toen. "Marianne is de liefde van mijn leven. Wat ik voor haar voel, heb ik nog nooit voor iemand gevoeld. We hebben allebei al heel wat meegemaakt en we proberen er nu samen iets moois van te maken".

Breuk
Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren. Het was Marianne die het meisje gedragen had. In april van dit jaar hebben de twee hun relatie na 8 jaar, waarvan 6 jaar huwelijk, verbroken.
"De beproevingen die ieder koppel moet doorstaan - te weinig tijd voor elkaar, de jachtigheid van het leven - hebben het paar uiteen gedreven en er lijkt geen weg meer terug", analyseerde Dag Allemaal.

Het weekblad Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad.

Volgens de geruchten ligt de relatiebreuk aan de basis voor haar dood ligt. Na de bekendmaking van de breuk leek het voor vrienden en collega's slecht te gaan met Yasmine. "We maakten ons allemaal zorgen om haar, maar het leek dat ze goed werd opgevangen door haar vrienden", verklaarde een aangeslagen Geena Lisa op het radionieuws. (br.hln)

» Reageer (0)
25-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs dagje aan zee is voor steeds meer Vlamingen te duur


Zelfs dagje aan zee is voor steeds meer Vlamingen te duur

Liefst 80.000 Vlamingen hebben dit jaar al een aanvraag ingediend om via het Steunpunt Vakantieparticipatie op dagtrip te gaan of een vakantie te boeken in Vlaanderen. Dat zijn er nu al meer dan in 2008, zo schrijven Het Belang van LImburg en Gazet van Antwerpen.

Voordelige tarieven
Het Steunpunt Vlaanderen werd in 2001 door Toerisme Vlaanderen opgericht om mensen die het financieel moeilijk hebben toch de gelegenheid te bieden op vakantie te gaan. Het Steunpunt heeft bij honderden uitbaters van logies en attracties voor hen voordelige tarieven bedongen.

Nog geen crisiseffect
Het aantal Vlamingen dat aanklopt bij het Steunfonds blijft jaar na jaar stijgen. Marianne Schapmans van Toerisme Vlaanderen: "Door de grotere bekendheid van het Steunpunt stijgt de vraag veel sneller dan het aanbod. En dan voelen we het effect van de crisis nog niet: dat verschillende mensen hun job kwijt zijn, gaan we pas vanaf volgend jaar in de cijfers merken."

Dagtrip naar kust
Van de vakantiegangers trekt 80 procent naar de kust, 13 procent is nog nooit met vakantie geweest. De dagtrips spannen de kroon, met 65.014 vakantiegangers in 2008. De georganiseerde vakanties zijn goed voor 3.994 mensen, individuele vakanties waren er voor 2.478 mensen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrieven Edith Piaf brengen 67.000 euro op


Liefdesbrieven Edith Piaf brengen 67.000 euro op


http://img72.imageshack.us/img72/672/edithpiaf6.jpgLiefdesbrieven van de overleden Franse zangeres Edith Piaf hebben 67.000 euro opgebracht bij veilinghuis Christie's in Parijs. De 54 brieven werden via de telefoon gekocht door een onbekende bieder.

De brieven werden tussen 15 november 1951 en 18 september 1952 geschreven en waren gericht aan de Franse wielerkampioen Louis Geradin. Hun relatie eindigde in 1952 toen de zangeres trouwde met de Franse acteur Jacques Pills.

De zangeres, bekend van het nummer "Non, je ne regrette rien", had een turbulent leven, vol liefdesaffaires, drugs- en alcoholgebruik.
Piaf overleed in 1963 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms meer vet in slaatje van


Soms meer vet in slaatje van supermarkt dan in Big Mac

Sommige slaatjes uit de supermarkt bevatten meer vet, zout en calorieën dan een Big Mac uit een restaurant van MacDonald's. Dat meldt de Telegraph op basis van een Brits onderzoek. Volgens de studie bevat een slaatje uit de supermarkt gemiddeld 412 calorieën en 20,3 gram vet. Dat is maar een fractie gezonder dan een Big Mac die 490 calorieën en 24 gram bevat. Voor de studie werden 20 verschillende voorverpakte slaatjes onderzocht.

Mayonaise
Voor je een slaatje koopt, kan je dus best even naar de verpakking kijken. Met meer dan 400 calorieën kan je zo'n slaatje moeilijk gezond noemen. De onderzoekers stelden vast dat de meest ongezonde slaatjes vaak mayonaise of andere sausjes bevatten. In sommige slaatjes worden die 'dikmakers' heel genereus toegevoegd.

855 calorieën
Eén slaatje in het onderzoek bevatte liefst 43 gram vet. Een ander product deed het nog slechter met 66,3 gram vet, goed voor 855 calorieën. Daarvoor kan je bij Mac Donald's gerust een hamburger en een portie frietjes bestellen.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste fluit ter wereld was van een 'Duitser


Oudste fluit ter wereld was van een 'Duitser


 Archeologen hebben in Duitsland het oudste door mensen gemaakte muziekinstrument ter wereld gevonden. Het gaat om een 35.000 jaar oude fluit, vervaardigd uit het bot van een vale gier.

De ontdekking werd gedaan in de grot Hohle Fels, een bekende vindplaats in het zuiden van Duitsland. De fluit werd niet in zijn geheel gevonden, maar in twaalf stukken die door archeologen weer aan elkaar zijn gezet. Het instrument is 22 centimeter lang, heeft vijf gaten en een mondstuk.

  

 
Oostenrijk en Frankrijk te kijk gezet

"Het is ondubbelzinnig het oudste instrument ter wereld", aldus archeoloog Nicholas Conard van de Universiteit van Tübingen, wiens onderzoeksteam de ontdekking op zijn naam mag schrijven. De ouderdom van een fluit die eerder in Oostenrijk werd gevonden wordt geschat op 19.000 jaar en een groep fluiten in Frankrijk is vermoedelijk 30.000 jaar oud.

Ook beeldje van mammoetivoor
De ontdekking van de fluit in de Hohle Fels werd pas vandaag naar buiten gebracht, maar werd al gedaan in september vorig jaar. Toen werd op dezelfde plek ook een beeldje van mammoetivoor gevonden, dat mogelijk het oudste snijwerk in menselijke vorm is. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil alleen zijnDe afbeelding “http://img212.imageshack.us/img212/9748/noagc8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Ik wil alleen zijn
alleen met de blauwe zee
daar wil ik liggen op het strand
lekker in het zand.

Ik wil alleen zijn
alleen in mijn bed
daar wil ik  dromen
over een bos met vele bomen

Ik wil alleen zijn
alleen zijn in een wei met witte paarden
alleen zijn om te denken
daar kan niemand mij nog krenken

Ik wil alleen zijn
alleen zijn met de maan
dan kan ik dromen
van de dingen die ik mis

» Reageer (0)
24-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams humorfestival in Wallonië op 11 juli


Vlaams humorfestival in Wallonië op 11 juli


http://img209.imageshack.us/img209/1429/bertkruismans.jpg
Bert Kruismans.


Op 11 juli, de feestdag van de Vlaamse gemeenschap, wordt in het Naamse Jambes de eerste editie van het Vlaams humorfestival in Wallonië georganiseerd. Bert Kruismans, Wim Helsen en Gili zullen hun voorstelling voor de gelegenheid in het Frans vertalen. Het gaat om een initiatief van Bplus, dat al enkele jaren activiteiten organiseert rond de Vlaamse feestdag in het zuidelijke landsdeel en omgekeerd. Op die manier wil de organisatie bruggen bouwen tussen beide culturen.

'La Flandre pour les nuls'
"Deze keer zullen we testen of de Vlamingen en Franstaligen om dezelfde zaken moeten lachen", aldus voorzitter Gilles Vanden Burre. "We weten al dat de Vlaamse humor iets assertiever en gedurfder is dan de Waalse." Bert Kruismans start later op het jaar met de voorstellingen van 'La Flandre pour les nuls', zijn eerste show in het Frans. Op 11 juli zal hij al een voorproefje geven. Ook Gili komt niet onbeslagen op het ijs. Hij trad al aan in de tv-show 'Le Plus Grand Cabaret du Monde' op France 2.

Louis Michel en Wilfried Martens
Bplus werd opgericht in 1998 en strijdt sindsdien tegen het separatisme in België. Geheel tegen de huidige tendens in ijvert de organisatie voor een staatshervorming waarbij bepaalde bevoegdheden opnieuw op het federale niveau worden geregeld. De sociale zekerheid moet volgens Bplus absoluut landelijk georganiseerd blijven. Onder meer Louis Michel, Rudy Aernoudt, Anne-Marie Lizin en Wilfried Martens zijn lid van de organisatie.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Depp geeft fooi van 4.000 dollar in restaurant


Johnny Depp geeft fooi van 4.000 dollar in restaurant


Fijne kerel, die Johnny Depp. Vinden ze ook in de Gibson Bar & Steakhouse in Chicago, waar Johnny een fooi van 4.000 dollar (2.840 euro) op tafel gooide. De 46-jarige acteur vierde de première van zijn nieuwe film 'Public Enemies' met een groep vrienden onder wie zijn tegenspeelster Marion Cotillard en regisseur Michael Mann. De rekening bedroeg 4.400 euro.

"Coole vent"
Ober Mohammed A. Sekhani: "Depp was hier met vijftien mensen, we hebben de tip onder twaalf obers verdeeld. Depp is de beste ster die ik ooit heb geserveerd. Zijn respect voor mensen is fenomenaal. Hij houdt van Chicago, en dat is wederzijds. Depp is een vrijgevige en coole kerel".Het is niet de eerste keer dat Johnny een goede service uitbundig beloont. Vorig jaar gaf hij een tip van 1.500 dollar na een diner in Wisconsin. De rekening bedroeg toen 2.600 euro.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Khagendra Magar, de kleinste volwassene ter wereld


Khagendra Magar, de kleinste volwassene ter wereld


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/8/3/album_large_945123.jpg


De 17-jarige Khagendra Thapa Magar mag zich binnen vier maanden de kleinste mens ter wereld noemen. Op dag van zijn achttiende verjaardag zal hij officieel in het Guinness World Book of Records worden opgenomen. De Nepalese tiener weegt 4,5 kilo en is 51 centimeter groot. Kortom het formaat van een uit de kluiten gewassen baby.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/13/8/album_large_945128.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat loopt week rond met pijl door lichaam


Kat loopt week rond met pijl door lichaam


http://img4.imageshack.us/img4/6609/katjed.jpgIn Groot-Brittannië heeft een kat een week rondgecrosst met een pijl door het lichaam. Dave verdween begin juni in Norfolk en keerde pas een week later terug naar huis. Zijn baasje Andrew Childerhouse zag het gehavende dier, doorboord door een pijl, al waggelend door zijn tuin strompelen. De pijl had zich een weg door de nek van het beest gebaand. Vitale organen werden evenwel niet geraakt.

"Wie kan mijn kleine lieverd nu zoiets aandoen? Volgens de politie is hij beschoten vanop ruime afstand. Maar ik denk daar anders over. Ze hebben Dave moedwillig en van dichtbij toegetakeld", zegt Childerhouse in de Daily Mail. Het elf maanden oude katje werd vijf dagen op intensieve zorgen gehouden maar komt dankzij de nodige antibiotica stilaan weer bij bewustzijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen straf bij slecht rapport

Geen straf bij slecht rapport


http://img3.imageshack.us/img3/8964/maap.jpgDe examens zitten erop, alleen is het nog spannend wachten op het ultieme moment: het rapport. Nadat de ouders ook de moeilijke examenperiode hebben doorgesparteld, dienen ze straks even pedogisch te reageren op de eindresultaten. Niet altijd makkelijk, zeker niet als de punten tegenvallen.

Schooljaar
Een slecht rapport komt nooit als een blok uit de hemel gevallen. Tijdens het schooljaar moeten al dingen opgevallen of overlegd zijn met de schooljuf. Net daarom is een goede opvolging tijdens het schooljaar van uiterst belang.

Dialoog
"Een slecht rapport vraagt geen straf", stelt opvoedingscoach Jan Jacobs. "Een slecht rapport, herexamens of blijven zitten is op zich al erg slecht nieuws. Daarnaast verklein je de kans dat je tot een gesprek komt over de toekomstplannen. Grijp deze kans om tot een goed gesprek te komen met je kind en maak concrete afspraken. Ook een gesprek met de leerkrachten is erg belangrijk. Misschien valt de richting te zwaar voor het kind, ook je kind moet inspraak krijgen, zeker als het groter wordt".

1. Is je kind ook ontgoocheld, probeer dan de oorzaak van die ontgoocheling na te gaan en ga samen op zoek naar methoden om het volgende keer beter te doen. Heeft hij of zij bepaalde zaken wel goed gedaan, moet dat ook gezegd. Het zelfvertrouwen kan er alleen maar wel bij varen.

2. Hou rekening met de interesses en het kunnen van je kind. Heeft je kind echt wel zijn best gedaan, dan mag je zeker niet straffen. Misschien kunnen bepaalde gevolgen bij jonge kinderen nog iets uithalen, maar bij jongeren heeft dat weinig of geen effect.

3. Wil je toch reageren, geef dan een nuttige én aan het vak gerelateerde opdracht. Laat het kind bepaalde stukken herhalen en ondervraag hem daar enkele dagen later nog eens over. Een straf als huisarrest of geen computer schieten hun doel volledig voorbij.

4. Ook al vind jij het rapport van je kind niet goed, misschien is het voor hem toch niet zo slecht. Vergelijk het resultaat van je kind niet met dat van zussen, broers, of klasgenoten. Kijk naar zijn mogelijkheden, vorige resultaten en inspanningen. (br.hln)

» Reageer (0)
23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden we steeds angstiger?


Waarom worden we steeds angstiger?


 Vrouwen worden steeds maar angstiger. Pandemieën, ziekte, recessie: redenen genoeg om dagen en nachten te tobben over al het leed dat misschien kan gebeuren. Angst is een vreselijke aandoening dat het plezier van ons leven wegneemt. Angst is het meest voorkomende geestelijke gezondheidsprobleem in de hele wereld. Wat doe je eraan?

Britse organisaties zien het aantal angstige mensen die hulp inroepen, stijgen. Als gevolg van de economische recessie, kampen Britten met slapeloze nachten en paniekaanvallen. Sinds kort werden er zelfs 'angstklinieken' opgestart, die vooral worden bezocht door mensen die hun baan verloren hebben. Ontslag brengt immers een hele rits aan emoties teweeg, gaande van schuldgevoel, schaamte, hulpeloosheid en hopeloosheid. Net die emoties liggen, als we er niet bijzonder goed mee weten om te gaan, aan de basis van angst.

Meer angst
"Vergeleken met onze voorouders en de door oorlog verscheurde naties, hebben we ons op het eerste gezicht weinig zorgen te maken. Hoe komt het dan toch dat deze gevoelens meer voorkomen? Waarom worden we een angstig volk?", zo vraagt journaliste Martin zich af in de Daily Mail.Angst en angst is twee. Angst is altijd een emotionele reactie op gevaar. Dat zie je aan fysieke symptomen als verhoogde hartslag, zweten, hartkloppingen, spierspanning, kolkende maag of kortademigheid. En toch is niet alle angst over dezelfde kam te scheren. "Trekt iemand een mes naar je, dan kan je terecht bang worden", stelt Martin. "Daarnaast bestaat er angst als reactie op wat er denkbeeldig zou kunnen gebeuren. Wat als iemand een mes naar me trok? Wat als ik morgen ontslagen ben? Wat als mijn baas denkt dat ik incompetent ben? Wat als er iets met mijn kinderen gebeurt? Die angsten zouden moeten verdwijnen".

Drang naar controle
Wat we vergeten, is hoe flexibel en veerkrachtig we in werkelijkheid zijn. Ook beseffen we onvoldoende hoe ongelooflijk gelukkig en bevoorrecht we zijn. De reden waarom Westerlingen meer angsten voelen, is onze drang naar controle. We willen overal vat op krijgen. Dat stelt ook auteur Patricia Pearson in haar boek 'A Brief History of Anxiety '. "Hoewel Latijns-Amerikanen armer zijn, een lagere levensverwachting, meer onrecht, minder rijkdom en succes kennen, ervaren zij toch minder angsten. Zowel de Cubanen als Mexicanen werden getroffen door orkanen. Terwij de Amerikanen schreeuwden over wie verantwoordelijk was, bouwden de Latijns-Amerikaanse slachtoffers opnieuw hun huis op en dansten ze nadien de samba".


 
 
Leren ontspannen is een kunst, waarbij we moeten onthouden dat niet alles te controleren valt. Zekerheden en garanties krijg je niet in het leven, evenmin hebben we controle op wat er met onze dierbaren kan gebeuren. Proberen helpt niet, rustig worden wel door elke dag te genieten.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Zit je in de angstgreep, heb je geen boodschap aan iemand die je komt vertellen hoe gelukkig en content je wel door het leven mag wandelen. En toch kan je, volgens de auteur, elke angst de baas.

Confrontatie
Er zijn tientallen tips en trucjes om angst te onderdrukken. Let op je ademhaling, doe aan yoga, pilates, let op je voeding, drink geen alcohol.... "Of deze effectief helpen, blijft maar de vraag", stelt Martin . "Hoogstens verlichten ze even de symptomen. De effecten zijn tijdelijk. Wat deze dingen doen, is angsten proberen te vermijden. Dat is geen oplossing, weglopen ervan maakt niet dat deze weggaan. Leer je angsten te begrijpen, zoek naar de oorzaken en tracht te achterhalen welke rol die spelen. In onze maatschappij vermijden we die confrontaties teveel, eerlijkheid maakt ons ongemakkelijk. Eerder geloven we dat het echte leven een Walt Disneyfilm is. We willen geloven in een lang en gelukkig leven. Bovendien maakt onze Westerse cultuur het extra moeilijk. Het concurrentievermogen, de aanbidding van perfectie, beroemdheid en succes, de ongekende druk, de bovenmenselijke verwachtingen van vrouwen en kinderen: ze genereren angsten van de wieg tot het graf".(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste tiener van Engeland spectaculair vermagerd


Dikste tiener van Engeland spectaculair vermagerdhttp://img25.imageshack.us/img25/9488/dikstemeisje1.jpgDe dikste tiener in Engeland is niet meer. De zestienjarige Georgia Davis keerde dit weekend terug uit Amerika, waar ze een spectaculaire vermageringskuur onderging. "Nu houd ik van mezelf", juicht Georgia Davis.

De tiener woog tot voor kort 210 kilogram droog aan de haak. Nu is ze vermagerd tot 93 kg. "Ik houd van mijn gezicht en de vorm van mijn lichaam. Het voelt alsof ik weer iets kan bereiken", zegt ze. "Toen ik terugkwam van het Amerikaanse kamp, herkende mijn moeder me niet. Daarna kon ze alleen nog maar huilen."  
http://img25.imageshack.us/img25/8286/dikstemeisje.jpgIn september keert ze terug naar Amerika om haar streefgewicht van 76 kilogram te bereiken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberen sterven niet uit


"IJsberen sterven niet uit"

Als de temperatuur blijft stijgen, zullen de poolkappen blijven smelten, zal het zeeniveau stijgen en zullen steden onder water verdwijnen. Ook voor de ijsbeer ziet het er niet goed uit, want het dier ziet het ijs letterlijk van onder zijn poten verdwijnen. Dat is het scenario waarvoor wetenschappers ons al jaren waarschuwen, maar volgens een nieuw boek klopt daar niets van. In 'Warming And Other: The Truth About All Those Science Scare Stories' stellen de auteurs de theorieën over het einde van de wereld ernstig in vraag.

Global warming
Professoren Stanley Feldman en Vincent Marks onderzoeken in hun boek "de feiten" achter global warming. Zo geloven ze dat de mens niet de grootste verantwoordelijke is voor global warming. De zon zou meer warmte uitstralen en zo de temperatuur doen stijgen. De Golfstroom zou ook sterker dan ooit zijn en dus geen hinder ondervinden van de stroom van koeler water.

IJsberen
IJsberen sterven volgens de auteurs ook niet uit. Net zoals pinguïns zijn ze uitstekende zwemmers. Het aantal ijsberen zou sinds 1950 zelfs meer dan verdubbeld zijn. Ze stellen zelfs dat global warming op lange termijn goed voor ons kan zijn. Een warmer klimaat is immers goed voor de landbouw.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenstem doet planten sneller groeienVrouwenstemmen doet planten sneller groeien

Planten groeien sneller als je af en toe eens tegen hen praat. Vooral een vrouwenstem lijkt een gunstige invloed te hebben op de ontwikkeling van een plant.

Vijf centimeter
Een Britse wetenschappelijke organisatie, die zich specialiseert in tuinbouw, liet gedurende een maand mannen en vrouwen tegen enkele tomatenplanten praten. Uit het onderzoek bleek dat de planten onder invloed van een vrouwenstem tot vijf centimeter sneller groeiden. En misschien zijn planten nog kieskeuriger, want die van Sarah Darwin, familie van de beroemde Charles Darwin, werd het grootst. Ze had haar plant voorgelezen uit 'On the Origin of Species'.

Hoofdtelefoon
Alle planten kregen een hoofdtelefoon rond hun bloempot gebonden en mochten gedurende een maand naar de stemmen luisteren. Intussen werd verzekerd dat ze in optimale omstandigheden konden groeien. Om het experiment eerlijk te laten verlopen, moesten twee planten in stilte groeien. Bij sommige mannelijke proefpersonen groeiden de planten onder invloed van hun stem zelfs minder snel dan de twee 'stille' planten.

De onderzoekers weten niet waarom een vrouwenstem het zoveel beter doet. Mogelijk heeft het met de toonhoogte te maken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het paradijs
http://img20.imageshack.us/img20/4199/nute.jpgals op een dag de zon echt gaat schijnen
maar dan ook echt voor iedereen
dan zullen eindelijk alle mensen gelukkig zijn
niemand leeft meer in een put van verdriet en pijn

als op die dag de vogels fluiten
dan zullen ze fluiten voor iedereen
iedereen zal weer in sprookjes geloven
de mooie wereld gaat dan hun wildste fantasie te boven

op die dag zullen alle mensen
elkaar als gelijken beschouwen
ze zullen allemaal willen leven
ze zullen elkaar heel veel liefde geven

op die speciale dag
zal het leven geweldig mooi zijn
ja op die speciale dag
loopt iedereen met een brede lach

op die dag als alle mensen elkaar geen pijn meer doen
dan zal de wereld eindelijk zijn zoals in mijn dromen
een mooie wereld zonder pijn
zoals een paradijs zou moeten zijn


» Reageer (0)
22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turk moet van rechter z'n vrouw elke week bloemen schenken


Turk moet van rechter z'n vrouw elke week bloemen schenken


Een Turkse rechter heeft een man wegens huiselijk geweld veroordeeld tot het wekelijks aanbieden van een bosje bloemen aan zijn echtgenote, een half jaar lang. Ook moet hij vijf boeken lezen over het opvoeden van kinderen. Dat meldt het Turkse dagblad Hürriyet.

Wonderbaarlijke vonnissen
Sinds vier jaar hebben Turkse rechters de mogelijkheid alternatieve straffen op te leggen. De jongste tijd verschijnen er steeds vaker berichten over wonderlijke straffen.

Straf schrijven
Zo meldde dagblad Haber Turk vandaag dat een vader de straf heeft volbracht die hij kreeg opgelegd voor het slaan van zijn dochter: hij plantte vijfhonderd jonge boompjes. Onlangs werd een man wegens geweld tegen zijn vrouw veroordeeld tot het schrijven van strafregels: hij moest duizend keer schrijven dat hij er spijt van had en die briefjes verspreiden in zijn dorp.

Kritiek op de straffen voor geweldmisdrijven is er nauwelijks. Onlangs verklaarde een rechter dat ze uitsluitend positieve reacties kreeg op haar besluit huiselijk geweld te bestraffen met strafregels.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blozen maakt sympathiek

Blozen maakt sympathiek


http://img200.imageshack.us/img200/8825/blozen.jpgBlozen mag voortaan. Meer nog, telkens een rode blos verschijnt, worden we sympathieker bevonden. Dat komt iemands reputatie alleen maar ten goede, zo staat te lezen op Express.be en blijkt uit een onderzoek van psycholoog Dacher Keltner.


Controle kwijt
Wie zich beschaamd, verlegen of nerveus voelt, kan al eens beginnen blozen. Voor velen is blozen een schaamtelijk gegeven, omdat dat een teken is dat emoties niet onder controle kunnen gehouden worden. Geheel onterecht, zo blijkt uit het onderzoek. Deelnemers dienden de persoonlijkheden van mensen op een foto te beoordelen. Wie met een lichte blos op de foto stond, kwam volgens de respondenten, sympathieker over.http://img200.imageshack.us/img200/2867/blozen2.jpgGevoelig
Blozen geeft het signaal dat je een hart hebt en gevoelig bent voor wat anderen over je denken. Net die eigenschap is innemend. Als die blos in 2 à 3 seconden verschijnt, betekent dit 'het doet me iets'.

Een ander onderzoek maakte ook al duidelijk dat blozen belangrijk is bij het smeden van vriendschapsbanden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterrenmeisje biecht leugen op


Sterrenmeisje biecht leugen op: "Ik was bang van papa"


 


Kimberley Vlaeminck, beter gekend als het 18-jarige 'sterrenmeisje', heeft haar leugen - 'off camera' - opgebiecht: ze was níet in slaap gevallen tijdens het aanbrengen van de inmiddels tot in Australië beruchte 56 getatoeëerde sterretjes in haar gezicht. De West-Vlaamse was bang voor de reactie van haar papa en verzon dan maar het hele verhaal. Kimberley geeft nu toe dat ze de werelberoemde en nogal opvallende tatoeage wel degelijk zelf wou. Dat weet rtlinfo.be.

56 voor de prijs van 3
Vorige dinsdag kwam Kimberley plots in het nieuws met haar tattoo die ze niet gewenst zou hebben. Naar eigen zeggen had ze drie sterretjes besteld en er 56 gekregen van de - geloof het of niet - ook eerder bizarre tatoeëerder. Het arme meisje wist zogezegd helemaal niks van de 56 hemellichamen en loog aanvankelijk dat ze in slaap gevallen was. Daarna - toen ze doorhad dat zelfs de strafste macho zulks niet zou kunnen afbrengen - verzon ze dat ze flauwgevallen was.

Internetster
In geen tijd werd ze zelf een - euh - ster, met dank aan het snelle en hypegevoelige internet. Ze werd het mikpunt van spot en hoon. Allerlei fotomontages, grapjes met autoraamherstellers en andere applicaties werden op de wereld losgelaten, onder meer een internettool om je eigen gezicht virtueel te laten tatoeëren met 56 sterretjes. Na Eddy Wally moet Kimberley zowat de meest uitgelachen Vlaming aller tijden zijn. Met dank ook aan haar ietwat buitensporige familie.

MNM
Een onwaarschijnlijk verhaal en meteen overal ter wereld 'talk of the town'. Hoe KON dit? De kennelijk nu al tanende nieuwe radiozender MNM werd verdacht van een publiciteitsstunt. Niets daarvan: "Was het maar waar", horen we MNM-gezicht en notoir stuntenbedenker Peter Van de Veire mijmeren. Dat het relaas van de malle meid langs alle kanten rammelde, was voor het kleinste kind duidelijk. Dat een ervaren tatoeëerder een niet al te intelligent wicht van 18 niet wat meer bedenktijd liet voor zo'n overweldigende tattoo pal in het aangezicht, ook.


Furieuze papa
Kimberley was in eerste instantie echter meer dan tevreden over haar nieuwe gelaat. Enkel de sterretjes op de neus vond ze minder geslaagd. Een Nederlandse cameraploeg van de Jakhalzen heeft haar eringeluisd met de smoes dat de camera panne had om haar deze bekentenis te ontlokken (zie eerste video onderaan, op 2min50). Kimberley gaf - off the record, zoals dat heet - toe dat toen papalief zijn dochter kwam ophalen, hij in een serieuze furie schoot en weigerde te betalen voor het geleverde werk. Het meisje vond er toen niet beter op dan te fantaseren wat u de laatste dagen overal hebt gelezen en gehoord. Een enorme last valt nu van haar schouders en ook de rest van de wereld kan weer het gewone leven hervatten. Oef! (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flessenwater blijft favoriet


Flessenwater blijft favoriet

Ondanks de economische crisis, zijn mensen niet geneigd minder flessenwater in te slaan. Kraantjeswater hinkt nog altijd achterop, al is dat even gezond. Gewoonte en de gedachte dat gebotteld water heilzamer is, lijken de belangrijkste redenen. Zo blijkt uit een Britse studie.

Gewoonte
Voor het onderzoek werd bij sporters gepeild naar hun watergewoonten. De meeste ondervraagden tappen zelden water uit de kraan, eerder uit de fles. Volgens hen is flessenwater gezonder, al kunnen ze specifieke voordelen niet meteen benoemen. De belangrijkste reden lijkt echter gewoonte.

Fles kraantjeswater
In eigen land werd onlangs door de Oost-Vlaamse watermaatschappij de idee gelanceerd om flessen met kraantjeswater te verkopen in de supermarkt. Op die manier zou er meer water van de kraan worden gedronken, nadat bekend raakte dat 70 procent nooit kraantjeswater drinkt. Dat verhaal gaat niet door, omdat de distributeurs niet willen meewerken.

Reglementering
Belgisch kraantjeswater komt uit ondergrondse waterbekkens, uit meren en uit rivieren. Het heeft diverse behandelingen ondergaan. Het is geanalyseerd en gecontroleerd op 63 parameters. Deze hele behandeling is opgezet om de hygiënische kwaliteit van het water te garanderen. Geen enkel voedingsmiddel is zo sterk gereglementeerd als water.

Als het water aan de vastgelegde normen voldoet, is het drinkbaar. Ook als het nog vervuilende bestanddelen zou bevatten (bacteriën, micro-organismen, chemische stoffen), is de hoeveelheid daarvan zo laag dat het niet als bedreigend gezien wordt voor de gezondheid van de verbruiker.

Geur en smaak
Vaak zijn het de smaak en de geur, die als storend ervaren worden en die maken dat de Belg zich afkeert van deze milieu- en portemonneevriendelijke drank. Om deze ongemakken te omzeilen kan het water geflilterd worden in een waterkan of kan je een filter inbouwen in de kraan. Geur en smaak verdwijnen ook als je water een hele poos in de koelkast laat staan. (br.hln)
» Reageer (0)
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een roep om hulp
http://img36.imageshack.us/img36/396/nellyfurtadon.jpgeen roep om hulp, gehoord door velen
een golf van warmte spoelde aan
nam me op en liet me drijven
vocht niet, en liet me even gaan
 
ik dreef , en dacht ’t is niet belangrijk
te weten waar ik heen zal gaan
de zon ging onder, en de maan kwam
gegeven, om bij stil te staan
 
wil in mijn tranen niet verdrinken
angst, niet mijn vaargeul laten zijn
want wie ik ben, ben ik geworden
gegroeid door levensvreugd en pijn
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VerzameldriftDe afbeelding “http://img238.imageshack.us/img238/1350/simonek6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


VerzameldriftVerzamelen doen we allemaal of hebben we op zijn minst wel eens gedaan. Misschien verzamel je nu muziek, maar hield je je vroeger bezig met mooi gekleurde vogelveertjes, kastanjes, plaatjes van sporthelden of wat dan ook. Verzamelen zit in onze genen.
De oude Egyptenaren legden al verzamelingen aan, en wie weet daarvoor ook al wel. Sinds mensenheugenis zijn we er mee bezig en nog steeds is het verzamelen van spulletjes, snuisterijen of hebbedingetjes een bezigheid waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

Wij houden ervan ons te omringen met spullen waar wij een zekere waarde aan toekennen. Voor de één is dat topkunst en voor de ander zijn het dingen die herinneren aan voorbije tijden of het voorgeslacht. Voor de één gaat het om puur genieten, voor de ander is het een hobby. En bij sommigen zit het verzamelen zo in de genen dat het een passie is.

Het resultaat van die eeuwenlange verzamelwoede mag er wezen. In het onderdeel instellingen van de Cultuurwijs vind je alleen al 750 musea die hun verzamelingen laten zien: kachels, schelpen, parfumflesjes, speldjes, fietsen, politiepetten, strijkijzers, tassen, pianola's, tatoeages, scheepjes in flessen, jukeboxen, knipkunst, telefoons. Maar niet alleen objecten worden verzameld, ook dieren, planten en zelfs (delen van) mensen zijn prooi van de verzamelaar.

Toch denk je bij het woord verzamelen misschien vooral aan kunst. Al eeuwen lang wordt kunst verzameld. Vroeger -lang voordat musea bestonden- gebeurde dat voornamelijk door welgestelden, vorsten en de kerk.  Ze beperkten zich vaak niet alleen tot het verzamelen zelf, maar gaven opdrachten voor het maken van kunst. In een enkel geval waren ze zelfs sponsor van een kunstenaar. Door de verzamelwoede ontstond een nieuw beroep, de kunsthandelaar. De verzamelingen die in vroeger eeuwen werden aangelegd, vormen soms de basis voor collecties die nu in musea of bibliotheken zijn terug te vinden. Maar de verzamelwoede is niet alleen voorbehouden aan individuen. Instellingen, overheid en bedrijven dragen ook hun steentje bij. Musea, bibliotheken en archieven hebben verzamelen tot een hoger doel gemaakt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akropolismuseum opent zijn deuren


Akropolismuseum opent zijn deuren


http://s1.hbvl.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/06/20/480988/akropolismuseum-opent-zijn-deuren_5_460x0.jpg
In Athene is zaterdag het nieuwe museum op de Akropolis voorgesteld. Het Akropolismuseum is een modern museum waar antieke kunstwerken uit de oudheid te zien zijn.

Aan de bouw van het museum hebben de Grieken 40 jaar lang gewerkt. Het kostte 130 miljoen euro.

Verschillende staats- en regeringsleiders uit Europa waren bij de opening aanwezig. "Het is een dag van vreugde, die we met de wereld delen", zei de Griekse minister van Cultuur, Antonis Samaras.
Namaak

Toch zat er een smet op de opening van het museum. De helft van de frontonsculpturen uit de Parthenontempel, op de derde verdieping van het museum, zijn namaakexemplaren. De originele beelden staan in het British Museum in Londen.

Griekenland eist de beelden al lang terug, maar Groot-Brittannië heeft daar nog geen gehoor aan gegeven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding

Broodpudding


http://img244.imageshack.us/img244/9188/81001694jk5.jpg


Ingrediënten
400 g brood
100 g rozijnen
100 g gedroogde abrikozen
500 ml melk
3 eieren
2 eetlepels honing
1 appel
2 bananen
rum
kaneel

Bereiding
Snijd de korsten van het brood en laat het kruim weken in de melk.
Snijd de bananen en de appel in stukjes.
Meng alle ingrediënten met uitzondering van de eieren.
Laat minstens 12 uur trekken.
Doe de eieren bij het mengsel en kneed goed door tot je een vloeibare brij bekomt.
Giet dit in een beboterde ovenschotel en bak een klein half uurtje in een oven op 200°C.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zomerhttp://img36.imageshack.us/img36/4706/zomerq.jpg


Het is zomer

de zon komt vaker de ramen gaan weer open
ik zie steeds meer mensen lekker buiten lopen
mijn poezen sluipen nieuwsgierig in het rond
en ruiken aan de bloemen die ontluiken uit de grond

vanuit de bomen klinkt een mooi geluid
terwijl een vogel zijn mooiste liedje fluit
zit ik buiten en geniet van de rust
terwijl de zon mijn voorhoofd kust

de kinderen spelen vrolijk buiten
de wind speelt spelletjes met hun haar
ze krijgen een lekker kleurtje op hun wangen
naar dit gevoel verlang ik iedere dag
» Reageer (0)
20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tentoonstelling Brigitte Bardot

Tentoonstelling Brigitte Bardot


http://img5.imageshack.us/img5/7746/brigittebardotk.jpg


Vanaf 29 september vindt in het Franse Boulogne-Billancourt de overzichtstentoonstelling 'Brigitte Bardot, les années 'insouciance'' plaats. De expositie is naar verluidt de volledigste ooit over het leven van de legendarische actrice.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen verbod op korte rokjes


Britse scholieren protesteren tegen verbod op korte rokjes

Ruim honderd Briste scholieren hebben een protestmars gehouden tegen de maatregel die meisjes verbiedt om al te korte rokjes te dragen. Zij bleven een halve dag weg uit hun middelbare school in Upton-by-Chester.

Rollende ogen
Directrice Jane Holland had er mee gedreigd dat iedereen een lange broek zou moeten dragen indien het reglement niet zou nageleefd worden. Volgens mevrouw Holland weten de mannelijke leerkrachten geen blijf met hun ogen als de meisjes de trappen oplopen.

Overleg
Het dreigement had een omgekeerd effect: de rokjes werden almaar korter. Op Facebook werd opgeroepen tot de protestmars. Ruim honderd leerlingen - ook enkele jongens - gingen er op in. De directie zal nu, in overleg met de scholieren, bekijken of de dress code naar ieders zin kan aangepast worden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weight Watchers


Niet alle producten Weight Watchers zijn caloriearmhttp://img44.imageshack.us/img44/2481/weightswatchers.jpgDieetmerken zijn niet altijd caloriearmer dan andere merken. Dat blijkt uit een vergelijking van de bijlage Consument van Het Laatste Nieuws. Zo bevatten de soepen en ham van Weight Watchers méér calorieën dan de 'gewone' soepen en ham van Knorr en Herta.

En bij bereide schotels, zoals witloof met ham en kaas of spaghetti, is het verschil in aantal calorieën klein. Dat u met deze dieetmaaltijden toch afvalt, heeft meer te maken met de kleinere portie.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby uit Leopoldsburg verkocht voor 25.000 euro


Baby uit Leopoldsburg verkocht voor 25.000 euro
Een 39-jarige vrouw uit Leopoldsburg heeft haar baby verkocht aan een koppel uit Noord-Nederland. Ze kreeg zo'n 25.000 euro voor de transactie, zo bevestigen bronnen bij het gerecht.

Het gerecht kwam de vrouw op het spoor na een reportage op tv. Na verhoor bleek dat ze op 27 juli 2007 in het ziekenhuis van Overpelt was bevallen, maar dat haar zoontje niet in haar gezin woonde. Kort na de geboorte had ze het meegegeven aan een koppel uit Noord-Nederland, dat ze via het internet had leren kennen. Het kind is verwekt met sperma van de Nederlandse vader.

Zaak geseponeerd
Volgens het politie-onderzoek zijn er sterke aanwijzingen dat de baby voor ongeveer 25.000 euro verkocht werd. Het Hasseltse parket liet weten dat het de zaak seponeert. "Verder geven we geen commentaar", aldus persmagistraat Sofie Delbroek.

"Er is in ons land helaas geen wet die de verkoop van een kind verbiedt", reageert strafpleiter Jef Vermassen. Hij vindt het vreemd dat draagmoeder en koopouders in deze zaak vrijuit gaan, terwijl zijn cliënt Bart Philtjens, de biologische vader van baby D., wél vervolgd wordt omdat hij de draagmoeder vermoedelijk een som betaalde. (br.hln)

» Reageer (0)
19-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle uit tour gezet


Susan Boyle uit tour gezet "omdat ze bleef zagen over haar kat"

Susan Boyle is voor de tweede keer geschrapt van de concertlijst van de Britain's Got Talent-tour, dit keer in Liverpool. Dat schrijft de Daily Mail. De producers hebben Boyle, die emotioneel steeds labieler lijkt te worden, verwijderd omdat ze vanop het balkon van haar hotel maar bleef doordrammen over haat kat Pebbles. "Waar is Pebbles? Ik wil mijn kat. Ik heb haar nodig", hoorden verschillende hotelgasten Boyle roepen.

Een woordvoerder van de tour minimaliseerde het hele voorval. "Susan is gewoon moe en heeft wat rust nodig." Ook haar eigen woordvoerder vertelde dat ze een rustdag had genomen en zelf besloten had om niet op te treden. Afgelopen zondag verzaakte ze ook al aan concert in Manchester. Het is nog niet zeker of ze ook vanavond in Cardiff zal aantreden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is gelukkigste dag


Vandaag is gelukkigste dag


http://img15.imageshack.us/img15/4514/lachenl.jpgGeniet van je dag, want vandaag lopen heel wat mensen vrolijk rond. De Britse psycholoog Cliff Arnall berekende dat 19 juni de gelukkigste dag van het jaar wordt. De vrijdag die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, maakt ons het meest blij.

Vakantiegevoel
De wetenschapper werkte al jaren geleden aan zijn formule. Daarvoor telde hij verschillende elementen bij elkaar die inwerken op het humeur. De laatste vrijdag voor het begin van de zomer, scoort de hoogste toppen. Vrijdag maakt sowieso gelukkig omdat het weekend wordt. Omdat veel mensen daarbij uitkijken naar hun vakantie, maakt het deze dag nog iets beter dan anders.

Blue monday
Tegelijk met de meest gelukkige dag, stelde de man ook de meest deprimerende dag van het jaar vast. De derde maandag van januari krijgt de titel 'blue Monday'. Reden zijn de goede voornemens die verbroken zijn en het gat in de geldbeugel na de feesten. Het slechte weer in januari verpest onze stemming evengoed. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walt Disney-museum opent op 1 oktober


Walt Disney-museum opent op 1 oktober


Kleindochter Diane Disney.
Kleindochter Diane Disney.


Walt Disney krijgt een museum, dat geheel in teken staat van zijn leven. Dochter Diane en een aantal andere nabestaanden willen met de permanente expositie in San Francisco de tekenaar weer een gezicht geven. Nu denken mensen bij de naam Disney te vaak aan het merk en te weinig aan haar grootvader, aldus Diane.

Het museum zal op 1 oktober de deuren openen. De levensgeschiedenis van Walt Disney zal te volgen zijn vanaf zijn geboorte in Chicago tot aan zijn dood in 1966. Het merendeel van de tentoonstelling blijft toch in het teken staan van het werk van Disney: zijn eerste tekeningen zullen te zien zijn, evenals zijn camera's en de Oscar die hij won met zijn eerste film Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oudste man is niet meer


De oudste man is niet meerhttp://img195.imageshack.us/img195/7170/deoudsteman.jpgIn Japan is Tomoji Tanabe gestorven. De man was 113 jaar en stierf in zijn slaap. "Hij is vredevol heengegaan, in het bijzijn van zijn familieleden", zei een woordvoerster van de stad Miyakonojo, op het zuidelijke Japanse eiland Kyushu, waar de man stierf.

Tanabe werd geboren op 18 september 1895 en telde dus 113 lentes. Hij had 5 zonen en 3 dochters. In de loop der jaren kwamen daar nog 25 kleinkinderen bij, 53 achterkleinkinderen en 6 achterachterkleinkinderen.

Tanabe werd officieel in het Guiness Book of World Records opgenomen als 's werelds oudste man toen hij 111 was.

De man was vroeger landmeter. In een mededeling staat dat hij "elke ochtend melk dronk en de krant las. Hij vermeed alcohol en rookte niet." Een van zijn favoriete gerechten was gebakken garnaal, net als een soep op basis van sojapasta met schelpdieren.

Tanabe was de voorbije jaren uitgegroeid tot een echt symbool van lang leven. De burgemeester van Miyakonojo zei dat Tanabe zijn stad de status gegeven had van "een stad waar je oud wordt." "Hij begeesterde velen", zei de burgemeester nog. "Ik ben diep bedroefd door zijn overlijden."

Tanabe woonde op het einde van zijn leven bij zijn vijfde zoon en zijn schoondochter.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt wanneer iemand sterft in volle vlucht?


Wat gebeurt er wanneer iemand sterft in volle vlucht?


http://img132.imageshack.us/img132/1355/vliegtuig.jpgNa de dood van de piloot van Continental Airlines, die gisteren overleed tijdens de vlucht van Brussel naar New Jersey, vragen veel passagiers zich af wat er gebeurt met het lichaam van iemand die overlijdt tijdens een vlucht.

Zetels in eerste klasse
Getuigen van overlijdens in vliegtuigen spreken van lichamen die in zetels in eerste klasse worden gezet, meldt News.com.au. In 2007 ontstond nog een rel toen passagier Paul Tinder op een vlucht van British Airways wakker werd naast een lijk dat de bemanning in zijn rij had gezet zonder hem daarover te verwittigen. De passagiers in eerste klasse moesten een uur langer aan boord blijven voor ze van de politie groen licht kregen het toestel te verlaten.

Laken
Lichamen naar eerste klasse verplaatsen is geen ongewone praktijk. Zo werd vorig jaar op een vlucht van American Airlines van New York naar Haïti het lichaam van een vrouw verplaatst naar eerste klasse. Het lijk werd bedekt met een laken nadat de vrouw was dood verklaard door een aanwezige dokter. De vlucht ging gewoon door.

Lijk valt uit stoel
De Amerikaanse Faisl Khan was ook getuige van een overlijden twee rijen achter hem aan boord van een vliegtuig tussen Los Angeles en Chicago. Terwijl het cabinepersoneel de gordels bij alle passagiers aan het controleren was, bleek een man overleden. Hij viel van zijn stoel toen het personeel hem met een duw wou aanporren zijn gordel vast te klikken. Het vliegtuig reed terug naar de gate, waar hulpdiensten de man nog tevergeefs probeerden te reanimeren. "Het lichaam werd toen weggedragen... er was alleen shock en stilte," zegt Faisal. Het grondpersoneel kwam daarna de kussens op de stoel van de overleden man vervangen door nieuwe exemplaren.

"Meneer voelt zich niet goed"
Er is weinig dat het personeel kan doen met een lijk, zeggen enkele voormalige stewardessen. Het belangrijkste is het lichaam uit het zicht te leggen. "We kunnen de lichamen overal leggen, behalve in de toiletten," luidt het. "We kunnen ook een zuurstofmasker op het gezicht van de overledene aanbrengen, en zeggen dat de persoon zich niet lekker voelt, zelfs als we zeker zijn dat de persoon in kwestie overleden is."

Lijkzakken
Jaarlijks overlijden zes à tien passagiers tijdens een vlucht, zegt een woorvoerder van de Australische luchtvaartmaatschappij Jetstar. "Afhankelijk van de situatie, wordt het lichaam dan naar de achterkant van het vliegtuig of naar de rustruimte van het cabinepersoneel gebracht," zegt Simon Westaway. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben trouwens lijkzakken aan boord, en Singapore Airlines heeft zelfs heuse 'lijkkasten' in de Airbus 340-500- toestellen. (br.hln)

» Reageer (0)
18-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen armen en benen weer groeien dankzij salamander?


Kunnen armen en benen weer groeien dankzij salamander? 
 


Wetenschappers voeren genetische proeven uit op een vreemd soort salamander in de hoop dat menselijke lichaamsdelen na een amputatie weer zouden kunnen groeien. De Mexicaanse salamander, ook gekend als axolotl of wandelvis, is volgens de mythologie een getransformeerde Azteekse god. Het dier is heel zeldzaam en leeft enkel in de kanalen die ook door Mexico City stromen. Voor wetenschappers is het dier heel bijzonder, want de salamander kan ledematen, huid en organen na verlies reproduceren.

 


 
 Soldaten
Hoewel ook andere dieren over gelijkaardige eigenschappen beschikken, kan enkel deze salamander zo vaak lichaamsdelen weer herstellen. De Verenigde Staten hebben wetenschappers meer dan zes miljoen dollar gegeven om genetisch onderzoek te voeren naar deze unieke eigenschap. Zo hopen ze meer dan 1.000 soldaten, die een lichaamsdeel verloren tijdens de oorlogen in Irak en Afghanistan, te kunnen helpen.


 

 

Twintig jaar

Volgens onderzoeker Elly Tanaka kan bij de mens weefsel herstellen, maar dat verloopt niet perfect. De axolotl kan de embryonale fase als het ware herbeleven zodat ledematen probleemloos weer kunnen aangroeien. Bij het dier sluiten bloedvaten sneller zodat het bloeden beperkt blijft. Volgens wetenschappers zal het maar een kwestie van een twintigtal jaar zijn voor ze deze eigenschap op mensen kunnen overdragen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menswaardig leven


Alleenstaande heeft 976 euro nodig voor menswaardig leven
Een alleenstaande vrouw heeft per maand 976,20 euro nodig om menswaardig deel uit te maken van de Vlaamse samenleving. Voor een koppel stijgt dat bedrag tot 1.295,52 euro. Kinderen doen de budgetstandaard behoorlijk klimmen: tot 1.847,87 euro voor een alleenstaande vrouw met een zoon van 8 jaar en een dochter van 15 jaar en tot 2.151,50 euro voor een gezin met dezelfde kinderen. Dat blijkt uit een studie van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck (Universiteit Antwerpen).

Bérénice Storms en Karel Van den Bosch stelden een budgetstandaard op voor Vlaanderen. Ze geven daarmee een antwoord op de vraag "hoeveel geld een gezin minimaal nodig heeft om op een menswaardige manier te kunnen participeren aan de Vlaamse samenleving". Daarbij worden ook verschillende gezinstypes vergeleken.

De cijfers zijn gebaseerd op een pakket goederen en diensten die onmisbaar zijn in onze maatschappij voor het vervullen van bepaalde sociale rollen. Het gaat om voeding, kleding, sociale relaties, vrije tijd, gezondheid, huisvesting, mobiliteit en veilige kindertijd. Op basis van de budgetstandaard concluderen de onderzoekers dat de minimuminkomensbescherming in België ruim onvoldoende is om menswaardig te leven (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordbedrag voor Jan Fabre


Recordbedrag voor Jan Fabre

Het koperen beeld 'Man die de wolken meet' van Jan Fabre is geveild voor 205.000 euro. Dat is een veilingrecord voor de 50-jarige Vlaamse kunstenaar, meldde het Amsterdamse veilinghuis Christie's. Een Amerikaanse bieder bood zeven keer de richtprijs (25.000 tot 35.000 euro).

René Daniëls
Ook 'Hollandse Nieuwe' was (letterlijk) in trek: het gelijknamige schilderij van René Daniëls bracht 145.000 euro op. Het doek uit 1982 toont kannibalistische jonge haringen die zich op elkaar werpen. Een tweede doek van Daniëls ging voor 193.000 euro onder de hamer.

In totaal 2,3 miljoen
Het werk Vrouw en vogel dat Karel Appel in 1968 schilderde, werd verkocht voor 229.000 euro, een abstracte compositie van Asger Jorn kwam uit op 121.000 euro. In totaal werd voor 2,3 miljoen euro verkocht op de veiling Post War & Contemporary Art.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonder om groenten pas na het koken te snijden


Gezonder om groenten pas na het koken te snijden

Groenten bewaren meer gezonde voedingstoffen als ze in hun geheel gekookt worden. Dat blijkt uit recent onderzoek.


Gezonder en zoete smaak
Het snijden van wortelen, de meest gebruikelijk manier om ze te koken, zorgt ervoor dat er een kwart meer gezonde stoffen uit de groente verdwijnen bij het koken. Wortelen hebben heel wat medische eigenschappen, zo verbeteren ze onder het nachtzicht. En de natuurlijke suikers bevechten kanker en geven de zoete smaak aan wortelen.

Makkelijke tip
Onderzoekster Kirsten Brandt: "Gesneden wortelen hebben een grotere oppervlakte aan de buitenkant, waardoor er meer gezonde stoffen kunnen vrijkomen. Ook verliezen ze als ze gesneden zijn meer vitamine C en natuurlijke suikers omdat meer cellen dan opgewarmd worden en de mogelijkheid verliezen om het kokende water af te weren. Ook toonde een smaakproef bij 100 vrijwilligers aan dat 80 procent vindt dat wortelen die in hun geheel gekookt werden beter smaken. Als je wortelen in hun geheel kookt en ze pas achteraf snijdt, bewaren ze dus beter hun smaak en voedingswaarde. Dit is een makkelijke tip voor mensen om gezonder te eten, het enige wat je nodig hebt is een grotere kookpot."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homoseksualiteit heel normaal in dierenrijk

Homoseksualiteit is heel normaal in het dierenrijk
Homoseksualiteit is heel normaal in het dierenrijk. Volgens een nieuwe studie komt het bijna overal voor en is het zelfs noodzakelijk om het voortbestaan van een soort te verzekeren. Recent werden twee Duitse homopinguins in een dierentuin beroemd omdat ze een ei mochten uitbroeden, nadat het door het oorspronkelijke koppel afgestoten werd.

Op het Hawaïaanse eiland Oahu wordt één albatros op drie grootgebracht door een lesbisch koppel. Aangezien er te weinig mannetjes zijn, moeten vrouwtjes de populatie in stand houden. Daarin lijken ze te slagen, want het aantal albatrossen gaat er in stijgende lijn.

Volgens de universiteit van Californië is homoseksualiteit een vorm van natuurlijke selectie. Het is noodzakelijk voor het voortbestaan van een diersoort.
» Reageer (0)
17-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach maakt mooier dan make-up


Lach maakt mooier dan make-up


http://img44.imageshack.us/img44/1884/attp.jpgMannen vallen voor vrouwen met een mooie lach. Brits onderzoek bewijst dat een mooie lach aantrekkelijker wordt bevonden dan een dame met make-up.

Onderzoek
70 procent van alle heren vinden vrouwen aantrekkelijker als ze over een mooie glimlach beschikt. Zelfs als ze geen make-up draagt, blijft ze de mooiste.

Duizend Britten dienden foto's te beoordelen. Telkens werden de vrouwen op de foto twee keer gefotografeerd: met make-up maar zonder te lachen of al lachend zonder make-up. Zowel bij de dames als de heren werden degenen met een lach mooier bevonden.

Bereikbaar
Zestig procent van de heren gelooft dat een vrouw zonder lach, humeurig en ongeïnteresseerd oogt. Een lach maakt, volgens het onderzoek, niet enkel aantrekkelijker, maar geeft aan de vrouw een bereikbare en leukere indruk. Eigenschappen die bij de ondervraagde heren net zo belangrijk bleken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse vrouwen massaal verslaafd aan winkeldiefstal


Britse vrouwen massaal verslaafd aan winkeldiefstal

Het aantal winkeldiefstallen door vrouwen stijgt in Groot-Brittannië explosief. Het is de reden waarom één op de drie vrouwen er in de gevangenis vliegt. Winkeliers verwachten dat de cijfers door de crisis enkel zullen stijgen.

Grote stijging
Het aantal winkeldiefstallen in Groot-Brittannië neemt snel toe. In 2007 steeg het aantal met acht procent ten opzichte van het jaar ervoor, door de recessie verwachten de winkels dat de cijfers enkel nog zullen stijgen. De gemiddelde winkeldievegge steelt gemiddeld twee keer per week en wordt één op de 48 keer betrapt. Bij de helft van de gevallen haalt de winkelier er de politie bij. Hoewel de pakkans relatief klein is, is de straf in Groot-Brittannië zwaar. 30 procent van de vrouwelijke gevangenen zit vast wegens winkeldiefstal en 80 procent hervalt binnen de twee jaar na vrijlating.

Vrouwen zijn gevoeliger
Studies tonen aan dat tussen de twee procent en tien procent van de volwassenen verslaafd zijn aan winkeldiefstal. Vooral vrouwen zijn er gevoeliger voor dan mannen, ze hebben negen keer meer kans op dit soort verslaving. Ongeveer de helft van de 14 tot 18-jarige meisjes vertoont tekenen van er aan verslaafd te zijn. Sommige van hen doen het omdat ze krap bij kas zitten en anderen doen het om hun drugverslaving te bekostigen. Maar de meeste vrouwen stelen omdat ze verslaafd zijn aan de kick, ze leren het op jonge leeftijd en doen het in tijden van stress.

Verslaving
Vrouwen die het stelen in winkels niet kunnen laten vertonen vaak dezelfde kenmerken als andere verslaafden. Ze doen het omdat ze zich slecht voelen en door de kick van het stelen gaat het weer even beter. Maar het kan ook veroorzaakt worden doordat shopverslaafden hun 'hobby' niet langer kunnen veroorloven, maar hun levensstijl niet willen opgeven. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willow de lezende hond

Willow de lezende hondhttp://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/11/album_large_938486.jpgWillow de lezende hond is een waar fenomeen in New York. Volgens zijn baasje kan haar hond bevelen begrijpen en opvolgen door ze te lezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Soul


Van Morrison - Soul

Om hem te beluisteren druk op de fotoVan Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.

» Reageer (0)
16-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 dertigers gaat vreemd


1 op 2 dertigers gaat vreemd


http://img189.imageshack.us/img189/9550/vreemdgaan.jpg
 


Hoe jonger, hoe trouwer. Hoe ouder, hoe losser. Dat is de conclusie van een (on)trouwenquête, uitgevoerd door weekblad Flair. Acht op de tien vrouwelijke dertigplussers gelooft niet in eeuwige trouw, terwijl vooral twintigers wel nog heil zoeken in oprechte en eeuwige liefde.

Klassieke idee
Jonge vrouwen, jonger dan dertig, schuiven de 'ouderwetse' ideeën over het huwelijk niet opzij. De helft van alle 16 tot 18-jarigen is er helemaal zeker van dat ze nooit zullen vreemdgaan. Die trouw verwachten ze ook hun partner. De meerderheid hoopt speciaal te zijn voor één iemand en zoekt naar geborgenheid en zekerheid. 43 procent is er nu al zeker van dat haar partner nooit zal bedrogen worden. Slechts 20 procent van de jonge dames denkt dat eeuwige trouw niet bestaat.

Aan de deur
Hou ouder de dame, hoe minder ze geloven in een eeuwige relatie. 1 op 2 dertigers heeft zijn partner al eens bedrogen, slechts 21 procent neemt het woord 'eeuwige trouw' nog in de mond. Even vaak worden dertigers zelf bedrogen, en daar hebben alle dames het knap lastig mee: 75 procent zou de ander meteen aan de deur zetten als ze erachter komen.

Geheimen
Voorts blijkt dat trouwen nog altijd 'in' is. 95 procent van de ondervraagden is getrouwd of wil dat in de toekomst doen. Wel stelt de helft dat niet alles aan elkaar moet opgebiecht worden: zo zou een one-nightstand bij 31 procent beter verzwegen worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn mannen sneller gelukkig?


Zijn mannen sneller gelukkig?


http://img40.imageshack.us/img40/8467/mannen2.jpg
 


Een man heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Een lange douche, ongestoord naar muziek luisteren of een avondje met de vrienden, zijn al genoeg om content door het leven te wandelen. Dat blijkt uit het 'Palmolive Kwalitijd voor jezelf'-onderzoek. De rondvraag werd ter gelegenheid van Vaderdag gedaan.

Bourgondisch leven
'Mannen kan je even blij maken als een kind.' Het wordt gezegd, maar lijkt ook zo. Volgens het onderzoek neigen mannen losser in het leven te staan dan dames en leven ze iets Bourgondischer. Met de simpele dingen des levens zijn de heren best tevreden.Per dag hebben papa's 1,5 uur voor zichzelf. Dat vinden ze 60 minuten te weinig, maar daar malen ze niet om. 44 procent denkt zelfs dat vrouwen meer tijd en aandacht aan zichzelf schenken. Vrouwen beweren het tegendeel. Zo vinden de dames dat weinig tijd voor zichzelf een negatieve invloed heeft op het uiterlijk. Mannen denken daar niet zo over.

Toleranter
Eerder onderzoek aan de Harvard University toonde al aan dat mannen toleranter, minder jaloers en verdraagzamer zijn. Daardoor zouden ze ook sneller gelukkig zijn met wat ze hebben.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.96-jarige Taiwanees studeert af op zelfde dag als kleinzoon


96-jarige Taiwanees studeert af op zelfde dag als kleinzoon

Proficiat !!!

Een 96-jarige Taiwanees is afgestudeerd op dezelfde dag als zijn 32-jarige kleinzoon. De hoogbejaarde man had zich ingeschreven aan de universiteit om zijn kleinzoon te motiveren.

"Hij werkte helemaal niet hard. Dus om het goede voorbeeld te geven heb ik me ook ingeschreven aan de universiteit", vertelt Chao Muhe, door zijn medestudenten filosofie ook wel Opa Chao genoemd. Het kranige oudje miste tijdens al die jaren geen enkele les, en stond elke dag op om 5u om met verschillende bussen op tijd op de unief te geraken.

Ondanks het grote leeftijdverschil met zijn klasgenoten - hij is meer dan 70 jaar ouder - voelde hij zich naar eigen zeggen steeds op zijn plaats. "We zijn goede vrienden geworden, maar soms moest ik wel tot 2 of 3 uur 's nachts studeren om met hen mee te kunnen", aldus de gepensioneerde hoogleraar.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje uit Kortrijk laat 56 sterren op gezicht tatoeëren


Meisje uit Kortrijk laat 56 sterren op gezicht tatoeëren

Kimberley Vlaeminck (18) uit Kortrijk heeft een strafklacht ingediend tegen tatoeëerder Rouslan Toumaniantz van Tattoo Box na een wel erg uit de hand gelopen tatoeagebeurt. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Ik vroeg hem drie sterretjes te plaatsen aan de linkerkant van mijn linkeroog, maar ik kwam buiten met welgeteld 56 sterren. De helft van mijn gezicht staat vol. Ik durf de straat niet meer op", zucht de tiener.

Het meisje beweert dat ze in slaap viel tijdens het tatoeëren, wat echter zeer twijfelachtig is. "Ze ging akkoord, maar toen haar vader het zag, begon de miserie", zegt Rouslan Toumaniantz onze collega's van de krant.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwevend verken ik de golvenhttp://img146.imageshack.us/img146/474/strand1.jpgZwevend verken ik de golven
de nacht, de dagen
vliegen voorbij
zoekend naar liefdesbanden
 
op blote voeten
langs het water
verdwijnen mijn stappen
spoorloos in het zand
 
de zee trekt zich langzaam terug
mijn gedachten zijn als meeuwen
verdwaald en krijsend
in het blauw van de lucht
 
ze zijn er wel
ik voel ze, hoor ze
maar ik bereik ze niet
ze blijven op een afstand
 
maar toch
elke keer weer
probeer ik het
en vlieg ik ze achterna
» Reageer (0)
15-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen lijden meer onder ruzie dan scheiding


Kinderen lijden meer onder ruzie dan scheiding


http://img37.imageshack.us/img37/9100/ruzie.jpgHeel wat koppels ruziën erop los, maar blijven samen voor hun kinderen. Geen goed idee, vinden psychologen aan de Cornwell University uit New York. De impact op kinderen bij ongelukkige stellen is bijzonder groot.

Bij tweeduizend gezinnen werd het effect van geruzie op de kinderen nagegaan. Wie denkt dat kinderen geen hinder ondervinden van heftige discussies, heeft het mis. Vooral op school bleken ze het minder goed te doen. Ook zijn ze vatbaarder voor drugs, drankproblemen, mentale problemen en gedragsstoornissen dan kinderen van gescheiden ouders.

Eigen relatie
Stappen de kinderen uit een labiele relatie later zelf in een relatie, ondervinden ze al snel de negatieve gevolgen. Vooral omdat ze zelf nooit het goede voorbeeld hebben gezien. Ouders die samenblijven voor de kroost, gaan niet liefdevol met elkaar om. Hierdoor weten de kinderen niet wat een goede relatie is en kunnen ze problemen niet op een positieve manier oplossen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul McCartney pleit voor dag zonder vlees


Paul McCartney pleit voor dag zonder vlees
Paul McCartney is één van de beroemdheden die een dag zonder vlees willen invoeren. Samen met onder meer Chris Martin en Sheryl Crow hoopt hij van maandag een vleesvrije dag te maken. Op die manier moeten we de opwarming van de aarde bestrijden. Dat meldt The Guardian.

Vaste dag
Onlangs zorgde Gent voor inspiratie door te pleiten voor een dag zonder vlees of vis. Ook Paul McCartney vindt dat we met een vegetarische dag een boodschap kunnen uitsturen. "We weten vaak niet wat we kunnen doen tegen global warming. Een vaste dag zonder vlees is een inspanning die we allemaal kunnen leveren."

Koks
Veel belangrijke koks beloven de oproep van Paul McCartney te steunen door vlees één keer per week volledig van het menu te halen of door vleesvrije gerechten te promoten. Wat vindt u van dit initiatief?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienduizend dierenliefhebbers toosten op Kai-Mook


Tienduizend dierenliefhebbers toosten op Kai-Mook

De babyborrel die de Zoo van Antwerpen gisteren georganiseerd had om de geboorte van baby-olifant Kai-Mook te vieren was een daverend succes. Volgens woordvoerster Ilse Segers genoten naar schatting tienduizend mensen er van een hapje en een drankje. Acht à negenduizend dierenliefhebbers brachten meteen ook een bezoekje aan de Zoo om de kleine ster in levende lijve te zien. Sinds haar geboorte op 17 mei lokte Kai-Mook al een kleine 200.000 mensen naar de Zoo.

De weergoden waren de baby-olifant nog relatief goed gezind. Buiten af en toe wat gedruppel bleef het droog. Bezoekers konden aan de eet- en drankkraampjes Thais eten, frieten en pannenkoeken kopen. Tussen 17 en 18 uur tapte burgemeester Patrick Janssens pintjes uit twintig gratis vaten K-bier. De eerste party van Kai-Mook werd heel de middag opgeluisterd met kinderanimatie en allerlei optredens.

Dierenliefhebbers konden hun goed hart laten zien door het K-groeiplan te steunen. Met deze actie wordt geld ingezameld voor het olifantenverblijf in Planckendael en voor een olifantenhulpproject in Azië. Er werden tal van gadgets verkocht ten voordele van het plan. Marketeer Anja Stas, directeur Rudy Van Eysendeyck en Kris Peeters.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: zakje bier


Nieuw: zakje bier


 Het zou het ultieme festivalgadget kunnen zijn: bier in zakjes. Britse bierproducenten hebben de nieuwigheid op basis van poeder samengesteld. Het bierpoeder meng je met water en na zes minuten kan je genieten van een frisse, schuimende pint. Daarvoor zorgen de ijsgevroren hopconcentraten, gips en een CO²/nitrogeen ingrediënt dat schuim weet te produceren.
 De zakjes van het merk Teltey's bevatten verschillende smaken. Zo is de British Bitter, de German Lager, Irish Stout, Old North Country Ale en Middle Earth Mead, te verkrijgen. Benieuwd of het straks ook onze bierproducenten weet te inspireren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Revival van de eau de cologne


Revival van de eau de cologne


http://img4.imageshack.us/img4/4348/eaudecologne.jpgDriehonderd jaar geleden startte de Italiaanse kapper Gian-Paolo Farina in Keulen een uiterst winstgevend zaakje. Hij bracht er het mirakelwater 4711 op de markt, de eerste eau de cologne, die vandaag de dag nog steeds een plekje heeft veroverd in menig beautykastje.

Eau de Cologne werd vroeger enkel gebruikt als medicijn dat wonderen deed tegen appelflauwtes. Napoleon was zo verzot op het goedje dat hij maanelijks een 60 flesjes bestelde. Toen de wetten verstrengde, en iedere medicijnenproducent verplicht werd om zijn geheime ingrediënten prijs te geven, veranderden de eau de cologne makers hun aanpak en prezen het goedje aan als heerlijk verfrissend lichaamswater: het eerste parfum was geboren.

"Geurtrends hangen nauw samen met maatschappelijke ontwikkelingen en cultuur. In Suriname maken ze andere colognes dan in Rusland. Wanneer de economie in een dip zit, is er weer meer vraag naar lichtere, frisse geuren. Amerika houdt traditiegetrouw meer van zware geuren, waarschijnlijk omdat er meer in grote ruimtes met airco wordt gewerkt, waardoor er meer parfum nodig is", vertelt parfumkenner Jacques Cavallier tegen AD.

Ook diverse modeontwerpers hebben een voorliefde voor het heerlijk geurende goedje, en creëerden een eigen versie op het product. Kenzo, Marc Jacobs, Diesel, Guerlain en Chanel je vindt ze allemaal in de eau de cologne rekken. 

» Reageer (0)
14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse designer Pierre Paulin (81) overleden


Franse designer Pierre Paulin (81) overleden


http://img32.imageshack.us/img32/5393/pierrepaulin.jpg


De emblematische Franse architect en designer Pierre Paulin is gisteren op 81-jarige leeftijd in Montpellier overleden. Dat hebben zijn nabestaanden meegedeeld. Een halve eeuw lang was de man een onontkoombare figuur in de Franse designwereld. Vorig jaar had het Museum Grand-Hornu Images nabij Bergen de creaties van 'Pierre Paulin Supermoderne' in de verf gezet.

Met zijn felkleurige (gele, oranje, paarse...) stoelen in de vorm van een champignon of een tong oogstte Paulin succes over de gehele wereld. Onder andere het MoMa in New York, het Musée des Arts décoratifs in Parijs en het Victoria and Albert Museum in Londen hebben deze stoelen die niet in een filmdecor van James Bond zouden misstaan in hun bezit. 
http://img32.imageshack.us/img32/6549/pierrepaulin1.jpgPaulin kreeg van zowel president Georges Pompidou als van François Mitterrand de opdracht, de private vertrekken van het presidentiële paleis te bemeubelen en restylen.

Voor zijn creatie de Ribbon Chair werd Paulin in 1969 beloond met de American Industrial Design Award. Het Parijse Centre Pompidou heeft een permanente tentoonstelling van al zijn meubelontwerpen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen niet vies van seks op reis


Vrouwen niet vies van seks op reis

25 tot 50 procent van alle vakantiegangers, heeft op vakantie seks met een nieuwe partner. Vooral dames zijn te vinden voor een vakantieliefde. Thuis zijn de vlinders snel verdwenen, zo blijkt uit eerder onderzoek van Parship.be.

Helft singles
Meer mannen (27%) dan vrouwen (19%) beweren nog nooit een vakantielief te hebben gehad. Zijn buitenlandse mannen betere charmeurs of vrouwen gewoon eerlijker, wie zal het zeggen? Feit is, volgens het onderzoek, dat de helft van alle ondervraagde singles, geen nee zegt tegen een vakantieliefde.

Overlevingskans
Of dergelijke relatie kans op overleven heeft, blijft maar de vraag. Zeker van een vakantielief ben je nooit, wel vertellen volgende signalen al iets over de overlevingskansen van vakantierelaties.

-Is hij single of beleef je een avontuurtje met een man die een relatie heeft? Als hij al geen schroom kent om een scheve schaats te rijden, zal jij dat niet veranderen. Ben jij een zomerflirt of wil hij meer? Tracht het te achterhalen, vraag het desnoods aan zijn vrienden.

-Op vakantie lijkt alles beter, groter en leuker. Personen waar je thuis niet naar omkijkt, kunnen je op vakantie indrukwekkender lijken. Besef dat en vraag je af of je hem ook op kantoor bijvoorbeeld, zou zien zitten.

-Culturen lijken op vakantie geen barrière. Al leveren cultuurverschillen in eerste oogopslag een schat aan onontdekte kennis en ervaringen op, eenmaal thuis kunnen deze wel degelijk een hindernis vormen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden mensen kijken naar spullen Fortuyn


Honderden mensen kijken naar spullen Fortuyn

Honderden mensen hebben bij Hessinks's Veilingen in Nijmegen gekeken naar de spullen van wijlen Pim Fortuyn. De inboedel van Fortuyn wordt 27 juni verkocht tijdens een veiling. Richard Hessink van het Nijmeegse veilinghuis zegt dat het aantal biedingen blijft stijgen. "We hebben al vijfduizend hits gehad op onze website en er zijn ook al meer dan achthonderd catalogussen verkocht."


In de veilinghuis staat bijna de hele inboedel van het Rotterdamse huis van Fortuyn opgesteld. Schilderijen, meubels, boeken en andere persoonlijke eigendommen van Fortuyn, waaronder de spullen die hij bij zich droeg toen Volkert van der G. hem neerschoot, staan allemaal te koop. Hessink verwacht dat tijdens de veiling meer dan duizend mensen het veilinghuis zullen bezoeken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse Queen legt moestuin aan in Buckingham Palace


Britse Queen legt moestuin aan in Buckingham Palace

Nadat de Amerikaanse First Lady Michelle Obama in maart een moestuintje liet aanleggen in de tuin van het Witte Huis, is het nu aan de Britse koningin Elizabeth om de handen uit de mouwen te steken. Helemaal naar het voorbeeld van de Obama's, maakte ze in de tuinen van Buckingham Palace een plaatsje vrij voor het kweken van groenten en fruit.

Zelf zal de Queen niet snel te zien zijn in haar moestuintje. Het idee komt van haar tuinmannen en -vrouwen, Elizabeth bracht gisteren voor het eerst een bezoek aan de groentetuin.

Trend
Naast een meer, een landingsplaats voor helikopters en een tennisveld, zijn in de grootste privétuin van Londen voortaan ook zelfgekweekte aardbeien, tomaten, boontjes, ajuinen, peren en wortelen terug te vinden. Volgens de verantwoordelijke van de tuinmannen van de koningin, volgt Buckingham Palace daarmee een "groeiende trend in heel het land". "We proberen het kweken van je eigen groenten te promoten en gezinnen en kinderen daarbij te betrekken", aldus Claire Midgeley.

Net als in WO II
Het is overigens de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat in de tuin van de koningin groenten en fruit gekweekt worden. Ook tijdens de oorlog volgde de koninklijke familie het voorbeeld van veel Britten, maar dan wel om de buitenlandse import te beperken. De schepen die groente naar Engeland brachten werden namelijk steeds vaker aangevallen door Duitse onderzeeërs.

Blue Queen-bonen
Nog een aardigheidje: de tuinmannen van de Queen willen met hun groentetuin ook een zeldzaam geworden bonensoort beschermen. De naam van die soort? Blue Queen...

» Reageer (0)
13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huwelijk is een dikmaker


Het huwelijk is een dikmaker


http://img13.imageshack.us/img13/1854/dik.jpg


Koppels die samenwonen hebben dubbel zoveel kans op obesitas dan degenen die apart wonen, dat blijkt uit recent onderzoek.

Ook positieve effecten
Koppels die meer dan twee jaar samenleven ontwikkelen namelijk dezelfde dikmakende gewoonten. Ook blijkt uit het onderzoek dat hoe langer je samenwoont, hoe meer risico je loopt op obesitas. Maar daarnaast heeft het huwelijk ook wel positieve effecten op je gezondheid. Gehuwde mensen roken minder en worden ouder.Anderen gewoonten
Onderzoekster Penny Gordon-Larsen: "Waarschijnlijk is de verandering van gewoonten de reden waarom getrouwde mensen dikker worden. Gehuwden eten vaak samen, bereiden grotere maaltijden en gaan vaker uit eten dan singles. Ze kijken ook vaker samen televisie in plaats van de sporten. Om het probleem van obesitas op te lossen kan het helpen om jonge koppels te stimuleren een positief effect op elkaar te hebben en zo de extra kilo's van het huwelijk te vermijden." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluwe vos steelt tientallen schoenen in Duitsland


Sluwe vos steelt tientallen schoenen in Duitsland

In het Duitse plaatsje Föhren heeft een sluwe vos meer dan honderd schoenen buitgemaakt. Inwoners van het dorpje vroegen zich de laatste dagen af waar de schoenen gebleven waren tot een boswachter het mysterie ontrafelde. "De schoenen, van hoge naaldhakken tot slippers, lagen verspreid over het hol van de vos. Moeder Imelda verzamelde ze zodat haar kleintjes ermee konden spelen", laat een woordvoerder van de politie weten. De inwoners van Föhren kregen het advies hun schoeisel niet meer te laten rondslingeren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen verkiezen vrouwen met maatje 42


Mannen verkiezen vrouwen met maatje 42


 Mannen vinden vrouwen met een maatje 42 het aantrekkelijkst, dat blijkt uit een studie bij 100 Australische mannen.

Gemiddelde vrouw
De proefkonijnen moesten 200 tekeningen van vrouwelijke lichamen van verschillende maten op aantrekkelijkheid beoordelen. Vervolgens verdeelden de onderzoekers vrouwen op in acht verschillende lichaamstypes, van Playboymodellen tot mannequins en normale vrouwen. Hiermee vergeleken ze de vaakst gekozen tekeningen uit het onderzoek. Daaruit bleek dat 'de gemiddelde vrouw', namelijk een maatje 42, het meest aantrekkelijk door mannen werd gevonden.


Marilyn Monroe
Als mannen 'dikkere' dames verkiezen, is het vreemd waarom op de meeste magazinecovers en reclameborden slanke dames met een maatje 36 pronken. De laatste halve eeuw verschoof het ideaalbeeld voor vrouwen van Marilyn Monroe naar Nicole Kidman. Toch blijkt uit het onderzoek dat Marilyn eerder tegen de droomvrouw van de gemiddelde man aan leunt dan Nicole Kidman. Wordt het tijd dat vrouwen stoppen met het eeuwige diëten en het slankheidsideaal na te streven? De mannen lijken ons te aanvaarden zoals we zijn, nu wordt het tijd dat vrouwen dit ook doen.Marilyn Monroe had een maatje 42.
Marilyn Monroe had een maatje 42.Dikker is leuker
De Britse journaliste Allison Pearson denkt dat mannen iets dikkere vrouwen verkiezen omdat slanke vrouwen enkel met eten bezig zijn. "Magere vrouwen zijn neurotisch, ze maken weinig plezier en tijdens een romantisch maaltijd zijn ze enkel bezig met wat ze in hun mond mogen stoppen. Als ze vrijt is hoe haar buikje er uitziet belangrijker dan hem te plezieren. En een vrouw die verre van perfect is zal ook minder kritisch zijn wat bierbuikje en ingroeiende teennagels betreft." (br.hln)
» Reageer (0)
12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek middeleeuws kommetje gevonden in Laakdal


Uniek middeleeuws kommetje gevonden in Laakdal


http://img27.imageshack.us/img27/9307/14ncimdcg1.jpg


Bij opgravingen in Laakdal hebben archeologen gisteren een uniek middeleeuws kommetje gevonden. Dat meldt de provincie Antwerpen vandaag. Het gaat om een verguld koperen exemplaar dat in zeer goede staat is. Het werd ontdekt in een van de waterputten die eerder werden blootgelegd op de site aan de Toke van Nestestraat in de Laakdalse deelgemeente Vorst.

Erg zeldzaam
Het kommetje is volgense de onderzoekers erg zeldzaam en opmerkelijk goed bewaard gebleven. Volgende week maandag krijgen kinderen van de lokale basischolen de kans om het archeologisch erfgoed van dichtbij te bekijken.

Middeleeuwse waterput
De opgravingen in Laakdal zijn al een tijdje aan de gang. Het meest in het oog springende stuk erfgoed is de middeleeuwse waterput die bestaat uit een grote uitgeholde boomstam en die bijna drie meter diep in de grond zit. Er werden ook sporen gevonden van een bootvormig huis. Kroon op het werk is echter het unieke kommetje met een diameter van 20 centimeter en een hoogte van 5 centimeter.

De opgravingen zijn een samenwerking tussen de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK), Archaeological Solution en de provinciale dienst Erfgoed. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Madonna mag weeskindje Mercy adopteren


 Madonna mag weeskindje Mercy adopterenEerder nam Madonna ook al adoptiezoontje David Banda mee uit Malawi.Madonna mag een tweede kind uit Malawi adopteren. Dat besliste het Hooggerechtshof uit het straatarme land vandaag. Niets staat haar dus nog in de weg om het felbegeerde weeskindje Mercy mee naar huis te nemen.

Rechters overhaald
In maart dit jaar werd haar adoptieverzoek nog geweigerd omdat de zangeres het voorbije anderhalf jaar niet in Malawi verbleef, zoals de wet in het Afrikaanse land voorschrijft. Madonna ging in beroep tegen die weigering en slaagde er in twee van de drie betrokken rechters te overtuigen haar de adoptie alsnog toe te kennen. De derde ging akkoord met die gang van zaken.

"Door het dolle heen"
Madonna is in de wolken met deze beslissing. "Ze is door het dolle heen", aldus een bron. "Ze zat in zak en as toen de adoptie werd geweigerd, maar ze heeft er zich in vastgebeten. Die vrouw kan bergen verzetten. Ze heeft geen middel onbenut gelaten om aan te tonen dat de weigering een foute beslissing was." Het voorbije weekend probeerde Madonna ook al een kind uit Lesotho te adopteren voor het geval dat deze poging zou mislukken. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen schamen zich op strand voor lichaamsbeharing


Mannen schamen zich op strand voor lichaamsbeharing


http://img7.imageshack.us/img7/8536/strandduo.jpgDe tijd dat enkel vrouwen tijdens de zomermaanden hun lichaamsbeharing verwijderden is voorbij. Ook mannen schaamt zich op vakantie voor behaarde lichaamsdelen, daarom verwijdert een kwart van de Nederlanders zijn 'bikinilijn'.

Geen okselhaar
Vrouwen schamen zich voor haar aan de oksels en bikinilijn, maar ze ergeren zich ook aan anderen die zich hier niet scheren, meldt styletoday.nl. Verder willen ze ook geen haartjes op de benen, buik en aan de oren. Ook hebben veel mannen liever geen okselhaar, 21 procent scheert deze zone. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse winkelketen Etos.

Blunders
Verder vroeg het onderzoek naar de populairste blunders op vakantie. Op nummer één staat roddelen in het Nederlands als achteraf blijkt dat degenen waarover gepraat werd dezelfde taal spreken (br.hln)
» Reageer (0)
11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat raakt bevriend met muis in China


Kat raakt bevriend met muis in China


http://img44.imageshack.us/img44/407/katenmuis.jpgEen kat en een muis die vrienden worden, het lijkt wel een scenario voor een tekenfilm. Toch zag een familie in China dat voor hun ogen gebeuren. Li was de muis in zijn huis zo beu dat hij besloot de kat van de buren te lenen om ze te vangen. Maar de kat dacht daar anders over.

Kat lenen
Li had ontdekt dat een muis zijn huis in het noorden van China was binnengeglipt via een kapotte venster. De arme man probeerde het beestje op alle mogelijke manieren te vangen, maar telkens was de muis hem te snel af. Bovendien knaagde het beestje aan al de bezittingen van de familie.

"Daarom besloot ik de buren te vragen of ik hun kat even mocht lenen zodat zij die muis kon vangen", aldus Li aan Huashang Daily, "Om ervoor te zorgen dat Da Huang (de naam van de kat) haar werk goed zou doen, vroeg ik de buren om haar de avond voor ze bij ons kwam geen eten meer te geven."

Verwend
En dat plan leek te werken want de volgende ochtend had Da Huang de muis al snel te pakken, maar tot grote verbazing van Li liet ze het beestje ook weer gaan nadat ze eraan geroken had. Bovendien viel de muis de kat ineens aan.

"Da Huang reageerde zelfs niet op de plagerijen van de muis", aldus Li, "Integendeel ze duwde het knaagdier iedere keer weg en na een tijdje begonnen ze zelfs met elkaar te spelen. Nu zijn ze vrienden en vallen ze zelfs naast elkaar in slaap. Volgens mij is Da Huang zo gewoon geraakt aan haar dieet van kippenlever dat ze een muisje maar te min vindt als ontbijt." 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese bruiden vluchten met bruidsschat


Chinese bruiden vluchten met bruidsschat

Elf keer al werd een man in een Chinees dorp getroffen door een nieuw fenomeen: zijn kersverse bruid is verdwenen, mét het geld van de bruidsschat. Dat meldt de Wall Street Journal.

Criminele bende
Volgens de politie zijn de vrouwen allemaal lid van een criminele bende die het voorzien heeft op mannen die al hun spaargeld over hebben voor een bruid. De bende zou misbruik maken van het feit dat China met een enorm vrouwentekort kampt.

10 dagen paradijs
De krant laat Zhou Pin (27) aan het woord. De jongeman woont in een dorp op het Chinese platteland en had jaren gespaard voor zijn bruidsschat, uiteindelijk zo'n 3.600 euro, een fortuin in het land. Zoals gebruikelijk in China trouwde hij met een vrouw die hij slechts een week kende. De bruidsschat gaat direct naar de bruid. Tien dagen later was de vrouw weg, met de bruidsschat. De rest had ze achtergelaten.

Buren
Zhou Pin werd door zijn buren gevraagd om zijn vrouw te overtuigen haar vriendinnen voor te stellen aan hun zonen. Er volgden snel enkele huwelijken, die allemaal op dezelfde manier eindigden.

Geld als lokkertje
De verklaring voor deze emancipatorische opstoot van uitgehuwelijkte meisjes, ligt in het strikte éénkindbeleid van China. Jongens worden daarbij verkozen, waardoor veel meisjes al vroeg geaborteerd, gedood of achtergelaten worden.

Het land kampt dan ook met een vrouwentekort, en dus doen mannen zowat alles om aan een vrouw te geraken. Een van de manieren is méér geld hebben dan een concurrent.

Eerder onderzoek van de universiteit van Colombia wees al uit dat mannen meer spaargeld hebben in streken met een mannen overschot. Dat wijst er op dat mannen proberen 'aantrekkelijker' te zijn als huwelijkskandidaat door hun bankafschriften te tonen.

Eerst het geld, dan de liefde
Het systeem werkt duidelijk, alleen is de bruid slim genoeg om te trouwen voor het geld en dan haar grote liefde achter na te lopen. Spijtig voor Zhou Pin die nu wellicht single zal blijven. Of het huwelijk ten minste werd geconsumeerd is niet bekend. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin maakt haar debuut in het theater


Justine Henin maakt haar debuut in het theater
Tennisster Justine Henin is dit najaar voor de eerste keer te zien op de planken. Ze maakt haar theaterdebuut in het stuk 'Arrête de pleurer Pénélope!' aan de zijde van de voormalige Miss België Julie Taton.

In het komische stuk trekken drie jonge vrouwen naar de vrijgezellenavond van hun vriendin Lola, die maar niet opdaagt. Justine Henin speelt Chloé, een sarcastische schrijfster. Ze krijgt weerwerk van Julie Taton, die gestalte geeft aan een hyperactieve persverantwoordelijke, en Bérénice, de Pénélope uit de titel.

Voor Henin, die in mei vorig jaar een punt zette achter haar sportieve carrière, wordt het haar vuurdoop in het theater. De 25-jarige voormalige tennisster had wel al een kleine rol in de tv-reeks 'Plus belle la vie'. De komedie gaat van 24 oktober tot 20 december op tournee langs een twintigtal zalen in het zuiden van het land. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbezorgdheid is schadelijk voor uw kind


Overbezorgdheid  is schadelijk voor uw kind
Ouders zijn paranoïde wat de veiligheid van hun kinderen betreft, ze zijn te bang om hun kroost buiten te laten spelen. Maar deze overbezorgdheid schaadt de ontwikkeling van de kinderen, dat beweert althans de Britse professor Tanya Byron.

Ontwikkeling
"We zien de jeugd zeer zelden buitenspelen of alleen naar school gaan omdat ouders paranoïde zijn wat hun veiligheid betreft. Steeds meer kinderen groeien op in gevangenschap", aldus de Britse toonaangevende psychologe Tanya Byron. "Wat ouders niet beseffen is dat ze zo de ontwikkeling van hun kind in gevaar brengen. Kinderen moeten risicovolle situaties aangepast aan hun leeftijd ondergaan om vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in hun latere leven."

Digitale gevaren
"Wanneer ouders hun kinderen angstvallig binnenhouden, krijgen ze net het tegenovergestelde effect van wat ze willen bereiken. Die kinderen gaan dan namelijk op internet surfen en daar schuilen veel grotere gevaren als cyberpesters en pedofielen. Verder bestaat er een digitale kloof tussen ouders en hun kinderen, ze leren hun niets over de veiligheid op het internet of hoe ermee om te gaan. De jeugd weet weinig over cyberpesten of hoe ze via het internet moeten communiceren, wat totaal anders is dan persoonlijke gesprekken. De angst van ouders is overdreven, de grote vraag is hoe we onze kinderen weer een echte jeugd kunnen laten beleven." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namaak kopen blijft onbestraft

"Namaak kopen blijft onbestraft"

De nieuwe wet die een strengere aanpak van namaak mogelijk moet maken, blijft voorlopig dode letter omdat de uitvoeringsbesluiten uitblijven. Dat schrijven de Concentra-kranten. De overheid belooft al jaren een actieplan tegen de invoer van namaak. Of het nu om containervrachten sigaretten gaat of om een valse handtas die een toerist meebrengt van vakantie.

Op de luchthaven van Zaventem werden vorig jaar zelfs flyers uitgedeeld om reizigers te waarschuwen voor de zware boetes die in de toekomst zullen worden uitgeschreven. Er zouden ook twintig militairen gedetacheerd worden om de douane bij te staan in de strijd tegen valse Bikkembergs-shirts en nep-polo's van Lacoste.

Maar twee jaar nadat de nieuwe wet werd goedgekeurd, staan douane en gerecht aan de klaagmuur omdat er nauwelijks iets beweegt. "Namaak is geen prioriteit meer en dus laat men alles op zijn beloop", luidt het.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn droom achterna
http://img38.imageshack.us/img38/1365/salmahayek1.jpgik wil weg...zo ver mogelijk weg
waar niemand me kan vinden
waar ik mijn eigen leventje kan opbouwen
een leven waar ik altijd heb van gedroomd
weg van de verwijten
weg van de haat
geen verplichtingen,
geen gezeur maar vrij zijn....

een eigen stekje voor mij alleen
laat mij daar gelukkig zijn
mijn nieuwe toekomst hebben
mijn eigen weg vinden
mijn eigen zijn
ik hoop dat ik eens weg zal gaan
mijn droom achterna
niemand die me  kan vinden
ik wil een nieuw leven opbouwen
een leven waar ik altijd heb van gedroomd
waar ik kan gelukkig zijn met mijn dromen

» Reageer (0)
10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendinnen stimuleren goede gezondheid bij vrouwen


Vriendinnen stimuleren goede gezondheid bij vrouwen


 


Emotionele banden met andere vrouwen geven een boost aan je gezondheid, verlengen je leven en dat van je nageslacht. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

Bavianen
Een onderzoek bij bavianen toonde aan dat degenen waarbij hun moeder een sterke vriendschap vormde met andere vrouwelijke soortgenoten langer leefden dan degenen met minder sociale moeders. Deze studie bevestigt eerdere onderzoeken dat vrienden je leven verlengen en vooral de gezondheid bij vrouwen verbeteren. Primaten vormen op een bijzondere manier een band met soortgenoten, zeker bavianen, zij blijven namelijk sinds hun geboorte bij dezelfde sociale groep.


 
 Minder stress en gezonder

Onderzoekster Joan Silk: "Vrouwen die een sterke emotionele band vormen met anderen hebben meer kans dat hun nageslacht overleeft. Met andere vrouwen een band smeden verlaagt je bloeddruk, hartslag en cholesterol. Vrienden beperken ook de effecten van stress, dat is namelijk slecht voor je bloedsuikerspiegel, beenderen, immuunsysteem en het verouderingsproces. Hoe meer vrienden een vrouw heeft, hoe minder kans ze loopt op gezondheidsproblemen bij het ouder worden."(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wasmachine die wél oké is voor uw hondDe wasmachine die wél oké is voor uw hond

Die diertjes moeten angst hebben....! ! !


 


De Dog-o-matic is een soort van carwash voor honden en katten. De uitvinding van de Fransman Romain Jarry (31) doet uw favoriete huisdier na behandeling fris ruiken. Jarry benadrukt dat zijn wasmachine diervriendelijk is. Hij wil de dog-o-matic wereldwijd lanceren, nu blijkt dat het een overdonderend succes is in zijn thuisstad St-Max.
Watermassage

"Het duurt over het algemeen niet zo lang om een hond te wassen, maar het lastige werk is het drogen van de haren. Daar kunnen de dieren niet genoeg van krijgen", zegt Jarry. Je steekt je viervoeter in de machine, "net zoals vuile was eigenlijk". De dieren worden nat gemaakt met een speciaal watermassagesysteem aan 32 graden Celsius. Voeg er nog een soort van babyshampoo aan toe en de beestjes zijn proper. Het drogen duurt zo'n 25 minuten.

De prijs varieert naargelang de grootte van de hond en hoe vuil die is tussen 15 en 35 euro. 

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw nationaal park in Canada zo groot als België


Nieuw nationaal park in Canada zo groot als België
Canada gaat een natuurpark in het noordwesten van het land zes keer zo groot maken. De oppervlakte van het park wordt daardoor 30.000 vierkante kilometer, en dat is quasi even groot als België.

De overheid besloot dinsdag tot de uitbreiding van het Nahanni Nationaal Park. Door de honderden grizzlyberen en de kuddes kariboes (soort rendier) is het park een trekpleister voor natuurliefhebbers.

Avonturiers zoeken het park op om te kunnen kanovaren op de wilde rivier die erdoorheen stroomt.
Het park werd in 1972 opgericht om de South Nahanni rivier te beschermen tegen de bouw van een waterkrachtcentrale. Unesco heeft het natuurgebied op de werelderfgoedlijst gezet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangere man bevallen van tweede kind


Zwangere man bevallen van tweede kind

De transseksuele Thomas Beatie, die wereldwijd bekend werd als de 'zwangere man', is bevallen van zijn tweede kind.

Het jongetje, dat nog geen naam heeft, maakt het goed, melden Amerikaanse media. Het kind werd op natuurlijke wijze geboren. Nancy, de vrouw van Beatie, is van plan het kind borstvoeding te geven. Dat deed ze ook bij hun eerste kind Susan.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/2/3/media_xl_933183.jpgZwangere dame/man met baard-heisa

Beatie (35), die vorig jaar al beviel van een dochter, werd als Tracy geboren. Ze liet haar borsten verwijderen, nam hormonen en veranderde haar wettelijke geslacht naar man. Wel hield de Amerikaan zijn vrouwelijke geslachtsorganen zodat hij nog zwanger kon worden. Vorig jaar ontstond een mediasensatie toen foto's van hem met een baard en een zwangere buik gepubliceerd werden. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik wou dat ik vleugels had
http://img10.imageshack.us/img10/7866/athea.jpg


kon ik maar wegvliegen
hoog boven de wolken
ik wou dat ik vleugels had
helder als kristal maak ik een vlucht
het is een wonderlijke reis
prachtig en zuiverend mooi
ik wou dat ik vliegen kon
weten hoe het daarboven zou zijn
heel dicht zijn bij de zonneschijn
aan een zorgeloos leven begon
zweven naar het paradijs
ik wou dat ik vleugels had
» Reageer (0)
09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen tevreden met 30 jaar


Vrouwen tevreden met 30 jaar


 


Mannen zouden best wel eeuwig jong willen blijven. Een onderzoek van Mediatornado bij 1.000 mannen en vrouwen toont aan dat heren liever als prille twintigers rondwandelen. Vrouwen houden vast aan een iets oudere leeftijd: 30 jaar lijkt hen ideaal.

Tienerjaren
Het onderzoek gebeurde naar aanleiding van de film 'The Curious Case of Benjamin Button'. Daarin wordt de hoofdrolspeler elk jaar een jaartje jonger. UIt de poll blijkt dat vrouwen voor een oudere leeftijd opteren, 39 % wil voor altijd dertiger zijn en vindt dat een ideale leeftijd. Driekwart van de heren gruwt een dertiger te moeten zijn. Mannen geven overduidelijk de voorkeur aan een nog jongere leeftijd, 69% wil eeuwig twintig zijn.

Veertig
Terwijl dames er minder moeite mee hebben, zien heren een leeftijd boven de veertig al helemaal niet zitten. Slechts 3 procent van de heren vindt dit ok tegenover 18 % van de dames. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haaienvinnensoep: een ecologische ramp


Haaienvinnensoep: een ecologische ramp

Gruwelijk hoe die haaien worden gedood...!!!


 

Haaienvinnensoep is een van de meest gruwelijke gerechten ter wereld. Haaien worden meestal enkel voor hun vinnen vermoord. Maar wat is haaienvinnensoep? En is het echt de moeite waard om haaien voor deze 'delicatesse' te laten sneuvelen? Jaarlijks zouden zeker honderd miljoen haaien gedood worden voor hun vinnen.


Wie eet haaienvinnensoep?
In de jaren 80 was haaienvinnensoep een lekkernij in het zuiden van China. Het gerecht werd populair op huwelijken, verjaardagen en feestjes met de bedoeling de gasten te eren. Waar het vroeger een elitair gerecht was, is het in China intussen een vaste waarde op de menukaart geworden. Vooral in Hongkong bestaat een markt voor haaienvinnen. Hele straten zijn er gevuld met gespecialiseerde winkels.

Is haaienvinnensoep gezond?
De vinnen moeten heel lang koken tot ze op noodles beginnen te gelijken. Eigenlijk heeft de vin geen smaak, maar ze wordt geserveerd in combinatie met onder meer kip en ham. Chinezen zien in haaienvinnensoep vooral een soort geneesmiddel. Dat is echter maar een fabeltje. Haaienvinnen bevatten grote hoeveelheden kwik en kunnen op lange termijn juist schadelijk voor onze gezondheid zijn.
Welke haaien worden gedood voor hun vinnen?
Er bestaan ongeveer 400 soorten haaien en de meeste worden gevangen voor hun vinnen. Op de markt in Hongkong zijn de grote blauwe haai, de hamerhaai en de zijdehaai het populairst. Jaarlijks zouden zeker honderd miljoen haaien gedood worden voor hun vinnen. Mogelijk is dat aantal in realiteit twee keer zo hoog, omdat de haaienvangst meestal niet gerapporteerd wordt.

Hoe worden de haaien gedood?
De dood van een haai is meestal heel gruwelijk. Soms zijn ze al dood als ze in de boot worden geladen, maar meestal leven de haaien nog als de vinnen worden afgesneden. Nadien worden de levende haaien zonder vinnen in zee geworpen. Daar bloeden ze dood of verdrinken ze. Duikers ontdekken op de bodem van de oceaan soms een massagraf vol dode haaien.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michiel Devlieger nieuwe presentator De laatste show


Michiel Devlieger wordt nieuwe presentator "De laatste show"


http://img20.imageshack.us/img20/8536/michieldevlieger.jpgMichiel Devlieger wordt de nieuwe presentator van "De laatste show", de populaire talkshow op één. Devlieger, bekend van onder meer "De Mol", neemt vanaf 31 augustus de fakkel over van Frieda Van Wijck, die drie seizoenen lang de rol van gastvrouw op zich nam.

"Toen ik door Woestijnvis gevraagd werd om 'De laatste show' te presenteren, wilde ik daar natuurlijk even over nadenken, omdat een dagelijkse talkshow je leven ingrijpend verandert", zegt Michiel Devlieger. "Maar uiteindelijk heeft de goesting het gewonnen van mijn gezond verstand. We hebben het hier immers wel over 'De laatste show'."

Onvoorziene omstandigheden
Devlieger kan een uitgebreid curriculum voorleggen. Hij verscheen in 1994 voor het eerst op tv in "Onvoorziene omstandigheden" met Mark Uytterhoeven. Daarna werkte hij mee aan programma's als "Voor eens en voor altijd", "Van vlees en bloed", "Schalkse Ruiters", "De parelvissers" en "De mol".

"De laatste show" begint op 31 augustus aan zijn elfde seizoen.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinreizigers met boek maken kans op gratis vakantie


Treinreizigers met boek maken kans op gratis vakantie
Wie op 16 juni een boek op de trein leest, maakt kans op een vliegvakantie. Die dag delen Stichting Lezen en NMBS bladwijzers uit aan de reizigers die lezen. De bladwijzers zijn ook een kraslot: inzet is een "lees-vakantie" ter waarde van 1.000 euro of één van de 50 boekenpaketten.

Tussen 7 en 18 uur gaat die dag een team boekspotters op zoek naar lezende treinreizigers. "Zij krijgen een exclusieve bladwijzer cadeau. De vijf bladwijzers zijn geïllustreerd door Jeroom, Judith Vanistendael, Brecht Evens, Maarten Vandewiele en Klaas Verplancke."

"Ondanks onheilspellende berichten over ontlezing en het einde van het boek, zijn treinreizigers ongetwijfeld de grootste en meest actieve leesgroep in Vlaanderen", zeggen de initiatiefnemers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier krokodillen nodig om één handtas te maken


Vier krokodillen nodig om één handtas te maken

Mooi maar schandalig dat daar dieren moeten voor sterven ! ! !http://img23.imageshack.us/img23/2204/hermescrocodilebirkin.jpg
Er 'kruipen' tot vier krokodillen in de felbegeerde Birkin Bag van Hermès.Om aan de toenemende vraag naar handtassen van krokodillenleer te kunnen voldoen, is het Franse modebedrijf Hermès begonnen met het kweken van krokodillen op speciale boerderijen. Eén handtas kost tot vier dieren het leven, terwijl er steeds minder wilde krokodillen leven.

Hermès besloot dus om de dieren zelf te kweken. Op boerderijen in Australië worden de beesten daarom gefokt met als enig doel: eindigen als handtas.

Crocodile farms
"Soms zijn drie tot vier krokodillen nodig voor één handtas", zegt Hermès-topman Patrick Thomas. "Daarom kweken we nu zelf krokodillen op onze Australische crocodile farms", aldus Thomas tegen persbureau Reuters.

Wachtlijst
De handtassen zijn het populairste item van de Franse modegigant. Hermès moet elk jaar drieduizend tassen uit krokodillenleder produceren om aan de vraag te voldoen, maar alsnog moeten klanten soms jaren wachten.

Felbegeerd
De prijs van de gewilde krokodillentas kan oplopen tot 35.000 euro. Ook op internet woedt een strijd om de felbegeerde Birkin Bag te bemachtigen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen lost problemen op


Slapen lost problemen op

Slaap er eens een nachtje over, wordt al eens gestameld als oplossing voor een probleem. Die levenswijsheid blijkt nu ook te kloppen, zo tonen Amerikaanse onderzoekers aan.

Hersenscans
Bij de studie, uitgevoerd aan de Universiteit van Californië, dienden 77 jongeren creatieve associaties te verzinnen bij een aantal woorden. Later op de dag werd aan enkelen gevraagd om een middagslaapje houden. Hersenscans bestudeerden daarbij de slaapfase waarin ze zich bevonden.

Nieuwe taken
Na de slaap dienden dezelfde en nieuwe taken opgelost. Prof. Mednick: "Bij problemen die voorheen opgelost raakten, werden de oplossingen uit het geheugen gevist. Nieuwe problemen daarentegen, raakten makkelijker en creatiever opgelost na de REM-slaap. Dromen, die ontstaan tijdens de REM-fase, versnellen nadien nog het denkproces".  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E-mail helpt afvallen


E-mail helpt afvallen

Een dieet volhouden is geen makkelijke opgave. Een e-mail kan helpen om de klus te klaren, vooral als er wekelijks een klein doel in je mailbox verschijnt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine.

Suggesties
351 bedienden gaven hun doelen weer. Ofwel dienden ze meer te bewegen, meer groenten en fruit te eten of minder suikers en verzadigde vetten op te nemen. Wekelijks kregen ze een kleine suggestie via mail voorgeschoteld, gaande van een wandeling tijdens de koffiepauze, een gezond slaatje tijdens de lunch of geen koffiekoeken te eten bij het ontbijt bijvoorbeeld.

Zestien weken later werden de resultaten positief bevonden. Degenen die wilden bewegen of meer fruit en groenten eten, deden dat ook na het mailtje. De groep die wilde vermageren, nam gemiddeld 1 gram vet per dag minder in na het lezen van de digitale boodschappen.

Herinnering
Volgens onderzoeker Sternfeild is de reden simpel. Meer dan een herinnering heeft een brein niet nodig om door te zetten. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engel in aquamarijnhttp://img40.imageshack.us/img40/1696/viviennewestwood1.jpgEr klonk een lied
vreemd maar mooi
Gezongen alleen voor jou
Arabesken van een verloren wereld
Bloemen in de nacht

Engel in aquamarijn
bloeiende roos
vergeet het licht niet
warmer...
zoeter...
dan duizend honingbronnen
Vergeet het water niet
helderder
verdroomder
dan de meren van je ziel
» Reageer (0)
08-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen krijgen zonneallergie


Steeds meer vrouwen krijgen zonneallergie

Steeds meer jonge vrouwen, tussen de 25 en 35 jaar, kampen met een licht- of zonneallergie. Dat beweert de Nederlandse dermatoloog Thomas Rustemeyer.

Vrouwen gevoeliger
"Negen op de tien patiënten met een zonneallergie zijn vrouwen. Wetenschappers konden nog niet ontdekken waarom. Maar er wordt vermoed dat het zonlicht er voor zorgt dat de huid een allergeen vrijmaakt. Omdat jonge vrouwen een sterker immuunsysteem hebben dan mannen, reageren zij hier sterker op", vertelt Thomas Rustemeyer aan het AD.nl.

Andere levensstijl
Steeds meer vrouwen kampen met nu een lichtallergie, omdat onze leefstijl de afgelopen decennia drastisch is veranderd. Rustemeyer "Mensen zitten door hun job steeds vaker binnen en ze gaan ook vaker in de wintermaanden op vakantie naar de zon. Hierdoor geef je je huid de kans niet geleidelijk aan te wennen aan het zonlicht. Hoe meer onderzoek naar dit onderwerp gebeurt, hoe beter we deze allergie kunnen behandelen. Zo kunnen we een gewenningskuur aan het licht of een medicijn dat de reactie van de huid met de zon onderdrukt ontwikkelen. Maar dat zal zeker tien tot vijftien jaar duren.''(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kietel een chimpansee en hij giechelt


Kietel een chimpansee en hij giechelt


 


De mens blijkt alweer iets gemeen te hebben met de mensaap, zo meldt de Sunday Telegraph. Net als velen van ons die niet tegen kietelen kunnen, begint ook een bonobo of een chimpansee te giechelen wanneer hij of zij wordt gekieteld.

Giechelsessies
Tot die ontdekking, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology, kwamen vorsers van de universiteit van Portsmouth, die op het idee kwamen om 'giechelsessies' te organiseren.

Voeten, nek en oksels
Onderzoeksleider dr. Davila Ross en haar medewerkers maakten zo'n 800 geluidsopnamen tijdens die sessies, waarbij 22 jonge apen en drie menselijke baby's werden gekieteld op hun voeten, nek en oksels. Vervolgens werden de geluiden die de deelnemers aan de proef maakten met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat er een duidelijk verband was en dat er sprake is van een evolutionaire ontwikkeling vanaf de meest primitieve apen tot de huidige mens.    http://img8.imageshack.us/img8/9458/aapi.jpgEvolutie van de lach

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de lach zich geleidelijk ontwikkelde tijdens de laatste 10 tot 16 miljoen jaar van de evolutionaire geschiedenis. Eerst werden gromachtige geluiden uitgestoten maar door de generaties heen volgden de meer gesofistikeerde lachjes zoals wij die kennen.
Ook bleek dat de mensapen die het dichtst bij ons staan, de chimpansee en de bonobo, het meest klinken als wij wanneer ze lachen. Bij de gorilla en de orang oetang is de overeenkomst in geluid iets minder duidelijk.

Lach ouder dan de mens
Volgens dr. Ross staat nu niet alleen vast dat mensapen lachen zoals wij, maar ook dat dit door een verre voorvader naar mensen is overgebracht. "Ons onderzoek geeft aan dat lachen een oorsprong heeft die het ontstaan van de mens voorafgaat. Het lijkt er sterk op dat mensapen het lachen gebruikten voor dezelfde soort interactie als wij. Dat is belangrijk voor het verdere onderzoek naar emoties bij mensen en dieren en voor de manier waarop wij moeten omgaan met mensapen, zowel in gevangenschap als in het wild."
Dat er toch een merkbaar verschil is tussen de lach van de mens en die van de apen, komt volgens dr. Ross doordat de evolutionaire veranderingen de voorbije 5 miljoen jaar steeds sneller zijn gegaan.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen krijgt ooit met erectieproblemen te maken


Helft mannen krijgt ooit met erectieproblemen te maken

Bijna de helft van de mannen kampt ooit in zijn leven met erectieproblemen. Toch bestaat er een groot taboe rond dit onderwerp, verschillende Europese landen proberen dit te doorbreken met een rondrijdende 'Erectiebus'.

Schaamte
Erectieproblemen kunnen zich op elke leeftijd voordoen, maar vaak lossen deze zichzelf op, zonder een medische behandeling, meldt De Telegraaf. Veel mannen durven niet naar hun huisarts met hun stoornis omdat ze zich schamen. Als de problemen lang blijven aanhouden, is een medische behandeling volgens experts wel nodig. Door dat taboe zoeken sommige mannen op internet een oplossing, maar deze behandelingen zijn niet altijd geschikt en houden soms gevaren in.

Uroloog en seksuoloog
Met de 'Erectiebus' wil een Europese voorlichtingscampagne het taboe doorbreken. Vanaf morgen doorkruist deze Nederland. Mannen kunnen er terecht voor advies en voorlichting bij een uroloog en seksuoloog. De bus startte zijn tocht in Portugal en doorkruist later nog Polen, Roemenië en Spanje.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte leeuw maakt zwemtochtje


Ontsnapte leeuw maakt zwemtochtje

Ik denk dat hij  ervan genoten heeft  !

Een Chinese leeuw is ontsnapt uit een kooi en een zwemtochtje gaan maken in de rivier. Het vierjarige beest zwom bijna vierhonderd meter en probeerde dan op de terreinen van een scholencampus weer op het droge te geraken. Oorzaak van alle ellende: de verzorgers van het dierenpark in Rudong die vergeten waren de kooi op slot te doen.

"Eerst dachten we dat het een grote hond of een buffel was. Wie had nu kunnen denken dat het om een reusachtige leeuw ging?", aldus een ooggetuige. De politie verplichtte de studenten in hun klaslokalen te blijven en evacueerde intussen de rest van de buurt.

Met drie verdovingsschoten kon de leeuw uiteindelijk gekalmeerd en in een kooi gelokt worden die te water gelaten werd. De verzorger diste later de uitleg op dat hij een muis in de hoek gedreven had en intussen de leeuw uit het oog verloren was. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien kinderboeken bekroond met Zilveren Griffel


Tien kinderboeken bekroond met Zilveren Griffel

Tien kinderboeken zijn dit jaar bekroond met de Zilveren Griffel. Dat heeft de stichting CPNB bekendgemaakt.

Elvis Peeters en Peter Verhelst
De met een Zilveren Griffel bekroonde boeken zijn 'Een Heel Kleine Geschiedenis van Bijna Alles' van Bill Bryson, 'Een Halve Hond Heel Denken' van Joke van Leeuwen, 'Spin Op Sokken' van Ted van Lieshout, 'Ballade Van De Dood' van Koos Meinderts en Harrie Jekkers, 'Meneer Papier en zijn Meisje' van Elvis Peeters, 'Sneeuw' van Komako Sakai, 'Agent en Boef' van Tjibbe Veldkamp, 'Opa Laat Zijn Tenen Zien' van Edward van de Vendel, 'Het Geheim Van De Keel Van de Nachtegaal' van Peter Verhelst en 'Duivendrop' van Dirk Weber.

Van deze met Zilver bekroonde boeken zijn acht boeken oorspronkelijk in het Nederlands geschreven. Alleen deze werken maken kans op de Gouden Griffel, de prijs voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar.

Sterke oogst
Volgens de griffeljury was de kwaliteit van de boeken hoog en het aanbod gevariëerd. Daarnaast heeft de jury aan vijf titels de eervolle vermelding 'Vlag en Wimpel' toegekend.

De prijzen worden op 6 oktober uitgereikt, op de avond waarop de 55ste Kinderboekenweek feestelijk van start gaat met het Kinderboekenbal.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijn kan nu echt worden gemeten


Pijn kan nu echt worden gemeten


http://img4.imageshack.us/img4/1641/pijn.jpgPijn is subjectief, want de ene mens kan er beter tegen dan de ander. Maar nu, zo schrijft de Sunday Times, is het dankzij nieuwe hersentechnieken ook mogelijk om objectief te meten hoeveel pijn iemand heeft.

Aan de universiteit van Oxford is een manier gevonden om, via een "blik in hersenen" echt na te gaan hoe erg iemand lijdt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technieken zoals magnetische resonantie beeldvorming (fMRI), een vorm van scanning die verschillen toont tussen de hersenen van iemand die afziet en van iemand die geen pijn heeft.

Volgens onderzoeksleider Irene Tracey doet pijn de bloedtoevoer naar bepaalde delen van de hersenen toenemen, en die toename weerspiegelt in grote trekken de ernst van de pijn. "Dit kunnen we nu meten door een scan", zegt Tracey, die het bestaan bevestigt van een "pijnmatrix" die meer dan twaalf plaatsen in de hersenen activeert.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Gauguin geboren Parijs, 7 juni 1848


Paul Gauguin  geboren Parijs, 7 juni 1848


http://img197.imageshack.us/img197/3285/gaugain1.jpg


Eugène Henri Paul Gauguin (Parijs, 7 juni 1848 – Atuona op de Marquesaseilanden, 9 mei 1903) was een Frans postimpressionistisch kunstschilder.

Levensloop

Na zijn opleiding in Orléans bracht Gauguin zes jaar door in de koopvaardij, en later in de Franse marine. Bij terugkomst in Frankrijk in 1870 werd hij assistent bij een beursmakelaar. Via zijn baas, Gustave Arosa, een succesvol zakenman en kunstverzamelaar, leerde Gauguin het werk van de impressionisten kennen.

Gauguin huwde in november 1873 met de Deense Mette Sophie Gad, bij wie hij vijf kinderen kreeg. Hij werd een succesvolle beursmakelaar, en werd tevens kunstverzamelaar en, zoals nu te zien is, zeer verdienstelijk amateurschilder, die in impressionistische stijl werkte.
http://img191.imageshack.us/img191/3742/paulgauguin.jpg
Madame Gauguin in Evening Dress (1884)In 1882 stortte de beurs in en raakte Gauguin zijn baan kwijt. Tegen 1884 verhuisde Gauguin met zijn familie naar Kopenhagen, waar hij minder succes had in een loopbaan als vertegenwoordiger van een Franse textielfabrikant. Hij wilde echter liever fulltime gaan schilderen en keerde daarom in 1885 terug naar Parijs, na het mislukken van een tentoonstelling van zijn werk in Denemarken. Hij kon zijn vrouw en kinderen niet behoorlijk onderhouden, zodat zijn vrouw terugging naar haar familie.

Gauguin woonde, op initiatief van Theo van Gogh, de broer van Vincent, twee maanden samen met Vincent van Gogh, in Arles om te schilderen en van elkaar te leren. Het werd geen gelukkige periode. Gauguin kreeg depressieve buien en deed een zelfmoordpoging. Uit de brieven van Van Gogh - die Gauguin financieel steunde - blijkt dat ze voortdurend ruzie hadden. Op een moment was Gauguin zo geschrokken van het gedrag van zijn huisgenoot, die hem tijdens een avondwandeling achtervolgde, dat hij een nacht in een hotel doorbracht. De volgende ochtend had Van Gogh een deel van zijn oor afgesneden. Daarop werd Van Gogh in een gesticht opgenomen en vertrok Gauguin uit Arles. Duitse wetenschappers beweren echter, na een langdurig onderzoek, dat Gauguin het oor van Van Gogh met een zwaard afhakte, na een ruzie. Ze zouden er zelf voor gekozen hebben om de toedracht geheim te houden. Gauguin deed dit om vervolging te voorkomen.
http://img194.imageshack.us/img194/7673/tahitianwomenonthebeach.jpg
Tahitian Women on the Beach (1891)Er zijn schilderijen van Gauguin en Van Gogh die eruit zien alsof ze met dezelfde verf geschilderd zijn. Ze maakten ook portretten van elkaar. In 1886 kwamen Gauguin, Émile Bernard en Paul Sérusier naar Pont-Aven. Zij richtten er de School van Pont-Aven op. In 1891 vertrok Gauguin naar de tropen om te ontsnappen uit de Europese beschaving, en aan alles wat kunstmatig en conventioneel was. Hij had hierbij het beeld van de edele wilden voor ogen (zoals beschreven door Jean-Jacques Rousseau) en wilde zich afzetten tegen de burgerlijke maatschappij. Wellicht heeft echter ook een rol gespeeld dat hij in Frankrijk als kunstenaar weinig erkenning kreeg. Hij verbleef op Frans-Polynesië (eerst Tahiti en later de Marquesaseilanden), waarvandaan hij nog slechts éénmaal Frankrijk zou bezoeken. Hij leefde hier samen met Paou'óura, bij wie hij een zoon Emile kreeg, geboren in 1899.


Paul Gauguin stierf op 54-jarige leeftijd in 1903, ziek van syfilis en hartaanvallen. Hij ligt begraven op het kerkhof in Atuona, Hiva Oa, Marquesaseilanden.http://img25.imageshack.us/img25/1958/grafpaulgaugauin.jpgSchilderstijl

De werken van Gauguin behoren tot het postimpressionisme. Zijn werk loopt vooruit op het ongebruikelijke kleurgebruik van de fauvisten en de expressionisten.
http://img188.imageshack.us/img188/2480/paulgauguin5.jpg
Sommigen menen dat het werk van Gauguin vooruit loopt op het symbolisme. De kunst van de impressionisten bevredigde Gauguin niet, omdat hij vooral het onzichtbare wilde weergeven, de stemming en gevoelens achter het beeld. Naast olieverfschilderijen maakte Gauguin ook veel grafisch werk, zoals houtsneden, waarvan de wildheid, de directheid hem aansprak.

Na zich eerst aangesloten te hebben bij de impressionisten, begon Gauguin tijdens zijn periode in Bretagne een eigen stijl te ontwikkelen. Hij schilderde daar de vrouwen in klederdracht in een zeer verstilde en geconcentreerde stijl, die vooral de rust en de eenvoud van het boerenleven weer schijnt te geven.
http://img3.imageshack.us/img3/3149/paulgauguin1.jpgZijn eigen stijl in die periode duidt Gauguin aan met het cloisonnisme, een woord dat is afgeleid van de middeleeuwse techniek van het emailleren, het cloissoné, waarbij de vlakjes emaille van elkaar gescheiden worden door metalen randjes. Rond vrijwel alle figuren uit deze tijd, en ook meestal in de latere schilderijen, tot het eind van zijn leven, staan donkere randen geschilderd.

In de periode in Bretagne schildert Gauguin ook religieuze taferelen, onder andere het doek Het visioen na de preek of Jacob de engel uit 1888. Dit schilderij laat een combinatie zien van biddende Bretonse vrouwen met hun witte mutsen en Jacob die stevig door de engel wordt vastgegrepen, dit alles op een uitermate gedurfde knalrode achtergrond, met tussen de vrouwen en de engel een stevige boom, schuin over het doek.
http://img13.imageshack.us/img13/5287/gaugain.jpg
Het visioen na de preekNa zijn vertrek naar de tropen bereikt Gauguin de toppen van zijn kunstenaarschap, al blijkt hij ook een vechtersbaas en een amokmaker. Het prachtige kleurgebruik, de indringende blikken van de Polynesische vrouwen, die gewillig voor hem poseerden, en de geheimzinnige titels van de schilderijen zijn voor de liefhebber van het werk van Gauguin een waar genoegen.http://img25.imageshack.us/img25/6180/paulgauguin1891.jpg


» Reageer (0)
07-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna uitgestorven dieren - de reuzenpanda


Bijna uitgestorven dieren - de reuzenpanda


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/4/10/1/media_xl_920611.jpg


De lijst met bedreigde dieren is eindeloos. Sommige soorten worden dankzij beschermingsmaatregelen gered, maar andere dieren verdwijnen voor altijd van onze aardbol.


De panda is het nationale troeteldier van China, maar toch is het dier al lang met uitsterving bedreigd. De Chinezen doen verwoede pogingen om de panda in gevangenschap te doen kweken, maar voortplanting is niet zo eenvoudig bij deze dieren. Net toen er sprake was van een soort babyboom, kwam een zware aardbeving vorig jaar roet in het eten strooien.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/12/3/media_l_920613.jpg
Katbeer
De naam panda zou afkomstig zijn van het Nepalese woordje 'poonya', wat bamboe-eter betekent. In het Chinees heet de panda eigenlijk katbeer, omdat de ogen van het dier op die van een kat lijken. Na lang aarzelen werd de panda toch ondergebracht in de categorie van de beren. Ze wegen tachtig tot honderd kilo, maar pasgeboren panda's wegen amper 150 gram.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/16/7/media_l_920617.jpg
Bamboe

De panda heeft een spijsverteringsstelsel van een vleeseter, maar eet voornamelijk bamboe. Daardoor moet hij er voldoende van eten om genoeg energie op te nemen. De panda moet daarom een portie van negen tot veertien kilo bamboe eten en doet daar ongeveer tien tot twaalf uur over.

Mascotte
De panda is de mascotte van WWF en het dier is met zijn menselijke emoties een goede keuze. Het dier is een ernstig bedreigde diersoort door het verlies van zijn habitat en zijn kieskeurige eetgewoonten. Anders zou het dier bij gebrek aan bamboe gemakkelijk op ander voedsel kunnen overschakelen. Dat is ook de reden waarom we panda's buiten China slechts zelden in een dierentuin zien.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/14/5/media_l_920615.jpgAardbeving
De voortplanting gebeurt eveneens heel moeizaam. Panda's leven doorgaans alleen en komen één keer per jaar samen om te paren. Dat duurt dan twee tot drie dagen en wijfjes zetten meestal maar één jong op de wereld. Er zouden nog ongeveer 1.600 panda's in het wild leven. In Chengdu is er een onderzoeks- en fokcentrum. Vorig jaar verstoorde een aardbeving het kweekprogramma. De panda's hebben zowel in het wild als in gevangenschap nog minder bamboe en zijn nog steeds niet hersteld van de aardbeving. De panda zal zo nog lang een kwetsbaar dier blijven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn muziek neemt me meehttp://img189.imageshack.us/img189/1742/bonnieraitt.jpg


mijn muziek neemt me mee
in een wereld vol van dromen
al mijn woede en verdriet kan ik vergeten
in de kracht van de melodie
mijn muziek  zal mij nooit verraden
en mijn vriend blijven vele jaren
die prachtige stem
tingelende gitaren en meesterlijke drum
allemaal zo wonderbaarlijk wat muziek  met je kan doen
je vergeet de wereld en laat je meeslepen
emoties vloeien uit je lichaam
je kunt je helemaal laten gaan
starend kijk je voor je uit
het is allemaal zo wonderbaarlijk
muziek is meer dan alleen maar geluid voor mij
mijn redder in nood en mijn kracht om verder te gaan
zachtjes wiegt de muziek mij in slaap…
en zink ik weg in een wonderbaarlijke droom
» Reageer (0)
06-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Unieke Jordaens


Unieke Jordaens dreigt in buitenlandse handen te vallen

Zo de Ouden Zongen, Zo Pijpen de Jongen


http://img198.imageshack.us/img198/9182/zoalsdeoudenzongen.jpg
Een uniek schilderij van de Antwerpse meester Jacob Jordaens (1593-1678) wordt op 26 juni door een Belgische eigenaar te koop aangeboden op een veiling in Parijs.

Het doek in kwestie, "Zo de Ouden Zongen, Zo Pijpen de Jongen", werd sinds 1905 niet meer in het openbaar gezien en wordt op minstens 1,2 miljoen euro geschat. Sommigen gewagen zelfs van 5 miljoen euro. Dat staat vandaag op de website van Knack.

Tot 1838 in Egmontpaleis
De kans is klein dat een Belgisch museum erin zal slagen om het doek in eigen land te houden. Ook op het kabinet van minister van cultuur Bert Anciaux (sp.a) is men erg pessimistisch, schrijft Knack. "Wij wisten van niks en 26 juni is erg snel om de nodige kredieten vrij te maken."

Eric Turquin, de Parijse expert die het doek voor het veilinghuis Piasa heeft onderzocht, is in de wolken. "Het doek dateert uit de periode 1640-'45, heeft tot 1838 in het Brusselse Egmontpaleis gehangen en was tot de jaren zestig van de vorige eeuw eigendom van de familie Arenberg."

Volgens Turquin is er al veel interesse van buitenlandse musea voor dit schilderij. "Vanuit België heb ik nog geen vragen gekregen", zegt hij. Volgens Turquin gaat het om een meesterwerk waarin Jordaens laat zien wat hij kan. "Op het schilderij toont hij zijn eigen vrouw en zijn kind. Ze staat in het volle daglicht. Dat is sensationeel", zegt hij.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindactrice 'Slumdog Millionaire' schrijft autobiografie

Kind actrice 'Slumdog Millionaire' schrijft autobiografie


http://www.hbvl.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/06/06/470604/kindactrice-slumdog-millionaire-schrijft-autobiografie_5_460x0.jpg


Kindsterretje Rubina Ali gaat haar autobiografie schrijven. De negenjarige actrice werd beroemd dankzij de Oscarwinnende film 'Slumdog Millionaire'.

Ali leefde in een sloppenwijk van de Indiase stad Mumbai toen regisseur Danny Boyle haar uitkoos voor zijn film. 'Slumdog Millionaire' werd een groot succes en de jonge actrice heeft de hele wereld al afgereisd.

Maar nu leeft Ali terug in de sloppenwijken. Haar huis werd onlangs vernield door de overheid en haar vader ligt in het ziekenhuis. De Indiase regering heeft haar al een nieuwe woonplaats aangeboden en Danny Boyle heeft een fonds voor haar opgericht.

Haar levensverhaal 'Slumdog dreaming: my journey to the stars' wordt op 16 juli in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht. De uitgevers zijn alvast enthousiast: "Rubina vertelt haar ongelooflijk verhaal. Ze was een gewoon meisje dat knikkerde met haar vrienden en daarna mocht ze meespelen in Bollywood-films en zelfs in een Oscarwinnende film." (br.Het belang van Limburg)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koning Albert wordt vandaag 6 jun 75 jaar


Koning Albert wordt vandaag 6 juni 75 jaar


http://img188.imageshack.us/img188/304/koningalbert.jpg Koning Albert II viert vandaag zijn 75ste verjaardag. Daarmee is hij meteen de oudste vorst in de geschiedenis van België. Leopold I overleed immers zes dagen voor zijn 75ste verjaardag.

Koning Albert II werd geboren op 6 juni 1934 als derde telg van koning Leopold III en koningin Astrid, bijna vier jaar na zijn broer Boudewijn en zeven jaar na zijn zus Joséphine-Charlotte. Albert was de luiers nog niet ontgroeid toen koningin Astrid op 29 augustus 1935 in het Zwitserse Küssnacht om het leven kwam bij een verkeersongeval.

De prins van Luik kende een bewogen jeugd. Hij was zes jaar oud toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Met zijn broer en zus moest hij uitwijken naar Frankrijk en later naar Spanje. In augustus 1940 keerde het gezin naar België terug.


Toen de geallieerde troepen vier jaar later, op Alberts’ tiende verjaardag, voet aan wal zetten in Normandië, voerden de Duitsers Leopold III, zijn tweede vrouw Lilian en de kinderen naar het Duitse Hirschstein en later naar het Oostenrijkse Strobl. Een jaar later werd het gezin bevrijd door het Amerikaanse leger.

Maar in België stak intussen de koningskwestie de kop op en Leopold III en zijn gezin moesten tot 1950 noodgedwongen in Zwitserland blijven. Op 22 juli 1950 keren Leopold III en zijn zonen uiteindelijk naar België terug. De vorst doet troonsafstand in 1951 en Boudewijn legt even later de eed af.http://img3.imageshack.us/img3/1371/paolaenalbertii.jpg
Acht jaar later, op 2 juli 1959, huwt Albert met een Italiaanse prinses, Donna Paola Ruffo di Calabria. Het paar zal drie kinderen krijgen: Filip in 1960, Astrid in 1962 en Laurent in 1963. De prins van Luik ging intussen aan de slag als Erevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Belgische Dienst voor Buitenlandse Handel. In die hoedanigheid nam hij deel aan meer dan honderd economische missies over de hele wereld.

Toen Boudewijn in 1993 stierf, werd Albert op 59-jarige leeftijd de zesde koning der Belgen. Zestien jaar later wordt hij de oudste vorst die ooit in België op de troon zat. De titel van langst regerende vorst blijft op naam van Leopold II, die op 74-jarige leeftijd overleed. Hij zat 44 jaar op de troon. Albert II is nog steeds de minst lang regerende vorst, maar hij kan die titel volgend jaar aan zijn vader laten. (br.De Standaard)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen


"Geen straf of boete voor wie morgen niet gaat stemmen"

Volgens de krant
Wie morgen niet gaat stemmen, wordt niet meer bestraft of beboet. Dat schrijft De Morgen vandaag op basis van een rondvraag bij de parketten.

De Brugse procureur des Konings Jean-Marie Berkvens zegt: "Wie niet gaat stemmen, riskeert niets. Wij vervolgen dat allang niet meer."

Ook elders lijkt dit de richtlijn te zijn. Namen van recidiverende niet-stemmers worden niet meer bijgehouden, en in Leuven stelt het parket dat er prioriteit wordt gegeven aan mensen die hun kat sturen als voor- of bijzitter van een kiesbureau (br.hln)
» Reageer (0)
05-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten worden gratis en 'stil'


Gentse Feesten worden gratis en 'stil'


http://img10.imageshack.us/img10/5183/gentsefeesten4.jpgDe Gentse Feesten moeten ook dit jaar gratis én aangenaam blijven. De tienduizenden bezoekers zullen daartoe aangemaand worden via de slogans 'Bezorg de Feesten geen kater' en 'Bye bye nachtlawaai'. Dat heeft de stad Gent laten weten.
In een economisch moeilijk jaar, met verschillende grote sponsors die afhaakten, gingen hier en daar opnieuw stemmen op om bepaalde pleinen van de Gentse Feesten betalend te maken. Maar de Gentse Feesten zijn nog steeds voor iedereen, en de gratis pleinorganisatie staat daarbij centraal, luidt het. Na de 'Dank u voor gratis Gentse Feesten!'-campagne van vorig jaar, worden nu op alle pleinen affiches met daarop 'Bezorg de Feesten geen kater, bestel hier!' opgehangen.

Om de Feesten echt voor iedereen toegankelijk te houden, zijn er voorbehouden zones op diverse locaties, aangepast sanitair en vervoer, en elke dag vindt één activeit plaats waarbij een tolk Vlaamse Gebarentaal wordt ingezet.Met een andere campagne, onder de slogan 'Bye bye nachtlawaai', wil de stad de Gentse Feesten leefbaar houden voor haar eigen inwoners. Affiches met de slogan zullen op de toegangswegen naar het centrum gehangen worden en worden verdeeld aan lokale horecazaken en winkels. Met snoepdoosjes wil Gent de feestgangers ook letterlijk zoet houden.

IVAGO zal dit jaar voor het eerst een eigen verantwoordelijke inzetten, die van 18 tot 2 uur aanwezig is in de feestzone. Daar moet hij contacten onderhouden met de afvalbeheerders op de verschillende pleinen en meehelpen met de afvalcoördinatie. Net als vorig jaar geeft de Milieudienst een subsidie aan pleinorganisatoren die jobstudenten -dit jaar 23- inzetten als afvalbeheerders.

Ook organisatoren die herbruikbare bekers gebruiken, kunnen op die manier bijvoorbeeld een afwasploeg inzetten.

De Gentse Feesten vinden dit jaar plaats van zaterdag 18 tot maandag 27 juli. Het volledige programma is terug te vinden op www.gentsefeesten.be of in het Gentse Feestenmagazine. (br.Het Nieuwsblad)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfoto van Carla Bruni brengt 13.000 euro op


Naaktfoto van Carla Bruni brengt 13.000 euro op

Een naaktfoto van Carla Bruni-Sarkozy is gisteren in Berlijn voor 13.000 euro van de hand gedaan. De zwart-wit foto 'Carla Bruni in bed' van kunstenares Pamela Hanson uit 1994, ging naar een privé-verzamelaar, aldus het veilinghuis Villa Grisebach. De waarde van de foto werd eerst geschat op 2.500 tot 3.500 euro.


De foto toont de huidige echtgenote van de Franse president Nicolas Sarkozy gedeeltelijk gehuld in een wit bedlaken. Verleden jaar werd in Parijs een naaktfoto van Bruni door het veilinghuis Christie's geveild voor ongeveer 63.000 euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soeur Sourire


"Soeur Sourire" van Stijn Coninx dreigt flop te worden


http://img132.imageshack.us/img132/7685/soursourrire1.jpgNa een maand zijn in België slechts 55.000 mensen naar "Soeur Sourire" van Stijn Coninx gaan kijken. De kaskraker "Loft" had na eenzelfde periode al tien keer meer kijkers op de teller. Dat weten de Corelio-kranten.

"Deze film lokt blijkbaar niet het jonge publiek waar bioscopen nu eenmaal voor een groot stuk van leven", luidt het.


Korte inhoud...


"Sœur Sourire" is het meeslepende verhaal van een fascinerend historisch personage, Jeannine, een Belgisch meisje dat in 1961 uitgroeide tot een wereldster door als kloosterzuster de hit "Dominique, nique, nique…" te schrijven en te zingen. http://img190.imageshack.us/img190/1139/soeursourire2.jpg
Het drama van deze jonge vrouw, die de artiestennaam "Sœur Sourire" meekreeg, is de liefde; Jeannine Deckers probeert wanhopig aan anderen de liefde te geven die ze zelf nooit kreeg van haar harde moeder. Ze hecht zich aan Annie, maar wanneer deze laatste meer toenadering zoekt, vlucht ze. Wanneer de situatie thuis onhoudbaar wordt, ziet ze haar intrede in een klooster als enige uitweg. Ze componeert er "Dominique" en wordt door de kerk gebruikt om haar tanende imago te verjongen. Het liedje wordt een wereldhit. Gesterkt door haar succes, laat ze het kloosterleven achter zich en waagt haar kans…

“Soeur Sourire” is een eigentijds, meeslepend tijdsbeeld van de jaren ’60, aan de hand van het leven van de meest onwaarschijnlijke superster ooit.
http://img190.imageshack.us/img190/7959/soeursourire.jpg


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattenjagers


Schattenjagers moeten grootste zeebuit ooit teruggeven aan Spanje

Een rechtbank in Tampa, Florida, heeft beslist dat het Amerikaans bergingsbedrijf Odyssey de onderzeese schat die ze ontdekte in het ruim van het Spaanse oorlogsschip "La Mercedes" dat in 1804 verdween, moet teruggeven aan Spanje. Dat melden gerechtelijke bronnen.

500.000 zilverstukken
Het Amerikaanse bedrijf vroeg aan de rechter in Tampa om de vraag van Spanje, om de Amerikaanse justitie onbevoegd te verklaren, te verwerpen. De rechter oordeelde woensdag echter dat de schat, van 500.000 zilverstukken en een honderdtal gouden voorwerpen, naar Spanje hoort te gaan.

Schat van 17 ton
Odyssey, dat gespecialiseerd is in onderzoek naar onderzeese schatten, had op 18 mei 2007 aangekondigd dat het in "de internationale Atlantische wateren" de grootste onderzeese schat ooit had gevonden. Het bedrijf zorgde er vervolgens voor dat de 17 ton wegende schat snel en discreet naar zijn hoofdzetel in Tampa werd overgebracht.

Spaans patrimonium
De firma hield ook de exacte vindplaats geheim, maar benadrukte meermaals dat de schat werd gevonden "in internationale wateren". De Spaanse overheid diende bij de rechtbank in Tampa verschillende klachten in tegen Odyssey en beschuldigde de Amerikaanse firma van "diefstal van Spaans patrimonium".

Beroep
"Wij gaan in beroep tegen de beslissing van de rechtbank", zo zegt Melinda MacConnel, een van de advocaten van het bedrijf. "Het gaat hier duidelijk om een zaak waarbij er meerdere punten voor onderlinge discussie zorgen. Zo is er onenigheid over of het schip al dan niet op een handelsmissie was en voor wie de gevonden schat is". Odyssey houdt vol dat hete zich aan de regels heeft gehouden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, ik heb Maddie gezien


Terminaal zieke pedofiel: "Ja, ik heb Maddie gezien"


Raymond Hewlett, terminaal ziek, zou Maddie twee keer hebben gezien.Neemt de mysterieuze verdwijningszaak rond Maddie McCann een nieuwe wending aan? Het kan, want de Britse pedofiel Raymond Hewlett heeft gisteren tegenover het Duitse gerecht een opvallende verklaring gedaan. "Ja, ik heb Maddie gezien, tweemaal zelfs", zei Hewlett toen hem gevraagd werd of hij iets te maken heeft met de verdwijning van de Britse kleuter. Hewlett beschreef ook nauwkeurig de opvallende vlek rond Maddies rechteroog.

Op het moment van de verdwijning van Maddie verbleef Hewlett met zijn familie eveneens in het Portugese vakantieoord Praia da Luz, waar de feiten plaatsvonden. De 64-jarige Brit, die reeds voor kindermisbruik in de gevangenis zat, vluchtte daarna naar Marokko. Momenteel houdt Hewlett zich op in het Duitse Aken, waar hij gisteren door het gerecht werd ondervraagd. De onderzoekers onderwierpen hem ook aan een dna-test.

Opvallend is dat de zwaar zieke Hewlett, die aan kanker lijdt, nu met zijn 'bekentenis' afkomt. De man zou sinds kort weten dat hij nog maar enkele weken te leven heeft.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerken verdwenen uit Franse ministeries


34.000 kunstwerken en helft meubilair "verdwenen" uit Franse ministeries
Tienduizenden kunstvoorwerpen zijn in de loop der jaren uit ambassades, ministeries en andere publieke Franse instellingen verdwenen. Van meer dan 34.000 schilderijen, beelden, meubels en tapijten die ooit zo'n gebouw sierden, ontbreekt elk spoor.

De meeste kunst is verdwenen uit het ministerie van Onderwijs. Een onderzoekscommissie stelde na tien jaar arbeid vast dat daar de helft van de meubels en andere kunstvoorwerpen niet meer aanwezig is. Veel kunst blijkt bij ambtenaren en andere medewerkers van de instellingen thuis te hangen.

Sinds de Franse Revolutie aan het einde van de achttiende eeuw mogen Franse publieke instellingen gebouwen versieren met kunstwerken die zij in bruikleen van musea krijgen. Onder de 34.000 verdwenen objecten zijn vierduizend schilderijen die toebehoren aan befaamde kunstinstellingen als het Louvre en het Musée d'Orsay, beide in Parijs. (br.hln)
» Reageer (0)
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstapjes naar zee en curry helpen tegen Alzheimer


Uitstapjes naar zee en curry helpen tegen Alzheimer


Daguitstapjes naar zee, schilderen en andere sociale activiteiten zijn even efficiënt bij de behandeling van Alzheimer als pillen, beweert een vooraanstaande Amerikaanse expert. Verder blijkt uit onderzoek dat curry beschermt tegen dementie.

Medicatie is schadelijk
De Amerikaanse professor John Zeisel bestudeert al lang mensen met Alzheimer. Hij zegt dat de behandeling van dementie met medicatie vaak schadelijk is. Professor Zeisel: "Verzorgers moeten hun houding ten opzichte van Alzheimer volledig veranderen om de ziekte beter te kunnen behandelen. Uit eigen onderzoek en studies van andere experts blijkt dat omgevingsfactoren ook heel belangrijk zijn bij de behandeling van de ziekte. Mensen met Alzheimer krijgen vaak te maken met symptomen als angst, agressie, onrust en lusteloosheid. Patiënten hebben minder last van deze symptomen als ze omringd worden door beter opgeleide verzorgers en regelmatige bezoekjes brengen aan musea of de kust dan wanneer ze medicatie nemen."

Sociaal leven
"Daarom is het belangrijk dat verzorgingscentra culturele en kunstprogramma's organiseren zodat ook mensen met Alzheimer een sociaal leven krijgen. Deze patiënten moeten behandeld worden als echte mensen. Mensen met de ziekte krijgen een stigma. Het is tijd dat we voorbij hun beperkingen kijken en begrijpen dat degenen met Alzheimer nog steeds echte mensen zijn", aldus Zeisel.

Curry
Verder blijkt uit onderzoek dat volkeren die twee of drie keer per week een maaltijd op basis van curry eten een veel lager risico op dementie hebben. Daarom onderzocht professor Murali Doraiswamy de verschillende ingrediënten van deze kruidenmengeling. Zo ontdekte hij dat curcumine, een bestanddeel van het kruid kurkuma, tegen Alzheimer beschermt. Het voorkomt namelijk de verspreiding van schadelijke stoffen in de hersenen die mentale problemen en geheugenverlies veroorzaken. Daarnaast blijkt dat deze stof ook beschermt tegen kanker en artritis. Britse experts zeggen wel dat je heel grote hoeveelheden van curry moet eten om voor je het effect op je hersenen merkt. Daarom moet verder onderzoek aantonen of het mogelijk is een pil op basis van curcumine te ontwikkelen die Alzheimer kan voorkomen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij van Renoir na 25 jaar teruggevonden


Schilderij van Renoir na 25 jaar teruggevonden
De Venetiaanse politie heeft in haar regio een schilderij van de bekende Franse schilder Auguste Renoir, dat in 1984 in bij een private kunstverzamelaar in Rome werd gestolen, teruggevonden. Dat meldt een Venetiaanse politieofficier.

Lijst gestolen voorwerpen
"Iemand uit Treviso, op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Venetië, heeft het schilderij gekocht, maar had zijn twijfels over de oorsprong", meldt hij. "De koper raadpleegde onze lijst van gestolen kunstwerken, zijn twijfels groeiden en hij heeft ons verwittigd".

"Wij hebben alle controles uitgevoerd met de hulp van Interpol en de Franse en Britse politie. Wij hebben aangetoond dat er geen twijfel over bestaat dat het schilderij, dat een mythologisch tafereel voorstelt, toebehoort aan een familie uit Rome bij wie het in 1984 werd gestolen."

In beslag genomen
De koper zegt dat hij het doek "Edipo Rey" in een antiekwinkel had gekocht, maar kan dit niet bewijzen. De agenten hebben het schilderij van de impressionistische (1841-1919) schilder in beslag genomen om het snel terug te bezorgen aan de oorspronkelijke eigenaars.

Het werk, een olieverfschilderij van 29 op 30 centimeter, dateert van ongeveer 1895, aldus de Venetiaanse politie. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebedenboekje van Brugse dichter uit 1460


Gebedenboekje van Brugse dichter uit 1460 opgedoken in Nederland


http://img10.imageshack.us/img10/6641/wittebloemen.jpgEen niet nader genoemde antiquaar  ( Een antiquaar is een handelaar in oude boeken, handschriften, prenten en kaarten. ...)  heeft een gebedenboekje gevonden uit ongeveer 1460 met daarin twee gedichten van Anthonis de Roovere, twee werken uit het middeleeuwse Gruuthuse-handschrift en twee anonieme gebeden. Volgens hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde Johan Oosterman is het boekje tot dusver de oudste bron met werk van de vooral in Vlaanderen bekende dichter De Roovere, zo heeft hij vandaag gezegd.


De Roovere leefde van 1430 tot 1482 in Brugge. Hij was tijdens zijn leven al een gevierde schrijver. Vooral Vlamingen kennen zijn werken Van der Mollenfeeste en Die gheen pluymen en can strijcken. De Roovere was ook de eerste Nederlandse dichter die zijn werk in druk zag verschijnen. "Dit boekje stamt uit de tijd dat hij zelf nog leefde. Hij kan het in handen hebben gehad", zegt Oosterman, die in 1995 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen promoveerde op een studie naar berijmde gebeden.

Zeer zorgvuldig uitgevoerd werk
De Roovere was de eerste stadsdichter van de Nederlanden. Hij kreeg van de stad Brugge een jaarlijkse toelage, naast het salaris dat hij ontving voor het schrijven van teksten. Hij was zeer productief, maar er zijn weinig bronnen uit de tijd dat hij zelf nog leefde, stelt Oosterman.

Het gebedenboekje, dat de hoogleraar in bruikleen heeft gekregen, is vermoedelijk gemaakt voor een bekende van de dichter. Het werk is zeer zorgvuldig uitgevoerd en van illustraties voorzien. "Dit is geen simpel naslagwerkje; hier wilde iemand van genieten", aldus Oosterman. "Misschien was het bestemd voor iemand die net als De Roovere lid was van de rederijkerskamer De Heilige Geest." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homopinguïns adopteren kuiken


Homopinguïns adopteren kuiken


De trotse vaders 'Z-Punkt' en 'Viel-Punkt' voor hun grot in de zoo van Bremerhaven.
De trotse vaders 'Z-Punkt' en 'Viel-Punkt' voor hun grot in de zoo van Bremerhaven.
 

Twee homoseksuele pinguïns in de dierentuin van het Noord-Duitse Bremerhaven zijn vader geworden. Beiden adopteerden enige tijd geleden een ei, dat door andere Humboldt-pinguïns werd verstoten.


Ontroerend

Beide vaders broedden om de beurt het ei uit. "Ze bekommeren zich allebei op een ontroerende manier over het kuiken", zegt de dierenarts van de zoo, Joachim Schöne.Het pinguïnjong met de twee vaders.
Het pinguïnjong met de twee vaders.De twee mannetjes voeden het inmiddels vier weken oude dier met vispap. Het heeft momenteel nog geen naam omdat het geslacht nog niet is bepaald.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze dacht dat hij de ware was
http://img199.imageshack.us/img199/927/jenniferconnelly1.jpg


gevlucht voor haar eigen leven
gevlucht voor een man van steen
hij kon haar geen liefde geven
alleen maar  woorden van haat
iedere dag opnieuw
haat haat haat

ze dacht  dat hij de ware was
todat ze de haat in zijn ogen las
waarom haatte hij haar zo
wat had ze hem misdaan
ik hoop dat ze ooit nog eens strand
bij iemand die haar in haar waarde laat
» Reageer (0)
03-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderloze mannen gelukkiger dan vaders


Kinderloze mannen gelukkiger dan vaders

Vaders hebben hogere inkomens dan mannen zonder kinderen, maar zijn minder gelukkig. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Meer ambitie
Onderzoekster Renske Keizer bestudeerde bijna 1500 mannen in de leeftijd van 40 tot 50 jaar. "Vaders verdienen gemiddeld 6 procent meer dan kinderloze mannen", aldus Keizer. Dat mannen zonder kinderen het economisch slechter doen, komt volgens de sociologe vooral doordat vaders vaak kostwinners zijn en daarom een grotere ambitie hebben om meer geld in het laatje te brengen. "Kinderloosheid bij mannen is tot nu toe nauwelijks onderzocht", zegt ze. Van het al dan niet krijgen van kinderen wordt vaak gedacht dat het veel meer impact heeft op het leven van een vrouw, dan op dat van een man. "Ten onrechte", volgens Keizer.

Meer tijd
De onderzochte mannen hadden een vragenlijst ingevuld waaruit bleek hoe gelukkig zij zich voelen. Degenen zonder kinderen zijn een fractie gelukkiger dan vaders. Volgens de wetenschapster hebben mannen met kinderen over het algemeen minder tijd voor zichzelf en hun partner, wat zij als negatief ervaren.

Sociale contacten
Ten slotte bleek dat vaders meer betrokken zijn bij de gemeenschap. Zo hebben zij meer contact met hun familie, buren en sportverenigingen. Volgens Keizer ligt de oorzaak voor de hand.
"Dat ligt aan de kinderen. Doordat zij naar school gaan en bijvoorbeeld op een sportclub zitten, komen vaders vaak ook op deze plaatsen." Ook de moeder, die bij het overgrote deel van de ondervraagde vaders in beeld was, speelt hierbij volgens de onderzoekster een grote rol: "Vrouwen steken over het algemeen meer tijd in het onderhouden van de sociale contacten." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ringo en Paul nemen nummers op met Bob Dylan


"Ringo en Paul nemen nummers op met Bob Dylan"


Nadat Bob Dylan zich liet ontvallen dat hij het liefst met Paul McCartney nummers zou schrijven, heeft Beatlesdrummer Ringo Starr zich de rol van tussenpersoon aangemeten. Resultaat: de drie gaan nog deze zomer samen nummers opnemen.Ringo (68) heeft al eerder opgetreden met zijn leeftijdsgenoot Dylan. McCartney, die twee jaar jonger is, heeft zijn vriendschap met Ringo over de jaren onderhouden.

"Ringo zal vermoedelijk drums spelen op enkele nummers die Paul en Bob zullen componeren. Ringo is de perfecte tussenpersoon omdat hij beide goed kent", aldus een bron in de Daily Express.Bob Dylan werkte eerder samen met Beatle George Harrison. Ze zaten in de jaren tachtig allebei in de supergroep Traveling Willburys, samen met Roy Orbison, Tom Petty en Jeff Lynne. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen vervangt passionele seks


Slapen vervangt passionele seks


http://img4.imageshack.us/img4/6347/slapenf.jpgEen nacht gevuld met passionele seks lijkt voorgoed voorbij. Steeds meer jongeren kiezen voor slaap in plaats van seks omdat ze "te moe zijn". Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Slapen is voor 80% van de ondervraagden het ideale tijdverdrijf tijdens de nacht. Passionele seks moet zelfs wijken voor een weldoend dutje. Volgens de wetenschappers is de conclusie opvallend maar niet vreemd. Wanneer je je nachten namelijk keer op keer vult met seks gaat je lichaam, metabolisme en geheugen verder aftakelen.

Ook in België lijken de cijfers te kloppen. Belgen slikken massaal slaappillen, en als ze dan toch een nachtje van hun rust beroofd worden is dat voornamelijk door gepieker en niet door wilde seks. (br.she)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elfjarig meisje springt uit schoolraam tweede verdieping


Elfjarig meisje springt uit schoolraam tweede verdieping


  Een elfjarig meisje is gisteren in Sint-Stevens-Woluwe op school uit een raam vanop de tweede verdieping naar beneden gesprongen.

Een ziekenwagen en een MUG-team kwamen ter plaatse en brachten het meisje over naar het Sint-Lucasziekenhuis. Volgens de eerste berichten zou ze nog bij bewustzijn geweest zijn. In het ziekenhuis konden alleen enkele breuken worden vastgesteld. Het meisje zou achterwaarts uit het raam gesprongen zijn.

Zelfmoordpoging

De lokale politie heeft intussen bevestigd dat het om een zelfmoordpoging ging. Andere kinderen hebben alles zien gebeuren. Zij worden opgevangen door de dienst Slachtofferhulp van de lokale politie. Het parket en de politie zijn bezig met het ondervragen van de getuigen.

Te dik
Volgens een ouder van een medeleerlinge werd ze gepest omdat ze te dik was, melden verschillende kranten woensdag. Het meisje, C.C. uit Sterrebeek, glipte naar de eerste verdieping en sprong zonder aarzelen uit het raam van het computerlokaal. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alleen in de wereld
http://img5.imageshack.us/img5/436/jenniferconnellyujm.jpgalleen in de wereld


niemand weet hoe ik me voel
niemand weet hoe ik denk
want ik doe me voor
als een volmaakt persoon
geen blik...
geen traan...
geen enkel teken verraad
hoe ik me werkelijk voel...


als een mooi plaatje
glimlachend... welbespraakt
ziet men mij op foto's staan
maar van binnen zie ik mijzelf
als een verscheurde foto
verkreukt en misvormd
door het leven ...
door de woorden...
door de mensen...
door de dingen die ik heb meegemaakt...


ik hoop dat ik ooit nog eens iets voel
van de menselijkheid
die ik ooit gevoeld en gekend heb
ooit zal ik leren,
weten en ondervinden
dat ik menselijk kan zijn
ervaren...meemaken
hoe ik het leven kan bespelen
met zachte muziek...
in plaats van dat het leven mij heeft bespeeld
met haar zware, doffe klanken
» Reageer (0)
02-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen ongelukkiger dan ooit


Vrouwen ongelukkiger dan ooit


http://img192.imageshack.us/img192/1237/ongelukkig.jpgOndanks 40 jaar feminisme voelen dames zich niet beter in hun vel. Een internationale studie toont aan dat moderne vrouwen minder voldoening uit het leven putten dan vroeger.

Voordelen
Vrouwen hebben het nog nooit zo goed gehad als nu. Op verscheidene vlakken doen ze het beter dan ooit: de loonkloof is kleiner geworden, hun scholingsgraad ligt hoger en de technologische vooruitgang maakt huishoudelijk werk minder zwaar. En toch voelen de dames zich ronduit ongelukkiger dan pakweg veertig jaar geleden.

Complexer
Het onderzoek, uitgevoerd aan de Universiteit van Pennsylvania, toont aan dat die ontevredenheid wereldwijd is. Volgens de vorsers is het leven van de dames veel complexer geworden. Veertig jaar feminisme heeft hen nu duidelijk gemaakt dat dat niet is wat ze ervan verwachtten. Een carrière uitbouwen, een gezin stichten, er ten allen tijde goed moeten uitzien: het maakt het er niet makkelijker op.

Geen keuze
Siobhan Freegard kwam tot vergelijkbare resultaten na een rondvraag op de website Netmums. Zijn onderzoek toonde aan dat het aantal gevallen van babyblues zorgwekkend stijgt in vergelijking met dertig jaar geleden. "We wilden doorheen de jaren gelijke rechten voor alle dames opdat ze ook keuzes konden maken. Na al die jaren komen we erachter dat dames geen keuze hebben. Het enige wat we horen is dat ze, vaak uit financiële noodzaak moeten werken, ook al zouden ze liever hun kinderen zelf opvoeden. Wie van zijn job houdt en een gelukkige carrière weet uit te bouwen, mag zich gelukkig prijzen. De anderen komen er stilaan achter dat dit niet is wat ze echt wilden". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vette vis is goed voor gehoor van ouderenVette vis is goed voor gehoor van ouderen


http://img23.imageshack.us/img23/2747/vettevis1.jpgOuderen die regelmatig vette vis eten, horen beter dan hun leeftijdgenoten die dat niet doen. In vette vis zitten omega-3-vetzuren en die blijken gunstig te zijn voor het behoud van bepaalde hersenfuncties, zoals het gehoor.

Dat heeft voedingswetenschapper Carla Dullemijer van de Wageningen Universiteit vastgesteld. Dat vette vis goed zou zijn voor de hersenen, werd al langer aangenomen.

Varkens
Jonge varkens, zoals bekend nogal slimme beesten, gebruiken een omega-3-vetzuur om de ontwikkeling van hun hersenen op gang te brengen. Dullemeijer veronderstelde daarom dat deze vetzuren wellicht ook de ouder wordende hersenen van de mens langer in goede conditie zouden houden.

Zij testte een groep ouderen die weinig visolie gebruikte en vergeleek hun cognitieve prestaties met die van een groep mensen die juist veel vette vis at. Visvetzuren in het bloed leverden een duidelijk betere prestatie op.

Dullemeijer onderzocht daarna het binnenoor, dat zeer goed doorbloed is. Ouderen die veel visolie binnenkregen, hadden een betere bloedcirculatie en dat zorgt voor een beter gehoor, vooral voor de lage tonen.

Zalm, makreel en paling horen onder meer tot de vette vissoorten. Visolie is ook te koop in capsules. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De Sumatraanse tijger is bijna uitgestorven

De Sumatraanse tijger is bijna uitgestorven


http://img3.imageshack.us/img3/6212/sumatraansetijger1.jpgDe lijst met bedreigde dieren is eindeloos. Sommige soorten worden dankzij beschermingsmaatregelen gered, maar andere dieren verdwijnen voor altijd van onze aardbol.

De Sumatraanse tijger is een speciale tijgersoort die enkel op het Indonesische eiland Sumatra voorkomt. Na genetisch onderzoek is gebleken dat de tijger een aparte soort is die grondig verschilt van de tijgers op het vasteland. Dat maakt van het dier meteen een ernstig bedreigde diersoort, want er leven nog maximaal 400 tijgers op het eiland.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/0/9/media_l_925089.jpgDunnere strepen

Deze tijger kan je herkennen aan de dunnere strepen op zijn vacht. Het is ook de kleinste van alle tijgersoorten en de manen van de dieren zijn iets opvallender. Aan hun tenen hebben ze speciale eigenschappen die van de Sumatraanse tijger een snelle zwemmer maken. De tijgers eten uiteraard zowat alles wat op Sumatra leeft. Dat zou ook de orang-oetan, een andere bedreigde diersoort, tot zijn prooi maken. Tijgers slagen er echter zelden in een aap te vangen omdat de dieren niet vaak uit de hoge bomen komen.http://img132.imageshack.us/img132/5751/sumatraansetijger.jpgStropers

De resterende tijgers leven in nationale parken en natuurgebieden. Het Nationale Park Gunung Leuser beschikt met 110 tijgers over de grootste populatie. In totaal zouden er nog maximaal 400 tijgers in de reservaten kunnen leven. Toch zijn deze parken niet veilig, want zelfs hier vallen heel wat tijgers ten prooi aan stropers. In Azië zijn veel tijgersoorten momenteel bedreigd. Als we alle soorten en exemplaren samentellen, kunnen we het aantal levende tijgers in het wild op ongeveer 5.000 tot 7.500 schatten. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond legt 50 km af om dierenarts te bezoeken


Hond legt 50 km af om dierenarts te bezoeken

In China heeft een intelligente hond 50 km gewandeld om een vriendelijke dierenarts te bezoeken. Huahua legde de 50 km af in 15 dagen nadat ze de dierenkliniek had verlaten. De eigenaar had het dier binnengebracht om haar te laten steriliseren.

Na vijf dagen kon Huahua heel goed opschieten met dierenarts Wang Feng. De dag nadat de hond terug thuis was, wandelde ze terug naar Wang.

Drie weken later besloten de dierenarts en de eigenaar om de hond naar een dierenvriend die 50 km verder woonde te brengen. Tot zijn grote verbazing trof Wang Huahua 15 dagen later opnieuw aan voor de dierenkliniek.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch-Braziliaanse prins onder Airbus-slachtoffers


Belgisch-Braziliaanse prins onder Airbus-slachtoffers


http://img23.imageshack.us/img23/6141/prinspedroluizdeorleans.jpgDe Belgische passagier met de dubbele nationaliteit op de vermiste Air Francevlucht is de Belgisch-Braziliaanse prins Pedro Luiz de Orleans e Bragança (26). Hij behoort tot de gewezen koninklijke familie van Brazilië.

De man is de zoon van de Belgische prinses Christine de Ligne en van de Braziliaanse prins António de Orleans e Bragança Wittelsbach. Hij woonde in het Groothertogdom Luxemburg, waar hij voor een bank werkte, maar was op bezoek bij familie in zijn geboortestad Rio.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haar ogen liegen vrolijkheidhttp://img194.imageshack.us/img194/7792/nellyhnh.jpg


als slavin van de liefde
bewandelt ze het pad
haar ogen liegen vrolijkheid
maar haar wangen zijn nog nat

haar gezicht zo kinderlijk open
met een hoopvol lieve lach
kijkt ze verlangend naar het leven
en niemand die haar waarheid ziet

uiterlijk sereen en levenslustig
maar diep van binnen intens verward
met haar stil gekoesterde verlangens
als smeulend vuurtje in haar hart
» Reageer (0)
01-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top tien van slechte manieren tijdens eerste date


Top tien van slechte manieren tijdens eerste date
Eén op de drie dates eindigt met een blunder die de passie tussen twee singles snel doet doven. Uit recent Brits onderzoek blijkt dus dat de zoektocht naar een partner lang en moeilijk kan zijn.

Mijnenveld
Ongeveer acht miljoen singles in Groot-Brittannië zijn op zoek naar liefde en zij gaan gemiddeld op 18 miljoen eerste dates. Slechts weinig daarvan zijn succesvol, slechte datemanieren verpesten namelijk vaak de romantische sfeer. Experte Victoria Lukats: "Voor sommigen is daten als manoeuvreren in een mijnenveld. Mensen staan onder een grote druk om een goed indruk te maken. Hoewel het soms meteen duidelijk is dat twee singles niet bij elkaar passen, mag dat geen reden om slechte manieren te hebben. "

Top 10 van afknappers bij de eerste date:
Te laat
30 procent van de mannen en 48 procent van de vrouwen komt te laat op een eerste date. Eén op de tien vrouwen laat haar afspraakje een halfuur of langer wachten. 12 procent van hen en 6 procent van de mannen loopt weg als hun date even naar toilet of de toog gaat zonder afscheid te nemen. 5 procent ging al eens meteen terug naar buiten als hij of zij niet tevreden was over zijn of haar 'blind date'.

Ex
De meeste mensen weten dat een gesprek over een ex verboden terrein is, maar voor één op de vijf is de drang te groot. 12 procent van de mannen en 6 procent van de vrouwen praatte zelfs over vorige seksuele ervaringen.

Alcohol
11 procent van de mannen en 14 procent van de vrouwen zegt dat ze zoveel alcohol dronken op een eerste date dat ze niet alles meer onder controle hadden.

Seks
30 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen gaf toe zijn date mee naar huis te nemen na het eerste afspraakje, een kwart van de mannen en één op de vijf vrouwen had dan al seks.

Rekening
Als de date geen succes was zullen de meeste mensen hun portefeuille toe laten. Eén op de vier vrouwen zegt dat ze opzettelijk niet aanbieden te betalen bij een slechte date, zodat de andere partij de rekening volledig voor zich moet nemen.

Liegen
Acht procent van de singles zegt dat al een leugen te hebben verteld op een eerste date over hun leeftijd, zes procent over andere afspraakjes, vier procent over zijn job en salaris, drie procent verzwijgt dat hij of zij nog steeds bij de ouders woont en twee procent vergeet te melden geen vrijgezel te zijn.

Naam
Tien procent van de mannen en drie procent van de vrouwen vergat al de naam van een date. Vijf procent van de vrouwen en drie procent van de mannen nam al een vriend of moeder mee als gezelschap op een eerste afspraakje. Drie procent van de singles verpestte de sfeer van de eerste date door ruzie te maken. Vier procent van de vrouwen en twee procent van de mannen zeggen dat ze een andere potentiële partner belden of een berichtje stuurden tijdens een eerste date. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pescotariër


Weetje...Pescotariërhttp://img6.imageshack.us/img6/2504/vegetarier.jpgWist je dat een vegetariër geen vlees en ook geen vis eet ? Iemand die geen vlees maar wel vis eet noemt men een pescotariër...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Big Ben vierde gisteren zijn 150ste verjaardag


Big Ben vierde gisteren zijn 150ste verjaardag


http://img268.imageshack.us/img268/3909/bigbend.jpg

 

Het was gisteren precies 150 jaar geleden dat de klok van Big Ben voor het eerst werd geluid. De voorbije maanden werden tal van activiteiten georganiseerd om de verjaardag van het beroemde Londense monument te vieren.

De bouw van de beroemde klokkentoren aan het parlementsgebouw in Westminster werd in 1859 voltooid. Op 31 mei van dat jaar werd de klok voor het eerst in werking gezet.

Trouwe metgezel
Nauwelijks enkele maanden later viel Big Ben al uit, maar de klok kon hersteld worden en sindsdien werd Big Ben een trouwe metgezel die de Londenaars accuraat aan het tijdstip van de dag herinnert. In tegenstelling tot wat velen denken, werkt de legendarische klok ook anno 2009 nog steeds mechanisch. De klok wordt nog steeds driemaal per week opgewonden.
http://img193.imageshack.us/img193/9306/clock1.jpgKlok of toren?
Technisch gesproken verwijst Big Ben enkel naar de 13 ton wegende klok in de toren. Gaandeweg werd de koosnaam echter synoniem voor de hele toren en werd Big Ben het meest herkenbare gebouw in de skyline van de Britse hoofdstad. De Britten verkozen de toren vorig jaar nog tot hun favoriete monument.

Een tip voor anglofielen: via www.bigben.parliament.uk kan men de klok downloaden en gebruiken op een gsm. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn muze
http://img33.imageshack.us/img33/9981/muze.jpg


Mijn muze


In het kielzog van mijn muze
dwarrel ik steeds op en neer
in ongekende dimensies
beleef ik haar telkens weer
 
fladder met mijn muze mee
laat de emoties haar beroeren
in alle kleuren
zal zij mij ontvoeren
 
en ik leef voor haar
dag en nacht
laat de bloem ontluiken
tot schitterende pracht
 
ze laat mij leven
schrijven
mijn muze zal voor altijd
bij mij blijven
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste overlevende Titanic overleden


Laatste overlevende Titanic overleden

De laatste overlevende van de schipbreuk met de Titanic is vandaag overleden in Groot-Brittannië. Millvina Dean werd 97.Twee maand
Dean was een baby van twee maanden toen de Titanic in 1912 zonk nadat het schip in aanvaring was gekomen met een ijsberg. Haar ouders wilden emigreren naar de Verenigde Staten. Ook de moeder en broer van Dean overleefden de schipbreuk, haar vader liet het leven.

"Onzinkbaar"
De Titanic was de tweede van een drietal luxeschepen die een groot deel van het transatlantisch verkeer moesten verwerken. Het schip, dat nochtans het etiket "onzinkbaar" opgeplakt had gekregen, verging op zijn eerste reis. (br.hln)
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!