NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandaberin in San Diego brengt zesde jong ter wereld

Pandaberin in San Diego brengt zesde jong ter wereld


http://oi48.tinypic.com/2eoursn.jpg


De 20-jarige pandaberin Bai Yun heeft in San Diego haar zesde jong ter wereld gebracht. Dat deelde de dierentuin mee. Medewerkers en dierenartsen hadden de geboorte zondagnamiddag lokale tijd via videobeelden gevolgd. De moeder heeft haar jong na de geboorte opgewarmd en geliefkoosd. Beide stellen het wel.

Vooraleer Bai Yun haar jong aan het publiek zal voorstellen, zullen wel nog enkele maanden verlopen. Ook het geslacht van de nieuwgeborene kunnen de dierenartsen pas binnen enkele weken vaststellen.

In het wild levende grote panda's worden beschouwd als een bedreigde diersoort, omdat onder andere hun leefgebied vernield wordt. Het kweken van panda's onder menselijke hoede wordt als zeer moeilijk beschouwd. Met zes pandajongen is de zoo van San Diego naar eigen zeggen de succesvolste fokker van deze diersoort buiten China.» Reageer (0)
30-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef jezelf prachtige voeten

Geef jezelf prachtige voeten


http://oi49.tinypic.com/1e5k3m.jpg


Geen zin, geld of tijd voor de pedicure? Met de juiste trucjes kan je ook veel zelf doen. Een half uurtje is alles wat je nodig hebt... als het niet té lang geleden is ten minste.

1)    Investeer in een goede vijl
Een stevige vijl, zoals een glasvijl, zijn hun geld waard: je beschadigt en scheurt de nagels niet en je hebt langer resultaat.

Vergeet de ronde of puntje vormen voor de vingernagels: teennagels vijl je best recht, zodat ingegroeide teennagels worden vermeden.

Heb je een grote teen die iets naar binnen buigt, vijl de teennagel dan lichtjes diagonaal, zodanig dat de teennagel aan de binnenkant net iets langer is. Dit geeft de illusie van een rechte nagel.

2)    Glad & glanzend
Gebruik een bufferblok (ook een soort vijl) om de nagels en het nagelbed glad te maken. Ook restjes nagellak en nagelriemen worden zo verwijderd, wat je nagels glad en klaar maakt. Een 'glansbuffer' maakt het af: door te vijlen tot je nagels glanzen is het ook een geode tip voor als je geen tijd hebt voor nagellak.

3)    Verwijder eelt
Laat je voeten niet eerst weken, maar verwijder de eelt terwijl je voeten droog zijn. Daarvoor zijn twee redenen: als je voeten nat zijn,  zie je de te behandelen plekken niet meer. Bovendien zijn ze nat ook veel moeilijker te verwijderen.

Gebruik een goede puimsteen of voetvijl die de eeltplekken kan uitdunnen door van boven naar beneden te vijlen. Zijn de plekken te groot of te pijnlijk, dan is een medische en professionele behandeling wel aangewezen.

4)    Voetscub
Gun jezelf een voetbadje, week de voeten en scrub de dode huid eraf voor een frise look.

5)    De afwerking
Gebruik een goede voetolie om je voeten te hydrateren: het dringt dieper in de huid en is niet zo plakkerig als een crème. Een funky, zomers nagellakje maakt het helemaal af.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvallend weinig vlinders deze zomer

Opvallend weinig vlinders deze zomer


http://oi47.tinypic.com/91drgy.jpg


 Het aantal vlinders dat deze zomer wordt gezien lijkt tot op heden opvallend laag, aldus medewerkers van de Nederlandse organisatie Vlinderstichting in het radioprogramma Vroege Vogels na een inventarisatie op de Floriade in Venlo.

Volgens de Vlinderstichting had de telling in het midden van de zomer honderden vlinders moeten opleveren, maar zijn er de hele dag slechts 40 gezien.

Het is te vroeg om alarm te slaan, omdat de zomer nog niet voorbij is. Toch maken ze zich zorgen. Een slecht vlinderseizoen zou gevolgen hebben voor de vlinderstand in de volgende zomer.

In het noorden van Nederland worden ondertussen verwoede pogingen gedaan om de eikenprocessierups uit te roeien, door zoveel mogelijk mannelijke vlinders te vangen om uit te vissen waar de nesten van de rupsen zich bevinden.

"Hoe verder ze hebben gevlogen, hoe meer kleur ze verliezen. Aan de hand van de kleur kunnen we afleiden in welke straal rond het lokkastje een nest moet zijn'", zegt Silvia Hellingman. En daarmee heb je de oplossing van het probleem: "De nesten, of anders de piepjonge rupsen, kunnen volgend voorjaar preventief worden bestreden."

In Groningen, Friesland en Drenthe zijn de rupsen echt een plaag, en niet tijdelijk zoals enkele jaren geleden bij ons. De brandharen van de rups kunnen bij mensen en dieren ernstige klachten veroorzaken, waaronder zwellingen, uitslag en jeuk.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaldansen binnenkort een olympische sport?

Paaldansen binnenkort een olympische sport?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Als het van de Internationale Federatie voor Paalsport afhangt, strijden paaldanseressen vanaf 2016 voor olympisch goud. Hoewel de link met stripclubs moeilijk weg te werken valt, beoefenen steeds meer mensen de sport vanuit puur atletisch oogpunt.

Bovendien ontstonden er over de jaren heen internationale competities waar paaldansers en -danseressen met prijzen gingen lopen en niet met fooien. Recent trok de IFSP naar Londen voor het Wereldkampioenschap Paalsport waar mannen en vrouwen medailles konden winnen in individuele en dubbele competitie.

Timothy Trautman, vice-president van de IFSP, getuigt dat een opname in de olympische disciplines de enige manier is waarop paaldansers (eindelijk) erkenning zullen krijgen voor hun onwaarschijnlijk atletische prestaties. "Ze hebben zoveel elegantie en ze behoren absoluut tot de Olympische Spelen. We moeten alleen nog hevig vechten tegen het stereotype dat paaldansen iets is voor strippers", klinkt het.

Van stripclubs gesproken... Wendy Traskos van de IFSP steeks het slechte imago puur op onwetenheid. De roots van het paaldansen zouden namelijk niets te maken hebben met deze seksuele danspartijen, het zou daarentegen ontstaan zijn in het Chinese circus.

Over de schaarse outfits had ze het volgende te zeggen: "De definitie van strippen is je kleren uitdoen en dat is absoluut niet wat deze vrouwen doen. Akkoord ze dragen outfits die onthullend zijn, maar je hebt blote huid nodig om aan de paal te blijven hangen".» Reageer (0)
28-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse geurtjes in winkel doen ons meer kopen

Frisse geurtjes in winkel doen ons meer kopen


http://oi45.tinypic.com/2rw4wi9.jpg


De ultieme tip om meer klanten te lokken? Verspreid een heerlijk lavendel- of citroengeurtje in je winkel en je klanten blijven er binnenkort bij wijze van spreken kamperen. Zo leiden dergelijke geurtjes tot meer impulsaankopen, een hogere terugkeerintentie en een positievere winkelbeoordeling. Dat blijkt uit de masterscriptie over geurmarketing van communicatiewetenschapper Lisa Himpe (UGent).

Geurmarketing is een vorm van zintuiglijke marketing waarbij een product- of merkbeleving en de totale beleving tijdens het winkelen geoptimaliseerd worden door een aangename geur te verspreiden. Een nieuwe marketingdiscipline die in ons land nog in haar kinderschoentjes staat.

Tijdens een pre-test kregen twintig mensen tien verschillende geurstaaltjes onder hun neus geduwd. Vijf stalen (kokosnoot, lavendel, vanille, kamille en jasmijn) gaven een relaxerende geur, terwijl de andere (citroen, naaldboom, eucalyptus, pepermunt en appel) een stimulerende geur verspreidden. Uit de test bleek dat lavendel als meest relaxerend werd ervaren. De citroengeur duidden de proefpersonen dan weer aan als meest stimulerend.

Daarnaast kregen zestig nietsvermoedende klanten in een Brugse speciaalzaak drie weken na elkaar ofwel geen geur (controle), een lavendelgeur of een citroengeur aangeboden. Andere omgevingsstimulansen, zoals muziek, temperatuur, design, belichting en kleur liet de onderzoekster tijdens die weekends onveranderd.

Wat bleek na bevragingen achteraf? Klanten kochten niet meer toen er in de winkel een geurtje verspreid werd, wat allicht te wijten was aan de aard van de producten. Wel kon Himpe een stijging vaststellen in het aantal impulsaankopen, evenals in de terugkeerintentie. Daarnaast beoordeelden de klanten de winkel significant positiever. "De resultaten tonen aan dat door aanwezigheid van een aangename geur in een winkelomgeving de emoties van de consument intenser worden", besluit Himpe. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje schrapt siësta door economische crisis

Spanje schrapt siësta door economische crisis


http://oi45.tinypic.com/14097d.jpg


In de strijd tegen de economische crisis is ook de siësta in Spanje niet meer heilig. De Spaanse regering verlengt de openingstijden van winkels, vooral in toeristische gebieden. Winkeliers mogen dan ook het dagelijkse rustuurtje in de middag schrappen en doorwerken, iets wat tot nu toe gold als taboe.

Doel is het voor toeristen en ander kooplustig volk makkelijker te maken om de euro's uit te geven. Winkeliers in "gewone" gebieden mogen in het vervolg 90 in plaats van 72 uur per week open zijn. Het aantal koopzondagen gaat van 12 naar 16.

In toeristische gebieden worden de tijden nog ruimer en mogen de deuren ook op zondag en feestdagen geopend worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorilla verhangt zich in Zoo van Praag

Gorilla verhangt zich in Zoo van Praag


http://static0.hln.be/static/photo/2012/12/16/14/20120727172833/media_xll_5025284.jpgDe ongelukkige dood van een jonge gorilla heeft in de Zoo van Praag voor consternatie gezorgd. De vijfjarige Tatu verhing zich tijdens het spelen per vergissing aan een van de touwen in zijn verblijf. Dat maakte de dierentuin bekend.

Een dierenverzorger trof Tatu levenloos in zijn paviljoen aan. Alle hulp kwam te laat voor de gorilla. Zowel een hartmassage alsook mond-op-mondbeademing hadden geen resultaat. Door zijn speels karakter was Tatu bij de bezoekers erg geliefd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk: 1 op 4 slikt medicatie die over datum is

Een op vier slikt medicatie die over datum is


http://oi46.tinypic.com/29xhhfb.jpg


Steeds meer volwassenen zetten hun gezondheid op het spel door medicijnen die over datum zijn te bewaren én te gebruiken. Dat stellen Britse gezondheidsexperten. Zo heeft 62 procent verstreken pillen in het medicijnkastje staan, terwijl één op vier ze (bewust) gebruikt.

Experten noemen de bevindingen "extreem onrustwekkend" en moedigen aan om de houdbaarheidsdatum van je medicijnen te controleren en ze, indien nodig, terug naar de apotheker te brengen.

De studie, waarbij 5.000 Britse volwassenen ondervraagd werden, toonde aan dat er gemiddeld meer dan twee vervallen producten in het medicijnkastje staan. En hoewel de meesten zich daarvan bewust zijn, aarzelt één op vier toch niet om ze te gebruiken. Even onrustwekkend is dat 7 procent ervan overtuigd is dat medicatie geen vervaldatum heeft.

"Het is erg verontrustend om te horen dat zovelen medicatie nemen die over datum is. Want net zoals voedsel kapot gaat, kunnen ook vervallen medicijnen slecht worden en ons ziek maken", zegt dokter Sarah Jarvis. "In het bijzonder moet je voorzichtig zijn met ogen, neus en wondes, aangezien deze gebieden erg vatbaar zijn voor het binnenlaten van bacteriën."

"Mensen riskeren hun leven door de houdbaarheidsdatum van hun medicijnen niet serieus te nemen", voegt Sid Dajani van de Britse Apothekersvereniging daaraan toe. "Zo kan verstreken medicatie tegen epilepsie leiden tot een beroerte, mensen met astma kunnen stikken als hun inhalator over datum is en oude zwangerschapstesten kunnen verkeerdelijk een negatief resultaat opleveren."

Ten slotte toonde het onderzoek ook aan dat twee op de volwassenen de bijsluiter van hun medicatie niet lezen voor gebruik. 12 procent bekende zelfs dat ze de juiste dosering zelf 'raden', zonder het te controleren.

"Nochtans is het essentieel dat je de verpakking en de bijsluiter goed leest voor het gebruik en nadien ook bewaart. Alleen zo kan je een veilig en effectief gebruik van de medcijnen garanderen", besluit Leanne Doughty van medicijnenfabrikant Care, die het onderzoek uitvoerde. (br.hln)» Reageer (0)
27-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Shapplin - Ira di dio

Emma Shapplin - Ira di dio

Klik op de foto om haar te beluisteren


Emma Shapplin (born Crystêle Joliton on 19 May 1974, in the Paris suburb of Savigny is a French soprano coloratura who primarily performs contemporary classical crossover.

Emma Shapplin started her music career in classical music but then moved to hard rock. When she was 18, singer Jean-Patrick Capdevielle convinced her to return to taking classical lessons so as to improve her singing technique. She discovered that although rock had given her more artistic freedom and hedonistic lifestyle than classical music, it was still not enough for her, so she decided to create her own style. This became a combination of archaic opera and modern trance and folk traditional Scottish and/or pop music. Shapplin and Capdevielle subsequently worked together on her first release, Carmine Meo.] Capdevielle wrote Carmine Meo as the first part of an Atlantis themed opera, Atylantos, whose 2001 staging and CD release promoted the careers of four other gifted young singers: the French sopranos Chiara Zeffirelli and Jade Laura D’angelis, the Romanian soprano Elena Cojocaru, and the French tenor Nikola Todoravitch.


Although Shapplin was raised speaking French, and sings some of her songs in that language, most of the songs on Carmine Meo were translated from the French in which Capdevielle wrote them into Latin and ancient Provençal dialect, in which Shapplin sang them. On her second release, Etterna, she decided to perform in old (13th-century) Italian. She did so because, according to her, "It's a language that sings naturally"; and because this is closer to the modern Italian language she used in some of her first classical singing lessons, while the older Italian "lends itself more to poetry, to dreaming, and to drama too". In particular, she used the spelling "Etterna" for the album and track title because this is the way Dante wrote, rather than the modern Italian "Eterna". She occasionally performs one of her hit songs, La Notte Etterna, in Spanish (as La Noche Eterna). Her single "Discovering Yourself" is in English. Shapplin has co-operated with Greek singer George Dalaras and she visits Greece almost every year for concerts in Athens's ancient Odeon of Herod Atticus.

Shapplin was relatively unknown in the United States until composer Graeme Revell used her voice on his score for the movie Red Planet. They later collaborated on her second album Etterna, with Revell producing all of her songs. That album was written in breach of her contract with Pendragon Records, which owns the trademark "Emma Shapplin" and had a six-record contract with the singer.
» Reageer (0)
26-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus monster strandt onder Brooklyn Bridge

Mysterieus monster strandt onder Brooklyn Bridge


http://oi47.tinypic.com/21alchc.jpg


De ontdekking van een afschrikkendwekkende creatuur onder de Brooklyn Bridge in New York is gehuld in een sluier van geheimzinnigheid. Het wezen, dat het 'Manhattan Monster' werd gedoopt, heeft een verminkte kop, een huid zonder haar en vijf 'vingers' aan het uiteinde van zijn ledematen.

Tal van theorieën doen de ronde. Het zou kunnen gaan om een groot waterknaagdier, een geroosterd varken of een door verdrinking opgezwollen hond.

Hoe ook, het 'ding' werd gekiekt door amateurfotografe Denise Ginley terwijl ze zondag een wandeling maakte langs de East River. "Ik was aan de grond genageld door de verschrikkelijke aanblik", getuigt ze. "Ik schraapte toch mijn moed bijeen en fotografeerde het monster met mijn mobieltje. Later keerde ik zelfs terug om betere foto's te nemen met mijn camera".

De groendienst van New York is intussen het karkas komen ophalen. Volgens hen gaat het om een geroosterd varken dat in de rivier werd gedumpt. "Ik heb echter nog nooit een varken met vijf vingers gezien", weerlegt mevrouw Ginley deze theorie.

Zij denkt eerder dat het om een soort wasbeer of groot knaagdier gaat. "Omdat het gelaat verminkt is, is het erg moeilijk om het monster te identificeren". Bioloog dr. Paul Curtis houdt het op een verdonken hond die is opgezwollen door het water.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen Europese nummer 1 in cocaïnegebruik

Antwerpen Europese nummer 1 in cocaïnegebruik


http://oi48.tinypic.com/2n8czy8.jpg


Het cocaïnegebruik in Antwerpen is aanzienlijk groter dan in andere Europese steden. Dat blijkt uit een grootschalig Europees onderzoek dat het afvalwater controleerde in 19 Europese grootsteden. In het Antwerpse rioolwater werden zelfs meer cocaïnesporen ontdekt dan in Brussel, Londen en Parijs.

De Universiteit Antwerpen (UA) werkte zelf mee aan een grootschalig Europees onderzoek waarvan de resultaten vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift 'Science of the Toal Environment worden gepubliceerd. Dat meldt de Gazet van Antwerpen vandaag.

Een week lang onderzochten wetenschappers uit elf landen het afvalwater op resten van cocaïne, amfetamine, ecstasy, methamfetamine en cannabis. In België werd naast Antwerpen ook Brussel onder de loep genomen.

Uit de analyses van het rioolwater bleek dat het cocaïnegebruik in Antwerpen bijna drie keer zo hoog ligt dan in andere Europese steden en vier keer zo hoog dan in onze hoofdstad. "Het gemiddeld Europees gebruik ligt op 700 mg per dag per duizend inwoners", zegt Dr. Alexander Van Nuijs van het toxicologisch centrum van de UA in de Gazet van Antwerpen. "In Brussel is dat maar 500 mg per dag per duizend inwoners, in Antwerpen lieft 1950 mg. Dat komt neer op ongeveer twintig lijntjes per dag per duizend inwoners", aldus Van Nuijs.

Als belangrijkste oorzaak voor de opmerkelijk hoge waarden wijzen de onderzoekers op de aanwezigheid van de haven die toch bekend is als een belangrijke invoerroete van drugs, en dan voornamelijk cocaïne in Vlaanderen. Bovendien is Antwerpen een feeststad en dat gaat volgens Van Nuijs gepaard met meer gebruik van de typische partydrug cocaïne. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen een designervagina willen

Waarom vrouwen een 'designervagina' willen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Door de sterke stijging van het aantal chirurgische ingrepen in de schaamlippen, hopen experten een debat over de zogezegde designervagina aan te wakkeren aan de hand van een animatiefilmpje, waarin vrouwen die de operatie ondergingen hun verhaal doen. De vraag die blijft nazinderen is of deze cosmetische trend het gevolg is van complexen veroorzaakt door 'vrouwonvriendelijke' ideaalbeelden.

Het project kreeg toepasselijk de naam 'Centrefold' en wil de problematiek rond de designervagina onder de aandacht brengen. Alleen in het Verenigd Koninkrijk werden vorig jaar 2.000 schaamlipcorrecties uitgevoerd in het officiële circuit. Dit zou echter slechts het topje van de ijsberg zijn, aangezien niemand weet hoeveel ingrepen er daarnaast in de privé worden uitgevoerd.

"Er bestaat geen handleiding die vrouwen kunnen gebruiken om te bepalen of hun vagina een normale grootte en vorm heeft", getuigt gynaecologe Sarah Creighton, die ook spreekt in het Centrefold-project. De blijvende onzekerheid drijft vrouwen en meisjes, zo jong als elf, naar plastische chirurgen. "Vrouwen hebben het recht om goed geïnformeerd te zijn vooraleer ze dergelijke beslissingen nemen", stelt dokter Lih-Mei Liao, psychologe in de ziekenhuizen van het Londense University College.

Om in aanmerking te komen voor de ingreep moet er bewijs zijn dat de schaamlippen voor pijn zorgen tijdens het vrijen of fysiek ongemak veroorzaken door bijvoorbeeld wrijving van kledij. Ook hormonale afwijkingen die voor een abnormale grootte zorgen of schade die tijdens het bevallen is ontstaan, zijn legitieme redenen.

Toch meldt het Britse Health Centre dat vrouwen die geen echte medische reden hebben massaal grijpen naar deze 'oplossing'. Vaak zorgt het uiterlijk van hun vagina voor psychologische schade die leidt tot depressie en een slecht zelfbeeld. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darren Watson - Love Is An Ocean

Darren Watson - Love Is An Ocean

Klik op de foto om hem te beluisteren


Darren Watson is een Nieuw-Zeelandse zanger , liedjesschrjver en gitarist in een breed scala van blues stijlen.

Darren Watson werd geboren in Wanganui . Zijn eerste muzikale ervaring speelde drums en trompet , maar hij stapte al snel over op gitaar en speelde in bars en clubs in heel zijn loopbaan bij Hutt Valley High School (1980-1983).» Reageer (0)
25-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel slipjes bezit de gemiddelde vrouw

Zoveel slipjes bezit de gemiddelde vrouw


http://oi48.tinypic.com/af7qe1.jpg


In 1999 lagen er in de ondergoedkast van een vrouw gemiddeld 12 slipjes. Meer dan genoeg, zou je denken. Maar daar is de vrouw van vandaag het niet mee eens. Zij bezit er bijna drie keer zoveel, met een gemiddelde van 34 onderbroeken. De favoriet? Een klassiek, comfortabel, wit exemplaar.

In de doorsnee ondergoedlade vind je dan ook 20 van deze alledaagse onderbroeken, zo blijkt uit een enquête bij 2.000 Britse vrouwen. 58 procent van hen bevestigde dat een witte onderbroek duidelijk hun favoriet is.

Die alledaagse onderbroeken worden verder aangevuld met 14 slipjes voor speciale gelegenheden. 56 procent van de vrouwen bekende namelijk een aparte kast te hebben voor het alledaagse comfort en voor 'spannende' dagen.

"Er zijn heel wat factoren die gezorgd hebben voor de verdrievoudiging van het aantal slipjes", meent Susan Fermor van ondergoedfabrikant Dr. Beckmann, die de enquête uitvoerde. "Velen schrijven het toe aan het begin van een nieuw tijdperk van vrouwelijke vrijheid."

"In 1999 zou bijna geen enkele vrouw bekend hebben dat ze een erotisch boek las, maar nu lopen ze te pronken met hun exemplaar van 'Fifty Shades of Grey", aldus Fermor. Dat boek gaf recent al een boost aan de verkoop in Amerikaanse en Britse boekenwinkels en seksshops, en wordt ook bij ons steeds populairder.

Bovendien lijken nu ook lingeriewinkels mee te profiteren van het 'Fifty Shades'-effect. Zo bekende 61 procent van de ondervraagde vrouwen dat ze door het boek op zoek gingen naar slipjes voor 'speciale gelegenheden'. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop op nieuw medicijn tegen tuberculose

Hoop op nieuw medicijn tegen tuberculose


http://oi47.tinypic.com/vpceie.jpg


 Ieder jaar krijgen 9 miljoen mensen wereldwijd tuberculose, waarvan er 1,5 miljoen sterven. Een nieuw medicijn heeft in een eerste proef hoopvolle resultaten opgeleverd bij de behandeling van deze infectieziekte. Hoewel het middel slechts op kleine schaal getest werd, is het KNCV Tuberculosefonds in Nederland heel erg te spreken over de resultaten.

"Het is voor het eerst sinds begin jaren '60 dat er een nieuw medicijn op de markt is voor de bestrijding van met name multiresistente tuberculose", stelt directeur Peter Gondrie. De onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd op de internationale aidsconferentie in Washington. "De reden dat het daar gepresenteerd is, is omdat de nieuwe behandelmethode ook gebruikt kan worden bij mensen die hiv-besmet zijn. Momenteel bijten deze twee behandelingen elkaar. Een op de vier hiv-patiënten sterft aan tuberculose", klinkt het.

De nieuwe behandeling is een combinatie van drie verschillende medicijnen bestaande uit een antibioticum, een al bestaand medicijn en een heel nieuw medicijn. Bij alle proefpersonen die deze combinatie hadden gebruikt, was binnen twee weken 99 procent van de bacteriën gedood. "Hoewel het maar om vijftien proefpersonen ging, is dat een heel hoopvol eerste signaal", aldus Gondrie.

Volgend jaar worden de resultaten van een uitgebreider onderzoek gepresenteerd en - mocht dat ook allemaal goed verlopen - dan komt het medicijn in 2015 op de markt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traveling Wilburys - End Of The Line

Traveling Wilburys - End Of The Line

Klik op de foto om ze te beluisteren


De Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van voormalig Beatle George Harrison. Naast Harrison bestond de supergroep uit Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De 'Wilburys' brachten twee cd's uit maar traden nooit op en gaven nauwelijks interviews.

De samenwerking ontstond toen Harrison zijn vrienden Lynne en Orbison uitnodigde om mee te werken aan de B-kant voor zijn single This is Love. Het was de bedoeling om het nummer op te nemen op een oude achtsporenrecorder van Dylan. Petty kwam in beeld omdat Harrison zijn gitaar bij hem had laten liggen. Platenmaatschappij Warner realiseerde zich dat het door de vijf opgenomen nummer Handle With Care te goed was om slechts als B-kantje te dienen en vroeg de gelegenheidsformatie om een album te maken. Harrison zou de band later in interviews een 'happy accident' noemen.

Het album Traveling Wilburys Vol. 1 werd in mei 1988 opgenomen in de studio van Dave Stewart in Hollywood. De nummers zijn grotendeels samen gecomponeerd en geschreven. Voor de opnames werden slechts tien dagen uitgetrokken omdat Dylan op het punt stond op tournee te gaan. Het album en de single Handle With Care kwamen uit in oktober 1988 en werden een wereldwijd succes. De groep presenteerde zich als zogenaamde familiegroep van halfbroers, zonen van de fictieve persoon Charles Truscott Wilbury sr. De samenwerking kwam echter nogal abrupt tot een eind toen Lefty Wilbury, oftewel Orbison, op 6 december 1988 aan een hartaanval overleed. In de videoclip van de tweede single van het album, End Of The Line, werd Orbison geëerd door tijdens het door hem gezongen gedeelte zijn gitaar in een schommelstoel in beeld te brengen, gevolgd door een foto van Orbison.

Eind 1989 was er speculatie dat Del Shannon als opvolger van Orbison toe zou treden tot de Traveling Wilburys. Hij werkte op dat moment met Jeff Lynne aan een comeback-album. De zelfmoord van Shannon in februari 1990 maakte echter een einde aan de geruchten. In juni 1990 werd de single Nobody's Child uitgebracht, als onderdeel van een liefdadigheidsproject voor Roemeense weeskinderen. In oktober van dat jaar volgde een tweede album, Traveling Wilburys Vol. 3. Het album is ruiger maar ook minder succesvol dan het eerste.

In 2007 verscheen een compilatie van de gelegenheidsband, bestaande uit de twee uitgebrachte cd's en een dvd met een documentaire over de totstandkoming van het eerste album en enkele videoclips.» Reageer (0)
24-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neville Brothers - Tell it like it is

Neville Brothers - Tell it like it is

Klik op de foto om hun te beluisteren


The Neville Brothers is een R&B-groep die gospel, soul, funk en pop speelt. De groep werd opgericht in 1977 in New Orleans

Voordat The Neville Brothers werd opgericht hadden de broers al een carrière achter de rug. Art richtte de band The Hawketts tijdens zijn highschool-periode op. The Hawketts hadden een grote hit met "Mardi Gras Mambo" in 1954. Daarna richtte Art de band The Meters op, samen met George Porter Jr., Joseph (Zigaboo) Modeliste en Leo Nocentelli. In 1975 werd Cyril Neville gevraagd om mee te gaan spelen. In 1966 had Aaron een solo-hit met "Tell It Like It Is", dat in de jaren 80 weer werd uitgebracht, met groot succes, en toerde Aaron samen met de band van Art door de Verenigde Staten.

Charles begon op zijn twaalfde saxofoon te spelen in een schoolband genaamd 'Turquoise while teenagers'. Ook speelde hij mee met The Hawketts. Toen hij vijftien was verliet hij school en ging Charles toeren met Gene Franklin & the Houserockers. Dit was een soort reizende variétéshow. Toen de toer klaar was kwam Charles terug naar New Orleans en speelde daar in een lokaal bekend café: de Dew Drop Inn. Van 1956 tot 1958 was Charles bij de marine en speelde hij in een lokaal bandje in Memphis, Tennessee. In Memphis kwam hij B.B. King tegen en ze werden goede vrienden. Charles verliet de marine en ging weer terug naar New Orleans waar hij naar de universiteit ging. Maar hij miste de muziekindustrie en ging weer toeren. Tijdens deze periode raakte hij verslaafd aan heroïne en kwam een paar keer in de gevangenis terecht. Daarna ging hij naar New York City en speelde samen met onder anderen Johnny Taylor, Clarence Carter en O.V. Wright.

De oom van de broers - George Landry - vroeg de broers in 1976 om mee te werken aan zijn album "The Wild Tchoupitoulas" en dat deden ze.


De broers wisten dat hun ouders graag wilden dat ze samen gingen werken. Doordat ze het album samen met hun oom hadden opgenomen, richtten ze in 1977 een eigen groep op onder de naam The Neville Brothers. Voor iedereen werd de droom eindelijk waarheid, met Art op piano, Charles op de saxofoon, Cyril op de conga's en Aaron als zanger. Ze kregen een contract bij Capitol, maar die vroegen zich af of de muziek die de broers maakten wel aan zou slaan bij het grote publiek. De muziek was namelijk typisch Nevilles en niet in een hokje te plaatsen, zoals men zei. Capitol wist niet hoe ze de muziek moesten verkopen. De eerste plaat, "The Neville Brothers", werd geen hit en het contract werd ontbonden. De broers hadden drie jaar lang geen contract. Producer Joel Dorn nam contact op met vele platenmaatschappijen, maar niemand wilde de broers contracteren. De broers bleven ondanks de problemen wel toeren. Tijdens één van de concerten kwam Bette Midler en zij vond de broers geweldig. Ze kregen een contract bij A&M en maakten "Fiyo On the Bayou" in 1981. Dit album bevatte veel invloeden van The Meters. In het achtergrondkoor zaten Cissy Houston en haar jongste dochter. Het album werd slecht verkocht.

Wederom werd er geen energie in de groep meer gestoken door een platenmaatschappij. Pas in 1981 durfde A&M het weer aan om een album met de broers te maken: "Yellow Moon", geproduceerd door Daniel Lanois. Het album werd een wereldhit, mede doordat de broers de liedjes zelf mochten schrijven (zeven van de twaalf liedjes zijn door de Neville-broers geschreven).

Daarna maakten ze vooral live-albums en toerden ze als The Neville Brothers. Ze maakten ook studio-albums, maar die overtroffen "Yellow Moon" niet. Toen Art ziek werd, eind jaren negentig, gingen de andere broers hun eigen projecten doen, tot hun comeback in 2004. Ze kregen een contract bij Back Porch Records en maakten het album "Walkin' In The Shadow Of Life". Heden ten dage toeren ze over de hele wereld met groot succes. Ivan Neville speelt sinds de laatste jaren mee met de groep.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest sexy leeftijd van vrouwen

De meest sexy leeftijd van vrouwen


http://oi46.tinypic.com/1gsy8h.jpg


De vrouwelijke schoonheid mag dan officieel op hun 23ste pieken, dat is niet wanneer ze zichzelf het meest sexy voelen. Dat komt op de leeftijd van 28: net oud genoeg om zich minder aan te trekken van wat anderen denken en zichzelf te zijn, zonder de grote, boze 30 al te zien naderen. De piek in zelfvertrouwen komt iets later: op hun 32ste.

Vrouwen zijn het meest trots op hun ogen (23 procent), hun borsten (20 procent) en in mindere mate op wat ze intellectueel aankunnen: slechts 13 procent is trots op hun brein. De belangrijkste doorn in het oog was: de benen. Ruim vier op tien zou deze langer en slanker maken, als ze zouden kunnen.

De helft van de 2.000 ondervraagde Britse vrouwen was trots op hun figuur en driekwart zou niets veranderen aan hun lichaamstype.

Dat zijn opmerkelijke cijfers, want uit andere onderzoeken blijkt dat vrouwen eerder ongelukkig zijn met hun lichaam. De groep ondervraagde vrouwen speelt dus duidelijk een rol: Noord-Ierse vrouwen zijn bijvoorbeeld helemaal niet tevreden met hun lichaam, daar zou 80 procent haar lichaam anders willen hebben.

Zelfvertrouwen is moeilijker op te bouwen dan vertrouwen in het eigenlijk lichaam: de helft van de vrouw wenst dat ze zich minder zorgen zou maken over haar leven.

Waardoor voelt ze zich zekerder? Weten waar haar leven naartoe gaat (60 procent) en een partner hebben en je natuurlijke gewicht ontdekken (elk 52 procent). Redenen om het zelfvertrouwen te verliezen zijn niet onlogisch je werk verliezen en gedumpt worden. Gelukkig kunnen ze terecht bij hun vier goede vriendinnen.

Wat is het leukst aan vrouw-zijn? Je kunnen opkleden, hakken dragen en make-up, zo vonden de vrouwen. Zelf kijken ze op naar Kate Middleton (19 procent), Marilyn Monroe (15 procent) en Florence Nightingale (17 procent). (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier wordt dit najaar weer duurder door natte zomer

Bier wordt dit najaar weer duurder door natte zomer


http://oi46.tinypic.com/6ghlpe.jpg


Bier wordt dit najaar wellicht weer duurder. Oorzaak is de grote hoeveelheid neerslag van de laatste weken. Dat zorgt voor minder brouwgerst, die bovendien van lagere kwaliteit is. Dat staat vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

"De gerst was te nat om te oogsten", zegt landbouwexpert Luc Busschaert. "De droogkosten lopen dan hoog op". Volgens de landbouwexpert kan een prijsstijging al vanaf september voelbaar zijn, wanneer de gerst van de vorige oogst is opgebruikt.

Volgens zijn berekeningen zou bier zo'n 4 procent duurder worden. Of de brouwers die stijging meteen doorrekenen, is afwachten. Ook in april steeg de bierprijs al met zo'n 6 procent. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinderimg225/3366/nu3pz6.jpgIk ben een vlinder, fragiel en teer,
dus fladder ik wat heen en weer,
in een wereld vol met onbegrip,
fladder ik, en fladder ik.

Bij het ruiken van zoeten geuren,
het zien van zoveel mooie kleuren,
het proeven van een bittere pil,
fladder ik, waar ik niet wil.

Het leven is zo kort op aarde,
de liefde is mij alles waard,
was ik maar een nachtvlinder geweest,
dan stortte ik mij in het aardse feest.

Ik fladder snel, want ik heb haast,
behoedzaam ga ik van plaats naar plaats,
ik heb weinig tijd, kort is de nacht,
een vlinder die u de liefde bracht.

Ik ben een vlinder, fragiel en teer,
dus fladder ik wat heen en weer,
in een wereld met een warm onthaal,
en een glimlach voor ons allemaal.» Reageer (0)
21-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé films die babynamen massaal inspireerden

Dé films die babynamen massaal inspireerden


http://oi45.tinypic.com/bj5ulk.jpg


Babynamen komen doorgaans niet uit het niets. Bewust of onbewust pik je ergens iets op dat je bevalt en soms brengt de oorsprong van de naam je terug naar iets zeer specifieks. Denk maar aan de filmwereld die vooral in Amerika voor echte rages zorgt. Zo vonden we een lijst met films die als grootste inspiratiebronnen voor Amerikaanse babynamen worden gezien. Wie weet is de naam van jouw kleine spruit hier ook wel uit ontsproten.

Zo goed als elke film zal ongetwijfeld wel ergens iemand inspireren, maar de films die hier volgen zouden voor een grote invloed hebben gezorgd. Als echte babynaammachines hebben ze één specifieke naam een boost gegeven of voor een ware 'naamtrend' gezorgd.

1. Twilight
Sinds de start in 1995 hebben de befaamde Twilight-boeken van Meyer namen als Edward, Jacob en heel wat varianten op Bella onder de aandacht gebracht. De echte rage is echter pas begonnen toen de verfilmingen op het grote scherm verschenen. In Amerika staat Jacob momenteel op nummer 1, terwijl Edward het moet doen met de 148ste plaats. Bella, een naam die in de jaren '90 nog zo goed als ongehoord was, staat nu op nummer 32 voor de meisjes, terwijl Isabella vorig jarig nog op 2 stond.

2. Splash
Toen een zeemeermin (actrice Daryl Hannah) in 1984 door New york City begon te paraderen, moest Tom Hanks de dame van een verstaanbare naam voorzien: Amy, Kelly, Debbie ... Madison! "I Like that name", klonkt het, en ze was duidelijk niet alleen. In de jaren '80, maar zeker in de jaren '90 werd Madison een ontzettend populaire naam met een piek in 2004.

3. Titanic
Toen Titanic in 1997 verscheen, zaten vintage namen als Daisy al in de lift. Toch gaf de film een extra boost aan Rose en Jack. Terwijl het vroeger de gewoonte was om je zoon John te noemen, met als bijnaam Jack, werd de nickname plots de nieuwe rage met een hoogtepunt in 2006.

4. Peter Pan
Hoewel er ontelbaar veel adaptaties werden gemaakt op het boek van J. M. Barrie, is de Disneyfilm uit 1953 zonder twijfel de bekendste. In de jaren '50 was Peter dan ook ontzettend populair. Daarnaast zat Wendy eveneens in de lift met een 48ste plaats in de jaren '60.

5. My Fair Lady
Even terug in de tijd. In 1912 verscheen het toneelstuk 'Pygmalion' van George Bernard Shaw, waarin vrouwelijk hoofdpersonage Eliza heel wat ouders in spe inspireerde. Al snel werd de naam echter overschaduwd door Elizabeth, een naam die ook vandaag nog steeds ontzettend geliefd is. Eliza kreeg echter een ware revival toen Audrey Hepburn in 1964 mocht pronken in 'My Fair Lady', een verhaal dat zijn oorsprong haalt uit 'Pygmalion'.

6. Breakfast at Tiffany's
Nog meer Audrey Hepburn met Breaktfast at Tiffany's uit 1961. Het zal u niet verbazen dat de populariteit van Tiffany in de lucht schoot in de jaren '60. De piek zou echter pas voor 1980 zijn, toen stond de naam op nummer 11. Ook Holly werd geliefd en klom van plaats 182 in de jaren '50 naar 58 in de jaren '70.

7. The Incredibles
Recenter zorgde deze animantiefilm van Pixar uit 2004 ook voor heel wat babynamen. Zo stond de vintagenaam Violet vorig jaar op nummer 101, terwijl Dash de voorbije 10 jaar ook heel wat aan populariteit won.

8. The Wizard of Oz
Dorothy was al geliefd toen de klassieker in 1939 verscheen, maar de film gaf de naam alleen maar meer vuur. Ook actrice Judy Garland zorgde voor een trend toen ze haar eigen dochtertje Liza noemde.

9. Roots
De miniserie Roots die in 1977 niet meer dan 9 avonden op de Amerikaanse beeldschermen te zien was, sloeg in als een bom. Namen als Kunta en Kizzy vielen extreem in de smaak en ook acteur LeVar Burton wist heel wat ouders te inspireren.

10. West Side Story
Zowel de film als de soundtrack kenden een ongeziene populariteit in 1961 en zorgden ervoor dat namen als Anthony, Anita en Maria een echte boost kregen in de babynaamcharts. Ook actrices Natalie Wood en Rita Moreno zagen hun eigen voornaam in de smaak vallen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2040 drie keer zoveel vijftigplussers met hiv

In 2040 drie keer zoveel vijftigplussers met hiv


http://oi50.tinypic.com/2cn7ajk.jpg


Mensen die besmet zijn met hiv worden steeds ouder. In Afrika verdrievoudigt het aantal hiv-patiënten die ouder zijn dan vijftig jaar tussen nu en 2040. Bij voortzetting van de huidige omstandigheden zal het aantal 50-pluspatiënten stijgen van 3 miljoen in 2011 naar 9 miljoen in 2040. Dat concluderen onderzoekers van onder meer het Erasmus MC in het wetenschappelijke tijdschrift AIDS.

"Eigenlijk hebben we goed en slecht nieuws", zegt onderzoeker Jan Hontelez van de afdeling Maatschappelijke Gezondheid van het Erasmus MC in Rotterdam. "Hiv is niet langer altijd dodelijk, maar een chronische ziekte geworden. Door medicijnen leven besmette mensen langer en zijn ze minder besmettelijk", luidt het goede nieuws. "Maar de verwachte vergrijzing van mensen met hiv legt een groter beslag op de zorgvoorzieningen", zo omschrijft Hontelez het slechte nieuws.

Van de 34 miljoen mensen die wereldwijd met hiv geïnfecteerd zijn, wonen er 23 miljoen in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. In 2040 zal 28 procent van de besmette mensen ouder zijn dan vijftig jaar, nu is dat 13 procent. "In landen waar de medicijnen het eerste beschikbaar kwamen, verwachten wij ook de grootste vergrijzing van de epidemie. In bijvoorbeeld Kenia en Tanzania zal in 2040 rond de helft van de patiënten ouder zijn dan vijftig jaar", aldus de onderzoeker.

Door die vergrijzing verwachten de onderzoekers dat meer patiënten last gaan krijgen van ouderdomsaandoeningen zoals diabetes, kanker en hart- en vaatziekten. Hiv-patiënten zijn daar sowieso ontvankelijker voor als gevolg van de behandeling.

Vanaf morgen wordt in Washington voor de negentiende keer de International AIDS Conference gehouden. "Een van de belangrijkste onderwerpen op de agenda is welke behandelingen infectie kunnen voorkomen", aldus Hontelez.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amanda Marshall - Believe in you

Amanda Marshall - Believe in you

Klik op de foto om haar te beluisteren


Amanda Marshall (Toronto (Ontario), 29 augustus 1972 is een Canadese zangeres.

Amanda Marshall haar vader is Canadees en haar moeder komt uit Trinidad. Marshall studeerde muziek aan de Toronto Conservatory Of Music. Terwijl ze optrad in de Queen Street West bar in haar tienerjaren, ontmoette ze gitarist Jeff Healey, die onder de indruk was van haar krachtige stem en haar mee nam op tournee. Er werd haar een platencontract aangeboden door Columbia Records in 1991, maar ze koos er voor een paar jaar te wachten. In 1994 tekende Marshall een contract bij Sony Records, en bracht in 1996 haar titelloze debuutalbum (Amanda Marshall) uit. Het album werd een grote hit in Canada ( 8 maal Platina), met zes Top 40 hits in Canada -- Let It Rain, Beautiful goodbye, Dark Horse, Fall From Grace, Sitting On Top Of The World en Birmingham.

Ter ondersteuning van het album ging Marshall op tournee met John Mellencamp. Ook verschenen haar nummers op de soundtracks van “My Best Friend's Wedding” en “Tin Cup”. Ondertussen was haar eigen album goud geworden in Nederland, Duitsland, Noorwegen en Australië. In de VS verkocht de cd 300.000 exemplaren maar de grote doorbraak bleef daar uit. In Canada werd de status van acht keer platina bereikt. Na de tournee ging Amanda terug naar de studio waar ze ruim de tijd nam voor haar tweede album Tuesday's Child dat half mei 1999 verscheen. Vervolgens deed Amanda een groots opgezette tournee, die haar langs twintig plekken in Canada en vijfentwintig Europese steden voerde. Met singles Believe In You, Love Lift Me en Shades Of Gray scoorde Marshall opnieuw succesvolle hits in de Canadese hitlijsten.

Hierna legde de zangeres zich toe aan de realisatie van haar derde plaat, die in 2001 verscheen onder de titel Everybody's Got A Story. Op dit album veranderde haar stijl enigszins door een invloed van lichte R&B. Met de singles Everbody's Got A Story en Sunday Morning After scoorde ze hoog in Canada. Daarbuiten begon men te vergeten wie Amanda Marshall is. In feite is het succes van de zangeres buiten Canada erg kortstondig gebleken. In Canada groeide ze daarentegen uit tot een best-seller. In 2003 verscheen een verzamelalbum, getiteld Intermission: The Greatest Hits. Kort na de release van dit project verbrak Marshall de samenwerking met Sony Music, die haar al die tijd onderdak had geboden. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw muzikaal project en is ze tevens op zoek naar een geschikt label om dit werk bij uit te brengen.» Reageer (0)
20-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genezing aids niet onmogelijk

"Genezing aids niet onmogelijk"


http://oi48.tinypic.com/1eb9lz.jpg


Genezing van de ziekte aids is niet ondenkbaar in de toekomst. Dat zei viroloog Françoise Barré-Sinoussi vandaag. Zij kreeg in 2008 de Nobelprijs voor Geneeskunde voor haar bijdrage aan onderzoek naar hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Ze durfde geen jaar te noemen.

Er zijn aanwijzingen dat artsen beter worden in het bestrijden van hiv. Zo lijkt het erop dat een patiënte uit Berlijn genas van aids door een beenmergtransplantatie. Ook krijgt 0,3 procent van de aidspatiënten geen ziekteverschijnselen, ondanks besmetting met hiv.

De belangrijkste hindernissen voor genezing van aids zijn niet wetenschappelijk, maar politiek, economisch en sociaal, zei Barré-Sinoussi. In arme gebieden hebben patiënten bijvoorbeeld geen geld voor dure medicijnen. Ook komen mensen die zijn besmet met hiv vaak in een kwaad daglicht te staan, wat hun behandeling bemoeilijkt.

Wereldwijd zijn ruim 34 miljoen mensen besmet met hiv, meer dan ooit. Dat blijkt uit cijfers van de VN-organisatie die aids bestrijdt. Zondag begint in Washington de 19e internationale aidsconferentie. (br.hln)» Reageer (0)
19-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je subtiel zegt: Man, je stinkt

Hoe je subtiel zegt: "Man, je stinkt"


http://oi49.tinypic.com/2nvkog.jpg


Een vreselijke lijfgeur aankaarten zonder grof of kwetsend over te komen? Het kan. Je hoeft niet meer te doen dan een anonieme 'Deodorgram' te sturen naar de 'stinker' van dienst.

Wanneer iemand waar je veel om geeft of veel mee in contact komt een onuitstaanbare lijfgeur heeft, is het niet altijd even gemakkelijk om dit subtiel en beleefd aan te kaarten. Toegegeven, je kan gewoon kort door de bocht gaan en zeggen: "Sorry vriend, nog nooit van deo gehoord?". Maar meestal blijft deze uitspraak slechts een stille gedachte.

Om dit probleem te verhelpen, kwam het bedrijf 'G.B Proudfoot's' met een grappige oplossing op de markt: de Deodorgram. Zo kan je anoniem de deo met de ludieke naam 'For Pits Sake' opsturen naar de persoon die jouw reukorgaan terroristeert.

Ze voorzien zelfs enkele standaard boodschappen die je in je 'Deodorgram' kan verwerken. Hoewel geslaagder in het Engels, gaan we ze toch eventjes meegeven. "Je was altijd al een kleine, schattige stinker ... nu kan je gewoon klein en schattig zijn" of "Het is niet nodig erom te zweten, maar als je dat toch doet, probeer dan eens deze natuurlijke, effectieve deodorant". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Matisse na tien jaar teruggevonden in Miami

Gestolen Matisse na tien jaar teruggevonden in Miami


http://oi47.tinypic.com/e0iskw.jpg


De FBI heeft in Miami een schilderij van Henri Matisse teruggevonden dat tien jaar geleden gestolen was uit Venezuela. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender Channel 10. De Amerikaanse federale agenten hadden zich uitgegeven voor kopers die 1,5 miljoen dollar veil hadden voor het werk uit 1925.

Het doek in kwestie - 'Odalisque met rode broek' - stelt een vrouw voor met naakt bovenlichaam, liggend op een bed. Het maakte deel uit van de collectie van het Museum voor hedendaagse Kunst Sofia Imber in Caracas. De waarde wordt geschat op zo'n 3 miljoen dollar.

In 2003 ontdekte de directie van het museum dat er een vervalsing aan de muur hing. Wanneer het origineel was weggenomen, kon de museumleiding echter niet zeggen. Sindsdien was de politie van onder meer Venezuela, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op zoek naar het schilderij. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen van 40 fantastische seks hebben... maar niet met hun man

Waarom vrouwen van 40 fantastische seks hebben... maar niet met hun man


http://oi48.tinypic.com/350w4g8.jpg


Het tijdperk dat ontrouw iets wat dat mannen deden en vrouwen overkwam, ligt achter ons. Een onderzoek van de universiteit van Indiana toont dat bijna net zoveel vrouwen (19 procent) vreemdgaan als mannen (23 procent). Twee belangrijke verschillen: de gemiddelde leeftijd (45 versus 55) en de reden.

In de studie bleek dat de kans om vreemd te gaan groter was bij mannen die gemakkelijk seksueel opgewonden geraken. Voor vrouwen speelde iets anders een rol: ontevredenheid met de relatie of een seksuele mismatch tussen haar en haar partner. Beide hadden meer kans om vreemd te gaan als ze naar seks grijpen als oplossing in depressieve of euforische gemoedstoestand.

Vrouwen gaan iets vaker vreemd dan mannen als ze zich seksueel geremd voelen. Dat klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet: de nieuwe partner kent de problemen niet, waardoor het gemakkelijker is om deze te overwinnen.

Maar dat is enkel voor de redenen die de studie testte. Er zijn veel andere redenen waarom vrouwen in hun veertiger jaren de stap maken naar een affaire, ondanks het feit dat die generatie gezinnen heeft uit elkaar zien vallen doordat papa iets begon met de secretaresse en mama zowat bankroet, zonder inkomen, huis en kinderen achterbleef. 10 redenen op een rijtje waarom vrouwen van 40 geweldige seks hebben... maar niet met hun man.

 1)    Zelfvertrouwen
Het juk van het schoonheidsideaal is afgeworpen: ze weet dat het nooit meer wordt zoals vroeger, en daar wordt in toenemende mate 'foert' aan gezegd. Ze is wie ze is, en dat zelfvertrouwen straalt ze ook uit. Op professioneel gebied is ze onderhand doorgegroeid, en je komt al eens in contact met interessante, succesvolle, aantrekkelijke mannen die dat zelfvertrouwen ook aantrekkelijk vinden.

2)    Gedaan met bemoederen
Op een (weliswaar groeiende) minderheid niet te na gesproken, zijn de meeste vrouwen op hun 40ste uit de luiers, borstvoedingsbeha's en zwangerschapskilo's. De kinderen spelen zelfstandig, willen op kamp of kunnen al eens alleen thuis blijven, waardoor vrouwen hun moederidentiteit durven loslaten en weer zichzelf willen zijn. Ze willen weer uitgaan, zich amuseren - met hun partner, vriendinnen... of iemand anders.

3)    Hormonen
Aaaah, die hormonen. De menopauze sluipt dichterbij, met minder zorghormonen (oestrogenen, oxytocine) en meer testosteron (en dus seksuele lust) tot gevolg. Ze gaan zich minder geneigd voelen zich weg te cijferen, het moment om voor zichzelf te zorgen en aan zichzelf te denken in aangebroken.

4)    Saaie seks
De vlam is uit de pan, de seks is voorspelbaar geworden of zoals Christian Grey zegt: 'gewone vanilleseks' is saai, het is de 'hete chocoladebrownieseks' die voor vuurwerk zorgt. Seks met een verboden persoon is opwindend en schiet haar dopamineniveau door het dak, vergelijkbaar met een drugseffect.

5)    Verwaarlozing of onderwaardering
Vrouwen hebben zich een decennium weggecijferd, als moeder voor de kinderen, als vrouw voor zijn carrière. Het resultaat is niet altijd netjes: ze is niet meer dan degene die de was en boodschappen doet voor hem... waarop het potje overkookt, en ze elders waardering, begeerte, lust of aandacht zoekt (en vindt).


6)    Bevestiging
Ze wil gewoon weten of ze 'het' nog heeft of kan... als manlief niet bereid is het hof te maken, en er komt iemand langs die het wel doet... wie is ze dan om te weerstaan?

7)    Wraak
    Hij gaat al jaren vreemd, heeft zijn job verloren, met het gezinsspaarpotje verkeerd gegokt of betrapt op een leugen... de pijn, het verdriet en het verraad kunnen ook aanzetten tot ontrouw, om de zaken gelijk te trekken.

8)    Geldzorgen
Het lijkt geen slimme zet om een scheiding te riskeren in financieel moeilijke tijden, maar een affaire is dan op een ontsnapping en beloning na jaren hard werken en kinderen opvoeden zonder dat de inspanning beloond wordt.

9)    Stoute meid
Na jaren alle sociale en maatschappelijke regels volgen, wil ze uitbreken. Het is nu of nooit, en nu is ze nog fit genoeg. En als ze niet door de crisis getroffen is, ook kapitaalkrachtig genoeg voor die borstlift, liposuctie en personal trainer. Wie zei ook weer dat je er niet sexy kon uitzien na het baren van kinderen?

10)    De gemakkelijke weg
Een scheiding is zo lastig: je moet de problemen aankaarten, de kinderen teleurstellen, advocaten betalen, de cd-collectie delen. Een affaire is voor sommigen de manier om alles te vinden wat ze zoeken (lust, liefde, spanning) zonder te verliezen wat ze hebben (kinderen, huis). (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De juiste outfit kan je tot 15 jaar verjongen

De juiste outfit kan je tot 15 jaar verjongen


http://oi47.tinypic.com/21al3qu.jpg
 

Door de juiste kleding kun je tot acht jaar jonger lijken dan je werkelijke leeftijd. Onflatterende stukken daarentegen kunnen je met zeven jaar verouderen, dat blijkt uit een visuele test bij 2.400 Britten.

De deelnemers aan het onderzoek moesten de leeftijd schatten van een 55-jarig model dat in verschillende outfits poseerde. Ze had steeds hetzelfde kapsel en make-up op, ook de belichting en de houding waren gelijkaardig. Wanneer het proefkonijn kleding droeg die goed paste en uitgekozen werd door een styliste, schatten ze de dame jonger in dan wanneer ze haar eigen kleding droeg. Drie kwart van de deelnemers beoordeelden een vrouw in skinnyjeans 8 jaar jonger, wanneer dezelfde dame een losse t-shirt droeg over een brede broek werd ze 7 jaar ouder geschat.

Door zorgvuldig de juiste kledingstukken te kiezen, kun je dus heel wat jonger lijken. Styliste Caryn Franklin geeft enkele tips om je jonger te kleden:

1. Draag altijd een passende beha zodat je kleren zich mooi rond je rondingen kunnen vormen. De meeste vrouwen hebben een strakkere omtrek en een vollere cup nodig dan wat ze doorgaans dragen om er jonger uit te zien. Zelfs het strakker maken van je behabandjes kan een groot verschil maken.

2. Accentueer je troeven door een gebied te kiezen waarop je je focust: dit kan ofwel je decolleté zijn ofwel je benen. Kies vervolgens kledingstukken die de aandacht naar deze zone trekken.

3. Vermijd afgewassen kledij of bleke kleuren, maar val op met felle kleuren. Je outfit hoeft geen kleurboek te worden, maar een kleurrijk sjaaltje over een neutrale jas kan al wonderen verrichten.

4. Kies klassieke stukken met een mooie, strakke snit voor een jeugdige uitstraling. Verticale lijnen zorgen voor een gestroomlijnd effect en maken je slanker.

5. Voeg een trendy accent toe door middel van accessoires. Handtassen, schoenen en riemen zijn een goede manier om je outfit een hippe update te geven zonder dat je elk seizoen nieuwe kleding moet kopen. (br.hln)» Reageer (0)
18-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ideale vrouw heeft benen van Cameron Diaz en kont van Kim K.

De ideale vrouw heeft benen van Cameron Diaz en kont van Kim K.


http://oi48.tinypic.com/mu73bn.jpg
De ideale vrouw heeft de benen van Cameron Diaz, de kont van Kim Kardashian, De buik van Gisele Bundchen en de borsten van Jessica Simpson.


80 procent van de Britten is ongelukkig door hun uiterlijk en lichaam. Heel wat dames benijden daarom sterren om hun figuur en dromen van de benen Cameron Diaz en de kont van realityster Kim Kardashian.

Zeven op de tien vrouwen hebben zoveel stress door hun uiterlijk dat ze zich drie keer per dag zorgen maken over hun gewicht, 61 procent van de mannen denken even vaak aan hun lichaam. De ideale vrouw heeft de benen van actrice Cameron Diaz, de kont van realityster Kim Kardashian, de buik van topmodel Gisele Bundchen en de borsten van zangeres Jessica Simspon. Mannen willen de athletische benen van voetballer David Beckham, de kont van acteur Channing Tatum, de buikspieren van Mark Wahlberg en Matthew McConaughey.

Zowel heren als dames maken zich het meeste zorgen om hun buik, ongeveer drie kwart vindt dat ze hier 1 kg overtollig vet dragen. Bij dames zijn de tweede grootste zorg hun benen, gevolgd door de kont, armen en heupen. Acht op de tien zeggen dat hun leven aanzienlijk zou verbeteren moesten ze zich gelukkig over hun lichaam voelen, een derde zegt dat dit hun libido een boost zou geven. Mannen tobben over hun armen, gevolgd door schouders, benen en kont.

57 procent van de Britten vindt het moeilijk om op vakantie te sporten en 40 procent heeft het na deze rustperiode moeilijk om opnieuw beginnen met hun sportieve routine. Toch zijn er heel wat oefeningen die je kan doen in je hotelkamer zonder specifiek materiaal mee te sleuren, denk maar aan sit-ups, squats en armspieroefeningen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis justitie kost steeds meer

Gratis justitie kost steeds meer


http://oi46.tinypic.com/2cglm6b.jpg


De uitgaven voor de kosteloze rechtspleging zijn op vier jaar tijd bijna verviervoudigd, van 2,3 miljoen euro in 2007 tot 8,3 miljoen in 2010. Bovendien slaagt de FOD Financiën er nauwelijks in om die gemaakte kosten terug te vorderen. Tussen 2007 en 2010 werd amper 12,5 procent terugbetaald. Dat staat vandaag in de krant De Standaard op basis van cijfers van de FOD Financiën.

Wie een rechtszaak wil beginnen of zich moet verdedigen, maar niet voldoende financiële middelen heeft, kan bij de rechtbank kosteloze rechtspleging aanvragen. Griffiekosten, rolrecht, kosten voor een dagvaarding of deurwaarder worden dan door de Justitie voorgeschoten.

Verbetert de financiële situatie van de betrokkene nadien, dan kan een en ander worden teruggevorderd. Bijvoorbeeld in geval van een scheiding, wanneer iemand pas middelen van bestaan heeft wanneer het huis verdeeld is. Maar dat terugvorderen gebeurt blijkbaar heel weinig.

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) vermoedt dat de financiële toestand van de schuldenaar vaak toch onvoldoende wijzigt. Toch hoopt hij op een betere inning door de modernisering van het informaticasysteem bij Financiën, die sinds enkele jaren bezig is. Open Vld-Kamerlid Sabine Lahaye-Batheu, die de cijfers opvroeg, vermoedt echter dat ook de samenwerking tussen Financiën en Justitie beter kan. (br.hln)» Reageer (0)
17-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Klik op de foto om hun te beluisteren


Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren 60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A whiter shade of pale  en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker  en tekstschrijver Keith

De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker  en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone  en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is maagoperatie wel de oplossing: 1 op 3 terug naar oude gewicht

Is maagoperatie wel de oplossing: 1 op 3 terug naar oude gewicht

http://oi45.tinypic.com/34t77so.jpg


Wie snel van extreem overgewicht af wil, neemt de toevlucht tot operaties: maagverkleiningen, maagperforaties of maagbanden. Het lijkt wel een wondermiddel: in enkele maanden tijd zijn alle overtollige kilo's kwijt. De operaties leggen een zware druk op de ziekteverzekering, maar anderzijds: mensen met overgewicht hebben meer kwaaltjes (diabetes, hartziekten) en zijn minder fit, dus dat kost ook. Tot blijkt dat de operaties voor een significante minderheid hun doel missen: 1 op 3 wordt weer dik na de operatie, nog eens een derde verdikt gewoon een beetje.

Het doel van de vermageringsoperaties is dat de patiënt die er niet in slaagt minder te eten of blijvend af te vallen, toch de gevaarlijke kilo's, vetlagen en daarbij horende ziektes zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes kwijtgeraakt. Vlak na de operatie is dat ook bij iedereen het geval, niet in het minst omdat ze er niet in slagen veel of ook maar iets te eten.

Bijkomen & nieuwe operatie
Enige tijd na de operatie ziet de situatie er enigszins anders uit. Een Braziliaanse studie toonde aan dat 63 procent gewicht bijkomt binnen de twee jaar na de operatie. Een Duitse studie had nog zorgwekkender cijfers: 30 procent komt het verloren gewicht weer bij tussen 18 en 36 maanden na de operatie.

Dat is het resultaat van de 'quick fix' die zo'n operatie biedt: geen inspanning, geen verandering, niet in eet- noch in levensgewoonten. Dat blijkt ook na de operatie, met de gekende gevolgen.

Resultaat? Wie terug is bijgekomen vraagt na enige jaren een twééde operatie. Uit een Nederlandse studie over maagbanden bleek dat een derde er opnieuw een nodig had na vijf jaar. Een percentage dat steeg tot 50 procent na tien jaar. Maar de resultaten van zo'n tweede operatie zijn zeer slecht, maar hoge risico's op complicaties en zelfs de dood.

Enkel goedkoper als het werkt
De resultaten bij maagverkleiningen zouden beter zijn op lange termijn. "Maar er zal altijd een percentage patiënten zijn dat het niet goed doet, en dat valt niet te voorspellen. Het is afhankelijk van psychologische en fysieke factoren", aldus chirurg Guy Slater aan de Daily Mail. "Ik probeer een tweede operatie dan ook zoveel mogelijk te vermijden."

"Deze operaties zijn kostenefficiënt, maar alleen als ze werken. Als de patiënt weer bijkomt en weer beroep doet op de ziekteverzekering omdat er toch diabetes werd ontwikkeld of omdat een knie- of gewrichtsoperatie nodig is."


Waar loopt het mis?

1)    Mentale voorbereiding
Het leven na de operatie betekent leren leven met kleine porties voor de rest van je leven. Voor veel patiënten zijn bepaalde voeding onverteerbaar geworden, en dat betekent ook dingen laten die je graag eet. In een maatschappij van overvloed, Bourgondische porties en opmerkingen als 'allez, eet nu eens, je bent toch genoeg vermagerd' is het moeilijk je niet raar, buitengesloten of onder druk gezet te voelen.

Door elke dag een beetje meer te eten, kan de nieuwe maag toch weer uitrekken, met het gekende gevolg.

2)    Psychologische screening
Aan de grondslag van overgewicht ligt niet zelden een psychologisch probleem: troosteten, stress verwerken of zelfs een regelrechte verslaving. Als deze onderliggende problemen niet worden ontdekt en aangepakt, dan zijn de resultaten van de operatie per definitie eindig.

Ook na de operatie kan psychologische begeleiding nodig zijn: om op het juiste pad te blijven bijvoorbeeld om met het mentale verschil in porties om te gaan, om groepsdruk te weerstaan of zichzelf nieuwe gedachten aan te leren (geen 'ach we leven toch maar een keer' maar wel 'geniet bewust van tien frieten in plaats van gedachteloos een groot pak naar binnen te werken').

"De eerste jaren gaat alles vanzelf, maar vanaf jaar drie of vier verandert het. Het gewicht verliezen is gemakkelijk, maar je leven omgooien en dat volhouden: dat is het moeilijke deel", verklaart Bianca Scollen van de steungroep Weight Loss Surgery Info. Zoals alle diëters wel weten.

In theorie wordt iedereen gescreend, en er worden mensen geweerd van de operatie omdat ze er niet klaar voor zijn. Maar de psychologische diensten zijn overbevraagd, de wachttijden zijn lang en de consultaties kort.

3)    Fysieke en psychologische honger
Honger is het gevoel dat ons vertelt dat het tijd is om te eten. Probleem: het is niet enkel een biologisch proces, maar ook een mentaal proces. Honger komt vaker opduiken als je je verveelt, troost nodig hebt of gestresseerd bent. Zeker in het Westen kunnen we een echt hongergevoel niet van goesting, nood of valse honger onderscheiden.

"Patiënten die hun houding tegenover eten niet veranderen, zullen beginnen vals spelen tot hun maag meer eten kan verdragen", legt professor Ogden uit.

4)    Depressie
Een risico na de operatie: een depressie. Niet iedereen went gemakkelijk aan de nieuwe levensstijl, de ongemakken, de nieuwe identiteit en het nieuwe uiterlijk in de Spiegel. Dat mensen ook consequent vinden dat je er beter uitzag dikker (en dat ook nog eens zeggen) helpt niet.

5)    'Overdrachtsverslaving'
Sommigen ontwikkelen een andere verslaving: eten kan niet meer, maar drinken, gokken, roken of drugs wel.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropische vlinder duikt op in Montreal

Tropische vlinder duikt op in Montreal


http://oi48.tinypic.com/rjoc5e.jpg


Een tropische vlinder uit Zuid-Amerika komt dankzij de klimaatverandering tegenwoordig zelfs voor in het noordelijke Canada. Rupsen van de vlinder, de Papilio cresphontes, zijn deze zomer gevonden op planten in Montreal. Ze staan op het punt een cocon te bouwen en te veranderen in een vlinder. Dat meldden de botanische tuinen van Montreal.

Volgens de onderzoekers zijn de winters in Canada de laatste jaren zo zacht dat de beestjes in leven blijven. De rupsen hebben zich ook aangepast aan de andere planten in Canada. In de tropische gebieden eten de dieren vooral bladeren van citrusplanten, maar in Canada eten ze planten als hop.

Door klimaatverandering trekken meer dieren uit warme gebieden richting de polen, ook in Europa. Maar volgens de onderzoekers doet de Papilio cresphontes dat vijftien keer sneller dan gemiddeld. De vlinder leeft nu vierhonderd kilometer noordelijker dan wat tot voor kort gold als de absolute grens van zijn leefgebied. (br.hln)» Reageer (0)
16-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Smoke On The Water

Deep Purple - Smoke On The Water

Klik op de foto om ze te beluisterenJon Lord 2de van links


Medestichter en toetsenist Jon Lord van rockband Deep Purple is vandaag op 71-jarige leeftijd in de London Clinic overleden. Dat meldt het muziekblad NME. Lord leed al een tijdje aan kanker aan de pancreas. In een communiqué luidde het aldus: "Jon is van de Duisternis naar het Licht gegaan".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen slimmer dan mannen (volgens IQ-testen)

Vrouwen slimmer dan mannen (volgens IQ-testen)


http://oi50.tinypic.com/5m0cbp.jpg


Vrouwen in ontwikkelde landen zijn op dit moment slimmer dan mannen. Dat zegt psycholoog James Flynn na het vergelijken van IQ-testscors uit West-Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Estland. De vrouwen lopen een beetje voor op mannen, al is de kloof eigenlijk verwaarloosbaar. Ander probleem: IQ-testen meten maar een bepaald soort intelligentie en kunnen gemakkelijk beïnvloed worden.

IQ-testen worden nu iets meer dan een eeuw afgenomen. In het begin lagen vrouwen zo'n vijf punten 'achter' op mannen. Toen werd niet alleen geargumenteerd dat vrouwen 'duidelijk' dommer waren, maar ook dat dit verschil 'erfelijk' was.

"In de afgelopen honderd jaar stegen zowel de IQ-scores van mannen als vrouwen, maar van vrouw en steeg die sneller", aldus Flynn. Een verklaring heeft hij ook klaar:

"Dat is een gevolg van de vooruitgang. De hersenen passen zich aan de complexiteit van de moderne wereld: ze groeien anders en werken anders. Dat verschil meet je bij IQ-testen. De stijging is duidelijker bij vrouwen dan bij mannen omdat ze in het verleden benadeeld waren."

Andere mogelijke verklaringen voor de 'opkomst van de vrouwelijke intelligentie' is de groeiende druk op vrouwen: multitasken tussen werk en gezin bijvoorbeeld. Of: 'vrouwen hadden altijd een hoger IQ-potentieel, maar kunnen dit nu pas realiseren'.

Beetje vreemd is dat wordt voorbijgegaan aan de meest duidelijke verandering van de afgelopen 100 jaar: educatie en emancipatie van vrouwen.

Vrouwen in ontwikkelde landen gaan even lang naar school als mannen, gemiddeld doen ze het zelfs beter: betere punten, minder zittenblijven. Er zijn momenteel ook meer vrouwen ingeschreven aan het hoger onderwijs dan mannen, en ze studeren ook vaker en sneller af. Alleen al dat effect kan de grootste stijging in het IQ bij vrouwen verklaren.

Dat ze een voorsprong hebben op mannen, IQ-scoregewijs dan toch, kan even goed liggen aan het feit dat ze meer tijd nemen om de test af te werken en dus minder denkfouten maken. Ook een teken van slimheid, jazeker, maar geen absoluut verschil. Of ze vullen gewoon vaker IQ-testen in online: wie er vaak afneemt, scoort vanzelf hoger.

Flynn concludeert dan ook terecht dat meer analyse nodig is om het effect te onderzoeken en te verklaren.

Hoewel IQ een correcte voorspeller is voor een bepaald soort intelligentie, dringen psychologen er al decennia op aan de scores niet te verwarren met 'slimheid'. Een combinatie van vaardigheden is nodig om succesvol te worden.

IQ is ook een controversiële maat: hij meet consequent verschillen in geslachten, klassen en rassen. De reden daarvoor is ook bekend: de IQ-score is enorm beïnvloedbaar. Woordgebruik, formulering en vragen zijn afgestemd op dat van blanke middenklassefamilies. De reden dat in de States zwarten consequent lager scoren is ondere andere te wijten aan het feit dat ze met een andere woordenschat zijn opgegroeid.

Flynn benadrukt dat meer onderzoek nodig is om het effect te verklaren. De psycholoog geldt als wereldautoriteit op vlak van IQ, wat te wijten is aan de ontdekking van het "Flynn-effect". Dat houdt in dat het IQ van de mens gemiddeld steeg met drie punten per decennium, oftewel 30 punten over een eeuw. Tegelijk werd aangetoond dat IQ niet erfelijk bepaald is en verbeterd kan worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 mythes rond overgewicht

6 mythes rond overgewicht


Over overgewicht doen veel weetjes maar ook veel mythes de ronde. Dit zijn de vijf meest voorkomende:


MYTHE 1: Je moet vermageren als je BMI te hoog is
De body mass index of BMI is een goed beginpunt om te bepalen of je te veel weegt of niet. Een van de voordelen is dat het gewicht relateert aan je lengte.

Maar deze maat is niet perfect. Een BMI houdt geen rekening met je fitheid, je botstructuur of waar je extra gewicht vandaan komt: spieren of McDonalds. Spieren wegen immers zwaarder dan vet en wie erg gespierd is kan volgens zijn BMI (te) veel wegen, en toch amper vet bezitten. Nuance door een doktersbezoek is dus nodig.

MYTHE 2: Extra kilo's zijn altijd slecht nieuws
Ook hier weer een paradox: elke kilo te veel is slecht voor je gezondheid, maar mensen met licht overgewicht (BMI tussen 25 en 30) lijken net sterker te zijn en overleven vaker een hartoperatie. Ze zouden ook minder kans hebben om te sterven aan ademhalingsziektes, alzheimer, leveraandoeningen en andere ziektes.

MYTHE 3: Vermageren is altijd goed
Zelfs maar een klein beetje vermageren, heeft meteen een positief effect op je lichaam. Toch is vermageren niet altijd goed: jojo'en (waarbij je afvalt en even snel weer bijkomt) zet net een grotere druk op je hart, verstoort je metabolisme en veroorzaakt galstenen. Traag maar zeker afvallen door belangrijke veranderingen in je levensstijl is dus zeker beter dan een crashdieet.

Ook eetstoornissen als anorexia en boulemie kunnen leiden tot hartritmestoornissen en elektrolytische onevenwichten. Ook je tanden kunnen zwaar aangetast raken van het maagzuur in braaksel. "Beter vijf kilo overgewicht dan continu afvallen en weer bijkomen", klinkt het.

MYTHE 4: Slank is gezond
Het lijkt alsof slanke mensen zich geen zorgen moeten maken, maar niets is minder waar. Er zijn ook mensen zonder overgewicht die desondanks geen groenten of fruit eten, of roken als een ketter. Ook kan hun vetgehalte veel te hoog zijn. Intern vet verhoogt de kans op hartziekten, diabetes en kanker.

Een op vijf mensen die aan type 2-diabetes lijkt is slank. Zij krijgen de ziekte door hun genen, niet door te veel te eten en te weinig te bewegen. Wie slank is en rookt, heeft meer kans op long- en hart ziekten. Bovendien heeft een kwart van de slanke mensen minstens twee metabolische factoren met te hoge waarden, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel of triglyceriden.

MYTHE 5: Alle vet is slecht
Niet dus. Er bestaan verschillende soorten vet, waardoor mensen die even groot en even dik toch niet even gezond kunnen zijn. Vet aan de buik en taille is bijvoorbeeld gevaarlijker dan vet aan de heupen, kont en billen. Buikvet wordt onder andere gelinkt aan erectiestoonissen, Alzheimer en diabetes.

Ook wie vet opslaat in de lever is ongezonder dan wie dat niet doet. Het enige probleem hier mee is dat dit moeilijk te ontdekken valt. Over het algemeen kan je stellen dat vet slecht is voor iedereen, alleen is het voor sommigen slechter dan voor anderen.

MYTHE 6: Vet en fit, dat bestaat niet
Hier bestaat nog geen duidelijkheid over, ondanks alle nuances over gewicht en vet die we hierboven hebben gemaakt. De mate van overwicht speelt hier duidelijk een rol. Wie licht overgewicht heeft en een actief leven heeft, zal wel fitter zijn en minder vaak een hoge cholesterol of hartziekte hebben. Hoe gezonder en actiever je leeft, hoe minder de negatieve effecten van het overgewicht.

Ook fitheid is niet duidelijk omschreven. Veel is afhankelijk van hoe snel je hartslag terug normaal wordt. Hoe sneller het herstelt van de inspanning hoe beter. Dus zelfs als je niet meer afvalt, kan je maar beter blijven sporten: je doet er je hart en je longen een plezier mee.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder zoveel namaak in beslag genomen

Nooit eerder zoveel namaak in beslag genomen


http://oi49.tinypic.com/2eaqw5z.jpg


Politie en douane hebben vorig jaar in ons land een recordaantal namaakartikelen onderschept: 4.297.806 tegenover 1.776.854 in 2010. Dat staat in de krant De Gazet van Antwerpen.

Valse sigaretten vormen de hoofdmoot, gevolgd door parfums en cosmetica: 114.479 verpakkingen tegenover 691 in 2009. Vooral met de verkoop van valse rookwaren misloopt de Belgische staat elk jaar miljoenen euro's aan btw en accijnzen.

De FOD Economie waarschuwde vorige week nog voor oplichters die goedkoop werkmateriaal (boormachines, zaagmachines...) voorzien van valse labels. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval

Nederlander geeft miljoen euro voor tip over overval


http://oi45.tinypic.com/ivfrlj.jpg


De Nederlandse multimiljonair Wim Zegwaard looft een miljoen euro uit voor informatie over criminelen die hem dit voorjaar overvielen in zijn zwaarbeveiligd woonhuis in Rijswijk. Dat meldt de krant De Telegraaf.

De totale beloning kan oplopen tot ruim een miljoen euro, meldt volgens de krant zijn advocaat Cees van Bavel.

Zegwaard en zijn partner werden eind maart door twee mannen bedreigd en gekneveld tijdens een brutale roofoverval. De daders gingen ervandoor met zo'n tien miljoen aan exclusieve horloges en sieraden.

Eerder meldde De Telegraaf dat geroofde horloges kort na de overval in het Antwerpse criminele circuit waren aangeboden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 300 miljoen landbouwvogels verdwenen sinds 1980

300 miljoen landbouwvogels verdwenen sinds 1980


http://oi48.tinypic.com/2da0rbq.jpg


Typische Europese landbouwvogelsoorten, zoals de veldleeuwerik, gaan aan een ijltempo achteruit. Sinds 1980 verdwenen 300 miljoen landbouwvogels. Dat blijkt uit de laatste wetenschappelijke data van Birdlife International en de European Bird Census Council, zo meldt Natuurpunt.

Van de 37 Europese landbouwvogelsoorten in de Farmland Bird Index, zijn er 22 die sterk in aantal achteruitgaan en slechts zes die er op vooruit gaan. In totaal daalde het aantal landbouwvogels met 52 procent sinds 1980. Dat komt overeen met 300 miljoen vogels die de laatste drie decennia verdwenen.

Oorzaak volgens de natuurorganisatie is de sterke achteruitgang van de akkerfauna in Europa door de intensivering van de landbouw. Monoculturen nemen het landschap over en bloemrijke akkerranden worden omgeploegd. Verder worden er veel meer kunstmest en pesticiden gebruikt. Daardoor is er voor veel soorten onvoldoende nest- en voedselgelegenheid, voert Natuurpunt aan.

De veldleeuwerik is één van de landbouwvogels die zijn leefgebied drastisch achteruit zag gaan. Het gevolg is een daling met 48 pct van het aantal veldleeuweriken de afgelopen 30 jaar. Voor Vlaanderen zijn de cijfers nog dramatischer: de populatie kende een achteruitgang van 95 pct. Ook de geelgors boert sterk achteruit. Sinds 1980 daalde de populatie met 42 pct in Europa en met 60 tot 70 pct in Vlaanderen.

"Momenteel onderhandelen het Europees Parlement en de lidstaten over de hervorming van het Europees landbouwbeleid. Zij hebben de sleutel in handen om deze neerwaartse trend te stoppen", zegt Annelore Nys, landbouwexpert bij Natuurpunt. "Als we nu niet ingrijpen, is het voor veel soorten te laat. Enkel een echte vergroening van het landbouwbeleid op basis van het principe 'publiek geld voor publieke diensten' kan het tij doen keren."

Natuurpunt wil dat directe inkomenssteun aan landbouwers wordt gekoppeld aan basisdiensten zoals ruimte voor hagen, poelen en bloemrijke zomen in het landbouwgebied, en extra vergoedingen voor landbouwers die meer inspanningen leveren voor natuur en milieu.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dvd heeft beste tijd gehad

"Dvd heeft beste tijd gehad"


http://oi47.tinypic.com/opcpbo.jpg


Steeds minder mensen kijken films en series op dvd. Ze kiezen er vaker voor om te kijken via de 'video on demand'-dienst van hun digitale tv-aanbieder. "De ontwikkeling van de dvd is vergelijkbaar met die van muziek", zegt Paul Solleveld, directeur van de branchevereniging NVPI, vandaag in het Algemeen Dagblad.

Uit recente voorspellingen van SEO Economisch Onderzoek blijkt dat de videotheek zijn langste tijd heeft gehad en dat de dvd langzaam zal verdwijnen. De omzet van dvd's was vorig jaar nog 227 miljoen euro. Dit jaar zal de jaaromzet waarschijnlijk dalen tot 165 miljoen en in 2015 is de verwachte omzet nog maar 74 miljoen euro.

Daar tegenover staat de opkomst van 'video on demand', waarbij de kijker tv-programma's of films en tv-series (tegen betaling) bestelt, om te bekijken wanneer dat hem het beste uitkomst. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvin Lee - I Hear You Knocking

Alvin Lee - I Hear You Knocking

Klik op de foto om hem te beluisteren

De legendarische Engelse gitarist en zanger Alvin Lee werd in de jaren ’60 beroemd als frontman van de band Ten Years After. Met deze band speelde hij op onder andere het legendarische festival Woodstock. Sinds begin jaren ’70 is hij solo gegaan en sindsdien staat hij aan de top in de blueswereld.» Reageer (0)
14-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pantertweeling voorgesteld aan de wereld

Pantertweeling voorgesteld aan de wereld


http://oi46.tinypic.com/2qvqxpk.jpg


In Berlijn is de zwartepantertweeling Remaong en Farra voorgesteld aan het grote publiek.

Ze werden eind april geboren in het Tierpark.

De blauwogige panterwelpen bleven eerst nog wat braafjes in de rieten mand zitten, maar gingen uiteindelijk wel op verkenning en klauterden op boomstammen.

Zwarte panters zijn heel zeldzaam en nauwelijks te onderscheiden van zwarte luipaarden of zwarte cougars.  (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopneus? Dat rood wijntje is misschien de boosdoener

Loopneus? Dat rood wijntje is misschien de boosdoener


http://oi45.tinypic.com/1ih1g9.jpg


Nu hooikoorts hoogtij viert, schuiven velen hun symptomen snel af op pollen, maar als we de resultaten van een nieuwe Duitse studie mogen geloven, hebben heel wat mensen hun loopneus te danken aan rode wijn.

Onderzoekers van de Johannes Gutenberg universiteit in Mainz onderzochten informatie van 950 Duitsers die in de westelijke wijnregio van het land leven. Een goede 25 procent van de wijndrinkers bleek achteraf een milde vorm van alcoholintolerentie te hebben.

De allergieopwekkers in rode wijn zijn volgens de onderzoeker Heinz Decker vooral de proteïne 'LTP' in de druivenschil, gist en verschillende types bacteriën. Ook andere soorten alcohol zouden een gelijkaardige reactie kunnen uitlokken. "Ethanol in jouw favoriete drankje zorgt ervoor dat je bloedvaten uitzetten, wat de absorptie van irriterende allergenen veel gemakkelijker maakt", klinkt het.

De voornaamste symptomen zijn onder meer een loopneus, rode of jeukende huid, diarree en een versnelde hartslag. Herkenbaar? Dan hoef je bij een milde intolerantie je glaasje wijn niet noodzakelijk te laten. Experten stellen dat je best kan overschakelen naar witte wijn. De druivenschil wordt namelijk niet gebruikt bij het maken ervan, wat een rem zet op het allergeen 'LTP'. Ook bij bier en zwaardere dranken wordt aangeraden om gewoon eens een ander merk te proberen.

Een zwaardere vorm van alcoholintolerantie kan zich uiten door hevig braken, ademhalingsproblemen en gezwollen lippen, mond en keel. Wie dit ervaart, raadpleegt best zo snel mogelijk een arts én laat elke vorm van alcohol beter achterwege. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Scabs - Don't You Know

  The Scabs - Don't You Know

Om hun te beluisteren klik op de foto


The Scabs is een Vlaamse rockband, waarvan de eerste line-up bestond uit Guy Swinnen (zang, gitaar), Berre Bergen (bas), Francis Vangeel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

The Scabs ontstonden in 1982 in Diest. In hun beginperiode werden ze vergeleken met The Clash. Al snel staan ze op het Torhout-Werchter-festival.

In 1988 wordt Francis Vangeel vervangen door Willy Willy, die daarvoor het succesvolle Vaya con Dios verlaat en waardoor de groep een nieuwe richting inslaat. In 1989 komt Fons Symons Berre Bergen vervangen die de overstap maakte naar De Kreuners De albums Royalty in Exile (1990), met hun bekendste nummer Hard Times, en Jumping the tracks (1991) zijn van hoog niveau.

Willy Willy wordt uit de band gegooid in 1994 en wordt vervangen door Tjenne Berghmans (Betty Goes Green, Clouseau). In 1996 wordt de band ontbonden.

The Scabs vierden hun 25-jarig bestaan in 2007 met drie reünieconcerten in de Ancienne Belgique in Brussel. Tijdens de optredens speelden ze het album "Royalty in Exile" integraal, in de line-up die dat album maakte (dus met Willy Willy, zonder Tjenne Berghmans). Op 7 juni 2008 speelden The Scabs op het festival TW Classic.

In de zomer van 2009 spelen The Scabs op een aantal Belgische festivals waaronder Lokerse_feesten en Suikerrock.

Op 19 oktober 2009 was op Canvas_(televisiezender) een documentaire over de band te zien in het programma Belpop.

De naam van de band komt van het Engelse woord "scab" wat "stakingsbreker" betekend. Deze naam wordt door Guy Swinnen gekozen na het zien van een een reportage op de BBC over de mijnstakingen in the UK. Op een bepaald moment rijdt er een wit busje door de stakende menigte en roept die menigte "scab! scab! scab!". The Scabs waren nu een feit.
» Reageer (0)
13-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polderdorp Doel per wagen 's nachts enkel bereikbaar met eID

Polderdorp Doel per wagen 's nachts enkel bereikbaar met eID

http://oi45.tinypic.com/aenmmb.jpg


Het bedreigde polderdorp Doel is vanaf deze avond, en voortaan elke nacht, te bereiken via een geautomatiseerde slagboom die enkel opent met een eID. Dat meldt de gemeente Beveren. De slagboom staat op het verkeerseiland in de Engelstesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Oostlangeweg.

De slagboom om Doel binnen te rijden wordt van 22 uur tot 6 uur automatisch gesloten. "Zo willen we 's nachts de toegang afraden aan bezoekers die er op dat tijdstip geen echt belang bij hebben", aldus burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). "Wie binnen die tijdspanne toch Doel wil binnenrijden, moet zich aan de toegangszuil laten registreren met zijn eID. De geregistreerde gegevens worden doorgestuurd naar de lokale politie van Beveren."

Wie geen eID heeft, kan naar het nummer van de lokale politie bellen. Een operator zal na enkele controlevragen beslissen of de slagboom vanop afstand geopend wordt.

Voorts patrouilleert de lokale politie in het polderdorp en is er een regelmatige controle door een private bewakingsfirma.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede olifantje Ming Jung arriveert in Zoo Antwerpen

Tweede olifantje Ming Jung arriveert in Zoo Antwerpen


http://oi45.tinypic.com/2qir7lc.jpg


Na de komst van het eerste olifantenstiertje Budi vorige week is nu ook het tweede, Ming Jung, aangekomen in de Antwerpse Zoo. Ming Jung is een puber van vijf jaar oud en komt uit de Zoo van Keulen.

Net als Budi heeft ook Ming Jung slagtanden, zij het iets kleinere. Het puberolifantje herken je ook aan zijn korte staart en naar achter geklapte oren. De verzorgers in Keulen lieten alvast weten dat hij soms een echte deugniet kan zijn, die op tijd en stond laat zien wie de baas is. Maar hij is ook heel gericht op mensen, en blijkt de vriendelijkheid zelve.

Overigens is zijn collega Budi een zeer actieve jongeman en een echte waterrat. De dieren houden ervan om na een duik in het grondig gepoetste bassin een zandbad te nemen. Dat helpt tegen kriebelende insecten en doet dienst als natuurlijke handdoek.

Een leembad is dan weer goed voor de huid en een hapje ervan bevordert de spijsvertering. Nadien kunnen ze heerlijk gaan aanschurken tegen de gloednieuwe scrubbomen die in het perk geplaatst werden.

Budi en Ming Jung zullen onderling nog moeten uitmaken wie er de baas gaat spelen. Later dit jaar (in de herfst) komt ook Bun aan, uit de Zoo van Tbilisi in Georgië. Ook tussen stieren is er een rangorde. Ze zullen heel vaak spelenderwijs met elkaar gaan sparren wat voor olifanten van die leeftijd volstrekt normaal is.

Budi is op doorreis naar Denver, en verlaat Zoo Antwerpen waarschijnlijk in de loop van de winter 2012-2013. Ming Jung en Bun zullen tot de leeftijd van 10 jaar in de Zoo blijven. Dan zijn olifanten geslachtsrijp en mogen ze zich voortplanten. Diergaarde Blijdorp, de stamboekhouder van de soort, zal bepalen welke olifanten door de heren bevrucht mogen worden en in welke dierentuin.

Van de Aziatische olifant, de diersoort waarvan Budi, Ming Jung en Bun de trotse ambassadeur zijn, lopen er naar schatting nog slechts 40.000 exemplaren in de natuur rond. Door versnippering van hun leefgebied, ivoorjacht en concurrentie met de lokale bevolking om ruimte zijn de dikhuiden met uitsterven bedreigd. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schreeuw in handen van Leon Black

De Schreeuw in handen van Leon Black


http://oi46.tinypic.com/5ui6a9.jpg


De Amerikaanse miljardair Leon Black is de mysterieuze koper die afgelopen mei een recordbedrag van ruim 91 miljoen euro betaalde voor Edvard Munch's schilderij De Schreeuw. Dat schrijft de Wall Street Journal.

Volgens bronnen rond Black, een New Yorkse zakenman en fervent kunstverzamelaar, was hij degene die tijdens de veiling in het veilinghuis Sotheby's in Londen na twaalf minuten telefonisch het doek kocht. Nooit eerder werd op een veiling meer betaald voor een kunstwerk.

Sotheby's en Black weigeren commentaar te geven op het gerucht.

De Noorse schilder Edvard Munch (1863-1944) maakte in totaal vier versies van De Schreeuw. Het werk dat vermoedelijk gekocht is door Black, is als enige in particuliere handen. De vorige eigenaar was een Noorse zakenman, wiens vader bevriend was met Munch. De andere drie Schreeuwen hangen in Noorse musea. Eén ervan werd in 2004 gestolen en twee jaar later teruggevonden.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben zwanger, maar het is mijn hond die raar doet

"Ik ben zwanger, maar het is mijn hond die raar doet"


http://oi47.tinypic.com/2610kzn.jpg


Het was al gekend dat mannen (ook) zwangerschapskwaaltjes kunnen vertonen: 1 op vijf leeft zelfs zover mee dat ook zij misselijk en moe zijn en rare goestingskes hebben. Maar bij de zwangere Rachel Rounds (41 j, 29 weken zwanger) gebeurde er iets anders: "Zodra mijn buik begon te groeien, veranderde het gedrag van onze wijfjeslabrador Maxi helemaal."

Maxi is 7 jaar en heeft zelf nog nooit puppies gehad. "Het begon allemaal enkele weken terug toen ik op dokters voorschrift aan het rusten was in de zetel, en ik in slaap viel. Toen ik wakker werd probeerde ze op mij te zitten. Dat mag misschien normaal klinken, maar Maxi mag helemaal niet in de zetel én ze weegt 25 kilogram. In de maanden voordien had ze ook nog nooit zulk gedrag vertoond."

Normale reactie? Hond wegduwen. Dat deed ook Rachel, met alweer een onverwacht effect: "Ze begon te janken en te blaffen en ze 'kneedde' mijn buik met haar poten. Op een ander moment onbtlootte ik mijn buik, en weer begon ze te janken, likte ze mijn buik, liep enkele rondjes en plaatste ten slotte weer haar poot op mijn buik."

Het was geen toevallig gedrag: sindsdien is de hond niet weg te slaan van zijn zwangere baasje: ze volgt haar overal, tot in het toilet toe. Ze reageert beschermend en is veranderd van een hond die nooit een geluid maakte, naar iemand die blaft en gromt naar iedereen die aan de deur durft te komen.

"Ze is altijd al een knuffelhond geweest en ik ben duidelijk haar favoriet, maar ze heeft nog nooit zo geplakt of zo gereageerd. Als we wandelen keek ze zelfs niet naar andere honden, ze speelde ook niet met ons, ze liep gewoon kwispelend rond in haar eigen wereldje. Nog nooit had ze één agressieve reactie, naar mensen of andere honden. Tot nu dus."

Rachel is niet de enige. Een kleine internetzoektocht leert dat honden (en soms ook katten) van allerlei rassen en karakters geobsedeerd worden door de buik en hun baasje extreme gaan beschermen. Zo extreem dat in sommige gevallen de partner niet meer in de buurt van de vrouw in verwachting kan komen. Het omgekeerde bestaat ook, maar is minder gedocumenteerd: huisdieren die expres wegblijven van de zwangere vrouw, haar negeren of zelfs weglopen.

Wetenschappelijk bewijs is er niet, maar het overweldigend aantal forumposts vraagt toch om een mogelijke verklaring. Of honden weten dat je zwanger bent is nog maar de vraag, maar zeker lijkt wel dat ze oppikken dat er 'iets' is.

Honden hebben een scherpe geurzin, wat (deels?) een verklaring kan zijn voor het feit dat ze bijvoorbeeld onweer voelen aankomen of getraind kunnen worden om drugs, lijken, kanker of zelfs hypoglycemie op te sporen.

Volgens deze vaardigheid kunnen honden dus misschien het zwangerschapshormoon HCG waarnemen, sommigen gaan zover om te beweren dat dit zelfs kan nog voor de vrouw zelf weet dat ze zwanger is. De meeste gedragswijzigingen lijken zich echter een paar maanden in de zwangerschap voor te doen.

Honden zijn ook heel gevoelig aan gedragsverandering. Zonder dat je je ervan bewust bent, verandert er heel wat in je gedrag en bewegingen. Je zit of slaapt meer, je krijgt meer aandacht, je wandelt anders, je beweegt anders. Uit voorzichtigheid of omdat de buik in de weg zit. Ook dit visuele signaal vertelt je hond dat er 'iets' aan de hand is. En omdat honden goede imitators zijn, zullen ze even opgewonden zijn als jij en je partner dat erg uitdragen.

Of ook het omgekeerde geldt, een depressieve hond bij vrouwen met depressieve neigingen tijdens de zwangerschap is niet gedocumenteerd.

De extra warmte die uitstraalt van de babybuik of zelfs de hartslag van je baby kunnen ook waargenomen worden door de hond.
"Het zou pas choquerend zijn moest je hond niét doorhebben dat er iets aan de hand was", argumenteert hondengedragsdeskundige Dr London.

Hoe zorg je ervoor dat de hond die zo lief was voor jou tijdens de zwangerschap, ook lief blijft voor jouw bundeltje huilerige liefde?

"Geef hem veel positieve aandacht en beloningen als hij zich goed gedraagt rond de baby, zo weten ze dat de baby iets 'goed' is. Forceer niets, laat je hond kiezen wanneer hij de baby komt verkennen. Laat je kind en huisdier echter nooit samen alleen: hoe vriendelijk je hond ook is, ze kunnen je op heel negatieve manieren verrassen", vat dierengedragsdeskundige Pippa Hutchison samen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sekteleden eten hersenen slachtoffers op en koken soep van geslachtsdelen

Sekteleden eten hersenen slachtoffers op en koken soep van geslachtsdelen


http://oi45.tinypic.com/aadh1g.jpg


In Papoea-Nieuw-Guinea heeft de politie een dertigtal leden van een sekte opgepakt die ervan worden beschuldigd minstens zeven mensen te hebben gedood. Ze zouden de hersenen van hun slachtoffers hebben opgegeten en soep hebben gemaakt van hun geslachtsdelen, schrijft een plaatselijke krant.

De 29 opgepakte personen, onder wie acht vrouwen, behoren tot een sekte die de strijd aangaat met kwaadaardige heksen. In Papoea-Nieuw-Guinea is het vrij gebruikelijk om te geloven in hekserij en veel mensen wenden zich tot heksen bij ziekte, sterfgevallen of financiële problemen. Een heks vraagt in ruil voor de bewezen diensten meestal 1.000 kina (omgerekend 387 euro), een varken en een zak rijst. Sommigen gaan verder en willen seksuele betrekkingen met de vrouwen in de familie van de 'patiënt', een praktijk waar de sekte zich erg tegen verzet, zo blijkt uit een interview met de krant.

Volgens de krant hebben de leden van de sekte sinds april al zeven mensen gedood. Dat deden ze met behulp van messen die, zo geloven ze, bovennatuurlijke krachten hebben.

"We hebben hun hersenen rauw gegeten en sommige van hun ledematen zoals de lever, het hart, de penis naar de 'hausman' (het huis van de mannen van het dorp, nvdr) gedragen opdat onze chefs er kracht uit zouden kunnen halen", luidt het. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joey Dyser - 100 Years

Joey Dyser - 100 Years

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joey Dyser, pseudoniem van Josje Duister - Van Stelten (° 1944) is een Nederlandse zangeres. Ze is enkel bekend van de hit 100 years uit 1975.

In 1973 vroeg de buurman van journaliste en kinderboeken-recensente Josje Duister even iets in te zingen om zijn nieuwe studio-apparatuur uit te testen.[1] Josje zong haar zelfgeschreven liedje 100 years. Later belandde de opname als bij toeval bij een producent van de platenmaatschappij Delta, die er wel wat in zag. Onder het pseudoniem Joey Dyser werd het liedje in januari 1975 op single  uitgebracht. Het werd onmiddellijk een groot succes in Nederland en Vlaanderen, waar het de top van de hitparades haalde, en meteen goed was voor goud. Ook de Duitse versie van het nummer (Was ist denn bloss gescheh'n) deed het in Duitsland goed.[2]

Na enig aandringen werd de zangeres bereid gevonden om een langspeelplaat op te nemen (Who's a fulltime saint?). Uit dit album werd in de zomer van 1975 een tweede single uitgebracht, Let the sun shine in (on my world again), maar die haalde de hitparades niet. Na een derde single (War is over), en een vierde mislukte poging in 1977 met de single Paul houdt Joey Dyser het voor bekeken in de showbusiness. Sindsdien wijdt ze zich volledig aan haar gezin en haar werk in een Amsterdamse kunstgalerij.

Joey Dyser staat bekend als één van de meest markante eendagsvliegen uit de Nederlandse popmuziek.

In de musical Dromen Zijn Bedrog (première 15.10.2009), waarin vele Nederlandse popsongs verwerkt zijn, wordt 100 years vertolkt door Heddy Lester.
» Reageer (0)
12-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstverkleining in een fles:

Borstverkleining in een fles: "cupmaat minder in 8 weken"


http://oi46.tinypic.com/ab0cpf.jpg


Het is eens iets anders tussen al die implantaten en push-ups door. De crème, genaamd 'Boobs Minus', belooft dames een cupmaat minder in slechts acht weken. Maker en behaontwerper Michelle Mone claimt hiermee de eerste 'boobjob' in een fles op de markt te brengen.

Doorgaans helpt Michelle Mone miljoenen vrouwen bij het vieren van hun boezem met haar behamerk 'Ultimo'. Nu net zoals de wetenschap, ook verkoopsanalyses bevestigen dat borsten steeds groter worden (met een verdubbeling van verkochte D-cups de voorbije drie jaar), mikt ze op vrouwen die liever een maatje minder zouden hebben zonder een plastische chirurg in het spel.

In het Verenigd Koninkrijk alleen al werden in 2011 meer dan 5.200 borstverkleiningen uitgevoerd, een stijging met 6,2 procent in vergelijking met 2010. Geschat wordt dat nog eens honderden vrouwen de operatie in het buitenland lieten uitvoeren. 

"Ik ben zo enthousiast over het nieuwe gamma 'USculpt'. We hebben drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van 'Boob Minus' en spendeerden al meer dan een miljoen pond om tot de lancering te komen. Ik heb het product zelf uitgetest en heb al fantastische resultaten gezien. Door het twee keer per dag te gebruiken gedurende vier weken, ben ik al een halve cupmaat kwijt", aldus Michelle Mone. En cijfermateriaal van de testfase bij klanten? Neen, dat is er blijkbaar 'nog' niet.

Het product zou verstevigende bestanddelen bevatten zoals fruitextracten uit het Regenwoud, waaronder acaï, maracuja en cupuaçu. Het hoofdingrediënt is echter wilde indigo, een kruid dat cellen activeert die vet afbreken in het lichaam. Het "wondermiddel" bevat ook nog gouden kamille, een antioxidant dat de opslag van vet tegengaat en eveneens de afbraak ervan bevordert.

Het zal u wellicht niet verbazen dat er ook een tegenhanger gepromoot wordt. 'Boobs Plus' zou, zoals de naam al doet vermoeden, voor een grotere boezem zorgen. "Het werd ontwikkeld om borsten voller en steviger te maken én een lift te geven", klinkt het. Tot slot is er ook nog het 'B.L.T.'-product, gericht op het perfectioneren van buik, kont en billen. Benieuwd of dit meer is dan lucht in een fles. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse drinkt 25 liter water per dag

Britse drinkt 25 liter water per dag


http://oi45.tinypic.com/2nrohli.jpg


Veel water drinken mag dan wel gezond zijn, toch houdt de 26-jarige Sasha Kennedy er een erg vreemde verslaving op na. De Britse drinkt niet minder dan 25 liter water per dag.

Al dat drinken blijft echter niet zonder gevolgen. Sasha brengt dagelijks een 40-tal bezoekjes aan het toilet. Ook 's nachts beheerst de verslaving haar leven en moet ze meermaals opstaan om enkele slokjes te nuttigen. Ze getuigt: "Ik heb de hele dag door dorst. Ik voel mijn mond droog worden en moet zo snel mogelijk een fles water leegdrinken. Het is het enige waar ik op dat moment nog kan aan denken."

Sasha houdt er dan ook een verstoorde nachtrust op na. "Mijn record is anderhalf uur slaap. Ik moet telkens opstaan om te drinken of naar het toilet te hollen", vertelt ze. Al sinds haar tweede heeft ze last van deze vreemde gewoonte. Haar ouders namen haar mee naar de dokter, maar die stelde vast dat er niets mis was met haar.

Haar verslaving werd erger naarmate ze ouder werd. Toen ze zes jaar oud was, moest haar moeder een fles water naast haar bed zetten. Al gauw stond Sasha elke nacht op om de fles bij te vullen - waardoor ze haar nachtelijke inname verdubbelde. Ook op school had ze steeds een fles water bij zich. Terwijl de andere kinderen gingen ravotten op de speelplaats, zat zij gekluisterd aan de waterfontein.

Tegen haar dertiende dronk ze al 15 liter per dag. "Op dat moment was de fles naast mijn bed al vervangen door een vat van 5 liter. Zelfs dat vulde ik gedurende de nacht bij. In mijn tienerjaren begon ik te roken, wat het alleen maar eger maaktte. Ik had vaker last van een droge mond", aldus Sasha.

Toen ze 16 was, stopte ze met school en ging ze werken. "De waterkoeler werd naast mij geplaatst, omdat mensen het beu waren het water steeds te moeten bijvullen. De job die ik daarna had, gaf ik op omdat het drinkwater van slechte kwaliteit was. Daarna ging ik thuis werken. Daardoor kon ik nog meer gaan drinken, waardoor ik nu tussen de 18 à 25 liter per dag opdrink."

Ook op reis gaan is een nachtmerrie. "Als ik op vakantie ga naar een warm land als Spanje moet ik mij voorzien op een heuse watervoorraad. Een dure grap." Sasha liet zich onlangs nog maar eens testen, maar opnieuw zonder resultaat. "De artsen hebben er geen verklaring voor. Ik weet één ding: als ik niets drink, word ik ziek. Door 25 liter water te drinken, voel ik me prima in mijn vel."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste man ligt gewoon twee weken in ziekenhuis

Vermiste man ligt gewoon twee weken in ziekenhuis


http://oi48.tinypic.com/2nh48q0.jpg


Twee weken lang heeft een familie gezocht naar een vermiste man. Groot was de opluchting toen ze vernamen dat hij 'gewoon' in het ziekenhuis lag.

De familie van Leif Vinberg contacteerde de politie. De 62-jarige man was al enkele dagen verdwenen. De politie belde meteen een paar ziekenhuizen in de buurt van Holmsund af, de woonplaats van de man maar zonder resultaat. "Toen ook de politie hem niet meteen kon vinden, vreesden we het ergste", zegt zijn dochter in de krant Västerbotten-Kuriren.

De Zweed werd gisteren eindelijk gevonden. Hij lag al die tijd in het uniefziekenhuis van Norrland in Umeå. Blijkt nu dat de man gevallen was en met een ziekenwagen naar een ziekenhuis gebracht werd. Niemand van het personeel deed de moeite om de familie van de man te contacteren. Het personeel was ook niet in staat, zo blijkt om de politie in te lichten toen die informeerde naar de man. Het ziekenhuis heeft nu een onderzoek geopend naar het falende communicatiebeleid. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tears for Fears - Woman in Chains

Tears for Fears - Woman in Chains

Klik op de foto om ze te beluisteren


Tears for Fears is een Brits popduo gevormd door Roland Orzabal en Curt Smith.

De band werd opgericht in de vroege jaren tachtig. Oorspronkelijk begon Tears for Fears als newwave- en newromantic-groep.

De naam van de groep is afgeleid van een therapie bedacht door Arthur Janov waarbij patiënten wordt aangemoedigd te schreeuwen, huilen en te slaan naar voorwerpen om hun gevoelens te uiten. Vandaar de naam "Tears for Fears".

Tears for Fears kwam in 1983 met hun debuutalbum The Hurting. Veel liedjes op deze LP gingen over slechte jeugdervaringen van beide jongens. In 1985 verscheen het tweede album Songs from the Big Chair. Van dit album kwamen de succesvolle singles Shout (een nummer 1-hit in onder meer Nederland), Everybody Wants to Rule the World, Head Over Heels en I Believe. De titel van het album was afgeleid van een serie genaamd Sybil, die ging over een vrouw met 16 verschillende persoonlijkheden. De 'Big chair' is de stoel van haar psychiater. Ze maakten ook nog nummer daaromheen, het lied The Big Chair, de b-kant van de single Shout. Dit nummer stond overigens niet op het album.

In 1986 werd de single Everybody Wants to Rule the World in iets gewijzigde versie (Everybody Wants to Run the World) opnieuw uitgebracht in het kader van het project I Run the World, een liefdadigheidsinitiatief op geld op te halen voor projecten in Afrika.

Het derde album The Seeds of Love kwam uit in 1989. Op dit album stonden onder meer de singles Sowing the Seeds of Love en Woman in Chains. Dit laatste nummer werd gezongen door Oleta Adams met Phil Collins op de drums.

Na het derde album gingen Orzabal en Smith met ruzie uit elkaar. Orzabal beweerde dat Smith de passie voor het muziekmaken verloren had en Smith beweerde dat Orzabal volledig geobsedeerd was door astrologie, hij nam zelfs astrologieboeken mee de studio in. Smith bracht een soloalbum uit, dat geen succes had. Orzabal kwam in 1993 met een album onder de naam Tears for Fears. Op dit album, Elemental stond de hit Break it down again. In 1995 kwam hij met een tweede soloalbum onder de naam Tears for Fears, Raoul and the Kings of Spain (Raoul was de naam die zijn ouders hem oorspronkelijk hadden willen geven), en nog een verzamelalbum van verschillende, nooit uitgebrachte B-sides, Saturnine, Martial & Lunatic wat ook niet goed verkocht. Na enige jaren van inactiviteit bracht Roland Orzabal in 2000 een album onder zijn eigen naam uit, TomCats Screaming outside. Smith speelde eind jaren 1990 en in het nieuwe millennium met zijn band Mayfield (vernoemd naar het woordgrapje 'Curt is Mayfield') voornamelijk in kleine clubs.

Gary Jules en Michael Andrews scoorden in december 2003 een grote hit met een remake van de debuutsingle van Tears for Fears, Mad World uit 1982.

In 2004 kwam Tears for Fears onverwachts weer bij elkaar. Het album Everybody Loves a Happy Ending verscheen in september 2004. De band ging op wereldtournee in 2004 en 2005. Het live album Secret World, uitgebracht in 2006 in delen van Europa, bevat een optreden in Parijs en drie studionummers (waaronder één nummer van Mayfield) als bonustracks, alsmede een extra dvd met daarop het zelfde optreden als de cd.

In oktober en december 2006 maakten Smith en Orzabal deel uit van de Night of the Proms concerten in Antwerpen en Rotterdam, waar ze, begeleid door orkest en koor, vijf nummers speelden: Mad World, Shout, Seeds of Love, Everybody Wants To Rule The World en Woman In Chains.» Reageer (0)
11-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Voortaan mogelijk om contactloos te betalen in België

Voortaan mogelijk om contactloos te betalen in België


http://oi45.tinypic.com/5zmyo8.jpg


In België is het voortaan mogelijk om met een bankkaart in een winkel een bedrag onder de 25 euro te betalen zonder de kaart in een terminal te steken of een geheime code in te voeren. Dat heeft het Belgische bedrijf Keyware vandaag aangekondigd op een persconferentie. Tussen 2.000 en 3.000 handelaren zijn al uitgerust met een terminal die contactloos betalen mogelijk maakt.

De handelaar moet over een terminal van Keyware beschikken van de jongste generatie, waarop de functie vanop afstand geactiveerd kan worden. De klant moet op zijn beurt over een kaart beschikken met een kleine microchip en ingebouwde antenne. Momenteel bieden enkel bpost, Axa, Visa en MasterCard zulke kaarten aan.

Om de betaling te doen, volstaat het dat de klant zijn kaart op een afstand van maximaal 4 centimeter van de terminal houdt. De transactie wordt vervolgens online bevestigd en uitgevoerd.

Volgens Keyware-topman Stéphane Vandervelde zorgt het feit dat de klant de kaart in zijn hand blijft houden voor de grootste veiligheid. Verder wordt bij rapportering van verlies of diefstal de kaart meteen geblokkeerd. Daarbij is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Proton, het geld op de kaart niet verloren: dit wordt immers bijgehouden op een online server en niet op de chip.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal asielkatten gestegen in 2011: 36.580 dieren opgevangen

Aantal asielkatten gestegen in 2011: 36.580 dieren opgevangen


http://oi45.tinypic.com/2cpt7ag.jpg


Vorig jaar zijn 36.580 katten opgevangen in de 80 asielen die deelnamen aan een bevraging van de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Dat zijn er 3.000 meer dan in 2010.

Daarnaast werden 26.520 honden opgevangen. Dat ligt in dezelfde lijn als in 2010 (27.465), maar vertoont toch een zichtbare daling tegenover 2009 (32.465).

Opvallend is dat dankzij de elektronische chip bijna tien keer meer verloren honden dan katten aan hun eigenaar konden worden teruggegeven. Meer dan 8.600 honden werden terugbezorgd aan hun eigenaar dankzij de identificatie die sinds 2004 verplicht is.

Iets meer dan 22.000 katten werden gevonden op de openbare weg. Slechts 900 katten konden worden terugbezorgd aan hun baasje. Meer dan 19.534 katten werden geplaatst, maar ook meer dan 12.000 geëuthanaseerd.

Bijna 14.000 honden werden gevonden op de openbare weg. Bijna 18.000 honden werden geadopteerd, 2.700 kregen een dodelijk spuitje.

Net als elk jaar zijn ook deze zomer al massaal veel dieren in asielen gedumpt of ergens achtergelaten omdat de baasjes zonder zorgen op vakantie willen vertrekken. Wie zijn huisdier zomaar achterlaat, riskeert een boete van 6.000 euro.

Om het aantal asielkatten in te dijken en de massale euthanasie van katten te vermijden, lanceerde de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid in 2011 het Meerjarenplan voor de Sterilisatie van Katten. De bedoeling is om op termijn alle katten (behalve voor de kweek) te steriliseren en te identificeren. De asielkatten zijn als eerste aan de beurt.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort geen bezoekjes meer aan de tandarts?

Binnenkort geen bezoekjes meer aan de tandarts?


http://oi46.tinypic.com/2it659x.jpg


Een nieuwe chemische stof, genaamd 'Keep 32', zou tandartsen wel eens zonder opvulwerk kunnen zetten. De molecule is namelijk in staat om tanden honderd procent weerbaar te maken tegen gaatjes en kan zonder problemen worden toegevoegd aan tandpasta, mondwater en kauwgom.

'Keep 32' werd ontworpen door tandartsen in Chili en dankt zijn naam simpelweg aan de aanwezigheid van 32 tanden in een menselijke mond. De molecule heeft slechts 60 seconden nodig om alle bacteriën te verwijderen die gaatjes veroorzaken. Makkelijk toepasbaar in ons huidig gamma aan mondproducten, zou het 'superpoetsers' op de markt kunnen brengen die de onderliggende oorzaak van tandbederf bestrijden. Experten stellen dat het ook toegevoegd kan worden aan etenswaren om schadelijke bacteriën te stoppen terwijl je kauwt.

De molecule gaat in de strijd tegen 'streptococcus mutans', een bacterie die suiker omzet in melkzuur, de boosdoener bij uitstek voor het verslijten van tandglazuur. Wie een product zou gebruiken met 'Keep 32', is telkens gedurende enkele uren beschermd tegen gaatjes.

Na zeven jaar onderzoek is het product nu klaar om getest te worden op mensen. Uitvinders José Córdoba en Erich Astudillo denken dat het binnen 14 tot 18 maanden op de markt zal zijn. Ze hopen bovendien dat giganten als Procter & Gamble zullen investeren in hun project of misschien zelfs bereid zijn het patent te kopen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hackers zetten namen Belgische pedo's op internet

Hackers zetten namen Belgische pedo's op internet


http://oi48.tinypic.com/14t8qdt.jpg


Het hackercollectief Anonymous heeft de afgelopen dagen een vijfhonderdtal e-mail- en IP-adressen gepubliceerd van mensen van wie het beweert dat ze actief zijn geweest op pedofiele websites. Hier en daar wordt ook een postadres of zelfs een telefoonnummer vermeld. Enkele tientallen adressen lijken Belgisch.

Anonymous bindt zo de strijd aan met pedofiele chatsites. De gelekte documenten worden momenteel bestudeerd door de Federal Computer Crime Unit. Een politiewoordvoerder zegt dat het best mogelijk is dat er verder onderzoek komt tegen de mensen die in de gelekte documenten worden vernoemd of tegen de hackers die ze online hebben gezet. Of de genoemde personen strafbare feiten hebben gepleegd, is vooralsnog niet duidelijk, zegt de politie.

Child Focus is niet tevreden met de actie. "Als op die chatsites illegale dingen gebeuren, is dat een zaak voor de politie. Door mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, vergaat hen de lust om zich te onderwerpen aan controle en behandeling. Dat heeft een contraproductief effect", zegt woordvoerder Dirk Depover in de Coreliokranten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bono - Beautiful Day

Bono - Beautiful Day

Klik op de foto om hem te beluisteren


Paul David Hewson (Dublin, 10 mei 1960), beter bekend onder zijn artiestennaam Bono, is de zanger  van de Ierse rockgroep U2. Hij is getrouwd met Alison Stewart en heeft vier kinderen. Het gezin woont in Killiney Hill in Zuid-Dublin.


In de jaren 70 kreeg Hewson zijn bijnaam "Bono Vox", als variatie op "Bona Vox" dat "goede stem" betekent. Naar verluidt hebben zijn vrienden Gavin Friday (Fionan Hanvey) en Guggi (Derek Rowan) zich tot deze naam laten inspireren door "BonaVox Hearing Aids", een winkel in gehoorapparaten die zich bevindt aan de O'Connell Street in de Ierse stad Dublin. Na verloop van tijd liet hij "Vox" uit de naam vallen en bleef alleen "Bono" over. Voordat dit zijn definitieve bijnaam werd, had hij al bijnamen gehad als Steinvic von Huyseman, Huyseman, Houseman, Bon Murray en Bono Vox of O'Connell Street.
Binnen U2 begon Bono als gitarist. Hierin bleek hij niet erg goed te zijn, waardoor hij de zanger van de band werd.» Reageer (0)
10-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je zomerkleurtje langer te behouden

Tips om je zomerkleurtje langer te behouden


http://oi50.tinypic.com/29w8yur.jpg


Net terug van een zonnige vakantie? Dan zie je dat mooie zomerkleurtje wellicht met de dag wegkwijnen bij dit sombere weer. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes om langer te genieten van een gebruinde huid. Ze zijn bovendien ook handig voor wie nog naar zonnigere oorden trekt.

Zeker tijdens de zomer is het belangrijk dat je elke dag voor een goed gehydrateerde huid zorgt. Ook al zal je huid herleven in de zon, zonder een goede hydratatie verdwijnt de zachtheid en wordt die ingeruild voor een taaie, leerachtige structuur. Kijk daarom bewust naar een olie of crème die makkelijk geabsorbeerd wordt.

Je kan hydrateren ook nog anders benaderen. Veel water drinken zou namelijk ook wonderen doen voor je huid. Uit onderzoek blijkt dat water de levensloop van je huidcellen verlengt. Goed nieuws dus voor jouw zomerse tint.

Exfoliëren wordt doorgaans aangeraden aan mensen die op 'valse' manieren aan hun bruin kleurtje komen om oneffenheden te vermijden. Wie natuurlijk zont, kan de bodyscrub beter een tijdje opzij laten liggen. Anders zou je die mooie zomerkleur wel eens kunnen omtoveren tot een 'dalmatiërlook'.

Nog een boosdoener voor het verbleken van een gebruinde huid, zijn agressieve producten als zepen tegen acne. Heel wat van deze producten bevatten namelijk salicylzuur, een stof die het vernieuwen van huidcellen stimuleert.

Hoewel zonnecrème zonder twijfel fundamenteel is om een overdosis uv-stralen af te weren, bestaat er ook een manier om van binnenuit voor bescherming te zorgen. Zo is er bijvoorbeeld Colladeen Visage, een product dat je huid op een natuurlijke manier beschermt van de schadelijke impact van de zon. Een verbrande, rode huid wordt wel bruin, maar verliest veel sneller zijn kleurtje dan een gezonde, goed beschermde huid. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk Jan Van Delen keert terug naar Brussel

Kunstwerk Jan Van Delen keert terug naar Brussel


http://static2.hln.be/static/photo/2012/12/13/13/20120710121558/media_xll_4977613.jpg


'Barmhartigheid', een 17de-eeuws beeldhouwwerk van Jan Van Delen dat door de Franse revolutionairen in 1794 geconfisqueerd werd, keert binnenkort terug naar Brussel. De beeldengroep werd onlangs ontdekt in de inkomhal van een gebouw in Parijs. De Koning Boudewijnstichting kocht het werk vorige week op een veiling bij Christie's in Londen.

Het gaat volgens de Koning Boudewijnstichting om een meesterwerk van de Europese beeldhouwkunst. Jan Van Delen was een leerling en medewerker van Duquesnoy en schoonzoon van Faydherbe. De graven Tour & Taxis bestelden de beeldengroep om hun grafkapel in de Zavelkerk op te luisteren.

De Koning Boudewijnstichting wil het werk terugbrengen naar de kapel van de Zavel, eens alle veiligheids- en toegankelijkheidsvoorwaarden vervuld zijn. Het beeldhouwwerk zal binnenkort ook publiek toegankelijk gemaakt worden, luidt het in een communiqué. De kostprijs bedroeg 450.000 euro.

Het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting heeft als missie om de verspreiding van ons kunstpatrimonium tegen te gaan en belangrijke werken terug naar België te halen.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddie Mercury and Montserrat Caballe - How can I go on

Freddie Mercury and Montserrat Caballe - How can I go on

Klik op de foto om ze te beluisteren


Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara 5 september 1946 - Londen, 24 november 1991), was een Brits rockmusicus. Hij werd bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen en groeide in die hoedanigheid uit tot een van de beste en populairste rockartiesten en popzangers van zijn tijd.[1] Hij stond bekend om zijn extraverte karakter en zijn explosieve optredens. Hij staat ook in de boeken als de man die een stembereik had van 4 octaven, wat buitengewoon is voor een man.

Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folc (Barcelona, 12 april 1933) is een Spaanse sopraan en operazangeres.

Haar ouders waren bang haar vóór haar geboorte te verliezen en maakten de belofte dat als het kind levend en gezond geboren zou worden, zij haar zouden vernoemen naar het klooster. De kleine Montserrat zou uitgroeien tot een wereldberoemd zangeres.» Reageer (0)
09-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstmuziek: vaccin tegen obesitas

Toekomstmuziek: vaccin tegen obesitas

http://oi46.tinypic.com/259ab8g.jpg


Door het groeiende obesitasprobleem staat de strijd tegen overgewicht hoog op de wetenschappelijk agenda. Een nieuwe ontdekking, toepasselijk omschreven als de 'flab jab' (letterlijk kwabprik), belooft binnen dit en tien jaar overtollige kilo's aan te pakken in de vorm van een vaccin.

De 'kwabprik' is gericht op het misleiden van het immuunsysteem opdat het antilichamen zou aanmaken tegen het hormoon 'somatostatine', een boosdoener die het metabolisme vertraagt en gewichtstoename stimuleert. Het vaccin zou dus werken als een metabolismeversneller om overtollig gewicht aan een sneltempo weg te werken. "Dit onderzoek demonstreert de mogelijkheid om obesitas te behandelen met een vaccin", stelt dokter Keith Haffer van de Amerikaanse firma Braasch Biotech.

Testen op mensen staan nog niet op de agenda en verwacht wordt dat het nog zeker zeven tot tien jaar zal duren voor de 'flab jab' op de markt komt. De resultaten bij dieren zijn echter al veelbelovend. Na slechts één injectie verloren muizen op vier dagen tijd maar liefst tien procent van hun lichaamsgewicht en dat terwijl ze vette voeding voorgeschoteld kregen. Na drie weken werd nog een booster gegeven om het gewicht in balans te houden. Belangrijk is ook dat geen enkel ander vitaal lichaamshormoon werd aangetast door het vaccin.

Hoewel dit obesitasvaccin een goed alternatief kan zijn voor de bergen (ongezonde) dieetpillen en chirurgische ingrepen, wordt het momenteel gepromoot met een compleet verkeerde boodschap. Op de Daily Mail staat in de inleiding te lezen dat de 'flab jab' mensen zal toelaten zich te storten op junkfood en toch slank te blijven. Hopelijk gaat de toekomstige marketingstrategie toch ook gezonde voeding aanprijzen want vetten en suikers doen meer kwaad dan enkel dik maken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal Vlaamse tienermoeders daalde verder in 2011

Aantal Vlaamse tienermoeders daalde verder in 2011


http://oi48.tinypic.com/whbrmd.jpg


In 2011 kregen in Vlaanderen 1.212 meisjes onder de 20 jaar een of meerdere kinderen. Met 6,71 bevallingen per 1.000 meisjes tussen 15 en 20 jaar lag het bevallingscijfer in die leeftijdsgroep de voorbije 15 jaar nooit zo laag. De daling situeert zich net als vorig jaar voornamelijk onder de meerderjarige moeders (18 of 19 jaar), wat doet vermoeden dat met betrekking tot de zeer jonge moeders een ondergrens is bereikt, aldus Marjolijn De Wilde, onderzoekster aan het Centrum voor Sociaal Beleid aan de Universiteit Antwerpen.

De analyse gaat over ouderschap in Vlaanderen. Tienerabortussen zijn niet inbegrepen. Het gaat dus niet om tienerzwangerschappen, benadrukt De Wilde.

Het aantal bevallingen per 1.000 meisjes onder Vlaamse tieners was tussen 2001 (8,18) en 2009 (7,19) stabiel tot licht dalend. In 2010 was er voor het eerst sinds lang een eerder grote daling (6,80). Die daling heeft zich in 2011 voortgezet. Met 6,71 bevallingen per 1.000 meisjes tussen 15 en 20 jaar lag het bevallingscijfer in die leeftijdsgroep de voorbije 15 jaar nooit lager. De daling is het sterkst bij de meerderjarige moeders.

Veertien moeders waren tussen 14 en 15 jaar. Voor het eerst sinds 1998 werden er geen meisjes jonger dan 14 jaar moeder. Het aantal minderjarigen dat een kind kreeg, bleef relatief constant op een kleine 300 moeders. Dit kan betekenen dat met betrekking tot het aantal meisjes dat op minderjarige leeftijd moeder wordt een zekere ondergrens is bereikt, aldus onderzoekster Marjolein De Wilde.

Bij de meerderjarige meisjes lijkt er nog daling mogelijk. Op deze leeftijd stijgt het aandeel jongeren dat op frequente basis vrijt, wat de kans op een (ongeplande) zwangerschap verhoogt. De dalende tendens in bevallingen onder deze meisjes, die nu al enkele jaren aanhoudt, kan betekenen dat jongeren bewuster omgaan met anticonceptie of dat ze vaker voor abortus kiezen. Uitsluitsel hierover is er voorlopig niet, omdat de abortuscijfers van 2010 en 2011 pas in september bekendgemaakt worden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierentuin wil dat orang-oetan stopt met roken

Dierentuin wil dat orang-oetan stopt met roken


http://oi45.tinypic.com/2qvf2ax.jpg


Een dierentuin in Indonesië plaatst een orang-oetan buiten het bereik van bezoekers omdat het dier verslaafd is geraakt aan roken.

Tien jaar geleden al stak Tori haar eerste sigaret op. Ze imiteerde toen dierentuinbezoekers, die hun peuken in de kooi gooiden, en sindsdien is ze verslaafd, schrijft de Britse krant The Guardian. Ze maakt een gebaar met twee vingers voor haar mond als ze zin heeft in een sigaret en wordt boos en gaat met dingen gooien als ze er niet direct eentje krijgt.

De Taru Jurug Zoo in Solo heeft van alles geprobeerd om Tori van deze slechte gewoonte af te helpen, maar tot nu toe was dat allemaal zonder succes. Het plan is nu om Tori en haar partner naar een klein eiland in het meer van de dierentuin te verhuizen. Ze hopen dat de hoge bomen en schommels haar de nicotine doen vergeten. Tot die tijd worden er netten geplaatst om te voorkomen dat ze bij de peukjes van de bezoekers kan. (br.hln)» Reageer (0)
08-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet

Vrouwen zitten liever alleen in bad, mannen niet


http://img10.imageshack.us/img10/2290/inbad.jpg


Vrouwen zitten het liefst alleen in bad, mannen hebben graag gezelschap. En terwijl vrouwen uitkijken naar een goede massage, dromen mannen wel eens van hun buurvrouw.  Deze en nog meer verrassende badkamergeheimen werden onthuld na een enquête van verzorgingsmerk Kneipp.

Over en uit met onze badkamergeheimen, want Kneipp polste bij ruim 4.000 Belgen naar hun douche- en badgewoontes. Daaruit blijkt onder meer dat mannen een douche boven een bad verkiezen, terwijl vrouwen even graag douchen als baden. Eén op de twee vindt die combinatie trouwens ideaal.

We nemen een douche of bad om te genieten en te relaxen (43%),  de werkstress weg te spoelen (21%) en te filosoferen, te dromen of te fantaseren (15%). Ook leuk: één op de tien vrouwen neemt een bad/douche om even helemaal weg te zijn van partner, kinderen of schoonouders. Nog opmerkelijker: bij 3% van de Waalse vrouwen en mannen mag het huisdier mee in bad...

Ruim zes op de tien Belgen zitten het liefst alleen in bad, zonder pottenkijkers. Dat geldt vooral voor vrouwen. Ze zien het badmoment als een ultiem'ik-moment': pure ontspanning én plaats genoeg in bad. Naast hun eigen vriend of man, mogen echter wel volgende BV's instappen: Roel Vanderstukken, Koen Wauters en Kurt Rogiers. Internationaal kiezen vrouwen voor Brad Pitt, George Clooney en Johnny Depp. Maar wat bovenal telt, is dat de badpartner een goede massage kan geven.

Mannen hebben graag gezelschap. Ruim één op de drie mannen zit het liefst in bad met zijn partner. Daarnaast zien mannen ook hun buurvrouw zitten, Lien Van de Kelder en Véronique De Kock. De Hollywood-top drie omvat Cameron Diaz, Angelina Jolie en Jessica Biel. Douchen doen we bij voorkeur allemaal graag alleen.

In bad of onder de douche laat de Belg zijn fantasie graag de vrije loop (36%) of doet hij helemaal niets (27%). Ruim 15% zingt of neuriet onder de douche, terwijl evenveel Belgen in bad graag een boek lezen. Vooral Waalse vrouwen zingen of lezen graag, terwijl Vlaamse mannen en vrouwen in de badkamer vooral willen dromen en fantaseren. Minder geliefd is televisie in de badkamer: ruim zes op de tien Belgen zeggen resoluut nee.

Witte badkamer, eucalyptus én... gratis badproducten
Favoriete geuren zijn lavendel, eucalyptus en aloë vera, gevolgd door wilde roos en citrus. Een kwart droomt van een witte badkamer. Andere vaak genoemde kleuren zijn beige, bruin, paars/taupe en natuurtinten. Op de vraag of 'je wel eens badproducten meeneemt uit een hotel' antwoordden acht op de tien Belgen volmondig... ja!


De best bewaarde badkamergeheimen...
Tot slot peilde Kneipp naar de best bewaarde badkamergeheimen. Zonder blikken of blozen volgt hier de top tien:

1. Naakt zingen en swingen alsof je een echte ster bent.
2. Spelen met de massagestralen van de douchekop...
3. Spannende vrijpartijen in bad of in de douche.
4. Vrouwen: doen alsof je een echte Hollywood-ster bent ¿ waarbij de badscène van Julia Roberts in Pretty Woman wel erg populair blijkt te zijn.
5. Het kind in je naar boven halen: met schuim een baard of bikini maken.
6. Na douche of bad een tijdje naakt door het huis blijven lopen.
7. Mannen: stiekem crèmes en verzorgingsproducten van vrouw/zus/moeder uitproberen.
8. Zakelijke telefoontjes afhandelen en niet laten merken dat je in bad zit.
9. Voor eigen 'bubbels' zorgen in bad...
10. Vergeten dat je het bad laat vollopen en een 'overstroming' aantreffen.
» Reageer (0)
07-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerist spendeert 75 euro voor nacht in Vlaanderen

Toerist spendeert 75 euro voor nacht in Vlaanderen


http://oi47.tinypic.com/2wrl168.jpg


De doorsnee toerist spendeert 75 euro voor een overnachting in Vlaanderen. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van Toerisme Vlaanderen is uitgevoerd.

Tussen april en december 2011 werden in opdracht van Toerisme Vlaanderen 10.000 toeristen ondervraagd die in Vlaanderen hebben overnacht. Uit die bevraging blijkt dat een toerist in Vlaanderen gemiddel 75 euro spendeert per nacht. In de kunststeden zoals Gent, Antwerpen en Leuven is dat gemiddeld 138 euro en aan de kust is dat 62 euro per nacht.

In dat bedrag zitten de overnachtingskosten maar ook uitgaven voor eten en drinken, ontspanning, winkelen en transport ter plaatse. Het transport naar Vlaanderen is niet meegeteld.

Uit de studie blijkt nog dat in de kunststeden de Franse toerist het gemakkelijkst zijn portefeuille boven haalt (165 euro per nacht). In de Vlaamse regio's geeft de Belg het meeste geld uit (78 euro per nacht) en aan de kust is dat de Luxemburger (100 euro per nacht).

In totaal zorgt het recreatieve verblijfstoerisme in Vlaanderen voor 28,5 miljoen overnachtingen en een geschatte omzet van 2,14 miljard euro. De helft van de totale omzet is afkomstig van buitenlandse toeristen.

Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois benadrukt het belang van het onderzoek. "Het is belangrijk om een beeld te hebben van de toerist die voor een verblijf in Vlaanderen kiest. Onder meer om ervoor te kunnen zorgen dat ons toeristisch aanbod aansluit bij de behoeften van de toeristen en om gericht promotie te kunnen voeren voor Vlaanderen ", luidt het.

Volgens Bourgeois bewijzen de cijfers het economisch belang van het toerisme. "De omzet die het recreatieve verblijfstoerisme in Vlaanderen genereert, heeft een rechtstreekse invloed op onze welvaart", aldus de N-VA-minister. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shar-Pei bemoedert verlaten tijgerwelpjes

Shar-Pei bemoedert verlaten tijgerwelpjes


http://oi49.tinypic.com/20ztlhl.jpgDe vreugde was groot toen er twee Siberische tijgerwelpjes werden geboren in de zoo van Sochi. Maar mama tijger was minder blij: ze weigerde haar welpen te zogen. Het zag er slecht uit voor de welpjes van de bedreigde tijgersoort, tot de Shar-Pei Cleopatra haar diensten aanbood.

Cleopatra is zelf pas mama geworden, en de welpen Clyopa en Plyusha vonden snel een plaatsje in haar moederhart. In puppy Fighter vinden de twee welpen ook een gewillige speelkameraadje en zelfs poes Masyanya verdraagt de aanwezigheid van de twee tijgers. Op één foto is zelfs te zien hoe de twee katachtigen elkaar liefkozend kopjes geven.

De spelletjes met Fighter zijn, voorspelbaar genoeg, iets wilder. De welpen durven al eens hun poot (met klauwtjes) uit te halen naar de neus van de pup, of ze raken verwikkeld in een robbertje speelvechten.http://oi48.tinypic.com/2ibosd2.jpgDit alles gebeurt in het huis van Yekaterina Khodakova en haar zoontje van 18 maanden, Gleb.

Onderdirectrice Viktoria Kudlayeva is blij dat het zo gelopen is. "De hond aanvaardde de welpen onmiddellijk. Ze maakt ze schoon, laat ze zogen en ze slapen samen, precies alsof het haar eigen kinderen zijn."

Op dit moment hebben de welpen al klauwen en ze kunnen blazen, maar voor de honden en kat van het gezin bestaat er geen onmiddellijk gevaar. "De welpen zijn niet agressief en hebben Cleopatra nog altijd nodig voor hun voeding."

Wat er met hen zal gebeuren als ze te groot worden voor het gezin, is niet bekend. Vermoedelijk zullen ze terug opgenomen worden in de zoo waar ze geboren werden.

Siberische tijgers zijn enorm zeldzaam. Geschat wordt dat er nog zo'n 400 exemplaren in leven zijn. Ze leven meestal in het Oosten van Russisch Siberië. (br.hln)» Reageer (0)
06-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooikoorts treft niet alleen neus, maar ook seksleven

Hooikoorts treft niet alleen neus, maar ook seksleven


http://oi46.tinypic.com/10cr8sn.jpg


Het pollenseizoen maakt dat 62 procent van de Britten geen zin heeft om iemand met waterige ogen, niesbuien en een lopende neus te kussen of hiermee seks te hebben.

22 procent van de personen die niets met hooikoortspatiënten te maken wil hebben, vindt het zelfs onaangenaam om in hun buurt te zijn, evenveel mensen willen zelfs niet bij hen slapen. 40 procent weigert een sniffende partner te kussen. Een op de vijf patiënten heeft zelfs minder seks tijdens het pollenseizoen. Bij mannen heeft deze allergie meer invloed op het seksleven dan bij vrouwen.

Hooikoorts kan heel wat problemen veroorzaken, het kan zelfs je humeur treffen. De helft van de patiënten voelt zich minder aantrekkelijk wanneer de symptomen, die tot drie weken kunnen duren, opduiken. 34 procent schaamt zich over wat mensen zullen denken wanneer ze met een aanval kampen. Bij 87 procent treft dit zelfs hun productiviteit op het werk, 35 procent krijgt vaak het gevoel krijgen dat anderen vinden dat ze hun symptomen overdrijven.

Professor en experte hooikoorts Jean Emberlin: "Hoewel het slechte weer van de laatste weken ervoor zorgde dat er minder pollen in de lucht zijn, creëerde het de ideale omstandigheden voor gras om te groeien. Nu het warmer begint te worden en het aantal pollen stijgt, krijgen patiënten meer last van hun symptomen dan normaal. Het is erg dat hooikoorts mensen op zoveel manieren treft. Mijn raad is om op te proberen de symptomen onder controle te houden, zodat dit je leven zo weinig mogelijk treft. Vermijd naar buiten te gaan wanneer het aantal het hoogst is en neem ook altijd zakdoekjes, een fles water en medicatie mee, zodat je de symptomen meteen de kiem kunt insmoren."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Loterijwinnaars vergaten vorig jaar 6,6 miljoen euro op te halen

Loterijwinnaars vergaten vorig jaar 6,6 miljoen euro op te halen


http://oi45.tinypic.com/2qluys1.jpg


De verschillende winnaars van de Lotto, Euro Millions of allerhande krasbiljetten hebben vorig jaar in totaal 6,6 miljoen euro laten schieten. Dat staat vrijdag in een Coreliokrant, La Libre Belgique en La Dernière Heure.

Het gaat niet om een recordbedrag, in 2006 werd bijvoorbeeld een gelijkaardig niet opgehaald door de winnaars. Maar de geldsom ligt wel duidelijk hoger dan in 2010 (5 miljoen euro) en 2009 (3,5 miljoen euro).

"En toch zitten in die 6,6 miljoen euro geen grote winnaars", zegt Sofie Van den Bussche, woordvoerster van de Nationale Loterij. "Is dat wel het geval, dan starten we een mediacampagne op om de gelukkige te zoeken."

Nu gaat het vooral om kleinere bedragen. "Zeer vaak één of twee euro. Geld dat mensen vergeten op te halen. Soms weten ze niet eens dat ze gewonnen hebben of zijn ze hun biljet kwijt. Maar het gebeurt ook dat mensen bewust niet om dat geld komen, omdat ze één of twee euro te weinig vinden om snel naar de winkel te gaan. Dan gaat dat uit hun gedachten en uiteindelijk vergeten ze het."

"Tot twintig weken na de trekking kun je je winst nog opstrijken. Daarna is het te laat en blijft het geld bij de Loterij. Net zoals de inkomsten wordt dat bedrag daarna voor een stuk aangewend om allerhande projecten te subsidiëren.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleurenkampioen: vrouw kan 99 miljoen meer tinten zien

Kleurenkampioen: vrouw kan 99 miljoen meer tinten zien

Klik op de foto om de test online te doen

In tegenstelling tot mannen, waar 1 op 12 kleurenblind is, heeft slechts 1 vrouw op 255 moeite om kleuren te onderscheiden. Daar komt nog eens bij dat vrouwen zonder het zelf te beseffen misschien wel 99 miljoen meer tinten kunnen zien door een extra type kegeltje in het oog.

Om kleuren te onderscheiden doen we beroep op kegeltjes, die elk instaan voor ongeveer honderd verschillende tinten. De meeste mensen hebben drie soorten kegeltjes (trichromatisch) en zijn in staat om ongeveer één miljoen tinten te onderscheiden. Wie kleurenblind is, heeft meestal slechts twee soorten kegeltjes en kan dus al beduidend minder kleurschakeringen zien.

Wetenschappers hebben ontdekt dat er ook 'tetrachromaten' bestaan, mensen (vooral of zelfs exclusief vrouwen) met vier types kegeltjes in het oog. Dokter Gabriele Jordan is al twintig jaar op zoek naar iemand met dit superzicht en heeft haar eindelijk gevonden. "We weten dat tetrachromacie bestaat, maar we hebben geen flauw idee hoe het precies werkt, want de meeste vrouwen met vier soorten kegeltjes in het oog zijn toch niet in staat om die miljoenen extra kleuren te onderscheiden", aldus Jordan.

Benieuwd hoe goed jij kleuren kan zien? Doe dan zeker deze online test.
» Reageer (0)
05-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks 3.109 stuks in kast heeft vrouw niets om aan te trekken

Ondanks 3.109 stuks in kast heeft vrouw niets om aan te trekken


http://oi50.tinypic.com/xcvqjr.jpg


Een gemiddelde dame spendeert in haar leven bijna 105.000 euro aan kleding in haar leven, maar ondanks deze hoge som heeft 60 procent het moeilijk een outfit te kiezen voor de werkdag of een avondje uit met vrienden, als we Britse cijfers mogen geloven.

Een rondvraag bij meer dan 1000 volwassenen bracht aan het licht dat vrouwen tijdens hun leven 3.109 kledingstukken kopen, dat zijn 271 paar schoenen (goed voor 17.409 euro), 185 jurken (9.581 euro) en 145 handtassen (6.746 euro). 41 procent van de dames verandert minstens twee keer per dag van outfit, brengt vijf keer per dag haar make-up opnieuw aan en een kwart controleert zichzelf meer dan vier keer per dag in de spiegel.

Tien procent koopt minstens wekelijks een kledingstuk of accessoire tijdens de middagpauze meteen na het werk naar een speciale gelegenheid te gaan. 14 procent verborg al aankopen voor haar partner. Een op de acht heeft altijd een paar schoenen op haar werk liggen zodat ze deze kan omruilen voor een avondje uit.

Jongere leeftijdsgroepen hebben de grootste kans om het meeste geld uit te geven aan kleding. Wie jonger dan 25 is, stevent af op een totaal van 161.782 euro tijdens haar leven. 55-plussers zijn spaarzamer en zullen maar 79.164 euro aan kledij uitgeven. Julie Spearman, van de het bedrijf 'Sure for Women' dat het onderzoek liet uitvoeren: "Vrouwen lijken nooit genoeg kleren te hebben. Velen voelen de druk om steeds met de snel veranderende trends mee te zijn, dit maakt dat ze steeds nieuwe dingen kopen." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige panda's vermaken zich uitstekend op de glijbaan

Schattige panda's vermaken zich uitstekend op de glijbaan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Mooie beelden uit het Panda Breeding Research Base bij Chengdu in China. Speciaal voor de jongere, speelse panda's werd er enkele jaren geleden een glijbaan neergezet.

De verzorgster hoeft het de jonge panda's nauwelijks voor te doen. Al snel hebben de rakkers de smaak te pakken en storten ze zich met ware doodsverachting van de glijbaan.

Keer op keer. En ach, dat ze dan wel eens op elkaar botsen en over elkaar heen tuimelen, dat mag de pret niet drukken. Integendeel eigenlijk, aan de beelden te zien.» Reageer (0)
04-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instant jonger door deze make-upfouten te vermijden

Instant jonger door deze make-upfouten te vermijden


http://oi45.tinypic.com/35j9ngl.jpg


Make-up zou je zelfvertrouwen een boost moeten geven, maar veel vrouwen beseffen niet dat wanneer je dit niet goed aanbrengt, je er meteen een pak ouder kunt uitzien. Dankzij onderstaande stips kun je er snel heel wat jonger uitzien.

Foundation is een goede manier om kleine foutjes en vlekjes weg te werken. Maar je moet wel voorzichtig zijn dat je hier niet mee overdrijft. Veel vrouwen maken de fout hun bruine crème te dik te smeren, waardoor fouten als lijntjes enkel meer opvallen. De beste opties is een poeder aan te brengen, hierdoor kan je huid beter ademen en het effect is veel lichter.

Metallic oogschaduw kan mooi lijken in de verpakking, maar eens je de twintig bent gepasseerd, is dit moeilijk om te dragen. Dit komt omdat de huid in dit gebied vaak droog is, met de metallickleur zet je de rimpels enkel meer in de verf. Kies voor een variant met een matte look.

Een te bleke blush kan ervoor zorgen dat je op een clown lijkt, maar als je voor te donker gaat, lijk je bleker. Dit benadrukt ook ingevallen kaken. Een lichtroze tint of perzikkleur doet je gezicht oplichten. Breng blush zachtjes in cirkelvormige bewegingen op de appel van je kaken aan en beweeg richting de slapen. Maak het effect wat zachter door er met een sponsje over te gaan.

Dit maakt je ouder om twee verschillende redenen: donkere lipstick zorgt voor een sterk contrast en maakt je gelaatstrekken harder. De kans op uitlopers is tevens groter en vlekken op je tanden vallen dan meer op. Daarnaast doen donkere kleuren je lippen kleiner lijken. Om er jong uit te zien, ga je best op zoek naar een natuurlijke kleur die je teint en haarkleur complementeert. Wat gloss in het centrum van je onderste lip werkt verjongend.

Reinig eerst je huid voor je make-up aanbrengt, ook is het belangrijk eerst een hydraterende crème te smeren die de tekenen van het verouderingsproces tegengaat. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Zeeuwse mosselen zijn rijk gevuld

Eerste Zeeuwse mosselen zijn "rijk gevuld"


http://oi46.tinypic.com/15ccoz.jpg


De sector is zelf verrast door de kwaliteit, de smaak en het vleesgewicht van de eerste mosselen. "De natuur heeft ons verrast. Wij zijn blij met deze oogst die, ondanks de lage watertemperatuur van de afgelopen periode, uitstekend genoemd mag worden. Blijkbaar is er genoeg voedsel aanwezig voor de niet al te grote, maar rijk gevulde schelp", zei Jos van Damme namens de mosselkwekers uit Zeeland.

Tijdens het seizoen van de Zeeuwse mossel, dat loopt van juli tot april, wordt elk jaar circa 57 miljoen kilo mosselen geproduceerd. Twee derde ervan komt in België terecht, zo was te horen. Hoeveel miljoen kilo mosselen er precies geproduceerd zullen worden, is nu nog niet duidelijk. De hoeveelheid oogstbare mosselen is in de eerste maanden van het seizoen immers gering.

Mosselen worden al meer dan 150 jaar gevist in de Nederlandse wateren. De twee kweekgebieden zijn de Oosterschelde en de Waddenzee, samen goed voor ongeveer 6.000 hectare. Wereldwijd wordt er jaarlijks circa 194 miljoen kilo mosselen geproduceerd.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verstop je blauwe plekken na harde duw

Zo verstop je blauwe plekken na harde duw

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In een macaber make-upfilmpje brengt visagiste Lauren Luke de harde realiteit van huiselijk geweld aan het licht. Ze richt zich hiermee vooral naar de vele vrouwen (meer dan 65 procent) die partnergeweld blijven verbergen met de boodschap: "Don't cover it up".

Met de sarcastische titel 'How to look your best the morning after', dachten de meer dan 440.000 abonnees op het YouTube-kanaal van Lauren Luke waarschijnlijk dat ze het ging hebben over een snelle optutbeurt na een onverwachte wilde nacht. Tot ze helemaal in beeld verschijnt.

Met een gezicht vol blauwe plekken en schrammen begint ze kalm te vertellen dat ze het zwaar te verduren had om dan haar 'geheimen' te delen over hoe je al die miserie verstopt onder een dikke laag make-up. "Zo kan je de letsels verbergen nadat je hard tegen de koffietafel werd geduwd", klinkt het.

De video is onderdeel van de campagne van Refuge (For woman and children against domestic violence). "Hoewel de verwondingen in het filmpje niet echt zijn, zijn mijn emoties dat wel. Zelf zat ik vroeger ook in een gewelddadige relatie waar het gelukkig bij bedreigingen bleef. Het voelde aan als leven met een vulkaan die elk moment kon uitbarsten", vertelt Lauren.

Ze gaat verder: "Ik wist toen wel dat de situatie niet normaal was, maar ik had geen idee wie me kon helpen. Daarom wou ik graag samenwerken met Refuge om de boodschap te verspreiden naar elke vrouw die hulp nodig heeft. Het is tijd om te stoppen met verstoppen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater onbetaalbaar voor 4.500 Vlaamse gezinnen

Drinkwater onbetaalbaar voor 4.500 Vlaamse gezinnen


http://oi49.tinypic.com/9hs3yp.jpg


Bij 4.497 gezinnen werd in 2011 de waterkraan afgesloten omdat ze hun waterfactuur niet meer konden betalen. De Vlaamse overheid onderzoekt nu hoe ze dat kan voorkomen en of een sociale correctie op de drinkwaterfactuur - een onderdeel van de waterfactuur - een oplossing is. Dat staat vandaag in de krant De Standaard.

Door die sociale correctie zouden bepaalde mensen die tot kansarme groepen behoren, minder moeten betalen. Het gaat dan onder meer om leefloners, ouderen met een inkomensgarantie en mensen met een handicap. Maar de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) getuigde gisteren in de commissie Leefmilieu dat dat geen oplossing is.

"De kansarmen, die nu ook geen bovengemeentelijke saneringsbijdrage moeten betalen, maken slechts 3,3 procent uit van de mensen bij wie de drinkwatermaatschappijen de kraan hebben dichtgedraaid", zegt Nathalie De Bast van de VVSG. "Wij merken ook dat de typische OCMW-klanten niet diegenen zijn bij wie de waterleiding wordt afgesloten. Want zij worden begeleid en wij zorgen er wel voor dat dat niet gebeurt. Die mensen een korting op de waterfactuur geven, zal het probleem dus niet oplossen."

Wie de gezinnen die zonder water zitten dan wel zijn, moet volgens De Bast worden onderzocht. "Het zijn mensen die wel een inkomen hebben uit arbeid, maar te veel schulden hebben, verkeerd hebben belegd, of door tegenslag hun rekeningen niet meer kunnen betalen. We moeten meer zicht krijgen op wie die mensen zijn en welke problemen ze nog hebben." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Lamontagne & Damien Rice - To love somebody

Ray Lamontagne & Damien Rice - To love somebody

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het oog wil ook wat: voedsel dat je zicht beschermt

Het oog wil ook wat: voedsel dat je zicht beschermt


http://oi46.tinypic.com/biw094.jpg


Wie een bril of lenzen draagt of kampt met een degeneratieve oogziekte, weet maar al te goed dat leven met een slecht zicht voor heel wat ongemak kan zorgen. Hoewel er veel oogaandoeningen zijn die je niet kan vermijden, heb je de gezondheid van jouw 'kijkers' toch voor een stuk zelf in de hand. Zo kan je door gezond te eten al wonderen doen voor je zicht.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een stevige dosis voedingsstoffen, waaronder omega 3 en carotenoïden als luteïne en lycopeen, het risico op maculadegeneratie (slijtage van de gezichtsscherpte) kan verlagen met 25 procent. De voordelen stoppen daar niet: "Gezond eten heeft uiteraard effect op je hele lichaam. Dezelfde voeding die goed is voor je ogen, zal ook andere systemen in je lichaam positief beïnvloeden want alles werkt synergetisch", stelt Judy Caplan van de Amerikaanse Academy of Nutrition and Dietetics.

Wist u dat in Amerika alleen al 21 miljoen mensen last hebben van een functioneel gezichtsprobleem of een oogaandoening? Verlies van het gezichtsvermogen staat bovendien in de top 10 van volwassen handicaps. Zorg dragen voor je zicht is de boodschap.

Om je ogen te beschermen, kan je volgende dingen eten:

Net als bijvoorbeeld boerenkool is spinazie rijk aan luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die gezonde cellen beschermen en behouden. Je kan deze groene groenten zien als een interne zonnebril die schadelijke golven filtert. Bovendien bevat spinazie ook veel vitamine A, wat sowieso goed is voor de ogen.

Een tekort aan zink wordt gekoppeld aan een verminderd gezichtsvermogen, zeker 's nachts, en aan grauwe staar (cataract). Bovendien kan zink helpen bij het vertragen van maculadegeneratie. Oesters zijn een goede bron van zink, maar niet iedereen is er even gek op. Caplan raadt daarom ook melk, kreeft en zalm aan.

Deze lekkere vruchten zijn rijk aan carotenoïden als bètacaroteen en lycopeen. Het lichaam zet deze om in vitamine A, wat dan weer schade aan cellen en weefsel tegengaat. Goed dus voor de ooglens.

Een portie zoete aardappels bevat meer vitamine A dan de voorgeschreven dagelijkse behoefte. Wie niet zo gek is op de oranje variant van de klassieke 'patat', kan altijd teruggrijpen naar dé 'ooggroente' bij uitstek: de wortel.

Zink, omega 3 én luteïne, een ei bevat heel wat stoffen die goed zijn voor ons zicht. In tegenstelling tot spinazie, hebben eieren een kleinere hoeveelheid van deze voedingsstoffen te bieden, maar ons lichaam kan de antioxidanten beter absorberen uit een ei dan uit de bladgroenten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodoproepsysteem in auto verplicht tegen 2015

Noodoproepsysteem in auto verplicht tegen 2015


http://oi47.tinypic.com/azfm9v.jpg


Alle nieuwe auto's in de Europese Unie moeten tegen 2015 uitgerust zijn met een noodoproepsysteem dat de hulpdiensten inschakelt na een ongeluk. Zo'n systeem kost tussen 100 en 200 euro.

Voor de montage van de sensoren die een botsing waarnemen, zou de automobilist naar schatting tussen de 100 en 200 euro moeten  neertellen. Maar ook de overheden zullen kosten moeten maken. De nationale alarmcentrales moeten immers worden aangepast aan het systeem, dat automatisch het noodnummer 112 belt na een ongeluk. Dit kan miljoenen euro's kosten.

Het zogeheten eCall-systeem, dat is ontwikkeld met een Europese subsidie, zou jaarlijks honderden levens moeten sparen. ECall belt na een ongeluk automatisch naar het Europese alarmnummer 112 en geeft de plaats van de botsing door aan de hulpdiensten. Ook als de bestuurder bewusteloos is en niet in staat om te telefoneren. Sensoren in het voertuig detecteren de aanrijding.

De Europese Commissie denkt zo de tijd dat hulpdiensten nodig hebben om ter plaatse komen te kunnen halveren. De privacy van de autobestuurders komt volgens de Europese Commissie niet in het gedrang omdat het systeem geen signalen uitzendt totdat het geactiveerd wordt door een botsing.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 Volts - I'm on fire

5000 Volts - I'm on fire

Klik op de foto om ze te beluisteren


5000 Volts was een Britse band, die enkele discosingles uitbracht in de jaren '70. De groep bestond uit zanger Martin Jay en zangeres Tina Charles. De musici van de band verschilden per optreden.

Tijdens de jaren '70 bracht de band verscheidene singles uit. Ze hadden geen succes totdat radiostations de B-kant van hun single Bye Love ontdekten, dit was namelijk het nummer I'm On Fire. Vervolgens brachten ze dit nummer als zodanig uit en werd het nummer een grote hit in Europa. Het haalde de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en in België stond het nummer enkele weken op nummer 1 in de BRT Top 30. Ook in Duitsland en Zweden werd de eerste plaats bereikt. Het haalde de vierde plaats in de Engelse hitlijsten. In Amerika haalde het nummer de 26e plaats.

Door deze publiciteit kreeg de solocarrière van Tina een enorme vaart. De band viel uiteen nadat Tina de band verliet tijdens de Duitse tour.» Reageer (0)
02-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke Lelong officieel grootste gevangen krokodil

Dodelijke Lelong officieel grootste gevangen krokodil


http://oi45.tinypic.com/10h7ghg.jpg


Krokodil Lolong is uitgeroepen tot de grootste zoutwaterkrokodil in gevangenschap. Het dier meet 6,17 meter en weegt meer dan een ton, aldus een woordvoerster van het Guinness World Records Book. Het reptiel werd vorige september gevangengenomen in de buurt van de Filipijnse gemeente Bunawan, op het eiland Mindanao, nadat het in 2009 een kind doodde en een visser vermist raakte.

Lolong stoot een Australische krokodil van ruim vijf meter van de troon. De circa 37.000 inwoners van Bunawan reageerden met gemengde gevoelens op de benoeming. Ze veroorzaakte zowel feestvreugde als ongerustheid, want wie weet bevinden zich in de buurt van het eiland meer dergelijke kolossen. Burgemeester Edwin Cox Elorde kan zijn burgers alvast niet geruststellen: toen Lolong gevangen werd, zag hij naar eigen zeggen een nog omvangrijker exemplaar.

Hoewel Lolong verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van een kind in 2009 en de verdwijning van een lokale visser, lokt het dier toch duizenden toeristen. Om oog in oog te staan met de immense krokodil betalen die ruim 50 euro. Met het geld wordt het dier verzorgd en een nieuw ecopark onderhouden.

De zoutwaterkrokodil gevangennemen was geen makkelijke klus: de zoektocht naar het dier duurde drie weken en er werden maar liefst honderd mensen opgetrommeld om het reptiel met een touw op het droge te trekken. Een kraan en vrachtwagen waren vervolgens nodig om het beest te kunnen transporteren.

Hoewel de krokodil werd opgesloten, zijn de inwoners van Bunawan niet helemaal gerustgesteld. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer op hun hoede wanneer ze 's nachts gaan vissen. Positief: de reuzenkrokodil vestigt de aandacht op de biodiversiteit in het gebied en de nood de regio beter te beschermen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leeftijdsgrens voor bikini's: 39?

De leeftijdsgrens voor bikini's: 39?


http://oi45.tinypic.com/2cp2g3n.jpg


Zomer, badmode en de harde mening van vrouwen. Hoewel we onszelf graag zien als openminded, denkt 7 op 10 dat je op de grens naar tram 4 geen bikini meer hoort te dragen. 'Bikini-loving ladies' als Jennifer Aniston (43), Gwen Stefani (42) en Courtney Cox (48) zouden hun lichaam dus moeten verbergen in een badpak, liefst nog met een strandjurkje erbovenop. Preuts dames?

Om tot deze conservatieve resultaten te komen, werden meer dan 2.000 vrouwen ondervraagd over badmode door online boutique isme.com. De meerderheid is er van overtuigd dat eens tram 4 in zicht is, bikini's absoluut overboord gegooid moeten worden.

Van de deelnemende dames die zelf ouder zijn dan 50, vindt 16,8 procent het perfect doenbaar om bikini's te dragen tot het einde van hun dagen. Het zijn dus vooral jongere vrouwen die een probleem van maken van het ontbloten van 'verouderd vlees'. Benieuwd of ze zich zullen bedenken als de grens van 40 nadert. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kreupele katje veroverd zeker uw hart!

Dit kreupele katje verovert zeker uw hart!

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Poes Anakin kwam ter wereld zonder achterpoten en bekken, maar dat houdt het beestje niet tegen om als een 'normale' kat wild achter een balletje te hollen. "'Ani' is zeer levenslustig, ook al is hij zonder ledematen geboren", laat zijn baasje weten op Youtube.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La dame a la Licorne

'La dame a la Licorne ' 1484-1500

De dame met de eenhoorn

Klik op de foto om een filmpje te bekijken


De eenhoorn wordt in de cryptozoölogie beschreven als een soort wilde ezel, zo groot als een paard. Hij is wit en heeft donkerblauwe ogen.
Op zijn voorhoofd draagt hij een hoorn van ongeveer 45 cm, spiraalvormig gedraaid en uitlopend op een punt.
Zijn hoeven zijn gespleten zoals die van een bok, zijn staart is een leeuwenstaart en hij heeft een geitenbaard


De eenhoorn in de christelijke iconografie

In de middeleeuwen werd de eenhoorn bestempeld als een sterk en woest beest en toch ook geassocieerd met kuisheid en maagdelijkheid, het dier kon immers alleen in bedwang gehouden worden door een maagd.
Een tekst uit de 15e eeuw luidt: “Een eenhoorn is zo sterk, dat geen jager hem vermag te vangen.
Maar een maagd wordt geplaatst daar waar hij verwacht wordt, zij opent haar schoot en de eenhoorn legt zijn kop daarin.
Hij verliest nu zijn woeste aard, valt in slaap en wordt verrast als een weerloos dier en gedood door de werpschichten der jagers".
 
In de christelijke iconografie komen taferelen voor waarin de eenhoorn, opgejaagd door de engel Gabriël, zijn hoofd en zijn hoorn gedwee in de schoot van de Maagd Maria legt, een afbeelding van de Annunciatie, de aankondiging van de menswording van God de Zoon aan Maria.
De eenhoorn wordt zelfs het symbool van Jezus zelf zoals onder meer blijkt uit de analyse van het middeleeuwse Geraardsbergense handschrift van een Mariagebed, de 'Bedinghe van onser vrouwen'. Ook Jacob van Maerlant identificeert Jezus met de eenhoorn en legt dat expliciet uit.
 
In het museum ‘The Cloisters” - onderdeel van het Metropolitan Museum of Art, New York - vind je een ietwat mysterieuze zaal behangen met een reeks middeleeuwse tapijten die taferelen uit de legende van de eenhoorn voorstellen.
 
Bij “La dame à la licorne” in het Musée de Cluny in Parijs, een andere reeks van middeleeuwse tapijten, uitingen van Vlaams kunstambacht, kan je eveneens het geheim van de eenhoorn trachten te doorgronden.
De eenhoorn die zijn hoorn in de schoot van een maagd legt, de hoorn die het beeld van een fallus in permanente erectie oproept, er is niet veel meer nodig voor ook een erotische en seksuele connotatie.


Musée de Cluny


Musée de Cluny is een belangrijk museum voor middeleeuwse kunst in Parijs.
Het museum is gevestigd in een gebouwencomplex dat bestaat uit het laatgotische paleisje Hôtel de Cluny en enkele bewaard gebleven ruimtes van een Romeins thermencomplex.
Dit badhuis bestaat uit een heet bad, een warm bad en een koud bad .
Het museum toont de nationale verzameling kunst uit de middeleeuwen, voorzover die niet in het Louvre bewaard wordt.
Hier bevindt zich onder meer de wereldberoemde tapijtserie van de 'Dame met de eenhoorn', welke behoort tot de prive collectie van Graaf Anthonie Van Wilderoden d'Aragon.» Reageer (0)
01-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Klik op de foto om ze te beluisteren

Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Sinéad O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!